Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 08:12   #481
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Neti!!! W dupę chcesz za przeproszeniem?! Sama pisałaś, że przytyłaś na urlopie, więc ruszaj dupę w troki i ćwicz!!! Zobacz ile już osiągnęłaś, chcesz to na straty spisać?! Do roboty, już!!! Skalpel, bier wózek i biegaj, nie ma bata, już!!!

Sylwuś, jak nocka bez smoka?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:22   #482
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Neti!!! W dupę chcesz za przeproszeniem?! Sama pisałaś, że przytyłaś na urlopie, więc ruszaj dupę w troki i ćwicz!!! Zobacz ile już osiągnęłaś, chcesz to na straty spisać?! Do roboty, już!!! Skalpel, bier wózek i biegaj, nie ma bata, już!!!

Sylwuś, jak nocka bez smoka?
No toscie mi z Pstrykiem ostro doope skopaly. .. nie ma bata musze ćwiczyć. Dziś dla odmiany melb i Gacka..tak więc czekam na drzemkę małego a wieczorkiem tradycyjnie 2km...

Pstryku kawki się napije no ale z ta tarta toś przesadzila

Dziewczyny dziś mi się przypomniało ze teść ma 60 urodziny i w sobotę grill...co mu kupić? Nic mu nie potrzeba. Jakoś specjalnych zainteresowań to on nie ma chciałam coś dla śmiechu albo jakąś statuetkę z grawerem ale kurde się obudziłam, nie?. rolleyes:

Aha i kwestia ciasta. Coś mam zrobić. .. myslalam ze skoro czika to może sernik na zimno?jakieś inne propozycje?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-31 o 08:25
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:36   #483
Ultra81
Rozeznanie

Neti!!! Strzelam absolutnie oficjalnego forumowego focha! Znów mnie pomyliłaś: jak nie z Majulmi, to z Pstrykiem. C'mon kobieto hehehe
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:38   #484
hope01
Zakorzenienie

Ale duchota na zewnątrz
Daduś obudził sie o 3:30, jak poszłam do niego to już siedział na łóżku. Wzięłam do nas i kotłował się przez godzine zanim jeszcze zasnął. Wstaliśmy przez to wyjątkowo przed 7
Wczoraj go podwórkowy kolega tak całował że go ugryzł nad policzkiem, ale był płacz i szok, bo pierwszy raz mu dziecko coś zrobiło odkąd tu mieszkamy, to codziennie na dworze jesteśy i dziecko wygląda jak obszrpaniec jakiś codziennie uwalone ciuchy, siniaki i zrysowane przez krzaczury nogi. No pełnia dzieciństwa

Ultra 100 lat raz jeszcze
Deli pięknie już domek stoi
Pstryniu jak miałam neostradę, ale rezygnuje teraz, bo sąsiad ma swój internet i będziemy mieć od niego za 30 zł a nie, jak neostradę za niemal 90.
Neti nie poddawaj się ja odpuściłam trochę bieganie bo czekam na buty do biegania aż Lidle znowu puszczą, bo u mnie nie ma, a nie będę na razie dawać kilkaset zł za profeski, skoro dopiero amator jestem. Ćwiczenia z Shaunem mi się znudziły, wczoraj wróciłam do CHodakowskiej, wygrzebałam jakąś płytę z treningiem total fitness 5 zestawów po 3 ćwiczenia 30sekundowe/3 powtórzenia.
Szaja Dawid tak za sobą przez osiedle worek ze śmieciami targa jak idziemy wyrzucić

Zrobiłam wczoraj ten pasztet z cukinii dobry

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:41   #485
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Neti!!! Strzelam absolutnie oficjalnego forumowego focha! Znów mnie pomyliłaś: jak nie z Majulmi, to z Pstrykiem. C'mon kobieto hehehe
Ja z nikim a już tym bardziej z Pstrykem Ciebie nie pomyliłam. Złożyłam Ci życzenia i wprosiłam się na kawkę tudzież koktajl z arbuza. .a że z kawką wyprzedziła Cię Pstryczkowa-to cóż ja poradzę. .. skorzystam bom łasa
Ale kawką Urodzinową od Ciebie tez nie pogardze. Czy odfochujesz się teraz? Bo w tym nie ma dziś mojej winy za grosz :p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-07-31 o 08:42
Stary 2014-07-31, 08:46   #486
Ultra81
Rozeznanie

Neti - już
Hope - dziękuję!
A co do zadrapań i "podwórkowego dziecka" to pjona. Wczoraj szrama przez całą łydkę, siniak na piszczeli i zadrapanie na karku od przechodzenia pod deską od płotu
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:46   #487
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi zajrzyj do k.
Ezzo wrzucę przepis wieczorej jak go odgrzebe bo gdzies sie zapodział
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:47   #488
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
To moja sąsiadka urodziła dziecko niecaly miesiąc temu i teściowa na chwile do nich poszła i mówi.... że dziecko miało ...czapeczke założoną, która nadawałaby się na jesien, bodziaka, kaftanik! i .....kocyk.... idiotka, której nic nie można powiedzieć bo zaraz obruszenie, ale niech wychowuje po swojemu, tylko szkoda dziecka..... bo ona jakaś zaściankowa jest (22 lata) ;]
Ja nie wiem co Ci ludzie/matki mają z tym ubieraniem. Moja w nocy spała w samym body przy mocno uchylonym oknie i chyb ajej dobrze było, bo tylko jedna pobudka na jedzneie była.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 08:47   #489
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Ale duchota na zewnątrz
Daduś obudził sie o 3:30, jak poszłam do niego to już siedział na łóżku. Wzięłam do nas i kotłował się przez godzine zanim jeszcze zasnął. Wstaliśmy przez to wyjątkowo przed 7
Wczoraj go podwórkowy kolega tak całował że go ugryzł nad policzkiem, ale był płacz i szok, bo pierwszy raz mu dziecko coś zrobiło odkąd tu mieszkamy, to codziennie na dworze jesteśy i dziecko wygląda jak obszrpaniec jakiś codziennie uwalone ciuchy, siniaki i zrysowane przez krzaczury nogi. No pełnia dzieciństwa

Ultra 100 lat raz jeszcze
Deli pięknie już domek stoi
Pstryniu jak miałam neostradę, ale rezygnuje teraz, bo sąsiad ma swój internet i będziemy mieć od niego za 30 zł a nie, jak neostradę za niemal 90.
Neti nie poddawaj się ja odpuściłam trochę bieganie bo czekam na buty do biegania aż Lidle znowu puszczą, bo u mnie nie ma, a nie będę na razie dawać kilkaset zł za profeski, skoro dopiero amator jestem. Ćwiczenia z Shaunem mi się znudziły, wczoraj wróciłam do CHodakowskiej, wygrzebałam jakąś płytę z treningiem total fitness 5 zestawów po 3 ćwiczenia 30sekundowe/3 powtórzenia.
Szaja Dawid tak za sobą przez osiedle worek ze śmieciami targa jak idziemy wyrzucić

Zrobiłam wczoraj ten pasztet z cukinii dobry
Chyba i ja spróbuję ten pasztet. Z ilu cukinii robiłaś?

A co do ćwiczeń.kurde człowiek taki głupi i zapomina ze tył rok czy dwa albo i dłużej. wiec i schudnąć nie da się w miesiąc. A najlepszym motywatorem są efekty.a jak mi waga stoi to doła załapuje. No ale w końcu mam Was tez od tego żeby miał mnie kto podtrzymać na duchu... kopnąć w dupę, nie?:p

Stary 2014-07-31, 08:51   #490
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli, ojacieżpierdziu, faktycznie lecicie na maksa z koksem!!! W sensie, z domem tylko no, wydaje mi się, że z takimi stawianymi na "już" jest mniej roboty, mniej pilnowania, no nie wiem mniej do spartaczenia może. Mamy czas, musi się u małża wyjaśnić wsio, trzymajcie kciuki 5go sierpnia

Ogarniam bloga właśnie

omlecik z płatków owsianych - hit moje dziecko uwielbia zdrowe jedzenie, cóż, to dobrze chyba

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

a ja wczoraj biegałam i zaglądałam do wózków (jak zawsze) ANI JEDEN brzdąc nie był ubrany!!! mijałam chyba 5 wózków i w każdym bobo ubrane w samego bodziaka/rampersa ewentualnie pieluszka obok czy nóżki przykryte, no ale to tetrówka także, jestem dumna z moejgo miasta

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:02   #491
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Chyba i ja spróbuję ten pasztet. Z ilu cukinii robiłaś?

A co do ćwiczeń.kurde człowiek taki głupi i zapomina ze tył rok czy dwa albo i dłużej. wiec i schudnąć nie da się w miesiąc. A najlepszym motywatorem są efekty.a jak mi waga stoi to doła załapuje. No ale w końcu mam Was tez od tego żeby miał mnie kto podtrzymać na duchu... kopnąć w dupę, nie?:p

Bierz sie do roboty!!!!!!!!! ja wlasnie zrobilam prawie cały skalpel wyzwanie, jest taka czika;> ze nie mam sily... dzis nie jade na działke, tesciowa dzwonila i mówiła ze Amelos nie da rady, za gorąco.

\

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 09:05   #492
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Bierz sie do roboty!!!!!!!!! ja wlasnie zrobilam prawie cały skalpel wyzwanie, jest taka czika;> ze nie mam sily... dzis nie jade na działke, tesciowa dzwonila i mówiła ze Amelos nie da rady, za gorąco.

\
Się wezmę. .. jeszcze Ty mnie kopiesz?
Niech mi dziecię usnie

Stary 2014-07-31, 09:07   #493
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli, ojacieżpierdziu, faktycznie lecicie na maksa z koksem!!! W sensie, z domem tylko no, wydaje mi się, że z takimi stawianymi na "już" jest mniej roboty, mniej pilnowania, no nie wiem mniej do spartaczenia może. Mamy czas, musi się u małża wyjaśnić wsio, trzymajcie kciuki 5go sierpnia
Nie wiem;p ale łatwo można schrzanić murowany dom, np sciany nierówne ;p ale tynkarze u nas spisali się na medal, weszli w 9osób i w 5 dni ogarneli;p

Dziewczyny, te ktore złożyły łózeczko, jak przechowujecie materac?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-07-31 o 09:09
Stary 2014-07-31, 09:53   #494
marsi11
Zakorzenienie

hello!
wczoraj jak moj maluszek poszedl spać, siedziałam przy nim i patrzylam jak spokojnie oddycha i słuchałam jak miarowo bije jego serduszko (uwielbiam słuchać Leosia serduszka) no i wiecie....
zaczełam odprawiać modły,żeby diabełek z niego wyszedł i żeby już taki dzień jak ten się wiecej nie powtórzył
Leos spał do......8 jest dziś uśmiechnięty, pogodny i kochany
ech ta matka czarownica

za to ja, mialam pierwszy raz w tej ciąży skurcze łydekwyłam do księżyca, cholerka ostatnio zapominałam magnezu lykać

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
woooow, ale kochana jesteś już sam tytuł mnie wzruszył
dziękuję,właśnie zamowiłam i oplaciłam

Cytat:
sa jakies mniej solidne? I bardziej podatne na korniki/pozary? Wilgoc? Jak z osadzaniem, nie ma probemu, ze od razu prawie wykonczeniowka? Jakos mi sie zawsze zassze tak kojarzylo, drewniane domki z letniskowymi..... Moze glupie, ale chce wybrac najlepsza opcje a z drugiej strony hmmmm.... Nie wyobrazam sobie budowac domu przez 3latachyba by mnie nerwy szczelily:P
no co Ty
to specjalne drewno i specjalnie impregnowane
żadne korniki ani wilgoć, nic do tego to mega ekologiczne rozwiązanie
my za opał miesięcznie na zimę wydajemy jakieś 150 zł za ogrzanie chaty 115 m
ja widzę same pozytywy i nie zamienilabym na tradycyjny murowany

to nie są domy z bali i wizulnie niczym się nie różznią od tych murowanych to tylko technologia inna
https://www.google.pl/search?biw=136...Tm590#imgdii=_

Lewandowski właśnie buduję chatę szkieletową na Mazurach, tylko on to ma wielgachny metraż

U nas jeszcze nie ma przekonania do tej technologii, a szkoda bo w Norwego głównie na tej metodzie opiera się budownictwo podobnie jak w Kanadzie.Cóż u nas na wsi mówili,że stodołe budujemy a teraz mamy piękny domek z elewacją z kamienia hihihi i nikt kto nie wie nie domysla się z czego jest zbudowany

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Nie wiem;p ale łatwo można schrzanić murowany dom, np sciany nierówne ;p ale tynkarze u nas spisali się na medal, weszli w 9osób i w 5 dni ogarneli;p

Dziewczyny, te ktore złożyły łózeczko, jak przechowujecie materac?

hihih my to w trakcie budowy przesuwaliśmy ściany i nie musieliśmy mieć zgody kierownika, tym samym zwiekszylismy metraz lazienki na rzecz jednego pokoju, zmniejszylismy kotlownie, przesunelismy schody i powiekszylismy okna

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
taki mam zamiar

Marsi, Ty sie nie przemęczaj słonce!!!! W atkim upale, przy Leosiu rozrabiaku masz tylko odpoczywac!

kooocham Cię
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 09:57   #495
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Marsi ja zawsze chciałam kanadyjczyka powiedz naprawde jest oszczedny ?? macie jakies eko technologie zamontowane
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 10:22   #496
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Marsi ja zawsze chciałam kanadyjczyka powiedz naprawde jest oszczedny ?? macie jakies eko technologie zamontowane
Mika, baaardzo oszczędny, w domu śpimy non stop przy otwartych oknach, mieliśmy zamontować system rekuperacji ale zabrakło nam siana i tego faktycznie brakuje bo jak są drwi zamknięte to pomieszczenia nagrzewają się od naszej temperatury a rekuperacja wymieniałaby to ciepłe powietrze
poza piecem na eko groszek, z tych takich nowoczesnych i oszczędnych nic nie montowaliśmy, ja jestem zachwycona tego typu technologią i będę polecać każdemu

Dziewczyny, dziękuję za miłe słowe, zmotywowałyście mnie z tym blogiem. Kochane jesteście. W zasadzie to kompletnie nie mam talentu do pisania mam wręcz problemy ze stylem ale nie będę przecież felietonów pisać tylko któtkie dygresje
ech...gdybym jeszcze miała talent Bokeh to by chciala bloga honorować pięknymi fotkami a tak to komorką muszę się zadowolić
Stary 2014-07-31, 11:05   #497
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello!
wczoraj jak moj maluszek poszedl spać, siedziałam przy nim i patrzylam jak spokojnie oddycha i słuchałam jak miarowo bije jego serduszko (uwielbiam słuchać Leosia serduszka) no i wiecie....
zaczełam odprawiać modły,żeby diabełek z niego wyszedł i żeby już taki dzień jak ten się wiecej nie powtórzył
Leos spał do......8 jest dziś uśmiechnięty, pogodny i kochany
ech ta matka czarownica
My powiększyliśmy metraż kotłowni, tym samym powiększyła się garderoba no i ogólnie metraż wychodzi 156m;o

Marsii kochana jaki masz ten piec? jest moze w necie? bo my już musimy zraz tez wybrać, tez chcemy na eko groszek

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-07-31 o 11:06
Stary 2014-07-31, 11:13   #498
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
My powiększyliśmy metraż kotłowni, tym samym powiększyła się garderoba no i ogólnie metraż wychodzi 156m;o

Marsii kochana jaki masz ten piec? jest moze w necie? bo my już musimy zraz tez wybrać, tez chcemy na eko groszek
o matko 156 tyle do sprzątania

a piec zobaczę jak będę w domu bo z głowy to nie pmiętam
Stary 2014-07-31, 11:15   #499
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
o matko 156 tyle do sprzątania

a piec zobaczę jak będę w domu bo z głowy to nie pmiętam
mialo byc 104;o ale jest tak na prawde 156....

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 11:52   #500
pstryczek84
Zakorzenienie

dzieki za odp w spr neta. Hope, to strasznie duzo placiliscie za internet! ale to pewnie z tv razem?
ja teraz place 43 a po przedluzeniu 49
troche sie cykam wziac cos innego bo orange juz znam, nie musialabym instalowac wszystkiego od poczatku itd...
no nic, mam jeszcze miesiac, moze zadzwonia z jakas extra promocja

marsi - 150zl???????????????????? ??? zburzam nasza chalupe i stawiam drewniaka

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ja z nikim a już tym bardziej z Pstrykem Ciebie nie pomyliłam. Złożyłam Ci życzenia i wprosiłam się na kawkę tudzież koktajl z arbuza. .a że z kawką wyprzedziła Cię Pstryczkowa-to cóż ja poradzę. .. skorzystam bom łasa
Ale kawką Urodzinową od Ciebie tez nie pogardze. Czy odfochujesz się teraz? Bo w tym nie ma dziś mojej winy za grosz :p

nie przypominam se

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 11:54   #501
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

DO MAM DZIEWCZYNEK mam śliczna letnia cieniutka sukieneczke NEXT jest nowa ale bez metki.
R. 86. Za 15 zł. ?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1406804004414.jpg (57,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1406804017654.jpg (88,0 KB, 8 załadowań)

Stary 2014-07-31, 12:01   #502
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no nic, mam jeszcze miesiac, moze zadzwonia z jakas extra promocja

marsi - 150zl???????????????????? ??? zburzam nasza chalupe i stawiam drewniaka

nie przypominam se
Sama zadzwoń i negocjuj. Mój tzt tak zrobił, jak chciał przedłużyć dalej umowę tel.

Normalnie jestem DĘTKA. SPAĆ!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-31, 12:11   #503
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
ultra najlepszosci!!
marsi Czarownico, nie przyjechalabys zaczarowac i Yae? Nie wyrabiam - dzis dzien bez drzemki, a od poludnia harce i swawole z rowiesniczka. Efekt taki, ze Yae zasnela... idac!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-31, 12:21   #504
ewulkaaa
Wtajemniczenie

siemka!!!

Neti, w dupę chcesz? Zabieraj się za ćwiczenia i dietkę i nie marudź!!! To kwestia wprawy, dołącz to do dnia codziennego jak kawę, po tygodniu już nie będziesz marudzić najgorzej przerwać.

A co do tego, że waga stanęła...normalne!!! Jak nie przestaniesz to po tygodniu, może po dwóch znów ruszy, jak przestaniesz to etofekt jojo murowany ;]

więc nie marudź, jak ja z Hashimoto schudłam, to tobie powinno pójść z płatka

Widziałam, że gadałyście o chodaku. Ja ostatnio w biedrze kupiłam turbo wyzwanie i stwierdzam, że jest to mój ulubiony program, no może body express też tak lubie jak to
za to kupiłam sobie książkę chodaka i tam jest trening na płaski brzuch, dziewczyny, po 3 minutach wyję z bólu ale codziennie zwiększałam dawkę, dziś wykonałam już całe 15 minut oczywiście to tylko dodatek do normalnego treningu
a co do sklapela wyzwanie - kurde nie lubie no. Czasem robie, bo wiem że są efekty, ale nie sprawia mi to przyjemności

i mogę się pochwalić?
w 15 miesięcy, z choroba Hashimoto, zeszłam z BMI 30,8 (OTYŁOŚĆ!!!) do 25,8, jeszcze 2 kilo i wejdę w wagę prawidłową! w sumie 15kg i milion centymetrów. Powiem wam, że jestem z siebie dumna
przepraszam za prywatę

aaa i zazdroszę wam budowy domu, własnego domu itd tak pozaytywnie. A wy Deli to już całkiem lecicie z tym koksem. Jeśli to nie tajmenica, bo oczywiście to tylko forum, ile was wyniesie budowa domu? w sensie bez działki. U nas w otoczeniu zazwyczaj systemy ekonomiczne, czyli co tylko się da robi się własnymi rękoma, a i tak wychodzą sumy rzędu 200-300tys

Ultra, stówka kochana!

Sylwia, powiem ci szczerze, że Twój post mnie...zmartwił kurcze, ja nie wierze w magiczne przemiany, nie ufaj mu PROSZĘ!!! bądź czujna, pamiętaj że to chory człowiek

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Lady a wy gdzie się planujecie budować? Bo kiedyś cos wspominałaś o przeprowadzce na północ.

Coś wam pawiem, gdybym sama nie usłyszała, to bym nie uwierzyła niani, ale powiedział to do mnie. Wczoraj jemy kolacje, my zawsze przy oknie, zeby było ciekawiej i tak sobie opowiadamy coraz częsciej na zmianę co widzimy. Moje dziecko powiedziało spacerujące 2 kobiety: "Dwie panie idą" i on już ładnie rozróżnia, że : "Pan idzie" a "Pan i Pani idą" jak jedzie auto to woła "titit jedzie" jak już straci auto z zasięgu wzroku to jest "titit jechał", coraz częściej też "hauhau" zatępowany jest słowem "pies", do tego coraz sprawniej rozróżnia kolor biały i czarny, co prawda nadal 40% zabawek i rzeczy jest białych, ale coraz trafniej to określa. Poza tym, mam wrażenie, że obsługa takiego mówiącego dziecka jest o niebo prostsza, uciska go noga w bucie to powie "mama ała tutaj" i pokazuje gdzie boli, jest głodny tez powie, chce gdzieś pójść, coś pokazać też zakomunikuje "mam chodz". Zdecydowania pewniej i lepiej czuję się jako mama dziecka od roku wzwyż niż takiego niemowlaka.

wooow, super gratulacje!!!
u nas poza kilkoma słowami mamy głównie yyyyyyyyy
zaczyna mnie to martwić

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Silver..jak wyżej. Sandały sprzedałam, wyła do utraty tchu. Żadnych innych też nie akceptuje. Dopiero teraz tenisowki zaczęły przechodzić dziś nawet 1 raz w życiu! na gołą stopę. Ja bym ja na boso najchętniej puściła Ale boi się i nie chce: (
Dziś w lildlu były crocsy w jej rozmiarze, myślałam czy wziąć Ale nawet przymierzyć niet

Kurcze, powiem ci że nie spotkałąm się z czymś takim, ty jako psycholog wiesz dlaczego ona może tak reagować na nowe buty? czy po prostu "taki urok"?

Cytat:
Sama zadzwoń i negocjuj. Mój tzt tak zrobił, jak chciał przedłużyć dalej umowę tel.

Normalnie jestem DĘTKA. SPAĆ!!!!!!
zgadzam sie, najlepiej wypowiedz umowę, wtedy dzwonią po 10000 razy dziennie z takimi ofertami, że głowa mała. Miałam już tak z cyfrowym polsatem (przekonali mnei w końcu bo wychodziły groszen!) z orange (ale się nie zgodziłam, bo mnei wkurzyli) i ostatatnio teść chciał przejść w plusie na kartę, był stanowczy bardzo, po 2 tygodniach zaproponowali mu takąofertę, że za 9,9 ma darmowe do plusa, 150min darmowych do wszystkich, ileś tam smsów i inernet oni za wszelką cenę chcą utrzymać klienta po prostu ;]

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:22   #505
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
s
Widziałam, że gadałyście o chodaku. Ja ostatnio w biedrze kupiłam turbo wyzwanie i stwierdzam, że jest to mój ulubiony program, no może body express też tak lubie jak to
za to kupiłam sobie książkę chodaka i tam jest trening na płaski brzuch, dziewczyny, po 3 minutach wyję z bólu ale codziennie zwiększałam dawkę, dziś wykonałam już całe 15 minut oczywiście to tylko dodatek do normalnego treningu
a co do sklapela wyzwanie - kurde nie lubie no. Czasem robie, bo wiem że są efekty, ale nie sprawia mi to przyjemności

i mogę się pochwalić?
w 15 miesięcy, z choroba Hashimoto, zeszłam z BMI 30,8 (OTYŁOŚĆ!!!) do 25,8, jeszcze 2 kilo i wejdę w wagę prawidłową! w sumie 15kg i milion centymetrów. Powiem wam, że jestem z siebie dumna
przepraszam za prywatę

aaa i zazdroszę wam budowy domu, własnego domu itd tak pozaytywnie. A wy Deli to już całkiem lecicie z tym koksem. Jeśli to nie tajmenica, bo oczywiście to tylko forum, ile was wyniesie budowa domu? w sensie bez działki. U nas w otoczeniu zazwyczaj systemy ekonomiczne, czyli co tylko się da robi się własnymi rękoma, a i tak wychodzą sumy rzędu 200-300tys
A co to za cwiczenia;> moglabys zeskanować czy zrobic zdj i wrzucic;> ciekawa jestem? mi turbo też sie podoba, ale nie na moje kolano, za bardzo obciąza;/ a skalpel wyzwanie jest ok, tylko nie lubie tego ostatniego ćwiczenia na plecy.

Pięknie schudłaś! oby tak dalej))

co do budowy, tak takie kwoty... jak skonczymy to powiem ile dokładnie nas wyniosło. Sama hydraulika 30tysi a np cegły na całą chate 5 tysi;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-31, 12:25   #506
marsi11
Zakorzenienie

Ewuulka dla mnie jesteś wzorem determinacji,wytrwałości, ambicji i nie wiem czego jeszcze, wielkie wielkie brawa,że nie poddałaś,że masz jasno wyznaczony cel i nie poddajesz się
SZACUN
Stary 2014-07-31, 12:32   #507
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
ultra najlepszosci!!
marsi Czarownico, nie przyjechalabys zaczarowac i Yae? Nie wyrabiam - dzis dzien bez drzemki, a od poludnia harce i swawole z rowiesniczka. Efekt taki, ze Yae zasnela... idac!!
O MATKO!

ewulka
- ogromne GRATULACJE!!!!!!!!! jestes mistrzem poprostu!
Neti - widzisz? podnos doopke i cwicz! cwicz! cwicz! da sie? da!!!!

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

chyba faktycznie sama zadzwonie do nich, zobaczym co mi zaoferuja

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 12:35   #508
Delicjanka
Zakorzenienie

czytajcie, przed chwila to czytaklam i leje:haha ha:

Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża, by kupić abażur z kryształów (to, co wisi z lampami na suficie, baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup..tego tamtego, no obmyć). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: "a może powiesimy od razu ten abażur?" No i mąż albo z powodu koniaku, albo widząc moje szczęście, zgodził się.
Postawiliśmy krzesło, na krześle mały taboret, mój mąż wspiął się na tę piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona
tym widokiem, biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie... myślałam, że mnie zabije, a on mówi
- K..a, ale mnie prądem walnęło, aż do jąder doszło, dobrze, ze nie na smierc..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-07-31, 12:38   #509
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża, by kupić abażur z kryształów (to, co wisi z lampami na suficie, baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup..tego tamtego, no obmyć). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: "a może powiesimy od razu ten abażur?" No i mąż albo z powodu koniaku, albo widząc moje szczęście, zgodził się.
Postawiliśmy krzesło, na krześle mały taboret, mój mąż wspiął się na tę piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa, obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona
tym widokiem, biorę i tak lekko pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie... myślałam, że mnie zabije, a on mówi
ja pier........ Deli padłam i nie mogłam się podniesc
dawno się tak nie uśmiałam

Meneq bidulko musisz ją zaczarować jak będzie słodko spać, ja wczoraj mojego śpiącego szkraba kochalam ponad wszystko i tysiąc razy mocniej
Stary 2014-07-31, 12:40   #510
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Ku...wa leze.!!

Dziś tylko melb brzuch uda i pośladki a wieczorem bieganie. .. może być?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości