Mamy marzec 2016. Część II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-06, 09:01   #481
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część II

Co do l4..mam nadzieje ze uda mi sie popracowac do konca listopada albo polowy grudnia. Zwariowalabym chyba w domu przez tyle miesiecy wiec mam nadzieje ze dzidzia pozwoli pracowac jak najdluzej. Pewnie jak bylabym w Pl i miala rodzinke pod reka to moze predzej skusilabym sie na zwolnienie. Tutaj nie mam wielu kolezanek, a te co mam pracuja i w tygodniu i tak nie ma jak sie spotkac. Moj maz pracuje na wlasne konto wiec nie ma go bardzo czesto od rana do poznego wieczora. No i niestety nie mam jakiegos szczegolnego hobby ktoremu moglabym sie poswiecac z przyjemnoscia calymi dnia wiec juz wole isc do pracy. A weekend mi wystarcza na naladowanie akumulatorkow.
Chociaz bardzo dobrze rozumie dziewczyny ktore ida od razu na zwolnienie..wcale tego nie neguje. Zmeczenie, nudnosci itp..nie motywuja do pracy. A jak sa dzieci w domu to juz wogole..sama bym poszla na zwolnienie zaraz po zobaczeniu 2 kresek na tescie

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Mi pomino zwolnienia czas leci. O ciazy dowiedzialam sie w 4 tyg hehe
Mam podobnie..czas leci tak szybko ze ani sie nie obejrzalam a tu juz 2 trymestr..ja tez wiedzialam od poczatku..test zrobilam z samego rana w dniu spodziewanej miesiaczki

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:10   #482
Bonku
Wtajemniczenie

Ja o ciąży wiem od 27.06 a nawet tydzień wczesniej odczuwalam po sobie ze sie udalo(bol piersi i jajników na zmianę czego nigdy nie miałam przed okresem) zalezy jeszcze jaka ktos ma prace, jak ma sie fajna atmosferę i robi się ciekawe rzeczy to tak, ja sie w pracy gorzej nudze niz w domu, siedząc sama w biurze przy kompie 8h to kazda godzina mija jak 3 dlatego nie moge doczekać się l4 i żałuję ze wczesniej nie poszłam ale nie chciałam zapeszać pierwszego trymestru

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Verrerie na nudę w domu polecam 7 świetnych seriali

1.Przyjaciele 10 sezonow

2. Chirurdzy 11 sezonow

3. Krew z krwi 2sezony

4. Glina 1 sezon

I trzy sezony seri oficer

5. Oficer

6. Oficerowie

7. Trzeci oficer

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Serii*
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:10   #483
misia880
Zakorzenienie

Ja poszlam bo noszenie ciezarow nie uniknione w mojej pracy, a w 1 trymestrze to jest tak bardzo niebezpieczne.

My dzis mamy 1 rocznice dostalam piekne kwiaty.
zdjecie tego nie oddaje ale sa olbrzymie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1441527047264.jpg (51,4 KB, 16 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:11   #484
verrerie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja o ciąży wiem od 27.06 a nawet tydzień wczesniej odczuwalam po sobie ze sie udalo(bol piersi i jajników na zmianę czego nigdy nie miałam przed okresem) zalezy jeszcze jaka ktos ma prace, jak ma sie fajna atmosferę i robi się ciekawe rzeczy to tak, ja sie w pracy gorzej nudze niz w domu, siedząc sama w biurze przy kompie 8h to kazda godzina mija jak 3 dlatego nie moge doczekać się l4 i żałuję ze wczesniej nie poszłam ale nie chciałam zapeszać pierwszego trymestru

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

1.Przyjaciele 10 sezonow

2. Chirurdzy 11 sezonow

3. Krew z krwi 2sezony

4. Glina 1 sezon

5. Oficer

6. Oficerowie

7. Trzeci oficer

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Serii*
Dzieki Krew z krwi, Glina i Oficerow nie widzialam

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:12   #485
magda16262
Zadomowienie

Pieknie gratulacje ;-) wszystkiego dobrego ;*

U mnie 2rocznica slubu juz jutro ;-)!
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:13   #486
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Ja poszlam bo noszenie ciezarow nie uniknione w mojej pracy, a w 1 trymestrze to jest tak bardzo niebezpieczne.

Gratulacje i wszystkiego najlepszego na kolejne lata

U mnie bedzie kumulacja w marcu bo marzec to miesiac kiedy poznalismy sie z mezem, w marcu bralismy slub no i w marcu urodzi sie niunia

Stary 2015-09-06, 09:17   #487
verrerie
Rozeznanie

Cytat:

Super gratuluje!! Moj szanowny w zyciu mi kwiatow nie kupil.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 09:23   #488
magda16262
Zadomowienie

Po urodzeniu malucha dostaniesz duzy bukiet kwiatow za wszystkie czasy ;-)

Ja dostałam wczoraj rano roze bo w piatek maz sobie troche przeskrobal ;-) za to podobno jutro juz nic nie dostane :-D
Stary 2015-09-06, 09:27   #489
magda16262
Zadomowienie

U mnie dzis leniwa niedziela z towarzyszem w łozku ♥
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150827_135401.jpg (131,7 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-09-06, 09:28   #490
mira81
Zadomowienie

U mojego znowu jest wszystko na opak..bardzo czesto dostaje kwiaty i rozne prezenty ot tak sobie..za to nigdy nie pamieta o urodzinach rocznicach itp..tlumaczy to tym ze u nich w rodzinie nigdy sie nie swietowalo urodzin itp. Na poczatku mnie to wkurzalo a teraz przywyklam i jakos mnie to nie zlosci..zwlaszcza ze prezenty od niego dostaje bardzo czesto..zwlaszcza teraz

Stary 2015-09-06, 09:45   #491
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

1.Przyjaciele 10 sezonow

2. Chirurdzy 11 sezonow

3. Krew z krwi 2sezony

4. Glina 1 sezon

5. Oficer

6. Oficerowie

7. Trzeci oficer

Dorzucam Mad mena

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

No i Detektywa pierwszy sezon

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

I Domek z kart chyba to wszystko

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:

Gratulacje

Uwielbiam dostawać kwiaty, w tym związku zdarzyło się to aż raz na urodziny dobre i to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 09:54   #492
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Spróbuj płukać szałwią. Mi podczas szczotkowania zębów krwawią dziąsła, są lekko nabrzmiałe.. Może przy zębie zbiera się ropa? Jak będzie Cię mocno bolało to spróbuj nacisnąć. Miałam coś takiego w podstawówce. Myślę, że szałwia powinna pomóc bo działa przeciwzapalnie.
Cytat:
Szalwia albo rumianek na pewno da jakas ulge doraznie. Najlepiej 3-4 razy dziennie

Ja mialam wczoraj kamien sciagany i tez plukam rumiankiem bo mnie bola tak dziwnie te zeby na dole. dentystka mi tak poradzila.

Idzie laski do dentysty bo w ciazy jest 2 razy refundowany kamien wiec warto to zrobic
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Szałwia powinna pomóc Ale idź do dentysty, bo jak boli, to możliwe, że ropień Ci się zrobił.
Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Jak bylam miesiac temu na kontroli u dentystki to mowila mi ze z zebami nie bedzie problemu, ale zeby dbac bardzo o dziasla bo to wlasnie one sa szczegolnie wrazliwe w ciazy. Przede wszystkim nitkowac i jeszcze raz nitkowac, obowiazkowo zrobic czyszczenie z kamienia ( najlepiej caly komplet nie tylko podstawowe czyszczenie). Poza tym proponowala zamiane szczoteczki na ta z miekkim wlosiem jesli poczuje ze dziasla robia sie bardziej wrazliwe i krwawia. Oprocz tego mowila zeby profilaktycznie raz w tygodniu przed pojsciem spac wysmarowac dziasla zelem Elmex.
Ja plukam czesto buzie rumiankiem. Lepsza jest szalwia ale nie wiem czy mozna ja stosowac w ciazy. Na pewno nie mozna pic ale co do plukania nie mam informacji.

dzięki dziewczyny, jesteście kochane. Polecę dzisiaj po szałwię i rumianek do apteki a jutro spróbuję się dostać do dentysty. Niby nie boli tak cały czas, tylko jak dotknę to jest wrażliwe na ból to dziąsło, oby nie ropień, bo czeka mnie pewnie ponowne kanałowe a tego nienawidzę Myślałam, że będę miała święty spokój na ciążę, bo przed poradziłam sobie ze wszystkimi ubytkami, ale nigdy nie może być zbyt kolorowo

misia, udanej rocznicy życzę! piękne kwiaty
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:02   #493
gosza82
Rozeznanie

Cytat:

1.Przyjaciele 10 sezonow

2. Chirurdzy 11 sezonow

3. Krew z krwi 2sezony

4. Glina 1 sezon

5. Oficer

6. Oficerowie

7. Trzeci oficer

Serii*
Ja również szybko się zorientowałam że jestem w ciąży26.06 zrobiłam już test

Ja również od czasu ciąży wciągnęłam się w seriale polecam :
1. Plotkara
2. W garniturach
3. Rodzina Soprano
4. i oczywiście Gra o tron!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:02   #494
moooniaaaa
Zakorzenienie

To ja powinnam już dawno siedzieć na l4 bo nie dość, że pracuję z zarazami to po 12godzin i głównie stoję, chodzę. Ale ja lubię pracować na zwolnieniu nie miałabym do kogo buzi otworzyć bo wszyscy znajomi czy rodzina pracują, nawet zadzwonić na ploty w ciągu dnia nie ma do kogo. Dlatego pójdę na zwolnienie jak już po prostu fizycznie nie będę dała rady.
Inna kwestia to też szef i atmosfera w pracy, u mnie zarówno szefostwo jak i współpracownicy to super ludzie, więc i tak mi żal, że ich na 1.5 roku zostawię. Gdyby byli wredni bez żalu bym poszła na l4

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
U mnie dzis leniwa niedziela z towarzyszem w łozku 
Widzę też masz porannego towarzysza w łóżku

My od rana na nogach, zaraz do kościola, a potem na zakupy
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:04   #495
gosza82
Rozeznanie

Misia 880 wszystkiego najlepszego z okazji Waszej Rocznicy!!!
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 10:16   #496
misia880
Zakorzenienie

Dziekuje dziewczyny

Stary 2015-09-06, 10:33   #497
Darkanddark
Zakorzenienie

Heh, nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę tego wyboru 'iść na l4 czy nie iść'... Ja siedzę w domu, w piątek dostałam ostatnia wypłatę za sierpień i teraz jestem skazana na brak kasy.. I czekanie na rozprawę.. A jak nie wygram? będzie masakra, nie dość że bez kasy, to jeszcze namieszane w papierach. Jedynym pocieszeniem jest nowe becikowe 2016, że bezrobotne dostają kasę przez rok..całe 1000 zł. No ale dobre i to. Wybaczcie za marudzenie, ale jak tylko o tym pomyślę zaczyna mnie boleć brzuch.

Dzisiaj mój facet jest w robocie, ja jadę do mamy na obiad.

Misia, wszystkiego dobrego
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 10:41   #498
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
I czekanie na rozprawę.. A jak nie wygram? będzie masakra, nie dość że bez kasy, to jeszcze namieszane w papierach.

Będzie dobrze, w takich wypadkach sądy są na ogół po stronie ciężarnych. Moja kuzynka też się sądziła z pracodawcą i mimo, że sama trochę nabroiła to wygrała. Także nie martw się na zapas, ciesz się wolnym i w dobrym humorze jedź do mamy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Ja miałam straszne wyrzuty z tym L4, no bo jak to tak wcześnie, przecież nie umieram.. A dzisiaj dowidziałam się, że koleżanka wzięła tydzień na ból gardła. Wszystkie wyrzuty przeszły jak ręką odjął
Stary 2015-09-06, 10:46   #499
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Będzie dobrze, w takich wypadkach sądy są na ogół po stronie ciężarnych. Moja kuzynka też się sądziła z pracodawcą i mimo, że sama trochę nabroiła to wygrała. Także nie martw się na zapas, ciesz się wolnym i w dobrym humorze jedź do mamy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Ja miałam straszne wyrzuty z tym L4, no bo jak to tak wcześnie, przecież nie umieram.. A dzisiaj dowidziałam się, że koleżanka wzięła tydzień na ból gardła. Wszystkie wyrzuty przeszły jak ręką odjął

Dzięki za mile słowo. Zrobiłam wszystko co mogłam, jeśli się nie uda, to chociaż nie będę miała wyrzutów ze nie próbowałam.. A Twoja kuzynka tez została zwolniona w trybie natychmiastowym?

Oj myślę że nie powinnaś mieć skrupułów... U mnie w biurze chłopak wziął tydzień wolnego bo... Miał wyrywana ósemkę (ząb). Jestem w stanie zrozumieć jeden dzień, dwa.. Ale tydzień.. Jeszcze facet! :-D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 10:47   #500
misia880
Zakorzenienie

Moja mama miala 3 tyg na zeba 8. Byla sina od brody po cycki, nie kazda 8 jest bezproblemowa.

Stary 2015-09-06, 10:53   #501
lala_la
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluje roczniczy piękny bukiet.
Co do zwolnienia to mnie mąż namówił i dziękuję mu za to bardzo bo teraz kiedy mam apogeum wymiotów i zupełny brak sił nie wyobrażam sobie żebym miała chodzić do pracy. A jak dolegliwości miną to będę chodzić na zajęcia sportowe mam karte multisportu więc coś się znajdzie.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:09   #502
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Dzięki za mile słowo. Zrobiłam wszystko co mogłam, jeśli się nie uda, to chociaż nie będę miała wyrzutów ze nie próbowałam.. A Twoja kuzynka tez została zwolniona w trybie natychmiastowym?

Tak. Szczegółów Ci nie opiszę, bo synek ma już ponad roczek i niedokladnie pamiętam, a nie chce tworzyć plotek. W każdym razie stresu trochę było, bo nawet ona mówiła, że sytuacja nie jest zupełnie czysta i były jakieś podstawy do zwolnienia.

Także daj znać jak wyszło, ale bądź dobrej myśli

U mnie dzisiaj pierogi

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A co do sportu.. Chciałam bieżnię rozłożyć, a położna powiedziała, że bieganie mam odpuścić i tylko spacery. Zdziwiłam się bardzo.

Edytowane przez ktoregos_dnia
Czas edycji: 2015-09-06 o 11:12
ktoregos_dnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 11:45   #503
Bonku
Wtajemniczenie

Moj ma zakaz kupowania kwiatów ciętych przyjmuje tylko w doniczkach nie lubię czegos co zaraz zwiędnie i nie ma śladu po tym kiedyś chciałam zwykla pospolita paprotkę bo nie bylo żadnej w domu hehehe
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:03   #504
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje!

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:13   #505
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Pieknie gratulacje ;-) wszystkiego dobrego ;*

U mnie 2rocznica slubu juz jutro ;-)!
gratulacje dziewczyny! duzo milosci i szczescie na kolejne lata u mnie dzisiaj rocznica 3 miesiecy taka mini mini w porownaniu do was

ja dzisiaj odczuwam takie ciagniecie w macicy lekkie, ale czeste, nie wiem czy mam sie niepokoic?
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:17   #506
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
gratulacje dziewczyny! duzo milosci i szczescie na kolejne lata u mnie dzisiaj rocznica 3 miesiecy taka mini mini w porownaniu do was

ja dzisiaj odczuwam takie ciagniecie w macicy lekkie, ale czeste, nie wiem czy mam sie niepokoic?
Pewnie się rozciąga. Ja ciągle mam jakieś pobolewania w podbrzuszu, a z dzieckiem ok. Dopóki nie są silne nie ma się czym przejmować. Weź nospę albo wypij melisę. Rozluźnisz się
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 12:31   #507
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Moj ma zakaz kupowania kwiatów ciętych przyjmuje tylko w doniczkach nie lubię czegos co zaraz zwiędnie i nie ma śladu po tym kiedyś chciałam zwykla pospolita paprotkę bo nie bylo żadnej w domu hehehe
Ja znowu odwrotnie. Lubie cieszyć się z dostania kwiatów, ale za dwa, trzy dni już zapominam także dla mnie tylko cięte, bo reszta usycha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-06, 13:26   #508
cloche
Zakorzenienie

Z tymi waszymi l4 nie to, że nie rozumiem i że mając okazję i niezbyt ciekawe środowisko w pracy bym nie skorzystała ale to pisanie, że dobrze, że l4, bo teraz takie kiepskie samopoczucie. .. no cóż. Ja teraz mam zwolnienie na 1.5 tygodnia z powodu silnych wymiotów, nie wyrabiałam siedzieć w pracy i latać tam do kibla modląc się po drodze żeby zdążyć. Ale do końca zwolnienia lekarskiego liczę na poprawę i potem powrót do pracy. Czy któraś z Was myśli o tym, żeby to l4 brać tylko w razie faktycznej potrzeby? Znaczy się jak dolegliwości ustąpią, to nie będzie oczekiwać kolejnego l4, tylko wróci do pracy? Z kolei spotkałam się też z opowieściami, że pracodawcy w polsce często sami wolą takiej ciężarnej się "pozbyc" przez l4, żeby już nie zawadzała bo i tak jest ryzyko, że częściej będzie na zwolnieniu... no ale w Niemczech czegoś takiego się nie praktykuje, wiec tak ogólnie chciałam rzucić temat i spytać, jak wy i wasi pracodawcy to widzicie.
(A tak w ogóle to niedobrze mi jak się ruszam i próbuję jeść mało a częściej i leżę między posiłkami jak tylko synek pozwoli... I jako że spać nie mogę, to próbuję czytać, a wy jak na złość w weekendy mało piszecie )
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-06, 13:26   #509
Darkanddark
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie, czy w ciąży można brać ziołowe leki na uspokojenie? Krople typu nervosol lub tabletki validol?
Stary 2015-09-06, 13:29   #510
cloche
Zakorzenienie

A jakie zioła tam są? Z tego co wiem to wiele ziół jest zakazanych, niektóre przez działanie na hormony, inne przez brak danych nt. działania na płód.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości