Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-17, 15:11   #481
becia234
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

Dziękuje dziewczyny za odpowiedz!co do nie ktorych to mam zastrzezenie,glupie odpowiedzi mnie nie bawią.Mam swoj wiek i wiem co robie!chcialam tylko sie upewnic a nie musicie co nie ktore glupio piepszyc!nie wszyscy chca sie zabezpieczac ja jestemc z moim chlopakiem bardzo dlugo i pierwszy raz nam sie to zdarzylodzieki za odpowiedzi!buzka
becia234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 15:18   #482
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becia234
Dziękuje dziewczyny za odpowiedz!co do nie ktorych to mam zastrzezenie,glupie odpowiedzi mnie nie bawią.Mam swoj wiek i wiem co robie!chcialam tylko sie upewnic a nie musicie co nie ktore glupio piepszyc!nie wszyscy chca sie zabezpieczac ja jestemc z moim chlopakiem bardzo dlugo i pierwszy raz nam sie to zdarzylodzieki za odpowiedzi!buzka
Jeśli nie chcą się zabezpieczać to muszą brać pod uwagę to,że można zajść w ciążę

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 16:34   #483
jessy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becia234
Czuję się poniekąd wywołana do tablicy. Piszesz, że masz swój wiek - zabrzmiało to tak, jakbyś miałą conajmniej 40 - stkę i wiele przeżyć za sobą. Wszyscy chcą się zabiezpieczyć - niektórzy wcześniej więcej czytają na temat antykoncepcji i własnego ciał/metod zachodzenia w ciążę etc. Następnym razem może lepiej się skonsultować z ginekologiem. Życzę mniej nerwów na przyszłość. Przepraszam za swoje pieprzenie (;]). Przeczytaj swoją wypowiedź, może trochę mnie zrozumiesz. EOT
Stary 2006-04-17, 16:35   #484
tootsie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becia234
gratuluję pomysłowości

tootsie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-17, 16:50   #485
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becia234
Mam swoj wiek i wiem co robie!chcialam tylko sie upewnic a nie musicie co nie ktore glupio piepszyc!nie wszyscy chca sie zabezpieczac ja jestemc z moim chlopakiem bardzo dlugo i pierwszy raz nam sie to zdarzylodzieki za odpowiedzi!buzka
Każdy ma swój wiek, ty całe 17 lat, więc musisz być faktycznie bardzo długo ze swoim chłopakiem. Jeżeli "nie wszyscy chcą się zabezpieczać" to niech tego nie robią, tylko potem niech nie zadają głupich pytań, czy mogą być w ciąży.
Stary 2006-04-17, 17:14   #486
jessy
Zakorzenienie

Popieram margitta - tej puenty mi brakowało Dziękuję
Stary 2006-04-18, 20:19   #487
paola_ola_la
Raczkowanie

Wczesniej juz pisalam ze biore tabletki anty. i ze mialam plamienie i takie tam...
No wiec te plamienia sie skonczyly ale pojawily sie ponownie na kilka dni przed planowana przerwa (koniec opakowania) no i w sobote tj. 15.04 wzielam ostatnia tabletke i w niedziele teoretycznie powinno sie pojawic krwawienie a tu do tej pory nic (jest wtorek wieczor) i plamienia tez sie skonczyly...

Mam sie martwic?
paola_ola_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 08:58   #488
margitta
Zakorzenienie

Krwawienie może się pojawić nawet pod koniec przerwy i może być tak niewielkie, że łatwo je pomylić z plamieniem. Nawet jeśli wcześniej było inaczej. Myślę, że nie masz się czym martwić. Chyba że nie było nic zupełnie przez całe 7 dni - wtedy należy jednak skonsultować się z lekarzem.
Stary 2006-04-19, 14:50   #489
kasieńka:)
Rozeznanie

Wink Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.

BEACIA 234:
*MASZ 17 LAT... oki ja miałam tyle samo jak zaczynałam współżycie. Ale nie uważałam ze mam swoje lata... chętnie posłuchałam rady innych- bardziej doswiadczonych osob.
*NIE ZABEZPIECZASZ SIĘ... bo " nie wszyscy chcą się zabezpieczać". Sorki ale ... pachnie mi tu tekstem rodem z przedszkola! "Nie bede rysować kredkami...".... Nie zabezpieczasz się wiec nie udawaj zdziwonej faktem ze mozesz byc w ciązy!
*ROBISZ CO CHCESZ- rób... tylko z głową. A później nie jojcz!
*JESTEŚ ZE SWOIM CHŁOPAKIEM BARDZO DŁUGO... Ile? Rok? Dwa? Trzy? Znasz go na tyle dobrze by wiedziec ze w razie wpadki bedzie dobry ojcem? Prosze Cie... Wiem jak wyglądają związki 17-latek... "O! Jestem już z nim całe dwa tygodnie! To tak starsznie długo... "
Twoja wypowiedz nawet nie tyle co mnie zdenerwowała ale bardziej zirytowała... Radze przeczytac swoją wypowiedz... Może w tedy dotrze do Ciebie jak głupio zadałaś to pytanie i dlaczego odzew na nie jest taki a nie inny...

