Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 20:58   #481
ejani
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Witam się z wami ja i... moje monstrualne cycki w rozmiarze 80E. Wczoraj w sklepie myślałam, że padnę, mój rozmiar sprzed ciąży to 75C, widać, że biust urósł, ale nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak. Miła pani w sklepie pocieszyła mnie, że to jeszcze nie koniec i mam nacieszyć się tymi staniczkami, bo za dwa miesiące wrócę po następne Zbankrutuje przez tą ciążę

A jak miewają się wasze cycki? Też rosną w zastraszającym tempie? TŻ się śmieje, że zamiast w brzuch to mi ciąża w cyc idzie
mi z 65 D przeszło w 65 F a dzisiaj patrzę, że gdzieś mi zniknęło pół milimetra zapasu a w jednej piersi (tej większej bez zapasu) zaczyna wystawać otoczka od sutka:/ a nie minęły 2 tygodnie od zakupów. mój się śmieje, że zamiast robić cotygodniowe zdjęcia jak rośnie brzuch, będziemy robili rośnięcie piersi- choć nie narzeka oczywiście
szkoda tylko, że ciągle są bolesne i że już zupełnie "wyleciałam" poza normalną rozmiarówkę, więc nie tylko sieciówki, ale i większość bieliźniarskich sklepów przestaje mieć cokolwiek dla mnie...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A tak...czy ja coś mówiłam jakieś 2 tygodnie temu, że mi brzuszek nie rośnie? To co się stało w ciągu tego tygodnia przeszło moje wszelkie oczekiwania...każdy kto mnie zobaczył otwierał oczy ze zdziwienia (a chyba najbardziej mąż który pracował przez ostatni tydzień bardzo intensywnie -wychodził rano, wracał wieczorem). Tak się prezentujemy w 21tygodniu 6dniu:
wow!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Super brzuszek

Mój wyglada teraz tak (to 21 tydzien):

ewidentny
i nie wiem, jak to robisz, ale Twoje zdjęcia pokazują mi się (chyba jako jedyne) w telefonie, a na komputerze jako link- odwrotnie niż większość

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No to ja też wrzucę mój obecnie. 18t5d:
zazdroszczę mój coś tam drgnął, ale prawie niezauważalnie, a jestem w podobnym momencie...

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Shiloh naprawde wspolczuje. Wydaje mi sie ze w zwiazku najwazniejsza jest rownowaga, ja jak nie mam czasu to nic nie robie, pranie czasem ogarne ale pozniej rzucam wszystko na kupe i tak lezy az znajde czas albo checi :P Poza tym jestesmy w ciazy wiec nasze polowki powinny zrozumiec ze sie troche leniwe zrobilysmy. Z innej znowu strony nie ma co ustepowac, nauczysz go tak a potem na glowe Ci wejdzie.

Z innej beczki: wczoraj jak co wieczor stalam naga przed lustrem i sie smarowalam oliwka (robie to codziennie bez wyjatkow, nawet jak padam z nog to z zamknietymi oczami) i zaczelam ogladac lewa piers ktora od kilku dni mnie niepokoi, otoz zyly mam bardzo widoczne na piersiach ale na lewej zauwazylam fioletowe kreski, poprostu takie brzydkie i wczoraj dotarlo do mnie ze to rozstepy!!! Na moich malych cyckach mam 4 rozstepy!!! Piszecie tu ze macie miseczki D, E a ja mialam male B ktore teraz jest troche pelniejsze i odrazu 4 rostepy na lewej piersi!!! Nie chodzi mi nawet o wyglad (tz stwierdzil ze teraz to bede prawdziwa mama i zawsze bede najpiekniejsza na swiecie ), ale o to ze dzien w dzien sie katuje i chodze tlusta, skore mam na maksa nawilzona i cos takiego :/
co do obowiązków domowych, to też mam takie zdanie- robi się to, na co akurat ma się czas i siły i nie ma co kłaść uszu po sobie, bo jak się od razu nie "dotrze" do siebie to potem wychodzą coraz większe awantury...

a jeśli chodzi o rozstępy, to też zauważyłam raz coś takiego na piersi, ale jak zaczęłam się regularnie smarować (choć różnie-raz nawilżające, raz na rozstępy) to zniknęło. słyszałam, że ważniejsze od naszych starań są skłonności, więc jakoś zbytniego nacisku do tego nie przykładam- będą, to będą a jak nie, to lepiej (choć fakt, że zapominam często i ta reguła to przynajmniej raz dziennie albo rano albo wieczorem albo i w dzień )

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Kurczę nic mi nie przeszło przeziębienie dziś w ogóle z łożka nie wychodzę nawet żeby tylko mi przeszło
We wtorek idę do gina ale nie wiem czy jutro jednak do zwykłego lekarza się jednak nie przejadę .
Bo w sumie leczę się tylko witaminą C...

Jeszcze w piątek spotkałam tą moją koleżankę z którą sobie gadałam przez net ( ta co już wie co ma , że ma super lekarza i w ogóle jest za☠☠☠ista chyba pamiętacie ? ) Więc widzę ją i się przywitałam i w żartach Mówię , że ooo widzę śniadanko obfite było i , że już dałny brzuszek ma ... a ona do mnie że Ty masz większy i tak z pogardą popatrzyła na mnie bo jej ciąża jest starsza od mojej o 7 tygodni tylko , że on a jest chudzina a ja no wiecie i tak mi się chyba trochę przykro zrobiło . później coś tam gadam , że wybieram się do niej już długi czas i w ogóle wyszło na to , że się przeprowadziła przedtem mieszkała w kawalerce a teraz gdzieś w kamienicy i dosłownie odpowiedziała mi tak :
" łoo już ze 2 lata mieszkam gdzie indziej wynajmujemy płacimy drożej ale mamy lepsze warunku , 3 pokoje czyli 96 m kwadratowych " W oogóle coraz bardziej , nie chce mi się z nią spotkać a już mi powoli wymówek brakuje

[/COLOR]Dziewczyny a może jednak na doraźną się wybrać żeby jakiś lekarz mnie dziś zbadał ? Sama nie wiem co robić
z przeziębieniem bym poszła do internisty, bo ginekolog Ci za wiele nie pomoże a jak to tyle trwa, to trzeba przerwać jak najszybciej, choć z tą doraźną to może jednak przesada... idź jutro z rana, trzymam kciuki, żeby szybko przeszło! (a mężem się nie przejmuj, jemu łatwiej się wykurować, więc tym bardziej da radę)

a ta koleżanka to bardzo bliska jest? bo ja bym sobie dała z nią spokój- to smutne, ale na niektórych ludzi nie działa nic innego niż zerwanie kontaktu.
sama niedawno dość świadomie utraciłam kontakt z 2 koleżankami, bo mnie tak denerwowały, że nie dawałam rady (choć się czasem martwię, czy to nie przez hormony, bo obiektywnie na to patrząc one się za bardzo nie zmieniły, tylko ja przestałam je "trawić")
ale spokój psychiczny to najważniejsze, co możemy dać naszym dzieciom, a jak ktoś się chce dowartościować czyimś kosztem, to nie zasługuje na naszą przyjaźń. gorzej jeśli to ktoś z rodziny, ale jeśli nie, to bym się nawet nie starała wymyślać nic ponad "to zdzwonimy się przy okazji" i nie przejmowaniem się więcej tematem... albo awanturą (trochę mam niewyparzony język i mi się czasem coś wymknie, szczególnie ostatnio) to jeszcze przynajmniej oczyścisz atmosferę

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Zawsze możesz zrobić tak jak ja kiedyś zrobiłam- na tydzień zamieniliśmy się obowiązkami (choć a nie miałam właściwie problemu, że chłop leży a ja zasuwam) , ja robiłam to co małż (wtedy jeszcze TŻ) a on to co ja. Podpowiadaliśmy sobie co trzeba zrobić i po tygodniu oboje doceniliśmy to co robi druga osoba bo po części nie zdawaliśmy sobie z wieli rzeczy sprawy.
wydaje mi się, że nie każdy (czyt.niewielu) facet na to pójdzie, szczególnie taki przekonany że wszystko robi on, albo że kobieta właśnie powinna... ale sposób dobry i przy okazji wychodzą dobre chęci

u nas jest podział obowiązków na zasadzie: kto ma więcej siły/chęci - nie działa idealnie, ale działa

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wiecie jakie mam myśli, żeby się spakować i sama przylecieć do PL i zamieszkać w domu u rodziców, gdzie ciągle mój pokój jest pusty...a dom duży.

a może to dobry pomysł- nawet nie na stałe, ale na jakiś czas, po to żebyście oboje ochłonęli i emocje trochę opadły, bo jak piszesz są już na najwyższym poziomie

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Dziewczyny mój mąż poczuł pierwszego kopniaczka dzieciątka
super! i jak zareagował?
Stary 2013-08-18, 21:31   #482
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

zacznę od tego, że mam genialnego męża i przy rozmowie o winku - że od 2 tygodni mam smaka, ale powstrzymuję się, bo pewnie wyrzuty sumienia byłyby większe niż przyjemność z picia (i dopraszaniu się troszkę o to bezalkoholowe) zastrzelił mnie pytaniem: "a nie lepiej po prostu zwykłe wino przegotować? wtedy na pewno nie będzie w nim żadnej chemii"- w takich momentach wymiękam z rozczulania się nad nim, no bo rzeczywiście przy gotowaniu jakichś potraw w winie traci się alkohol a smak zostaje- więc wspaniałomyślnie się dziele trikiem z tymi, które też tęsknią za tym smakiem

Serio?
Wpisałam w wyszukiwarkę i pierwszy artykuł z brzegu mówi,że zostaje w takim winie 40 % z tego co było alkoholu.,więc wychodzi na to że jest jak najbardziej z alkoholem.
http://www.wielkiezarcie.com/article49178.html

Cytat:
Super!
Stary 2013-08-18, 21:51   #483
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Serio?
Wpisałam w wyszukiwarkę i pierwszy artykuł z brzegu mówi,że zostaje w takim winie 40 % z tego co było alkoholu.,więc wychodzi na to że jest jak najbardziej z alkoholem.
http://www.wielkiezarcie.com/article49178.html
hmmm, no to zawaliłaś właśnie moją wizję świata to i tak dużo tych procentów ale jakby to potem rozcieńczyć wodą...
Stary 2013-08-19, 06:49   #484
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Super!
Mój mały wczoraj tak szalał, ze było widac jak brzuch sie rusza - szaleństwo
Stary 2013-08-19, 07:17   #485
senira666
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny. Wróciłam wczoraj wieczorem z Wrocławia i powiem wam że bez mojego TŻta to nie było jakoś super ...
Za to byłam w duuużym sklepie z artykułami diecięcymi i znalazłam takie cudeńsko http://www.hauckuk.com/uk-collection...23.1_info.html

Wybaczcie że nie odpowiem każdej z osobna ale nadrobiłam zaległości po prostu jest tego za dużo żeby odpisywać
Stary 2013-08-19, 07:28   #486
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
hmmm, no to zawaliłaś właśnie moją wizję świata to i tak dużo tych procentów ale jakby to potem rozcieńczyć wodą...
To może nalej sobie soku porzeczkowego do lampki wina i oszukaj mózg. Mnie nie ciągnie do alkoholu, raz napilam się dwa małe lyczki piwa od męża po ostrym jedzeniu. Czasem warto napić się lyczka , może później stwierdzisz, jednak że ci się aż tak bardzo nie chciało.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:30   #487
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Super!
Mój mały wczoraj tak szalał, ze było widac jak brzuch sie rusza - szaleństwo
hurrraa!! mój wczoraj dawał czadu, tż spał, a ja czytałam książkę, tak się rzucał kopał, że aż filmik nagrałam jak brzuszek podskakuje. Udało się uchwycić delikatnego kopniaczka, ale widać. Jakoś się wstydzi przed kamerą

Upadly_aniol, ta znajomość chyba nie ma zbyt sensu, może sytuacja się sama jakoś rozwiąże za jakiś czas. Ja bym to zostawiła jak jest i niech się samo potoczy.

Shiloh - współczuję... może gdybyś wyjechała to ocknąłby się i biegł za Tobą na koniec Świata? Kiedyś kolega z pracy mówił, że jak się kłócisz z TŻ i sytuacja jest na prawdę podbramkowa to NIC nie działa jak taki wstrząs. Sam to przeżył i wtedy otwarły mu się oczy. Ja też chwilami mam z TŻ pod górkę, z sob na niedz. przeryczałam całą noc... ale jakoś doszliśmy do porozumienia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 07:37   #488
frick15
Raczkowanie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Witam! Ja wczoraj pozwolilam sobie troche poszalec po sklepach i kupilam sporo slicznych ciuszków dla malenstwa. Sobie tez kupilam dwie pary spodni ciazowych jedne na teraz a drugie jak mi brzuszek bardziej urosnie. Załamuje mnie troche fakt ze jedyny sklep gdzie mozna kupic ubrania ciazowe to hm :/ ale lepsze to nic nic.

Jezeli chodzi o przewijak to ja postanowilam kupic go w postaci mebelka, posiada on dwie pulki na rzeczy kilka plastikowych kieszonek i sluzy tez jako wanienka po zdjeciu materaca do przewijaka więcej wydaje mi sie ze jest to cos wygodnego i wielofunkcyjnego ale oczywiscie wymaga to troche wolnego miejsca.

O pieluszkach tez sporo myslalam ale jednak wole zwykle jednorazowe pampersy, poprostu tak bedzie mi wygodniej.
frick15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:43   #489
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
To może nalej sobie soku porzeczkowego do lampki wina i oszukaj mózg. Mnie nie ciągnie do alkoholu, raz napilam się dwa małe lyczki piwa od męża po ostrym jedzeniu. Czasem warto napić się lyczka , może później stwierdzisz, jednak że ci się aż tak bardzo nie chciało.
Mnie ciągnie do tego smaku- a lubię czerwone wytrawne, więc sok na pewno zmieni smak...
Ale spoko, poczekam jeszcze trochę i jak mi nie przejdzie najpierw ugotuję potem dodam wody

a tak z innej beczki, to zastanawiam się nad czymś- wszędzie piszą, że dziecko w łonie lubi głównie słodkie smaki, a nie znosi smaku czosnku i kwaśnego, a jednocześnie że ma się ochotę na to, co akurat dziecko chce, więc jak to jest, że słodycze nadal mogłyby nie istnieć, a czosnek mogłabym jeść codziennie?

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-08-19 o 08:10 Powód: dopisek
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:02   #490
PawMaj13
Rozeznanie

Cieszę się, że nie przepadam za winem... jeszcze mogłoby mnie odrzucać na myśl o Radlerku jabłkowym i już w ogóle byłabym happy.

PONIEDZIAŁEK ;(

Jakoś tak ten długi weekend mnie rozleniwił. Nie wiem w co najpierw ręce włożyć, najchętniej wróciłabym do łóżka...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:21   #491
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
klepie z artykułami diecięcymi i znalazłam takie cudeńsko http://www.hauckuk.com/uk-collection...23.1_info.html

Wózek podoba mi się wizualnie,ja w podobnym typie mam spacerówkę,ale trzykołową. Jednak nie wiem czy te koła będą dobre do gondoli,czy dobrze amortyzują,w dodatku to jeszcze zima. No i pytanie czy z fotelika będziesz korzystać czy chcesz zakupić coś co dobrze w testach wypadło.

Cytat:
Napisane przez frick15 Pokaż wiadomość
Witam! Ja wczoraj pozwolilam sobie troche poszalec po sklepach i kupilam sporo slicznych ciuszków dla malenstwa. Sobie tez kupilam dwie pary spodni ciazowych jedne na teraz a drugie jak mi brzuszek bardziej urosnie.
Pokazuj!

Cytat:

a tak z innej beczki, to zastanawiam się nad czymś- wszędzie piszą, że dziecko w łonie lubi głównie słodkie smaki, a nie znosi smaku czosnku i kwaśnego, a jednocześnie że ma się ochotę na to, co akurat dziecko chce, więc jak to jest, że słodycze nadal mogłyby nie istnieć, a czosnek mogłabym jeść codziennie?

U dziecka po 20 tyg jakoś dopiero wykształcają się kubki smakowe z tego co pamiętam. Pierwszy smak który dziecko poznaje to smak słony,bo takie słonawe są wody płodowe. Dobrze jeść różnorodnie,żeby dziecko było przyzwyczajone do różnych smaków,tak samo podczas karmienia piersią. Wydaje mi się,że to faktycznie może mieć wpływ na apetyt dziecka w przyszłości,na to co będzie chciało jadać.
Stary 2013-08-19, 08:21   #492
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

A jak miewają się wasze cycki? Też rosną w zastraszającym tempie? TŻ się śmieje, że zamiast w brzuch to mi ciąża w cyc idzie
Niestety tak Kiedyś się śmiałam z mojej mamy, że jak schodzi po schodach to za cycki się łapie, bo jej skaczą i bolą :P Teraz sama robię dokładnie to samo. W nocy najlepiej mi się śpi w staniku, bo jak się przewracam to one przewracają się równiutko ze mną, a nie każde w swoją stronę :P Tżta też już chyba nieco przytłaczają, bo mu się w łapkach nie mieszczą hehe

Cytat:
haha na początku się uśmiałam, ale później stwierdziłam, że nie ma się co śmiać, toż to prawdziwa rzeczywistość

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Z innej beczki, czy swędzą Was brodawki? Mnie strasznie już nie wiem jak sobie z tym radzić...
Swędzą mnie strasznie. Znowuż jak się podrapię to bolą

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Z innej beczki: wczoraj jak co wieczor stalam naga przed lustrem i sie smarowalam oliwka (robie to codziennie bez wyjatkow, nawet jak padam z nog to z zamknietymi oczami) i zaczelam ogladac lewa piers ktora od kilku dni mnie niepokoi, otoz zyly mam bardzo widoczne na piersiach ale na lewej zauwazylam fioletowe kreski, poprostu takie brzydkie i wczoraj dotarlo do mnie ze to rozstepy!!! Na moich malych cyckach mam 4 rozstepy!!! Piszecie tu ze macie miseczki D, E a ja mialam male B ktore teraz jest troche pelniejsze i odrazu 4 rostepy na lewej piersi!!! Nie chodzi mi nawet o wyglad (tz stwierdzil ze teraz to bede prawdziwa mama i zawsze bede najpiekniejsza na swiecie ), ale o to ze dzien w dzien sie katuje i chodze tlusta, skore mam na maksa nawilzona i cos takiego :/
Niestety jeżeli ma się skłonność do rozstępów to nie ma bata i tak wyskoczą - choćbyśmy smarowały się kremami za tysiaka. Ciesz się, że masz super tżta, który akceptuje Cię mimo zmian i nie katuj się już tak tymi oliwkami Jasne, że nawilżenie skóry pomaga, ale cudów nie czyni

Ja smaruję się może raz na tydzień, bo albo zapominam, albo mi się nie chce i jak na razie, odpukać! nic nie wylazło

O jacież pierdziele, porobiłam właśnie przelewy za 2 miesiące - czynsz, jakieś tam gazy, prądy itp i ponad 2 tysie poszły się rypać ;/ Szlag mnie trafi. A mówili, że mieszkanie w bloku jest takie ;/ Dupa! jasia! karuzela! Ta cholerna spółdzielnia średnio co drugi miesiąc przesyła jakieś podwyżki ;/ Najlepsza jest opłata eksploatacyjna - 100 zł. Co to kuźźwa jest? Płace za eksploatowanie własnego mieszkania? Niedługo pójdę z torbami ;/
agrrrr .. na chwilę obecną nienawidzę tego państwa!!

Tż wstał po 5 do pracy i standardowo odbyło się szukanie kluczyków. Już nie usnęłam i jest mi średnio miło.
Nie ma to jak radosne powitanie tygodnia

Dobra wyżaliłam się. Jest mi lepiej Dziękuję!
Z dobrych rzeczy byliśmy na weekend we Wrocławiu, żeby wyremontować pokój W końcu mam sypialnię z prawdziwego zdarzenia

Miłego dnia dziewczyny !

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-08-19 o 08:23
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:22   #493
forester
Zadomowienie

Powolutku Was nadrabiam i wracam do życia tzn. już siedzę parę godzin w fotelu a nie leże plackiem Małż wywiózł mnie jak kukułcze jajo do moich rodziców, a sam pojechał na delegacje, więc mam nadzieję, że wrócę na stałe do Waszych rozmów.
Widziałam temat porodów- nie wiem jak boli poród naturalny, ale jeśli podobnie jak rwa kulszowa bez leków przeciwbólowych to dam radę na luzie
Brzucho mi trochę urósł, więc już ciężko ukryć Maleństwo. No i jedynym plusem leżenia i gapienia się w sufit, było to, że poczułam ruchy małego fikacza. Jeszcze nie są regularne, ale to jest na pewno to Mam nadzieję, że na badaniu w przyszłym tygodniu ujawni się płeć wspólokatora

Tymczasem miłego dnia Wam życzę!
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:24   #494
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek podoba mi się wizualnie,ja w podobnym typie mam spacerówkę,ale trzykołową. Jednak nie wiem czy te koła będą dobre do gondoli,czy dobrze amortyzują,w dodatku to jeszcze zima. No i pytanie czy z fotelika będziesz korzystać czy chcesz zakupić coś co dobrze w testach wypadło.
cały zestaw za 699 zl był więc cena zachęcająca
Stary 2013-08-19, 08:28   #495
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hej dziewczyny
Cały weekend dzielnie wspierałam męża przy robieniu pokoju,mamy już całą podłogę i sufit
Wczoraj pół dnia spędziłam w marketach budowlanych...zauważyłam że bardzo dużo kobiet w ciąży tam jest...hehh mąż stwierdził że siedzą wszystkie przyszłe mamy na l4 i wymyślają remonty
Odwiedziła nas wczoraj teściowa...pokazałam jej co już kupiliśmy i zakazała nam już cokolwiek kupować...no bo przecież babcie też muszą pokupować....aż się boję
Widziałam że pisałyście o pieluchach ja też się dosyć długo nad nimi zastanawiałam i chyba jednak zdecydujemy się na jednorazowe...przynajmnie j do 3-4 miesięcy
Stary 2013-08-19, 08:34   #496
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Widziałam że pisałyście o pieluchach ja też się dosyć długo nad nimi zastanawiałam i chyba jednak zdecydujemy się na jednorazowe...przynajmnie j do 3-4 miesięcy
my zdecydowanie będziemy używać jednorazówek nie jesteśmy jacyś eko i jest to jak dla nas dodatkowa robota i trochę utrudnianie sobie życia.
Stary 2013-08-19, 08:41   #497
magnusia
Zakorzenienie

Witam Was w ten pochmurny dzień.
Jestem wkur*** bo zarysowałam zderzak na parkingu przy robocie na szczęście zderzak plastikowy ale lakierowany i lakier odprysnął trzeba będzie wymienić. Dobrze że ubezpieczony ale zła jestem jak cholera
Stary 2013-08-19, 08:53   #498
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
cały zestaw za 699 zl był więc cena zachęcająca

No to rzeczywiście korzystnie. Tyle,że musisz sobie przemyśleć,nie ma co sugerować się tylko ceną. Zimy w Polsce bywają śnieżne,więc może warto by było zapytać sprzedawcy czy te kółka na śnieg dadzą radę czy lepiej coś z innymi. No i kwesta fotelika,ja od razu wiedziałam,że będę się sugerować testami bezpieczeństwa,więc zestaw z fotelikiem był zbędny,bo i tak fotelik musiałam dokupić.
Stary 2013-08-19, 08:54   #499
frick15
Raczkowanie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Moj wielki brzuch 20 tydzien i jezeli sie nie myle to wczoraj moj synek pierwszy raz sie poruszyl. A to wszystkie rzeczy ktore wczoraj nabylam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376898620973.jpg (60,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898683186.jpg (95,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898698034.jpg (90,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898711011.jpg (75,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898722735.jpg (64,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898736472.jpg (72,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898750391.jpg (67,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898803732.jpg (75,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898816267.jpg (68,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376898831321.jpg (82,9 KB, 16 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 09:00   #500
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Moj wielki brzuch 20 tydzien i jezeli sie nie myle to wczoraj moj synek pierwszy raz sie poruszyl. A to wszystkie rzeczy ktore wczoraj nabylam
Ale masz brzuszek!!!! Fajny ciuszki też fajne
Stary 2013-08-19, 09:01   #501
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
To gratuluje! Brzuszek widać!

Mój przystopował, co mnie dziwi, bo rósł rósł rósł.. i stop, pewnie znów wyskoczy za parę dni

Mam chyba te same spodnie co ty! 40 zł HM? z 79? bardzo wygodne, ale jakoś dziwnie mi się z tym pasem chodzi.

Gratuluje pierwszych ruchów
Stary 2013-08-19, 09:02   #502
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
No to rzeczywiście korzystnie. Tyle,że musisz sobie przemyśleć,nie ma co sugerować się tylko ceną. Zimy w Polsce bywają śnieżne,więc może warto by było zapytać sprzedawcy czy te kółka na śnieg dadzą radę czy lepiej coś z innymi. No i kwesta fotelika,ja od razu wiedziałam,że będę się sugerować testami bezpieczeństwa,więc zestaw z fotelikiem był zbędny,bo i tak fotelik musiałam dokupić.
Byłam w sklepie razem z bratem i wypytaliśmy chyba o wszystko co się dało. poza tym ja sama raczej wózka będę rzadko używać. A fotelika osobno nie będę kupować wystarczy nam ten zestawu.
Stary 2013-08-19, 09:02   #503
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Kochana, nie denerwuj się, to tylko samochód!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 09:03   #504
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny wierzcie lub nie ale jeśli jesteście juz w trakcie drugiego trymestru i macie wielką ochotę na wino lub piwo, to lampka czerwonego wina czy szklanka radlera na pewno nie zaszkodzi maleństwu. Takie ilości to w zasadzie dla zdrowotności się stosuje Nie proponowała bym za często ani wiecej niż dawki które napisałam, ale taka ilość okazjonalnie nie będzie bardziej szkodliwa niż chemia którą faszerujemy sie na codzień w jedzeniu. Taką ilość alkoholu mozemy mieć we krwi po zjedzeniu kilograma jabłek
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:03   #505
senira666
Zakorzenienie

fajne ciuszki - może też się wybioręn a jakieś polowanie po ciucholandzie ale to najwcześniej we wrześniu
Stary 2013-08-19, 09:05   #506
frick15
Raczkowanie

Jezeli chodzi o spodnie to te jeansowe kosztowaly 4oo kr wiec to jest okolo 200zl wiec troche drogo ale mam nadzieje ze bede w nich chodzic do konca a te jasne kosztowaly 50kr wiec to okolo 25zl, obie pary byly kupione w H&M
Stary 2013-08-19, 09:06   #507
senira666
Zakorzenienie

lidkaa82 moja lekarka mi mówiła że jeżeli będę miała wielką chcicę na piwo czy winko właśnie to spokojnie raz na jakiś czas szklaneczkę/lampkę można wypić. Oczywiście od czasu do czasu ale że nie zaszkodzi bo np. piwo oczyszcza nerki
Stary 2013-08-19, 09:10   #508
frick15
Raczkowanie

Ja tez uwazam ze raz na jakis czas mozna troszeczke wypic wina lub piwa, ale to najlepiej chyba w drugim trymestrze. Ja sama ostatnio wypilam mala szlkanke piwa 2,5 %
Stary 2013-08-19, 09:16   #509
senira666
Zakorzenienie

ja ostatnio wypiłam łyczka whisky z colą
Stary 2013-08-19, 09:26   #510
frick15
Raczkowanie

Nam tez nalezy sie odrobina przyjemnosci
Ja strasznie sie boje ze duzo przytyje w ciazy, niby nie jem zbyt duzo ale tez nie wiele sie ruszam bo mi ste strasznie nie chce. Mam tez ciagle ochote na cos slodkiego chociaz staram sie tez za bardzo nie objadac slodyczami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości