|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Cytat:
![]() Imperfecta bardzo fajne włosiska ![]() Cytat:
![]() a ja dziś idę na próbny mejkap ślubny ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Raczkowanie
|
Mi Babydream nie służy. Robił mi to samo, miałam włosy jak mokra wata w czasie mycia. Przerzuciłam się na facelle i jest o wiele lepiej. Myślę, że musisz po prostu metodą prób i błędów znaleźć dla siebie myjadło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
Babydreamem nie myłam.
teraz mam hippa i szamponożel Alterry. oba lubię. poza tym przyniosłam Wam moje wymarzone włosy: ![]()
#484 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jaaaakie boskie! mi po babydream robi się coś w stylu tej białej waty, co wypełnia poduszki i kołdry. Rozczesanie tego jest wyzwaniem, serio. Przerzuciłam się na Hipp i jest lepiej, choć nadal plącze.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-09-02 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo!
Próbuję ogarnąć ten pierwszy post i wybrać coś dla siebie. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kręciłki, witam powakacyjnie
![]() Było bosssko, moje włosy kochają śródziemnomorski klimat, miałam super skręt bez wspomagaczy nawet, chce tam z powrotem ![]() Nie robiłam z nimi zbyt wiele a i tak układały sie świetnie. No i rosną ![]() ![]() A, i spray UV z Avonu jest fajny, sprawdził się znakomicie. Do nadrobienia widzę sporo, nowa część, szalejecie ![]()
#488 |
Konto usunięte
|
Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.
Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć ![]() ![]() Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2013-09-02 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.
Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć ![]() ![]() Jakie cudowne sprężynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
kqq za każdym razem jak wrzucasz zdjęcia robię wow! masz cudowne włosy. I pokazujesz, że mając takie małe loczki można nie mieć siana
![]()
#493 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr. Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć ![]() ![]() OMG ![]() ![]() ![]() Boskościowe ![]() Ja dziś za to obcinała pasemka przy twarzy (na sucho) żeby się lepiej układały, ale robiłam to po powrocie do domu - mając piękne sprężynki po dyfuzorze wyszłam na deszcz, więc wróciłam z przyklapem wszechczasów :P Zaraz foty wrzucę.
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() a co do warkocza to ja czesałam na całej długości i wtedy zaplątywałam włosy w warkocz. Ok to jest nie zdrowe dla kręconych włosów ale wtedy brałam grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i delikatnie pasemko po pasemku czesałam. Zresztą włosy są dla mnie a nie ja dla włosów. Mogę o nie dbać ale chcę też wyglądać jak człowiek prawda? a przy wietrze/deszczu nie da się inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jessenia ej, też chcę takie włosy! :< Imperfecta jak się boisz fryzjerów, to zawsze możesz wycieniować lekko sama, albo poprosić kogoś zaufanego o delikatne podcięcie lok po loku ![]() Edytowane przez pastelowo Czas edycji: 2013-09-02 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Niee, dopiero jak urosną
![]() I coś tam wycięła?
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za to Ty masz jeszcze drobniejsze. Moje to zapuścić to strasznie długo, a co dopiero Twoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przychodzę po poradę, w sprawie stylizatora..
Moim hitem była męska isana, no ale po zmiane składu będę się musiała z nią rozstać, mam ostatnie opakowanie co prawda ale chciałabym znaleźć zastępstwo.. Używałam : żel lniany - nie trzyma skrętu, wręcz prostuję i wygładza mi włosy żel bielenda z czarną rzepą - włosy się nie układają po nim żel joanna mrożąca - włosy za każdym razem wyglądają na obciążone bez względu na ilość jaką nałożę, a na drugi dzień od mycia są szorstkie, niemiłe w dotyku. Mogłybyście coś doradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ratunku, ostatnio mam okropne włosy
![]() ![]() ![]() Używam teraz: olejowanie na noc olej ryżowy lub arganowy szampon Alterra z kofeiną na zmianę z myciem balsamem Potters z aloesem. ten nieszczęsny Garnier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...migdalowy.html [nie kupujcie!!!] na zmianę z maską drożdżową babci Agafii jakiś lotion ziołowy wzmacniający też Babci Agafii jako wcierka Joanna Len i rumianek b/s żel lniany żel Mrożący (nagle nic nie daje) pomóżcie, co robić? ![]()
Bo reszta nie jest milczeniem, ale należy do nas Boję się ludzi bez poczucia humoru ![]() Edytowane przez margitta Czas edycji: 2013-09-03 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Oj tam krótkie loczki to też loczki
![]() A foty w codzienniku są, ale wstawię też tu. Myślę, że to co podcięłam będzie widać dopiero po kolejnym ułożeniu, bo to taki w sumie powrót do grzywki. Wczoraj nie byłam pewna czy dobrze zrobiłam, ale dzisiaj wstałam, spojrzałam w lustro i jestem zadowolona ![]() Przyklap na zdjęciach jest wynikiem przyjścia z deszczu. Cytat:
![]()
Przed chorym perfekcjonizmem chroni mnie zdrowa doza lenistwa ![]() Edytowane przez Aziddee Czas edycji: 2013-09-03 o 08:49 Powód: Zdjęcia sie nie dodały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Raczkowanie
|
Rany rany, muszę się pochwalić, bo dziś to mam powód
![]() Tylko muszę się powstrzymać przed macaniem włosów ciągle. Jeszcze przetestuję jedwab GP, bo po dojechaniu do pracy już jest puch tu i ówdzie (wiater, panie mamy, że łeb urywa). A jakie Wy macie sposoby na to, żeby loki się nie rozwiewały? Generalnie pytam o to co kładziecie na włosy już wysuszone i odgniecione. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Rudzioch jak pięknie w codzienniku! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42600252]Miło że je pamiętasz
![]() Za to Ty masz jeszcze drobniejsze. Moje to zapuścić to strasznie długo, a co dopiero Twoje.[/QUOTE] pamiętam, bo jak tylko na nie trafię zaraz je sobie kradnę do włosowego folderu ![]()
#507 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz "ręcznikuję" włosy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz jestem w ciemnej d.. gdyż skręt mi się poprawił a tu szykuję się zastój stylizatorowy czyli pewnie wrócę do punktu wyjścia ![]() Widziałam wpis w codzienniku ale Ci się locze zaczynają robić ![]() Mogłabyś mi wkleić skład tego swojego żelu z bielendy to porównałabym sobie z wersją rzepową ![]() Pokazuję moje falowe postępy ![]() Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-09-03 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Aziddee, jak ja lubię Twoje włosy! Melduję posłusznie - twoje grzywkowe metody, które mi kiedyś podsunęłaś działają, a patent z masowaniem skalpu w celu uniesienia włosów nie raz mnie ratuje!
![]()
#510 |
Raczkowanie
|
ja dziś z przyklapem, ale to nic.
w ramach prokrastynacji w pracy mierzyłam ile mi urosły włosy od maja. mam ciągle cieniowane włosy po bobie, dobrze pamiętam (zreszta to widac chyba na jednym ze zdjęć co mam w galerii) długość wierzchniej warstwy, była nad czubek ucha. urosła o ponad 12 cm. w 4 miesiące. oficjalnie przestaję narzekać na swoją szopę. Mam nadzieję, że ta armia bejbikow co mi rośnie na czubku głowy szybko dorośnie do kucyka ![]() a zdjęcie, które wrzuciłam to aktorka Mary-Louise Parker (z mojego ukochanego serialu). przez wszystkie sezony ma cudny bajzel falowany na głowie, jej "wlasne" nie serialowe, włosy są podobne.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.