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 15:58   #490
tutusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margitta
Krwawienie może się pojawić nawet pod koniec przerwy i może być tak niewielkie, że łatwo je pomylić z plamieniem. Nawet jeśli wcześniej było inaczej. Myślę, że nie masz się czym martwić. Chyba że nie było nic zupełnie przez całe 7 dni - wtedy należy jednak skonsultować się z lekarzem.
Zagdzam się. Miesiączka właściwie nigdy nie występuje następnego dnia po odstawieniu pigułek, bo to by dziwne było. Bo np. jakbyś się spóźniła 2 godz. z tabletką to tez powinno wystąić krwawienie. Najczęściej zaczyna się 3-4 dnia przerwy, ale to nie reguła. Może się zacząć nawet 7.
Pozdrawiam i radzę się nie martiwc na zapas, bo to tylko opóźni miesiąćzkę.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-19, 18:22   #491
paola_ola_la
Raczkowanie

no wlasnie zaczely mie sie takie hm...brazowe uplawy ale to napewno sie sa plamienia.jutro sie chyba jednak wybiore do ginekologa.dzieki
paola_ola_la jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-19, 19:06   #492
tutusia
Rozeznanie

Brązowe plamienia pojawiaja się czasem przed miesiączką, ale lepiej chuchać na zimne. Jeżeli się denerwujesz to idź do ginekologa. Na pewno nie zaszkodzi.
Pozdarwiam!
Stary 2006-04-29, 08:59   #493
martys_85r
Przyczajenie

Exclamation Dr. czy mogę być w ciąży??

MAM PROBLEM...
otóż mam nieregularne cykle 30-50 dni, ostatni 49 dni, w tym cyklu w 24 dniu dostalam 2 dniowego brązowego plamienia, nigdy wczesniej mi się to nie zdarzyło!
teraz czekam na okres... to 36 dzien cyklu. zawyczaj po dlugich cyklach miesiaczka przychodzila do 34 dni, nie wiem co to bylo za krwawienie.. nie mam żadnych oznak na okres, a zazwyczaj były bardzo bolące sutki, pobolewal brzuch naet na 2 tyg przed.. teraz brzuch pobolewal mnie kilka dni temy ale ok tydzien temu przestal a zawsze bolal az do wystapienia miesiączki!
nie wiem co mam o tym myslec, nie wiem kiedy zrobic test? robilam w 29 dniu cyklu wyszedl negatywny. co mam dalej robić?? prosze o pomoc.
mogę tylko dodać, że mam lepki, bardzo gęsty biały śluz, troszke przypominający kaszkę mannę, ale nie ma w nim zadnych grudek..
martys_85r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 09:56   #494
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Dr. czy mogę być w ciąży??

Wydaje mi się, że za wcześnie zrobiłąś test. Najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, więc radzę powtórzyć.
Stary 2006-04-29, 10:14   #495
wenezja
Rozeznanie

Dokładnie
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-29, 11:49   #496
kasia191273
Zakorzenienie

tyle że dziewczyna pisze, że 'dnia spodziewanej miesiączki' nie potrafi ustalić...
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 12:37   #497
Soncia
Raczkowanie

GG do Soncia

Przede wszystkim, mysle, ze powinnas isc do lekarza z tymi nieregularnymi miesiaczkami.
Pozdrawiam
Soncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-29, 15:32   #498
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia191273
tyle że dziewczyna pisze, że 'dnia spodziewanej miesiączki' nie potrafi ustalić...
No to niech zrobi przynajmniej po 6 dniach. Zresztą z tego co napisała, miesiaczki już się spodziewa.

I zgadzam się z Soncią - do lekarza powinnaś iść. Aż tak nieregularny okres jest niepokojący.
Stary 2006-04-30, 21:31   #499
fuksja_sii
Raczkowanie

Dot.: Pomocy! tylko nie to :(:(:( omg...

mam pytanko do was wizazystki czy opakowanie postinoru moge dostac w aptece bez recepty vzy potrzbna mi jest recepta od gina ?
fuksja_sii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-30, 21:40   #500
paula78
Zakorzenienie

tak ,postinor jak kazde hormony sa dostepne bez recepty :-/

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-30, 21:43   #501
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksja_sii
mam pytanko do was wizazystki czy opakowanie postinoru moge dostac w aptece bez recepty vzy potrzbna mi jest recepta od gina ?
Wizażanki- nie wizażystki

Na postinor konieczna jest recepta- a więc wizyta u ginekologa
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-30, 21:57   #502
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primavera
Wizażanki- nie wizażystki

Na postinor konieczna jest recepta- a więc wizyta u ginekologa
ginekologa bądź lekarza rodzinnego, on również może wystawić taką receptę
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 05:40   #503
Sovilo
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane, pomóżcie Po 3 opakowaniu Novynette, tak jak zawsze miesiączka rozpoczęła się w środę- a raczej było to plamienie, co mnie nie zdziwiło, bo zazwyczaj tak się u mnie to zaczyna. Jednak dziś, przez całą noc, okresu brak! powinnam juz mieć krwawienie, nic z tego nie rozumiem... Nigdy nie zapomniałam o żadnej tabletce, nie wymiotowała, itp.Brzuch mnie pobolewała normalnie... Dziś idę do ginekologa, chyba ze jutro... Czy przy tabletkach takie sytuacje sie zdarzaja?
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 07:51   #504
ineez
Raczkowanie

ja ma podobny problem, juz o tym pisalam przy watku o plastrach[bo ich uzywam]. skonczylo mi sie drugie opakowanie, poprzednim razem okres dostalam w srode wieczor[nie zadne plamienie, normalny], a teraz dopiero dzis, w czwartek rano, i to plamienie.. kochalismy sie bez gumy[a z reguly z - prosze bez komentarzy, o tym juz bylo] tylko raz, jakies 2,5tygodnia temu, w zeszlym tygodniu bylam u ginekologa.. jakbym byla w ciazy to lekarka by to zauwazyla, prawda?.. ;>
wiem ze jestem panikara ale troche zmartwila mnie ta sytuacja z moim okresem..
ineez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 08:27   #505
Sovilo
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że wszystko u nas bedzie dobrze, własnie idę po test...
Stary 2006-05-04, 08:59   #506
ineez
Raczkowanie

ja juz sama nie wiem co jest ni to okres, ni to plamienie [brazowe!!!!!!!] i to takimi "falami".. czy jest tu ktos kto mial podobny problem, ale wszystko bylo ok?
a moze to efekty uboczne hormonow? to dopiero druga przerwa miedzy opakowaniami plastrow, wczesniej nie stosowalam zadnej antykoncepcji hormonalnej..
sovilo, mam nadzieje, ze niepotrzebnie panikujemy, a takie sytuacje sie zdarzaja... bralas wczesniej jakies tabletki czy te sa pierwsze? sorry ze tak pytam, ale jesli nie, to bylabym o opakowanie "dluzej" niz ja, i moze to jest normalne?moze organizm jeszcze sie nie przyzwyczail?..
staram sie jakos uspokoic i pocieszyc
ineez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-04, 09:19   #507
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sovilo
Dziewczyny kochane, pomóżcie Po 3 opakowaniu Novynette, tak jak zawsze miesiączka rozpoczęła się w środę- a raczej było to plamienie, co mnie nie zdziwiło, bo zazwyczaj tak się u mnie to zaczyna. Jednak dziś, przez całą noc, okresu brak! powinnam juz mieć krwawienie, nic z tego nie rozumiem... Nigdy nie zapomniałam o żadnej tabletce, nie wymiotowała, itp.Brzuch mnie pobolewała normalnie... Dziś idę do ginekologa, chyba ze jutro... Czy przy tabletkach takie sytuacje sie zdarzaja?

Sovilo, nie panikuj Miesiączka spóźnia się ledwo jeden dzień, a jest dopiero ranek. To dopiero jedno z pierwszych opakowań, więc trudno pisać, że "tak jak zawsze miesiączka rozpoczęła się w środę". Może pojawić się nawet 7 dnia, poczekaj jeszcze spokojnie. Testów żadnych nie ma co robić. Przecież szansa na ciąże jest znikoma. Jak dla mnie powinnaś poczekać jeszcze trochę i dopiero wtedy wybrać się o ginekologa.
Stary 2006-05-04, 09:49   #508
tutusia
Rozeznanie

Dziewczyny! To wasze pierwsze opakowania. Nie martwcie się! Od hormonów miesiączka często ulego skórceniu i jest bardziej skąpa (mi się skróciła z 7 do 4-5 dni). Sądzę, że u was właśnie następuje. Więc bez nerwów.
A co do tego, że nie rozpoczęło Ci się normalne krwawienie w nocy to normalne. Podczas snu jesteś w pozycji poziomej, malo się ruszasz i krew raczej nie wpływa, a jeśli już to w ilościach dużo mniejszych niż podczas dnia.
Wszystko będzie ok!
Pozdrawiam!
Stary 2006-05-04, 12:43   #509
Sovilo
Zakorzenienie

Dziekuję dziewczyny Do lekarza chciałam się zarejestrować rano, ale termin jest dopiero na poniedziałek, więc test juz zrobiłam-wolałam to, niż zyc w niepewności... Wynik był negatywny, z czego-jak mozna się domyslić-bardzo się cieszę Wiecie, ja sie martwiiłam, bo po 2 opakowaniach nie miałam żadnych plamień, a miesiączka, mimo, ze zazwyczaj miałam normalne w kierunku skapych, po tabletkach jeszcze bardziej mi się ''wyskąpiła'', ale nigdy (czyli podczas tych 2 opakowań) nie było tak, zeby pierwszego dnia plamienie, drugiego też... Czy to mozliwe, ze mój organizm dopiro teraz, po 3 opakowaniu tabletek zaczyna się jakoś przestawiać?
Stary 2006-05-04, 12:45   #510
Sovilo
Zakorzenienie

Myslałam, że hormony regulują cykl, a tu skubańce jeszcze więcej stresssssów...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości