|
|
#481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy on mnie zdradził z prostytutką?!
Cytat:
Nie wiem w jakim środowisku się obracasz. Chyba ze to Twój facet (który przecież jest wyrocznią bo jest od Ciebie starszy) Ci takich głupot nagadał
|
|
|
|
|
#482 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
między innymi dlatego nie chcę ślubu kościelnego, bo nie zgadzam się z treścią przysięgi. w USC jest bardziej konkretna, bardziej określa to do czego się małżonek zobowiązuje. Głównie ta część jest ważna: uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe. Bo czy ta zaniedbująca się osoba czyni wszystko aby małżeństwo było szczęśliwe? Nie. Ale wierności wymaga. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#483 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak bym miał przyczepić się do małżeństwa i wierności to jeszcze zabawne jest, że nie ma obowiązku sypiania z małżonkiem a nawet mówi się o "gwałtach małżeńskich" ale obowiązek wierności już tak i jeszcze za sypianie z innymi można mieć jakieś roszczenia prawne
|
|
|
#484 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, że są pewne osoby, które uważają, że jest obowiązek grzecznie i cierpiętniczo trwać, nawet jak osoba zupełnie się zaniedbuje i ma generalnie wszystko gdzieś, w tym sugestie, prośby i próby motywacji ze strony partnera/partnerki, ale na pewno nie jest to coś, co jest na siłę wciskane innym przez całe społeczeństwo, więc nie przesadzaj. A jeszcze co do takich pań powiem - widziały gały, co brały, ja tam sobie nie wyobrażam się zaniedbać ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- A tu się akurat zgadzam z pogrubionym. |
|||
|
|
|
#485 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jakbym ja nie sypiała z facetem przez trzy miesiące a on by mnie zdradził tor jedyną osobą którą bym za to obwiniała byłabym ja sama. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;45259455]Nie, nie uważamy. Ale to się tyczy też oczywiście tego faceta, a nie że żonka ma być piękna i pachnąca, a on sobie mięsień piwny hoduje aż miło. Mam wrażenie, że okropnie wpierasz innym, że coś robią, kiedy tak nie jest Fakt, że są pewne osoby, które uważają, że jest obowiązek grzecznie i cierpiętniczo trwać, nawet jak osoba zupełnie się zaniedbuje i ma generalnie wszystko gdzieś, w tym sugestie, prośby i próby motywacji ze strony partnera/partnerki, ale na pewno nie jest to coś, co jest na siłę wciskane innym przez całe społeczeństwo, więc nie przesadzaj. A jeszcze co do takich pań powiem - widziały gały, co brały, ja tam sobie nie wyobrażam się zaniedbać ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- A tu się akurat zgadzam z pogrubionym.[/QUOTE] No ale właśnie cały czas o to mi chodzi. Bez względu na płeć, ludzie muszą dbać o swoja fizyczność, zwłaszcza jeśli są w związku. i tak jak facet nie powinien chodować brzuszka piwnego, tak kobieta nie powinna opychać się chipsami przy ulubionym serialu (jeżeli to odbija się na jej figurze, bo są takie że nic nie widać )a co do wciskania wierności i trwałości mimo tego że zaniedbująca się osoba nie robi nic aby małżeństwo było szczęśliwe - to właśnie ludziom wciska kościół katolicki Edytowane przez applekiss Czas edycji: 2014-02-21 o 11:34 |
|
|
|
|
#486 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No chyba że te panie nie goliły regularnie nóg więc mężowie mieli prawo je zdradzać
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Appelekiss, Twój papierowy domek szczęścia złożony z Ciebie- odchudzonej, zmienionej, dopasowanej do faceta (bo inaczej na baby pójdzie) - może runąć jak domek z kart, wystarczą problemy z tarczycą. Nic więcej- i nie, wtedy nie działa "musi się wziąć za siebie" . Mam znacznie młodszą ode mnie koleżankę, której to właśnie się przytrafiło- tarczyca, dziewczyna po 30, zawsze rozmiar 34-36, choroba i na plusie +15kg. Nigdy nie miałam problemów z wagą, ale już w życiu nie powiem, że "wystarczy się wziąć". Stąd ani ciąża, ani wiek nawet nie musi naszego ciała zmienić, wystarczy choroba- no tak, ale pewnie w Twoim świecie to się nie zdarza.
Tyle że z tej bajkolandii trzeba nos wyściubić i zobaczyć coś więcej poza "facet nie będzie mnie chciał". I nigdy nie spotkałam się z postawą "liczy się tylko wnętrze". Ale bez tego "wnętrza" masz pustą skorupę, ot coś na kształt pani Siwiec, jest dobrze, póki ust nie otworzy
Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-02-21 o 12:25 |
|
|
|
#489 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A kościoła, przy całej do niego mojej antypatii, nie mieszaj do tego ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#491 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 |
|
jestę wieszczę
|
beznadziejny, nie mnóż się nigdy, błagam...
Applekiss - wow, co za wielka love! "nie mogł wsadzić 3 miechy, wsadził innej, rozgrzeszam go"
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#493 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#494 |
|
Konto usunięte
|
No, też mnie to zaszokowało z lekka... Dla mnie to i tak nie rozgrzesza, rozumiem, jeśli nic nie pomaga, jeżeli wszystko się sypie mimo walki i prób - nie zdradzać tej osoby, zachować do niej szacunek i po prostu odejść. Osób, które lecą do innych, zamiast się rozstać i być fair, które poddają się bez walki, nie szanuję i nie rozgrzeszam.
|
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- i gdy w tym Twoim świecie TOBIE przydarzyłyby się problemy z tarczycą??? I nagle, Ty: taka odchudzona w krótkim czasie miałabyś +20 kg na plusie.
|
|
|
|
|
#496 |
|
jestę wieszczę
|
Nie chce się też z pewnych powodów. Może coś z hormonami, z psychiką? Dobry facet powinien dużo z kobietą rozmawiać, namawiać na badania, dociekać. A nie, że kobita ma poważne wahania hormonów, albo depresję, o ktorej nie wie, facio czeka przebierając nóżkami, a po 3 miesiącach hyc szczupakiem do wyrka innej pani. To nie jest rozwiązanie. W związku trzeba rozmawiać.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi wsadzić innej, inaczej mu jądra rozerwie.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2014-02-21 o 11:51 |
|
|
|
|
#498 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#499 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Mnie się podobało, jak ks. Pawlukiewicz tłumaczył, jak należy rozumieć przysięgę małżeńską "wychodzę za twoje zmarszczki, siwe włosy, choroby, depresje, a nie za to, jaki jesteś tu i teraz".
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
A najśmieszniejsze jest to, że ja , kurczę, lubię te babskie ogarnięcia: maseczki, makijaże, gimnastyki, dbanie o siebie- takie czysto zewnętrzne
ALE gdybym była tylko tym, to byłoby przerażająca w sumie wizja. Dlatego właśnie piszę: są kobiety , które mogą tylko wyglądać (i jest też grupa mężczyzn)- cała tragedia zaczyna się, gdy wykorzystują otwór gębowy do czegoś więcej niż jedzenie (no i jeszcze jedno skojarzenie mam ) - zaczynają mówić
|
|
|
|
#501 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Ależ jest. Chyba masz jakiś scenariusz, jakiś pogląd na takie coś, skoro oceniasz innych, pomyśl o tym, jak by to było, gdyby się takie konkretnie sytuacje przydarzyły Tobie. |
|
|
|
|
#503 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Czy tylko ja tutaj mam deja vu? Już raz była taka dyskusja, na dodatek z identyczną panną - ze starszym facetem, starszymi kolegami, kotem i wegetarianką. Plus identyczne poglądy na temat zdrady, kultury, wyglądu. Dla mnie applekiss to klon trolla, który te same tematy wałkuje na okrągło
No i w tamtym temacie OT też się ciągnął przez kilka stron.
|
|
|
|
#504 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
To swoją drogą ciekawe. Miranda ma tak oryginalne życie i poglądy, że bardzo łatwo połączyć te dwa konta w jedną osobę. Po co więc bawić się w pisanie tego samego pod różnymi nickami? |
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mnie bardzo. Dla mnie wątek wielce pouczający jest.
|
|
|
|
|
#507 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Na moje cała ta dyskusja rozbiła się jednak o definicje
![]() Definicje między innymi patriarchatu (no oczywiście), bycia zadbaną, applekiss dziwi mnie Twoja pochwała dla gloryfikowania cielesności jako jednej z największych zalet kobiety, skoro sama kiedyś nie uważałaś się za idealną i wiesz sama, ile kosztowała Cię przemiana i jak dalej odbija się na Twoim życiu. No i właśnie- gdyby nie udało Ci się schudnąć, bo np, nadwaga okazałaby się wynikiem choroby, to miałabyś jakieś mniejsze prawa do życia, miłości, pracy (bo przecież grubasek nie oczaruje tak klienta, jak ekstra laska)? Mówię tu o kobiecie z nadwagą, średniej atrakcyjności ale pachnącej, umytej, zadbanej. Jeśli ktoś się czuje dobrze w swojej skórze i chce pokazywać co mu dała natura, to okej. ALE nie możemy się godzić na traktowanie wyglądu jako głównej zalety kobiety. Niestety sama powinnaś dobrze wiedzieć, o ile lepiej są traktowane są sexi dziunie od przeciętnych pań, na każdym polu od towarzyskiego po, o zgrozo, zawodowe i w tym tkwi problem. |
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież tu nie pojawiło się nic, czego byśmy wcześniej nie słyszały. |
|
|
|
|
#510 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O ile z ust kolegi komplement dotyczacy mojego wygladu będzie ok, to z ust szefa już niekoniecznie. Też lubie dobrze wyglądac ale chce żeby nauczyciele czy szef doceniali mnie za umiejętności. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.