Garnier Ultra Doux, Sekrety Prowansji, Odżywka do włosów z tendencją do przesuszania `Morela z Rousillon i olejek migdałowy`

Garnier Ultra Doux Sekrety Prowansji Morela Z Rousillon i Olejek Migdałowy 200 ml

Inflow
    30 kwietnia 2013 o 17:44
    Recenzja porównawcza. Czy warto zdradzić awokado i karite?
    Postanowiłam zrobić recenzję porównawczą ze względu na ilość KWC widniejących przy odżywce "Olejek awokado i masło karite". Pewnie wiele z Was zastanawia się, czy warto zdradzić to żółte cudo z nieznaną jeszcze morelą? Ja postanowiłam zaryzykować i może akurat którejś z Was ułatwię wybór. Oto moje spostrzeżenia. 1. Dostępność i cena: obydwa produkty dostaniemy praktycznie wszędzie- w Rossmannach, Naturach i mniejszych drogeriach. Jako, że "Morela i olejek migdałowy" są jedną z nowości linii "Sekrety Prowansji" to znajdziemy ją w cenach promocyjnych (swoją zakupiłam za 5 zł). 2. Zapach: W tej kwestii bezapelacyjnie wygrywa pomarańczowa buteleczka. "Olejek awokado i masło karite" ma bardzo standardowy zapach, a "morelka" mmmmm... Wydaje się naturalny, intensywny, a do tego utrzymuje się jeszcze przez klika godzin od umycia. 3. Konsystencja: nowa wersja jest mniej treściwa, a co za tym idzie i wydajniejsza. 4. Działanie (w końcu to najważniejsza sprawa): mimo ochów i achów dotyczących owocowego zapachu to trzeba stwierdzić z bólem serca- awokado i karite nie ma sobie równych. "Morelka" nawilża i ujarzmia włosy, ale robi to... średnio. Oczywiście posiadaczki zdrowych lśniących włosów będą z niej zadowolone, jednak te, które walczą z puszeniem i wysuszeniem niech nie oczekują cudów. A szkoda... 5. Obciążenie: zrobiłam z tego specjalny punkt, ponieważ warto o tym wspomnieć. Awokado i karite DOCIĄŻAŁA włosy, a ta OBCIĄŻA! Włosy rano umyte, wieczorem nadal ślicznie pachną, ale są strasznie przyklapnięte i lekko przetłuszczone. No jak to tak? And the winner is.................. "Olejek awokado i masło karite" :) Podsumowując: Morela spodoba Ci się, jeśli Twoje włosy nie wymagają ciągłego nawilżenia i nie borykasz się z nadmiernym przetłuszczaniem. Mimo, iż jestem posiadaczką wysokoporowatych kudełek, to skuszę się na tą odżywkę z powodu zapachu, który czuć przy każdym ruchu czy powiewie wiatru. :) Pozdrawiam :* Używam tego produktu od: Kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: Pierwsze w trakcie
  • 7 marca 2013 o 13:51
    średnia
    Odżywka jest "taka sobie". Konsystencja średnia, nie za rzadka ale też nie za gęsta. Aplikacja przyzwoita. Wydajność słaba. Na moje długie sięgające poniżej łopatek włosy muszę nałożyć jej dość sporo aby dobrze je pokryła. Co do efektów - przy spłukiwaniu czuć, że włosy są śliskie i wygładzone, natomiast nie zauważyłam specjalnego nawilżenia czy odżywienia. Zdecydowanie wolę wersję Avokade i Karite. Taka poprostu codzienna, lekka odżywka. Używam gdy chcę odpocząć od cięższych odżywek i masek. Używam tego produktu od: luty 2013 Ilość zużytych opakowań: połowa opakowania
    Aimee_J
    29 kwietnia 2013 o 12:41
    Polubiłam
    Moim KWC spośród bezsilikonowych odżywek jest Ultra Doux Awokado i Masło Karite, na które miało być ostatnią próbą odejścia od silikonów - wszystko inne do tej pory się nie sprawdzało. Zachwyciłam się i już tak zostało. Kiedy w sklepie zauważyłam nowość w formie Sekretów Prowansji sięgnęłam po recenzowaną odżywkę i znów mile się zaskoczyłam. Zero parabenów i silikonów stanowi od razu duży plus, bo dzięki temu włosy [moje włosy] są dłużej świeże, puszyste, ale nie napuszone. Do tego dochodzą same właściwości odżywki, która mimo lekkiej konsystencji i braku wygładzających silikonów sprawia, ze włosy nawet po wysuszeniu suszarką i wyprostowaniu prostownicą są dalej miękkie, a nie sztywne jak druty i suche. Czy nawilża? Nie wiem, prawdę mówiąc nie jestem jakoś specjalnie optymistycznie nastawiona do nawilżania włosów, bo wszystko to co na nich robimy daje tymczasowy efekt i moze co najwyżej dawać ochronę, ale nigdy nam ich nie zregeneruje. Ale trzeba przyznać, ze włosy są po niej naprawdę fantastyczne, sprawiają wrażenie zdrowych i lśnią. Wada? No na pewno pojemność i wydajność. Niestety odżywki Garniera są sprzedawane tylko w małych opakowaniach, a do tego na dłuższe włosy trzeba ich nałożyć ciut więcej, co sprawia ze są mało wydajne. Życzyłabym sobie nie musieć latać do sklepu po odżywkę po dwa-trzy tygodnie lub kupować ją w hurtowych ilościach. Używam tego produktu od: Ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: dwa
    olivke
    17 grudnia 2017 o 21:09
    Kupowałam ją ze względu na zapach..
    Zapach tej odżywki jest dla mnie obłedny! Jednak niestety ona z moimi włosami nie robiła kompletnie nic. W momencie kiedy ją spłukiwałam nie czułam żadnego wygładzenia, nawilżenia, nic. Miałam wrażenie, że włosy były po niej sianowate.
    Lewese4
    8 listopada 2016 o 18:20
    No nawet
    Odżywka ładnie pachnie ale działaniem średnio powala. Niby pomaga rozczesywać włosy ale jest bardzo wodnista, przez co mało wydajna. Troche nawilża i wygładza ale sądzę, że bardzo zniszczonym i suchym włosom nie pomoże. Cena taka sobie, można ją nabyć w większości drogerii i czasem w biedronce.