Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-23, 09:20   #481
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Asiu super, że tak poszło łatwo z odstawieniem.
no i dobrze, że wracasz do formy

Ja dzisiaj czuję sie jak kupa conajmniej. Kornel marudzi od rana, nie mogę nic zrobić.Nie mam się w co ubrać... I ogólnie dzień nie sprzyja
Misiaku nie smutaj się
Stary 2014-06-23, 09:20   #482
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Dziękuję dziewczyny

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-06-23, 09:22   #483
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
na klatce piersiowej bardzo pobledł.na paluszku troszke mnie ale roznica wielka w porównaniu do tego co było na poczatku.Jaiko nie przejmuj sie.Pmietaj ze to ma czas zniknąc do 7 roku zycia
no właśnie jak ostatnio byłam u pediatry to zapytał ile Emilka ma (hmm w supie przyjmując nas powinien to wiedzieć ) to powiedział "ho ho to ma jeszcze czas"
Stary 2014-06-23, 09:24   #484
logoasia
Zakorzenienie

kasiunia jest dobrze mdłości mijają. było ogromne bum na początku, ze nie mogłam nic jesc i moglabym ciągle leżeć ale teraz wracam do zywych
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:26   #485
misia332
Zakorzenienie

zaraz wrzuce fotę do K, jak korn wygląda jak nie pozwala sie ubrać.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:29   #486
83monia
Zakorzenienie

melduje sie poweekendowo na nowym watku, ktory mam caly w plecy

jestem niewyspana bo bylam na weselu siostry. dawno sie tak nie wytanczylam. bylam z natala -mama_lenki, moja tez nie mm wiec musialam ja wziac bo z butli nie pije i juz!. z reszta dzieci byli moi tesciowie. nati usnela po 22 i miala pobudke po oczepinach tylko wiec luuuz. za to poszlam spac o 5 a ona wstala o 8 wiec ten tego

dzis bede z doskoku bo dostalam 4 wiadra truskawek

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:34   #487
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Świetne prezenty na dzień ojca opisujecie u nas w sumie bez prezentów, Dawid podszedł rano do tatusia i powiedział "chciałbym Ci złożyć życzenia", cmoknął w nos i zaśpiewał piosenkę o tacie, a Miłosz po prostu był ja do mojego muszę zadzwonić, zobaczymy się dopiero w niedzielę.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ok, to napiszę szybko o rehabilitacji
W piątek - jak wiecie - pojechaliśmy do tej super rehabilitantki, która miała nam pokazać jak w domu ćwiczyć z Julkiem, bo stwierdziła, że nie może nas wziąć normalnie na ćwiczenia, bo przekroczyła wszystkie możliwe limity pacjentów. Pani Gosia rzeczywiście pokazywała ćwiczenia, pytając co chwilę, czy Julek robi to, a tamto i na większość jej pytań nasza odpowiedź była przecząca. Pani się zmartwiła i powiedziała, że myślała, że łatwiej jej będzie nas odesłać, bo przyrzekła sobie, że do października nowego dziecka pod swoje skrzydła nie weźmie, ale nie może tego zrobić, tzn. zostawić nas samym sobie, a w zasadzie nasze dziecko. No i będzie nas wciskać gdzie się da we wszystkie terminy, jak np. jakiś pacjent zachoruje itp. I tak idziemy w czwartek i piątek, a w między czasie będziemy ćwiczyć w domu. Ogólnie przez te 30 minut Julek ćwiczył chętnie i nawet dobrze mu szło, w domu jest zdecydowanie gorzej
Madziuchna teraz będzie już tylko lepiej, fajnie z jej strony, że jednak będzie ćwiczyć z Julkiem

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki ja jestem w trakcie nadrabiania jeszcze tamtego watku, maly jest baaardzo aktywny i nie ma na nic czasu ostatnio
Mam do Was prosbe poki skoncze czytac.... Bo Jasko jeszcze w nosidelku jezdzi w aucie :/ musze kupic na szybko fotelik, noi pytanie JAKI POLECACIE ???? Tak do 500 zl max bardzo bede wdzieczna za odp
mamy romera king plus, ogólnie polecam tylko trochę powyżej 500 zł
w ciągu dwóch lat strasznie cena się zmieniła

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej hej pamięta mnie tu Ktoś jeszcze? ja dalej bez komórki, więc rzadko tu bywam w dodatku zaczęliśmy budowę a więc przybyło mi obowiązków, bo Ktoś musi ekipę wyżywić nie wiem co u Was i źle mi z tym. Jak dotrze ten nieszczęsny telefon to będę bardziej na bieżąco.
U nas wszystko gra i buczy młoda rośnie i dojrzewa, ale dalej zębów brak. Czy ona jedyna taka scerbata na wątku? Poza tym ruchliwa jest strasznie. Raczkuje, siada i podnosi się na czym się da, żeby tylko stać. Robi i mówi jednocześnie PA-PA i powtarza udawany kaszel dla żartów Mówi już mama, tata, baba, papa, dada, gigi. Buzia jej się nie zamyka.
Ja dalej KP, chociaż już pasowałoby kończyć skoro ma iść od września do żłobka. Najgorsze, że ona nie umie inaczej zasnąć jak przy cycu i tu mam problem, którym się zadręczam
Coś jeszcze miałam naskrobać, ale nie wiem co pozdrawiam Was i "do wkrótce"
witaj
dla Majeczki za wszystkie postępy
nasz Miłosz też jeszcze szczerbaty i też do żłobka od września, ale z tego powodu nie mam zamiaru kończyć kp, przecież w nocy, rano i po powrocie możesz karmić, chyba że w ogóle chcesz już odstawić to lepiej jak najszybciej żeby potem się to nie zbiegło w czasie, bo to jednak dla dziecka dwa trudne momenty

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ehhh o kasę chodzi... nie chcę się rozpisywać, ale czy to moja albo Oli wina że on ma teraz długi? cóż, mógł posłuchać jak mówiłam ze porywa się z motyką na słońce.
i to remont mamusi, nie "naszej góry"
niech sobie mamusia spłaca bez kitu. całe życie miała aby jakoś sobie ten dół fajnie ogarnąć zagospodarować, ale nie, jak my zrobiliśmy górę jako tako to tej się dół zachciało robić mogła w jednym roku zrobić swój pokój, w drugim salon, w trzecim łazienkę itd. a nie wszystko na raz i za pieniądze tż.
oczywiście gdyby była lepsza sytuacja, i sami skonczylibyśmy sobie górę CAŁĄ to i za dół byśmy się wzięli i sama bym dała na to kasę, a tak to niech się sami martwią a kasa na Ole tak czy tak ma być...
szkoda gadać najpierw kasa na dziecko, a potem niech mamusi remonty robi

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się poweekendowo. Już się więcej nie żalę na Julka. Wczoraj już pięknie siedział na podłodze i 3 razy sam usiadł z czworaków, tak na boczku podpierając się rączkami Miałyście rację, musiałam mu to po prostu pokazac i troszkę pocwiczyc Jestem dumna z mojego synusia

A co do jego ząbków, dwójka już się przebiła, drugą widac zaraz pod dziaselkiem, no i jeszcze przeswituje górna jedynka. Wszystko naraz! To dlatego tak ciężko to przechodził. Humorek ma teraz już dobry, ale boję się co będzie jak zaczną się przebijac bo ostatnio mielismy 2 dni nieustajacego płaczu...

No i teraz zapodam Wam hit. Dziś w nocy musiało mi się coś śnic i użarłam mojego TŻ w plecy... Bardzo mocno, aż się zerwał na równe nogi i mnie obudził Rano zobaczyłam ślad, ma wystającą czerwono-siną gulę na plecach... Najlepsze jest to, że nie wiem co mi się śniło. Śmiałam się tylko z niego rano, że dobrze że nie w ucho, bo z tą siłą jaką włożyłam, chyba bym mu je odgryzła
wielkie brawa dla Julka
a z Ciebie się uśmiałam, chociaż tż nie jest pewnie do śmiechu

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

trzymaj się będzie dobrze, Helka dla sobie radę z tatusiem

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
jeszcze wczoraj w nocy pociągnął z jednego cyca, dziś już nawet nie chciał więc spuszczę z kranika dla ulgi i koniec kp i to chyba była przyczyna bólu podbrzusza, teraz jest super

jak młody Bóg włącza mi się powoli jedzenie, już się boję
super

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 09:35   #488
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziendoberek!!

pszoua
-wymiatasz!

ewciu prezent uroczy!widziałam własnie na fb.tatus uradowany?

dodi-udanego pierwszego dnia w pracy!

w srode poznam Blaneczke Bajeczki!!!
adi się mu już wczoraj wygadał ze ma dla niego prezent ale to tajemnica i wczoraj musiał mu dac ale plan byl taki zeby to wisiało na budowie a tz zadowolony jak to chłop
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Asiu super, że tak poszło łatwo z odstawieniem.
no i dobrze, że wracasz do formy

Ja dzisiaj czuję sie jak kupa conajmniej. Kornel marudzi od rana, nie mogę nic zrobić.Nie mam się w co ubrać... I ogólnie dzień nie sprzyja
oj coś czuje ze przez najbliższe miesiace bedą z ochota czytać twoje posty
Cytat:
kasiunia jest dobrze mdłości mijają. było ogromne bum na początku, ze nie mogłam nic jesc i moglabym ciągle leżeć ale teraz wracam do zywych
dobrze że już klepiej i z odstawieniem łagodnie poszło
ja sie wczoraj w wannie poryczałam bo myślałam o kp i o tym że sebek sam sie odstawił i ze mi szkoda ze nic sie nie nacieszyłam a on tak szybko urósł
ehhhhhh z adim tez tak miałam ...no maleństwa nie da się mieć cały czas w domu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:50   #489
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Zmęczona jestem. Adaś wszędzie wstaje, a ja muszę go asekurować. Po co on ma tyle zabawek, jak woli stać i czasem kroczek robić.
poczekaj az tych krokow bedzie robil wiecej
moja juz odstawila zabawki, teraz calymi dniami chodzi, wstaje przy wszystkim, raczkuje i wywala rzeczy z szafek

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe powiem szczerze ze mi sie nie spieszy, ale ciagnie sie to jak smrod po gaciach wiec ide we wtorek zalatwic termin, mam nadzieje ze sie ksiaze do niczego nie przychrzani tym bardziej ze ja niezarejestrowana w zadnej parafii, a tym bardziej ze mieszkajac w szcz chce chrzciny w kg

dobranoc
mi tez sie nie spieszy, a t. jeszcze zablysnela swoja glupota, powiedziala, ze ona przyjdzie tylko do kosciola i na zaden obiad i nic nie bedzie szla

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja do swojego sie nie wybieram bo jestem jeszcze chora a mąż pewnie swojemu tacie kupi jakies slodycze i mu damy

a ja wlasnie skonczylam prezent od Julki dla taty zrobilam fajna prezentacje w power poincie i do tego wydrukowalam Julki zdjecie z serduszkami i napisem "kocham Cie tatusiu!" i małż sobie na biurku w pracy przyklei

super prezent na pewno sie ucieszy

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

super Maja sie rozwija, za wszystkie umiejetnosci
super prezent

Cytat:
Endżi, Julki chyba tak mają. Mój też jest bardzo towarzyski, wszystkich zaczepia i się do każdego śmieje. Nie ma osoby, do której by nie poszedł na ręce. No troszkę aż za bardzo ufny jest Kiedyś bał się teścia, ale teraz już jest ok

nephelim, ale z Wikusia zdolniacha. To w ogóle jeden z moich wątkowych ulubieńców - ma taki słodki, zawadiacki uśmiech I jeszcze pamiętam Wikusia - wampirka Ja takiego samego wampirka będę zaraz miała bo wychodzą mu górne dwójki choc jeszcze nie ma jedynek

LaLoca, no właśnie, tak się ostatnio demonizuje smoka a jednak ułatwia on życie Ja tam się cieszę, że Julcio go zaakceptował, oczywiście nie chodzi z nim cały dzień, ale jako uspokajacz jest super i pomaga w kryzysowych sytuacjach, no i rzecz jasna przy zasypianiu

Susanna, super wymyśliłaś z tym prezentem Daj znac jak TŻ zareagował Kurcze, a ja nie mam pomysłu i chyba pojadę do sklepu po czekoladki

Larysko, brak słów na twojego TŻ. Masz rację - kasa na dziecko musi byc. Niech spina poślady i kombinuje...

Witam się poweekendowo. Już się więcej nie żalę na Julka. Wczoraj już pięknie siedział na podłodze i 3 razy sam usiadł z czworaków, tak na boczku podpierając się rączkami Miałyście rację, musiałam mu to po prostu pokazac i troszkę pocwiczyc Jestem dumna z mojego synusia

A co do jego ząbków, dwójka już się przebiła, drugą widac zaraz pod dziaselkiem, no i jeszcze przeswituje górna jedynka. Wszystko naraz! To dlatego tak ciężko to przechodził. Humorek ma teraz już dobry, ale boję się co będzie jak zaczną się przebijac bo ostatnio mielismy 2 dni nieustajacego płaczu...

No i teraz zapodam Wam hit. Dziś w nocy musiało mi się coś śnic i użarłam mojego TŻ w plecy... Bardzo mocno, aż się zerwał na równe nogi i mnie obudził Rano zobaczyłam ślad, ma wystającą czerwono-siną gulę na plecach... Najlepsze jest to, że nie wiem co mi się śniło. Śmiałam się tylko z niego rano, że dobrze że nie w ucho, bo z tą siłą jaką włożyłam, chyba bym mu je odgryzła

Cytat:
Witam się z autobusu do pracy Hellka mi nawet nie zrobiła papa,tylko patrzyła ze zdziwiona miną,że jak to mama wychodzi.Zamiast mi to machała tztowi,bo to on zawsze idzie hehe Miłego dnia dziewczyny

powodzenia

dzien dobry

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-06-23 o 11:06
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:52   #490
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Powoli nadrabiam

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Co do tych bodziaków z Tchibo, to one moim zdaniem mocno obcisłe, niezbyt duże wypadają. Ale są ekstra, bo się nie rozłażą, pięknie trzymają fason. Wzory i kolory też śliczne.
Te 86/92 Julo już niestety za dużo nie ponosi
ja je właśnie dlatego lubię,że są szczupłe, w sam raz na Tuśkę. I fajne gatunkowo

Cytat:
Słuchajcie, czy któraś z Was ma takie naprawdę wyjątkowo towarzyskie dziecko? Julo jest mistrzem pod tym względem. Jest bardzo ufny, patrzy w oczy i jeśli widzi oznaki sympatii to zaraz się garnie
Ostatnio na procesji poszedł do kompletnie obcej ok 80-letniej babuni Do tż Karolson właził na kolana itd itd. Ogólnie może widzieć kogoś po raz pierwszy na oczy, ale kompletnie się nie boi i mega się nakręca na interakcje.

Ogólnie to sympatyczne, ale powiem Wam szczerze, że boję się o niego. Jak będzie większy to ktoś mi go jeszcze porwie
nie, nie mamy tak.
Moja jest typem obserwatora, a jak widzi nowe osoby to je...obserwuje. I czasem jest tak,że zaczyna się uśmiechać, a czasem dalej tylko obserwuje z poważną miną raczej nie garnie się na ręce do obcych

Cytat:
Przypominam ze jutro Dzień Ojca!
mój już dostał połowę prezentu.
Wczoraj mi pokazał,że Tuśka ma złamała płytę z grą Assassins Creed III, więc pobiegłam po schowaną dla niego IV część. Ale był zadowolony

A dzisiaj dostanie książeczkę "Kocham mojego Tatusia" z wierszykiem dla niego od Tusi. I tę książeczkę tylko on będzie Tusi czytał.

Cytat:
czesc mamusie

witamy się po masakrycznym weekendzie. Marcin od piątku gorączkuje, nie chce jesc, ślini się i cały czas bidulek płacze. Bylismy dzis na IP bo zaglądałam mu do gardła i miał biały nalot, doktorka powiedziala ze prawdopodobnie pleśniawki i że może go boleć, ale nie byla pewna czy nie angina
jesli do jutra się nie uspokoi to czeka nas wizyta u pediatry

życzymy zdrowia wszystkim chorowitkom. współczuję ciężkich nocy, u nas ostatnia też dała nam trochę w kość.

uciekam
ojeju, zdrówka!!!!!

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja codziennie od 2tyg podaje butelkę mm po kąpieli ale jeszcze nic z tego nie wypił. A dawniej dostawał butelkę po co przestałam mu dawac zaczęłam dosypywać markę kaszki ale tez nie chce. U mnie dochodzi problem usypiania bo tylko przy piersi
moja mm pije od święta, ale w kaszce zje zawsze. Na szczęście umie zasypiać bez piersi, bo ja też ściągałam i dawałam jej w butli. Więc potrafi zasnąć też przy butli, a także bez niczego-ewentualnie patrząc na projektor

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 09:54   #491
anutka171
Rozeznanie

hej

znowu mam tyly i do nadrobiena 16 stron
bede starala sie dzis poczytac, o ile Jakub mi pozwoli
jednym slowem mam z nim urwanie glowy
pozniej sie odezwe, a teraz zycze Wam milego dzionka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 09:56   #492
misia332
Zakorzenienie

ewacia przyrzekam, że nie będę bardzo męczyć buły.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:07   #493
xViolet
Raczkowanie

Hej
Dawno nie pisałam, ale podczytuję, mniej wiecej ogarniam wątek
Fajne prezenty wymyslilyscie tatusiom,takie twórcze. Ja poszłam na gotowca, kupiłam kubek z napisem Nowy model iTata Krzys ( bardzo sie spodobał, bo miał jeszcze taki mini wzorek jak java, a maz programuje) i personalizowana kartkę ze zdjęciami jego i Wiki
I Wiki zrobiła prezent od siebie, obudził go dziś budzik, a nie jej krzyk

Cytat:
Ok, to napiszę szybko o rehabilitacji
W piątek - jak wiecie - pojechaliśmy do tej super rehabilitantki, która miała nam pokazać jak w domu ćwiczyć z Julkiem, bo stwierdziła, że nie może nas wziąć normalnie na ćwiczenia, bo przekroczyła wszystkie możliwe limity pacjentów. Pani Gosia rzeczywiście pokazywała ćwiczenia, pytając co chwilę, czy Julek robi to, a tamto i na większość jej pytań nasza odpowiedź była przecząca. Pani się zmartwiła i powiedziała, że myślała, że łatwiej jej będzie nas odesłać, bo przyrzekła sobie, że do października nowego dziecka pod swoje skrzydła nie weźmie, ale nie może tego zrobić, tzn. zostawić nas samym sobie, a w zasadzie nasze dziecko. No i będzie nas wciskać gdzie się da we wszystkie terminy, jak np. jakiś pacjent zachoruje itp. I tak idziemy w czwartek i piątek, a w między czasie będziemy ćwiczyć w domu. Ogólnie przez te 30 minut Julek ćwiczył chętnie i nawet dobrze mu szło, w domu jest zdecydowanie gorzej
Fajnie, ze sensowna rehabilitantka sie trafiła i Julek chętnie ćwiczył. Teraz bedziesz widziała postępy, bo tak sobie myśle, ze Julek pewnie jest juz gotowy do większej aktywności, tylko potrzebuje wskazówek, jak sie do tego zabrać
U nas jest problem, bo Wiki strasznie płacze i nie da sie z nia ćwiczyć...
No i napisze co nam ostatnio powiedziała rehabilitantka, moze kogoś zainteresuje. Powiedziałam, ze czasem noszę Wiki w nosidle, pokazałam jej. Po czym stwierdziła, ze nie jest to dobre na tym etapie. Tzn. gdy dziecko przymierza sie do raczkowania, bo utrwala pozycje szerokiego rozstawu nóg, zerowej pracy brzucha, odciągania stop na zewnątrz (to akurat zle wpływa na chodzenie). I na razie mamy zakaz noszenia sie, bo rzeczywiście Wiki od dłuższego czasu buja sie i nie idzie dalej, rozkłada nogi i pelza.

Cytat:

Az mi sie łezka zakrecila. Ja juz przeżywam ten moment, a to jeszcze daleko.
Trzymam kciuki

Edytowane przez xViolet
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:09
xViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:08   #494
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Endżi, Julki chyba tak mają. Mój też jest bardzo towarzyski, wszystkich zaczepia i się do każdego śmieje. Nie ma osoby, do której by nie poszedł na ręce. No troszkę aż za bardzo ufny jest Kiedyś bał się teścia, ale teraz już jest ok

nephelim, ale z Wikusia zdolniacha. To w ogóle jeden z moich wątkowych ulubieńców - ma taki słodki, zawadiacki uśmiech I jeszcze pamiętam Wikusia - wampirka Ja takiego samego wampirka będę zaraz miała bo wychodzą mu górne dwójki choc jeszcze nie ma jedynek

LaLoca, no właśnie, tak się ostatnio demonizuje smoka a jednak ułatwia on życie Ja tam się cieszę, że Julcio go zaakceptował, oczywiście nie chodzi z nim cały dzień, ale jako uspokajacz jest super i pomaga w kryzysowych sytuacjach, no i rzecz jasna przy zasypianiu

Susanna, super wymyśliłaś z tym prezentem Daj znac jak TŻ zareagował Kurcze, a ja nie mam pomysłu i chyba pojadę do sklepu po czekoladki

Larysko, brak słów na twojego TŻ. Masz rację - kasa na dziecko musi byc. Niech spina poślady i kombinuje...

może jakieś wampiry Ci się sniły czy coś no niesamowite że aż go ugryzłaś

Cytat:
w srode poznam Blaneczke Bajeczki!!!
o superrrrr

Cytat:

powodzenia będzie dobrze, tż na pewno świetnie sobie z Helą poradzi
Stary 2014-06-23, 10:15   #495
matallewar
Zakorzenienie

Przypominam, że widzimy się w sobotę w Warszawie w Kredkafe o godzinie 11

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:19   #496
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cze!

Nadrobię potem, bo wybywam do fryzjera Powiem tylko, że spaliśmy do 9, bo oczywiście noc z koszmarną przerwą Julek zbudził się po północy i przez godzinę darł się, aż zrobiłam mu butlę i zasnął Oczywiście, położyłam go obok siebie, bo w łóżeczku byłyby co chwila pobudki

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:25   #497
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jestem niewyspana bo bylam na weselu siostry. dawno sie tak nie wytanczylam. bylam z natala -mama_lenki, moja tez nie mm wiec musialam ja wziac bo z butli nie pije i juz!. z reszta dzieci byli moi tesciowie. nati usnela po 22 i miala pobudke po oczepinach tylko wiec luuuz. za to poszlam spac o 5 a ona wstala o 8 wiec ten tego

dzis bede z doskoku bo dostalam 4 wiadra truskawek
mieliście pokój w tym lokalu, tak? kto siedział z Nati jak spała?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
nie, nie mamy tak.
Moja jest typem obserwatora, a jak widzi nowe osoby to je...obserwuje. I czasem jest tak,że zaczyna się uśmiechać, a czasem dalej tylko obserwuje z poważną miną raczej nie garnie się na ręce do obcych
Miłek zachowuje się dokładnie tak samo

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
U nas jest problem, bo Wiki strasznie płacze i nie da sie z nia ćwiczyć...
No i napisze co nam ostatnio powiedziała rehabilitantka, moze kogoś zainteresuje. Powiedziałam, ze czasem noszę Wiki w nosidle, pokazałam jej. Po czym stwierdziła, ze nie jest to dobre na tym etapie. Tzn. gdy dziecko przymierza sie do raczkowania, bo utrwala pozycje szerokiego rozstawu nóg, zerowej pracy brzucha, odciągania stop na zewnątrz (to akurat zle wpływa na chodzenie). I na razie mamy zakaz noszenia sie, bo rzeczywiście Wiki od dłuższego czasu buja sie i nie idzie dalej, rozkłada nogi i pelza.
no ciekawe, ja już chyba z 1,5 miesiąca nie nosiłam w nosidle, jakoś mi nie po drodze dobrze, że nie wydałam kasy na tule
a Miłosz i tak od miesiąca się buja i nogi mu się rozjeżdżają

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
spóźnimy się, nie ma innej opcji, nie wyjedziemy przed 8 z domu

Cytat:
Cze!

Nadrobię potem, bo wybywam do fryzjera Powiem tylko, że spaliśmy do 9, bo oczywiście noc z koszmarną przerwą Julek zbudził się po północy i przez godzinę darł się, aż zrobiłam mu butlę i zasnął Oczywiście, położyłam go obok siebie, bo w łóżeczku byłyby co chwila pobudki

współczuję u nas też było nocne darcie, ale nie trwało aż tak długo, tylko u nas ani jedzenie ani położenie z nami nie pomaga

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:34   #498
karolson
Zakorzenienie

Wracamy do domu 150 km za nami w ciszy bo Filip spi jeszcze z 400
Stary 2014-06-23, 10:38   #499
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Ooooo, a czy w zlocie mogą uczestniczyć osoby spoza klubu ?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Wracamy do domu 150 km za nami w ciszy bo Filip spi jeszcze z 400

Spokojnej podróży
Stary 2014-06-23, 10:38   #500
karolson
Zakorzenienie

Madziuchna moze byl poprostu glodny? A o rehabilitacje pytam bo swego czasi Filip tez byl w tyle i z podobna masa. Kciuki za rehabilitacje. Jak masz pilke do fitnesu to tez jest kilka latwych cwiczen zabaw. Mozesz z nim robic tez te stopki do nosa na przemian to tez fajne jest.

Logoasia zdrowka dla Marcina zaraz bede przejezdzac kolo Was

Pszczoua ciekawe co Ci sie snilo
Stary 2014-06-23, 10:39   #501
policzanka
Wtajemniczenie

Zazdroszczę zlotu!!

Dziewczyneczki od kiedy można nosić dziecko w nosidle na plecach
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:41   #502
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

słodko z tą konewką!
ehhh o kasę chodzi... nie chcę się rozpisywać, ale czy to moja albo Oli wina że on ma teraz długi? cóż, mógł posłuchać jak mówiłam ze porywa się z motyką na słońce.
i to remont mamusi, nie "naszej góry"
niech sobie mamusia spłaca bez kitu. całe życie miała aby jakoś sobie ten dół fajnie ogarnąć zagospodarować, ale nie, jak my zrobiliśmy górę jako tako to tej się dół zachciało robić mogła w jednym roku zrobić swój pokój, w drugim salon, w trzecim łazienkę itd. a nie wszystko na raz i za pieniądze tż.
oczywiście gdyby była lepsza sytuacja, i sami skonczylibyśmy sobie górę CAŁĄ to i za dół byśmy się wzięli i sama bym dała na to kasę, a tak to niech się sami martwią a kasa na Ole tak czy tak ma być...
Wiesz, że jest tylko jedno rozsądne wyjście z tej sytuacji...

Cytat:

O w mordę

Cytat:

Powodzenia, szybko minie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-06-23 o 10:43
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:41   #503
policzanka
Wtajemniczenie

Aaaaaa no jakbym mogła zapomnieć . zapomniałam się przywitać z Roller!cześć mamuśko z moich stron!fajnie ze się w końcu zdecydowała odezwać!!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:42   #504
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnej podróży
Tak, dlatego pisze sie zawsze tez o tym na forum dla dziewczyn, ktore nie maja dostepu do klubu

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:48   #505
teacherka
Zakorzenienie

Zuza ma chyba zainstalowany jakiś zegarek... Równo co 2 godziny się budzi od kilkunastu nocy, dwie nocki były lepsze, a tak to norma te 2h... +/- 5 minut

Wczoraj Zuzka skończyła 8 miesięcy
Ten ostatni miesiąc był baaardzo owocny - nauczyła się siadać, stawać, raczkować, robić papa i dawać piątkę, potrafi zrobić kilka kroczków gdy trzyma się kanapy albo łóżeczka, wyszły jej kolejne ząbki tak, że mamy już 6 (choć ten ostatni baaardzo wolno rośnie, co mnie trochę martwi, bo Zuzka krzywo zaciska zęby i zgrzyta nimi okropnie). Z jedzeniem kiepsko, duuuużo kp, papki są be, obiadki są be, jak dostaje w kawałku to rozwala to rączkami, jedyny sposób to kawałki podawane palcami do buzi... Duuużo "gada", bardzo różne sylaby, różnymi "głosami" czasem jakby zaklęcie rzucała, czasem szeptem i "delikatnie". No rozkoszna jest Żeby tylko nocki się poprawiły...

Wszystkiego naj dla naszego bliźniaka Jasia
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:52   #506
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchajcie, czy któraś z Was ma takie naprawdę wyjątkowo towarzyskie dziecko? Julo jest mistrzem pod tym względem. Jest bardzo ufny, patrzy w oczy i jeśli widzi oznaki sympatii to zaraz się garnie
Ostatnio na procesji poszedł do kompletnie obcej ok 80-letniej babuni Do tż Karolson właził na kolana itd itd. Ogólnie może widzieć kogoś po raz pierwszy na oczy, ale kompletnie się nie boi i mega się nakręca na interakcje.

Ogólnie to sympatyczne, ale powiem Wam szczerze, że boję się o niego. Jak będzie większy to ktoś mi go jeszcze porwie
Dzieci często tak mają Maja akurat wyciąga do wszystkich ręce, ale jak już ktoś ją weźmie to się wydziera w niebo głosy

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-23, 10:53   #507
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnej podróży
No jasne ze tak serdecznie zapraszamy i nardzo milo bedzie nam poznac mame z Wawy ktora ma do nas rzut beretem

Badzia bedziesz?!
Stary 2014-06-23, 10:55   #508
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypominam ze jutro Dzień Ojca!
Pfff TŻ dnia matki nie obchodził Jestem Zła

Mama foka
Stary 2014-06-23, 11:00   #509
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Tak, dlatego pisze sie zawsze tez o tym na forum dla dziewczyn, ktore nie maja dostepu do klubu
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
No jasne ze tak serdecznie zapraszamy i nardzo milo bedzie nam poznac mame z Wawy ktora ma do nas rzut beretem

Badzia bedziesz?!

Jakoś wcześniej nie wyczytałam, ze to akurat w ta sobotę zlot i mamy umówiona sesje zdjęciowa dla Wiki, ale cos pokombinuje i moze sie uda.
Stary 2014-06-23, 11:02   #510
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja też zazdroszczę zlotu, tym bardziej, że nie wiemy co z tym Krakowem

Mama foka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości