|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Koletynka, trzymaj się, wszystko będzie dobrze! Jesteśmy z tobą myślami i czekamy na następne wieści. Powodzenia!
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Justyna, rozumiem co czujesz, ja po # uciekałam od własnej rodziny i znajomych, ciągle pojawiały się nowe informacje o czyjejś ciąży, rodzina dogryzała, że trzeba było starać się wcześniej, że jestem za stara na dziecko, a tak w ogóle, to zwariowałam, żeby się # przejmować, bo większość kobiet przez to przechodzi i nie histeryzuje! Guzik prawda, to jest koszmarne przeżycie i łzy są nieuniknione, kto tego nie przeżył, nigdy nie zrozumie co czujemy po #!![]() Staraj się Kochana nie przejmować (choć wiem, że to trudne) i póki co nie myśl o świętach, bo cię to też psychicznie rozkłada. A jak tylko potrzebujesz, to pisz, wszystkie tu będziemy cię wspierać!
Wika - 13.06.2007 Moje ![]() Kubuś - 04.01.2014 Edytowane przez EVI07 Czas edycji: 2013-02-19 o 09:57 |
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#483 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Chcialabym rowniez przylaczyc sie do Waszego forum starajacych sie od rana przeczytalam wiekszosc z forum z wszystkich czesci troche tego bylo ![]() Duzo dziewczyn na przelomie tych kilku lat widze ze w koncu ma upragniona dzidzie np Ania (Staramalutka) super sie czytac takie wiesci a jej dzidzia juz duza zapewne ![]() Ja jestem po 3 poronieniach z tego dwie ciaze potwierdzone testami iusg w 6 tc i 7 tc (teraz) poronienie pierwsza tylko potwierdzona testami dwoma... Jestem obecnie 3 tyg po ostatnim poronieniu Ostatnia @ mialam 11 grudnia 12 stycznia test dwie gruge krechy dwa dni pozniej drugi i tez dwie grube Pozniej usg bo zaczelam plamic wedlug ostatniem @ 6 tydz wedlug usg 5 i gin stwierdzilze prawdopodobnie ciaza sienie rozwija kazal powtorzyc usg za tydzien w czwartek niestety nie doczekalam bo we wtorek polecialo wylecialy ze mnie dwa wielkie skrzepy wielkosci jajka w czwartek poszlam na usg resztki jakies w macicy antybiotyk i w poniedzialek skrobanie Wyskrobiny poszly na badanie histopatologiczne Dzis bylam na kontroli i przyszedl wynik i nie wiem co myslec bo wedlug wyniku pisze ze doczesnej ani kosmkow lozyskowych nie stwierdzono lekarz mowil ze to znaczy ze ciazy nie bylo To co to bylo te testy pozytywne i bardzo wyrazne no i usg na ktorym bylo widac pecherzyk ciazowy i cialko zolte czy cos takiego.... (Nie wiem co mam o tym myslec.......... (Ale czekam na @ robie w miedzyczasie badania i staramy sie dalej...az do skutku Musi sie w koncu udac bo bardzo pragne miec z obecnym mezem jedna zdrowa sliczna dzidzie.... |
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mi przykro
Trzsymaj się ![]() Dziewczyny ob taka cisza? U mnie 24 dc, tak bym chciałam już wiedzieć czy się udało ! A jak u Was?
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
U mnie starania pełną parą...
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Koletynka
Tak mi przykro...![]() ![]() U mnie 36 dzień po #. Dalej czekam na @;/ Powtórzyłam wczoraj test i wyszedł negatywny. Raz czuję jak mnie prawy jajnik boli, raz czuję się jakbym właśnie teraz zaraz miała dostać okres, a później znów nic mi nie jest. Nie sądzę by to jednak ciąża była, bo test by już chyba pokazał, że coś się dzieje. Zwłaszcza, że testy OWU pokazały, że miałam ją wcześniej niż zawsze. Ale podejrzewam, że nie było jajeczka, stąd opóźnienie z @. Zawsze to tak u mnie wyglądało. ... Za to znalazłam sobie masę zajęć by nie siedzieć i myśleć, więc czas zaczął lecieć szybciej. |
|
|
|
#487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#489 |
|
Przyczajenie
|
Jutro jade po wynik toxo zobaczymy co pokaza....
Powiedzcie mi dziewczyny 29stycznia poronilam 4lutego mialam lyzeczkowanie plamilam jeszcze do 9lutego czyli lacznie 12 dni wczoraj gin pobieral mi cytologie i od wczoraj mam lekkie plamienie czy to od tego pobrania czy to moze juz @ moze byc???
|
|
|
|
#490 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jakie badania robisz? u mnie 27 dni od #. mam nadzieje, że okres niedługo się pojawi. Czekamy jeszcze jeden cykl i chyba będziemy się starać. Trzymam za Was kciuki dziewczyny. Potrzeba nam tu jakichś dobrych wiadomości.
|
|
#491 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Zrobilam toxo jutro jade po wynik i odrazu jeszcze zrobie antykoagulant toczniowy i p.ciala antykardiolipinowe czy jak to sie tam pisze i jszcze cytomegalieNie wiem czy znajde przyczyne ale szukam........... no i nie odkladam staran bede probowala az do skutku nie poddaje sie......... |
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj 12 dc. Nie ustajemy w staraniach, chociaż w tym miesiącu nie robiłam testów OWU, zdajemy się całkowicie na naturę i zobaczymy...
Jeśli przyjdzie kolejna @ (mam nadzieję, że nie... ), to w kolejnym cyklu będę testować OWU, ale ja nie mam do tego cierpliwości i nerwów, bo potem zawsze się nakręcam, że się uda i potem nic...
|
#493 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez TinkerrBell Czas edycji: 2013-02-21 o 21:47 |
||
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry , ja wlasnie wrocilam z takich sobie wakacji , ale dzidzia ma sie dobrze a to najwazniejsze , a przy okazji co raz wiecej dolegliwosci ciazowych
dobranoc
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
Oj to prawda....ja mam ostatnio ciągle mdłości
[/QUOTE]Ja mam mdłości, bolą mnie piersi, chce mi się spać, a 13 dzień cyklu dopiero... Szajba!
|
|
#496 |
|
Rozeznanie
|
Ja prawie wykrwawiłam się na śmierć. Zamiast łyżeczkowania postanowili dać mi tabletki zna wywołanie znowu, mówiłam że ostatnio bardzo się męczyłam ale tym razem powiedział lekarz, że będzie lepiej bo to tylko resztki w macicy... Poszłam do domu a godzinę po zaaplikowaniu tabletek dostałam krwotoku. Nie wiem ile to jest dużo krwi, ale w drodze do łazienki zachlapałam całe mieszkanie, potem nie mogłam sie ruszyć spod prysznica, leciała ze mnie krew jak z kranu, cienkim ciurkiem, plus duzo skrzepów. Po godzinie resztką sił zadzwoniłam do przyjaciółki, która mieszka obok. Wpadła do mnie, zadzwoniła po pogotowie, karetka, szpital, tam przestałam krwawic i zaczęli sie na mnie dziwnie patrzyć, jakbym jakies niepotrzebne zamieszanie robiła. Dopiero jak ciśnienie spadło mi do 65/27 cos ich ruszyło, narkoza i łyżeczkowanie od razu. Każdemu lekarzowi musiałam od początku opowiadać całą historię, że to nie jest poronienie tylko resztki..że poroniłam 19.12 itd.
Okazało się że straciłam dużo krwi, zabieg miałam we wtorek wieczorem a dzisiaj dopiero stanęłam jako tako na nogi. I teraz wiadomość na drugi dzień po łyżeczkowaniu: prawdopodobnie byłam w ciąży, bo tak wysoka beta w dwa miesiące po # jest niespotykana. No ale teraz nie możemy nic zrobić, bo jestes juz po zabiegu. Podejrzewaja jeszcze ciąże pozamaciczną, w pon mam kontrolę i kolejny raz będą robić betę. Póki co odechciało mi się wszystkiego. Jestem wściekła że pozwoliłam się zbywać przez dwa miesiące i nie domagałam się kontroli bardziej stanowczo. I że pozwoliłam sobie znowu podac te cholerne tabletki na wywołanie, zamiast domagać się łyżeczkowania. Nie dość że # było koszmarem, to zafundowali mi i nieślubnemu powtórkę z rozrywki, z małym wypadem na drugą stronę. |
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
O matko to straszne co przeżyłaś. Nawet sobie nie mogę wyobrazic jak bym się czuła na Twoim miejscu. Bardzo Ci współczuje. Cóż mogę napisac... jedyne to: bądź silna i spróbuj przez to przejśc powoli razem z partnerem.
W takich wypadkach jednak cieszę się, że mieszkam w Polsce, bo opieka medyczna tutaj chyba nie jest taka zła, jak się słyszy o czymś takim. |
|
|
|
#498 |
|
Rozeznanie
|
Poproszę naniesc zmianę OM 20.02
Wyszłam na prawidłowy tor. Druga miesięczka po # cp już przyszła. Wszystko wraca do normy tylko psychika blokuje :-\ Normalnie sie boję powtórki z rozrywki, kolejnych szpitali lekarzy itd. Ech.... |
|
|
|
#499 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w międzyczasie marzę o tym, aby się udało!![]() Wczoraj miałam paskudny dzień, od rana było mi wściekle niedobrze, miałam zgagę i bóle jajników, i nawet dzisiaj testowałam, ale nic nie wyszło. W ogóle przez ostatnie kilka dni jest mi bez przerwy niedobrze, bolały mnie piersi, jajniki, nie mogę jeść, a na słodycze to nawet nie spoglądam (co mi się normalnie nie zdarza, kocham wszystko słodkie...). I tak cały czas myślę o co tu chodzi?! Na objawy ciążowe w 15 dc jest chyba za wcześnie, no i sikaniec nic nie wykazał. Jak mi nie przejdzie, to pójdę we wtorek rano na morfologię i analizę moczu, bo może jest psiakrew coś nie tak ze mną? A może już szajby dostałam, bo tak bardzo chcę dzidziusia...![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
, a swoją drogą to niektórych lekarzy należałoby wystrzelać! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
|
|
#500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki
|
|
#501 |
|
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny!!
![]() Chcialam sie przylaczyc do waszego forum. A wiec moze najpierw podziele sie moja historia ![]() A wiec w listopadzie 2012 dowiedzialam sie ze jestem w 6 tygodniu ciazy. Bardzo sie z nazeczonym cieszylismy z tej nowiny. Mieszkam jednak w Norwegii a wiec moj lekarz nie chcial mnie wyslac na usg. Powiedzial ze nie ma takiej potrzeby i zapisal mnie dopiero w polowie 3 miesiaca. Jednak w okolo 7 tygodniu zobaczylam na majtkach male plamki. Zaraz zebralismy sie i pojechalismy do szpitala sprawdzic co sie dzieje. Niestety dostalam zle nowiny. Zaczely sie badania krwi, ginekolog, szpital. No i niestety w polowie listopada poronilam. Bylo to nie przyjemne i straszne przezycie dla nas. Bylismy tacy szczesliwi ze w koncu powiekszy nam sie rodzinka. Postanowilismy sie znow postarac o malenstwo, ale najpierw chcielismy pogadac z ginekologiem. A wiec dowiedzialam sie ze najlepiej zajsc w kolejna ciaze do 6 miesiecy. Cialo kobiety jest wtedy jeszcze gotowe na przyjecie " fasolki ". A wiec zaczelismy sie starac od nowego roku 2013. W styczniu byly nasze pierwsze starania po utracie naszego malenstwa. hmmmm... Udalo sie??? No wlasnie o to pytanie. Juz 2 dni nie ma @. I moze wogole nie przyjdzie?? Lecz dzisiaj robilam test u lekarza, i wyszedl negatywny. nie wiem co o tym myslec. Pielegniarka mowila ze jest mozliwosc ze jest to wczesna ciaza i jeszcze test jej nie wykryje wiec umowilam mnie na nastepna wizyte za tydzien. miejmy nadzieje ze @ nie przyjdzie a test bedzie pozytywny. A wam jak ida starania dziewczyny?? Pozdrawiam
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
A więc u mnie 1 cykl starań po # nieudany . 29 dc i przyszedł okres
![]() Od rana byłam załamana, rozpacz , Ale już lepiej,Od jutra c,d z clo ! Także proszę o zmiane na głownej OM 25.01 2 cykl starań |
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
Olapoznan czymam za Ciebie kciuki. Miejmy nadzieje ze wam sie uda tym razem.
Ja tez zawsze sie przejmowalam negatywnymi testami. Pozniej rozmawialam z lekarzem ktory stwierdzil ze powinnam o dzidzi tyle nie myslec, tylko ze to nie jest takie proste. No a teraz to tylko czekam na poniedzialek zeby zrobic jeszcze jeden test, bo dzisiaj byl negatywny a @ dalej nie ma I tak sie troszke zamartwiam czy napewno wszystko jest oke, no i czy jest moze fasolka
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
Nam się udało w 2 mc starań, robiłam testy owulacyjne, polecam wiesiołek i po przytulaskach założyć majtaski i spać z ugiętymi kolanami na plecach,aby jak najwięcej eliksiru w Was zostało!!
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
No nasz to 1 mc staran i mam nadzieje ze nam sie udalo.
@nie przyszla wiec miejmy nadzieje ze bedzie fasolka Nowe testy mam zrobic dopiero za 6 dni ale mozliwe ze nie wytrzymam i wczesniej zrobie |
|
|
|
#506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, poczekamy do końca @ i zaczynamy znowu. Tylko tak trudno nie myśleć i się nie nakrecać. Ech, już kończę smęcić, chyba mam zły dzień. |
|
|
|
|
#507 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Straszne, że musiałaś tyle przejść i że nie można zaufać lekarzom, że nam pomogą tak jak powinni. Jak się teraz czujesz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas II kreseczki pojawiły się w 2cs. W sumie nie spodziewałam się, że tak szybko. No i nie spodziewałam się, że tak szybko się to skończy. Ale teraz trzeba się pozytywnie nastawić. Dostałam pierwszą @ po #. Tak się cieszę jak nigdy. No ale czekamy jeszcze na jedną.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
mja0000:
Dokładnie tak, jak u Ciebie. Pierwszy sukces już w 2cs, niestety szybko #, potem czekałam na 2 @, żeby sprawdzić, czy wszystko w porządku, czy cykle są takie, jak przed ciążą (na szczęście były), i znowu starania. |
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Sheperdess troszkę mnie zasmuciłaś. Też mam zamiar poczekać w sumie 2 cykle i zacząć starania. I człowiek naiwny, że jak za pierwszym razem szybko poszło to teraz też tak będzie. Tylko ja się obawiam, że się zblokuje psychicznie. Przy tych staraniach podeszliśmy do tego tak, że jak się uda to fajnie a jak na razie nie to nic się nie dzieje.
Ale ta strata uświadomiła mi, że bardzo chcę tego małego cudu. Sheperdess nie ma się co załamywać. W sumie 3 cs to jeszcze nie dużo. Chociaż wiem, że każdy dzień teraz się strasznie ciągnie. Ja też sobie uświadomiłam, że straciłam ciąże w styczniu i zakładając najbardziej optymistyczną wersję - to najwcześniej w maju mogę być w ciąży. Eh... można by tak godzinami się dołować i roztrząsać...
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Mja0000, właśnie tak mi się wydawało, że jak za pierwszym razem szybko poszło, to teraz też, ani się obejrzę i znów będę w ciąży.
Ale masz rację, nie ma się co martwić na zapas. W końcu starania mogą potrwać nawet rok, dopiero potem należy zacząć się przejmować. Tylu kobietom przed nami się udało w takiej sytuacji, nam też musi się w końcu udać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

Guzik prawda, to jest koszmarne przeżycie i łzy są nieuniknione, kto tego nie przeżył, nigdy nie zrozumie co czujemy po #!

wylecialy ze mnie dwa wielkie skrzepy wielkosci jajka w czwartek poszlam na usg resztki jakies w macicy antybiotyk i w poniedzialek skrobanie
Trzsymaj się

Jeśli przyjdzie kolejna @ (mam nadzieję, że nie...
KCIUKI DLA ANI 

Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

I tak sie troszke zamartwiam czy napewno wszystko jest oke, no i czy jest moze fasolka
@nie przyszla wiec miejmy nadzieje ze bedzie fasolka