|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
![]() Imperfecta bardzo fajne włosiska Cytat:
![]() a ja dziś idę na próbny mejkap ślubny
|
|||
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Mi Babydream nie służy. Robił mi to samo, miałam włosy jak mokra wata w czasie mycia. Przerzuciłam się na facelle i jest o wiele lepiej. Myślę, że musisz po prostu metodą prób i błędów znaleźć dla siebie myjadło.
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Babydreamem nie myłam.
teraz mam hippa i szamponożel Alterry. oba lubię. poza tym przyniosłam Wam moje wymarzone włosy:
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaaaakie boskie! mi po babydream robi się coś w stylu tej białej waty, co wypełnia poduszki i kołdry. Rozczesanie tego jest wyzwaniem, serio. Przerzuciłam się na Hipp i jest lepiej, choć nadal plącze.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-09-02 o 11:47 |
|
|
|
|
#486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo!
Próbuję ogarnąć ten pierwszy post i wybrać coś dla siebie. Zobaczymy jak to przyjmą.Cytat:
Cytat:
jak idę to jak już naprawdę mam zniszczone końcówki, chociaż wiem, że to błąd.. Po prostu u mnie chyba nie znajdę dobrego fryzjera do loczków... Chciałabym choć raz wyjść od fryzjera z moimi kręconymi włosami a nie naciągniętymi na szczotce, albo szopowatymi
|
||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kręciłki, witam powakacyjnie
Było bosssko, moje włosy kochają śródziemnomorski klimat, miałam super skręt bez wspomagaczy nawet, chce tam z powrotem Nie robiłam z nimi zbyt wiele a i tak układały sie świetnie. No i rosną ![]() A, i spray UV z Avonu jest fajny, sprawdził się znakomicie. Do nadrobienia widzę sporo, nowa część, szalejecie ![]()
|
|
#488 |
|
Konto usunięte
|
Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.
Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć Ale nie dałam się
Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2013-09-02 o 14:40 |
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.
Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć Ale nie dałam się [/QUOTE]Jakie cudowne sprężynki |
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#491 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
kqq za każdym razem jak wrzucasz zdjęcia robię wow! masz cudowne włosy. I pokazujesz, że mając takie małe loczki można nie mieć siana
|
#493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr. Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć Ale nie dałam się [/QUOTE]OMG ![]() Boskościowe ![]() Ja dziś za to obcinała pasemka przy twarzy (na sucho) żeby się lepiej układały, ale robiłam to po powrocie do domu - mając piękne sprężynki po dyfuzorze wyszłam na deszcz, więc wróciłam z przyklapem wszechczasów :P Zaraz foty wrzucę.
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
a co do warkocza to ja czesałam na całej długości i wtedy zaplątywałam włosy w warkocz. Ok to jest nie zdrowe dla kręconych włosów ale wtedy brałam grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i delikatnie pasemko po pasemku czesałam. Zresztą włosy są dla mnie a nie ja dla włosów. Mogę o nie dbać ale chcę też wyglądać jak człowiek prawda? a przy wietrze/deszczu nie da się inaczej
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym lubie fryzury wiatrem czesane, troszkę bałaganiarskie pół-upięcia i ogólnie taki "messy look", więc inaczej do tego podchodzę - jak mi coś odstaje przy kucyku, to dodaje mi to charakteru, a nie powoduje, że jestem ble i fuj ![]() Jessenia ej, też chcę takie włosy! :< Imperfecta jak się boisz fryzjerów, to zawsze możesz wycieniować lekko sama, albo poprosić kogoś zaufanego o delikatne podcięcie lok po loku tylko porządne nożyczki są wtedy potrzebne!
Edytowane przez pastelowo Czas edycji: 2013-09-02 o 22:22 |
|
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Niee, dopiero jak urosną
I coś tam wycięła?
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomyślę jeszcze, może się skuszę na fryzjera, bo co mam zrobić
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak często aż nie wrzucam. Za to Ty masz jeszcze drobniejsze. Moje to zapuścić to strasznie długo, a co dopiero Twoje. |
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przychodzę po poradę, w sprawie stylizatora..
Moim hitem była męska isana, no ale po zmiane składu będę się musiała z nią rozstać, mam ostatnie opakowanie co prawda ale chciałabym znaleźć zastępstwo.. Używałam : żel lniany - nie trzyma skrętu, wręcz prostuję i wygładza mi włosy żel bielenda z czarną rzepą - włosy się nie układają po nim żel joanna mrożąca - włosy za każdym razem wyglądają na obciążone bez względu na ilość jaką nałożę, a na drugi dzień od mycia są szorstkie, niemiłe w dotyku. Mogłybyście coś doradzić?
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ratunku, ostatnio mam okropne włosy
A było już tak dobrze! Naprawdę, w sierpniu miałam chyba najlepszy skręt w życiu i zero puchu. Niestety próżność zwyciężyła i na nadchodzące wesele zafarbowałam odrosty farbą niby profesjonalną L'Oreal Majiblond. Tylko odrosty! I jeszcze zaczęłam olejować przed każdym myciem! Farba wyszła super, na wesele piękne loki, które spryskałam lakierem Potem użyłam SLS do mycia i miało być dobrze. I od tego czasu było coraz gorzej. Skończył mi się Garnier AiK i w swojej naiwności kupiłam Garnier z morelą czy coś. I jeszcze skończył mi się czas na wielogodzinne maski z żółtkiem. Reszty pielęgnacji nie zmieniłam (!), a efekt jest taki, że mam kompletnie napuszone siano na głowie, w dodatku połowa włosów jest prawie całkiem prosta.... i są strasznie suche.Używam teraz: olejowanie na noc olej ryżowy lub arganowy szampon Alterra z kofeiną na zmianę z myciem balsamem Potters z aloesem. ten nieszczęsny Garnier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...migdalowy.html [nie kupujcie!!!] na zmianę z maską drożdżową babci Agafii jakiś lotion ziołowy wzmacniający też Babci Agafii jako wcierka Joanna Len i rumianek b/s żel lniany żel Mrożący (nagle nic nie daje) pomóżcie, co robić?
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2013-09-03 o 09:44 |
|
|
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Oj tam krótkie loczki to też loczki
![]() A foty w codzienniku są, ale wstawię też tu. Myślę, że to co podcięłam będzie widać dopiero po kolejnym ułożeniu, bo to taki w sumie powrót do grzywki. Wczoraj nie byłam pewna czy dobrze zrobiłam, ale dzisiaj wstałam, spojrzałam w lustro i jestem zadowolona ![]() Przyklap na zdjęciach jest wynikiem przyjścia z deszczu. Cytat:
Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2013-09-03 o 09:49 Powód: Zdjęcia sie nie dodały |
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Rany rany, muszę się pochwalić, bo dziś to mam powód
Jeszcze nigdy w życiu nie miałam takich włosów (fotki w codzienniku) - miękkie, piękne, gładkie, miodzio po prostu. Tylko muszę się powstrzymać przed macaniem włosów ciągle. Jeszcze przetestuję jedwab GP, bo po dojechaniu do pracy już jest puch tu i ówdzie (wiater, panie mamy, że łeb urywa). A jakie Wy macie sposoby na to, żeby loki się nie rozwiewały? Generalnie pytam o to co kładziecie na włosy już wysuszone i odgniecione. |
|
|
|
#503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie pamiętam czy mówiłaś dokładnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Rudzioch jak pięknie w codzienniku! |
|||
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42600252]Miło że je pamiętasz
Tak często aż nie wrzucam. Za to Ty masz jeszcze drobniejsze. Moje to zapuścić to strasznie długo, a co dopiero Twoje.[/QUOTE] pamiętam, bo jak tylko na nie trafię zaraz je sobie kradnę do włosowego folderu
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz "ręcznikuję" włosy.
ciekawe co z tego wyjdzie i jak u mnie to zadziała
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyż rano jeszcze trochę jej dołożyłam i wyszło tragicznie Teraz jestem w ciemnej d.. gdyż skręt mi się poprawił a tu szykuję się zastój stylizatorowy czyli pewnie wrócę do punktu wyjścia Widziałam wpis w codzienniku ale Ci się locze zaczynają robić Mogłabyś mi wkleić skład tego swojego żelu z bielendy to porównałabym sobie z wersją rzepową ?Pokazuję moje falowe postępy luty/lipiec
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-09-03 o 11:55 |
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Aziddee, jak ja lubię Twoje włosy! Melduję posłusznie - twoje grzywkowe metody, które mi kiedyś podsunęłaś działają, a patent z masowaniem skalpu w celu uniesienia włosów nie raz mnie ratuje!
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś z przyklapem, ale to nic.
w ramach prokrastynacji w pracy mierzyłam ile mi urosły włosy od maja. mam ciągle cieniowane włosy po bobie, dobrze pamiętam (zreszta to widac chyba na jednym ze zdjęć co mam w galerii) długość wierzchniej warstwy, była nad czubek ucha. urosła o ponad 12 cm. w 4 miesiące. oficjalnie przestaję narzekać na swoją szopę. Mam nadzieję, że ta armia bejbikow co mi rośnie na czubku głowy szybko dorośnie do kucyka bo wtedy sa szanse, na odzyskanie grubości sprzed lat. a zdjęcie, które wrzuciłam to aktorka Mary-Louise Parker (z mojego ukochanego serialu). przez wszystkie sezony ma cudny bajzel falowany na głowie, jej "wlasne" nie serialowe, włosy są podobne.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

mam do Was pytanie. Czy istnieje lakier do włosów bez alkoholou denatu? Osobiście od niedawna lakiery stały się niezbędnym stylizatorem z rana, kiedy moje włosy wołają o pomstę do nieba

A było już tak dobrze! Naprawdę, w sierpniu miałam chyba najlepszy skręt w życiu i zero puchu. Niestety próżność zwyciężyła i na nadchodzące wesele zafarbowałam odrosty farbą niby profesjonalną L'Oreal Majiblond. Tylko odrosty! I jeszcze zaczęłam olejować przed każdym myciem! Farba wyszła super, na wesele piękne loki, które spryskałam lakierem
bo nie pamiętam czy mówiłaś dokładnie