![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Odpieluszkowe zapalenie mózgu![]() od poczatku pozdkreslam, ze idea tego watku nie jest OBRAZANIE mam, ich dzieci ani w ogole nikogo. Chcialabym zeby wypowiadaly sie tutaj takze dziewczyny ktore sa matkami (ja np jestem w trakcie staran), ale raza je zachowania innych mam. Podam przyklad, historie ktora opisywalam w watku "Niewybaczalne zachowania gosci" (gosci weselnych). Wklejam: ...jeszcze jedno co mnie razi bardzo - na moim weselu nie mialo miejsca ale na weselu kolezanki pare miesiecy temu tak. wpychanie dzieci wszedzie. kolezanka ma roczna siostrzenice. matka malej (siostra PM) wpychala ja do kazdgo zdjecia na weselu, nawet "odbijanego" z pierwszego tanca zrobila z dzieckiem na reku.. szczytem wszystkiego bylo jednak jak malej przy torcie zachcialo sie kupe a jako ze od paru dni miala zatwardzenie, ten fakt bardzo jej mame ucieszyl. rozlozyla kocyk na trawie miedzy stolikami (weesele na swiezym powietrzu) i wsrod kibicujacych cioc i kolezanek mala dusila kupe.. ja zdegustowana z talerzykiem z kawalkiem tortu oddalilam sie w ustronne miejsce a matka z odpieluszkowym zapaleniem mozgu (swietny tekst!!! ) potem sie jeszcze ze mnie podsmiewala ze za pare miesiecy slub biore to potem moze bede miala dziecko i sama zobacze jak to jest... sa juz szczepionki na odpieluszkowe zapalenie mozgu? bo sie z tztem staramy o dziecko a ja sie boje najbardziej tej "choroby"! zapraszam do dyskusji i do opisywania podobnych sytuacji! ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- jesli tutaj tez watek kogokolwiek razi to prosze Moderatorow na przeniesienie na ich zdaniem odpowiedniejsze forum, wahalam sie czy go nie zalozyc na Plotkowym! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Ale o czym ty chcesz dyskutować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
no dobra, wiadomo ze sa i beda... ale moze cos dla jednych jest normalne "bo mam dziecko" a dla innych nie.. taki offtop wyplynal na innym watku..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Żona Gargamel
|
Wyczuwam, że to będzie kontrowersyjny wątek
![]() Ale bardzo chętnie się wypowiem bo obecnie szlak mnie trafia... Ostatnimi czasy mnóstwo koleżanek urodziło dzieci. Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że prawie każdej totalnie odbiło i wchodząc na facebooka za każdym razem widzę dziesiątki zdjęć, postów o treści "pierwszy spacer", "drugi spacer", "pierwszy ząbek" itd itd, a w okienku z boku ciągle wyskakują mi powiadomienia, że koleżanki odpowiadają na durne pytania "mamowych portali" typu "ile lat miałaś gdy zaszłaś w ciąże?", "kiedy pierwszy raz poczułaś kopnięcie dziecka? w którą stronę brzucha?" (autentyk). A jak któraś wrzuci zdjęcie to dawaj dyskutować pod nim, o kupkach, kaszkach, spaniu, ząbkowaniu itd... Ja wszystko rozumiem, dumna mama chcę się pochwalić, normalne. Ale czy to normalne wrzucać setki zdjęć swojego niemowlaka? Dzielić się każdą nowinką z jego życia? Trzeba wszystko przedyskutować publicznie, z obcymi ludźmi? Już nawet nie mówię, że publikowanie zdjęć gołych dzieci po prostu może przyciągnąć hmmm nieodpowiednie osoby... Mój TŻ też się na to wszystko denerwuje i boi się, że kiedy przyjdzie co do czego to też mi odwali, ja wierzę że nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dzieki smerfetk_a
![]() kontrowersyjnie moze byc, byleby pozostalo kulturalnie ![]() mi na przyklad calkowicie nie przeszkadza dyskretne karmienie piersia w miejscach publicznych. naturalna rzecz. (a na pewno lepszy maluch z cycem w buzi w autobusie niz dracy sie bo glodny...) ale wiem, ze niektorych to razi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że tonie jest jednak odpowiednie miejsce na taki wątek
![]() ![]() Ale wypowiem się ![]() Mnie strasznie denerwuje takie nachalne chwalenie się umiejętnościami swoich dzieci ![]() Mam koleżankę z synkiem w podobnym wieku co moja mała i co się spotkamy to "cześć-cześć cotam u Was?-wszystko dobrze a u Was?-wporządku..." i ni z tego ni z owego "powiedz cioci jak robi kotek/piesek/świnka/kurka/lew/wąż/kogut/owca/koza/lemur/dżdżownica...pokaż na paluszkach ile masz lat, powiedz jak masz na imię, jak ma na imię babcia/ciocia/wujek/sąsiad" ehhhhhhhhh A co do Twojej ostatniej wypowiedzi to trochę śmieszne bo co ma kp do "odpieluszkowego zapalenia mózgu"? Że matka musi nakarmić dziecko w miejscu publicznym to jej dziwactwo i wymysł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak sie przenosi watek? hop hop Moderatorzy..? moge prosic o przeniesienie na Plotkowy? dziekuje i przepraszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
No cóż, może jestem przykładem ozm, ale ja tego nie rozumiałam, dopóki sama nie urodziłam dziecięcia i zapragnęłam podzielić się jego słodkimi minkami ze znajomymi
![]() Nie klikam w żadne testy, a historia z wesela jest totalnym przegięciem. Oczywiście żadnych gołych fotek, nawet takich nie robimy. Więc albo odpuszczasz i patrzysz na to pod tym kątem, albo anulujesz subskrypcję czy jak to się tam na fb nazywa. Nie ma się co denerwować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
no ja sie wlasnie tego obawiam
![]() bo teraz mnie i wielu moich (tak! bezdzietnych!) przyjaciol takie zachowania przeszkadzaja, a jak juz bede miala dziecko to moze sie zmienic... i zachoruje na OZM! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Za chwilę moje dziecko urośnie, będzie miało swoje sprawy, ja wrócę do swoich, teraz cieszę się czasem spędzanym z nim i tym wszystkim, co robi. Zaraz będzie przy buziaku: mama nie rób mi siary. Czas nigdy nie płynął mi tak szybko. I pewnie właśnie ten czas to najlepsze antidotum ![]() A tak naprawdę to wcale nie jest jakiś znak naszych czasów. Teraz jest fb, wcześniej - albumy ze zdjęciami z mniejszą lub większą chęcią przeglądane na rodzinnych spędach. I nie mówię o jakichś niesmacznych zdjęciach, ale też takich dokumentujących pierwsze umiejętności. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-10-18 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
który z czystej ciekawości sobie wyświetlilam. Wszystko bylo ok do momentu,jak pólnagie dziecko w samej pieluszce leżało i gaworzyło. Nagle na filmiku słychac okrzych babci: "oooo kupa" po czym widać,ze jakieś ręce,podejrzwam matki,rozpinaja pieluszke dziecka i oczom widza okazuje sie malowniczy obrazem obes....ej pieluchy przy zachwyconych okrzykach mamy "jaka piękna kupka" Nie dośc,że było to obrzydliwe to jeszcze ja sie pytam,gdzie godnośc tego dziecka? Co z pedofilia? bo skoro ja obca osoba,moglam obejrzeć filmik to mysle,ze kazda inna osoba tez włączajac zbczeńców ![]() Przecież wiadomo,ze co internet połknie,nigdy niczego juz nie odda ![]() Edytowane przez DiamondDust Czas edycji: 2013-10-18 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mnie potwornie denerwuje zalew dzieci na fb. Czasem sama nie wiem czy mam w gronie znajomych dorosłe osoby, czy tylko ich dzieci, rozumiem kilka zdjęć, ale kiedy tablica jest non stop zasr*wana zdjęciami dziecka, to odechciewa mi się w ogóle wchodzić na fb. I jeszcze spamowanie obrazkami niemowląt z jakimiś "wzniosłymi" cytatami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
damn good coffee
|
Facebook - nagie dzieci, kupy dzieci, dziecko z ospą, dziecko obrzygane, zasmarkane, codziennie po 10 identycznych fotek dziecka, niemowlę obsypane banknotami, z butelką wódki i papierosami.
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Ja też
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ostatnio TŻ dostał zaproszenie od jakiejś dziewczyny, miała nazwisko po mężu, nigdzie panieńskiego, a w galerii tylko zdjęcia dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Uważam, że do ozm trzeba mieć jakieś predyspozycje jeszcze przed narodzinami dziecka. Jeśli ktoś nie ma taktu i wyczucia chwili, to będzie walił takie gafy jak ta na weselu. W ogóle to nie do pomyślenia dla mnie, biedne to dziecko a na miejscu matki spaliłabym się ze wstydu wpychając maleństwo wszędzie. Sama jestem mamą 9-cio miesięcznejdziewczynki i nawet przy kp staram się być nawet nadmiernie dyskretna, bo mimo że to normalne, to może nie każdy życzy sobie to oglądać, a ja też czuję się dziwnie siedząc z wywalonym cycem w miejscu publicznym;D No i nigdzie nie wstawiam jej zdjęć chociaż korci mnie czasem jak uda mi się uwiecznić jakąś supeśmieszną minę
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
sie smiejecie z kup
![]() ![]() dla matek czesto dziecko to pepek swiata i uwazaja ze automatycznie wszystko to co dotyczy ich dziecka bedzie interesowalo innych. proste wytlumaczenie tej "przypadlosci" antidotum- empatia u matki i tyle. mysle ze osoba ze zdrowym rozsadkiem od macierzynstwa nie zglupieje a wrecz przeciwnie poszerzy horyzonty
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mojego TŻ-a wkurzyło, jak na facebooku pojawiło mu się zdjęcie, na którym widać było zasikaną podłogę i dumny podpis w stylu "patrzcie co nasz maluszek zrobił dziś rano". Najlepsze, że to był wpis na profilu znajomego znajomej i pojawił się bo ona to skomentowała, a zdjęcie miało status "publiczne".
I do tej pory nie wiem co takiego cudownego jest w tym, że dziecko obsika parkiet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dlatego nie ma mnie na fejsie, nk itd. - mi głupio byłoby się chwalić zdjęciami swojego dziecka bo ... po za mną i ścisłym gronem znajomych mało kogo to obchodzi. Mało mnie obchodzą obce dzieci, ich osiągnięcia o czym stale trąbią babcie na placach zabaw (też z niezłym ozm) , mogę posłuchać o znajomych dzieciach, ok, ale kiedy taka babcia słyszy że np. moje dziecko zrobiło coś wcześniej niż jej wnuk to temat się kończy, ewentualnie zaczyna się tłumaczyć "bo chłopcy to ..."
![]() ![]() Genialne dziecko dla mamy może być prze nudnym tematem dla kogo innego, trzeba zachować umiar... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
A może problem tkwi w tym, ze masz za przeproszeniem znajomych idiotów? Ja mam fb, dużo znajomych, ale jeszcze o takich rzeczach nie słyszałam co jest tu opisywane :/
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
No właściwie u mnie też nikt sie nie chwali siuskami.. ani nie ma serii zdjęć. Teraz za to są modne takie artystyczne fotki noworodków w stylu Anne Gedes, mnie to sie zbytnio nie podoba z kolei.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jak ktoś nie ma innych pasji, zycia poza dzieckiem, to jest najprostsza droga do OZM. Też nie wiem, skąd w ludziach to przekonanie, ze wszystko wokół dzieci powinno się kręcić. Dlatego nie lubiłam imprez rodzinnych u Tzta, cala rodzina siedzi i non stop zabawia i gada o dzieciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba mieć dużo wolnego czasu, żeby dokumentować na fb, każdy "wyczyn" dziecka.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wolny czas też można inaczej wykorzystać niż na zanudzanie innych osoba swojego dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.