Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 15:30   #481
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Ela, no to szybciutko cie wezmą ale lepiej żeby zaczęło się szybciej samo. Ja dziś za sobą mam dwa seksy a wieczorem zapodam rycynke ;p a za dwa dni powtórzę akcje
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 15:34   #482
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Moja położna nie jest przeciwko
Mm kurcze i ALEKAZ jz bym sie nie patrzyła i dokarmiała troche maleńka po voa sie męczyć??!!
dokarmiam w nocy

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

A jakie sprawdzone sposoby na rozkrecenie laktacji
Stary 2014-11-24, 15:36   #483
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A która położna nie jest przeciwna mm... nie znam takiej
Moja nie jest przeciwna MM.

Mój przybrał w 2 tygodnie 480g.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 16:04   #484
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

Ja nie odbieram, słyszę co mówią do TŻta Chociaż są i tacy, którzy do mnie dzwonią, by truć, ale rzadziej, na szczęście...
Ja nie powiedziałam matce, że jestem w szpitalu. No ale on im mniej wie tym mniej czarnych scenariuszy sobie stworzy i mniej telefonów z madrosciami wykona. Jak urodze to się dowie a teraz mam spokój.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 16:18   #485
GoniaaaS
Rozeznanie

Wrocilysmy. Dopadla nas wirusowka. Julcia ma lekkie zapalenie prawego uszka, katar ropny i zapalenie gardła... dostalysmy krople na te dolegliwości i uszko kam na czyms cieplym po 15 minut 3x dziennie klasc.

Moj wiecznie glodny Pazerniaczek przybral 1kg w 4 tygodnie... to znowu za sporo no ale niech je jak ma potrzebe Maluszka takiego sie nie odchudza
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 16:24   #486
paulina119a
Zadomowienie

Gonia dobrze ze juz maleństwo zdiagnozowanie. Kurujcie się

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Aleksandretta cały czas trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

Ela no niech i u Ciebie sie cks zacznie a nie wycisza... to juz nie pora na wyciszanie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Kasiu to Twoja jedna Sara to moje dwie Gabi
Ciekawa jestem ile moja Kruszynka przybrała od wyjścia ze szpitala.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dziewczyny moja ewidentnie nauczyła się wisieć na cycu. Macie jakieś sprawdzone pomysły jak oduczyć ją tego?????
Stary 2014-11-24, 16:25   #487
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja nie powiedziałam matce, że jestem w szpitalu. No ale on im mniej wie tym mniej czarnych scenariuszy sobie stworzy i mniej telefonów z madrosciami wykona. Jak urodze to się dowie a teraz mam spokój.
Lepiej czasami nie mówić, niż tylko stresować się czyimś gadaniem :P np.ja jak zaczęłam rodzić to absolutnie nic nikomu nie mówiłam, nie pisałam, dopiero z porodówki, jak nie było odwrotu i co? efekt był taki, że chyba nie minęło 15 min.,a moja mama warowała pod drzwiami i tylko słuchała jak stękam

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Wrocilysmy. Dopadla nas wirusowka. Julcia ma lekkie zapalenie prawego uszka, katar ropny i zapalenie gardła... dostalysmy krople na te dolegliwości i uszko kam na czyms cieplym po 15 minut 3x dziennie klasc.

Moj wiecznie glodny Pazerniaczek przybral 1kg w 4 tygodnie... to znowu za sporo no ale niech je jak ma potrzebe Maluszka takiego sie nie odchudza
Uff dobrze, że to "tylko" wirusówka, wiadomo, u takiego maleństwa to nic dobrego, ale kilka dni i będziecie zdrowiutkie

mgds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 16:28   #488
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ela, no to szybciutko cie wezmą ale lepiej żeby zaczęło się szybciej samo. Ja dziś za sobą mam dwa seksy a wieczorem zapodam rycynke ;p a za dwa dni powtórzę akcje

a ja poszalałam ze sprzataniem i teraz leże plackiem i ruszyć sie nie umiem

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 16:30   #489
paulina119a
Zadomowienie

Silesianna zatem i ja wprowadze pomidopomidora do diety. Zobaczymy jaka będzie reakcja.
Co do bąków.... Podczas karmienia Gabi mi się koszmarnie pręży, wygina, czerwienieje na buzce. Wysila się niesamowicie. Po czym puszcza albo baka albo idzie kupka. A na koniec wręcz rzuca się z powrotem na piers. Czy myślisz ze cały ten wysiłek jaki wkłada może być objawem jakiejś nietolerancji? Czy może mojej niewlasciwej diety? Serce mi peka gdy ona tak cierpi
Stary 2014-11-24, 16:42   #490
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

Biedne jesteście z tym choróbskiem. Oby szybko przeszło.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 16:46   #491
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Silesianna zatem i ja wprowadze pomidopomidora do diety. Zobaczymy jaka będzie reakcja.
Co do bąków.... Podczas karmienia Gabi mi się koszmarnie pręży, wygina, czerwienieje na buzce. Wysila się niesamowicie. Po czym puszcza albo baka albo idzie kupka. A na koniec wręcz rzuca się z powrotem na piers. Czy myślisz ze cały ten wysiłek jaki wkłada może być objawem jakiejś nietolerancji? Czy może mojej niewlasciwej diety? Serce mi peka gdy ona tak cierpi
Raczej niedojrzalego ukl.pokarmowego . Tzn to mkze byc objaw alergii, ale jesli nie ma innych objawow to raczej o alergii sie nie mysli (zby podejrzewac alergie potrzebne sa min. 2 objawy alergiczne.lista jest dluga, sprobuje pozniej odnalezc kompletną).
A jak sie "tylko" meczy prsy bakach i kupsku, to rozwazylabym probiotyk, i/lub cos rozbijajacego, typu sab czy espumisan... zeby ulatwic jelitkom prace.
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 17:11   #492
happywoman
Rozeznanie

Powiedzcie mi...czemu te specyfiki wszystkie na brzuszek są dopiero "dozwolone" od tak późna, skoro wszyscy z nich korzystają. Który specyfik jest najlepszy?

happywoman

Stary 2014-11-24, 17:14   #493
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ja nie moge zasnac. Boli mnie wszystko, maly spi to i ja bym mogla, ale tu jednej dziewczynie dziecko placze non stop
miałam to samo..

Cytat:
Doceniłam salę jednoosobową cisza i spokój, nikt mi dziecka nie budził, ani ja nikomu nie budziłam chociaż brakowało mi pogadania z kimś, a leżałam 3 dni samiutka z małą...
ja niestety miałam dziewczynę na sali która nie radziła sobie z dzieckiem..z karmieniem..z przewijaniem... i ryk był co 5 minut...2 doby nie spałam przez skurcze i 3 doby po porodzie przez czyjeś dziecko... na szczęscie Tomka to nie budziło...
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 17:28   #494
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi...czemu te specyfiki wszystkie na brzuszek są dopiero "dozwolone" od tak późna, skoro wszyscy z nich korzystają. Który specyfik jest najlepszy?
Tez tego nie rozumiem...

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość

ja niestety miałam dziewczynę na sali która nie radziła sobie z dzieckiem..z karmieniem..z przewijaniem... i ryk był co 5 minut...2 doby nie spałam przez skurcze i 3 doby po porodzie przez czyjeś dziecko... na szczęscie Tomka to nie budziło...
Współczuję Tobie i jej też... pewnie czuła się bezradnie...
Stary 2014-11-24, 17:38   #495
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

a ja poszalałam ze sprzataniem i teraz leże plackiem i ruszyć sie nie umiem
Mnie się brzuch ciągle napina i na kręgosłup promieniuje wiec mam nadzieje ze coś się rozkręci na dniach ;/
Może się wykapie i ogole juz ten ostatni raz ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 17:43   #496
paulina119a
Zadomowienie

Silesianna będę wdzięczna za tą listę. I dziękuję po raz nie wiem który za pomoc. Tym bardziej teraz gdy Jerz już jest z Tobą i masz mniej czasu
Biogaia będzie dobrym probiotykiem w tym przypadku? Czy polecasz coś innego lepszego ? Ty masz kochana takie doświadczenie... niczym guru
Czy kupka powinna mieć konsystencję jednolitą? Pytam bo u nas wyraźnie widać takie kawałki mleczka.... tak jakby rozdrobniony serek wiejski wymieszany z kupsonem i zastanawiam się czy to norma.

Happy mnie też to zastanawia. Te specyfiki są wskazane od 1miesiaca zycia.... więc wcześniej podajemy je na własną odpowiedzialność?

Ja w szpitalu też miałam taka wspollokatorke która nie radziła sobie z córeczką. Jej mała dosłownie wyła całe noce i dni. A mama nie umiała ani zmienić lampka ani nakarmić. Aż mnie serce bolało gdy jej mała zanosila się z placzu. Pewnej nocy to nawet polozne jej zabraly małą abyśmy mogły my pospac a malutka aby w końcu zjadła i przespała noc.

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Anuszka mi się brzuszek stawiał wieczorem a następnego dnia w południe urodziłam
Oby i u Ciebie w końcu ruszyło. Przecież TP tuż tuż
Stary 2014-11-24, 17:43   #497
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Dlatego, ze mało która firma robi testy na takich malutkich dzieciach, one sa bezpieczne ale test nie sa przeprowadzone w takim stopniu zeby firma mogła wziac odpowiedzialność. My bierzemy Infacol.dziewczyny, zrobiły mi sie 3 rozstępy na piersi (od mleka urosły jak opentane) ciezko czymkolwiek smarować jak potem dziecko z nich pije :-/ macie jakis sposób zeby zapobiegać lub okiełznać te które sa teraz
Stary 2014-11-24, 17:44   #498
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Silesianna będę wdzięczna za tą listę. I dziękuję po raz nie wiem który za pomoc. Tym bardziej teraz gdy Jerz już jest z Tobą i masz mniej czasu
Biogaia będzie dobrym probiotykiem w tym przypadku? Czy polecasz coś innego lepszego ? Ty masz kochana takie doświadczenie... niczym guru
Czy kupka powinna mieć konsystencję jednolitą? Pytam bo u nas wyraźnie widać takie kawałki mleczka.... tak jakby rozdrobniony serek wiejski wymieszany z kupsonem i zastanawiam się czy to norma.

Happy mnie też to zastanawia. Te specyfiki są wskazane od 1miesiaca zycia.... więc wcześniej podajemy je na własną odpowiedzialność?
Taka kupa z tym twarożkiem podobno jest ok. Tak twierdzi ma położna.

Co do tych kropelek to śmieszna sprawa, bo u mnie w szpitalu dla współlokatorki Synka dawali Espumisan na brzuszek. No i pomagało. Niby nie wolno, ale każdy to robi.

happywoman

Stary 2014-11-24, 17:45   #499
paulina119a
Zadomowienie

O kurcze Lola w zyciu bym nie pomyslala ze teraz nam groza rozstępy
Pojęcia nie mam czym smarować. A olejkiem ze słodkich migdałów? Ja cała ciążę smarowalam brzuszek i piersi i rozstepow brak
Stary 2014-11-24, 17:54   #500
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze Lola w zyciu bym nie pomyslala ze teraz nam groza rozstępy
Pojęcia nie mam czym smarować. A olejkiem ze słodkich migdałów? Ja cała ciążę smarowalam brzuszek i piersi i rozstepow brak
Ja tez cała ciaze brzuszek smarowalam i jest czyściutki na boczku jeden mi wyszedł w 41 tygodniu i teraz po porodzie 3 na pieskach, na szczescie pod brodawka wiec jak będzie strój kąpielowy to zakryje, ale wolałabym zeby teraz juz mi nie wyskakiwały.
Olejek hmmm to zaraz pod brodawka a olejki lubią sie przemieszczać i nie chciałabym zapadać zeby pózniej dziecko zlizywało :-/
Stary 2014-11-24, 17:54   #501
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Dlatego, ze mało która firma robi testy na takich malutkich dzieciach, one sa bezpieczne ale test nie sa przeprowadzone w takim stopniu zeby firma mogła wziac odpowiedzialność. My bierzemy Infacol.dziewczyny, zrobiły mi sie 3 rozstępy na piersi (od mleka urosły jak opentane) ciezko czymkolwiek smarować jak potem dziecko z nich pije :-/ macie jakis sposób zeby zapobiegać lub okiełznać te które sa teraz
koniecznie nos biustonosz! Nosisz teraz czy tak w kratkę? Ja się dorobilam ich jeszcze w ciąży i mnie położną moja ukochaną zrąbała, że sama sobie winna jestem bo nie nosiła za bardzo teraz nawet czasem w nim śpię i żadnych nowych nie mam.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 17:59   #502
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
koniecznie nos biustonosz! Nosisz teraz czy tak w kratkę? Ja się dorobilam ich jeszcze w ciąży i mnie położną moja ukochaną zrąbała, że sama sobie winna jestem bo nie nosiła za bardzo teraz nawet czasem w nim śpię i żadnych nowych nie mam.
Nie nosze wcale bo mnie ☠☠☠☠*ca bierze w nim ciagle mokre od mleka, wkładki gowno dawały poza tym pod biustem miałam uczulenie i zdjęłam, teraz juz mleko aż tak nie leci ale sie odzwyczaiłem, chyba rzeczywiscie bede sie musia a z nim przeprosić a nie nosze nawet na wyjścia
Stary 2014-11-24, 18:04   #503
eclariss
Rozeznanie

Cytat:

Zdrowka zyczymy 😘 uuuu 1kg w miesiac!!!wow!!!

A to zapalenie uszka to jakies objawy widoczne??
Stary 2014-11-24, 18:06   #504
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze zazdroszczę ze tak fajnie rośnie i przybiera!!!!uh

Dobrze ze wszystko w miarę ok chyba spokojniejsza troche jestes co??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 18:13   #505
anuszka21
Zakorzenienie

Paulina, fajnie by było jak by i u mnie tak się skończyło
Stary 2014-11-24, 18:13   #506
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Nie nosze wcale bo mnie ☠☠☠☠*ca bierze w nim ciagle mokre od mleka, wkładki gowno dawały poza tym pod biustem miałam uczulenie i zdjęłam, teraz juz mleko aż tak nie leci ale sie odzwyczaiłem, chyba rzeczywiscie bede sie musia a z nim przeprosić a nie nosze nawet na wyjścia
polecam wkładki z Rossmann, są grubsze i cieńsze, te cieńsze i tak są dość grube ale w sumie nigdy mi nie przeciekły. Ja je lubię bo przynajmniej brodawkami nie tre o ubranie a mam je niestety obolałe podobno rozstępy robią się potem nawet od góry brodawki- tego bym sobie nie darowała jak się stania nie nosi..

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 18:16   #507
GoniaaaS
Rozeznanie

Spokojniejsza ze drogi oddechowe ok ale martwie sie uszkiem, maz tak mi jak bgl maly i ma teraz nie bytek sluchu na tym uchu.

Wkoncu dotarl do domu to ide spac bo ledwo ogarniam juz gorączki mam 39, 5 i co wezme apap to przez to pierdzielone gardlo zwymiotuje... niczym mdlosci z poczatku ciazy ganiam do lazienki co troche juz nawet zolci mi brak i z tego zkordowania jakas depresja mnie bierze
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 18:25   #508
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Gonia dobrze ze juz maleństwo zdiagnozowanie. Kurujcie się

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Aleksandretta cały czas trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

Ela no niech i u Ciebie sie cks zacznie a nie wycisza... to juz nie pora na wyciszanie

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Kasiu to Twoja jedna Sara to moje dwie Gabi
Ciekawa jestem ile moja Kruszynka przybrała od wyjścia ze szpitala.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Dziewczyny moja ewidentnie nauczyła się wisieć na cycu. Macie jakieś sprawdzone pomysły jak oduczyć ją tego?????
Wlasnie zajrzalam na forum z mysla zadania tego samego pytania

Teraz prawie 2h karmilam....moja na dodatek na koniec kazdego karmienia jakas wariacje ma, chyta puszcza sutek, jakby szukala, chwycic nie umiala, steka jeczy, wierzga nogami i rekami i szalenstwo w oczach heh...czy moze miec cos z brzuszkiem ? To jest zawsze tak ostatnie 10-15 minut karmienia...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 18:26   #509
Kasia427
Wtajemniczenie

Gonia zdrówka dla Was!
Lola to ładnie Ci mleko tryska... mi wkładki jeszcze nie przeciekły.
Stary 2014-11-24, 18:29   #510
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
polecam wkładki z Rossmann, są grubsze i cieńsze, te cieńsze i tak są dość grube ale w sumie nigdy mi nie przeciekły. Ja je lubię bo przynajmniej brodawkami nie tre o ubranie a mam je niestety obolałe podobno rozstępy robią się potem nawet od góry brodawki- tego bym sobie nie darowała jak się stania nie nosi..
Ja używam właśnie tych z rossmanna ale mleka mam tyle ze świat mały, dwie noce temu zalane miałam nawet spodnie od piżamy mleko sika tak ze zawsze dziecko ma opryskany pyszczek, duzo mleka sie piersi sa duże a po wypiciu zaraz znów sa mniejsze i to chyba je dobija (teraz spiąć to pod bluzkę ręcznik wkładam a w dzien do bluzki przyklejam te wkładki) mam nadzieje ze rozstępy od góry sie nie zrobią, ale od dzis zaczynam chodzić w stanikach nawet jakbym miała zmieniać co godzinę

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Gonia zdrówka dla Was!
Lola to ładnie Ci mleko tryska... mi wkładki jeszcze nie przeciekły.
U mnie wkładki mozna wyciskac i mleka będzie ze 20 ml, mleka mam duzo ale w ciagu dnia wieczorami juz pustki wiec produkcja trwa i nocami mam tragedie , potrafi nakapać 30ml jak sie pochyłe nakapać bez zadnego ucisku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości