![]() |
#481 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 25 :)
Cytat:
Cytat:
Więc powodzenia i jak najwięcej sukcesów TŻtowi życzę!!! ![]() ![]() ![]() ![]() hah.. koleżanka tak do mnie ostatnio wyjechała z tekstem że po tabletkach to nie tylko bliźniaki się zdarzają ale i 5cioraczki.. co wtedy ? :P Cytat:
![]() Spędziłam 3 godziny w przychodni żeby dostać zaświadczenie że jestem zdolna do pracy.. szaleństwo tyle czasu!! chociaż tyle ze nic nie musiałam płacić bo firma opłaca ![]() A póxniej pojechałam do mojej pracy sprzed roku i spędziłam tam 2 h na plotkach xD a chciałam tylko zaświadczenie od kiedy do kiedy tam pracowałam, bo to umowa o dzieło było.. Aaa.. kupiłam dynie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja Wawe lubie włąsnie za to, ze wszędzie da się dojechac metrem, autobusem czy tramwajem o każdej porze dnia i nocy i nie trzeba mieć samochodu ciągle pod ręką ![]() mieszkam w bloku całe życie więc na ten temat sie nie wypowiem choc na nowym mieszkaniu brakuje mi balkonu (u Mamy miałam taras z trawką prawie 30 metrów ;p) Ja osobiście to sie boję mieskzania w domu (mój M. ciagle twierdzi, ze my się zbudujemy niedlugo - działka jest, pieniadze sie znajda (jak nie gotowka to kredyt) mamy mieszkanie w Wawie swietne na wynajem wiec jest to realne ale nie jestem przekonana - za dużo sprzątania, ogródkowania itp i co najgorsze dla mnie - wszystkie naprawy trzeba samemu we własnym zakresie (teraz dzwonie do administracji i mi wymieniaja wadliwe okno, sciagaja hydraulika itp i nic za to nie place ;p).. M. jest specrączką od wszystkiego ale przeciez nie bedzie mi ogarniał całego do0mu gdy ja będę leżeć do góiry brzuchem ;p ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
tyle osób ma w Wawie dzieci więc się da ![]() a tak serio to zależy co kto lubui i komu na czym zależy - Ty i tak masz zamiar liczyć na nianie z tego co pamietam to czy Wrocław czy Warszawa to to samo w kwestii opieki nad dzieckiem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do najbliższego miasta powiatowego jest stamtąd jakieś 12-15 km, do tego, w którym mieszkamy teraz około 30 km. Są dwie drigi dojazdowe, wiec nawet zima da się przejechać ktoras z nich. Działka fajna, bo z tylu las, po jednej i drugiej stronie brak sąsiadów, tylko po przeciwnej stronie jest zabudowa, wiec spokój totalny. Wokół stary sad, jakieś zabudowania np. do adaptacji na garaż czy coś takiego. Prąd i woda dociagniete, dom do rozbiórki ale są fundamenty, można zobaczyć w jakim są stanie, ewentualnie rozbudować. Echh, będę go urabiac, bo wprawdzie musielibyśmy dojeżdżać do pracy ale samochodem to nie problem i rano koło domu jedzie Bus (jest przystanek), moglibyśmy jeździć razem, a zresztą M. i tak pracuje często w rozjazdach. No i nie wiadomo czy będziemy nadal pracować w tych miejscach. Ale fajna tam cisza, spokój, powietrze, ech... Lepsze to niż pakować się do wieżowca za ciężkie pieniądze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() okienka wprawioneee! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nasze juz prawie ale teraz mamy robic projekt, ja chce skorzystac z kogos z projektowania z pomoca z lazienkami bo nie umeim sama ich zaplanowac(swiatła kolory itp zeby bylo funkcjonalne przytulne i dla dzieci kiedys) a tu masakra albo drogo albo nie maja czasu a ja nie moge miec podpisanej umowy poki nie zaplanuje elektryki ;o
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak jak pisałaś taras z trawką to jest to co ja chce ![]() u siebie w domu rodzinnym mam taras ale nie taki jakbym chciała więc z niego nie korzystam. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
super!
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
ja jestem ![]() ![]() ja ogolnie głownie na metrze cale zycie polegalam wiec tak duzo latania nie bylo.. gorzej teraz bo do pracy dwoma autobusami jade... samochodem byloby szybciej ale nie oplaca sie nam miec dwoch samochodow a pracujemy kolo siebie tylko ze M. konczy i zaczyna 45 minut wczesniej niz ja.. moze jak dluzej popracuje to sprobuje przesuanc sobie godizny pracy (albo ja to zrobie jak dostane umowe normalna) i wtedy mozna byc w pracy 2 razy szybciej - zobaczymy jeszcze jak to bd po wakacjach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jakie tam masz zasady ale np gniazdka u mnie były dorabiane i jest ich w jednym pokoju na kilku ścianach. w łazience np światło na suficie i takie małe przy lusterku. przy tym kontakt do suszarki w innym mozesz zrobić kontakt na pralkę. nie wiem czy o takie coś Ci chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi mi o osobe opiekujaca sie ale tempo zycia, ruch na ulicach itp ![]() ![]() ![]() po prostu w miescie... za bardzo bym sie chyba o to dziekco bała ![]() ja jako ja. nie mowie ze to zle miec tam dziecko i tym wszystkim ktorzy maja moge bic brawo na stojąco ![]()
![]() |
#491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
ciekawa aukcjana allegro
![]() Mi też się marzy domek na wsi ![]() ![]() Mi się marzy w domu mała salka gimnastyczna ![]() ![]() I ogródek <3 z własnymi owocami i warzywami.. tak zostałam wychowana i nie wyobrażam sobie bez tego przyszłości! |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47622395]Ja jestem dziewczyna ze wsi z dużego domu, koło domu mnóstwo zieleni i całe życie powtarzałam, że do miasta do mieszkania w życiu. Ale zmieniają się priorytety - na chleb zarobić trzeba. W Warszawie domu nie zbuduję, choćbym chciała, skazana jestem na mieszkanie, za które zapłacę więcej niż za dom w mojej rodzinnej wsi, a będzie miało 3 razy mniejszą powierzchnię. I naprawdę nie widzę tego, żebym miała dalej przez to uparcie się zarzekać, że mieszkania to nigdy w życiu nie, bo tylko dom ma sens. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - mi się zmienił. Takie życie - ale moja i TŻ mobilność opłaciły się, zamiast ciągłego mówienia ja to nie wiem, ja się boję, tak daleko, studia dzienne jeszcze mam itd itp.[/QUOTE]
jeśli chodzi o prace to gdy tu nie znajdziemy w naszych miastach to kolejne będzie Wawa.. ale cały czas mam nadzieje że uda nam się otworzyć własną działalność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś też marzyłam o własnym domku z ogrodem , cały czas mieszkam w domu i widzę na każdym kroku po pierwsze ile to kosztuje utrzymanie, po drugie ile jest przy tym pracy.. mam tez świadomość, że chyba nie będzie mnie na to stać, i tak pewnie weźmiemy kredyt na mieszkanie, ale na pewno mniejszy niż na dom.. i chyba wolę kupić sobie jakąś działkę i tam na weekendy jeździć. Zresztą ta myśl mnie przeraża, kredyt plus do tego trzeba za coś żyć, na wakacje czasem jechać, no i kiedyś pomyśleć o dziecku. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z koeli moi rodzice myślą i chcieliby żebyśmy zamieszkali w tym domu co teraz ja mieszkam z nimi bo chca przepisac na mnie. Mam mętlik . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu Cie rozumiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
|
No to tak jak mój
![]() ![]() My marzymy o0 mieszkaniu w domu, ale mam znajomych, którzy za żadne skarby by się do domu nie przeprowadzili ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- podróz turystyczbna do Au to majątek ![]() ![]() Może na emeryturze? taki rok w Au, domek na kółkach, trochę jachtem? ![]() ![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy z jarsonem na obiad do restauracji
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieszkanie oddalone o 1 km to super perspektywa! ![]() ![]() Mam znajomego Włocha który zostawił wszystko, tzn wszystko co miał we Włoszech sprzedał i wyjechał do AU, znalazł tam pracę, dom i wiedzie mu się świetnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce miec lazienki jako pokoju w ktorym jest wanna pralka szafka i lampki gdzie bądz... ma byc stylowo i klimatycznie...moze wanne od spodu oswietle czy cos;-) wiec to troche wiecej niz swiatlo na gorze i lampka przy lustrze to raz a dwa ze nie mam palcem elektrykowi pokazac tylko techniczny projekt narysowac:P
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co jeszcze zauważyłam mieszkanie w bloku nie wymaga większych poświęceń tzn nie trzeba mysleć o drzewie o węglu żeby trawe skosić i innych taki- po prostu wygoda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() gdybym miala czas tez bym budowała.... ![]() choc cenowo mi nie wychodzi duzo wiecej bo dzialka to ponad 100tysi jak nic ![]()
![]() |
#506 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak to... ja się nie znam jak Ty sama jeszcze nie wiesz co chcesz ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
ale bedzie mi przykro z powodu rodziców bo oni to wszystko dla mnie a ja ooooo nie chce ![]() ![]() nawet jak remont był robiony dwa lata temu to jeden pokój jest urządzony pod kuchnię . choć no mówią że no nie wiadomo czy ja bede chciała tu mieszkać. ale wiem że im będzie przykro. A siostra moja to mnie wkurza. cały czas gada rodzicom ze po co oni to robią albo tamta jak ja i tak tu nie będę mieszkać. właśnie. tutaj na drugim podwórku mam siostrę. która mnie denerwuje . i wkoło mnóstwo ciotek. Edytowane przez aga99792 Czas edycji: 2014-08-08 o 14:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
Proszę mnie pogonić bo zaczęłam sprzątać i znowu usiadłam do kompa
![]()
![]() |
#508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko poki nie trzeba bylo to mama sie bała mnie wysłac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
i wypuszcze sobie wiecej punktów swietlnych niz trzeba ewentrualnie bedzie ;-) i je najwyzej zagipsuje... ![]()
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ale zaczęło pucować... ![]() ![]() To jak już na tapecie projekty z500, to ja Wam wkleję projekt domu, który mnie swego czasu urzekł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czytałam artykuł o wyborze sukni ślubnej..2 cenne moim zdaniem wskazówki podali: 1. Specjaliści podkreślają, że zbyt wiele przymierzonych sukien wcale nie zbliża nas do wyboru ostatecznego. Możesz przymierzyć wszystkie suknie w salonie i wiedzieć mniej, niż po przymierzeniu pięciu. Optymalna ilość to od 4 do 7, a z pewnością nie więcej niż 10. Próbowanie jednej sukni za drugą wprowadza mętlik i zwątpienie - zapominamy, z jakim zamysłem wybrałyśmy się na zakupy. 2. Większość z pań planuje przed ślubem zrzucić parę centymetrów “tu i ówdzie”. Jak podkreślają konsultanci z salonów ślubnych, nawet, jeśli im się to uda, to nie jest to na tyle spektakularna zmiana, aby miała wpłynąć na rozmiar sukni. Dlatego też praktykuje się proponowanie sukni w rozmiarze pasującym w dniu przymiarek. Większość sukienek można dopasować do wymiarów panny młodej w przedziale do 4 rozmiarów bez wpływu na formę i wygląd kreacji. Są jednak takie, którym szkodzi zmiana o jeden numer.
#510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np mi bardzo podobaja sie mozaiki w łazience jako "obicie" wanny albo kabiny prysznicowej . nie zrobię sobie tego bo w ch. kasy kosztuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.