![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Cytat:
![]() A olejków na końce próbowałaś?
![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
A olejków na końce próbowałaś?[/QUOTE]
Olejów używam normalnie - ciut nakładam po myciu od połowy włosów, często dodaję do odżywki bs po prostu kroplę dwie kropelki, czasem na drugi dzień dokładam, z racji noszenia rozpuszczonych chyba ten olej się wyciera albo włosy zjadają - więcej będzie już niefajnie ![]() Wydaje mi się, że silikon będzie jednak niezbędny - zabezpieczy włosy, z drugiej strony szkoda, bo bez silikonu jednak każda dołożona porcja odżywki czy psikadła dostaje się do włosa, a tak to nie do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Witam,
Dwa tygodnie temu odkrylam forum dla zakrecoych i doszlam do wniosku, ze chyba mam fale ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
karmilla to wygląda jak lekka fala 2a na chwilę obecną (taka fala najbardziej uwidacznia się im dłuższe włosy, dlatego pewnie przy bobie jej nie widziałaś... ale prawdopodobnie odwijały Ci się przy tym bobie końcowki niesfornie/krzywo zwłaszcza jak było wilgotno, prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Raczkowanie
|
Tak to prawda! Zupelnie o tym zapomnailam, ale jak mialam dluzsze wlosy (tak z 15 lat temu) to konce byly zawsze pofalowane. Konce wywijaja mi sie zawsze(tak nieladnie). Mozliwe, ze bardziej gdy jest wilgotno (musze zaobserwowac). Na pewno w wilgotnej lazience (po kapieli moich dzieci) kreca mi sie pojedyncze ( krotsze wlosy). Wierzchnia warstwa moich wlosow jest zniszczona i polamana (albo pocieniowana przeze mnie badz tez sa to odrosniete baby hairy, nie umiem tego stwierdzic) i wlasnie te pojedyncze faluja (lub nawet sie kreca). A reszta strakowata i krzywa. Czy myslisz, ze wzmozona tlustosc wlosow to etap przejsciowy (przy CG)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też zaczynałam od 2a, teraz potrafię z nich wycisnąć zależnie od chęci znacznie więcej ![]() co do tłustości-ok.2 pierwsze tygodnie to może być masakra tłustość/suchość różne cuda bo się włosy i skóra głowy przestawiają jeśli trwa to dłużej to warto przyjrzeć się temu co standardowo stosowałaś i co stosujesz teraz, żeby poszukać "winowajcy" ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-07 o 17:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Raczkowanie
|
Niesamowite! Piekne masz wlosy, moje marzenie! Juz mialam sie poddac, bo kolega w pracy powiedzial mi dzis, ze cos zlego stalo sie z moimi wlosami. Ty mnie bardzo zachecilas. Zdjecie styczen/luty 2011 to przeciez moje wlosy! Czy dobrze odczytuje po datach, ze rok na doprowadzenie sie do takiego boskiego stanu to minimum? Jak reaguja znajomi/ rodzina na Twoja nowa "odslone"? Sa w stanie uwierzyc, ze to nie papiloty?Dziekuje Ci tez za odpowiedzi i rady.
Edytowane przez karmilla Czas edycji: 2012-11-07 o 18:22 Powód: dopisanie daty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Tak, w międzyczasie podcinałam
Katie - strasznie szybko rosną Ci włosy, zazdroszczę ![]() Aktualnie używam produktów z guar hydroxypropyltrimonium chloride. Włosy są nawilżone i super się rozczesują ale trochę cierpi skręt.
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie trzeba roku ![]() parę miesięcy, najpierw często jest kryzys, a potem znajduje się produkty, które pasują włosom i już "leci" lipiec 2011 (tu miałam bardziej zniszczone włosy niż w styczniu, jeszcze przed CG - tuż przed, jeżeli wyglądają lepiej niż ze stycznia 2011, to tylko dlatego, że to gorszej jakości fotka-bardziej rozmyta a kolor jest bardziej jednolity) wrzesień 2011 potem włosy już tylko rosły (a przez pół roku miałam taki sajgon, że robiłam naprawdę minimum) znajomi/rodzina wierzą ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- dziękuję ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-07 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
cofam co dziś napisałam - jest coś co wydobywa większy skręt u mnie - żel "glut" lniany
![]() I pomyśleć, że mnie jakoś do niego nie ciągnęło - ugotowałam dla córki, żeby ciągle nie używać pianki czy żelu "sztucznego" i przetestowałam przed momentem. Zobaczcie ![]() ![]() Dla porównania - to co moje włosy do tej pory,oprócz wakacji nad morzem potrafiły najmocniej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1350121678 Katie - niewiarygodna zmiana! Edytowane przez jusik Czas edycji: 2012-11-07 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Silikony? Ja używam serum arganowego na końce, a ze względu na to, że moje włosy trudno obciążyć, to ostatnio również na długość.. czasami. ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak raz udało mi się wydobyć mega skręt jak na mnie (zdjęcia są gdzieś w tym wątku ![]() ![]() Cytat:
W zasadzie to mam fryzjerkę prawie pod nosem. Jak raz do niej poszłam w zeszłym roku i poprosiłam o ścięcie zaledwie kilku centymetrów, to faktycznie tak zrobiła. Gdybym miała chodzić do niej na samo podcinanie końców, to pewnie by obcinała mnie tyle ile proszę. Ale jak mam płacić ok.20-30 zł (mam na tyle grube i gęste i długie włosy, że fryzjerki biorą więcej za obcinanie.. innym kobietom w rodzinie o takich włosach, mimo że krótszych, to też biorą więcej np. za farbowanie, bo tych włosów jest naprawdę dużo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Evet, moje włosy czasami wyglądają podobnie i daje radę wydobyć z nich większe fale, więc Ci też może się udać. ![]() No i kolejny link stylizacyjny: Metoda Mysi na stylizację fal. Krok po kroku. Mam trochę większy skręt po myciu niż Baśka, więc może uda mi się kiedyś wyczarować coś podobnego albo nawet bardziej falującego? ![]() Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-11-07 o 23:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Raczkowanie
|
Spróbuję zatem mrożącego Joaśki jak wykończę artiste
![]() Mam sporo jedwabnych szalików i jedną nieuzywaną koszulkę, więc chyba tą ostanią przerobię na poszewkę ![]() ![]() Ech, ja zrobiłam błąd kupując suszarkę bez dyfuzora<zawsze miałam z i nigdy nie używałam ![]() ![]() Suszę grabkując do głowy rękoma - lepiej jak wysuszę, bo jak mokrawe zwisają to się prostują od ciezaru. Ja się ogólnie zimą z silikonami lubiłam, faktycznie pomagały - tylko, że do tego roku traktowałam włosy jak proste - tj wiedziałam, są troszkę falowane, ale myślałam, ze takie lekkie to jak proste się traktuje ![]() Evet, skoro masz takie za pierwszym razem to na 100% coś więcej z tego będzie ![]() A dziś rano rozczesałam, spryskałam plażowym faroukiem, dałam trochę gluta i normalnego żelu i całkiem ładnie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- witaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny,
Zaczynam swoją przygodę z CG, mam włosy falowane (tj. w zasadzie fale są od połowy włosów i tylko po myciu, ale dopiero zaczynam ![]() Mam nietypowe pytanie: otóż póki co (póki nie przywróce życia swoim włosom) szczerze mówiąc lepiej wygląda, jak rozczeszę włosy na sucho niż jak zostawię tylko po przeczesaniu w czasie mycia - jak wyschną mam wtedy straszny bajzel na głowie, nie podoba mi się ![]() ![]() i BTW. Czy zestaw do OMO oliwa z oliwek + szampon alterra granatowy + odżywka alterra granatowa jest dobry? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Dość dużo falowanych czesze się
![]() Zobacz sobie też ten blog<i post przede wszystkim> http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...ow-w-fale.html - może tam znajdziesz rozwiązanie - któraś z dziewczyn podrzucała linki, warto przeczytać w ogóle "od deski do deski" ![]() I ten blog też jest super: http://anwena.blogspot.com/ -jego właścicielka używa szczotki, więc ku pokrzepieniu możesz poczytać jak i oczęta napaść zdjęciami ![]() Ja, jak się wkręciłam po raz pierwszy we włosomaniactwo traktowałam włosy jak proste i ładnie się regenerowały ![]() ![]() Co do zmywania oleju - najlepiej zmywa olej u mnie odżywka garnier AiK (inne odżywki sobie tak super nie radzą)- ja oleju na włosy używam ponad 10 lat, ale dopiero teraz odkryłam, że to najłatwiejsze zmywanie. Może dlatego, że ta odżywka ma w składzie oleje to i musi mieć jakiś emuglator dobry do nich żeby to spłukać. W każdym razie sprawdza się zadziwiająco dobrze ![]() Jeśli nie jesteś przekonana do mycia odżywkami to spróbuj po prostu umyć garnierem przed szamponem - zawsze to mniej splątane włosy i dokładne i delikatne zmycie tłuszczyku - szamponu przy oleju zwykle i tak musisz użyć dwa razy - tak zredukujesz do jednego. Edytowane przez jusik Czas edycji: 2012-11-11 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Jusik, dzięki wielkie, wczoraj spędziłam całe popołudnie na tym blogu i już wszystko wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Raczkowanie
|
Kochane,
Zauwazylam, ze bez odzywki b/s moje wlosy wygladaja duzo lepiej (tzn nie wisza tluste straki). Jak myslicie, zrezygnowac z niej czy czekac, az sie wlosy przyzwyczaja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci za blyskawiczna odpowiedz! Zrobie, jak radzisz. Czytajac forum zrozumialam, ze bez odzywki b/s ani rusz. Musze przyznac, ze moje wlosy z kazdym dniem sie ociupine poprawiaja, ale mam w dlaszym ciagu, jak to swietnie ktoras z Was okreslila, pierdzielnik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli zostaną "niedobitki" na końcówkach, to wgnieć w nie odrobinkę Garniera awokado i karite lub innej emolientowej (=natłuszczającej) odżywki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Raczkowanie
|
Tak jest szefie! Jutro sprobuje odgniatac przez T shirt. Cos na knocowki musi jednak byc, zbyt suche sa bez zabezpieczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Jeśli nie masz nic przeciwko silikonom, polecam serum Joanny wygładzająco-regenerujące do końcówek włosów z miodem i mlekiem. U mnie rozdwajanie praktycznie nie istnieje, mimo, że podcinałam ostatnio na wiosnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
Ja niestety nie wiem, czy mam cos przeciwko silikonom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() ![]() Zdjęcia w albumie w profilu ![]()
Edytowane przez sm1307 Czas edycji: 2012-11-20 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Ja tez zauwazylam podejrzany przedzialek z tylu glowy (i tez "normalnie" go nie mam)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Konto usunięte
|
Karmilla: mam dokładnie ten sam problem z grzywką, może nie jest sucha, ale bardzo nierówna, włosy tworzą wiele warstw różnej długości. Radzę znaleźć fryzurę, która zakryje tą grzywkę. To chyba najprostsze rozwiązanie.
U mnie serum na długosc też daje efekt rozprostowanych strąków, więc bardzo uważnie nakładam je na samiutkie końce. Niestety bardzo zniszczone włosy trzeba ściąć. Uwierz mi wiem, coś o tym - kiedyś przez pół roku ratowałam 10 cm zniszczczonych konców, a i tak musiałam je ściąć. Szkoda marnować odżywki na zniszczone partie. Jeśli nie chcesz pozbywać się tej długośc od razu zabezpieczaj końce i podcinaj co jakiś czas. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Jeszcze do niedawna moje fale był dośc wyraźne i puszyte, a z każdym dodatkowym centymetrem nabierały objętości. Włosy po jantarze i olejku łopianowym gp rosną mi bardzo szybko i doszłam już do tej długości, że fale zaczynają sie rozprostowywać pod własnym ciężarem. Włosy są dłuższe, ale mają coraz mniejszą objętość. Jak tak dalej pójdzie za kilka miesięcy staną się proste, a uwielbiałam moje fale :/. Znacie jakieś kosmetyki, które potrafią podkreślić fale na dość długich włosach (sięgają do ostatnich przednich żeber - nie mam centymetra, nie mogę ich zmierzyć)? Żel bieledny sprawdzony od miesięcy kompletnie nie daje rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie żel Bielendy nic nie dawał nigdy. Uznaję tylko połączenie lniany + mrożący Joanny (dużo mocniejszy niż Bielenda).
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.