![]() |
#481 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() szkoda tylko, że ciągle są bolesne i że już zupełnie "wyleciałam" poza normalną rozmiarówkę, więc nie tylko sieciówki, ale i większość bieliźniarskich sklepów przestaje mieć cokolwiek dla mnie... ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- ewidentny ![]() i nie wiem, jak to robisz, ale Twoje zdjęcia pokazują mi się (chyba jako jedyne) w telefonie, a na komputerze jako link- odwrotnie niż większość ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- zazdroszczę mój coś tam drgnął, ale prawie niezauważalnie, a jestem w podobnym momencie... ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
a jeśli chodzi o rozstępy, to też zauważyłam raz coś takiego na piersi, ale jak zaczęłam się regularnie smarować (choć różnie-raz nawilżające, raz na rozstępy) to zniknęło. słyszałam, że ważniejsze od naszych starań są skłonności, więc jakoś zbytniego nacisku do tego nie przykładam- będą, to będą a jak nie, to lepiej (choć fakt, że zapominam często i ta reguła to przynajmniej raz dziennie albo rano albo wieczorem albo i w dzień ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
a ta koleżanka to bardzo bliska jest? bo ja bym sobie dała z nią spokój- to smutne, ale na niektórych ludzi nie działa nic innego niż zerwanie kontaktu. sama niedawno dość świadomie utraciłam kontakt z 2 koleżankami, bo mnie tak denerwowały, że nie dawałam rady (choć się czasem martwię, czy to nie przez hormony, bo obiektywnie na to patrząc one się za bardzo nie zmieniły, tylko ja przestałam je "trawić") ale spokój psychiczny to najważniejsze, co możemy dać naszym dzieciom, a jak ktoś się chce dowartościować czyimś kosztem, to nie zasługuje na naszą przyjaźń. gorzej jeśli to ktoś z rodziny, ale jeśli nie, to bym się nawet nie starała wymyślać nic ponad "to zdzwonimy się przy okazji" i nie przejmowaniem się więcej tematem... albo awanturą (trochę mam niewyparzony język i mi się czasem coś wymknie, szczególnie ostatnio) to jeszcze przynajmniej oczyścisz atmosferę ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() u nas jest podział obowiązków na zasadzie: kto ma więcej siły/chęci - nie działa idealnie, ale działa ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- super! i jak zareagował?
![]() |
#482 | |
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Serio? Wpisałam w wyszukiwarkę i pierwszy artykuł z brzegu mówi,że zostaje w takim winie 40 % z tego co było alkoholu.,więc wychodzi na to że jest jak najbardziej z alkoholem. http://www.wielkiezarcie.com/article49178.html Super! ![]()
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Super!
![]() Mój mały wczoraj tak szalał, ze było widac jak brzuch sie rusza - szaleństwo ![]()
#485 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny. Wróciłam wczoraj wieczorem z Wrocławia i powiem wam że bez mojego TŻta to nie było jakoś super ...
Za to byłam w duuużym sklepie z artykułami diecięcymi i znalazłam takie cudeńsko http://www.hauckuk.com/uk-collection...23.1_info.html Wybaczcie że nie odpowiem każdej z osobna ale nadrobiłam zaległości po prostu jest tego za dużo żeby odpisywać ![]()
#486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Upadly_aniol, ta znajomość chyba nie ma zbyt sensu, może sytuacja się sama jakoś rozwiąże za jakiś czas. Ja bym to zostawiła jak jest i niech się samo potoczy. Shiloh - współczuję... może gdybyś wyjechała to ocknąłby się i biegł za Tobą na koniec Świata? Kiedyś kolega z pracy mówił, że jak się kłócisz z TŻ i sytuacja jest na prawdę podbramkowa to NIC nie działa jak taki wstrząs. Sam to przeżył i wtedy otwarły mu się oczy. Ja też chwilami mam z TŻ pod górkę, z sob na niedz. przeryczałam całą noc... ale jakoś doszliśmy do porozumienia...
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Witam! Ja wczoraj pozwolilam sobie troche poszalec po sklepach i kupilam sporo slicznych ciuszków dla malenstwa. Sobie tez kupilam dwie pary spodni ciazowych jedne na teraz a drugie jak mi brzuszek bardziej urosnie. Załamuje mnie troche fakt ze jedyny sklep gdzie mozna kupic ubrania ciazowe to hm :/ ale lepsze to nic nic.
Jezeli chodzi o przewijak to ja postanowilam kupic go w postaci mebelka, posiada on dwie pulki na rzeczy kilka plastikowych kieszonek i sluzy tez jako wanienka po zdjeciu materaca do przewijaka więcej wydaje mi sie ze jest to cos wygodnego i wielofunkcyjnego ale oczywiscie wymaga to troche wolnego miejsca. O pieluszkach tez sporo myslalam ale jednak wole zwykle jednorazowe pampersy, poprostu tak bedzie mi wygodniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ale spoko, poczekam jeszcze trochę i jak mi nie przejdzie najpierw ugotuję potem dodam wody a tak z innej beczki, to zastanawiam się nad czymś- wszędzie piszą, że dziecko w łonie lubi głównie słodkie smaki, a nie znosi smaku czosnku i kwaśnego, a jednocześnie że ma się ochotę na to, co akurat dziecko chce, więc jak to jest, że słodycze nadal mogłyby nie istnieć, a czosnek mogłabym jeść codziennie?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-19 o 08:10 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że nie przepadam za winem... jeszcze mogłoby mnie odrzucać na myśl o Radlerku jabłkowym i już w ogóle byłabym happy.
PONIEDZIAŁEK ;( Jakoś tak ten długi weekend mnie rozleniwił. Nie wiem w co najpierw ręce włożyć, najchętniej wróciłabym do łóżka...
#491 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Wózek podoba mi się wizualnie,ja w podobnym typie mam spacerówkę,ale trzykołową. Jednak nie wiem czy te koła będą dobre do gondoli,czy dobrze amortyzują,w dodatku to jeszcze zima. No i pytanie czy z fotelika będziesz korzystać czy chcesz zakupić coś co dobrze w testach wypadło. Cytat:
![]() Cytat:
U dziecka po 20 tyg jakoś dopiero wykształcają się kubki smakowe z tego co pamiętam. Pierwszy smak który dziecko poznaje to smak słony,bo takie słonawe są wody płodowe. Dobrze jeść różnorodnie,żeby dziecko było przyzwyczajone do różnych smaków,tak samo podczas karmienia piersią. Wydaje mi się,że to faktycznie może mieć wpływ na apetyt dziecka w przyszłości,na to co będzie chciało jadać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja smaruję się może raz na tydzień, bo albo zapominam, albo mi się nie chce i jak na razie, odpukać! nic nie wylazło ![]() O jacież pierdziele, porobiłam właśnie przelewy za 2 miesiące - czynsz, jakieś tam gazy, prądy itp i ponad 2 tysie poszły się rypać ;/ Szlag mnie trafi. A mówili, że mieszkanie w bloku jest takie ;/ Dupa! jasia! karuzela! Ta cholerna spółdzielnia średnio co drugi miesiąc przesyła jakieś podwyżki ;/ Najlepsza jest opłata eksploatacyjna - 100 zł. Co to kuźźwa jest? Płace za eksploatowanie własnego mieszkania? Niedługo pójdę z torbami ;/ agrrrr .. na chwilę obecną nienawidzę tego państwa!! Tż wstał po 5 do pracy i standardowo odbyło się szukanie kluczyków. Już nie usnęłam i jest mi średnio miło. Nie ma to jak radosne powitanie tygodnia ![]() Dobra wyżaliłam się. Jest mi lepiej ![]() ![]() Z dobrych rzeczy byliśmy na weekend we Wrocławiu, żeby wyremontować pokój ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-08-19 o 08:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Powolutku Was nadrabiam i wracam do życia tzn. już siedzę parę godzin w fotelu a nie leże plackiem
![]() Widziałam temat porodów- nie wiem jak boli poród naturalny, ale jeśli podobnie jak rwa kulszowa bez leków przeciwbólowych to dam radę na luzie ![]() Brzucho mi trochę urósł, więc już ciężko ukryć Maleństwo. No i jedynym plusem leżenia i gapienia się w sufit, było to, że poczułam ruchy małego fikacza. Jeszcze nie są regularne, ale to jest na pewno to ![]() ![]() Tymczasem miłego dnia Wam życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Cały weekend dzielnie wspierałam męża przy robieniu pokoju,mamy już całą podłogę i sufit ![]() Wczoraj pół dnia spędziłam w marketach budowlanych...zauważyłam że bardzo dużo kobiet w ciąży tam jest...hehh mąż stwierdził że siedzą wszystkie przyszłe mamy na l4 i wymyślają remonty ![]() Odwiedziła nas wczoraj teściowa...pokazałam jej co już kupiliśmy i zakazała nam już cokolwiek kupować...no bo przecież babcie też muszą pokupować....aż się boję ![]() Widziałam że pisałyście o pieluchach ja też się dosyć długo nad nimi zastanawiałam i chyba jednak zdecydujemy się na jednorazowe...przynajmnie j do 3-4 miesięcy ![]()
#496 |
Zakorzenienie
|
my zdecydowanie będziemy używać jednorazówek nie jesteśmy jacyś eko i jest to jak dla nas dodatkowa robota i trochę utrudnianie sobie życia.
#497 |
Zakorzenienie
|
Witam Was w ten pochmurny dzień.
Jestem wkur*** bo zarysowałam zderzak na parkingu przy robocie ![]() ![]()
#498 |
Gang Iren
|
No to rzeczywiście korzystnie. Tyle,że musisz sobie przemyśleć,nie ma co sugerować się tylko ceną. Zimy w Polsce bywają śnieżne,więc może warto by było zapytać sprzedawcy czy te kółka na śnieg dadzą radę czy lepiej coś z innymi. No i kwesta fotelika,ja od razu wiedziałam,że będę się sugerować testami bezpieczeństwa,więc zestaw z fotelikiem był zbędny,bo i tak fotelik musiałam dokupić.
#499 |
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Moj wielki brzuch
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój przystopował, co mnie dziwi, bo rósł rósł rósł.. i stop, pewnie znów wyskoczy za parę dni ![]() Mam chyba te same spodnie co ty! 40 zł HM? z 79? bardzo wygodne, ale jakoś dziwnie mi się z tym pasem chodzi. Gratuluje pierwszych ruchów
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wierzcie lub nie ale jeśli jesteście juz w trakcie drugiego trymestru i macie wielką ochotę na wino lub piwo, to lampka czerwonego wina czy szklanka radlera na pewno nie zaszkodzi maleństwu. Takie ilości to w zasadzie dla zdrowotności się stosuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
fajne ciuszki - może też się wybioręn a jakieś polowanie po ciucholandzie ale to najwcześniej we wrześniu
![]()
#506 |
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o spodnie to te jeansowe kosztowaly 4oo kr wiec to jest okolo 200zl wiec troche drogo ale mam nadzieje ze bede w nich chodzic do konca a te jasne kosztowaly 50kr wiec to okolo 25zl, obie pary byly kupione w H&M
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
lidkaa82 moja lekarka mi mówiła że jeżeli będę miała wielką chcicę na piwo czy winko właśnie to spokojnie raz na jakiś czas szklaneczkę/lampkę można wypić. Oczywiście od czasu do czasu ale że nie zaszkodzi bo np. piwo oczyszcza nerki
#508 |
Raczkowanie
|
Ja tez uwazam ze raz na jakis czas mozna troszeczke wypic wina lub piwa, ale to najlepiej chyba w drugim trymestrze. Ja sama ostatnio wypilam mala szlkanke piwa 2,5 %
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio wypiłam łyczka whisky z colą
![]()
#510 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja strasznie sie boje ze duzo przytyje w ciazy, niby nie jem zbyt duzo ale tez nie wiele sie ruszam bo mi ste strasznie nie chce. Mam tez ciagle ochote na cos slodkiego chociaz staram sie tez za bardzo nie objadac slodyczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.