Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-09, 21:21   #481
justynaw1982
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Justynaw ja ostatnio na telefonie ciagle, ale z tego co pamietam to pomiedzy ikonka cytuj a odpowiedz jest taki przycisk i nim naciskasz posty, ktore chcesz zacytowac i na koncu robisz cytuj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ogromne Dzięki ....super ...od razu lepiej się odpisuje na posty

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzalam ze jade na weekend pod namiot. Chyba moge co nie? W piatek zapytam jeszcze gina.
Ale masz super mi się marzy już od dawna ale w tym upale to nie dałabym chyba rady...a ty chyba spokojnie możesz jechać, byle sie nie opalać i nie piwakować heh

futbolowa niby fajne ale...kurcze jak sobie pomyslę, że miałoby to codziennie spuszczać, dmuchać, schnąć...chyba jednak wole normalną... ale ja doświadczenia też raczej nie mam

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-07-09 o 21:33
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:25   #482
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Fajnie, że już zaczynacie szkoły rodzenia. Przy szpitalu w którym chcę rodzić szkołę rodzenia zaczyna się w 28-30 tyg. Wg mnie to dziwnie późno.

Śliczne te ubranka pokazujecie
No u mnie właśnie ma być tak późno moja grupa i się zastanawiam czy dotrwam do końca ale jest darmowa więc jak coś to nic nie stracę

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:29   #483
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Miałyście kiedyś do czynienia z wanienką tego typu: http://allegro.pl/wanienka-dmuchana-...378662619.html ? TŻ znalazł na Allegro i zastanawia się nad kupnem. Fajne jest to, że po wypuszczeniu powietrza nie zajmie prawie w ogóle miejsca, a u nas przestrzeni mało i byłaby to dobra opcja. Z drugiej strony nie mam doświadczenia i zastanawiam się, czy może być takie coś alternatywą dla klasycznej wanienki...
nie chcialoby mi sie tego pompowac codziennie a myslalas o wiadrze? na brak miejsca swietne podobno http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...378839817.html
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:33   #484
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie właśnie ma być tak późno moja grupa i się zastanawiam czy dotrwam do końca ale jest darmowa więc jak coś to nic nie stracę

Ja też do darmowej się wybieram. Skoro miasto finansuje to nie będę płacić. Koleżanka polecała inną ale tam 600 zł kurs kosztuje a to dużo.

Futbolowa pierwszy raz takie ustrojstwo widzę ale jakoś nie wzbudza mojego zaufania. Wydaje mi się fajne na wyjazd czy coś ale na co dzień to podejrzewam, że szybko się zniszczy. Choć cena niziutka to można zaryzykować.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:42   #485
Keithlyn
Zadomowienie

Futbolowa - moim zdaniem, niepraktyczna, będzie ci się chciało albo TŻ pompować to co kąpiel? suszyć? mi sie wydaje że dużo zachodu z taką wanienką

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:48   #486
Zanet84
Zakorzenienie

mnie też się wydaje niepraktyczna, przede wszystkim z uwagi na konieczność pompowania co kąpiel i suszenia...
może faktycznie takie wiadro...?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:49   #487
alekaz1
Zakorzenienie

Futbolowa na karmacie tez bym nie dala rady mamy materac dmuchany 2 osobowy do namiotu
Stary 2014-07-09, 21:50   #488
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
mnie też się wydaje niepraktyczna, przede wszystkim z uwagi na konieczność pompowania co kąpiel i suszenia...
może faktycznie takie wiadro...?
no chyba już to wiadro było by lepsze....ale też mnie jakoś nie do końca przekonje...:/

Stary 2014-07-09, 21:50   #489
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ela przybijam piatke, bo znow nie spie już mnie powoli wkurza to, a poszlam spac po polnocy, w dzień nie spalam. wczoraj podobnie - spanie ok 2, wstawanie ok 7 i chwila lezenia od 8 do 9;30. masakra jakas.

wczoraj odebrałam leżaczek bujaczek dla naszej Hani pierwszy nie-ciuszkowy zakup! ale się ciesze, mielismy z tZ zlozyc, ale popatrzeliśmy i by się kurzylo, wiec dalej w pudelku i do szafy, poczeka na listopad.

Wy tak o tych myszkach, a ja się przeraziłam, bo zauwazylam, ze chyba od sasiadow czy z dworu przelaza nam robaki takie spore, cos z czulkami brazowe. zalamalam się i szukam pomysłu jak zapobiec temu...feeeeee zwariuje, jutro sprzątam caly dzień, żeby zobaczyć, czy gdzies ich nie ma. Raid wystarczy? uhhhhh.....
masakra.... i w nocy sie krecilam, ciekawe jak dzis bedzie.....
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A Ty tez chyba nie znasz płci? Ktory masz tc?

Ela, w końcu mamy połowe no to jeszcze raz tyle zostało hehe ;p
piątka jak to sie mówi, teraz to juz z gorki chcialabym
Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja poodkurzałam, pomyłam podłogi, leje się ze mnie a moj tesc wrocil z plazy i wytrzepal piasek z plazy z podwinietych spodni na cala podloge!!!! Ja sie zabije, normalnie mnie zatkalo jeszcze jaki zdziwiony ze mu tyle w nogawki weszlo :/ a kto kuźwa chodzi w dlugich portach na plaze???? Nie mam sily, nie sprzatam po nich niech spadają!!! Za rok niech sobie kwatere wynajma i niech tam syfią!!! Wiecie ze az sie poplakalam .. jest mi goraco, z checia bym weszla do morza, ale jest taki upal ze sie boje isc na plaze, ale tak o 15.00 pojde..

co za czlowiek.....
Cytat:
no u mnie 21 tydzien i znalam plec tylko na 80% a dzis zrobili polowkowe u mnie mi nie spodziewalam sie i jest dziewucha wazaca 414 g
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja siedzę w busie i czekam na odjazd, koło mnie spocona smierdząca kobieta

fuuuuuuj to jest najgorsze...
Cytat:
Przeżyłam dziś spory szok na wizycie, bo lekarz widzi u mnie dziewczynkę, choć jakoś tak ciągle myślałam, że to chłopak
Hehe to przybij piatke gratki
Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Witam

Wkońcu udało mi się nadrobić zaległości chociaż przyznam, że większość tak tylko przeleciałam wzrokiem ale czaję temat

Nie dam rady się odnieść to tego co było napisane to tylko tak w skrócie:

*gratuluję udanych wizyt i poznania płci
*piękne ciuszki pokazujecie i te ceny z sh pozazdrościć ja narazie bardzo lajtowo cały czas mam wrażenie, że jeszcze za wcześnie
*śliczna córa od Gizeli (tyle pamiętam z nicka)
*Kasia za rok teściów na jaką kwaterę i do widzenia

Ja przedwczoraj zauważyłam lekko brązowy śluz ale tylko jeno razowo wczoraj też jednorazowo się pojawił ale był już to taki konkret brązu jakby z domieszką krwi i się wystraszyłam..ginka kazała mi do siebie przyjechać i dostałam luteinę pod język mam jak najwięcej leżeć a jak już chodzę i się krzątam to powoli( no a ja do teraz po schodach to latam co drugi schodek jak walnięta)
Stwierdziła, że szyjka dobrze się trzymie (no ale ona mi tylko bada ją zawsze tylko palcami)skad to plamienie- niewiadomo tak do końca może z nadżerki może jeszcze po nystatynie może ogólnie z przesilenia.

A jedyne co to dzidzia moja strasznie jest nisko.. gdzie mniej więcej czujecie ruchy?

U mnie pogoda dziś okrutna leje od rana ale wolę to niż te upały
ruchy czuje po pępkiem. .. bardzo nisko i nieco pod pępkiem, nie wyzej

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-07-09, 21:50   #490
alekaz1
Zakorzenienie

Justynaw nie mam zamiaru piwkowac chyba ze radler 0% opalac sie lubie znaczy lezec. Jutro do rosmana musze skoczyc po jakis wysoki krem z filtrem.
Stary 2014-07-09, 21:51   #491
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A, nie wiedziałam, że to trzeba codziennie pompować - myślałam, że może sobie stać normalnie, a jak już dziecko wyrośnie, wypompowuje się, zwija i do szafy Wiaderko jednak mnie trochę przeraża, dziwacznie wygląda - choć oszczędność miejsca spora, fakt.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:54   #492
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Ja bym się pewnie na to nie zdecydowała, ale to wyłącznie ze względu na kręgosłup - pewnie bym nie wyrobiła na jakiejś karimacie

Piękne zakupy zrobiłyście! Ja jeszcze nie poczyniłam absolutnie żadnego, ale wyręczają mnie w tym inni [np. teściowa], więc pewnie jak przyjdzie co do czego, nie będę musiała wiele inwestować w ubranka.

Miałyście kiedyś do czynienia z wanienką tego typu: http://allegro.pl/wanienka-dmuchana-...378662619.html ? TŻ znalazł na Allegro i zastanawia się nad kupnem. Fajne jest to, że po wypuszczeniu powietrza nie zajmie prawie w ogóle miejsca, a u nas przestrzeni mało i byłaby to dobra opcja. Z drugiej strony nie mam doświadczenia i zastanawiam się, czy może być takie coś alternatywą dla klasycznej wanienki...
wanienka jak dla mnie tylko ewentualnie na wyjazd jakis, bo codzienne dmuchanie by mnie irytowalo a nie mowie juz o bezpieczenstwu....
przeciez to lekkie bardzo i pewnie wystarczy ze dziecko siedzace juz lekko sie oprze i wanienka sie wywroci nie daj boze z jakiegos blatu

a zwykla wanienke mozna trzymac w waanie przeciez albo w prysznicu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 21:58   #493
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też do darmowej się wybieram. Skoro miasto finansuje to nie będę płacić.
Czyli też zaczyasz tak późno tak? bo też się boję, że troszkę za pozno to jest

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-09, 22:00   #494
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Justynaw nie mam zamiaru piwkowac chyba ze radler 0% opalac sie lubie znaczy lezec. Jutro do rosmana musze skoczyc po jakis wysoki krem z filtrem.
No to super...ja tam jestem zwolenniczką bavarii 0% z cytrynką...pyszotka...cho ciaż wyobraźcie sobie że ostatnio usłyszałam że raddler 2% mogę pic bo przecież ma tak mało procentów i że chyba przesadzamnie chcąc hahaha normalnie witki opadają

Cytat:
A, nie wiedziałam, że to trzeba codziennie pompować - myślałam, że może sobie stać normalnie, a jak już dziecko wyrośnie, wypompowuje się, zwija i do szafy Wiaderko jednak mnie trochę przeraża, dziwacznie wygląda - choć oszczędność miejsca spora, fakt.
No skoro chciałaś miejsce zoszczędzić to myslałam że bedziesz ją pompowac co wieczór hahah ale jak nie to zajmuje chyba tyle samo miejsca co normalna

Czas edycji: 2014-07-09 o 22:02
Stary 2014-07-09, 22:00   #495
ela_86
Wtajemniczenie

Dzisiaj dogorywam po wczorajszym, oslabiona i nie do zycia. Taka jak po zatruciu. Jeszcze glupia ogórka kiszonego sobie zaserwowalam i wieczorem bylam w strachu ze znow zwroce.... jutro dieta!

Jeszcze Keithlyn gratulacje coruni

Z telefonu zadnych zdjec nie widze niestety.... nadal nie szaleje w zakupach.... moze juz powinnam? Chyba rusze we wrzesniu juz ze wszystkim. Za duzo do kupienia i tak nie mam to nie bede skladowac. Chyba ze jakies wicie gniazda mi sie wlaczy po drodze

Brzuch mi spadl znowu. No nic nie mam. To chyba prawda ze brzuchy inne na plec. Z Jaskiem mialam pozno ale o tej porze juz byl. Na Boga to w koncu juz polowa. Ale z nim to tak do przodu tdn brzuch. A dziewczyna to tak w szerokosc brzuch to sie gdzies tam chowa. Pewnie dlatego tak wczesnid rwa kulszowa mnie dopadła, bo sie wpycha mala i uciska....

Stary 2014-07-09, 22:02   #496
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, że w tej szkole co ja chodzę jest tak, że jak kobieta zacznie zbyt późno zajęcia, to może (o ile są miejsca w jakichś grupach) chodzić dwa razy w tygodniu - do swojej grupy i do innej, która jest już na innym etapie zajęć.
Stary 2014-07-09, 22:03   #497
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Tez się zastanawiałam czy nie za późno ale co tam, najwyżej nienauczona do porodu pójdę

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:04   #498
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
No to super...ja tam jestem zwolenniczką bavarii 0% z cytrynką...pyszotka...cho ciaż wyobraźcie sobie że ostatnio usłyszałam że raddler 2% mogę pic bo przecież ma tak mało procentów i że chyba przesadzamnie chcąc hahaha normalnie witki opadają
Jest radler 0 %. Smakuje tak samo

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-09, 22:05   #499
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
to jak i tak nie chcialas jej chowac codziennie to sensu nie widze ta normalna stabilniejsza....
co prawda nie widzialam bo z tel mi sie nie wlacza ale z odp dziewczyn wnioskuje ze dmuchana

burza idzie, blyska sie.....

Stary 2014-07-09, 22:07   #500
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Jest radler 0 %. Smakuje tak samo

hahaha wiem właśnie...ale powiem Ci że u mnie jest jakes takie przeświadczenie że piwo to nie alkohol...heh no cóż kazdy swój rozum ma...tylko ostatnio jak mężu kopowałam piwko na grylla z brzuchem to się jakoś tak na mnie dziwnie ludzie patrzyli że więcej nie bedę!!!!jeszcze jakąś opiekę na mnie naślą

ela dobrze że już się dobrze czujesz... teraz nic tylko trochę poodpoczywać

Czas edycji: 2014-07-09 o 22:10
Stary 2014-07-09, 22:09   #501
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

Brzuch mi spadl znowu. No nic nie mam. To chyba prawda ze brzuchy inne na plec. Z Jaskiem mialam pozno ale o tej porze juz byl. Na Boga to w koncu juz polowa. Ale z nim to tak do przodu tdn brzuch. A dziewczyna to tak w szerokosc brzuch to sie gdzies tam chowa. Pewnie dlatego tak wczesnid rwa kulszowa mnie dopadła, bo sie wpycha mala i uciska....

ja tez mam brzuch po calej szerokosci , moja kolezanka co wczoraj u mnie byla ma miec synka i ma calkiem inny brzuch niz ja, bo fajna pileczke ma a ja to jak slonica przy niej wygladam

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:11   #502
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
to jak i tak nie chcialas jej chowac codziennie to sensu nie widze ta normalna stabilniejsza....
co prawda nie widzialam bo z tel mi sie nie wlacza ale z odp dziewczyn wnioskuje ze dmuchana

burza idzie, blyska sie.....
No tak, trochę głupio to ujęłam Chodzi mi o zaoszczędzenie miejsca później, jak już dziecko wyrośnie. Nie za bardzo wyobrażam sobie, gdzie miałabym później tę wanienkę trzymać, biorąc pod uwagę to, że nie mamy dostępu np. do piwnicy

Burza idzie też u mnie. Nawet satelita już świruje i jak zwykle mam problem z obejrzeniem meczu
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:16   #503
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez mam brzuch po calej szerokosci , moja kolezanka co wczoraj u mnie byla ma miec synka i ma calkiem inny brzuch niz ja, bo fajna pileczke ma a ja to jak slonica przy niej wygladam
kurcze, skad to sie bierze? przeciez to tylko siusiak lub jego brak, reszte taka sama a tu jednak widac....tak samo samopoczucie.... to chyba nie u wszystkich, ale ja z chlopakiem czulam sie swietnie moglam gory przenosic, a teraz przy dziewczynie jestem dętka totalna, ledwo zyje.. moja siorka tez zupełnie inaczej. ... skad to sie bierze?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
No tak, trochę głupio to ujęłam Chodzi mi o zaoszczędzenie miejsca później, jak już dziecko wyrośnie. Nie za bardzo wyobrażam sobie, gdzie miałabym później tę wanienkę trzymać, biorąc pod uwagę to, że nie mamy dostępu np. do piwnicy

Burza idzie też u mnie. Nawet satelita już świruje i jak zwykle mam problem z obejrzeniem meczu
aaaaaaaaaa teraz rozumiem ale i tak obstawiam normalna. najwyzej potem komus ja dacie. koszty malutkie i tak

Stary 2014-07-09, 22:17   #504
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
kurcze, skad to sie bierze? przeciez to tylko siusiak lub jego brak, reszte taka sama a tu jednak widac....tak samo samopoczucie.... to chyba nie u wszystkich, ale ja z chlopakiem czulam sie swietnie moglam gory przenosic, a teraz przy dziewczynie jestem dętka totalna, ledwo zyje.. moja siorka tez zupełnie inaczej. ... skad to sie bierze?

A ja myślę że to raczej indywidualna kwestia organizmu...to mooje pierwsze maleństwo ale koleżanka w pierwszej ciąży z chłopakiem też czuła się super i wogóle...a w drugiej tak jak ty dętka i do niczego....a też ma chłopaka...więc może to kwestia ciąży a nie płci...ale każda z nas jest inna prawda i przeżywa i rowzija się w różnym tempie i inaczej

Stary 2014-07-09, 22:17   #505
eclariss
Rozeznanie

żanet w sobotę dawałam ost raz nystatynę.

zaczęłam dziś oglądać kombinezony i teraz rozkminiam nad rozmiarem..tego najmniejszego wogule nie mam zamiaru kupować i kupię jeden w roz. 0-3msc a drugi 3-6msc i powinno wystarczyć.
Wogule na all tyle pięknych ciuszków w tych angielskich pakach tylko takie to dla mnie nie praktycznie bo po co mi np 30sztuk ciuszków w roz 0-3msc..wiadome same sliczne bodziaki i sukienki itp ale to wszystko takie wyjściowe i w tym okresie 0-3msc to takich ładnych ciuszków to na święta mi trzeba a tak to przecież w pajacach będzie.
eclariss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:19   #506
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Tez się zastanawiałam czy nie za późno ale co tam, najwyżej nienauczona do porodu pójdę
Hahaha

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-09, 22:20   #507
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
A ja myślę że to raczej indywidualna kwestia organizmu...to mooje pierwsze maleństwo ale koleżanka w pierwszej ciąży z chłopakiem też czuła się super i wogóle...a w drugiej tak jak ty dętka i do niczego....a też ma chłopaka...więc może to kwestia ciąży a nie płci...ale każda z nas jest inna prawda i przeżywa i rowzija się w różnym tempie i inaczej
no tak, pisalam ze samopoczucie to juz nie u kazdej ale w brzuchy zaczynam wierzyc

Stary 2014-07-09, 22:23   #508
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
dobre dobre !!

Cytat:
no tak, pisalam ze samopoczucie to juz nie u kazdej ale w brzuchy zaczynam wierzyc

heh no ja tam nie wiem czy mam piłkę czy jakiś inny heh ciekawe...może rzeczywiście coś w tym jest

Stary 2014-07-09, 22:23   #509
Rosalie01
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluje coreczek

Frau Gizela slicznotka z Twojej Marii

Kostka wlasnie chodzi mi o takie wypelniane spiworki, chyba jednak bede musiala kupic z poliesteremjak do tej pory nie znalazlam ani jednego spiworka czy kombinezona nie wypchanego to swinstwem

Ledwie zyje, zjadlam obiad, pozniej paczke domowych czipsow i ok 10 michalkow
Maskara, nie jestem nawet wstanie z kanapy wstaca co najsmieszniejsze wcale nie mialam na to ochoty, tylko Tz sobie otwotrzyl i siezial kolo mnie a reka sama wedrowala z paczki do ust i z powrotem

Futbolowa pozniej wanienke mozesz sprzedac/oddac/wyrzucic/dac komus na przechowanie

Uciekam spac jutro mam szkolenie i musze zaczac wczesniej

Dobranoc
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 22:24   #510
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
żanet w sobotę dawałam ost raz nystatynę.

.
wiem, że mnie lekarz po jakimś leku (na 99% nystatyna) powiedział, że wydzielina może być lekko brązowa i to normalne i faktycznie tak miałam, ale może z 2 dni...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości