|
|
#481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy zamknac sklepy w niedziele?
Cytat:
Niech nikt nie pracuje. Nikt. Bez wyjątku. Jestem ciekawa jak duży chaos by zapanował :d. |
|
|
|
|
#482 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mówiące, że im się zakupów w niedziele robić nie chce - ok nie róbcie. co za problem? Tylko, że sa też ludzie, którzy albo chca albo muszą te zakupy w niedziele zrobić. I jesli sklepy w niedziele będa otwarte to każdy będzie miał wybór, wy sobie na zakupy nie pójdziecie a kto chce pójdzie. Jesli sklepy będą zamknięte to zakupów nikt nie zrobi.
|
|
|
|
#484 |
|
zawsze mam racje
|
Dla mnie zakupy (nawet kosmetyczne, które lubię) to jednak nie odpoczynek.
Kiszenie się gorącym centrum handlowym ( w zimie grzeją, latem czasem za słabo chłodzą), gdzie zawartość tlenu jest taka, że nie pytam to dla mnie żaden relaks. Szczególnie w weekendy, gdzie słychać płaczące dzieci a rodzinki chodzą sobie tak jakby nikogo w tym sklepie nie było. Także jak mogę to unikam zakupów w niedzielę, szczególnie spożywczych. Wolę nawet zmęczona iść w tygodniu niż tracić na to kolejny dzień. Inna sprawa, że nie wiem co tak ciągnie ludzi do niektórych marketów. Real- drogo, drożej niż w Almie np. Tesco(u mnie w mieści) podobnie. Nie mówię o markach własnych, bo to inna sprawa, ale tak jest z pozostałymi produktami. A im większy sklep tym więcej się naładuje słodkich serków, chrupek i wyda więcej niż planowało. Nie jestem za zamykaniem sklepów w ndz, kto chce niech chodzi oczywiście.
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie krzyczę by sklepy zamknąć, ale ograniczyć godziny otwarcia, tak by każdy mógł spędzić niedzielne popołudnie jak chce. |
|
|
|
|
#487 | ||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() i żeby nie było, ja bardzo lubie zakupy i szwendanie się po sklepach, uwielbiam, ale jakby sklepy były zamknięte w niedzielę - nic by się nie stało... tylko różnica jest taka, że sprzedawca w jakiejś tam siecówce pracuje w niedzielę i nie dostaje za to ani grosza więcej do wypłaty, odbiera sobie wolne w inny dzień tyg. ale np. lekarz jak ma dyżur w niedzielę, to bierze za to kupę forsy... mam wśród znajomych osoby pracujące w handlu i "syty głodnego nie zrozumie"... ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#488 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w momencie jak mi to zaczęło przeszkadzać to pracę po prostu zmieniłam bieeedni kasjerzy pracować im każą! to straszne, naprawdę! ręce mi opadają jak czytam takie bzdury, jak coś nie pasuje to pracę się zmienia i tyle |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbyś nie zauważyła sa sklepy całodobowe i to sporo. Oraz stacje benzynowe. więc jak komus się zachce budyniu o 3 w nocy to sobie zdecyduje czy iść do sklepu czy do łózka. Niemniej ludzie robiący budyń o 3 2 nocy sa raczej mniejszością bo większość w nocy śpi. A ludzi robiących zakupy w niedziele jest całkiem sporo.
|
|
|
|
#490 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
to chyba wyjaśnia, dlaczego sklepy przeważńie nie są całodobowe, ale otwarte w niedziele i owszem
Edytowane przez cranberry juice Czas edycji: 2013-05-30 o 14:55 |
|
|
|
|
#491 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 |
|
Irenosława Pierwsza
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4107175 1]pracowałam w handlu i jakoś nie narzekałam, że pracuję w niedzielę - wiedziałam na co się piszę idąc do takiej pracy!
a w momencie jak mi to zaczęło przeszkadzać to pracę po prostu zmieniłam bieeedni kasjerzy pracować im każą! to straszne, naprawdę! ręce mi opadają jak czytam takie bzdury, jak coś nie pasuje to pracę się zmienia i tyle[/QUOTE] miło się czyta, że mogłaś sobie zmienić pracę... niestety nie wszędzie jest tak kolorowo... i często biedni ci kasjerzy są, bo ta praca to nie ich wybór, a przymus, bo chleb za coś kupić trzeba... mówię o małych miastach, mieścinach... gdzie z pracą jest ciężko...
