|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5071 |
BAN stały
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
wiecie co??? dzisiaj jest pierwszy dzien kiedy nie musze smarowac sie podkladem!
![]() ![]() ale bomba ![]() zazwyczaj to tylko w wakacje sie z podkladem ograniczalam, bo slonce dobrze na cere wplywalo, ale teraz to snieg pada za oknem a ja bez podkladu bede paradowac ![]() a tak sobie jeszcze myslalam odnosnie tych deserkow o ktorych wczoraj byla mowa - przeciez to jest super przepis na najpyszniejsze ciasto na swieta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5072 |
Zakorzenienie
|
Witam na trzecim dniu II fazy- jest fajnie
![]() W koncu wróciły do normy moje wizytyw wc. Nie czuje sie gorzej przez to ze dołączyłam niektóre produkty- z reszta nie dołączyłam zbyt wiele póki co kiwi i jabłka. Dzisiaj juz jestem po słodkim sniadaniu- serek chudy, troche serka homo naturalnego, kilka migdałów, płatków kokosowych, starta kostka gorzkiej czekolady i jedno kiwi- pycha i sie zapchałam ![]() Miłego dnia- ładne słonce ale pewnie zimno.. ech.. Agaata zazdroszcze- ja sie od podkładu nie uwolnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5073 | |
Rozeznanie
|
Witam!
Nazywam się Kasia i od 64 dni nie jem węglowodanów prostych ^^ Jejku humor trzyma sie mnie od wczorajszego wieczoru ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5074 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, ale stron nasmarowałyście od wczoraj
![]() Dziękuję za pocieszenie, jestem zmobilizowana do dalszej walki z kg. ![]() Ahcak pytałaś o mój wielki dzień, będzie 19 lipca 2008 ![]() Dzisiaj do pracy mam polecaną przez Was mieszankę wybuchową ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5075 |
Zadomowienie
|
Cześć kobitki
![]() Nie mam czasu na czytanie, ale jutro wieczorkiem to nadrobie ![]() Dzisiaj mój 13 dzień diety i schudłam łącznie niecałe 4 kg, jestem średnio zadowolona, ale przejde na 2 faze i zobacze jak mój organizm zaakceptuje nowe produkty, a najwyżej po weekendzie na pare dni wróce do I fazy ![]() Uciekam dzisiaj do mojejm mamy, będe się uczuć na jutrzejszy egzamin teoretyczny z prawka ![]() ![]() ![]() ![]() Acha..pare dziewczyn skarżyło się na problemy z wypróżnaniem-też czasami mam z tym problem i skutecznym naturalnym sposobem na pozbycie się tego problemu jest kiwi lub kefir ![]() agaata-też u siebie zauważyłam poprawe cery ![]() ![]() pozdrawiam i uciekam do nauki ![]() ![]()
#5076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie nie zauważyłam, żeby ktokolwiek był chociażby na III :P Aerobik tak rano ? Wow Powinnam iść zrobić sobie omlecik. Przepuszczę oliwki i bazylię przez wyciskarkę do czosnku i będę miala do tego pesto ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5078 | |
Rozeznanie
|
Tak sobie teraz siedzę i sie maluje i tak sobie o tych świętach pomyślałam i jeszcze jedno coś zrobię chyba: sernik na zimno, a propos tego deserku z żelatyną, taki tęczowy sernik^^ bo można pododawać owoce świeże lub mrozone różne i ułożyc warstwami. Pomyślałam o: warstwa cytrynowa, warstwa waniliowa, warstwa truskawkowa, warstwa waniliowa i na to coś
![]() ![]() Hmmm a polewę czekoladową do murzynka na przykład robi się z kakao i masła, ciekawa jestem czy to masło można by było masłem orzechowym zastąpić, żeby była polewa ![]() Oooo i kolejny przepis, przecież można też murzynka zrobić z mąki pp. Normalnie SB jest super, tyle możliwości, i szarlotkę też... o mamo, ale poszaleje w kuchni przed świętami ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5079 |
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() ![]() ![]() ![]()
#5080 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak dzisiaj mija 3 tydzień na II fazie i myśle o wprowadzeniu chleba bo póki co to wprowadziłam tylko owoce,owsiankę, czekoladę gorzką. Doradzicie jakieś pieczywko
![]() |
#5081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.schulstad.pl/index.php?cat=458 Ahcak kiedys dala mi ten link chyba takie piecywo bylo by najlepsze ![]()
![]() |
#5082 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mozna bób w I fazie ?
Ahcak a co to jest mąka pp ? Pełnoziarnista? |
![]() ![]() |
![]() |
#5083 |
Raczkowanie
|
pp z pelnego przemialu
#5084 |
Zakorzenienie
|
Ok, znalazlam że bób ma IG 79. To znaczy, że można raz na jakiś czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5085 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane Dziewczynki
ja już po śniadanku, na które zjadłam pikantnego omleta nadziewango pieczarkami, porem, szczypiorkiem, serkiem topionym i odrobiną sera żółtego - ale było pyszne. A do tego podjadałam ogórki konserwowe. Wiem, że w nich jest cukier, tzn. w zalewie ale tak sobie pomyślałam, że jestem na II fazie a łapie sie na tym, że robie jedzenie zgodnie z I fazą, więc dałam dziś te ogórki. Musze zacząć na 2 śniadanie jadać jakieś owoce bo sie za bardzo dozwyczaje ![]() a teraz popijam kawkę z mleczkiem - i dzieki SB pokochałam kawę bez cukru. teraz to bym sie już nie napiła z cukrem bo ostatnio jak łyka wzięłam od koleżanki t gorzej jak lukier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5086 |
Zadomowienie
|
witajcie Kochane
![]() JESTEM JUż NA POLMETKU PIERWSZEJ FAZY ![]() ![]() ![]() ![]() zobaczymy co będzie 8 marca, bo nie dość ze dzien kobiet to TZ ma wtedy urodziny ![]() ![]() dzisiaj mam dzien wolny, a u mnie w domu wszyscy chorzy wiec robie za kucharke- pokus co niemiara, ale trzymam sie, trzymam sie dzielnie poki co ![]() IŚ: salatka grecka IIŚ: serek homo z cynamonem i aromatem szarlotkowym- Ahcak to jest obłęd!!! normalnie niebo w gębie!!! O: wegetariańskie con carne- kostka sojowa zamiast kuraka ![]() P/K: planuje omleta z cynamonem polanego sosem z jogurtu naturalnego z aromatem szarlotkowym w koncu moze dzisiaj kakao wypije- jak -przechodzilam na SB to cieszylam,ze kakao mozna a do tej pory ani razu nie wypilam ![]() Udanego plażowania życzę ![]()
#5087 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze jakos mnie glod zlapal od rana Ś: omlet z pieczarkami i serkiem topionym potem 2 lyzeczki masla orzechowego (juz dzis 0 orzechow !!!) i teraz zjadlam mala miseczke bigosu ![]() mniam caly gar sie gotuje a ja mialam na niego taka ochote ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() buziaki
![]() |
#5088 |
Raczkowanie
|
a jaki serek homo kupujecie, zeby byl najodpowiedniejszy?
#5089 |
Rozeznanie
|
hehe robię zwykłego omleta (tylko rozbełtane jajka+ciut soli) a do tego mielę twaróg z odrobiną kakao, kapką aromatu waniliowego + jedna rozpuszczona tabletka słodziku SweetTop. Mam taki fajny pojemniczek który nasadza się na robota kuchennego - można zmielić w nim wszystko na bardzo drobną masę (nawet raz w nim len mieliłam).
Fajnie jest tak samemu robić rzeczy od podstaw - przynajmniej wiem co w nich jest, a wszystko staram się dodawać proste i naturalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5090 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jako że jetem hmmm niezbyt utalentowana kulinarnie to chcialabym was poprosic
![]() ![]() a to masło orzechowe to można ale tylko z FElixa tak? bo inne zawierają cukier tak wogole to kolezanki wyciagaj mnie do kawiarni dzisiaj a ja mam stracha, bo na I fazie bede mogla chyba tylko wode mineralna wypic, podczas gdy one beda sie delektować moim kochanym latte z bita smietaną ![]() ![]() ![]() jutro alo jeszcze zisiaj skocze do sklepu i wyprobuje wasze pomysly, zeby nieco urozmaicic moj jadlospis ![]() aaaaaaaa i jeszcze jedno: czy wodka jest naprawde az taka straszna? ![]() ![]() Przypomniało mi się jeszcze coś: czy na drugiej fazie można zrobić takie ciacha? Rbiłam je kiedys bardz czesto. Oto sklad ciastek: platki owsiane, jajko, wiorki kokosowe, slonecznik, orzeszki, cukier (oczywiscie rozumiem ze zastapic cukier slodzikiem trzeba) i roztopione masło. Bo jak tak to tez zrobie na świeta i bedzie git, bede sie zajadac ile wlezie ![]()
#5091 | |||||
Rozeznanie
|
Helo Kobietki,
Ja właśnie mam przerwę w zajęciach ze studentami i postanowiłam tu zajrzeć, żeby nie robić sobie za dużo zaległości w czytaniu ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na śniadanie zjadłam omleta z dwóch jajek z odrobiną mleka, a do tego serek homo naturalny z aromatem waniliowym i odrobiną słodziku. Dziewczyny, pomóżcie. Jak ja zjem taki omlet rano to mnie tak długo trzyma, że nie mam naprawdę ochoty na drugie śniadanie. Jadłam go po 8-mej, a tu już 11-ta. Nie chcę robić zbyt długich przerw i spowolnić metabolizmu, ale czuję się jakbym co dopiero skończyła go jeść. Też tak macie z omletem?? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie wystarczyło, że dodałam jabłko i od razu się coś ruszyło, a ja poczułam się lepiej. Jednak organizm tego potrzebował ![]() Mnie po anty jak brałam przez lata jakoś się cera nie poprawiła, odstawiłam je pół roku temu, bo za jakiś czas planujemy dzidziusia i chciałam, żeby mi się organizm "odtoksycznił" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o te święta to ja się również jakoś nie martwię dietkowaniem. Zwykle dużo więcej piekę i gotuję na Boże Narodzenie, bo te święta są dłuższe, brzydka aura sprzyja długiemu przesiadywaniu przy stole i jakoś tak się złożyło, że trzeba wszystkiego spróbować. A tutaj - prawie same dozwolone produkty, a nawet ciasto i deser można zrobić po plażowemu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja schudłam na I fazie podobnie jak Ty, ale miałam podczas niej kilka grzeszków i wpadek. W związku z problemami z wypróżnianiem przeszłam już na II fazę, ale dodałam jak na razie tylko jakieś owoce, jak jabłko czy pomarańcz. A efekty wctowe od razu było widać i czuję się znacznie lepiej ![]() Cytat:
![]() |
#5092 |
Zakorzenienie
|
ja przez ostatnie dwa dni bylam na V fazie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5093 |
Zakorzenienie
|
SPÓD DO MAZURKA WG SB:
1,5 szkl. płatków owsianych 0,5 szkl. otrąb 0,5 szkl. maki razowej 0,3 szkl. fruktozy 0,3 szkl.oliwy 0,3 szkl. wody 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 4 łyżeczki cynamonu ziarenka - słonecznik,dynia,wiórki, orzeszki wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy,dodajemy jajko,oliwe i wodę.Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem na gr.1 cm. Pieczemy 20-30 min. w 180st. Po upieczeniu smarujemy np. dzemem morelowym i dekorujemy orzechami, migdałami i owocami. DZEM MORELOWY 0,5 kg suszonych moreli/ew. suszonych sliwek bez pestek/ sok z 1 cytryny woda do 2/3 wys. moreli zagotowac wode z sokiem i morelami 6 minut w mikrofali. Gdy ostygną - zmiksować.przełozyć do słoików, przechowywać w lodówce 3-4 tygodnie. PSEUDO-TIRAMISU Utrzeć jedno żółtko z odrobiną słodziku,dodać aromat migdałowy, a następnie dodawać powoli serek homo 0%.Białko ubic na sztywno i delikatnie zmieszać z masą twarożkową.nałożyć do pucharków, posypać gorzkim kakao i płatkami migdałowymi. CIASTO JOGURTOWE 2 duże jogurty 0% żelatyna / porcja na 0,5l/ aromat słodzik kakao migdały,wiórki kokosowe,orzechy laskowe Jogurty doprawiamy aromatem i słodzikiem wg smaku, żelatynę rozpuszczamy w 0,5l goracej wody,czekamy aż przestygnie, mieszamy z jogurtem. Na dno małej tortownicy wysypujemy płatki migdałowe,wiórki i orzechy. lekko scięte jogurty wylewamy na orzechowy spód.wstawiamy do lodówki. Z kakao i odrobiny wody rozrabiamy polewę i rozprowadzamy na sciętym ciescie. TRUFLE I KASZTANKI po 10 dag serka homo 0%,słodzika do smaku,mielonych orzechów 2 łyzki kakao 10 migdałów 2 łyżki orzechów pistacjowych twarozek utrzeć ze słodzikiem i kakao. Dodać orzechy. Uformować niewielkie kuleczki, część obtoczyć w pistacjach,resztę naszpikować migdałach RAZOWY MURZYNEK: 1/3 szkl oliwy 1/4 szkl.mleka 0,5% 3/4 szkl. fruktozy 2 lyzki gorzkiego kakao powyzsze składniki wymieszać, zagotować i wystudzić, odłożyć 1/2 szkl. na polewę Do masy wmiksować 1 szkl. mąki razowej,1 łyżeczkę proszku do pieczenia,2 żółtka,ew. olejek np. migdałowy, posiekane bakalie.ubic pianę z 2 białek, delikatnie domieszać do ciasta. Wlac do keksówki lub tortownicy lub z kominkiem - jaka tam macie - piec 40 min w 170 st.C. Na goracym rozsmarować polewę i posypać np. kokosem. Sernik light: -ok.400g. chudego twarogu -3 jajka -fruktoza -odrobina proszku do pieczenia( tylko żeby sernik się trochę podniósł) -masło niskotłuszczowe (w moim przypadku Mlekovity Miss Figura) -otręby Twaróg ucieramy lub mielimy alby nie było grudek. Białka odzielamy od żółtek i ubijamy z odrobinką soli, a żółtka ucieramy z fruktozą (tyle aby było bardzo słodkie, ale wedle gustu). Do twarogu dodajemy żółtka i ucieramu na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i na końcu białko delikanie mieszając aby nie opadło. Formę na sernik wysmarować masłem i posypać otrębami. Wlać sernik i wstawi.ć do nagrzanego piekarnika(ok.180-200 stopni).Piec aż ciasto będzie rumiane i będzie odchodzić od ścianek formy. ja zamiast proszku dodałabym piane z białek - powinno wystarczyc,żeby nie bylo zakalcowate dziewczyny znalazłam takie przepisy na ciasta na jakims forum z przepisami dla SB, nie wiem czy to na I fazę tez sie nadaje, ale na II na pewno, jezeli cos jest źle to napiszcie bo ja sie nie znam za bardzo. Może komuś sie przydadzą
![]() |
#5094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5095 |
Wtajemniczenie
|
jennuś- slinotok do końca dnia bedę miała
![]()
#5096 |
BAN stały
|
Hello dziewczynkii!!! a ja dziś nie poszłam do pracy i wstałam godzinę temu(ponad) i jak zwykle godzine zajeło mi czytanie co wy tu napisałyście ciekawego a 5000 postów już daleko zanamiii
![]() zacznę moize spowiedź od dnia wczorajszego... wypiłam kilka łyków pepsi... bo byłam w kinie na step up 2 , a tak po za tym to kupiłam sobie siemię lniane takie ziarenka... myślałam ze jakiś proszek to jest cu cuuś... kupiłam sobie też błonnik kakaowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dziś na śniadanie zjadłam 3 jaja sobie posadziłam na patelni i posypałam ztartym chudym żółtym serem, nawaliłam przypraw i pod przykryciem usmażyłam az się serek pięknie rozpuściłó ![]() a teraz muszę iśc sie przygotować bo idę zaraz do lekarza dowcipnego ![]() ![]() AAAAA dzieczynki schudłam już 3 kilogramy!!!! jak sie cieszę to normalnie zjadła bym was wszystkie hihihi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5097 |
Zakorzenienie
|
cieszę się
![]() no ja niestety też, juz kombinuje co tu moge zrobić na slodko ale bez uzycia piekarnika, miksera i lodówki bo w akademcu nie mam ![]() ale na swieta takie przepisy jak znalazl wydaje mi się
#5098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde coś nas nie wyrzucają ![]()
![]() |
#5100 |
Zakorzenienie
|
ja wlasnie podalam troche wczesni;ej przepis na takie ciasteczka ale one chyba tylko na II faze sie nadają? bo zjadlabym
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.