Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-28, 17:59   #481
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Agnes zgadzam się z Tobą. Sama zawsze powtarzam, że wcale mnie nie dziwi to, że pracodawcy boją się zatrudniać kobiety. No bo jeśli duża firma zatrudniająca powiedzmy 50 osób i zakładam, że wypłaty powiedzmy "średnie" (a nie najniższa krajowa) miałaby w pewnym momencie płacić wynagrodzenie 3 ciężarnym i 3 kolejnym osobom, które będą te ciężarne zastępowały, no to błagam Was... To są już jakieś pieniądze. A najgorsze jest to, ile z tych wypłat jest odciąganego podatku i składek. Ja dostaję tak naprawdę 2/3 tego co zarobiłam

Karolinek ale co tak właściwie się dzieje, że aż zagrożenie przedwczesnym porodem? Chyba to gdzieś przeoczyłam

Dziewczyny zróbcie mi coś. Cały dzień jem.. Jem, jem i jem. I praktycznie same słodycze. Coś mi się znów poprzestawiało
Przecież pracodawca płaci tylko pierwszy miesiąc zwolniena potem ..
Zarówno wynagrodzenie jak i macierzyński idzie z kasy ZUS .. wiec co racodawca dokłada bo nie rozumem? Jeśli zatrudni kogoś na zastępstwo to zakładajac że da mu tyle co tobie to wypłaca tyle samo jak byś pracowała..
Więc to jest tyko kwestia powrotu do pracy..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:02   #482
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Hmm maksymalnie w przeciągu godziny, chociaż jak mastercard miałam to mi zatrzymało płatność na jakieś 2 dni ale miałam to w blokadach no i anulowało mi też transakcję ale była cały czas jako "w trakcie" aż do anulowania. Ja bym do sprzedawcy uderzała.
kurczę no to chyba rzeczywiście muszę do sprzedawcy napisać. Taka stara, a kartą zapłacić nie umie
normalnie płacę transferem przez payU, ale coś mi się wczoraj buntowało, więc płaciłam kartą no i klops
Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Eydrith:mdleje : nie wiem co mi jest jakiejs glupawki dostałam, dziwie sie bo jestem zazwyczaj opanowana, ale wiesz Dusia juz urodziła, dziewczyny do szpitala trafiają to ogarnał mnie jakis strach, i chce sie dowiedziec na co zwrocic uwage
szczerze mówiąc parę dni temu miałam to samo właśnie chyba z tego stresu. Nawet TZtowi mówiłam że chyba zaczynam rodzić no ale nie urodziłam.
ale masz rację, fajnie by było jakby nam doświadczone mamuśki napisały co i jak
z tego co czytałam i pytałam, to jedyny taki naprawdę alarmujący objaw to skurcze, regularne i coraz częstsze, takie które nie przechodzą po nospie ani np. pod prysznicem/w ciepłej kąpieli. Bo reszta objawów to już inna u każdej rodzącej. No ale ja mam wiedzę czysto teoretyczną.
Stary 2014-04-28, 18:13   #483
ramirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc parę dni temu miałam to samo właśnie chyba z tego stresu. Nawet TZtowi mówiłam że chyba zaczynam rodzić no ale nie urodziłam.
ale masz rację, fajnie by było jakby nam doświadczone mamuśki napisały co i jak
z tego co czytałam i pytałam, to jedyny taki naprawdę alarmujący objaw to skurcze, regularne i coraz częstsze, takie które nie przechodzą po nospie ani np. pod prysznicem/w ciepłej kąpieli. Bo reszta objawów to już inna u każdej rodzącej. No ale ja mam wiedzę czysto teoretyczną.
no to widzę ze nie jestem sama, juz myślałam ze mi sie cos z głowką dzieje mój tz mnie uspokaja, i mowi ze ugadał sie z małym ze ma wyjsc terminowo ale zycie swoje pokaże

Karolina napisz cos? mam nadziej ze wszystko dobrze

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

własnie do dziewczyn które juz rodziły prosimy o jakies podpowiedzi na co maja zwracac uwage pierworódki
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:14   #484
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ja z checia Wam ugotuje ta pomidorową .........ale chyba bede musiała sie oszczedzac ( zebym sobie tylko nie wykrakała)
O, widzisz Celebrinfea- już mamy chętną!

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Przecież pracodawca płaci tylko pierwszy miesiąc zwolniena potem ..
Zarówno wynagrodzenie jak i macierzyński idzie z kasy ZUS .. wiec co racodawca dokłada bo nie rozumem? Jeśli zatrudni kogoś na zastępstwo to zakładajac że da mu tyle co tobie to wypłaca tyle samo jak byś pracowała..
Więc to jest tyko kwestia powrotu do pracy..
Jeśli firma jest mała tzn. do 20 osób to owszem-płaci ZUS. Ale jeśli zatrudnia ponad 20 osób to wtedy pracodawca sam musi płacić.

Edytowane przez svelta
Czas edycji: 2014-04-28 o 18:23
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:48   #485
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Eydrith:mdleje : nie wiem co mi jest jakiejs glupawki dostałam, dziwie sie bo jestem zazwyczaj opanowana, ale wiesz Dusia juz urodziła, dziewczyny do szpitala trafiają to ogarnał mnie jakis strach, i chce sie dowiedziec na co zwrocic uwage

Iris masz racje nie powinnam sie stresowac ale to silniejsze ode mnie, to wszystko takie nowe

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Dziewczyny ja z checia Wam ugotuje ta pomidorową .........ale chyba bede musiała sie oszczedzac ( zebym sobie tylko nie wykrakała)
Nie stresuj się ja ogólnie byłam w tej grupie zagrożenia bo 2razy poroniłam cukrzyca a wy większości jesteście już w 30tyg więc a im wyższa ciąża tym mniejsze powikłania wody płodowe mogą odejść podczas wizyty w wc czasem nie ma ich wiele tak samo czop czasem można zobaczyć jak odszedł a czasem nie Twój instynkt sam ci powie że coś jest nie tak tylko w tedy tego nie bagatelizuj a teraz wyluzować jeden lub dwa przypadki to nie koniec świata i nie oznacza że musi tobie coś się stać

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ramirka czop wody płodowe silne bóle kręgosłupa złe samopoczucie otępienie uczucie zatwardzenia wiele jest objawów naprawdę ale jak pisałam przyjdzie czas i pora to będziesz wiedziała że to już
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:49   #486
Karolinek_
Raczkowanie

Dziewczynki, mam juz swoja sale i lozko. Szyjka miekka i delikatnie skrocona, boja sie, ze Mlody zacznie szalec, a glowke ma w dole, wiec nigdy nie wiadomo. Co do objawow - od soboty mialam problemy ze stawianiem sie brzucha. Z soboty na niedziele nie przespalam nocy, bo tak mnie zaczely bolec plecy i podbrzusze, bralam nospe, ale pomagalo tylko na chwile. Poszlam dzisiaj do lekarza i zaraz powiedzial, ze tylko szpital. Mam dostac sterydy na rozwoj pluc Dzidzucha w razie gdyby sie wczesniej urodzil, zeby nie mial probolemow z oddychaniem i kroplowki z magnezem. Moje slodkosci maja 1570 g wiem, ze szpital to dobre rozw, bo zawsze wszystko sprawdza. Trzymajcie sie cieplo
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:57   #487
Fame
Zakorzenienie

hej!

byliśmy z tż na rybach, ale takie wyprawy to nie dla mnie.. jakoś mnie to nie rajcuje
cały czas Was podczytywałam

BECIKOWE. z tego co obliczałam to my dostaniemy tylko muszę dowiedzieć się ile dokładnie wynosi przeliczeniowy dochód z hektara u nas w gminie

Karolinek będzie dobrze! Bądź dobrej myśli a my trzymamy kciuki
Zdrówka!

ramirka, Eydrith żadnego wmawiania sobie i żadnych przedwczesnych porodów! Bo i mnie się zaraz udzieli
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 18:58   #488
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam juz swoja sale i lozko. Szyjka miekka i delikatnie skrocona, boja sie, ze Mlody zacznie szalec, a glowke ma w dole, wiec nigdy nie wiadomo. Co do objawow - od soboty mialam problemy ze stawianiem sie brzucha. Z soboty na niedziele nie przespalam nocy, bo tak mnie zaczely bolec plecy i podbrzusze, bralam nospe, ale pomagalo tylko na chwile. Poszlam dzisiaj do lekarza i zaraz powiedzial, ze tylko szpital. Mam dostac sterydy na rozwoj pluc Dzidzucha w razie gdyby sie wczesniej urodzil, zeby nie mial probolemow z oddychaniem i kroplowki z magnezem. Moje slodkosci maja 1570 g wiem, ze szpital to dobre rozw, bo zawsze wszystko sprawdza. Trzymajcie sie cieplo
kochana ja za ciebie 3mam kciuki bo u mnie nie było nic lepiej maleństwo ma już ładną wagę ja sterydy też dostałam i głowa do góry wszystko się da
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 18:58   #489
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
O, widzisz Celebrinfea- już mamy chętną!

Jeśli firma jest mała tzn. do 20 osób to owszem-płaci ZUS. Ale jeśli zatrudnia ponad 20 osób to wtedy pracodawca sam musi płacić.
Ale wtedy odlicza sobie z kosztów czy płaci mniejszy podatek, więc wychodzi na to samo jakby zus mu oddał, albo oddaje. Na pewno nic nie traci pracodawca. Jego minusy to szukanie na już nowego pracownika i szkolenie

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-28, 18:58   #490
ramirka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Nie stresuj się ja ogólnie byłam w tej grupie zagrożenia bo 2razy poroniłam cukrzyca a wy większości jesteście już w 30tyg więc a im wyższa ciąża tym mniejsze powikłania wody płodowe mogą odejść podczas wizyty w wc czasem nie ma ich wiele tak samo czop czasem można zobaczyć jak odszedł a czasem nie Twój instynkt sam ci powie że coś jest nie tak tylko w tedy tego nie bagatelizuj a teraz wyluzować jeden lub dwa przypadki to nie koniec świata i nie oznacza że musi tobie coś się stać

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ramirka czop wody płodowe silne bóle kręgosłupa złe samopoczucie otępienie uczucie zatwardzenia wiele jest objawów naprawdę ale jak pisałam przyjdzie czas i pora to będziesz wiedziała że to już
dziękuję za informację Dusia Ty to dzielna kobietka jesteś trzymajcie sie tam ciepło

Karolinek to sie tyczy również Ciebie , wypoczywaj i oszczedzaj, no i mów dzieciulkowi zeby jeszcze troche u Cibie posiedział bo tam mu najlepiej przeciez
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:07   #491
malwiska
Zakorzenienie

Ogólnie zasada jest taka ze pracodawca płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia (tu się mogę mylić co do ilości dni) później w zależności ile ma osób to płaci albo zus wypłatę bezpośrednio pracownicy na zwolnieniu albo pracodawca a później może to jakoś odliczyć czy w inny sposób skompensowac albo mu oddają. Jednym słowem pracodawca nie traci ani grosza na tym...
Problem występuje wtedy gdy ktoś idzie na zwolnienie z dnia na dzień nie informując pracodawcy wcześniej co równoznaczne jest z tym ze pracodawca jest w czarnej dup.. bo musi kogoś zatrudnić -o ile jest taka potrzeba - od zaraz... to nie jest fajne i bardzo kłopotliwe.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-28, 19:11   #492
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
trzymamy kciuki za Was, zdrówka i powodzenia mam nadzieję że mały wytrzyma i wyjdzie o czasie będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ramirka, Eydrith żadnego wmawiania sobie i żadnych przedwczesnych porodów! Bo i mnie się zaraz udzieli
już nic nie pisałam, zeby Was nie stresować, ale parę dni temu wieczorem zaczęło mnie okropnie ciągnąć w pachwinach, i spojenie mnie kłuło, i ogólnie czułam się dziwnie i tylko czekałam aż mi wody odejdą ale jak widać tylko się zeschizowałam niemniej nie jest to miłe uczucie, bać się że zaraz urodzę pierwszy raz coś takiego miałam i mam nadzieję że ostatni

a złapaliście coś?
Stary 2014-04-28, 19:21   #493
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. mi się podobają ale praktyka...
Ja próbowałam coś na ten temat czytać, ale jest za dużo rodzajów i się w tym pogubiłam, a z mojego otoczenia niestety nikt z takich nie korzystał, więc nawet nie mam kogo pytać
Cytat:
male pytam dziewczyn ktore juz rodzily jak to wyglada? duzo tego jest?
Moge napisać tylko jak było u mnie. Położyłam się wieczorem spać i po paru minutach poczułam jakby mi balonik w brzuchu pękł. Część wód mi odeszła, wyglądało to tak jakbym się posikała. No i zaczęły się skórcze. Jak jechałam samochodem to trochę mi jeszcze leciało. Reszta wód odeszła jak mi pielęgniarka w szpitalu sprawdzała rozwarcie.
Cytat:
no co Ty to ja pewnie u Ciebie już byłam, bo kiedyś jeździłam dopingować TŻta na każde zawody jaki ten świat mały
Raczej nie, bo u nas pierwszy raz w zaszłym roku były te zawody...
Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Wiem ze kobieta w ciazy na l4 to drazliwy temat ale wypowiem sie. Ja jestem na l4 od 10 tygodnia ciazy
Ja też jestem na zwolnieniu od pierwszej wizyty, ale mi gin od razu powiedział, że to absolutnie konieczne i bez dyskusji. W pracy nie byli zadowoleni, ale w końcu dziecko jest ważniejsze niż praca...

Uff... właśnie skończyłam "podwieczorek przy maszynie". Naprawiłam młodemu spodnie i uszyłam mu dwa prześcieradła z gumką Dostałam od żony kuzyna 7,5m białej bawełny, grzechem byłoby nie wykorzystać. Na dodatek dla niego prześcieradła musiałabym ściągać przez net, bo u nas takiego wymiaru się nie dostanie. No i niecała stówka w kieszeni Jutro idę na pedicure, to się od razu umówię na manicure japoński

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:21   #494
Karolinek_
Raczkowanie

Kroplowka juz podpieta, zastrzyk w dupke wbity, a o 10 tabletki
Stary 2014-04-28, 19:24   #495
agnes208
Zakorzenienie

Kurcze laski pakujmy sie bo nigdy nic nie wiadomo. Coraz wiecej z nas zaczyna miec jakies dolegliwosci godzina zero nadchodzi. Mnie tez dzis kregoslup boli niemilosiernie.

karolinek oby dziec siedzial jak najdluzej. Odpoczywaj. W ktorym jestes teraz tygodniu?

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-04-28 o 19:27
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:31   #496
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Integra jak masz ochotę o wielorazowych pogadać to ja chętnie Są też wykroje do nich ale nie wiem czy Ci się opłaci?

Karolinek trzymamy kciuki.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:32   #497
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Kurcze laski pakujmy sie bo nigdy nic nie wiadomo. Coraz wiecej z nas zaczyna miec jakies dolegliwosci godzina zero nadchodzi. Mnie tez dzis kregoslup boli niemilosiernie.

karolinek oby dziec siedzial jak najdluzej. Odpoczywaj. W ktorym jestes teraz tygodniu?
30 tydzien jakos tutaj juz sie czuje bezpieczniej, bo beda mogli zareagowac od razu.
Stary 2014-04-28, 19:40   #498
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
a złapaliście coś?
dwa małe okonie i jeszcze coś ale ja się nie znam

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Uff... właśnie skończyłam "podwieczorek przy maszynie". Naprawiłam młodemu spodnie i uszyłam mu dwa prześcieradła z gumką Dostałam od żony kuzyna 7,5m białej bawełny, grzechem byłoby nie wykorzystać. Na dodatek dla niego prześcieradła musiałabym ściągać przez net, bo u nas takiego wymiaru się nie dostanie. No i niecała stówka w kieszeni Jutro idę na pedicure, to się od razu umówię na manicure japoński
Boże, jak ja bym chciała umieć szyc na maszynie
zazdraszczam
Stary 2014-04-28, 19:47   #499
simka234
Wtajemniczenie

Malwiska dokładnie to opisała.. Pracdawca nie płaci tylko Zus a jeśli płaci to odlcza to sobie..! Niezależnie ile osób zatrudnia..

Boże też w majówkę pakuje torbę i przezorny zawsze ubezpieczony..
Lepiej mieć na wrazie ,,coś,, bo jak widać różnie się sytuację rozwijają..

Karolinka kciuki i zdawaj nam tu relacje..
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-28, 19:49   #500
roksanka88
Raczkowanie

Cytat:
Melduję posłusznie. Wizyta u lekarza zaliczona. Skierowanie do szpitala wypisane. Poród przedwczesny możliwy
Szyjka zamknięta, ale miękka. Młody ma 1500 g. Wieczorem będę już spała w szpitalnym łóżku
Trzymajcie kciuki
Jak tż połapie mi internet w komórce jako hotspota, to biorę lapka ze sobą i będę na bieżąco informować z linii frontu

P.S. Piekielnie się boje
Trzymaj się cieplutkoważne ,że jesteś pod okiem lekarzy

__
Po wizycie u diabetologa dostałam pochwałę za ładne wyniki i w nagrodę teraz mierzę cukry 4razy w ciągu dniai tylko raz w tyg 7
Miałam trochę wysokie ciśnienie 146/96 i puls 114 i lekarz kazał je kontrolować A tak ogólnie wszystko ok

Co do tacierzyńskiego tż już powiedział w pracy, że będzie chciał wziąć i nie będzie żadnych problemów z tym także od razu po porodzie będzie mi pomagał

Miłego wieczorku

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 19:52   #501
agnes208
Zakorzenienie

karolinek no szpital to jednak szpital pomoga jakby co.
fame to siadaj i probuj szyc. Ja tez tak zawsze marzylam o szyciu i swiety mikolaj dwa lata temu mi przyniosl maszyne troche szyje sama sie uczylam. Jakies prostsze rzeczy typu skrocenie spodni zwezenie czegos, uszycie firanki czy torby na zakupy to daje rade sama. Ostatnio szylam opaski materialowe na glowe z gumka w srodku. Kocyk dla malego kupilam wiekszy rozcielam go i zrobilam dwa jeden do wozka drugi do lozeczka. Niby male rzeczy ale niesamowicie ciesza
Stary 2014-04-28, 19:58   #502
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam wieczorkiem

Karolinek trzymaj się tylko jeszcze nie rodź poczekaj troszkę

Co do porodu to mi też odeszły wody w pierwszej kolei ale troszkę inaczej bo wstałam w nocy na siku i wysikałam się , a na papierze było różowo i miałam wrażenie jakbym popuściła troszkę kiedy wstałam . W szpitalu okazało się, że sączyły mi się wody, a skurcze złapały mnie dopiero po 4 godzinach od tej wizyty w toalecie
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:11   #503
Fame
Zakorzenienie

agnes chodzi o to, że ja nie mam maszyny w ogóle moja teściowa ma ale taką staarą SINGERa, a do takiej to się nawet nie przymierzam
może i ja kiedyś dostanę taki prezent
Stary 2014-04-28, 20:14   #504
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra jak masz ochotę o wielorazowych pogadać to ja chętnie Są też wykroje do nich ale nie wiem czy Ci się opłaci?
Widziałam wykroje majtasów na angielskich stronach. Dla mnie to czarna magia, musiałabym się trochę podszkolić. Ciekawi mnie jakby mi poszło z tymi wielorazowymi Szkoda, że nie ma jakiś tanich pakietów próbnych...
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Boże, jak ja bym chciała umieć szyc na maszynie zazdraszczam
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować. Ja nie uszyję np. sukienki, ale proste rzeczy zrobię. Nie wyobrażam sobie nie mieć maszyny. Najbardziej żałuję, że jak szłam do szkoły średniej to wybrałam ekonomik, a nie technikum odzieżowe. I tak ten kierunek nie przydał mi się potem na studiach, a tak przynajmniej umiałabym szyć
Spróbuj najpierw na tej starej, przynajmniej będziesz wiedziała czy nadal chcesz maszynę :P
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ja tez tak zawsze marzylam o szyciu i swiety mikolaj dwa lata temu mi przyniosl maszyne troche szyje sama sie uczylam. Jakies prostsze rzeczy typu skrocenie spodni zwezenie czegos, uszycie firanki czy torby na zakupy to daje rade sama...
Dokadnie, każda zrobiona samodzielnie rzecz cieszy. Jak kiedyś uszyłam młodemu kapelusik, to tydzień dumna chodziłam

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:16
Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:16   #505
mamaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie siejcie paniki Każda z nas urodzić musi, wyjścia nie ma
Wiadomo, że czasami nie jesteśmy w stanie przewidzieć pewnych rzeczy, ale chyba o ten element zaskoczenia chodzi w porodach sn
Ja się na takie ekstremum nie piszę, mam strasznie zabawnie napisane wskazanie do cc

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-04-28 o 20:18
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:30   #506
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Integra no niestety tych pieluch to trzeba trochę kupić ale po przeliczaniu są tańsze niż pampki i podobno szybciej się dzieciaki odpieluchowuje. Nie mam pojęcia to na razie moje szczytne idee. Kto wie może po miesiącu wpadnę z płaczem na forum że już nie chcę W razie co wpadajcie do nas wypróbujesz pieluchy a my się artystycznie powymieniamy pomysłami

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:34   #507
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Kieszonki Główny zestaw to BabyLand czyli chinki. Newborny (kieszonki i otulacze) przywiozła mi szwagierka (chyba takie to pokrewieństwo nigdy się w tym nie łapię) i tam są polskie z Kokosi i chyba jakieś h'amerykańskie. Ona też częściowo BabyLandu używała u swojej córy i jakoś nie narzekała, a jak "macaniowo" porównywałam to obie były dla mnie nie wyczuwalne. Jak będziesz zainteresowana to mogę Ci podać swojego sprzedawcę z allegro przetestowanego Aczkolwiek te ceny co w Smyku widziałam to mnie na łopatki powaliły....

Karolinek to odzywaj się w miarę możliwości. O kurcze niech paczka przychodzi szybciej, bo tu się niebezpiecznie zaczyna robić...
To daj namiar jak możesz, przejrzę jego ofertę. Co masz dla newborna z kokosi? One size'y czy S-ki?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:46   #508
mamaya
Zakorzenienie

Dziewczyny, w kwestii dzisiejszego tematu dotyczącego przedszkoli - rozmawiałam właśnie ze znajomą, która próbowała zapisać swojego starszego synka do przedszkola. Próbowała zapisać go do 10 przedszkoli, w każdym odmowa z powodu braku miejsc...
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-28, 20:59   #509
agnes208
Zakorzenienie

fame integra dobrze ci radzi usiadz do tego singera nawet zszyj dwie szmatki ze soba cokolwiek zobaczysz czy ci sie podoba. Ja wczesniej kompletnie nie mialam doczynienia z maszyna a zawsze marzylam o niej i szylam rzeczy w rekach. Tz jak ja kupil to sam pokazywal mi jak co sie robi z tego co widzial jak jego mama czasem cos szyla. Bo ja to az balam sie tej latajacej szybko igly ale poprobowalam i poszlo najpierw zszylam kilka szmatek opanowalam rece i jakos idzie. Jak wroce do pl to chcialabym pojsc na jakis krotki kurs szycia zeby poznac jakies zasady moze nauczyc sie wykroic jakies ubrania. Poki co samouczek jestem podpatrujacy na internecie filmiki
Stary 2014-04-28, 21:03   #510
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
mam jeszcze jedne pytanie odnosnie odejscia wod.... nie, nie jeszcze nie rodze ...chyba ale pytam dziewczyn ktore juz rodzily jak to wyglada? duzo tego jest?
No u mnie wygląda na to podobnie jak u przedmowczyn Położyłam się spać i po 1,5h obudzilo mnie uczucie wilgoci, ale nie było tego bardzo dużo, coś jakbym popuscila przy kichnieciu.. ale od razu wiedziałam że to to, bo nie czuć było specyficznego zapachu moczu, raczej taki slodkawy zapach (o ile można tak to ująć).. Zaraz po tym przetrzewilo mi jelita, o czym ostatnio pisałam.. Wody saczyly mi się bardzo długo, bolesne skurcze pojawiły się po około 5-6 godzinach...
Aha w kwestii czopa śluzowego mi on odszedł dokładnie w tydzień przed porodem i poza specyficzną brązowawo-rozowawym śluzem na majtkach, nic mu nie towarzyszyło..

Eydrith gratulowalam raczej tych poważnych netowych zakupów, ale skoro skarpetki takie fajne to też jak najbardziej chociaż teraz widzę że internetowych zakupów trzeba gratulowac raczej po przybyciu kuriera.
A z tym becikiem to zdaje się ze nie zrozumie glodnego syty.. mają różne apetyty

Karolinek trzymam za Was kciuki, dobrze że jesteś pod stałą opieką to najważniejsze, przynajmniej możesz być spokojniejsza a to też nie jest bez znaczenia

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości