|
|
#451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fale -wątek zbiorczy
Cytat:
![]() no nie mam akurat pod ręką zdjęcia w krótkich, ale wierz mi, że podobnie ![]() dobra, znalazłam kilka fot i zrobiłam dla Ciebie zestawienie sprzed pielęgnacji ![]() niestety nie znalazłam w krótkich z czasów zupełnie naturalnych kolorystycznie Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-27 o 20:42 |
|
|
|
|
|
#452 |
|
Raczkowanie
|
katie100, faktycznie taki sam typ. Zrobiłaś mi dużą nadzieję na to, że moje włosy będą się tak cudnie falować jak Twoje
Masz wycieniowane?
|
|
#453 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedzmy tak.. najpierw zajęłaś się poprawą kondycji włosów, teraz zajmiesz się wydobywaniem skrętu. ja siebie tłumaczę podobnie, bo tak samo, jak Ty, traktowałam moje włosy jak proste. |
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie są takie, jakbym chciała. Raz już próbowałam je stylizować i wyszło mi coś takiego... Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2012-10-28 o 16:04 Powód: zdj |
|
|
|
|
|
#455 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katie ile Ty masz tych fotek włosowych? ![]() Cytat:
Jak dla mnie to Katie ma już jedne z najpiękniejszych. Uwibiam takie "grubasy"Cytat:
Cytat:
![]() A grzywka przy falach fajnie wygląda, przeciez to nie sprężynki ![]() Ja za to lubie grzywkę na całe czoło, macie jakieś fotki do falowanych? Cytat:
|
|
|
|
#457 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak - cięcie widać na środku TUTAJ Cytat:
a co dałaś po kolei jak je stylizowałaś? bo fale to są na pewno Cytat:
ale jej już nie ma w regularnej sprzedaży, musiałabyś trafić na jakieś resztki magazynowe jak weszłam na stronę Saturna to podało, że z całej Polski mają ją tylko w Tychach a w Media Markt podaje Stare Miasto k. Konina ![]() fotek mam mnóstwo odkąd pielęgnuję fale i w ogóle wpadłam na wizaż , bo robię komórką - ciach i 4 foty mam w minutę, aparatem nie umiem, zawsze prześwietlę - wtedy już muszę kogoś angażowaćdzięki za komplementy ![]() ja też schodziłam ostatnio z cieniowania czyli jak ze wszystkim - dla każdego coś miłego ![]() Cytat:
![]() EDIT: znalazłam jeszcze TAKĄ suszarkę, do której jest opcja dokupienia dyfuzora właśnie z kryzą, ale uczciwie mówię, że nie mam pojęcia o tej firmie i jakości ich prduktów
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-29 o 14:31 |
||||
|
|
|
|
#458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wtedy ugniatałam je żelem Isany pomarańczowym, ale moje włosy były po nim dziwne... Takie suche. Więc dziś będę próbować z żelem lnianym i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Oraz dodaję zdjęcia moich prostych włosów w załączniku niestety robione dosyć dawno, bo w maju. Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2012-10-29 o 15:08 |
||
|
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z lnianym powinno być lepiej, ale fale mogą być bardzo lekkie - zależy od włosa masz jakiś "sklepowy" żel w domu, ale lżejszy niż Isana? Isana się dobrze sprawdza przy suszeniu dyfuzorem, przy schnięciu naturalnym ja osobiście nie przepadam, bo trudno o bardziej uporządkowany efekt od tego który Ty uzyskałaś początki są trudne - bo fale tak mają ale nie zrażaj się! będzie coraz lepiej
|
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie nadaję się na falowaną.
|
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szukaj i testuj - znajdziesz ![]() wejdź też na główny wątek dla kręconych i falowanych - tam Ci Dziewczyny doradzą coś więcej |
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
a jak go używasz? Trudno mi aż uwierzyć, że po lnianym można mieć puch, to dla mnie największy odpuszacz spośród wszystkich kosmetyków (co nie znaczy, że z jego działania jestem zadowolona - zawsze muszę go łączyć z mocniejszym żelem)
|
|
|
#463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj akurat nałożyłam go, gdy odcisnęłam nadmiar wody w koszulkę. Później zrobiłam plooping. Wczoraj były jeszcze ok, ale dziś rano mimo reanimowania fal rękami zwilżonymi wodą był już lekki puch.Czy ja coś robię źle? |
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Mi się wydaje, że to Twoje ciecie ze srodkowego zdjęcia jest idealne, nie za głebokie, zepniesz włosy i warkocza też zrobisz... a przy tym masz pocieniowane
|
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jeszcze do Was pytanie... Co robicie z włosami , gdy idziecie spać ? Ja zazwyczaj wcześniej wiązałam w warkocz lub robiłam koczek ślimaczek, ale teraz jakbym chciała falowane, to nie wiem jak je traktować.
|
|
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Ja śpię w ślimaczku na czubku głowy.
Wklejam porównanie 4 miesięcy prawidłowej pielęgnacji, a co
|
|
|
#469 |
|
Przyczajenie
|
Cześć- od miesiąca dbam o włosy stosując metodę CG. Mam falowane włosy, jednak nie potrafię wydobyć ich skrętu. Używam żelu z czarną rzepą na mokre włosy i ugniatam ale nie widzę efektów. Są bardziej proste niż bez stylizacji. Doradźcie proszę czy mogę coś zmienić, może któraś z Was tez miała taki problem
![]() Najładniejsze fale uzyskuję, gdy spryskam suche włosy odrobiną lakieru i je ugniotę, a to raczej nie jest dla nich zdrowe... |
|
|
|
|
#470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój małż pewnie by to zniósł , ale ja nie cierpię spać "z czymś" na głowie...co do cięcia - zgadza się, jak miałam cieniowane to jeszcze przed CG i jakimkolwiek dbaniem o skręt robił się "baranek" przy lekkim wygnieceniu (załącznik - właśnie znalazłam ) inna sprawa że bardzo puchaty baranek...![]() ale ja mam zniszczone końce, które i tak muszą iść do kosza, więc najpierw jeszcze podrównam, a jak będzie za płasko to jak pocieniuję mocniej to i tak jeszcze nie zejdę z wszystkiego co zniszczone... trochę pola do manewru jest jakby wszystko było super zdrowe na końcach to bym miała większe dylematy, a tak to wiadomo, że musi polecieć - pytanie nie "czy", tylko "kiedy" i "jak"![]() ![]() Cytat:
![]() fajny postęp
|
||
|
|
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na początek zmień żel - czarna rzepa robi mi masakrę na głowie, jeśli już jej używam to tylko mieszając z czymś mocniejszym (czarna Isana męska z pomarańczową etykietą lub Joanna mrożąca) polecałabym na początek spróbować innego żelu bez mieszania np. Artiste fioletowego lub niebieskiego - może trochę spuszyć przy obecnych warunkach za oknem, ale skręt definiuje lepiej niż czarna rzepa (ten żel to dla mnie jakaś pomyłka )
|
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#473 |
|
Raczkowanie
|
Katie - dzięki
Softgrey - czy wyżej to nie wiem, one w międzyczasie zostały podcięte (najdłuższa warstwa o ok 6 cm), są też zniszczone farbowaniem i źle pocieniowane. Aktualnie moim priorytetem jest nawilżanie i dbanie o końcówki. A najlepiej na przesusz działa mi Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, który jest składnikiem obciążającym włosy, skręt mam mniejszy, ale włosy gładsze i nawilżone. co do pielęgnacji: - olejowanie lnianym lub orzechem z olejem rokitnikowym - mycie albo babydream fur mama albo odżywką - maska (bingo spa jakakolwiek, plus dodatki nawilżające, albo aloes, albo olej, albo mleczko pszczele, albo kwas hialuronowy), po masce na minutę, dwie coś z Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride. Bez tego mam trudności z rozczesaniem włosów i nie są takie miękkie i gładkie. - suszenie suszarką z dyfuzorem, na włosy nałożony żel Iasna pomarańczowy.
|
|
|
#474 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za komplement ), ale na pewno nie kosztem ich zdrowia! Stąd staram się regularnie obcinać końcówki. Cytat:
), warkocza jednego lub dwa, czasami są zwykłe, czasami dobierany francuski lub holenderski. Niemniej potem wracam do starych nawyków i znowu śpię w rozpuszczonych. I tak w kółeczko. ![]() Cytat:
Moje włosy w zasadzie tylko po kilku produktach ładnie falują, po innych mają tylko pofalowane końce, może Ty też musisz znaleźć "swój" produkt? ![]() Cytat:
![]() Poszewkę masz z prawdziwej satyny czy z bawełnianej? Od jakiegoś czasu szukam poszewek lub nawet całych zestawów pościeli z prawdziwej satyny, ale wszędzie są tylko z bawełnianej satyny. |
||||
|
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam się jeszcze nad zakupem poszewki z prawdziwego jedwabiu...
|
|
|
|
|
|
#476 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, Dziewczyny
![]() Moje włosy, dzień po cieniowaniu, wyglądają tak:
|
|
#477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No no, widać zarys ładnych fal. |
|
|
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Moje na początku też miały podobny skręt (tylko były o wiele mniej zadbane). Aktualnie kręcą się tak (stylizacja żelem męskim z Isany)
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, śliczne falki
i pewnie się mogą bardziej skręcić jeszcze.Ja mam takie jak Sheep w avatarku - tj kształt fal i raczej więcej z nich nie wykrzesam - jedyne co mogę to falkę wyżej podnieść, ale i tak lubię je bardziej niż proste<przynajmniej objętość jest fajniejsza niż przy prostych - kiedyś miałam idealnie proste to wiem >Też podcięłam minimalnie końcówki i myślę nad długą, skośną grzywką na zimę, żeby coś powiewało jak zepnę włosy<nie spinam praktycznie w ogóle, bo jakoś mało się dzieje jak spięte są , a na zimę by się tak nie niszczyły od ubrań, kupiłam fajne duże spinki z kauczku nawet>. Chcę po zimie obciąć tylko końcówki 1-2 cm a nie 15-20 jak to bywało po najgorszych zimach![]() Ostatnio z braku odżywki do mycia umyłam różową Isaną z jedwabiem - ale super - w ogóle pokochałam tą odżywkę - choć widzę po córce(ona ma loki nie fale), że u niej skręt się troszkę rozluźnił, choć włosy przepiękne. U mnie fale jak zwykle - ich chyba nic nie rozluźnia ani nie podkręca w jakiś diametralny sposób ![]() Aaa i zimą wracam do silikonów, co niestety oznacza częstsze mycie szamponem- Wy też wracacie/uzywacie? |
|
|
|
|
#480 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
ale póki co góra raz na mc mi wystarcza SLS
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie są takie, jakbym chciała. Raz już próbowałam je stylizować i wyszło mi coś takiego...
Jak dla mnie to Katie ma już jedne z najpiękniejszych. Uwibiam takie "grubasy"

Jak wygląda Twoja pielęgnacja?
), warkocza jednego lub dwa, czasami są zwykłe, czasami dobierany francuski lub holenderski.