|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4787144 6]
Widać nie znasz takich ewenementów jak ja co sobie butów nie kupią, bo hybryda musi być. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie wyszłabym z domu z olejem na włosach.Po prostu nie. Mam do tego prawo i nie rozumiem takich postów i dyskutowania o tym na forum, przekrzykiwania się kto ma rację, a kto jej nie ma. Bez sensu. I jeszcze te aluzje o podcieraniu tyłka itp. itd. No proszę was. Jeden się czuje w oleju na głowie brudny i paskudny, a inny piękny i wspaniały, na tym ta dyskusja się powinna skończyć. Nie ma co naskakiwać na siebie wzajemnie, niech każdy robi co chce. Jak ktoś nie chce wychodzić z olejem na głowie między ludzi to nikt go nie przekona. Że też Wam się chce czas tracić na takie dyskusje... idźcie sobie włosy olejować czy coś |
|
|
|
|
|
#483 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#485 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Ostatnio jednak miałam do wyboru wyjść z olejem lub zmyć olej po jakichś 5 minutach od nałożenia, umyć włosy, wysuszyć, co zajęłoby mi jakieś 20 minut, wyjść, wrócić i nałożyć olej od nowa. Sprawa dotyczyła wyjścia do sklepu, w sumie 2 minuty poza domem. Więc założyłam kaptur i poszłam z olejem.Zmycie maseczki z twarzy jest jednak mniej czasochłonne i twarz trochę ciężej pod czymś ukryć. |
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4787255 6]W jakim dystyngowanym towarzystwie się obracasz.[/QUOTE]
Nie obracam się, poszłam z kuzynką i jej koleżanką na zakupy, a w sklepie obuwniczym owa koleżanka znalazła ładne sandałki, ale stwierdziła, że jak je kupi to nie będzie mieć na paznokcie a z niezrobionymi czuje się bardzo niekomfortowo. Widziałam dziewczyne pierwszy raz i ostatni, nie była to żadna solara tylko normalna dziewczyna. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Dyskutować zawsze można od tego jest forum, od wymiany opinii. Każdy ma swoje racje i każdy ma prawo je przedstawić. Nawet na Wizażu. Niespodzianka.
Mnie przerażają ludzie, którzy nie wyjdą z domu bo coś tam. Idę wyciągnąć koleżankę na spacer/kawę itd. A ona na to: nie wyjdę bo nie mam zrobionych paznokci czy brwi? Straaaaaszne trochę... Już nakładanie fluidu po to żeby lecieć do spożywczego na drugą stronę ulicy jest straszne. Sztywne społeczeństwo jesteśmy chyba. Ale znowu z drugiej strony to chodzenie do sklepu w piżamach i kapciach w Anglii to już przegięcie lekkie |
|
|
|
|
#488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dyskusja jest taka troche bez sensu, bo każdy ma swoje zdanie i za nic nie zmieni. Przedstawianie swoich opini jest ok, ale kłócenie się i przekabacanie nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
Jak na razie nikt się nie kłóci, aż tak
Dyskusje są potrzebne, zawsze czegoś ciekawego można się dowiedzieć. Np. nie miałam pojęcia że blond włosy naolejowane ciemnieją i faktycznie to widać, bo w mojej "okolicy" wszyscy mają ciemne. I okej, przyjmuję ten argument ![]() Zdarzało mi się chodzić do sklepu w piżamie, ale była pod kurtką zawsze, hehe. Mój facet za to jest przypadkiem, który nie wyjdzie rano nigdzie, również do sklepu na rogu, zanim nie weźmie prysznica i nie umyje włosów - a włosy ma suche z natury i absolutnie nie tłuste rano. Po prostu nie wyjdzie i już. Także wiele zachowań jestem w stanie zrozumieć, nawet tych nie mających żadnej logicznej przyczyny [jak te włosy u niego].
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też kiedys wyszłam w kurtce rurkach i piżamie (zwykle po czekolade) to się nazywa lenistwo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Zgodnie z regułą "czego nie widać tego nie ma". Albo bose nogi w kozakach, też mi się raz zdarzyło. Bo w domu ciepło i chodzę na boso a na dworze śnieżek
|
|
|
|
|
#492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wróćmy do tematu wątku. |
||||
|
|
|
|
#493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
To się przestań nad tym zastanawiać i po sprawie
|
|
|
|
|
#495 |
|
Konto usunięte
|
i jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to np panna która nie może wyjść z domu bez zrobionych paznokci to pustak, dla którego liczy się tylko wygląd zewnętrzny.
Nieszczęsny olej nie jest dobrym przykładem, bo tutaj chodzi o poczucie estetyki |
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dyskusja jest kulturalna i nie rozumiem po co takie ostre reakcje. Dzięki temu że każdy ma inne zdanie, jest ciekawa. Nie na tym polega rozmowa żeby się każdy z każdym zgadzał. Prawda że to offtop, ale on już niestety był i to na kilka stron kiedy się pierwszy raz wypowiedziałam ![]() Ale wracając do tematu moje największe przestępstwo na włosach to chyba próby rozjaśnienia wodą utlenioną. Ale to było z 12 lat temu. Później lata cieniowania długich włosów degażowkami, chyba nie muszę mówić co się dzieje po spotkaniu fal z tym rodzajem nożyczek. Groza!
|
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#498 |
|
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4787566 4]Mnie tylko zastanawia jedno: jeśli olej na włosach jest dla kogoś takim problemem, to jak on radzi sobie w życiu mając prawdziwe problemy. Co dziecko by zachorowało i panna nie poleci do apteki, bo musi najpierw włosy umyć i wysuszyć?[/QUOTE]
Taaaaa... a dzieci w Afryce umieraja... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#499 |
|
Konto usunięte
|
oj widzę, że rozpętałam burzę... to, że ja się nie czuję komfortowo z czymś tłustym na włosach, nie znaczy, że ktoś nie może czuć się z tym w porządku.
poza tym olejowanie w kąpieli wydaje mi się być szybszym rozwiązaniem dla mało wymagających włosów, tym zniszczonym niekoniecznie to wystarczy. moje włosy nie są wymagające, jedynie mają skłonność do lekkiego puszenia - krótka kąpiel wodno-olejowa naprawdę czyni cuda.po prostu nie lubię trzymać mazideł na głowie zbyt długo jak dla mnie nie ma nic złego w ujarzmieniu włosów za pomocą oleju, ale nie w takim stopniu, że te włosy wyglądają tłusto i smętnie. nie chodzi o to, że olejowanie jest "fe" i tylko dla wariatek, tylko o to, że chcąc nie chcąc, naolejowane włosy estetycznie nie wyglądają, nie każdy lubi się we wszelakich maziach babrać, choć efekt często jest wart poświęcenia
|
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak piszecie o tym olejowaniu, a mnie nurtuje inna kwestia niż estetyka, czy skoro włosy tak chłoną te oleje i tak super są wygładzone to może tak być, że przyzwyczają się tak do tego zabiegu, że bez niego to będzie tylko siano później? Robi się w ogóle jakieś przerwy, odpoczynek od tego? |
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo czasu zajmuje w ogóle doprowadzenie ich do stanu idealnego, ja prawie rok olejuję i dopiero teraz widzę faktyczną poprawę. Na pewno przerwy nigdy nie zrobię, póki co nakładam olej lniany i jest ok, jak przestanie działać to mam jeszcze 8 innych do mojego typu włosa więc spoko hahaha ![]() Włos cały czas jest przecież narażony na niszczenie a olej nie tylko naprawia ale chyba też zapobiega? nie wiem. |
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może to zależy od włosów, ja mam bardzo gęste, bez wycieniowania wyglądają na mega ciężką szopę. |
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli trochę jak z kremami do twarzy
Dzięki dziewczyny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.