|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cześć
![]() Ja mam dziś gorszy dzień - od rana okropny ból głowy, potem byłam w mieście, ale nic sensownego nie kupiłam, tzn. nie to co chciałam Potem odebrałam synka, ale nic dziś nie spał i jest płaczliwą marudą Jedynie co, to dowiedziałam się, że kolejna znajoma jest w ciąży - jedna na sierpień, szwagierka na wrzesień, a ta na pazdziernik i wszystkie już 2 dziecko![]() No i w CH niedaleko mnie otworyli Textil Market, ale z synkiem udało mi się tylko skarpetki dla niego kupić ![]() Byle do 18:30, to robię synkowi kolację, a potem już zleci.
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
nigdy się w tym nie łapię) i tam są polskie z Kokosi i chyba jakieś h'amerykańskie. Ona też częściowo BabyLandu używała u swojej córy i jakoś nie narzekała, a jak "macaniowo" porównywałam to obie były dla mnie nie wyczuwalne. Jak będziesz zainteresowana to mogę Ci podać swojego sprzedawcę z allegro przetestowanego Aczkolwiek te ceny co w Smyku widziałam to mnie na łopatki powaliły....Karolinek to odzywaj się w miarę możliwości. O kurcze niech paczka przychodzi szybciej, bo tu się niebezpiecznie zaczyna robić... Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-04-28 o 17:30 |
|
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#454 | |
|
Zadomowienie
|
a dziękuję, chętnie wpadnę
w zamian zapraszam do mojego aspołecznego bloku, marny rewanż, wiem ale wymyślę jakieś atrakcje w okolicy![]() Cytat:
no i TŻ byłby niepocieszony brakiem sklepu pod nosem ale i tak po cichu zazdroszczę ![]() a propos paczek z dostawami z allegro - to płaciła któraś z Was kartą za zamówienie? bo chyba mam problem
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję ze bedzie ok. Najważniejsze ze pod stała kontrolaWysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-04-28 o 17:48 |
|
|
|
|
#456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuje i trzymam kciuki Cytat:
![]() Co do cwaniactwa to tak już jest... Chociaż uważam że państwo nas doi na każdym kroku i każdy orze jak może.. Kto nie kombinuje ten ma pod górkę.. |
||
|
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak to z ta szyjka ma byc? jaka powinna być prawidłowa?
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalny sklepik wiejski u nas jest (nawet jak coś potrzebujesz to Ci właściciel przywiezie bez problemu), ale po coś konkretniejszego to już do miasta trzeba.Lepszy blok aspołeczny niż taki, w którym sąsiedzi Ci do garnka zaglądają. Miałam tą nieprzyjemność mieszkać w takim przez ponad pół życia. Z all nie pomogę, zawsze płacę przelewem... Celebrinfea no ja wielorazówek zupełnie nie ogarniam |
|
|
|
|
#460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze jedne pytanie odnosnie odejscia wod.... nie, nie jeszcze nie rodze ...chyba
ale pytam dziewczyn ktore juz rodzily jak to wyglada? duzo tego jest?
|
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramirka, weź nie strasz :p
|
|
|
|
#464 | ||
|
Zadomowienie
|
o to super, problem w tym że zapłacilam, a nie ściągnęło mi z konta ... transakcja ma status zakończonej, ale zero wiadomości od sprzedawcy że wysłał
kasa na koncie nienaruszona, z przez PayU zawsze ściągało od razu. Co jest grane? liczyłam że do środy dojdzie, wanienka, przewijak, wszystkie ważne rzeczy![]() Cytat:
to ja pewnie u Ciebie już byłam, bo kiedyś jeździłam dopingować TŻta na każde zawody jaki ten świat małyheh, to już sobie siebie wyobrażam, zimą z przyczepką i młodą w przyczepce na tych Waszych trasach rollercoasterCytat:
|
|
|
#465 |
|
Rozeznanie
|
Wiem ze kobieta w ciazy na l4 to drazliwy temat ale wypowiem sie. Ja jestem na l4 od 10 tygodnia ciazy, poszlam na nie z paru powodów: pracuje na 3 zmiany na lini produkcyjnej gdzie ma sie normy dzienne do wykonania i niestety ale nie dalabym rady ich wyrabiac:-( zle sie czulam na poczatku mialam zawroty glowy:-( moj pracodawca sam sugeruje l4 poniewaz nie ma warunkow dla kobiet w ciazy a ostatnim argumentem bylo to ze kolezanka po tym jak sie w 8 tygodniu dowiedziala ze jest w ciazy postanowila przeszkolic przez 2 tygodnie swoja nastepczynie i wtedy isc na l4 no i dzieki temu przeszkalaniu poronila:-(wiem ze sa takie osoby ktore to wykorzystuja bez potrzeby ale sa tez takie ktore nie maja innego wyjscia
![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#466 |
|
Raczkowanie
|
sama sie wystraszyłam jak przeczytałam o Karolinie mam metlik w glowie , a wizyte mam 6 maja i troche panikuję
|
|
|
|
#467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ktoś nie ma warunków w pracy albo źle się czuje, to chyba nie ma nawet o czym dyskutować a przez te pierwsze, jak już któraś z Was napisała, potem wszystkie młode kobiety cierpią, bo pracodawcy często wolą ich nie zatrudniać ![]() sama też nie mam warunków w pracy, btw, ale ją lubię i pracowałam póki mogłam ... bo lubię ... wiem, jestem dziwna
Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-04-28 o 18:28 |
|
|
|
|
#468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety tak bywa, niektore wykorzystuja potem inne cierpia:-( ja tez lubie swoja prace jak ja bym tam wrocila chociaz na tydzien mimo ze rece mi czasami chcialy odpasc...ale jak czlowiek ma fajna ekipe to zal:-(Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#470 |
|
Rozeznanie
|
Agnes zgadzam się z Tobą. Sama zawsze powtarzam, że wcale mnie nie dziwi to, że pracodawcy boją się zatrudniać kobiety. No bo jeśli duża firma zatrudniająca powiedzmy 50 osób i zakładam, że wypłaty powiedzmy "średnie" (a nie najniższa krajowa) miałaby w pewnym momencie płacić wynagrodzenie 3 ciężarnym i 3 kolejnym osobom, które będą te ciężarne zastępowały, no to błagam Was... To są już jakieś pieniądze. A najgorsze jest to, ile z tych wypłat jest odciąganego podatku i składek. Ja dostaję tak naprawdę 2/3 tego co zarobiłam
Karolinek ale co tak właściwie się dzieje, że aż zagrożenie przedwczesnym porodem? Chyba to gdzieś przeoczyłam ![]() Dziewczyny zróbcie mi coś. Cały dzień jem.. Jem, jem i jem. I praktycznie same słodycze. Coś mi się znów poprzestawiało |
|
|
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie stresuj sie na zapas bo to zle na dziecko wplynie...stresowac sie mozna bedzie jak cos wyjdzie glowa do gory Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na dodatek zgaga mi się aktywuje mega po czekoladzie więc poszła w odstawkę.
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jasna sprawa poprostu nakreslilam moja sytuacje![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
|
#474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja akurat też nadal pracuję (chociaż teraz mam urlop), ale nie dlatego, że tą pracę jakoś szczególnie lubię tylko z hmmm poczucia obowiązku. Żałuję, że nie mogę pracować w domu, bo to by było dla mnie idealne rozwiązanie |
|
|
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasem powoli się sączą, a czasem przebijają pęcherz na porodówce dopiero, chyba nawet elcia pisała bądź któraś z dziewczyn. a coś się dzieje u Ciebie? ![]() zwykła płatnicza, sprawdzałam to wszystko wygląda ok, zapisana w ustawieniach itd, a u Ciebie po jakim czasie ściąga z konta? napaliłam się że już urządzimy kącik małej, a tu takie coś
|
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A zgaga mam wrażenie, że mi się aktywuje nawet po wodzie |
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
iris inna sprawa jak sie zle czujesz i masz ciezka prace a inna jak widzisz na tescie 2 kreski i myslisz o fajnie teraz do gina i na l4. Znam niestety kilka takich przypadkow ze dziewczyny naprawde naduzywaja tego l4. Mimo ze ciezko jest mi pracowac ale z drugiej strony jest powod zeby sie ogarnac i wyjsc z domu. Choc juz zaczyna mi troche dawac w kosc bo mam prace stojaca a zylaki mecza ale dam jeszcze rade kilka tyg.
|
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i znów trzeba kogoś szukać i komuś płacić. Także zależy jak leży, ale czasem to się tym pracodawcom nie dziwię inna sprawa że nie wszystkim praca jest do szczęścia potrzebna, każdy ma inne podejście do tego ...
|
|
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Svelta tylko kto nam ugotuje tę pomidorową? ... Jakieś chętne?
|
|
|
|
|
#480 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:mdleje : nie wiem co mi jest jakiejs glupawki dostałam, dziwie sie bo jestem zazwyczaj opanowana, ale wiesz Dusia juz urodziła, dziewczyny do szpitala trafiają to ogarnał mnie jakis strach, i chce sie dowiedziec na co zwrocic uwage![]() Iris masz racje nie powinnam sie stresowac ale to silniejsze ode mnie, to wszystko takie nowe ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Dziewczyny ja z checia Wam ugotuje ta pomidorową .........ale chyba bede musiała sie oszczedzac
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

i wszystkie już 2 dziecko

nigdy się w tym nie łapię) i tam są polskie z Kokosi i chyba jakieś h'amerykańskie. Ona też częściowo BabyLandu używała u swojej córy i jakoś nie narzekała, a jak "macaniowo" porównywałam to obie były dla mnie nie wyczuwalne. Jak będziesz zainteresowana to mogę Ci podać swojego sprzedawcę z allegro przetestowanego
ale wymyślę jakieś atrakcje w okolicy
bo chyba mam problem
mam nadzieję ze bedzie ok. Najważniejsze ze pod stała kontrola

mam metlik w glowie , a wizyte mam 6 maja i troche panikuję
A zgaga mam wrażenie, że mi się aktywuje nawet po wodzie