![]() |
#481 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Pierwszy raz zgadzam się z tym typem
![]()
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
smerfetk_a a skad ty wiesz, ze rodzicowi rozhisteryzowanego dziecka nie jest wstyd? Widac, ze jednak mala wiedze masz na temat zachowan dzieci i rodzicow.
Moja corka odkad przechodzi bunt dwulatka potrafi wrzeszczec na pol sklepu, ze chce sok, jogurt albo sto innych rzeczy. I co mam zrobic zeby byla spokojna skoro tlumaczenie nic nie daje? Mam dwie opcje: a) zamknac sie w domu z dzieckiem i wyjsc dopiero jak skonczy sie bunt dwulatka b) zalozyc dziecku knebel. Jak bys zobaczyla w sklepie zakneblowane dziecko, to bys nie byla tym faktem zbulwersowana? Pewnie jeszcze bardziej niz tym, ze dzieciak sie drze. A matke pewnie bys uznala za wariatke. I wiesz co? Jest mi wstyd gdy ludzie sie patrza na moje dziecko gdy sie drze w sklepie albo w innym miejscu publicznym. Jest mi wstyd nawet gdy w domu cyrk robi bo sasiedzi pewnie czasem mysla, ze ktos jej krzywde robi bo ciagle sie drze. Przed buntem dwulatka moja corka byla oaza spokoju. Inne matki zazdroscily mi, ze mam takie spokojne dziecko a teraz wieczny cyrk. Ale pewnie stwierdzisz, ze po prostu przestalam ja wychowywac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przepraszam, ale tak zachowująca się 13-latka, na dodatek agresywna normalnym (w sensie: zdrowym) dzieckiem nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Oprócz tego:
http://krajski.wordpress.com/2013/05/16/4609/ 14- latki to małe dzieci ![]() Nauczyciele często sami nie chcą, żeby wstawać, bo robi się hałas i przedłuża. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Ale takie coś mam gdzieś, to matki problem, że jej dziecko odwala, w markecie mogę się na szczęście oddalić w inne rejony.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-25 o 12:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Ekspert od Dupy Strony
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43403319]
![]() To jak wytłumaczysz to, że nie wszystkie dzieci tak robią? Od razu Ci mówię, że te, o których piszę, nie były lane. I nie jest to tak, że ciągle są super grzeczne(jednego właśnie nazwałabym takim małym potworkiem), tylko w sklepie umieją się zachować.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-25 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
kobieta za ladą
|
nie wszystkie dzieci tak robią bo dzieci nie są takie same,
szaja akurat wie ciut lepiej bo nie dość ze jest mamą to jeszcze pracuje z dziećmi ,z chorymi także ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- szajka jeśli przeszkadza ci ze to napisałam to usunę post ![]()
![]() |
#488 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Hmm.. nie wszystkie, to wiem. Ale akurat wszystkich matek, które tu piszą, dziwne
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#489 |
kobieta za ladą
|
nie no moja nie odstawiała i nie odstawia szopek w sklepie ale w 1 roku przedszkola odstawiała szopki własnie tam---także jak szłam po nią to aż miałam mdłosci
![]() ![]() ja na przykład nie wstydze się ze tam poszłam ale rozumiem ze niektóre mamy wstydzą sie i nie mówią o tym i o zachowaniach czy chorobie na tle neurologicznym swojego dziecka to też trzeba zrozumieć takiego 3-5 latka uczy sie zachowania na konkretnych przykładach ,nie da sie zrobić tak ze wychodzisz z 5 latkiem z domu który wszystko wie wszystko umie ![]()
![]() |
#490 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak samo, jak niektórzy ludzie są gwałtowni, popędliwi, inni flegmatyczni jedni lubią dobre jedzenie, inni bieganie... Ludzie, dzieci także, są różne. Są dzieci spolegliwe, ale są i takie, które mają ośli upór, są dzieci przyjmujące rozsądne argumenty (na różnym etapie rozwoju), ale są i takie, które będą trwały przy swoim zdaniu i zachowaniu, bo tak. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Mnie też rozwala ten niby-argument: no jak to tak można o kimś bez imienia i nazwiska coś napisać na forum, no toż to chamstwo ![]() Co najlepsze, zazwyczaj pojawia się jak ktoś pisze o matce(niekoniecznie swojej). ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43424741] ale przecież to proste tak samo, jak niektórzy ludzie są gwałtowni, popędliwi, inni flegmatyczni jedni lubią dobre jedzenie, inni bieganie... Ludzie, dzieci także, są różne. Są dzieci spolegliwe, ale są i takie, które mają ośli upór, są dzieci przyjmujące rozsądne argumenty (na różnym etapie rozwoju), ale są i takie, które będą trwały przy swoim zdaniu i zachowaniu, bo tak.[/QUOTE] No jakoś te znajome małe uparte potworki potrafią się w sklepie zachować. Wierzę w to, że są dzieci, których wychowanie ze względu na charakter jest wyjątkowo utrudnione, ale to wyjątki.
![]() |
![]() |
#492 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A kończąc ze swojej strony temat o histerycznych dzieciach w sklepie-wyżej podałam link. Bunt dwulatka to ETAP ROZWOJOWY. Więc to wszystko zależy od wszystkiego : od wieku, od charakteru dziecka, od wychowania oczywiście też. Ale serio najczęściej spotykam się z atakami histerii u tych 2-3 latków. Mój dzieciak nie jest potworem, teraz potrafi się zachować w sklepie, mogę mu wytłumaczyć, że kasy nie ma, że za drogie, że niezdrowe. Ale histerie w sklepie niestety też przechodziłam. Oooo i przypomniała mi się ostatnia sytuacja w sklepie. Stała kobita w markecie, przy stoisku mięsnym-z na oko 7 letnim chłopcem. Dziecko tak jej jojczyło, że chce parówkę JUŻ NATYCHMIAST, że matka wymusiła na ekspedientce, żeby ta mu dała tę parówkę od razu przy stoisku, jeszcze przed kasami. Jakby nie mogło poczekać 5 minut aż pójdą i zapłacą. Jeszcze mamusia poprosiła ekspedientkę aby dała dziecku parówkę z końcówką owiniętą w papierek, żeby się synuś nie ubrudził. Potem ten sam gnojek stał za linią kas i zabierał płacącym ludziom koszyki. Nawet jeśli chcieli doń włożyć jeszcze zakupy i spakować do torby dopiero na tym takim stoliku do pakowania, za kasami. Pani mama była wniebowzięta i dumna, że syn taki uczynny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
OZM istnieje i o ile staram się zawsze zachować cierpliwośc i opanowanie, to czasem się po prostu nie da.
Sytuacja z pracy. Planujemy grudzień. Już wcześniej ustalone było, że koleżanka ma wolną wigilię, ja pracuję. Za to ja mam wolne w sylwestra. Jej zależało na Wigilii i ok. Może tak być. Dodatkowo trzymam sobie specjalnie dzień urlopu na 30.12. A teraz lament i teksty, że powinnam jej ustąpić, bo Sylwester wypada we wtorek, środa jest wolna. I jak wezmę 30-go to wychodzi długi weekend. A ona wczesniej aż tak się nie zagłębiała, że 31 to wtorek. I to ona powinna mieć długi weekend, bo go lepiej (!?) wykorzysta, bo ona ma dzieci. A ja jestem sama (bez dzieci, ale z TŻ to moim zdaniem nie sama) więc mi tak nie zależy i w ogóle nieczuła jestem i zła... A właśnie, że mi zależy. Mam TŻ obecnie pracującego za granicą i chcę do niego lecieć. I to jest dla mnie ważniejsze niż żeby miała w domu długi weekend z dziećmi. Do których i tak codziennie wraca i się z nimi widzi. Do tego sama pierwsza prosiła o tą Wigilię i zgodziłam się dopasowując swoje plany do takiego grafiku. Ale teraz obraza majestatu i nadąsana mina i gadki, że dzieciom czas z matką odbieram. Ale nie ustąpię.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2013-10-25 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do drugiego to z tego co wiem watek miał byc humorystyczny o śmiesznych sytuacjach, a nie o wkurzających matkach....a na dobra sprawę po wątku widać ze matki wkurzają we wszystkim i najlepiej jakby nie pokazywały sie światu -bo a nóż komuś się to nie spodoba..... sama poczytałabym różne śmieszne akcje, możliwe ze dodałabym coś od siebie, bo pewnie jakieś przyćmienie umysłu miałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
to nie ozm to po prostu objaw że koleżanka nie umie współpracować i chęć wykorzystania dziecka raczej do tego aby udało jej sie zyskać to na czym jej zależy czyli na wolnym czyli wracamy do tego samego, podejrzewam ze jakby dziecka nie miała to wymyśliłaby 1000 innych powodów dla których jej należy sie wolny weekend pracuje z ludźmi w dużych korporacjach i takie sytuacje są nagminne bez względu na to czy ma sie dziecko czy nie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie tłumaczenia to moja 5-latka przyjmie do wiadomości z 2 latką gorzej bo nie potrafi jeszcze myśleć co będzie za tydzień czy miesiąc. Cytat:
generalizujesz nie wszystkich też pisałam wcześniej ze starszą nie miałam problemów - bunt 2-latka przeszedł baaardzo spokojnie z młodszą jest inna bajka ja też jestem bardzo ciekawa gdyby zapytać matek Was dziewczyn co to się strasznie oburzają na zachowania dzieci jakimi Wy byłyście wspaniałymi dziećmi, słuchającymi się na każdym kroku, nie tupiącymi nóżkami, nie płaczącymi i krzyczącymi ![]() każda z Was zapewne teraz powie, że wystarczyło jak miałyście 2-3 latka jak mama powiedziała, że Wam lalki czy czekolady nie kupi a Wy grzecznie odeszłyście od upatrzonej rzeczy ![]()
![]() |
![]() |
#496 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No jakoś tak już kilka razy to widziałam i chodziło o matkę/rodziców.
![]() |
#498 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43424741]
Ludzie, dzieci także, są różne. Są dzieci spolegliwe, ale są i takie, które mają ośli upór, są dzieci przyjmujące rozsądne argumenty (na różnym etapie rozwoju), ale są i takie, które będą trwały przy swoim zdaniu i zachowaniu, bo tak.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Moja siostra jest idealnym przykładem totalnie upartego dziecka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Co do drugiego - nie będę Cię wyprowadzać z błędu, bo widzę, ze tłumaczenie po raz 1500, że nie wszystkie matki są wkurzające nic nie daje. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
fajnie moim zdaniem 3-4 latek też jest w stanie to ogarnąć, choć może dla 2-latka to jeszcze za wcześnie ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4342561 1]Serio? Z tym, ze dziecko nie moze bez pozwolenia sie odzywac i jesli sie odezwie idzie do kata ? I wstawac jesli dorosly wchodzi do pokoju? Dla mnie to chyba sie ten pan troszke zagalopowal[/QUOTE] W innym poście napisałam, że z tym nie. Chodziło mi o te fragmenty, że rodzice powinni starać się, by na spotkaniach dziecko było jak najmniej uciążliwe dla reszty i reagować, gdy zachowuje się niekulturalnie.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast ja, gdy wrocilam do pracy po macierzynskim, nie wymagalam od innych ludzi zeby sie do mnie dostosowali bo mam dziecko. Nie rozumiem takiej postawy, przeciez nikt nikogo do posiadania dzieci nie zmusza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się nazywa polityka prorodzinna. ![]() Oczywiście, jesli byłyście umówione inaczej, to racja jest po Twojej stronie a ona nie ma teraz nic do gadania. Proszę bardzo. Serio, masakrą jest to, że nikt tej kobiecie nie pomógł, nie pokierował jej, nie pogadał z nią, nie przekonał do zdiagnozowania dziecka i do terapii. Ale pewnie cała rodzina ma naczelny temat do plotek i obgadywanek jak to matka rozpuściła dziecko.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-10-25 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#504 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale to nie OZM, bo dzieci to tylko wymówka żeby cię zmiękczyć :P Czterolatek moze i tak, trzylatek niekoniecznie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
kurcze mnie nie jest wstyd jak młoda się wscieka ,niby czemu mam sie wstydzic,ze dziecko płacze czy krzyczy ?
![]() |
#506 |
Konto usunięte
|
jakiś czas temu reklamowałam w sklepie lody z zielonymi (spleśniałymi) porzeczkami, wysłuchiwałam różnych racjonalnych odpowiedzi i wyjaśnień, wreszcie rzuciłam lodami o podłogę i wyszłam
- a przez 30 lat byłam spokojnym i grzecznym dzieckiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ba, Mama Demi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj się to sprawdza i nikt się nie burzy. Wiadomo przecież, że osoba bezdzietna może wyjechać na wypoczynek np letni w czerwcu, lipcu czy we wrzesniu. A osoba która ma dzieci tylko w sierpniu. Dlatego więc wcale nie uważam, że ktoś kto nie ma dzieci jest tak bardzo uciskany, Pomijam to, że akurat wyjazdy w te miesiace są trochę tansze niż w sierpniu, więc gdzie tu ta niesprawiedliwość?
![]() |
![]() |
#509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Państwo chce ,to wystarczy jesli chodzi o regulacje prawne.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.