|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
ja tez mam Chodakowska
sciagnelam jeszcze w ciazy z chomika, no i trzecia plytke kupilam z shape dzis sobie pocwiczylam... z 10 min, zero kondycji![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- biore tabsy anty od pierwszego dnia okresu, zaraz skoncze opakowanie, a ciagle krwawie... mniej, ale przedwczoraj jeszcze bolal mnie brzuch jak pierwszego dnia zazwyczaj... myslicie, ze to normalne po porodzie? w ulotce jest info ze moga byc w srodku cyklu krwawienia, ale mi sie zdaje ze mowa o takich jednorazowych, a nei okresie trwajacym ponad 2 tygodnie
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Na ostatnim zdjęciu Zośka czaiła się na kolejne zabawki a w końcu rączek zabrakło
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-11-29 o 21:48 |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
a tak wogole jakie mam prawdopodobienstwo zajscia w ciaze teraz? karmie na zadanie co 3 godz-nawet w nocy.Okresu jeszcze nie dostałam. a jak jestem w szkole i nie moge karmic to odciągam.
|
|
|
|
#455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a miało być tak pięknie dzisiejszej nocy
|
|
|
|
|
#456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to łóżko miękkie nie jest, dupa mnie boli jak z niego schodze ![]() No nic, spróbuje na twardszym podłożu Cytat:
daje mu bliżej to sie rozryczy i tak rozkłada na boki jak na zdjęciu. Mąż kładzie go brzuch do brzucha to wierci nosem mu dziure i ja zas potem sie martwie że powietrza mu braknie, no i nosek ma potem czerwony jak bałwanek Buli ![]() Jakiś czas temu ułożyłam go u siebie na brzuchu to głowe lekko dźwigał, no ale co z tego jak teraz guzik z pętelką ![]() Cytat:
Matko tylko nie żadna rehabilitacja ![]() Cytat:
A co do filmiku to jakbym mojego tak na kolanach ułożyła z głową w dół to ta głowa by mu odpadła
|
||||
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać póki można. Na razie
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
maggie- po calej przespanej nocy marudziła do szczepienia, po nim spala 4h. póŹniej od 15 do 20 nie spala ale grzeczna byla. to gadanie, to mata, to bujak itp
|
#459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja skończyłam roczną szkołę makijażu, zaoczną, ale też nie wiem czy czuję ten temat.. Rzadko maluję, choć w sumie podoba mi się to i chciałabym malować częściej. Cytat:
Jak to cieszą te nowe umiejętności naszych dzieci Mój ma dopiero 1,5 m-ca ale właśnie zaczął się interesować wszystkim wokół i "gadać" i tak mnie to cieszy i patrzy na mnie i coś tam próbuje powiedzieć i się uśmiecha A na odparzenie dostałam maść pimafucort i faktycznie stwierdziła, że to grzybek był - tak jak któraś z Was pisała. Aha i mały waży prawie 6kg i pediatra stwierdziła, że ma nadwagę, bo powinien ważyć 4,3 ale o żadnym odchudzaniu nie było mowy. Może teraz smoczek czasem zastąpi maminego cyca
|
||
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka, masz zdolne dziecko
![]() Dzień różnicy między naszymi a mojemu coś daleko do tego. Jeszcze nie wie do czego służą rączki , oprocz wpychania ich do buzi
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tobie lwkarz powiedział ze do 4mc czas kurcze co lwkarz to inaczej![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|
#462 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kurcze, ale mnie wkurzają te seriale z tym reklamowaniem produktów przez aktorów. To cappy, enea, nutella |
||
|
|
|
#463 |
|
Rozeznanie
|
Dobrej Nocki
lecę spać dopóki młody śpi.
|
|
|
|
#464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jejku laski ale szalejecie
Cytat:
ale na wszystko przyjdzie czas więc spokojnie Cytat:
wczoraj dałam rano żeby zobaczyć reakcję i żeby czasem nocy zrąbanej nie mieć a dziś podałam na noc. Wypił tylko 70, więcej nie chciał ... nie wiem czy aż tak go to zasyciło ? wkładam mu tą butlę a on płacze i płacze , odłożyłam do łóżeczka i momentalnie zasnął ![]() ooo ja też chcę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja jestem 10 tyg po porodzie, nie karmię i nadal okresu brak ... ostatnio miałam ochotę na tatar i potem mi się przypomniało że moją pierwszą zachcianką w ciąży też był tatar, kilka dni temu czułam na dworze spaleniznę a to ponoć też objaw ... wczoraj zrobiłam nawet test jedna krecha więc się uspokoiłam .
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
marzena- silny chłopak
Jagoda też od tyg przewraca nam sie na plecki. najlepiej jak sie pierwszy raz przwrocila, zostawiła ją na brzuszlu na wersalce i poszłam do wc, wracam, patrze, a ta na plecach lezy z rogalem hehe.iwoncia Jagoda też za bardzo nie wie co. z raczkami sie robi. tak samo jak twój wklada do buzi, a chwyta najczesciej moja reke, ubranie lub gniecie cyca. jak jej coą qloze so rączki ro trzyma, ostatnio nawet machala grzechptka ale żeby samej złapać np. coś z maty ro nie
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-11-29 o 22:21 |
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniec męczarni. Cytat:
A teoria o wzdęciach bardzo mi się podoba Tylko pytanie czemu mały raz ma większe wzdęcia a raz mniejsze..?
|
||
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Iwa też poproszę o chodakowską
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Postaram sie napisać o tym o czym pisalydcie. Jeslu chodzi o ubierania na noc spi w pajacacb a dzienny strój to spodnie i jakaś bluzna. Ja odkąd Jaś skończył 2 tygodnie jeżdżę z nim i zuza sama samochodem. Jak byłam w ciąży zastanawiałem sie jak to ogarne ze wsadzaniem ich oby deoch do auta i opracowalam technikę Jasiu leży w fotelukiw na dworze wtedy pakuje zuze a potem Jasia a potem dygam tego klocka zaprowadzić Zuzke do p-koła. Co do główki no moj podnosi w każdej pozycji czy to ta dziwna trakcja czy inne. A główkę przekreca na oby dwie strony. Przekrecil sie tylko raz ale za to gadula ze hohoho No i moj nie taki zdolny jak wasze Jak ja nie lubię być sama w nocy. Mam dwójkę w lozku a mąż wróci nad ranemdopiero. |
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lewek może wszystko przed Tobą i jak częściej będziesz malować to wówczas pokochasz to i będzie Twoim asem ta sztuka nasza Lucia maluje pięknie tylko mam do niej daleko no ...Iwcia każde dziecko ma swój własny rytm rozwoju i nie można porównywać wszystko przed Alankiemdzień dobry no i później o 5 było ej .. ej ... i czekała aż do niej przyjdziemy zero płaczu, zapaliłam jej lampkę a ta taki uśmiech że tatuś do łóżeczka wskoczył i ją wycałował haha dobre to było ... no ale już nie śpimy .. bawimy się na maciedziecko moje kichło dwa razy aaaaaaa coś jeszcze chciałam i zapomniałam hmm
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż może te wieczorne godziny bez dziecka, są dla Ciebie bardziej cenne niż sen nad ranem. Dla mnie poranki to koszmar, kiedy Henio nie chce spać... A my po karnieniu o 21, pobudka tylko o 3 i o 6 teraz! Coś cudownego
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje ufo zjadło ostatni posiłek dzienny po 16tej , a o 19tej poszło spać i wstało po 2. Potem flacha i cyc i spał do 5:40. Teraz zas cyckuje, bąki puszcza i sie kręci ![]() Kupa by juz mogła wyjśc!!!! |
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi ale to przecież normalka że maluchy kichają więc się nie stresuj
dałaś więcej tego kleiku wczoraj ? ja dałam małemu z łyżeczki od herbaty o 20 a itak obudził się o 24 potem o 3 i o 5 był taki głodny że hej mimo że 2h wcześniej jadł na szczęście zasnął dalej bo już myślałam że koniec spania ![]() Czy któreś z Waszych maluszków ma/ miało też zawalone takjakby zatoki ? ja słyszę że małemu gdzieś żenżoli a odciągnąć firdą zbyt dużo nie mogę ... żeby tylko nie był chory.---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Jejku jak te Wasze dzieci pięknie śpią pozazdrościć ![]() idę do piekarni po bułki
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi, jakbym ja shizowała za każdym razem jak Ala kichnie to bym oszalała. Moje dziecko kicha średnio 3 razy dziennie w seriach po 2-4 kichnięcia. I jest zdrowe
Zmykam do szpitala.... Aaaaaaaaaa.... |
|
|
|
#474 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gda próbowałam przestawić sen na 19 i Dusia i tak wstawała jak mąż do pracy wychodzi więc zostawiamy tak jak się nauczyła ona po pluskaniu od razu chce spać zresztą po 5 mąż jedzie już do pracy i też przed 22 leci już w poduchy bo ma jeszcze 80 km do pracy dojazdu wiec musi być dość wyspany a tak jak Niunia zaśnie to mamy chwilę dla siebie i można coś w domku zrobić więc nam to pasuję poniekąd Cytat:
się wszystko ładnie kształtuje ze spaniem ![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Cytat:
tak dałam jej 3 miary z mleczka na 150 wody ![]() Cytat:
eh wiem wiem ale przy tej mojej chorobie ciągle patrzę czy jej nic nie jest bo nie chciałabym jej zarazić ale róźnie bywa, mój tato załapał już i dzisiaj nie przyjedzie do Niuni .. yhhh kciuki trzymam
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuje tego szpitala... A ja i tak niewyspana ![]() Nienawidze jak tż ma nocki i drugie zmiany bo mały jest za wczesnie kąpany a sama nie dam rady z tym wiercipiętą i marudą.A jakby był pozniej kąpany to by spał do 5 ![]() O zasypia znowu bo przewinełam i teraz ciamka cycunia ![]() Tż wrocił z pracy i poszedł spać i teraz do 11 musze wytrzymać bez pomocy jeszcze. Konczi żółwik zakupiony???? ?
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Jasiu posp do 6.55 zuza jeszcze spi no jak zwykle Tzet wrocił w o 4 w nocy a ze nie mial kluczy musialam wstac mu otworzyc, niby Jas raz pil a jestem w cholere nie wyspana, nie wiem dlacego ciagle mi sie al,aram wlaczal w aucie wiec latalam na dol i wylaczalam, a sie strachu najadlam bo oczywisice qw nocy wyobraznia super dziala dobra lece robic sbka kawkę zeby jak to Zuzia ostatnio mowi do " MAMA OGARNIJ SIE " no to ide sie ogarnac
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-11-30 o 07:10 |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
No nic nie napisałam adodalam post. Gda pisalas cos kiedys ze wcierasz we włosy zeby ci nir wypadaly. I jak pomaga? Bo mi lecą jak złe :<
|
|
|
|
#478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już wprawiona, bo kilka razy zostaliśmy sami na noc. ![]() Asiulka wcieram Seboradin lotion z czarną rzepą (taki różowy/czerwony). Kiedyś mi bardzo pomagał, włosy mniej wypadały i szybciej rosły ![]() Ale teraz, to hormonalne, więc ciężko będzie to zahamować ![]() U mnie to po myciu/suszeniu cała umywalka włosów zostaje! I na biednym Heniu ciągle włosy znajduję... Weronika mój rzęzi też często, to normalne moim zdaniem, bo jest zupełnie zdrowy
|
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u nas trzeci dzien marudy... Masakra! Cały dzień na cycku inaczej dziki wrzask...Albo skok, albo nie wiem co... Idziemy do pediatry, bo tz chory, mnie gardło boli, moze Majka tez chora ...
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas znowu bóle brzuszka i rzadka kupka
Nie wiem co robić! Może mu podać dziś mm, a sobie odciągać...? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

sciagnelam jeszcze w ciazy z chomika, no i trzecia plytke kupilam z shape
dzis sobie pocwiczylam... z 10 min, zero kondycji

a miało być tak pięknie dzisiejszej nocy