![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )WITAMY W KOLEJNEJ ODSŁONIE!
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-07-24 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Nie ma linków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skopiuję posta:
Lady: ja pisałam, moja ma fazę na lalę Smiki i takiego misia figurkę z lego, ale ciii od dwóch dni nie mogę znaleźć i o dziwo jeszcze nie zareagowała. Ale już się boję. Lala jest naj naj, wszystko z lalą. Ma też fazę na swoją podusię z łożeczka, nosi ją wszędzie i kładzie się na niej, ostatnio wieczorem śpiewa sobie "aaa" i na podłodze się kładzie z nią Czy Wasze pociechy też są takie, że wszystko z Wami, tak jak wy, we wszystkim pomagają i wszystko podają? Moja musi : * zanieść szklankę jak pusta/talerzyk etc etc po sobie i po nas, na blat przy zlewie * domyka drzwi i szafki * jak mówię że robimy obiadek/kolację cokolwiek : podaje talerzyki : dla mnie, dla taty, dla siebie. * podaje nam pic - szklanki * jak mówię, że idę robić sobie kawę, biegnie, żeby mi dać kubek i sama wtedy chce wodę do takiego samego * rozwiesza ze mną pranie * musi włączyć pralkę * spuścić wodę w wc * wyciera rozlane * jak mówię, że idę ziemniaki obrać to wyjmuje ziemniaki z pojemnika, idzie po garnek mały, przynosi mi i czeka aż będe obierać i podawać jej ziemniaka do włożenia do gara * jak obieram coś , warzywa np na zupę to sama musi to robić drugim obierakiem i tak dalej i tak dalej.. * ubierać też chce się sama, spodnie już umie, tylko muszę podciągnąć. Jakiś ma strasznie szybki pęd do samodzielności. Może to przez to, że jak coś robimy to razem bo jest jednocześnie strasznie mamowa i przynożna? Szaja: łączę się, moja też śpi, z tego samego powodu wcześniej co Dorotka. Moja głowaaaa Od dwóch tygodni gdzieś jest krzyko-pisk i pady na ziemię ze łzami jak grochy - co chwila. |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Heh Kija badz wyrozumiala :-P :-P
Debrah odpowiem Ci tu juz, Hania tez mi pomaga w wielu rzeczach, wyciaga sztucce ze,zmywarki i mi podaje, wyciera stol jaa ja wycieram, karmi misie, jak wchodizmy do klatki to musi wstukac kod otwierajacy, ppdobnie jak Amelka ale moze nie az tak bardzo, chociaz buty wczoraj sama ubierala, mi tez chciala ubierac :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#6 |
Zakorzenienie
|
Bokeh: ale to jest do tego stopnia, że wszyscy się śmieją , że goście to za długo u mnie nie pobędą jak przyjdą bo najpierw będą musieli szybko kawę wypić ( bo pogania wszystkich, jak odstawisz napój, to daje ci i mówi "piju, piju!" - żeby wypić bo pusty będzie i będzie mogła "zianieś" na blat do umycia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Debrah i ona tak ładnie sama szklane szklanki, kubki, talerzyki nosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Debah u nas jest podobnie bo robimy wszystko razem. no prócz podawania talerzy ze zmywarki bo na to nie pozwalam.
ale np ja i Tz mamy swoje kubki do picia kawy, to jak mój był brudny i zrobiłam sobie w jego to Hania była oburzona i krzyczała tato tato;p
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to się wzięło stąd, że mi chciała zabierać. Więc mówiłamjak coś robiłam to mówiłam np. " o widzisz, puste, chodź, zaniesiemy tutaj na blat bo umycia" bo mi chciała zabierać rzeczy więc pokazałam jej gdzie się zanosi. żeby mogła realizować swoje ciągotki ale w sensowny sposób. Więc zaczęła chwytać i mówiłam cały czas, żeby łapała w dwie rączki bo wygodniej trzymać i nie spadnie jej. I teraz trzyma oburącz i niesie cała zachwycona. Wszystko : talerze, szklanki, kubki/wstaw co chcesz. Jeśli jest w stanie unieść. Jesli nie to mówi " cieńcie!" (ciężkie) i pomagam. Zapędów do rzucania już nie ma. Ale żeby nie było : nie wysługuję się dzieckiem ![]() Wszystko robię sama, tylko, że najczęściej ona chce - i cieszy się z tego więc pozwalam. Edit: tak samo potrafi już pić ze zwykłego kubka , ze zwykłej szklanki ect etc. Trzyma dwoma rączkami i pije sobie, rozlewa rzadko. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Misia: no u nas też : ja nie mogę mieć telefonu Tż w ręce ![]() Wczoraj poszedł do sklepu i zostawił telefon a akurat sms mu przyszedł. Nie mogłam zobaczyć co to - poderwała się na równe nogi i do drzwi. Wyła, bo taty nie było i nie mogła mu telefonu dać, a przeciez "alo alo!" dzwonił... Tak samo jkak Tż nie mógł przy niej mojej książki czytać bo było "mamy! mamy!" - no trudno ![]() Co do tłuczenia: raz w życiu stłukła kubek z pół roku temu bo potrąciła. Niosąc/ucząc się tego nigdy. Bo dopóki nie trzymała dobrze, w dwóch rękach - to ja trzymałam z drugiej strony i niosłyśmy razem. I mówiłam dlaczego, że sama będzie jak chwyci mocno dwiema. Załapała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47432352] Dzień przetrwania :/ Dorotka od rana taki marud mega, że już mam dość, położyłam spać bo normalnie płacz o wszystko, nic nie pasuje, jeść nie, pić nie, tulić nie, bawić nie, chodzić nie, masakra. I do tego pady na ziemię ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Kija, cena kosmos! masakra, 89zł??? w życiu nie dam.[/QUOTE] Ja dam, jak tylko będe mieć okazję, tylko w tej sytacji pasowałoby jechać bez Oliwki albo z mamą żebyśmy oboje z Tż z czegoś skorzystali, a Oli wtedy z babcią. Cytat:
-jak siedze na kibelku to wali mnie klapą po plecach bo chce zamknąć; -jak wstanę to zamyka inna sprawa że mamy taką samoopadającą i nei wiem ile jeszcze w tej sytuacji wytrzyma; - spuszcza za mna wodę; -zamyka kuchenke mikrofalową; -prania nie rozwiesza bo nie lubi dotykać mokrego i zimnego; --ubierac sama się strasznie chce, podobnie z jedzeniem, karmi mnie przy okazji, niestety mi zawsze trafai się ziemniak a Tż mięsko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dodam, że z tym jedzeniem to jest też tak, że przez to, że mamy problem jaki mamy - angażuję ją w przygotowywania, wyjmowanie, gotowanie - żeby to miało też wymiar "jedzenie i szykowanie to coś fajnego", a nóż widelec kiedyś coś to da.....
Smiesznie jest też jak mówię, że idę do łazienki pomalować oczy - idzie ze mną, podaje mi rzeczy, grzebiąc w kosmetyczce - tusz do rzęs, pędzelki. Jak wykańczam i daję jakiś puder/brązer puszkiem to ją też muszę pacnąć (rzecz jasna ledwo dotykam śladu nie ma), "miziu miziu" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ola!
Doczytałam poprzedni wątek do końca, postaram się być w tym watku na bieżąco. Z tego co zapamiętałam: Kija ja pracowałam dwa sezony w odpowiedniku Energyladnu w UK. I tam właśnie było fajne rozwiązanie - samo wejście do parku nie kosztowało nic. Opaska na wszystkie rajdy kosztowała 20 funtów, do oporu na wszystko ile chcesz. Dla dzieci opaski były tańsze. Można było również kupować bilety na poszczególne rajdy osobno. Yellow jak ja Ciebie podziwiam, że ta spokojnie wszystko znosisz. Jesteś dla mnie wzorem cierpliwości i matczynej miłości. Bo wiem, że robisz to dla Małego. Lady ja też mam wrażenie, że Blanka czasem widzi "duchy" ![]() ![]() Meneq ja myślę, że nie uda się wyjazd bez Yae. Z drugiej strony mam nadzieję, że zachowanie TŻ jest podyktowane troską o Ciebie ![]() Hje jak się czuje Polcia dzisiaj? Iwfka strasznie się męczysz... Warto?? Little jak widzę gdzieś napis "kebab" to od razu widzę ślimaki ![]() ![]() Debrah pięknie Amelka sobie radzi. ![]() U nas podobie. Ja nie wiem skąd dzieci czerpią pomysły? Tylko z obesrwacji? Blancia właśnie zasnęła, mąż robi obiad więc mam chwilkę dla Was ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w akwarium, myślę, że mój mały szogun wystraszył wszystkie rybki ![]() ![]() Dziewczyny mamy tylko ogromny problem z zasypianiem tutaj. Mam wrażenie, że Blanka nie ma czasu spać. A jak wiecie, Ona jest samozasypiającym dzieckiem, więc nie da się ululać czy przytulić do spania. W wózku czasem kimnie 20 minut. Tyle. Jedynie dzisiaj jakiś progres w tym temacie, bo mówię do Niej "Blanciu idziemy spać?" A Ona wzięła smoczek, wdrapała się na nasze łóżko, zrobiła mi "papa" i poszła spać. Wrzucę Wam pewne zdjęcie do klubu, bo tu się wstydzę. ![]() ps. Dziewczyny Blanka mi strasznie tutaj kaszle. Czasem sucho czasem mokro. Poza tym nic jej nie jest. Myslicie ze to zmiana powietrza? Całuję Was mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Debrah Dawid też
![]() -pakuje zmywarkę i wyciąga czyste naczynia. Daje mi do schowania ![]() -rozpakowuje zakupy i odnosi rzeczy do szafek: te które wie, gdzie mają swoje miejsce, resztę kładzie mi na stole -przynosi mi partiami pranie z pralki i podaje spinacze przy wieszaniu. Poza tym jak mi podaje daną część garderoby, to ja wcześniej strzepuje, jak ja przed powieszeniem ![]() -ziemniaków mi co prawda obierać nie pomaga, ale dupka mu się pali żeby kolejnego i kolejnego do wody wkładać ![]() -spodnie zakłada i często prawdiłowo buty ![]() -telefon jak mój dzwoni to nie ma opcji że da go TZtowi tylko mi przynosi i podobnie z telefonem TZta -ściera za sobą stolik -ZAWSZE przy jedzeniu musi mieć chusteczke, bo wyciera sobie rączki i buzię na bieżąco oraz plame po tym co mu gdzieś w krzesełko spadnie. -jak się wybrudzi, idzie do szafki po świeżą koszulkę -odkurza ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-07-24 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiedziałam że już nowy wątek. Skopiuję to co napisałam w starym ![]() Mąż z Darią przyjechali rano i byliśmy na tym badaniu usg. Dobra nowina potwierdzona - nerki są prawie tej samiej wielkości (lewa minimalnie większa, ale w normie). Będę wieczorkiem i nadrobię. Teraz spędzę czas z rodzinką
#16 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowej czesci
![]() ![]() Dziec mi zasnal na drzemke dopiero teraz ale za to sam, SAM! chyba po raz pierwszy! sam w lozeczku, pogladzilam go tylko po policzku i odlecial ![]() w ogole od kilkunastu dni nie daje sie usypiac na rekach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz mlody pokazuje na nasza sypialnie, wola "tam", kladzie sie na lozku, poprzekreca sie na wszystkie strony, porzuca, pofika i zasypia ![]() Cytat:
a ta pieluszka to nie byla jednorazowa? Cytat:
![]() u nas na poczatku tez byla niania ![]() ![]() meneq - nie pojmuje myslenia twojego tz ![]() Cytat:
![]() coraz czesciej mysle na zalozeniem konta na fb ![]() ale tylko z tego wzgledu o ktorym kiedys pisala Kija. duzo rzeczy w sensie informacji mnie omija ![]() tylko mi sie wydaje ze on taki skomplikowany jest ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() jejku, ty jak cos napiszesz to klekajcie narody! NIGDY nie przyszlo mi nawet do glowy ze to moga "byc" anioly, wszedzie dokola jesli juz to tylko duchy duchy duchy ![]() Silver - wspaniala wiadomosc! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Silver ogromnie się cieszę!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle wrażeń że Blanka nie ma czsu spać. Kaszel-pewnie zmiana klimatu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze Oliwka poszła dzisiaj na drzemkę o 11, nie iwem co jej się stało. Tż przywozi ją i mamę do Rzeszowa i idziemy jakies meble poogladać.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Silver wspaniała wiadomość!
![]() Wydaje mi się, że takie umiejętności to w drodze obserwacji, bo ja nie uczyłam większości z nich Dawida. On po prostu mnie śledzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Silver super, że wszystko poszło ku dobremu
![]() Fewciu ale optymizm dzisiaj od Ciebie bije ![]() Dziewczyny przejżałam klubowy wątek z przepisami, ale nie znalazłam już przewijającego się u nas kilkakrotnie tematu tiramisu, podrzuci ktoś coś? Mam gości na weekend, układam menu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Kurde nigdy nie będę pierwsza:banghead:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- PSTRYKU. .. to są jednorazowe pieluszki. ..ja tego nie doczytałam-blondynka :/ P.s przyszły dzisiaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Silver Brawo
![]() ![]()
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Ze starego:
Cytat:
![]() Odpieluszkowe zapalenie mózgu ![]() Cytat:
![]() ![]() Lady, ![]() ![]() Fewciu, bardzo się cieszę, że tak się udaje urlop. Korzystajcie! ![]() I miło, że pytasz o Polę ![]() ![]() ![]() Silver, cudna wiadomość! ![]() Łech, idziemy w sobotę na wesele do kuzynki tż. Dobrze, że nie bierzemy Poli, bo ludzie by chyba pomyśleli, że albo ją bijemy, albo bierze udział w jakichś nielegalnych walkach ![]() Dzisiaj kupiłam sobie biustonosz. Powiem Wam, że jestem w szoku, albo się musieli w rozmiarze pomylić. Nie dość, że pod biustem 75 (przed ciążą taki miałam), to jeszcze miseczka C (a taką miałam podczas karmienia). 75C, no szok po prostu jak nie wiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie macie czasem brudno w pokoju? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a kaszel i zasypianie pewnie zmiana miejsca, klimatu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie pamiętam z jakiej okazji kupiłam Hani ten zestaw sprzatający z odkurzaczem. chyba na dzień dziecka. Boi się go tak, że się cała trzęsie i w histerie wpada jak tylko go widzi. a jak już się włączy to cała w łzach jest. schowaliśmy go i wczoraj niefortunnie włączył się bo rzuciłam jakąś zabawkę w kąt, Hania jak usłyszała ten dźwięk to Jej uspokoić nie mogłam przez kilka minut ![]()
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-07-24 o 14:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Chodzi Ci o kurz? Nie,mokre roczniki też wieszam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze jest plesn, roztocza? Bo w zmiane klimatu to ja nie wierze a fewciowy balagan zapewne nie dopuszcza istnienia takowych i stad reakcji spodziewalabym sie. Yae dzis usnela na drzemke o 17.45!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Zdążyłam napisać trzy posty, które przepadły a już nowy wątek, nigdy za Wami nie nadaze
![]() ![]() Dziewczyny, jeśli wlaczacie kołysanki dzieciom, to polecam Na yt kołysanke księżniczki Loli, uwielbiamy z Julasem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.