|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Iwcia tak, zakupiłam i czekamy mam nadzieje że koło wtorku może środy dojdzie do nas
anash moja też marudna spać jej się chce a nie zaśnie ... ale dałam jej butle zjadła mi 110 i teraz pod karuzelą lezakuje od 8:15 ale pewnie za chwile jej się znudzi dzisiaj pogoda straszna nawet na spacer nie wyjdziemy bo pada ehhh Gda może odciągnij pewnie te pierożki z cebulką dają o sobie znać .. spróbuj ... żeby Henio się nie męczył biedaczko manieńkie ... yy ktoś pokazał taki fajny śpiworek hmm wiem że maggie się on spodobał ale to nie ona pokazywała hmm elena Ty ? ehh zapomniałam .. może kojarzycie taki fajny w kwiatki był tam model i kosztował niecałe 100 zł ... zapisał może ktoś linka ?a co z Choco się dzieje ? dawno jej nie było no i enigmy i axxxy też
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-11-30 o 08:46 |
|
|
|
#482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
zaraz Was nadrobie tylko napiszę, że zaczynam się kochane martwic...
jak Jagoda zasnęła wczoraj o 21 tak nadal śpi! ![]() sprawdzam co chwilę czy wszystko ok, ale nie wygląda jakoś niepokojąco siedzę i zastanawiam się czy ją budzic czy nie? nie no chyba to by było świństwo, poczekam, aż wstanie, tylko ciekawe kiedy![]() no i po takiej nocy przespanej wstałam pierwszy raz od porodu z zalaną koszulą dla nie których z Was to normalka, ale dla mnie pełnia szczęścia, bo to znaczy, że w tych cycach nadal coś jestjeszcze tam coś jest ale cchcę coś zjejsc puki śpi i Was podczytac. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- w ogóle jestem straszną żoną!!! dziś mężul ma urodziny, a ja zapomniałam mu złożyć życzenia z tego pod jarania się ilością ściągniętego pokarmu ![]() przypomniałam sobie jak szedł po korytarzy i krzyknęłam wszystkiego najlepszego, to odpowiedział, szybko sobie przypomniałaś... ![]() w dodatku nie mam kasy, żeby mu zrobic torta i kupic szampana- o prezencie nie wspomnę;( mam 20zł i siedzę i kminie co zrobic ;(
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Angel pozazdrościć takiego śpiocha
Zośka wstała godzinke temu a teraz sobie dosypia ![]() Zaraz trzeba sobie wziąć prysznic i się ogarnąć jak to Zuzia Asi mawia ![]() Gda może faktycznie podawaj dzis małemu mm niech te Twoje wszystkie "grzeszki" z pokarmu się ulotnią ![]() Weronika spróbuj dziś Jasiowi zmieszać więcej kleiku jeśli nie było żadnej reakcji nie porządanej w nocy, bo pół łyżeczki to jednak jest tyle co i nic więc mały miał prawo się porządnie nie najeść. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Angel co do urodzin tżta- weź te dwie dychy idź kupić jakieś świeczki a wieczorem jak mała zaśnie zabunkruj się w łazience, rozstaw je po kątach, zapal i zaproś do wspólnej kąpieli a jak się taka kąpiel skończy to chyba każdy wie
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra podam mu mm.
Ale jak się je przyrządza, może mi ktoś napisać? |
|
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
gda na każde 30ml wody- jedna miarka dołączona do mleka.
woda ma mieć temp ok 40stopni, czyli jak sobie polejesz na wewnętrzną stronę przedramienia to masz nie czuć nic, lub przyjemne delikatne ciepło.
|
#486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki!!! Nie zrobili mi zabiegu! Lekarz stwierdził że skoro polip zaczął się wchłaniac to nie sensu go ruszać bo to jest zmiana dynamiczna i może się wchłonąć do zera. Dostałam 2 preparaty do psikania i smarowania i mam sie pokazać po nowym roku do kontroli i wtedy zdecydują co ewentualnie dalej. Jestem happy
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko że dajemy Bebiko haCytat:
![]() I na dzień dobry poranna Alicja |
|||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 | |
|
Konto usunięte
|
konczi ja potrzebowałam przerwy od wizazu ale podczytywałam Was systematycznie i melduje że wczoraj skończyliśmy 11 tygodni
![]() Cytat:
![]() spanie w ciagu dnia to tez jest problem bo usnie na 15 minut i sie budzi albo zasnie mi na rekach i jak go klade do łóczeczka to sie zaraz budzi i oczka jak 5 złotówki ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- ja podaje 4 takie miarki dolaczone do pudełka |
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Gda 120 ml , 4 miarki mleka
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche niewygodnie bo wanienka profilowana więc mam obawy. Poza tym kąpiemy w dużym pokoju i tej wanny teraz nie uniose bom po cesarce. Dopiero wstaliśmy niedawno ![]() Matko chyba te dwie.godziny mi brakowały do wyspania
|
|
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e no pięknie śpi .. cudnie ... ehh szczęściara .. ale sprawdzaj też bym sprawdzała hehedla mężusia 100lat ! hehe padłam na opakowaniu instruktorka kochana! ale już Sojka lekcę dała widzę tylko nie ubijaj mleczka ma być puszek wsypywany ![]() Cytat:
![]() cudnie !!!!jaka ona kochana [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37892212]konczi ja potrzebowałam przerwy od wizazu ale podczytywałam Was systematycznie i melduje że wczoraj skończyliśmy 11 tygodni ![]() zazdroszcze,Leo budzi sie w nocy 2 razy a jak w końcu zasnie to jest święto bo ma wielkie problemy z zasnieciem,oczka mu sie zamykaja ale strasznie z tym walczy ![]() spanie w ciagu dnia to tez jest problem bo usnie na 15 minut i sie budzi albo zasnie mi na rekach i jak go klade do łóczeczka to sie zaraz budzi i oczka jak 5 złotówki ja podaje 4 takie miarki dolaczone do pudełka[/QUOTE] jak widzę że marudna że leżeć nie chce to ją przytulam i ona zasypia wtedy odkładam ją jak się obudzi to wtedy w rożek ją zawijam i spokojnie śpi
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko urosło w przeciągu trzech dni chyba 2cm bo chcialam mu ubrać pajaca co mial 3 dni temu na sobie i guzik...
Za mały bo nóżek nie wyprostuje ![]() Rośnie mi malec |
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale lecicie z tym koksem.
![]() My jestesmy po pierwszej kontroli u lekarza i Robi urosl 8cm od urodzenia. Nic dziwnego, ze ciuszki na 62cm juz za male. ![]() Ja dostalam skierowanie na terapie i czekam tylko na list z terminem. Lekow nie dalam sobie wcisnac. Ide teraz nadrabiac. Kiedy Wy dajecie rade tyle pisac przy Maluchach? ![]() Przeczytalam jedynie, ze Gda daje mm. Co sie stalo? |
|
|
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Myślałam że zatłukę tego małego gnoma w nocy i wyniosę do piwnicy razem z mało inteligentnym ojcem. Mały żreć chciał co chwilę i wisiał po godzinie na cycu, jak zasnął to staremu telefon zadzwonił że gabaryty już jadą i musi iść je przez miasto puścić, oczywiście mały obudzony. I tym sposobem jestem zła i nie wyspana. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia nie boj sie nosic.. ja taka wanne to nosze praktycznie codziennie.. a i nosze o wiele ciezsze rzeczy
Gda moze ywpic Ci 120 ml ale też może to być mało dla niego. Ale mnie dzisiaj mój wkurzył nooo ja jak byłam chora to musialam zapierdzielac nie wazne czy ledwo trzymalam sie na nogach, a on wrocil przed 4 i rano mi oznajmil ze on nie wstanie poki sie nie wyspi niech sie zacznie starac bo ostatnio duzo mu brakuje
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam inny patent - wstawiam wanienkę w wannę i już. Mój też szaleniec, ale to jest naprawdę proste! Pierwszy raz kąpałam pod nadzorem męża, a potem już sama ![]() Choco super, że się odzywasz! Dziewczyny wypił mi 60 ml mojego mleka (rozmroziłam zapas) i z 10 ml mm... I już dalej chyba nie chce, bo wypluwa i się bawi smoczkiem. Ja to nie wiem o co mu chodzi, pierwszy raz butlą karmię... |
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tamlin111;37893176]Dobry.
Myślałam że zatłukę tego małego gnoma w nocy i wyniosę do piwnicy razem z mało inteligentnym ojcem. Mały żreć chciał co chwilę i wisiał po godzinie na cycu, jak zasnął to staremu telefon zadzwonił że gabaryty już jadą i musi iść je przez miasto puścić, oczywiście mały obudzony. I tym sposobem jestem zła i nie wyspana. Uwielbiam Cie
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzien dobry ![]() córa ma spi,wiec mam wolne jakies 15 minut
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Witamy
![]() Ależ się nie wyspałam dzisiaj. Jak mnie wkurza Mój Tż w nocy to nie macie pojęcia. Nie będę tu pisać o co dokładnie chodzi bo jeszcze wpadnie w niepowołane ręce ;p Nie wiem co tu robić, poszła bym na spacer folia na wózek i jazda ale nie wiem czy to dobry pomysł. Iwa844 dobre wieści |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u lalaa przegiął człowiek przegiął .. ale Ty Asia jesteś o wiele wytrzymalsza więc nie ma co się dziwić Tamlin ehh ciężka noc za Wami ... oby dzień był optymistyczniejszy
|
|
#501 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
mojemu malcowi też się tak zdarza a jest od początku butlą karmiony.czasem zje 120,czasem 2x po 120 a czem 60,70 a potem wypluwa i sie bawi i też nie wiem o co kaman ale zakładam wtedy że głodny nie jest albo potrzebował dojesc w ogóle dziewczyny czy którejs z Was spoznial sie okres jakoś dłużej bo po tym krwawieniu po porodowym miałam tydzień przerwy i tak jakbym po tygodniu dostała okres.przynajmniej tak to wyglądało a to było 17 października i juz niby powinnam dostać następny i nic.nie powiem że się troche nie martwie.miała ktoraś z Was tak? Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-11-30 o 10:53 |
||
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio bez folii na deszczu bylam ![]() A co ile mam odciagac cyce, zeby pokarmu nie stracic??? Ale bedzie mi zal wylewac... |
|
|
|
|
#503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wnętrze goi sie bardzo dobrze ale.po co ryzykować. Bratowa dźwigała 1,5 m-ca po cesarce i miała problemy potem wewnątrz także wole poczrkać z dźwiganiem ![]() Kurde ja dzisiaj chce już wszystkie przesyłki otrzymać !!!! W najlepszym przypadku powinno ich przyjść 5 bo wczoraj jeszcze sobie cosik kupiłam a jak nie 5 to kurna 3 bo w poniedziałek zamawiałam.Jak nie przyjdą to komentarze stosowne polecą ![]() Pogoda jak zwykle pochmurna - od tygodnia już jak nie więcej. Normalnie tylko by człowiek spał ![]() Jeszcze jedna rzecz na którą oczekuje - kupka Alana. Już 3 dni nie było a widze po jego minie że ciśnie a nic nie idzie - ehhh. |
||
|
|
|
#504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak Wy licytujecie na allegro bo ja w ogóle się nie znam i boję, że coś sknoce, dajcie mi jakieś wskazówki
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie mog ę sie z wami kup,ą podzielić, my na mm a Jasiu sadzi do 4 dziennie
właśnie jem sniadanie i pije goraco czekolade no i dzisiaj wymyslilam sobie na obiad burakowa z krokietami z miesem to se dowalilam roboty a co wogole dostalam @
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wczoraj się poryczałam bo oglądałam zdjęcia jak Maksio był taki maciupki, że jak Tż trzymał Jego główkę to znikała ona w dłoni, była taka malutka. A teraz już taki klocek się zrobił ale też cuuudowny mój kochany
|
|
|
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Tosiek w końcu zrobił sobie drzemkę, więc miałam chwilkę, żeby Was poczytać. ![]() Mały wczoraj po raz pierwszy zasnął sam odłożony do łóżeczka zaraz po butli, a wszystko za sprawką tego projektora. ![]() A u nas niestety ciągle temat kupkowy wałkowany. Po wczorajszej kupce niespodziance, jeszcze wieczorem odkryłam zabrudzonego pampersa i w nocy o 3 kolejny kleks. Normalnie cieszyłabym się niezmiernie, ża Antek w końcu kupka, ale te 2 ostatnie były wodnite jak rozwolnienie. Już nawet chciałam z tym lecieć dzisiaj do pediatry, ale w końcu stwierdziłam, że jeszcze go poobserwuję, bo od nocy na razie nie było nic nowego. Cytat:
Mój Tosiek też nie raz mocno uderzył np. główką w moje ramię, gdy trzymałam go na brzuszku, a on jeszcze był takim typowym kiwaczkiem, bo teraz już sztywniej trzyma i sam jakby kontroluje, aby z taką siłą jej nie opuszczać. Wówczas zaczęłam go kłaść niżej, tak, że główka była na wysokości piersi i nawet jak mu uciekła, to miał miękkie lądowanie, a że lądował twarzą między piersiami to miał przestrzeń do oddychania. Ogólnie Kochana nic się nie martw, każdy maluch ma swoje tempo rozwoju. Gdzieś kiedyś czytałam, że chłopcy wszystko robią troszkę później, choć nie wiem ile w tym prawdy, a na ile to mit. Zresztą napewno nie raz jeszcze na wątku zaobserwujemy, że jeden maluszek zrobił to, a drugi jeszcze nie, a prawie równo się rodziły, a za chwilę ten drugi zrobi coś, czego ten pierwszy jeszcze nie robi i tak w kółko. ![]() Cytat:
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. dzisiaj już może nie, ale jak od jutra znowu przestanie robić, to bardzo chętnie. ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

zapisał może ktoś linka ?

siedzę i zastanawiam się czy ją budzic czy nie? nie no chyba to by było świństwo, poczekam, aż wstanie, tylko ciekawe kiedy
Jasiu posp do 6.55
zuza jeszcze spi
Tzet wrocił w o 4 w nocy a ze nie mial kluczy musialam wstac mu otworzyc, niby Jas raz pil a jestem w cholere nie wyspana, nie wiem dlacego ciagle mi sie al,aram wlaczal w aucie wiec latalam na dol i wylaczalam, a sie strachu najadlam bo oczywisice qw nocy wyobraznia super dziala
...

ja jak byłam chora to musialam zapierdzielac nie wazne czy ledwo trzymalam sie na nogach, a on wrocil przed 4 i rano mi oznajmil ze on nie wstanie poki sie nie wyspi