Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 21:46   #451
LadyBeatta
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

ja tez mam Chodakowska sciagnelam jeszcze w ciazy z chomika, no i trzecia plytke kupilam z shape dzis sobie pocwiczylam... z 10 min, zero kondycji

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

biore tabsy anty od pierwszego dnia okresu, zaraz skoncze opakowanie, a ciagle krwawie... mniej, ale przedwczoraj jeszcze bolal mnie brzuch jak pierwszego dnia zazwyczaj... myslicie, ze to normalne po porodzie? w ulotce jest info ze moga byc w srodku cyklu krwawienia, ale mi sie zdaje ze mowa o takich jednorazowych, a nei okresie trwajacym ponad 2 tygodnie
Stary 2012-11-29, 21:46   #452
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Na ostatnim zdjęciu Zośka czaiła się na kolejne zabawki a w końcu rączek zabrakło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00226.jpg (55,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00321.jpg (64,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00330.jpg (69,4 KB, 51 załadowań)

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-11-29 o 21:48
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:47   #453
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Słodzinka

Mamy identycznego pajaca.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:48   #454
zielona1911
Zakorzenienie

a tak wogole jakie mam prawdopodobienstwo zajscia w ciaze teraz? karmie na zadanie co 3 godz-nawet w nocy.Okresu jeszcze nie dostałam. a jak jestem w szkole i nie moge karmic to odciągam.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:49   #455
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
ja tez mam Chodakowska sciagnelam jeszcze w ciazy z chomika, no i trzecia plytke kupilam z shape dzis sobie pocwiczylam... z 10 min, zero kondycji

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

biore tabsy anty od pierwszego dnia okresu, zaraz skoncze opakowanie, a ciagle krwawie... mniej, ale przedwczoraj jeszcze bolal mnie brzuch jak pierwszego dnia zazwyczaj... myslicie, ze to normalne po porodzie? w ulotce jest info ze moga byc w srodku cyklu krwawienia, ale mi sie zdaje ze mowa o takich jednorazowych, a nei okresie trwajacym ponad 2 tygodnie
No właśnie ja dzisiaj zaczęłam znowu mieć lekkie brudzenie przy podcieraniu się. Miałam okres 20 listopada to już powinien się skończyć więc nie wiem o co chodzi a miało być tak pięknie dzisiejszej nocy
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:50   #456
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[COLOR="DarkSlateGray"]
hmm to już pomysłów mi brak a spróbuj położyć na podłodze matę i na macie go na brzuszek aby miał twardziej niż na łóżku ... moja woli przewijak do brzuszkowania albo twardą kanapę niż nasze łózko w sypialni

w sumie to łóżko miękkie nie jest, dupa mnie boli jak z niego schodze
No nic, spróbuje na twardszym podłożu

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Iwcia, a spróbuj te rączki kłaść mu bliżej ciałka, a nie tak szeroko. Ja Małemu zawsze też podkurczam troszkę nóżki, tak żeby dupcia była troszkę wyżej. A kładziesz sobie Alanka na swoim brzuszku? Tzn. tak wiesz... brzuszek do brzuszka? Ja szczerze mówiąc częściej Antka kładę sobie właśnie w ten sposób niż samodzielnie na jakimś podłożu. Wówczas wysoko unosi główkę i patrzy mi głęboko w oczy.

daje mu bliżej to sie rozryczy i tak rozkłada na boki jak na zdjęciu.
Mąż kładzie go brzuch do brzucha to wierci nosem mu dziure i ja zas potem sie martwie że powietrza mu braknie, no i nosek ma potem czerwony jak bałwanek Buli
Jakiś czas temu ułożyłam go u siebie na brzuchu to głowe lekko dźwigał, no ale co z tego jak teraz guzik z pętelką

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

moja leży tak samo
tylko liże piąstkę zamiast podnosić główkę
pediatra straszy mnie rehabilitacją ale moim zdaniem nie powinna przesadzać. dzieciaczki mają jeszcze czas.

Matko tylko nie żadna rehabilitacja

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
Lucia u nas tez nie chetnie!! klade ja podniesie raz i glowa na bok zaraz. tyczytalam zeby nosic i klasc dziecko tak jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=pUQ7tPF5Dns . i zeby kupic ta poduszke do karmienia i na niej wspierac, ja juz zakupila i bedziemy cwiczyc. moze to cos da.

jakbym swoja widziała glowa na bok i juz, chwile polezy i ryk. i bez znaczenia ile ja zabawke i jakie podloze. ma to gdzies
jedna rada-nie kladz go na łóżku, musi by na twardym podlozu, tak bedzie mu latwiej wesprzeć sie, mata albo nawet kocyk na podlodze
Spróbujemy od jutra na macie

A co do filmiku to jakbym mojego tak na kolanach ułożyła z głową w dół to ta głowa by mu odpadła
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:55   #457
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać póki można. Na razie

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:58   #458
angel166
Zakorzenienie

maggie- po calej przespanej nocy marudziła do szczepienia, po nim spala 4h. póŹniej od 15 do 20 nie spala ale grzeczna byla. to gadanie, to mata, to bujak itp

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 21:59   #459
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
piękności .. cudne foty oj pamiątka będzie [/COLOR]

dla bratowej chcę ... sama jestem teoretycznie kosmetyczką i mam pędzel sztuk 3 do pudru do cieni i do pomadki jeszcze z czasów szkolenia się i w życiu nikogo nie pomalowałam to nie moje zamiłowanie jednak ... chciałam kilka razy wrócić ale nie czuję ręki do tego [/COLOR]
Dzięki
A ja skończyłam roczną szkołę makijażu, zaoczną, ale też nie wiem czy czuję ten temat.. Rzadko maluję, choć w sumie podoba mi się to i chciałabym malować częściej.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witamy się z odchowalnią, ależ minęło, u nas dzisiaj oficjalnie 3 miesiące , kiedy to zleciało aż się wierzyć nie chce. Teraz będziemy przeżywać, nabywane umiejętności naszych maluszków.

Katiem prawda święto prawda, 3 miechy stuknęły bo nasze to środowe maleństwa ale dzisiok 29 więc oficjalny 3 miesiąc zaczęty

A jakie widzisz różnice w zachowaniu

Moja miała w weekend skok, sporo marudziła mało spała, jedynie w nocy i co mamy a no pięknie rozmowy uskuteczniamy, normalnie Sonia mnie zaczepia, bo patrzy na mnie i nagle zaczyna wołać "Aaaauuu". Od jakiegoś czasu, delikatnie podnosi główkę a łapana za rączki podciąga się do siadania . Posadzona w bujaku zachwyca się zabawkami (fakt, że krótko ale ten zachwyt jest niesamowity wielkie oczy i buzia zrobiona w ciup) i wali rączkami po tych zabawkach i je łapie.
We wtorek miałam koszulę w paski założoną i trzymając małą na rękach, ona wpatrzona w te paski rączką i paluszkami po nich jeździła
Wszystkiego dobrego dla małej
Jak to cieszą te nowe umiejętności naszych dzieci Mój ma dopiero 1,5 m-ca ale właśnie zaczął się interesować wszystkim wokół i "gadać" i tak mnie to cieszy i patrzy na mnie i coś tam próbuje powiedzieć i się uśmiecha A od wczoraj pięknie smoka ciągnie! Bardzo nam ta umiejętność dziś się przydała na szczepieniu. W ogóle nasz niunio był taki dzielny! Ja prawie sikałam ze strachu, a tu pielęgniarka gaduła się trafiła i zamiast przejść do rzeczy to gada coś i gada a mnie już serce coraz szybciej bije. W końcu zabrała się do dzieła, TŻ pomachał małemu grzechotką to się nią tak zainteresował że nie poczuł wkłucia nawet, dopiero zapłakał jak wpuściła szczepionkę, ale jak tylko wyjęła to ja mu smoka i przestał kochany mój.
A na odparzenie dostałam maść pimafucort i faktycznie stwierdziła, że to grzybek był - tak jak któraś z Was pisała. Aha i mały waży prawie 6kg i pediatra stwierdziła, że ma nadwagę, bo powinien ważyć 4,3 ale o żadnym odchudzaniu nie było mowy. Może teraz smoczek czasem zastąpi maminego cyca
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:00   #460
Iwoncia81
Zakorzenienie

Sojka, masz zdolne dziecko
Dzień różnicy między naszymi a mojemu coś daleko do tego. Jeszcze nie wie do czego służą rączki , oprocz wpychania ich do buzi
Stary 2012-11-29, 22:04   #461
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
My juz po wizycie u neurologa. Zrobil Mlodemu usg glowki i zbadal wszystkie odruchy. I na szczescie wszystko jest ok . Nie jest potrzebna zadna rehabilitacja a nasza pani pediatra jest po prostu zbyt przewrazliwiona. Na jej slowa ze Mlody za malo podnosi glowke przy probie trakcji powiedzial ze dzieci ten test powinny przejsc jak maja skonczone 4 miesiace a Olek ma dopiero 10 tygodni wiec nic dziwnego ze jeszcze glowki sztywno nie trzyma. Lezac na brzuchu glowke trzyma wysoko tylko trzeba pilnowac zeby za mocno nie rozkladal rak, tzn. dazyc do tego zeby piastki trzymal pod broda. A to ze sie troche prezy tez jest normalne bo dzieci tak robia nawet jak jest im troche zimno. Powiedzial tez ze jezeli Mlody w wieku 4,5 miesiaca nie bedzie potrafil swiadomie zlapac i trzymac zabawki to wtedy mamy przyjsc na kontrole. Dziekuje za trzymanie kciukow
no to super a Tobie lwkarz powiedział ze do 4mc czas kurcze co lwkarz to inaczej

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Widziałam taki w Netto, świetne są!

Ogromne gratulacje, haha

Aniolek - Dobrze, że wszystko w porządku

Czy Wasze dzieci też wolą na jedną stronę obracać główkę niż na drugą?

Jagódka
Stary 2012-11-29, 22:12   #462
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Do usług

Poleciało PW
Moje dziecko też ma chyba właśnie skok objawiający się tym że mama musi być na widoku. Jak wcześniej wystarczał tata a mama była tylko z cyckiem potrzebna, tak teraz nawet do łazienki nie daje mi wyjść bo kwęczy. Normalnie nie wiem jak ja ją jutro na te parę godzin zostawię. I oby tylko parę...
Jak przez 8-10 godzin nie będę karmić to nic się nie stanie z pokarmem, prawda? Bo ściągnąć też nie za bardzo będę miała jak...

rośniemy rośniemy
Alicja też już chyba świadomie naparza w zabawki. A wczoraj się kapnęła, że słonia który jest na macie można wytargać za trąbę. Ba, trąbę można nawet spróbować zjeść
Na pewno będziesz miała przepełnione piersi. Ale z samym pokarmem nie powinno się nic stac od 1 razu.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a tak wogole jakie mam prawdopodobienstwo zajscia w ciaze teraz? karmie na zadanie co 3 godz-nawet w nocy.Okresu jeszcze nie dostałam. a jak jestem w szkole i nie moge karmic to odciągam.
No jest jest. Karmienie wcale nie oznacza, że nie pojawi się owulka.

Kurcze, ale mnie wkurzają te seriale z tym reklamowaniem produktów przez aktorów. To cappy, enea, nutella

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:13   #463
marzenka1984
Rozeznanie

Dobrej Nocki lecę spać dopóki młody śpi.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:16   #464
weronika_91
Zakorzenienie

Jejku laski ale szalejecie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj!!! Matko mam sekunde to pisze...
dziewqczyny cudne dzieciaczki macie no cuuuudne!!!!

powiedzcxie mi ile tygodni miały wasze skarby jak zaczeły główke podnosic ?? bo mój synek nie ma siły jeszcze podniesc czasem mu sie uda na dwie sekundki ale szybk sie denerwuje i juz nie podnosi martwi mnie to troszeczke
Mój już podnosił bardzo ładnie jak miał 2 tyg,nawet pediatra go pochwalił ale na wszystko przyjdzie czas więc spokojnie

Cytat:
[COLOR=DarkSlateGray]
hmm no właśnie Duśka zjada 120 i nadal głodna jest więc dodaję jeszcze 30 mleka jej ale może ja za mało daję tego kleiku ???? na noc jej daję i tylko raz dziennie, dobrze ?
Ja też podaję raz dziennie tzn dopiero dziś był drugi dzień wczoraj dałam rano żeby zobaczyć reakcję i żeby czasem nocy zrąbanej nie mieć a dziś podałam na noc. Wypił tylko 70, więcej nie chciał ... nie wiem czy aż tak go to zasyciło ? wkładam mu tą butlę a on płacze i płacze , odłożyłam do łóżeczka i momentalnie zasnął

Cytat:
Też bym chętnie obczaiła tą Hodakowską
ooo ja też chcę
Cytat:
Na ostatnim zdjęciu Zośka czaiła się na kolejne zabawki a w końcu rączek zabrakło

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
kurde a mnie boli podbrzusze,jakby jajniki.Znowu mam schize ze niby ciąza,jakim cudem to tez niewiem,ale sie stresuje
weź nic mi nie mów na ten temat ja jestem 10 tyg po porodzie, nie karmię i nadal okresu brak ... ostatnio miałam ochotę na tatar i potem mi się przypomniało że moją pierwszą zachcianką w ciąży też był tatar, kilka dni temu czułam na dworze spaleniznę a to ponoć też objaw ... wczoraj zrobiłam nawet test jedna krecha więc się uspokoiłam .
Stary 2012-11-29, 22:18   #465
angel166
Zakorzenienie

marzena- silny chłopak Jagoda też od tyg przewraca nam sie na plecki. najlepiej jak sie pierwszy raz przwrocila, zostawiła ją na brzuszlu na wersalce i poszłam do wc, wracam, patrze, a ta na plecach lezy z rogalem hehe.

iwoncia Jagoda też za bardzo nie wie co. z raczkami sie robi. tak samo jak twój wklada do buzi, a chwyta najczesciej moja reke, ubranie lub gniecie cyca. jak jej coą qloze so rączki ro trzyma, ostatnio nawet machala grzechptka ale żeby samej złapać np. coś z maty ro nie

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-11-29 o 22:21
Stary 2012-11-29, 22:19   #466
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale fajnie! Ostatnie karmienie mieliśmy o 2!

I znowu bez gazów i zatkania -kupka właśnie poszła jak marzenie

Chyba się u nas naprawdę zmienia na lepsze!
No i super Koniec męczarni.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Dzidzia zasneła bez pomocy cycucha fakt ze zaraz sie pewnie obudzi ale pojadł, pokołysałam, na poduszke położyłam, smoczek w buzie i pół minuty głaskania po główce
Odkąd mamy tego smoczka to życie prostrze się stało

Kurde ostatnio od niechcenia licytuje jak nie ciuszki dla małego to spodnie dla siebie i kurka wygrywam
Niby za grosze ale tyle tych aukcji wygrywam że sie uzbiera niebawem 100zl za wszystko

W ogóle to stwierdziłam że najwygodniejszy ciuszek dla małego na jesień zima to pajacyki.
Wnerwiają mnie śpiochy i inne takie co składają sie z kilku części bo sie to zwija małemu na plecach
No chyba że koszulka i spodnie no to wtedy ujdzie.
Dla mnie śpiochy też mogą nie istnieć, choć dostałam ich trochę w spadku. My się ubieramy w body z długim i spodenki ze stópkami, bo nie lubię skarpetek. Albo pajacyki właśnie.

A teoria o wzdęciach bardzo mi się podoba Tylko pytanie czemu mały raz ma większe wzdęcia a raz mniejsze..?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:01   #467
m_moni
Zadomowienie

Iwa też poproszę o chodakowską
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:27   #468
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Postaram sie napisać o tym o czym pisalydcie. Jeslu chodzi o ubierania na noc spi w pajacacb a dzienny strój to spodnie i jakaś bluzna.

Ja odkąd Jaś skończył 2 tygodnie jeżdżę z nim i zuza sama samochodem. Jak byłam w ciąży zastanawiałem sie jak to ogarne ze wsadzaniem ich oby deoch do auta i opracowalam technikę Jasiu leży w fotelukiw na dworze wtedy pakuje zuze a potem Jasia a potem dygam tego klocka zaprowadzić Zuzke do p-koła.

Co do główki no moj podnosi w każdej pozycji czy to ta dziwna trakcja czy inne. A główkę przekreca na oby dwie strony. Przekrecil sie tylko raz ale za to gadula ze hohoho

No i moj nie taki zdolny jak wasze

Jak ja nie lubię być sama w nocy. Mam dwójkę w lozku a mąż wróci nad ranemdopiero.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 05:54   #469
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzięki
A ja skończyłam roczną szkołę makijażu, zaoczną, ale też nie wiem czy czuję ten temat.. Rzadko maluję, choć w sumie podoba mi się to i chciałabym malować częściej.

Wszystkiego dobrego dla małej
Jak to cieszą te nowe umiejętności naszych dzieci Mój ma dopiero 1,5 m-ca ale właśnie zaczął się interesować wszystkim wokół i "gadać" i tak mnie to cieszy i patrzy na mnie i coś tam próbuje powiedzieć i się uśmiecha A od wczoraj pięknie smoka ciągnie! Bardzo nam ta umiejętność dziś się przydała na szczepieniu. W ogóle nasz niunio był taki dzielny! Ja prawie sikałam ze strachu, a tu pielęgniarka gaduła się trafiła i zamiast przejść do rzeczy to gada coś i gada a mnie już serce coraz szybciej bije. W końcu zabrała się do dzieła, TŻ pomachał małemu grzechotką to się nią tak zainteresował że nie poczuł wkłucia nawet, dopiero zapłakał jak wpuściła szczepionkę, ale jak tylko wyjęła to ja mu smoka i przestał kochany mój.
A na odparzenie dostałam maść pimafucort i faktycznie stwierdziła, że to grzybek był - tak jak któraś z Was pisała. Aha i mały waży prawie 6kg i pediatra stwierdziła, że ma nadwagę, bo powinien ważyć 4,3 ale o żadnym odchudzaniu nie było mowy. Może teraz smoczek czasem zastąpi maminego cyca

Lewek może wszystko przed Tobą i jak częściej będziesz malować to wówczas pokochasz to i będzie Twoim asem ta sztuka nasza Lucia maluje pięknie tylko mam do niej daleko no ...

Iwcia każde dziecko ma swój własny rytm rozwoju i nie można porównywać wszystko przed Alankiem

dzień dobry wczoraj o 18 w poduchy powędrowała i wstała o 1 na butelczyne a jadła o 17:30 więc ładnie przespała mi na tym kleiku który jej dałam no i później o 5 było ej .. ej ... i czekała aż do niej przyjdziemy zero płaczu, zapaliłam jej lampkę a ta taki uśmiech że tatuś do łóżeczka wskoczył i ją wycałował haha dobre to było ... no ale już nie śpimy .. bawimy się na macie

dziecko moje kichło dwa razy aaaaaaa

coś jeszcze chciałam i zapomniałam hmm
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 06:03   #470
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Lewek może wszystko przed Tobą i jak częściej będziesz malować to wówczas pokochasz to i będzie Twoim asem ta sztuka nasza Lucia maluje pięknie tylko mam do niej daleko no ...

Iwcia każde dziecko ma swój własny rytm rozwoju i nie można porównywać wszystko przed Alankiem

dzień dobry wczoraj o 18 w poduchy powędrowała i wstała o 1 na butelczyne a jadła o 17:30 więc ładnie przespała mi na tym kleiku który jej dałam no i później o 5 było ej .. ej ... i czekała aż do niej przyjdziemy zero płaczu, zapaliłam jej lampkę a ta taki uśmiech że tatuś do łóżeczka wskoczył i ją wycałował haha dobre to było ... no ale już nie śpimy .. bawimy się na macie

Konczi, a Ty byś nie wolała Dusi przesunąć trochę "noc"...? Bo skoro zasypia już o 17.30, to o 5/6 jest już wyspana. Może gdyby szła troszkę później spać, to by spała dłużej rano

Chociaż może te wieczorne godziny bez dziecka, są dla Ciebie bardziej cenne niż sen nad ranem. Dla mnie poranki to koszmar, kiedy Henio nie chce spać...

A my po karnieniu o 21, pobudka tylko o 3 i o 6 teraz! Coś cudownego
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 06:05   #471
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

No mam nadzieje że zacznie robić te rzeczy o które sie martwie już niedługo.

Moje ufo zjadło ostatni posiłek dzienny po 16tej , a o 19tej poszło spać i wstało po 2. Potem flacha i cyc i spał do 5:40. Teraz zas cyckuje, bąki puszcza i sie kręci
Kupa by juz mogła wyjśc!!!!
Stary 2012-11-30, 06:08   #472
weronika_91
Zakorzenienie

Konczi ale to przecież normalka że maluchy kichają więc się nie stresuj
dałaś więcej tego kleiku wczoraj ? ja dałam małemu z łyżeczki od herbaty o 20 a itak obudził się o 24 potem o 3 i o 5 był taki głodny że hej mimo że 2h wcześniej jadł na szczęście zasnął dalej bo już myślałam że koniec spania

Czy któreś z Waszych maluszków ma/ miało też zawalone takjakby zatoki ? ja słyszę że małemu gdzieś żenżoli a odciągnąć firdą zbyt dużo nie mogę ... żeby tylko nie był chory.

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ----------

Jejku jak te Wasze dzieci pięknie śpią pozazdrościć

idę do piekarni po bułki
Stary 2012-11-30, 06:12   #473
Iwa844
Zakorzenienie

Konczi, jakbym ja shizowała za każdym razem jak Ala kichnie to bym oszalała. Moje dziecko kicha średnio 3 razy dziennie w seriach po 2-4 kichnięcia. I jest zdrowe

Zmykam do szpitala.... Aaaaaaaaaa....
Stary 2012-11-30, 06:31   #474
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Konczi, a Ty byś nie wolała Dusi przesunąć trochę "noc"...? Bo skoro zasypia już o 17.30, to o 5/6 jest już wyspana. Może gdyby szła troszkę później spać, to by spała dłużej rano

Chociaż może te wieczorne godziny bez dziecka, są dla Ciebie bardziej cenne niż sen nad ranem. Dla mnie poranki to koszmar, kiedy Henio nie chce spać...

A my po karnieniu o 21, pobudka tylko o 3 i o 6 teraz! Coś cudownego

Gda próbowałam przestawić sen na 19 i Dusia i tak wstawała jak mąż do pracy wychodzi więc zostawiamy tak jak się nauczyła ona po pluskaniu od razu chce spać zresztą po 5 mąż jedzie już do pracy i też przed 22 leci już w poduchy bo ma jeszcze 80 km do pracy dojazdu wiec musi być dość wyspany a tak jak Niunia zaśnie to mamy chwilę dla siebie i można coś w domku zrobić więc nam to pasuję poniekąd

Cytat:
No mam nadzieje że zacznie robić te rzeczy o które sie martwie już niedługo.

Moje ufo zjadło ostatni posiłek dzienny po 16tej , a o 19tej poszło spać i wstało po 2. Potem flacha i cyc i spał do 5:40. Teraz zas cyckuje, bąki puszcza i sie kręci
Kupa by juz mogła wyjśc!!!!

się wszystko ładnie kształtuje ze spaniem

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Konczi ale to przecież normalka że maluchy kichają więc się nie stresuj
dałaś więcej tego kleiku wczoraj ? ja dałam małemu z łyżeczki od herbaty o 20 a itak obudził się o 24 potem o 3 i o 5 był taki głodny że hej mimo że 2h wcześniej jadł na szczęście zasnął dalej bo już myślałam że koniec spania

Jejku jak te Wasze dzieci pięknie śpią pozazdrościć

idę do piekarni po bułki

tak dałam jej 3 miary z mleczka na 150 wody więc ładnie zjadła nie całość bo z 10 zostawiła około ... ale przespała mi ładnie dzisiaj i nic nie ulała a to dla nas sukces jest ! w nocy zjadła mleczko 120 i zasnęła na 4 godzinki

Cytat:
Konczi, jakbym ja shizowała za każdym razem jak Ala kichnie to bym oszalała. Moje dziecko kicha średnio 3 razy dziennie w seriach po 2-4 kichnięcia. I jest zdrowe

eh wiem wiem ale przy tej mojej chorobie ciągle patrzę czy jej nic nie jest bo nie chciałabym jej zarazić ale róźnie bywa, mój tato załapał już i dzisiaj nie przyjedzie do Niuni .. yhhh

kciuki trzymam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 06:57   #475
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tez tak często kicha i to od urodzenia
Współczuje tego szpitala...

Cytat:

się wszystko ładnie kształtuje ze spaniem
A ja i tak niewyspana
Nienawidze jak tż ma nocki i drugie zmiany bo mały jest za wczesnie kąpany a sama nie dam rady z tym wiercipiętą i marudą.A jakby był pozniej kąpany to by spał do 5
O zasypia znowu bo przewinełam i teraz ciamka cycunia
Tż wrocił z pracy i poszedł spać i teraz do 11 musze wytrzymać bez pomocy jeszcze.

Konczi żółwik zakupiony???? ?
Stary 2012-11-30, 07:04   #476
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry Jasiu posp do 6.55 zuza jeszcze spi no jak zwykle Tzet wrocił w o 4 w nocy a ze nie mial kluczy musialam wstac mu otworzyc, niby Jas raz pil a jestem w cholere nie wyspana, nie wiem dlacego ciagle mi sie al,aram wlaczal w aucie wiec latalam na dol i wylaczalam, a sie strachu najadlam bo oczywisice qw nocy wyobraznia super dziala

dobra lece robic sbka kawkę zeby jak to Zuzia ostatnio mowi do " MAMA OGARNIJ SIE " no to ide sie ogarnac

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-11-30 o 07:10
Stary 2012-11-30, 07:06   #477
Asiuulka89
Zakorzenienie

No nic nie napisałam adodalam post. Gda pisalas cos kiedys ze wcierasz we włosy zeby ci nir wypadaly. I jak pomaga? Bo mi lecą jak złe :<
Stary 2012-11-30, 07:31   #478
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez tak często kicha i to od urodzenia
Współczuje tego szpitala...

A ja i tak niewyspana
Nienawidze jak tż ma nocki i drugie zmiany bo mały jest za wczesnie kąpany a sama nie dam rady z tym wiercipiętą i marudą.A jakby był pozniej kąpany to by spał do 5
O zasypia znowu bo przewinełam i teraz ciamka cycunia
Tż wrocił z pracy i poszedł spać i teraz do 11 musze wytrzymać bez pomocy jeszcze.

Konczi żółwik zakupiony???? ?
A sama nie kąpiesz Alanka?

Ja już wprawiona, bo kilka razy zostaliśmy sami na noc.

Asiulka wcieram Seboradin lotion z czarną rzepą (taki różowy/czerwony).
Kiedyś mi bardzo pomagał, włosy mniej wypadały i szybciej rosły

Ale teraz, to hormonalne, więc ciężko będzie to zahamować

U mnie to po myciu/suszeniu cała umywalka włosów zostaje! I na biednym Heniu ciągle włosy znajduję...

Weronika mój rzęzi też często, to normalne moim zdaniem, bo jest zupełnie zdrowy
Stary 2012-11-30, 07:53   #479
anesh_
Zakorzenienie

dzien dobry

u nas trzeci dzien marudy... Masakra! Cały dzień na cycku inaczej dziki wrzask...Albo skok, albo nie wiem co...
Idziemy do pediatry, bo tz chory, mnie gardło boli, moze Majka tez chora...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:14   #480
gda
Zakorzenienie

A u nas znowu bóle brzuszka i rzadka kupka

Nie wiem co robić!

Może mu podać dziś mm, a sobie odciągać...?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości