|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
Zarówno wynagrodzenie jak i macierzyński idzie z kasy ZUS .. wiec co racodawca dokłada bo nie rozumem? Jeśli zatrudni kogoś na zastępstwo to zakładajac że da mu tyle co tobie to wypłaca tyle samo jak byś pracowała.. Więc to jest tyko kwestia powrotu do pracy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() normalnie płacę transferem przez payU, ale coś mi się wczoraj buntowało, więc płaciłam kartą no i klops ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale masz rację, fajnie by było jakby nam doświadczone mamuśki napisały co i jak ![]() z tego co czytałam i pytałam, to jedyny taki naprawdę alarmujący objaw to skurcze, regularne i coraz częstsze, takie które nie przechodzą po nospie ani np. pod prysznicem/w ciepłej kąpieli. Bo reszta objawów to już inna u każdej rodzącej. No ale ja mam wiedzę czysto teoretyczną.
![]() |
#483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolina napisz cos? mam nadziej ze wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- własnie do dziewczyn które juz rodziły prosimy o jakies podpowiedzi na co maja zwracac uwage pierworódki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez svelta Czas edycji: 2014-04-28 o 18:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Ramirka czop wody płodowe silne bóle kręgosłupa złe samopoczucie otępienie uczucie zatwardzenia wiele jest objawów naprawdę ale jak pisałam przyjdzie czas i pora to będziesz wiedziała że to już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, mam juz swoja sale i lozko. Szyjka miekka i delikatnie skrocona, boja sie, ze Mlody zacznie szalec, a glowke ma w dole, wiec nigdy nie wiadomo. Co do objawow - od soboty mialam problemy ze stawianiem sie brzucha. Z soboty na niedziele nie przespalam nocy, bo tak mnie zaczely bolec plecy i podbrzusze, bralam nospe, ale pomagalo tylko na chwile. Poszlam dzisiaj do lekarza i zaraz powiedzial, ze tylko szpital. Mam dostac sterydy na rozwoj pluc Dzidzucha w razie gdyby sie wczesniej urodzil, zeby nie mial probolemow z oddychaniem i kroplowki z magnezem. Moje slodkosci maja 1570 g
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
hej!
byliśmy z tż na rybach, ale takie wyprawy to nie dla mnie.. jakoś mnie to nie rajcuje ![]() cały czas Was podczytywałam ![]() BECIKOWE. z tego co obliczałam to my dostaniemy ![]() ![]() Karolinek będzie dobrze! Bądź dobrej myśli a my trzymamy kciuki ![]() Zdrówka! ![]() ramirka, Eydrith ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karolinek to sie tyczy również Ciebie , wypoczywaj i oszczedzaj, no i mów dzieciulkowi zeby jeszcze troche u Cibie posiedział bo tam mu najlepiej przeciez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie zasada jest taka ze pracodawca płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia (tu się mogę mylić co do ilości dni) później w zależności ile ma osób to płaci albo zus wypłatę bezpośrednio pracownicy na zwolnieniu albo pracodawca a później może to jakoś odliczyć czy w inny sposób skompensowac albo mu oddają. Jednym słowem pracodawca nie traci ani grosza na tym...
Problem występuje wtedy gdy ktoś idzie na zwolnienie z dnia na dzień nie informując pracodawcy wcześniej co równoznaczne jest z tym ze pracodawca jest w czarnej dup.. bo musi kogoś zatrudnić -o ile jest taka potrzeba - od zaraz... to nie jest fajne i bardzo kłopotliwe. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a złapaliście coś? ![]()
![]() |
#493 | |||
Zakorzenienie
|
Ja próbowałam coś na ten temat czytać, ale jest za dużo rodzajów i się w tym pogubiłam, a z mojego otoczenia niestety nikt z takich nie korzystał, więc nawet nie mam kogo pytać
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uff... właśnie skończyłam "podwieczorek przy maszynie". Naprawiłam młodemu spodnie i uszyłam mu dwa prześcieradła z gumką ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Raczkowanie
|
Kroplowka juz podpieta, zastrzyk w dupke wbity, a o 10 tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Kurcze laski pakujmy sie bo nigdy nic nie wiadomo. Coraz wiecej z nas zaczyna miec jakies dolegliwosci godzina zero nadchodzi. Mnie tez dzis kregoslup boli niemilosiernie.
karolinek oby dziec siedzial jak najdluzej. Odpoczywaj. W ktorym jestes teraz tygodniu? Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-04-28 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Wtajemniczenie
|
Integra jak masz ochotę o wielorazowych pogadać to ja chętnie
![]() Karolinek trzymamy kciuki. ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
dwa małe okonie i jeszcze coś ale ja się nie znam
![]() Cytat:
![]() zazdraszczam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska dokładnie to opisała.. Pracdawca nie płaci tylko Zus a jeśli płaci to odlcza to sobie..! Niezależnie ile osób zatrudnia..
Boże też w majówkę pakuje torbę i przezorny zawsze ubezpieczony.. Lepiej mieć na wrazie ,,coś,, bo jak widać różnie się sytuację rozwijają.. Karolinka kciuki i zdawaj nam tu relacje.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() __ Po wizycie u diabetologa dostałam pochwałę za ładne wyniki ![]() ![]() ![]() Miałam trochę wysokie ciśnienie 146/96 i puls 114 i lekarz kazał je kontrolować ![]() ![]() Co do tacierzyńskiego tż już powiedział w pracy, że będzie chciał wziąć i nie będzie żadnych problemów z tym także od razu po porodzie będzie mi pomagał ![]() Miłego wieczorku ![]()
Nasze Szczęście ![]() "Tam jest Ci najlepiej, wiem. Cicho... ciepło... ciemno... I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną. Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia. A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
karolinek no szpital to jednak szpital pomoga jakby co.
fame to siadaj i probuj szyc. Ja tez tak zawsze marzylam o szyciu i swiety mikolaj dwa lata temu mi przyniosl maszyne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorkiem
![]() Karolinek trzymaj się ![]() ![]() ![]() Co do porodu to mi też odeszły wody w pierwszej kolei ale troszkę inaczej bo wstałam w nocy na siku i wysikałam się , a na papierze było różowo i miałam wrażenie jakbym popuściła troszkę kiedy wstałam . W szpitalu okazało się, że sączyły mi się wody, a skurcze złapały mnie dopiero po 4 godzinach od tej wizyty w toalecie ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
agnes chodzi o to, że ja nie mam maszyny w ogóle
![]() ![]() może i ja kiedyś dostanę taki prezent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby spróbować. Ja nie uszyję np. sukienki, ale proste rzeczy zrobię. Nie wyobrażam sobie nie mieć maszyny. Najbardziej żałuję, że jak szłam do szkoły średniej to wybrałam ekonomik, a nie technikum odzieżowe. I tak ten kierunek nie przydał mi się potem na studiach, a tak przynajmniej umiałabym szyć ![]() Spróbuj najpierw na tej starej, przynajmniej będziesz wiedziała czy nadal chcesz maszynę :P Cytat:
![]() Edytowane przez Integra Czas edycji: 2014-04-28 o 20:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie siejcie paniki
![]() ![]() Wiadomo, że czasami nie jesteśmy w stanie przewidzieć pewnych rzeczy, ale chyba o ten element zaskoczenia chodzi w porodach sn ![]() Ja się na takie ekstremum nie piszę, mam strasznie zabawnie napisane wskazanie do cc ![]()
![]() 13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek ![]() Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-04-28 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
Integra no niestety tych pieluch to trzeba trochę kupić
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w kwestii dzisiejszego tematu dotyczącego przedszkoli - rozmawiałam właśnie ze znajomą, która próbowała zapisać swojego starszego synka do przedszkola. Próbowała zapisać go do 10 przedszkoli, w każdym odmowa z powodu braku miejsc...
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
fame integra dobrze ci radzi usiadz do tego singera nawet zszyj dwie szmatki ze soba cokolwiek zobaczysz czy ci sie podoba. Ja wczesniej kompletnie nie mialam doczynienia z maszyna a zawsze marzylam o niej i szylam rzeczy w rekach. Tz jak ja kupil to sam pokazywal mi jak co sie robi z tego co widzial jak jego mama czasem cos szyla. Bo ja to az balam sie tej latajacej szybko igly ale poprobowalam i poszlo najpierw zszylam kilka szmatek opanowalam rece i jakos idzie. Jak wroce do pl to chcialabym pojsc na jakis krotki kurs szycia zeby poznac jakies zasady moze nauczyc sie wykroic jakies ubrania. Poki co samouczek jestem podpatrujacy na internecie filmiki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aha w kwestii czopa śluzowego mi on odszedł dokładnie w tydzień przed porodem i poza specyficzną brązowawo-rozowawym śluzem na majtkach, nic mu nie towarzyszyło.. Eydrith gratulowalam raczej tych poważnych netowych zakupów, ale skoro skarpetki takie fajne to też jak najbardziej ![]() A z tym becikiem to zdaje się ze nie zrozumie glodnego syty.. mają różne apetyty ![]() ![]() Karolinek trzymam za Was kciuki, dobrze że jesteś pod stałą opieką to najważniejsze, przynajmniej możesz być spokojniejsza a to też nie jest bez znaczenia ![]() Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.