![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Dzień dobry
![]() ![]() Kamilko oklaski dla Martynki , silna dziewuszka. Dotka nie widziałam zdjęcia ale wyobrażam sobie słodkiego Witusia. Już mnie moja zgaga przestała wkurzać ![]() Gratuluję też wszystkim tygodni , wizyt , wyznaczonych terminów :0 Zaraz się zbieram zawieść posiew moczu do labu (złota wasza rada sikac w wannie sprawdziła się w 100%) . Wczoraj zawiozlam gbs. Mało przyjemne było i nawet bolesne jak smyrneła przy odbycie. .. pobierała na jednym patyczku. Czeka się na wynik 3-7 dni. Dziś lecę do hurtowni dziecięcej bo mają dzień bez vatu i laktator ręczny aventa za 79.99 a później koło 12 mam usg !!!! ![]() Kinga jak dobrze pamiętam tu wklejalaś link do YouTube z filmem jak się robi wianek z Szyszek. Zrobiłam juz dwa. Dla siebie i na kiermasz świąteczny. A później wracam i prasuje ciuszki na 56. Policzyłam i mam 10 zmian. Różnych kombinacji. Body kr. Rękaw plus pajac. Body dł. Rękaw plus pół Śpiochy lub Śpiochy. Chyba starczy na ten rozmiar co ? |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Mojakaren i koktajlowa piona
![]() Co do kupowania promu kosmicznego - moja tak gadala jak kupiła.. Czapeczkę po kąpieli. Ja jej tłumaczę że czapeczki są w sklepach a ta że nie ma, bo pamięta jak z córką wnukowi szukały i nie było. Tę samą historię o szlachetnym podarku opowiedziała też na moich urodzinach u moich rodzicow :p mam dla małego z 10 czapeczek, w tym jedna w kwiatuszki i serduszka - od teściowej :p Moja się nie obraża, ehh... A też najchętniej by zrobiła nam z mieszkania składowisko. Chciała dać nam jakieś noże - dzięki, mamy swoje! Ale to są takie ładne, będziecie mieć jak goście przyjdą ![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-11 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie kiedyś teściowa wkurzała tym, że dawała nam jakieś swoje stare rzeczy jak sobie nowe kupowała, a szkoda jej było wyrzucuc - bo jeszcze dobre. Np odkurzacz, to nie pozwoliłam kupić nowego odkurzacza przez kilka lat i kazalam mężowi odkurzać tym złomem. To się oduczył brać takie prezenty, teściowej też jakoś przeszło. Teraz nie mogę za bardzo narzekać, jest dość taktowna, jak coś obieca to dotrzyma. Tylko dla mnie za często mojego męża wykorzystuje do różnych rzeczy. Poszłam wczoraj na jogę i mnie bozia pokarała mega zgagą, pół nocy spałam prawie na siedząco. Chyba koniec już mojego jogowania w ciąży.
![]() |
#484 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ewula Świetny ten wianek ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-12-11 o 07:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Ruda witaj w klubie
![]() Iola gratulacje nowego tygodnia ![]() Jest zima i nie trzeba wychodzić ![]() ![]()
#486 |
Zakorzenienie
|
MallaMi gratuluję udanej wizyty, tylko ta szyjka, ale nie ma źle
![]() Gratuluję nowych tygodni. Niezdara moje cukry takie dobre dopiero kilka dni są tak jakby wracały do normy na koniec. Właśnie musze iść paski przepisać bo też mierze często jak tak sobie pozwalam. Może i Tobie się unormuja. A ja mogę jeść owoce, tylko bananów i gruszek unikać. Koktajlowa zdrówka. Ewula kciuki za usg. iola ale jak to bez kombinezonu? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-11 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Wtajemniczenie
|
Iola gratki 9 miesiaca
![]() Przestan po co Ci kombinezon. Wyjdziesz na spacer dopiero w maju to juz nie bedzie potrzebny ![]() ![]()
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
![]() W ogóle mała mnie od wczoraj straszy, wieczorem mega spokojna była, w nocy też siedziała cicho jak mysz pod miotłą, ale ona w nocy akurat rzadko szaleje, ale teraz rano też tak jakoś oszczędnie się rusza. Czuję że się rusza, że czkawke miała, ale jakoś malutko - może dzień lenia ![]() Taaaaa wiadomo, w zimie kobieta z dzieckiem to na 3 miesiące się zamyka w domu ![]()
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-12-11 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
ewula wianek super
![]() iola gratulacje ![]() ![]() ![]() moja mnie zapytała ostatnio co chcemy pod choinkę, mówię, że po czekoladzie, to usłyszałam, że ja? czekolada? no jak? przecież ja karmić będę! ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Dotka nie mogę się napatrzeć na waszego synka! Taka słodka kruszynka, że nic tylko przytulać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jakimi my będziemy kiedyś tesciowymi :sly:
#491 |
Zadomowienie
|
Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Czarnula grzecznie byś o kilo ryżu poprosiła a nie
![]() Ruda nawet tak nie mów, strach się bać ![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-12-11 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Ja to się cieszę, że mnie tak nikt nie uszczęśliwia. Rodzicom zabroniłam już kupować i jak na razie się słuchają
![]() Za to mąż coraz częściej przynosi "cenne rady " od kolegów z pracy. Ale już mowie, żeby m nawet nie powtarzał tych wszystkich mądrości. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-11 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
hariett to jest myśl! Że też na to nie wpadłam
![]() ruda mam nadzieje, że to nie jest jakiś syndrom teściowej i każda się potem w taką zmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Dotka chodzilo mi o to bardziej, ze sa ciezkostrawne i chyba nie maja zadnej wlasciwosci odzywczej. Bardziej chodzilo mi wlasnie, ze dlugo zalegaja w zoladku.
Przez mandarynki drapalam sie cala noc, ale nie moglam sobie ich odmowic. Dotka dobrze, ze pilnujesz godzin karmienia, to na pewno przyniesie korzysci dla Witka ![]() Kasiulenkowa gratki nowego tygodnia ![]() Koktajlowa co Ci jest? Candy to zamawiaj koszule, nie ma na co czekac ![]() Ojej wspolczuje wam tych akcji z tesciowymi, ja tam na moja nie moge narzekac. Jak potrzebuje, zeby mi cos zrobila, zalatwila, to zawsze moge na nia liczyc. A jak mowi, ze chce cos kupic, to tlumacze co jest mi potrzebne, czego jeszcze nie mam i ona sie dostosowuje. Kiedys chciala kupic cos dla Wojtusia, ciuszki, to mowilam, ze takich malutkich nie chce, bo mam,cala walizke, to teraz szuka takich wiekszych.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny współczuję teściowych
![]() Moja jest cudowna, ostatnio nawet sama zrobiła ten kojec/kokon dla Jasia. Jedyne co nam wciska to jedzenie, ale my się cieszymy bo gotuje pysznie i zawsze mamy obiadki na cały tydzień ![]() Iola gratki 9 miesiąca ![]()
#496 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super,ze po wizycie ok ![]() Dzien dobry! ![]() Zgaga mnie strasznie w nocy wymeczyla,spac nie moglam i.. gardlo mnie boli ![]() Miod, cytryna i sok malinowy od dzis w ruch plus plukanie woda z sola. Musi pomoc, bo.. 11 dni i Jakub bedzie z nami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-12-11 o 09:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#503 | ||||
Rozeznanie
|
No w sumie ominie mnie dylemat z werandowaniem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
MallaMi no dokładnie najgorsze jest gadanie i mielenie jęzorem, a jak przyjdzie co do czego to nic nie zrobią ani nie pomogą :/
hariett wow kupiła czapeczkę, no .... czapki z głów po prostu ![]() ruda moja teściowa tez nam na nowe mieszkanie przywiozła swoje graty. Jedne co było fajne to kołdra, taka ogromna, a cała reszta masakra jakies tandetne filiżanki, wazon brrr.. iola gratuluję 9mc! faktycznie odpuść sobie ten kombinezon, ale wymyśliłaś ![]() ja będę jędzą ![]() ![]()
#505 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() te z 3d to wyglądają jak dzieci a normalne usg to jak potwór ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ciuszków myślę, że spokojnie wystarczy ![]() to zależy na jaką synową trafię, bo ja potrafię być wredna ![]() A tak w temacie teściów. Ja mam kochanych teściów, ale niestety już wiek nie ten i obawiam się, że powoli zaczyna ich dopadać demencja.. Zachowują się jak dzieci czasem, kompletnie są oderwani od świata ![]() ![]() ![]() ![]() Niby mówili, ze dobrze dobrze, ale kto ich tam wie co zrobią ![]() ![]() No ale wam potrzeba, bo na nowe życie! A teraz nie gotujemy, nie jemy i w ogóle nie? w plastikowych ? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Mamy jakieś fatum psujących się pralek? Nasz złom chyba przestał odwirowywać. Chyba zwariuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
Co do tesciowych to ja wiem,ze bede straszna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to dzień dobry
![]() Miałam praktycznie bezsenną noc, przewalałam się cały czas, a to siku, a to duszno, a to niewygodnie i tak w koło.. Masakra ![]() Zmartwił mnie dzidziuś wieczorem, bo położyłam się i nagle zaczął mi wywalać cały brzuch do góry nogami i za chwilę cisza. Nic kompletnie nic. O matko aż się spociłam wtedy.. Ale puknęłam go, pouciskałam tu i ówdzie i niechętnie się przekręcił.. dalej leżałam w stresie, ale jak podłożyłam rękę pod brzuch (bo na boku leżałam) to mnie kopnął żebym oddała przestrzeń więc odetchnęłam. Eh ![]() ![]() W ogóle wczoraj Tż wyczuł mu stópkę.. Ja też. Idealnie poczułam ją w moim prawym płuco. Chciałam się pochylić nad stołem, żeby zjeść, a mały postanowił mi to skutecznie utrudnić i Tż zaczął macać i pod żebrem miałam górkę i mówi, że na wyczucie to jak stópka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam koleżankę która od teściowej bierze co daje bo wypada... I za pół roku sprzedaje na olx albo gdzieś indziej i jeszcze zarabia na tym ![]() ![]()
![]() |
#510 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się w ten zimny poranek. Kot mi popsuł karuzele, którą robiłam do łóżeczka
![]() Mam plan dzisiaj zrobić te wszystkie bombki na kiermasz, ciekawe jak mi wyjdzie. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też będę straszna, ale z resztą inaczej jak się ma synka, a inaczej jak się ma córę ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() tzn. nowa jest ale już bez metek i bez foli.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.