/Jestem pianą, która opływa i zapełnia bielą najdalsze krawędzie skał; jestem także dziewczyną, tutaj, w tym pokoju./ Fale - Virginia Woolf Edytowane przez magnolia79 Czas edycji: 2013-05-30 o 14:58 |
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
A stałoby się coś, jakby ten sklep był zamykany o 15?
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko dyskusja toczy się o zamykanie lub nie. Nieważne do której.
Serio uważacie, że jakby praca w niedziele była obwarowana jakimiś sensownymi warunkami np podwójna stawka lub inny dzień wolny to kasjerkom byłoby taaak źle? Nie każdy ma rodzinę, nie każdy chce jeść obiadki itp. |
|
|
|
#495 |
|
Irenosława Pierwsza
|
no...
a dzisiaj jaka bieda, nie dość, ze wszystko pozamykane, to jeszcze leje...
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#497 | |
|
ctrl alt delete
|
Cytat:
Poza tym zapytam jeszcze raz: zna ktos z Was lakarza na bezrobociu, który musi na kasie zasuwać? Bo ja nie. Tak, kasjerzy przewaznie nie mają innego wyjścia, bo nie mają kwalifikacji do innej pracy. Więc naprawdę likwidacja miejsc pracy w handlu tylko pogorszy ich sytuację. |
|
|
|
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak pisałam- ja robię zakupy po pracy, bo szkoda mi na to mojego wolnego czasu. Ale rozumieum że inni robią je w niedzielę, mogę się dziwić że im się chce ale spoko, to ich wybór. Dlatego jestem za tym by nie zamykać, a ograniczyć godziny pracy, np. do tej 15.
Edytowane przez Czarina Czas edycji: 2013-05-30 o 15:09 |
|
|
|
|
#499 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie każdy chce spedzać czas z rodziną, chodzić na wspólne spacery, pikniki, obiady. Gdyby absolutnie wszystko w niedziele było zamknięte to prawdopodobnie ludzie skończyliby przed TV lub komputerem. Ale sprzedawca wiedział na co sie pisze, przecież przed rozpoczęciem pracy omawiane były jej warunki. Ja pracowałam w sklepie który był czynny codziennie od 6 do 23, w święta kościelne i państwowe od 12 do 20 w wigilie od 6 do 16, czasem było mi przykro jak np. w sylwestra nigdzie nie mogłam pójść bo z pracy wychodziłam o 23:30 ale z drugiej strony wiedziałam że w ten dzień musze pracować, to było jasno powiedziane w warunkach pracy i zgodziłąm się an to i nie toczyłam o to wojen. Poza tym pracując za dniówkę (jak większość kasjerów-sprzedawców) wiedziałam, że za ten konkretny dzień mam płacone pieniadze i jak zażyczę sobie wolnego to będę miała przykładowo 50zł mniejsza wypłątę a nie każdy moze sobie na to pozwolić. Nie rozumiem tego kultu weekendu. To w inne dni nie mozna się integrowac z rodziną? Jakoś przez tyle lat pracy nie zauważyłam, żeby ktoś z moich współpracowników płakał bo w niedziele do pracy musi isć a pracowałam także z osobami majacymi dzieci. |
||
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie chcesz nie pójdziesz kupować, ktoś chce-pójdzie. Zaraz ktoś krzyknie, że przepisy sobie a życie sobie. Cóż tak to jest. Teraz sklepy muszą być zamknięte w święta kościelne i państwowe, tak? I można je tylko otworzyć kiedy za ladą stanie właściciel. Otóż około mnie jest sklep calodobowy otwarty zawsze 27 h na dobę 7 dni w tygodniu. I bynajmniej za ladą nie stoi właściciel. |
|
|
|
|
#501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No dla mnie ta sobota i niedziela, kiedy mam wolne to takie "magiczne dni", kiedy wszyscy mamy wolne, dzieci nie ida do szkoły, możemy robić co chcemy, nic nas nie goni, nawet pogapienie się w telewizor ma dla mnie sens bo robimy to razem. Ale rozumiem że nie każdy tak ma. |
|
|
|
|
#502 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Jak to np zrobili w serialu Hart of Dixie- na dwa dni żegnaj prądzie, zakładamy starodawne ubrania i idziemy jeść i pić ![]() Cytat:
Moja babcia się przecież wychowała bez internetu i żyje. Cytat:
O 20 w tygodniu- żyć nie umierać. Mniej przebrane owoce i warzywa.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-05-30 o 15:23 |
|||
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ogólnie mnie kult niedzieli nie rusza. Jak chcę to się zorganizuję w tygodniu i zjem rodzinną kolację. |
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie pomysł jest ogólnie z kosmosu i pozbawiony jakiejkolwiek racjonalności... w dobie wszechobecnego kryzysu i spadku PKB, chcą jeszcze bardziej zmiejszyć dochody
. Już bez tego Polsce obniżyli raiting... ![]() Inna sprawa, że dla wielu zapracowanych ludzi weekend (w tym niedziela) jest jedynym wolnym czasem, kiedy mogą sobie zrobić zakupy/ zapasy na cały tydzień. Nie rusza mnie argument, broniący praw pracowników CH, sama jako studentka zasuwałam w usługach i wiem jak to jest, obecnie z handlem nie mam nic wspólnego (jestem pracownikiem służby zdrowia) i też pracuję świątek, piątek- to nie ma znaczenia. Jeśli się to komuś nie podoba, to niech zmieni branżę, zamiast psioczyć. Wkurza mnie, że tu nie chodzi o jakieś zdrowe przesłanki, bo za tą inicjatywą wbrew pozorom nie przemawia jakiś "wyższy cel", to jest tylko medialna papka, jaką serwują nam w programach śniadaniowych. Do mnie te uzasadnienia nie przemawiają. Tu chodzi o to, że pewna grupa konserwatywnych polityków zwyczajnie chce zaistnieć, przypomnieć o sobie, bo dawno nic o nich nie było słychać. Tylko nie biorą pod uwagę konsekwencji swoich pomysłów rodem z sci-fiction ![]() Chcą celebracji więzi rodzinnych, pielęgnowania zdrowych relacji? To niech poprawią pakiet socjalny i realnie wspierają rodziny (i nie o becikowym tu mówię...). To nie jest pierwszy raz kiedy działania naszych polityków są pozbawione logiki, np. wielu z tych, którzy opowiadają się przeciw prawu do aborcji, nie ma zarazem problemu z popieraniem kary śmierci...
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chcesz chodzić do pracy w niedzielę - znajdź sobie pracę od poniedziałku do piątku |
|
|
|
|
#506 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() I nikt się nie pyta czy zatankować (wolę sama) i nie wpycha tego droższego paliwa. Dla mnie zbawienie -- A lekarze nie mają takich dyżurów dlatego, żeby po prostu być na bieżąco z tym co u pacjentów? Zapisać to jedno, a być przy tym to drugie. Pytam się, bo nie wiem.
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i skoro komuś tak źle, to niech pracę zmieni, przecież to takie proste. ![]() kobietasukcesu - lekarzy prowadzących nie ma zazwyczaj w weekendy, tak więc nie dowiesz się w sobotę czy niedzielę jakie są rokowania dla pacjenta, kiedy ewentualnie może dostać wypis itp.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-05-30 o 15:42 |
|
|
|
|
#509 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc nie będę zmieniała pracy, bo nie ma takiej potrzeby a jeżeli ktoś nie ma kompetencji, żeby pracować w innym miejscu niż na kasie, to przepraszam - ja mam cierpieć przez to, że komuś nie chciało się kształcić? sam zgotował sobie taki las Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2013-05-30 o 15:53 |
|
|
|
|
#510 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4107256 9]ale ja mogę zrobić zakupy w każdy inny dzień, ale mam ochotę robić zakupy w niedzielę, i tyle
więc nie będę zmieniała pracy, bo nie ma takiej potrzeby [/QUOTE] no niektóre panie tutaj pisały, że jeśli nie zrobią zakupów w niedzielę, to są skazane na żarcie tynku ze ścian, więc muszą być bardzo uciśnione, co najmniej jak w Bangladeszu szycie najków za 1 dolara miesięcznie od pon do niedzieli Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

ale spoko, to ich wybór. Dlatego jestem za tym by nie zamykać, a ograniczyć godziny pracy, np. do tej 15.
. Już bez tego Polsce obniżyli raiting...