|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
Aliszcze super SA takie zajęcia. To prawda od razu się tam mówić nie nauczy,ale się oslucha i może nie będzie miała blokady do mówienia, jak pewnie wiekszosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.
aaaa własnei miałam jeszcze Aliszcze pisac odnośnie tego angielskiego, twój opis mnei tylko zachęcił zeby zapisac młodego, czekam do wrzesnia bo w naszym przedszkolu (matko jak to brzmi-jeszcze nei łazi a juz nasze hehe) jest mozliwośc zapisania prowadzone przez Teddy Eddie
ogólnie przeglądałam strone tego przedszkola i coraz bardziej mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jest problem... nie mam stetoskopu ![]() Dobranoc i do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Jeżu dziewczyny ale mnie muli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
http://kobieta.wp.pl/gid,14950073,im...2a4f&_ticrsn=3
najogorsze są komentarze pod zdjęciem ... i najlepsze że kobiety sie wypisują że to nie smaczne itp...
![]() |
#486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O a teraz znowu fika ![]()
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
też bym posłuchała nooo
chyba w piątek zadzwonie do znajomej lekarki i zapytam czy nie ma jakiegos stetoskopu na zbyciu-może pozyczy ![]() mały miałby radoche ze brata podsłuchuje |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zadomowienie
|
Tylko uwaga bo nie zawsze coś słychać , czasem taka cisza że szok
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aliszcze 650 zł :O. Dużo! ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Cytat:
Z tym pierwszym miałam tak samo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze wiedziec ze jak sie czlowiek staje mama to ma sie ta energie do zabawy z dzidzia
![]()
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie mnie malutek bardzo motywuje do wszytkiego uwielbiam spac z rana a przy nim jak mnie budzi to az z chęcią sie wstawało, teraz troche gorzej bo wstaje i mówi: mama idziem tam hehe tzn do kuchni, pokoju itd a jak był mały to lezakowalismy w łózku ![]() ogólnie daje mi powera , chce mi sie wiecej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
York wymiata ![]() Na Majcie 56 były za duże, wiec to różnie bywa ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Majeczka ma półtora roku. Matko mój słownik zmienił mężusia na Jezusa.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
Anesh tego Jezusa czytalam 3 razy hehe ale w koncu sie skapnelam o co chodzi
![]() ![]() Jutro musze wstac o 8 rano zeby ponabijac zapeklowane miesko na wykalaczki ![]() ![]()
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnei mały jak nauczył sie siadac, raczkowwac i ogólnie zakumał z ereaguje jak podnosi cos z podłogi to skubany patrzył na mnie i reke podnosił powoli do ust i udawał ze cos do niej wsadza, ja oczywiscie podlatywałam a ten zaciesz i pokazuje z enic nie ma myslałam ze to moze podobny etap jak wtedy u nas , ale widac Majeczka chce sprawdzic na gdzie moze wejsc ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- jejaaa sorry za literówki, ale ja z telefonu pisze i mój słownik w telefonie plus klawiatura mnie nei słuchają ![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2014-04-30 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
Dzieciaczki sa strasznie cwane i przebiegle
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Chyba jestem glodna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Wszystkie juz spiunkaja?
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Ja nie spie... Ciekawe tylko o której bedr musiała wstać,mam nadzieje,ze pozwoli mi dziecię do tej 8.30.
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Raczkowanie
|
Nie było mnie chwile i już pełno postów do przodu wyjeżdżam na weekend do rodziców lubego także będę miała co nadrabiać jak wrócę ;d
Metamfetaminax - wielkie dzięki za linka bardzo rozwinięty artykuł przeczytałam całość za jednym zamachem ale pewnie będę do niego jeszcze wracać ![]() golgie - Jestem z Nowego Dworu także druga strona miasta zastanawiałaś się już nad wyborem szpitala? Co do stetoskopu próbowałam jakiś czas temu coś usłyszeć ale było cicho - pewno za wcześnie. Teraz jeszcze nie kopie ale coś mi się tam przewraca i to nie w jelitach także może się pokuszę o ponownie podsłuchanie maleństwa. A i dziewczyny widziałam weszły na temat imion gdzieś tam wcześniej to się pochwale swoimi dla chłopaka Seweryn choć bardzo mi się też podoba Filip - ale luby kręci nosem... a dla dziewuszki Naina - wiem ze dziwaczne ale tu wyszła moja pomyłka bo czytałam sobie jedna książkę przekładaną z rosyjskiego i byłam pewna że to imię to rosyjskie a tu się okazuje sprawdzam ze to hinduskie i zonk ![]() A teraz to dla dziewuszki kopletnie niewiem co będzie, zresztą na razie obstaje że będzie chłopiec więc nie szukam imienia dla dziewuchy ![]()
#498 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
A ja się trochę martwię bo juz wczoraj i dziś tzn we wtorek i w środę wieczorem taki mnie skurcz brzucha złapał zen nie wiem co musiałam chwile pomasowac by przeszło i nie wiem właśnie co to było może skurcze bb trochę się martwię bo nie wiem co to jest.
#499 | ||||||||
Zakorzenienie
|
doszłam do końca trzynastej i idę spać :rolleyes: nie na moje nerwy takie nadrabianie :pala:
Cytat:
oj tak, trafiłam akurat na 14tą z wizytą w mieście, korek jak zwykle pod pocztę, co do świateł daje ok 100 samochodów chyba. muszę się kiedyś przejść na piechotę i policzyć :brzydal: sklepy akurat dobrze zaopatrzone, no poza truskawkami w tesco, które tylko dziś były po 11zł za 2 kg i oczywiście o 15tej nie było już nawet widać w którym miejscu mogły stać-ani pustych półek ani nic :pala: nawet małych paczek nie było :( co znaczy sloiczne? :D aa, teraz na to wpadłam, pewnie chodziło o śliczne? :brzydal: bo mam kuzynkę Asię i mnie to zaciekawiło ;) Cytat:
u nas jutro grill, kupowałam dziś karkówkę w biedro i szynkę ze skórą. paru znajomych zaproszonych. i będziemy jeść na papierowych tackach :cojest: bo takie się tżtowi bardziej podobały niż plastikowe :hahaha: a że nie mamy bieżącej wody i odpływu w tymczasowej kuchni, to chcemy zminimalizować konieczność mycia :rolleyes: Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tam nie narzekam, całkiem dobrze odpukać mi idzie ostatnio sprzedaż na tablicy i tylko raz był odbiór osobisty, a tak to wysyłałam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
:hahaha: byłam dziś na ekg. szkoda że sobie nie poczytałam jak to wygląda, bo nie wiedziałam do końca czego się spodziewać. no i szkoda, że w rejestracji był tylko facet i on mnie podpinał. obejrzał sobie mój rozlany na boki biust jak leżałam i suchą skórę nad kostkami :rolleyes: gdzież bym se pomyślała, że przy ekg podpinają jeszcze ręce o nogi :brzydal: no to zapytam jeszcze raz: dziewczyny, które planują wyjazd/wakacje czy wy jesteście na l4? w trakcie wyjazdu będziecie na l4? chodzącym czy leżącym? jak to zrobić, by móc bezstresowo pojechać? myśmy też chcieli jeszcze ostatni raz we dwójkę, ale ja mam wpisane leżące. no i co grozi za nieobecność w domu w razie kontroli zusu? odbiorą pieniądze? na miesiąc, do końca ciąży czy w ogóle do końca macierzyńskiego? czy jak? czy jakieś inne rzeczy robią? w przypadku gdy nie załatwię sobie np wpisu od położnej, że byłam u lekarza czy coś. czy taki wpis wystarczy? a jeśli się dowiedzą, że ewentualne przedstawione usprawiedliwienie było lipne? jak to jest? :confused: dobranocek, po południu reszta, a potem grill, więc muszę nadrobić przed grillem :p: pa |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Witam sie na pol spiaco z rana. Musze wstawac bo robota czeka a tak mi sie nie chce. W ogole na dodatek wlasnie u mnie leje deszcz- super poprostu ![]() ![]() ![]()
#501 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja np przez 4 lata bylam zatrudniana na umowy smieciowe... dopiero jak mi sie udalo znaleźc łaskawie umowe o prace to moglam pomyslec o tym zeby zajsc w ciaze...co za chory kraj ![]() Moj Tz teraz jest bez pracy i proponuja mu wszyscy pracodawcy zalozenie dzialalnosci gosp.! nikt mu nie proponuje umowy o prace...masakra ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witam się w tą piekną pogodę ![]() Mialam porypany sen ![]() Śniło mi sie ze zadzwonila do mnie jakas dziewucha ze spotyka sie zmoim Tztem od 2lat!!!!!! i wlasnie sie dowiedziala o moim istnieniu i ryczala mi do sluchawki i ja tez sie poryczalam... ![]() ![]() A synek kopał mamusie znowu o 23:30 jak w zegarku ![]()
![]() |
#502 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też byłam na EKG,ale w poprzedniej ciąży i robił mi lekarz,ale nie podłaczał tylko takim jakby usg i to było w 12 tygodniu,wiec miałam tylko duży biust,heheheh. A teraz mnie nie skierowano o dziwo. Ja jade na wakacje,ale w trakcie dni wolnych, w sensie w środę o 15 przed bożym ciałem jedziemy,a wracamy w niedziele. Wiec mnie nikt nie powinien kontrolować. W poprzedniej ciąży nie miałam kontroli. Chciałam normalnie jechać na wakacje,ale niestety w tym roku kasy na to nie mamy,wiec nie pojedziemy. Powiedziałabym,ze mąż wyjechał,a ja zeby nie być sama pojechalam z mamą (ale to akurat byłoby zgodne z prawdą),bo mąż pewnie byłby w pracy. Mam zwolnienie chodzące (tak to się nazywa?),Bo mam ze wzgledu na warunki pracy (jestem mikrobiologiem). ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Też będziecie mieli syneczka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Rozeznanie
|
A u nas słoneczko...
O 8 rano zadzwonił do Małża kuzynki facet i zaprosił nas na grilla... Kurcze... A ja pustka w lodówie... Mam tylko piersi z kurczaka na obiad i rOzmrażam kilka kawałków mięsa marynowanego i 3 kiełbaski białe... Ale coś wymyślę zaraz. Kurcze ajkby wczoraj nie mogli zadzwonić... Wczytałam się w te wyniki usg i nasz maluszek waży 466 gram... Nie wiem czy to dużo, a ja od początku ciąży przytyłam 4kg, myślałam że więcej bo mam duży brzuch, uda i piersi... A tak to lekarz ogólnie poświęcił na usg ok 5minut tylko bo dużo babek czekało i Małż szczęśliwy ale trochę zawiedziony bo nic nie pokazywał tylko pomierzył co trzeba, pokazał rączkę, kręgosłup, serduszko i buźke ale tak szybko przeskakiwał że Małż nie zdążył obczaić... A na koniec nam powiedział że wszystko w porządku i że widzi chłopca ale już tyle w swoim życiu widział, że fifolaki nagle znikały i w 30tyg będzie dopiero wiadomo na 100%. Ale skoro od 13tyg nie zniknął to chyba już tak zostanie... Także myślę że będzie Kondzik... |
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja np mam napisaną wagę dziecka i wiek ciązy wg USG - 20,3tyg - Eutrofia czyli ze masa prawidlowa. Mam taka wydrukowaną kartę od gina ze zdjęciami i z opisem z połowkowego
![]() |
#505 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rozmiar ciuszków zalezy też od sklepu, np w H&M zwykle jest zawyżona rozmiarowka i moja młoda body o rozmiarze 68 z H&Mu nosiła, gdy z innych firm pasowaly jej 74 a nawet 80. Cytat:
nie zawsze, nie kiedy dziecko wstaje o 4 rano, stoi przy Twoim łóżku i mówi "mama, wyspalam się, pobawimy sie?" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak to nie jest często w ciągu dnia to się nie martw. Mnie od początku ciąży czasem takie coś łapię. Najlepiej połóż się wtedy na boczku,uspokój. Albo weź no spę lub magnez zacznij przyjmować. Ja już co raz rzadziej mam skurczyki,twardnienia odkąd biorę magnez.
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |||||
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() York super, zluzuj rajty też, ale najbardziej rozbroił mnie Jezus ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fakt faktem na żadnym L4 nie powinno się wyjeżdżać na urlop. Tylko jeśli masz zalecenia lekarza. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie pogoda ładna. Ogarnę się trochę, potem zoo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() u Nas od rana pięknie świeci słonko! ![]() Mieliśmy z Małżem spędzić dzisiaj cały dzień razem, bo On jutro służba, i przyjdzie dopiero 3 maja po południu... No ale nic, o 8 rano zadzwonił brat Tżta czy nie pomógłby mu dzisiaj przy jakimś remoncie... A że Małż nie odmówi, to pojechał... ![]() Za to zrobiłam dla Mojego żeberka w sosie (uwielbia je!) i za chwilę zbieram się do rodziców, bo nie chce mi się samej siedzieć... Co do wakacji, to nie wiem jak to jest ze zwolnieniem, ale ja jadę (choć będę na L4) u Nas jeszcze nikogo nie sprawdzali i mam nadzieję, że nie sprawdzą, a jak sprawdzą, to zabiorą mi tylko za czerwiec, bo na L4 do końca czerwca tylko jestem... My wybieramy się do Grecji, o ile lekarz nie zmieni zdania i wszystko będzie w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z łóżka
![]() My z rana mamy zabawy z psem ![]() ![]() Udanej majówki! |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Konto usunięte
|
A właśnie miałam zapytać oczywiście zapomniałam. Odnośnie ZUS. Ania9106 jak tam po wizycie? Co chcieli tym razem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.