Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część już IV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-28, 15:36   #481
Flower23
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część już IV

Cytat:
Napisane przez Rumba88 Pokaż wiadomość
Nie jest to dla mnie żadną odpowiedzią. Niby dlaczego Oficerzy mają mieć małe pojęcie o rzeczywistości wojska? Sroce z od ogona nie wypadli.

Sprecyzuj. Jest tu sporo żon i dziewczyn oficerów, może się czegoś nowego dowiemy.
Generalnie chodzi o ich podejście. Nie mówię, że wszyscy, bo tak nie jest. Jednak już kilka razy słyszałam, że przychodzą po studiach i są zaskoczeni funkcjonowaniem wojska, jednostki. I bywa też tak, że czują się lepsi od zwykłych szeregowych. Znowu podkreślam: nie wszyscy, nie generalizuję. I piszę to, co słyszałam od TŻ, wiadomo, że widzieć tego nie mogłam.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 15:37   #482
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flavis Pokaż wiadomość
Niestety jak przeniosl sie do innej uczelni, to jest z powrotem na 1 roku, tak wiec zostalo mu niewiele ponad 4 lata.
Ale kiepsko A gdzie się przeniósł?
Mój Tż jest we Wrocławiu, ale już na szczęście kończy czwarty rok I powiem Ci, że poszło znacznie łatwiej, niż się spodziewałam, szybko zleciało, więc głowa do góry

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Tylko często bywa tak, że faceci po szkole oficerskiej mają małe pojęcie o rzeczywistości wojska, o realiach służenia.
Ty serio? Przecież to zależy od osoby, jeden całą szkołę nastawiał sie na pracę w sztabie, a drugi wyciągał z praktyk i poligonów, ile tylko się dało, więc może być równie ogarnięty na jednostce, co szary szeregowy

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 15:47   #483
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Mój Tż jest we Wrocławiu, ale już na szczęście kończy czwarty rok I powiem Ci, że poszło znacznie łatwiej, niż się spodziewałam, szybko zleciało, więc głowa do góry

Ty serio? Przecież to zależy od osoby, jeden całą szkołę nastawiał sie na pracę w sztabie, a drugi wyciągał z praktyk i poligonów, ile tylko się dało, więc może być równie ogarnięty na jednostce, co szary szeregowy

Dlatego napisałam, że nie wszyscy

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-28, 15:55   #484
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ale ilu tak naprawdę zna Twój Tż? Po co w ogóle pisać takie rzeczy, skoro nawet nie masz informacji z pierwszej ręki? Jest tu parę dziewczyn, których Tż są oficerami lub nimi będą i zabrzmiało to jak celowa próba obrażenia kogoś

I love you
I will
I do
Stary 2015-04-28, 15:59   #485
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ilu tak naprawdę zna Twój Tż? Po co w ogóle pisać takie rzeczy, skoro nawet nie masz informacji z pierwszej ręki? Jest tu parę dziewczyn, których Tż są oficerami lub nimi będą i zabrzmiało to jak celowa próba obrażenia kogoś
Prawie się udławiłam, bo w życiu nie miałam na celu obrażania kogokolwiek.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-28, 16:04   #486
vonka7
Raczkowanie

Co do oficerów mam trochę inne zdanie. Nie raz TŻ opowiadał, że przez te 5? lat to oni nieźły wycisk dostają więc jak przychodza to faktycznie znają sie na swoich obowiązkach jak i prawach. Normalne wszedzie są odstępstwa od reguły gorzej jest z awansami bo wolą przyjąć kogoś z cywila po 6 msc przygotowawczej w stopniu np kaprala niz dać szanse szeregowym. Ostatnio podobno jest mozliwość 2 tygodniowego szkolenia na podoficera. gdzie tu logika
Nie chodzi tu też o to, że spodziewałam sie pracy od 8 do 16. Wiadome było, że poligony, służby dobówki itd. Ale są sytuacje w życiu człowieka gdzie np nie może i wydaje mi się, że gdyby traktowali żołnierzy jak ludzi i czasem poszli na rękę (w wyjątkowych okolicznościach) to korona z głowy by im nie spadła.
Niech sie później nie dziwią, że żołnierze rzucają L4, społeczeństwo na pytania o obrone kraju wybuchają śmiechem i deklarują emigrację, a Ci którzy mogą to uciekają na emerytury po 15 latach (połowa podoficerów w jednostce TŻa tak już zrobiła). jasne jak ktoś ma w miarę normalnego dowódcę i jest mu dobrze to nie będzie miał żadnych obiekcji. Na moje niech wydłużą okres przejścia na emeryturę nawet do 30 lat ale niech wszyscy są traktowani równo i mają równe szanse szeregowy, podoficer czy oficer.
vonka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 16:15   #487
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rumba88 Pokaż wiadomość
Nie jest to dla mnie żadną odpowiedzią. Niby dlaczego Oficerowie mają mieć małe pojęcie o rzeczywistości wojska? Sroce spod ogona nie wypadli.

Sprecyzuj. Jest tu sporo żon i dziewczyn oficerów, może się czegoś nowego dowiemy.
zgadzam się
I narzeczonych!
Wypowiadanie takich zarzutów beż żadnego tak naprawdę wytłumaczenia jest w gruncie rzeczy nie w porządku
I jak zwykle wkładanie wszystkich do jednego worka...

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Trochę się spóźniłam z tym postem, nie wiem jak mi ta przeglądarka odświeżyła stronę ale nie przeczytałam kolejnych postów przed napisaniem.
Dodam jeszcze tyle, że zgadzam sie z vonka7. Mój też mi co nie co opowiadał jak to było na szkole i rzeczywiście wcale łatwo nie było. Od rana do wieczora zajęcia, mnóstwo pracy.
Ale każdy jest inny, jeden więcej daje z siebie inny mniej. Mój N czasem i teraz mówi, że przyjdzie jakiś ppor po szkole i myśli, że już jest na równi ze wszystkimi oficerami, a tak nie jest, trzeba sobie zapracować.
Stary 2015-04-28, 16:16   #488
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vonka7 Pokaż wiadomość
Co do oficerów mam trochę inne zdanie. Nie raz TŻ opowiadał, że przez te 5? lat to oni nieźły wycisk dostają więc jak przychodza to faktycznie znają sie na swoich obowiązkach jak i prawach. Normalne wszedzie są odstępstwa od reguły gorzej jest z awansami bo wolą przyjąć kogoś z cywila po 6 msc przygotowawczej w stopniu np kaprala niz dać szanse szeregowym. Ostatnio podobno jest mozliwość 2 tygodniowego szkolenia na podoficera. gdzie tu logika
Nie chodzi tu też o to, że spodziewałam sie pracy od 8 do 16. Wiadome było, że poligony, służby dobówki itd. Ale są sytuacje w życiu człowieka gdzie np nie może i wydaje mi się, że gdyby traktowali żołnierzy jak ludzi i czasem poszli na rękę (w wyjątkowych okolicznościach) to korona z głowy by im nie spadła.
Niech sie później nie dziwią, że żołnierze rzucają L4, społeczeństwo na pytania o obrone kraju wybuchają śmiechem i deklarują emigrację, a Ci którzy mogą to uciekają na emerytury po 15 latach (połowa podoficerów w jednostce TŻa tak już zrobiła). jasne jak ktoś ma w miarę normalnego dowódcę i jest mu dobrze to nie będzie miał żadnych obiekcji. Na moje niech wydłużą okres przejścia na emeryturę nawet do 30 lat ale niech wszyscy są traktowani równo i mają równe szanse szeregowy, podoficer czy oficer.
Też się nie spodziewałam pracy od 8 do 16 znam TŻ znacznie dłużej niż jesteśmy razem, dobrze wiedziałam na początku, że jest setki kilometrów od domu, musi przynajmniej dwa miesiące na wolne pracować, żeby przyjechać (w poprzedniej jednostce miał służby 24h, więc brał w weekendy ile było można). Dlatego teraz doceniam to, że ma do domu 2godziny, a nie 12. I ja mogę do niego w każdej chwili jechać. No ale cały proces z przeniesieniem chyba rok trwał, a coś konkretniejszego ruszyło dopiero w październiku.

Wydaje mi się, że chodzi bardziej o to, że nic nie jest z planów na 100 % pewne, to może trochę drażnić.

Napisze ostatni raz: nikogo obrazić nie miałam zamiaru i przez myśl mi to nie przeszło.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-28, 16:20   #489
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
Też się nie spodziewałam pracy od 8 do 16 znam TŻ znacznie dłużej niż jesteśmy razem, dobrze wiedziałam na początku, że jest setki kilometrów od domu, musi przynajmniej dwa miesiące na wolne pracować, żeby przyjechać (w poprzedniej jednostce miał służby 24h, więc brał w weekendy ile było można). Dlatego teraz doceniam to, że ma do domu 2godziny, a nie 12. I ja mogę do niego w każdej chwili jechać. No ale cały proces z przeniesieniem chyba rok trwał, a coś konkretniejszego ruszyło dopiero w październiku.

Wydaje mi się, że chodzi bardziej o to, że nic nie jest z planów na 100 % pewne, to może trochę drażnić.

Napisze ostatni raz: nikogo obrazić nie miałam zamiaru i przez myśl mi to nie przeszło.
Tutaj o przeniesieniu nie ma mowy, wiecznie etatyzacja jednostki.
Stary 2015-04-28, 16:27   #490
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj o przeniesieniu nie ma mowy, wiecznie etatyzacja jednostki.
Wydaje mi się, że chyba z tymi przeniesieniami nie jest tak łatwo. TŻ miał po prostu szczęście. I w końcu odżył. Bo w poprzedniej jednostce, miejscu w ogóle, czuł się okropnie.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-28, 16:39   #491
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
Wydaje mi się, że chyba z tymi przeniesieniami nie jest tak łatwo. TŻ miał po prostu szczęście. I w końcu odżył. Bo w poprzedniej jednostce, miejscu w ogóle, czuł się okropnie.
a mogę wiedzieć skąd dokąd się przeniósł?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-28, 16:42   #492
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
a mogę wiedzieć skąd dokąd się przeniósł?
Napiszę Ci na priv, ok?

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-28, 20:10   #493
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
A jaka wadę korygowalas? Pytam bo sama mam wadę wzroku (zez+dalekowidzem jestem) i jakby tego było mało w pakiecie tetniak komory między przedsionkowej, a mimo wszystko przeciwwskazań do SN nie było i w sumie się ciesze trzymam za
Was kciuki
Miałam astygmatyzm, wadę -3,5 na jedno i -2,5 na drugie oko. Dostałam dzisiaj zaświadczenie o wskazaniu do CC ale w sumie chyba się nastawiam na SN.

Cytat:
Napisane przez Flavis Pokaż wiadomość
Jak to jest, czym sie rozni zycie studenta w koszarach, a oficera?
Tym, że oficer nie żyje w koszarach

Cytat:
Specjalnie takie zrobili, żeby jak najmniej żołnierzy mogło się na kurs dostać i potem egzamin zdać. 4 jego kolegów ostatnio było. Tylko jeden zdał egzamin końcowy, a z tego, co wiem, to chyba mają tylko jedną możliwość. Super po prostu.
Znowu nie przesadzajmy, ktoś ustalił normy i wytyczne a jeśli ktoś nie zdaje egzaminów to albo się nie nadaje, albo olewa i się nie uczy. Faktem jest, że egzaminy są zaostrzone ale miało to swój cel - nauczyć a nie tylko iść po najmniejszej linii oporu i wypuszczać do jednostek niedouczonych żołnierzy.

Cytat:
Musisz w ciągu 12 lat awansować, inaczej dziękują. Oficerów to nie obowiązuje bo mają stałą od razu.
Nieprawda, nie każdy oficer po skończeniu szkoły dostaje służbę stałą. Niektórzy dostają kontraktową i dopiero po kilku latach stałą.

Cytat:
Napisane przez Karola82 Pokaż wiadomość
Mój tż liczę na to, że doczeka emerytury ale chyba po tej najniższej (nie wiem, 50%?) spada stamtąd do innej pracy. Już ma zaplanowane wszystko. Zostało mu jeszcze 6 lat....
40%

Cytat:
Generalnie chodzi o ich podejście. Nie mówię, że wszyscy, bo tak nie jest. Jednak już kilka razy słyszałam, że przychodzą po studiach i są zaskoczeni funkcjonowaniem wojska, jednostki. I bywa też tak, że czują się lepsi od zwykłych szeregowych. Znowu podkreślam: nie wszyscy, nie generalizuję. I piszę to, co słyszałam od TŻ, wiadomo, że widzieć tego nie mogłam.
Ja tu się w części zgodze, uważam, że na szkołę oficerską powinni iść żołnierze, którzy mają kilkuletnie doświadczenie pracy w jednostce wojskowej. Zwłaszcza jeśli chodzi o chodzi studium oficerskie. Nawet jeśli ktoś jest bardzo pojętny to nie jest w stanie ogarnąć takiej ilość materiału, a poza tym teoria, której uczą na szkole a praktyka w życiu codziennym i funkcjonowanie jednostki to dwie różne sprawy.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 20:52   #494
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Miałam astygmatyzm, wadę -3,5 na jedno i -2,5 na drugie oko. Dostałam dzisiaj zaświadczenie o wskazaniu do CC ale w sumie chyba się nastawiam na SN.

Znowu nie przesadzajmy, ktoś ustalił normy i wytyczne a jeśli ktoś nie zdaje egzaminów to albo się nie nadaje, albo olewa i się nie uczy. Faktem jest, że egzaminy są zaostrzone ale miało to swój cel - nauczyć a nie tylko iść po najmniejszej linii oporu i wypuszczać do jednostek niedouczonych żołnierzy.
Z wadą mam takie same wielkości szkieł tyle, że +. Pamiętam, że położna kazała mi zamykać oczy przy parciu.
W jednostce, w której służy mój Mąż wszyscy oficerowie po szkole od razu dostają stałą.
Co do podoficerki to zgadzam się z Tobą jeśli jednostka daje szanse i wysyła na szkolenie. Jeżeli ktoś mimo wysłania nie zdaje to w sumie sobie to zawdzięcza. Gorzej jest jak droga zamyka się na uzyskaniu zgody i wysłaniu na kurs.
Stary 2015-04-29, 00:13   #495
Flavis
Raczkowanie

Cytat:
Nie chce na forum mówić. W każdym razie miałam nadzieję, że jakoś to zleci, ale teraz znowu jesteśmy prawie na starcie. Myślę, że to czas, aby inwestować w siebie.

O to macie bardzo blisko do końca. Ile czasu jesteście razem? Widzę, że nie mieszkasz we Wrocławiu, wiec pewnie to musi być związek na odległość?
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 05:28   #496
mariamarysienka
Zakorzenienie

Tak, odległość i to całkiem spora Ja studiuje w Białymstoku jak jadę do domu to tez nie mamy do siebie bliżej, wiec nigdy nie mamy wiele czasu dla siebie, nawet jak Tz przyjedzie. Ale chyba dzięki temu udało nam się wypracować związek idealny i nie przesadzam w tym momencie. Nauczyliśmy się słuchać siebie nawzajem, być cierpliwym, wyrozumiałym, nie ma u nas czegoś takiego jak zazdrość, bo na odległość byśmy chyba nerwicy się nabawili
No w każdym razie ostatecznie minęło szybko, bo ja też jestem mocno zajęta. Na pewno gorzej by było, gdybym nic nie robiła w życiu, wtedy czas by mi się dłużył

I love you
I will
I do
Stary 2015-04-29, 06:38   #497
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, odległość i to całkiem spora Ja studiuje w Białymstoku jak jadę do domu to tez nie mamy do siebie bliżej, wiec nigdy nie mamy wiele czasu dla siebie, nawet jak Tz przyjedzie. Ale chyba dzięki temu udało nam się wypracować związek idealny i nie przesadzam w tym momencie. Nauczyliśmy się słuchać siebie nawzajem, być cierpliwym, wyrozumiałym, nie ma u nas czegoś takiego jak zazdrość, bo na odległość byśmy chyba nerwicy się nabawili
No w każdym razie ostatecznie minęło szybko, bo ja też jestem mocno zajęta. Na pewno gorzej by było, gdybym nic nie robiła w życiu, wtedy czas by mi się dłużył
My mamy podobnie z brakiem zazdrości Mnie się czasami zdarza, ale to jak idziemy gdzieś razem, jednak bardziej w formie żartów
Pamiętam jak miałam jeszcze wakacje i nudziłam się. Strasznie mi się dłużyło do spotkania i tęskniłam okropnie.

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-30, 09:42   #498
Karola82
Rozeznanie

Matko, ale napisałyście się...a ile zgrzytów

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Przecież wiedziałyscie ze armia to nie praca od 8 do 16. Taka specyfika pracy ze w domu raz jest a raz go nie ma. Przestańcie psioczyc bo to aż głupio czytać.
Zakonna, ja jestem już "starą żoną żołnierza" więc wiem co i jak ale czasami przecież po to jest wątek żeby sobie ponarzekać A te dziewczyny które są krótko z tż? Jeszcze muszą przywyknąć. Czasem są w szoku, czasem myślą że po studiach będzie lepiej a tu bach itd.
Po drugie, wychodzisz za mąż za faceta nie za żołnierza. Kochasz kogoś za to kim jest jako człowiek, a nie czy jest żołnierzem bądź nie (bo to by było płytkie). Czasem zakochuje się ktoś w facecie cywilu, a potem jak tż trafia do wojska to przecież trudno się z kimś rozstać tylko z powodu pracy, co nie oznacza że akceptujemy w pełni "tą formę zatrudnienia".
(Masło maślane :P)
W każdym razie apeluję o więcej wyrozumiałości

Cytat:
. Na moje niech wydłużą okres przejścia na emeryturę nawet do 30 lat ale niech wszyscy są traktowani równo i mają równe szanse szeregowy, podoficer czy oficer.
Vonka jestem za

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Ale każdy jest inny, jeden więcej daje z siebie inny mniej. Mój N czasem i teraz mówi, że przyjdzie jakiś ppor po szkole i myśli, że już jest na równi ze wszystkimi oficerami, a tak nie jest, trzeba sobie zapracować.
No i w tym sęk. Myślę, że tak samo myślą st. szeregowi, że przychodzi nowy oficer i chce się mocno rządzić. Tak, wiem... jest oczywiście hierarchia stopniem w wojsku ale czasami uważam, że można trochę spuścić z tonu. Mój tż wielu rzeczy takich "nowych" nauczył co wcale nie znaczy, że ktoś po szkole oficerskiej wychodzi zielony. Z pewnością mają łatwiej ci, co wiatr wieje im w plecy i tacy są najgorsi bo nie osiągają czegoś własną pracą ale znajomościami, a przecież własna ciężka praca jest po to by potem nie dać plamy....

Cytat:
Napiszę Ci na priv, ok?
Ja też jestem ciekawa ;P
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
40%
Normalnie dooope urywa ....

Mój tż miał obiecywane od lat, a przeżył kilku dowódców jednostki, awans i się pewnie nie doczeka .... W każdym razie moim zdaniem najgorzej jest dostać się w wojsku z podoficerki na oficerkę.... Tż już ma wielu kolegów którzy awansowali ze starczych na kaprali a mój tż stoi w miejscu. Strasznie to irytujące. Wszystko chyba przez to, że tż nie lubi się podlizywać.
Stary 2015-04-30, 09:43   #499
zakonna
Naczelna Nastolatka

lekarzowi tez byście truly ze pracuje w niedzielę? Nie, ja tego nie rozumiem, że się narzeka na specyfikę pracy..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-30, 10:09   #500
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Mój tż miał obiecywane od lat, a przeżył kilku dowódców jednostki, awans i się pewnie nie doczeka .... W każdym razie moim zdaniem najgorzej jest dostać się w wojsku z podoficerki na oficerkę.... Tż już ma wielu kolegów którzy awansowali ze starczych na kaprali a mój tż stoi w miejscu. Strasznie to irytujące. Wszystko chyba przez to, że tż nie lubi się podlizywać.
Wcześniej było łatwiej awansować - decydował o tym dowódca jednostki, jeśli tylko ktoś służył w danym stopniu bodajże dwa lata to przy wakatującym stanowisku i spełnianiu wymogów (kursy, opinia, znajomość języka angielskiego itd.) można było iść wyżej, ale w ubiegłym roku nastąpiły zmiany, wprowadzono tzw. "widełki" na stanowiskach - możesz pracować na jednym etacie od, powiedzmy, sierżanta do młodszego chorążego. I przychodzi limit awansów na dany rok, powiedzmy 6, i wtedy dowódca decyduje, które z tych 6 osób wśród całego stanu osobowego jednostki może awansować

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
lekarzowi tez byście truly ze pracuje w niedzielę? Nie, ja tego nie rozumiem, że się narzeka na specyfikę pracy..
Mnie to na początku irytowało ale z czasem się przyzwyczaiłam. Nie powiem, wiele planów to zepsuło (wakacyjnych, weekendowych itd.) ale cóż - taka praca.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 15:21   #501
Flavis
Raczkowanie

Cytat:
To prawie cala polska do przejechania, zebyscie mogli sie spotkac. My mamy troche mniejszy dystans. Co ile widzicie?
Flavis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-30, 15:44   #502
mariamarysienka
Zakorzenienie

A różnie Teraz już tego aż tak nie liczę, bo mam bardzo absorbujące studia i bywa tak, że on może przyjechać, a ja muszę się uczyć Ogólnie nie jest tak źle, widzimy się zazwyczaj co 2-3 tygodnie, ale praktycznie codziennie do siebie dzwonimy, więc naprawdę, już teraz mi ta rozłąka aż tak nie przeszkadza Tym bardziej, że oboje jesteśmy dość niezależnymi ludźmi i działamy według zasady: "Jesteśmy razem - mega. Jesteśmy osobno - zajmiemy się swoimi sprawami"

I love you
I will
I do
Stary 2015-04-30, 15:49   #503
Flower23
Zakorzenienie

Karola 82

Zakonna, ja jestem już "starą żoną żołnierza" więc wiem co i jak ale czasami przecież po to jest wątek żeby sobie ponarzekać A te dziewczyny które są krótko z tż? Jeszcze muszą przywyknąć. Czasem są w szoku, czasem myślą że po studiach będzie lepiej a tu bach itd.
Po drugie, wychodzisz za mąż za faceta nie za żołnierza. Kochasz kogoś za to kim jest jako człowiek, a nie czy jest żołnierzem bądź nie (bo to by było płytkie). Czasem zakochuje się ktoś w facecie cywilu, a potem jak tż trafia do wojska to przecież trudno się z kimś rozstać tylko z powodu pracy, co nie oznacza że akceptujemy w pełni "tą formę zatrudnienia".
(Masło maślane :P)
W każdym razie apeluję o więcej wyrozumiałości

Zgadzam się na wątku chyba można napisać o wszystkim, a czasami pomarudzić. To tylko marudzenie, a jeśli któraś z dziewczyn ma się lepiej poczuć potem, to czemu nie?

Ja np zakochałam się w TŻ człowieku, w tym jaki jest. Jakoś fakt, gdzie pracuje jest dla mnie drugorzędny. Poza tym już byłam wcześniej z wojskowym, wiedziałam mniej więcej z czym to się je

Tymczasem cieszę się na majówkę z TŻ jutro przyjeżdża i mamy całkiem fajne plany na te dni

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-30, 16:07   #504
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja też znałam Tż jeszcze zanim został wojskowym i na początku trochę ciężko było mi się przestawić, ale na szczęście wszystko poszło dobrze Dlatego doskonale rozumiem, że ktoś chce ponarzekać, od tego jest ten wątek

Flower a co planujecie? U nas niestety troszkę posypały się plany, ale na pewno i tak spędzimy ten czas dobrze Jak się człowiek widzi raz na jakiś czas, to nie potrzebuje wielkich atrakcji, wystarczy nam wspólne oglądanie serialu i przytulanie się

I love you
I will
I do
Stary 2015-04-30, 16:17   #505
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też znałam Tż jeszcze zanim został wojskowym i na początku trochę ciężko było mi się przestawić, ale na szczęście wszystko poszło dobrze Dlatego doskonale rozumiem, że ktoś chce ponarzekać, od tego jest ten wątek

Flower a co planujecie? U nas niestety troszkę posypały się plany, ale na pewno i tak spędzimy ten czas dobrze Jak się człowiek widzi raz na jakiś czas, to nie potrzebuje wielkich atrakcji, wystarczy nam wspólne oglądanie serialu i przytulanie się
Znaczy jakiś super wydarzeń nie będzie, bo TŻ przyjedzie jutro przed południem, ale pewnie wieczorem jakieś piwko, a w sobotę chcemy iść w góry

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-30, 19:27   #506
vonka7
Raczkowanie

Mi np nie chodzi o pokrzyżowane plany na majówkę czy weekend ale o naprawdę istotne sytuacje w życiu. Ja w zaawansowanej ciąży musiałam wracać do rodziców (350 km) żeby nie zostać samą w domu bo nie dało się TŻowi nawet o tydzień przesunąć urlopu. Dziwne jest to, że TŻ zmienił dywizjon (nie jednostkę) i ma możliwość otrzymania urlopu na dziecko (jeśli chce z nim jechać np do lekarza). Da się jak widać. Więc niech mi nikt nie próbuje wmówić, że takie zasady lub inne bzdury bo wszystko zależy od człowieka i tego czy ma choć trochę empatii!

TŻ mi kiedyś powiedział, ze gdzie zaczyna się wojsko, tam kończy się logika. Coś w tym jest.
Stary 2015-04-30, 19:30   #507
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ mi kiedyś powiedział, ze gdzie zaczyna się wojsko, tam kończy się logika. Coś w tym jest.
Mój to samo mi powtarza

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2015-04-30, 20:36   #508
Karola82
Rozeznanie

Cytat:
Ja za taką kasę jaką by zarabiał pewnie bym nie truła ... ale trudno żebym nie mogła napisać jak mój tż był na pierwszej misji (a wtedy pojawiłam się na wątku) jak tęsknie - bo taka jest specyfika pracy..., że bym nie mogła napisać, że jest mi ciężko gdy mieszkamy od siebie 300 km bo taka jest specyfika pracy... ;/ bez sensu. Gdyby mi ktoś napisał wtedy, jak się pojawiłam na wątku, że mam przestać biadolić to pewnie bym podziękowała za takie wsparcie....
Stary 2015-04-30, 20:51   #509
vonka7
Raczkowanie

Cytat:
Ja za taką kasę jaką by zarabiał pewnie bym nie truła ... ale trudno żebym nie mogła napisać jak mój tż był na pierwszej misji (a wtedy pojawiłam się na wątku) jak tęsknie - bo taka jest specyfika pracy..., że bym nie mogła napisać, że jest mi ciężko gdy mieszkamy od siebie 300 km bo taka jest specyfika pracy... ;/ bez sensu. Gdyby mi ktoś napisał wtedy, jak się pojawiłam na wątku, że mam przestać biadolić to pewnie bym podziękowała za takie wsparcie....
Stary 2015-05-01, 05:51   #510
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze napisane

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości