..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 170 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-05, 07:26   #5071
201803260919
BAN stały

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

wiecie co??? dzisiaj jest pierwszy dzien kiedy nie musze smarowac sie podkladem! normalnie to bym z domu bez tego nie wyszla ale teraz patrze w lustro i stwierdzam ze cere juz mam tak gladziusienka i jednokolorowa ze nie musze!
ale bomba
zazwyczaj to tylko w wakacje sie z podkladem ograniczalam, bo slonce dobrze na cere wplywalo, ale teraz to snieg pada za oknem a ja bez podkladu bede paradowac

a tak sobie jeszcze myslalam odnosnie tych deserkow o ktorych wczoraj byla mowa - przeciez to jest super przepis na najpyszniejsze ciasto na swieta mozna poslodzic cos jeszcze fruktoza i bedzie piekniusio bedziemy mogly jesc i bedzie to 2-fazowe jedzonko na dodatek nie wiem jak Wy, ale ja napewno sobie zrobie, i nikomu w domu nie dam hihi
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:15   #5072
Camarilla
Zakorzenienie

Witam na trzecim dniu II fazy- jest fajnie
W koncu wróciły do normy moje wizytyw wc. Nie czuje sie gorzej przez to ze dołączyłam niektóre produkty- z reszta nie dołączyłam zbyt wiele póki co kiwi i jabłka.
Dzisiaj juz jestem po słodkim sniadaniu- serek chudy, troche serka homo naturalnego, kilka migdałów, płatków kokosowych, starta kostka gorzkiej czekolady i jedno kiwi- pycha i sie zapchałam
Miłego dnia- ładne słonce ale pewnie zimno.. ech..
Agaata zazdroszcze- ja sie od podkładu nie uwolnie Ale zaczelam znow brac tabletki anty wiec licze na poprawe za jakis niecały miesiac

Camarilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:16   #5073
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Witam!
Nazywam się Kasia i od 64 dni nie jem węglowodanów prostych ^^
Jejku humor trzyma sie mnie od wczorajszego wieczoru Jako pedagog stwierdzam, że to była rewelacyjna metoda integracyjna taka impreza

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
a tak sobie jeszcze myslalam odnosnie tych deserkow o ktorych wczoraj byla mowa - przeciez to jest super przepis na najpyszniejsze ciasto na swieta mozna poslodzic cos jeszcze fruktoza i bedzie piekniusio bedziemy mogly jesc i bedzie to 2-fazowe jedzonko na dodatek nie wiem jak Wy, ale ja napewno sobie zrobie, i nikomu w domu nie dam hihi
No pewnie, że tak ^^ Ja jeszcze upiekę sernik SB, z mąka pp i założę się, że to moje ciasto jak zwykle pierwsze pójdzie bo jak cioteczki zobaczą, że jem i chudnę to sie w święta przeniosą na plażę A tak poza tym to oprócz ciast prawie wszystko będzie dozwolone: jajka, mięsa pieczone itd. Będzie dobrze, jeszcze schudniemy przez Święta

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:17   #5074
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki, ale stron nasmarowałyście od wczoraj

Dziękuję za pocieszenie, jestem zmobilizowana do dalszej walki z kg.

Ahcak pytałaś o mój wielki dzień, będzie 19 lipca 2008

Dzisiaj do pracy mam polecaną przez Was mieszankę wybuchową, czyli serek wiejski z tuńczykiem i dodatkami, cóż lubię eksperymenty
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:21   #5075
kapka
Zadomowienie

Cześć kobitki
Nie mam czasu na czytanie, ale jutro wieczorkiem to nadrobie.

Dzisiaj mój 13 dzień diety i schudłam łącznie niecałe 4 kg, jestem średnio zadowolona, ale przejde na 2 faze i zobacze jak mój organizm zaakceptuje nowe produkty, a najwyżej po weekendzie na pare dni wróce do I fazy
Uciekam dzisiaj do mojejm mamy, będe się uczuć na jutrzejszy egzamin teoretyczny z prawka więc prosze wszystkich za trzymanie kciuków!!

Acha..pare dziewczyn skarżyło się na problemy z wypróżnaniem-też czasami mam z tym problem i skutecznym naturalnym sposobem na pozbycie się tego problemu jest kiwi lub kefir

agaata-też u siebie zauważyłam poprawe cery ostatnio przestałam stosować podkłady.

pozdrawiam i uciekam do nauki

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:24   #5076
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Dzisiaj był już pyszny omlecik z twarożkiem kakaowym własnego mixu - pyyyychaaaa Aż się rano chce wstawać do takiego śniadanka.
proszę o przepisik

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:26   #5077
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
to im powiedz, zeby zrobily za 2 tygodnie reds nie zajac, nie ucieknie chociaz, przed toba lepiej niech ucieka bo nawet w 2 fazie piwu mowimy NIE [nawet jesli to reds! winka sie napijesz, na trawienie, o!
Ooo a winko można w I fazie ? A wieczoru nie mozemy zrobić za 2 tygodnie, bo koleżanka z Niemiec przyjezdza w odwiedziny tylko na kilka dni Tylko czemu akurat teraz

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Hej kochane! Gratuluję 5 tysięcy!

Też wracam pokornie na plaże, bo mi się faza druga rozpełzła i się z tego jakaś IV czy V zrobiła Dzisiaj był już pyszny omlecik z twarożkiem kakaowym własnego mixu - pyyyychaaaa Aż się rano chce wstawać do takiego śniadanka. Teraz zmykam na aerobik .
Hahaha IV czy V faza
Właśnie nie zauważyłam, żeby ktokolwiek był chociażby na III :P
Aerobik tak rano ? Wow

Powinnam iść zrobić sobie omlecik. Przepuszczę oliwki i bazylię przez wyciskarkę do czosnku i będę miala do tego pesto
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 08:34   #5078
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Tak sobie teraz siedzę i sie maluje i tak sobie o tych świętach pomyślałam i jeszcze jedno coś zrobię chyba: sernik na zimno, a propos tego deserku z żelatyną, taki tęczowy sernik^^ bo można pododawać owoce świeże lub mrozone różne i ułożyc warstwami. Pomyślałam o: warstwa cytrynowa, warstwa waniliowa, warstwa truskawkowa, warstwa waniliowa i na to coś Fajna tez mogłaby być warstwa kiwi bo taka zielona i wielkanocna co do koloru

Hmmm a polewę czekoladową do murzynka na przykład robi się z kakao i masła, ciekawa jestem czy to masło można by było masłem orzechowym zastąpić, żeby była polewa

Oooo i kolejny przepis, przecież można też murzynka zrobić z mąki pp. Normalnie SB jest super, tyle możliwości, i szarlotkę też... o mamo, ale poszaleje w kuchni przed świętami czuje, że u mnie w domu będą Święta czysto plażowe, bo mama do kuchni nie będzie miała dostępu

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Uciekam dzisiaj do mojejm mamy, będe się uczuć na jutrzejszy egzamin teoretyczny z prawka więc prosze wszystkich za trzymanie kciuków!!
Trzymam już od dziś powodzenia!

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 08:34   #5079
PriVativ
Zadomowienie

hej laseczki ale sie wyspałąm...:P mmmmm Lece teraz na jakies sniadanko chyba serek na słodko (mial byc omlet ale kuchnia zajeta:[) dzis sie czuje jakos fajnie okres mi sie dzis konczy i za jakies 2-3 dni wsumie juz na weekend zobacze moze efekty diety buziam Was kochaniutkie:P
Stary 2008-03-05, 08:49   #5080
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
sernik na zimno, a propos tego deserku z żelatyną, taki tęczowy sernik^^ bo można pododawać owoce świeże lub mrozone różne i ułożyc warstwami. Pomyślałam o: warstwa cytrynowa, warstwa waniliowa, warstwa truskawkowa, warstwa waniliowa i na to coś Fajna tez mogłaby być warstwa kiwi bo taka zielona i wielkanocna co do koloru

Hmmm a polewę czekoladową do murzynka na przykład robi się z kakao i masła, ciekawa jestem czy to masło można by było masłem orzechowym zastąpić, żeby była polewa
Wiesz co już też myślałam o takim serniku. Z activi naturalnej i twarogu 0% z piatnicy+słodzik +orzechy w środku i polewa czekoladowa tj sama roztopiona gorzka czekoladai płatki migdałów

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ooo a winko można w I fazie ? A wieczoru nie mozemy zrobić za 2 tygodnie, bo koleżanka z Niemiec przyjezdza w odwiedziny tylko na kilka dni Tylko czemu akurat teraz
Winka nie wolno w I fazie tylko w II fazie niestety ale czasami nie jest tak łatwo nie wypić...
Tak dzisiaj mija 3 tydzień na II fazie i myśle o wprowadzeniu chleba bo póki co to wprowadziłam tylko owoce,owsiankę, czekoladę gorzką.
Doradzicie jakieś pieczywko
Stary 2008-03-05, 08:55   #5081
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Wiesz co już też myślałam o takim serniku. Z activi naturalnej i twarogu 0% z piatnicy+słodzik +orzechy w środku i polewa czekoladowa tj sama roztopiona gorzka czekoladai płatki migdałów

Winka nie wolno w I fazie tylko w II fazie niestety ale czasami nie jest tak łatwo nie wypić...
Tak dzisiaj mija 3 tydzień na II fazie i myśle o wprowadzeniu chleba bo póki co to wprowadziłam tylko owoce,owsiankę, czekoladę gorzką.
Doradzicie jakieś pieczywko

http://www.schulstad.pl/index.php?cat=458 Ahcak kiedys dala mi ten link chyba takie piecywo bylo by najlepsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 08:56   #5082
carmelova
Zakorzenienie

Dziewczyny a mozna bób w I fazie ?

Ahcak a co to jest mąka pp ? Pełnoziarnista?
Stary 2008-03-05, 09:05   #5083
faraula
Raczkowanie

pp z pelnego przemialu
Stary 2008-03-05, 09:20   #5084
carmelova
Zakorzenienie

Ok, znalazlam że bób ma IG 79. To znaczy, że można raz na jakiś czas?
Stary 2008-03-05, 09:49   #5085
onaella
Zakorzenienie

Dzień dobry Kochane Dziewczynki
ja już po śniadanku, na które zjadłam pikantnego omleta nadziewango pieczarkami, porem, szczypiorkiem, serkiem topionym i odrobiną sera żółtego - ale było pyszne. A do tego podjadałam ogórki konserwowe. Wiem, że w nich jest cukier, tzn. w zalewie ale tak sobie pomyślałam, że jestem na II fazie a łapie sie na tym, że robie jedzenie zgodnie z I fazą, więc dałam dziś te ogórki. Musze zacząć na 2 śniadanie jadać jakieś owoce bo sie za bardzo dozwyczaje

a teraz popijam kawkę z mleczkiem - i dzieki SB pokochałam kawę bez cukru. teraz to bym sie już nie napiła z cukrem bo ostatnio jak łyka wzięłam od koleżanki t gorzej jak lukier

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 09:50   #5086
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

witajcie Kochane

JESTEM JUż NA POLMETKU PIERWSZEJ FAZY OBYLO SIE BEZ GRZECHOW POKI CO

zobaczymy co będzie 8 marca, bo nie dość ze dzien kobiet to TZ ma wtedy urodziny. ale juz znalazlam knajpke gdzie serwuja grillowanego lososia, do tego gotowane brokuly i kalafiory no i frytki, ale mysle,ze uda mi sie zamienic frytki na surowke

dzisiaj mam dzien wolny, a u mnie w domu wszyscy chorzy wiec robie za kucharke- pokus co niemiara, ale trzymam sie, trzymam sie dzielnie poki co

IŚ: salatka grecka
IIŚ: serek homo z cynamonem i aromatem szarlotkowym- Ahcak to jest obłęd!!! normalnie niebo w gębie!!!
O: wegetariańskie con carne- kostka sojowa zamiast kuraka
P/K: planuje omleta z cynamonem polanego sosem z jogurtu naturalnego z aromatem szarlotkowym

w koncu moze dzisiaj kakao wypije- jak -przechodzilam na SB to cieszylam,ze kakao mozna a do tej pory ani razu nie wypilam

Udanego plażowania życzę

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 09:59   #5087
cukiereczeQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
IIŚ: serek homo z cynamonem i aromatem szarlotkowym- Ahcak to jest obłęd!!! normalnie niebo w gębie!!!
ja dokladnie jadlam to wczoraj na kolacje - nie wiedzialam ze tez to jecie hehe no ale przyznam ze jest pycha ! W sumie mialam nawet o tym wczoraj napisac ale jakos zapomnialam ten aromat szarlotkowy kupilam kilka dni temu i jest super

kurcze jakos mnie glod zlapal od rana

Ś: omlet z pieczarkami i serkiem topionym
potem 2 lyzeczki masla orzechowego (juz dzis 0 orzechow !!!)
i teraz zjadlam mala miseczke bigosu

mniam caly gar sie gotuje a ja mialam na niego taka ochote jeszcze przed 14 zjem go na obiad a potem na uczelnie
buziaki

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 10:04   #5088
faraula
Raczkowanie

a jaki serek homo kupujecie, zeby byl najodpowiedniejszy?
Stary 2008-03-05, 10:04   #5089
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
proszę o przepisik
hehe robię zwykłego omleta (tylko rozbełtane jajka+ciut soli) a do tego mielę twaróg z odrobiną kakao, kapką aromatu waniliowego + jedna rozpuszczona tabletka słodziku SweetTop. Mam taki fajny pojemniczek który nasadza się na robota kuchennego - można zmielić w nim wszystko na bardzo drobną masę (nawet raz w nim len mieliłam).

Fajnie jest tak samemu robić rzeczy od podstaw - przynajmniej wiem co w nich jest, a wszystko staram się dodawać proste i naturalne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 10:08   #5090
jennuś
Zakorzenienie

dziewczyny jako że jetem hmmm niezbyt utalentowana kulinarnie to chcialabym was poprosic o sporządzenie np. 2 takich walsnie przepisow na ciasto w drugiej fazie, bo na swieta bede na II i powiem mamie zeby plackow nie piekla bo ja zrobie. Ona sie ucieszy bo bedzie miala pol roboty mniej, a ja bo bede wiedziala ze wolno mi patrzeć, ba wolno mi jeść z tej blachy

a to masło orzechowe to można ale tylko z FElixa tak? bo inne zawierają cukier

tak wogole to kolezanki wyciagaj mnie do kawiarni dzisiaj a ja mam stracha, bo na I fazie bede mogla chyba tylko wode mineralna wypic, podczas gdy one beda sie delektować moim kochanym latte z bita smietaną ja chyba nerwowo tego nie wytrzymam bez owocow moge jeszcze przezyc te 14 dni, bez chleba tez, jogurtow, ale bez mojej kawusi latte to na pewno nie

jutro alo jeszcze zisiaj skocze do sklepu i wyprobuje wasze pomysly, zeby nieco urozmaicic moj jadlospis

aaaaaaaa i jeszcze jedno: czy wodka jest naprawde az taka straszna? jest mozliwosc ze odwiedzi mnie kolega ktory specjalnie przyjedzie dla mnie 300 km i obiecal ze wypijemy sobie, ale ja bede wtedy na 2 dni przed koncem I fazy i glupio tak nie wypic ani kropelki, piwa ie lubie wiec nie bedzie mnie ciagnac, ale ta wodeczke to z checia bym wypila, przeciez nie bede mu tlumaczyc ze jestem na diecie na ktorej nie woln alko co robić??

Przypomniało mi się jeszcze coś: czy na drugiej fazie można zrobić takie ciacha? Rbiłam je kiedys bardz czesto. Oto sklad ciastek: platki owsiane, jajko, wiorki kokosowe, slonecznik, orzeszki, cukier (oczywiscie rozumiem ze zastapic cukier slodzikiem trzeba) i roztopione masło. Bo jak tak to tez zrobie na świeta i bedzie git, bede sie zajadac ile wlezie
Stary 2008-03-05, 10:09   #5091
Agneska
Rozeznanie

Helo Kobietki,

Ja właśnie mam przerwę w zajęciach ze studentami i postanowiłam tu zajrzeć, żeby nie robić sobie za dużo zaległości w czytaniu Zawsze w środy chodziłam po pracy na basen, ale tak się boję, że w każdej chwili mogę dostać @, że znowu nie pójdę. Wkurza mnie to okropnie, ale za to pojeżdżę godzinę w domu na rowerku. Jak mnie zaleje w domu to inaczej niż na basenie Ale by było - chyba bym się ze wstydu spaliła i już nigdy się tam nie pojawiła Strach się bać - wolę nie ryzykować

Dzisiaj na śniadanie zjadłam omleta z dwóch jajek z odrobiną mleka, a do tego serek homo naturalny z aromatem waniliowym i odrobiną słodziku. Dziewczyny, pomóżcie. Jak ja zjem taki omlet rano to mnie tak długo trzyma, że nie mam naprawdę ochoty na drugie śniadanie. Jadłam go po 8-mej, a tu już 11-ta. Nie chcę robić zbyt długich przerw i spowolnić metabolizmu, ale czuję się jakbym co dopiero skończyła go jeść. Też tak macie z omletem??

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
wiecie co??? dzisiaj jest pierwszy dzien kiedy nie musze smarowac sie podkladem! normalnie to bym z domu bez tego nie wyszla ale teraz patrze w lustro i stwierdzam ze cere juz mam tak gladziusienka i jednokolorowa ze nie musze!
ale bomba
zazwyczaj to tylko w wakacje sie z podkladem ograniczalam, bo slonce dobrze na cere wplywalo, ale teraz to snieg pada za oknem a ja bez podkladu bede paradowac

(...)
To świetnie masz z tym podkładem, aż Ci zazdroszczę Ale to znaczy, że cerka Ci się poprawiła czyli dietka sprzyja Ja też z podkładem się ograniczam jedynie wiosną i latem, a tak to muszę. Mimo, że mam już swoje latka, to wyskakują mi co jakiś czas jakieś wypryski, a cera ma niejednolity kolor

Cytat:
Napisane przez Camarilla Pokaż wiadomość
Witam na trzecim dniu II fazy- jest fajnie
W koncu wróciły do normy moje wizytyw wc. Nie czuje sie gorzej przez to ze dołączyłam niektóre produkty- z reszta nie dołączyłam zbyt wiele póki co kiwi i jabłka.
Dzisiaj juz jestem po słodkim sniadaniu- serek chudy, troche serka homo naturalnego, kilka migdałów, płatków kokosowych, starta kostka gorzkiej czekolady i jedno kiwi- pycha i sie zapchałam
Miłego dnia- ładne słonce ale pewnie zimno.. ech..
Agaata zazdroszcze- ja sie od podkładu nie uwolnie Ale zaczelam znow brac tabletki anty wiec licze na poprawe za jakis niecały miesiac
Ja też przeszłam na drugą fazę, przede wszystkim dlatego, że na pierwszej praktycznie w ogóle nie odwiedzałam WC na dłuższe posiedzenia. Bo jeżeli chodzi o siku, to zaś nadmiernie często, gdyż piję mnóstwo wody i innych herbat
U mnie wystarczyło, że dodałam jabłko i od razu się coś ruszyło, a ja poczułam się lepiej. Jednak organizm tego potrzebował

Mnie po anty jak brałam przez lata jakoś się cera nie poprawiła, odstawiłam je pół roku temu, bo za jakiś czas planujemy dzidziusia i chciałam, żeby mi się organizm "odtoksycznił"

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Witam!
Nazywam się Kasia i od 64 dni nie jem węglowodanów prostych ^^
Jejku humor trzyma sie mnie od wczorajszego wieczoru Jako pedagog stwierdzam, że to była rewelacyjna metoda integracyjna taka impreza

No pewnie, że tak ^^ Ja jeszcze upiekę sernik SB, z mąka pp i założę się, że to moje ciasto jak zwykle pierwsze pójdzie bo jak cioteczki zobaczą, że jem i chudnę to sie w święta przeniosą na plażę A tak poza tym to oprócz ciast prawie wszystko będzie dozwolone: jajka, mięsa pieczone itd. Będzie dobrze, jeszcze schudniemy przez Święta
Dokładnie, myślę, że wczorajszy wieczór wszystkie z nas nastawił optymistycznie do plażowania i dietkowania Kobiety to jednak potrafią - nie widzą się, nie znają nawet dobrze, nie było alkoholu ani słodyczy, a ubawiłyśmy się po pachy Jesteśmy wielkie

A jeżeli chodzi o te święta to ja się również jakoś nie martwię dietkowaniem. Zwykle dużo więcej piekę i gotuję na Boże Narodzenie, bo te święta są dłuższe, brzydka aura sprzyja długiemu przesiadywaniu przy stole i jakoś tak się złożyło, że trzeba wszystkiego spróbować. A tutaj - prawie same dozwolone produkty, a nawet ciasto i deser można zrobić po plażowemu

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
Nie mam czasu na czytanie, ale jutro wieczorkiem to nadrobie.

Dzisiaj mój 13 dzień diety i schudłam łącznie niecałe 4 kg, jestem średnio zadowolona, ale przejde na 2 faze i zobacze jak mój organizm zaakceptuje nowe produkty, a najwyżej po weekendzie na pare dni wróce do I fazy
(...)
To miłej nauki na egzamin i trzymam mocno kciuki Powodzenia, ale wierzę, że na pewno Ci się uda Pochwal się jutro jak poszło

Ja schudłam na I fazie podobnie jak Ty, ale miałam podczas niej kilka grzeszków i wpadek. W związku z problemami z wypróżnianiem przeszłam już na II fazę, ale dodałam jak na razie tylko jakieś owoce, jak jabłko czy pomarańcz. A efekty wctowe od razu było widać i czuję się znacznie lepiej

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
http://www.schulstad.pl/index.php?cat=458 Ahcak kiedys dala mi ten link chyba takie piecywo bylo by najlepsze
A nie wiecie może czy takie pieczywko co jest w Lidlu jest dobre? Wygląda podobnie do Shulstad, jest pełnoziarniste i bardzo smaczne. Jadłam go przez kilka dni, zanim przeszłam na SB. Kojarzycie może, o które mi chodzi? Są dwie wersje - normalne i ze słonecznikiem...

Stary 2008-03-05, 10:19   #5092
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

ja przez ostatnie dwa dni bylam na V fazie ale wracam, wracam do was. Miłej srody kolezanki.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 10:23   #5093
jennuś
Zakorzenienie

SPÓD DO MAZURKA WG SB:
1,5 szkl. płatków owsianych
0,5 szkl. otrąb
0,5 szkl. maki razowej
0,3 szkl. fruktozy
0,3 szkl.oliwy
0,3 szkl. wody
1/2 łyżeczki soli
1 jajko
4 łyżeczki cynamonu
ziarenka - słonecznik,dynia,wiórki, orzeszki
wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy,dodajemy jajko,oliwe i wodę.Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem na gr.1 cm. Pieczemy 20-30 min. w 180st.
Po upieczeniu smarujemy np. dzemem morelowym i dekorujemy orzechami, migdałami i owocami.
DZEM MORELOWY
0,5 kg suszonych moreli/ew. suszonych sliwek bez pestek/
sok z 1 cytryny
woda do 2/3 wys. moreli
zagotowac wode z sokiem i morelami 6 minut w mikrofali. Gdy ostygną - zmiksować.przełozyć do słoików, przechowywać w lodówce 3-4 tygodnie.
PSEUDO-TIRAMISU
Utrzeć jedno żółtko z odrobiną słodziku,dodać aromat migdałowy, a następnie dodawać powoli serek homo 0%.Białko ubic na sztywno i delikatnie zmieszać z masą twarożkową.nałożyć do pucharków, posypać gorzkim kakao i płatkami migdałowymi.
CIASTO JOGURTOWE
2 duże jogurty 0%
żelatyna / porcja na 0,5l/
aromat
słodzik
kakao
migdały,wiórki kokosowe,orzechy laskowe
Jogurty doprawiamy aromatem i słodzikiem wg smaku, żelatynę rozpuszczamy w 0,5l goracej wody,czekamy aż przestygnie, mieszamy z jogurtem. Na dno małej tortownicy wysypujemy płatki migdałowe,wiórki i orzechy. lekko scięte jogurty wylewamy na orzechowy spód.wstawiamy do lodówki. Z kakao i odrobiny wody rozrabiamy polewę i rozprowadzamy na sciętym ciescie.
TRUFLE I KASZTANKI
po 10 dag serka homo 0%,słodzika do smaku,mielonych orzechów
2 łyzki kakao
10 migdałów
2 łyżki orzechów pistacjowych
twarozek utrzeć ze słodzikiem i kakao. Dodać orzechy. Uformować niewielkie kuleczki, część obtoczyć w pistacjach,resztę naszpikować migdałach
RAZOWY MURZYNEK:
1/3 szkl oliwy
1/4 szkl.mleka 0,5%
3/4 szkl. fruktozy
2 lyzki gorzkiego kakao
powyzsze składniki wymieszać, zagotować i wystudzić, odłożyć 1/2 szkl. na polewę
Do masy wmiksować 1 szkl. mąki razowej,1 łyżeczkę proszku do pieczenia,2 żółtka,ew. olejek np. migdałowy, posiekane bakalie.ubic pianę z 2 białek, delikatnie domieszać do ciasta. Wlac do keksówki lub tortownicy lub z kominkiem - jaka tam macie - piec 40 min w 170 st.C. Na goracym rozsmarować polewę i posypać np. kokosem.
Sernik light:
-ok.400g. chudego twarogu
-3 jajka
-fruktoza
-odrobina proszku do pieczenia( tylko żeby sernik się trochę podniósł)
-masło niskotłuszczowe (w moim przypadku Mlekovity Miss Figura)
-otręby
Twaróg ucieramy lub mielimy alby nie było grudek. Białka odzielamy od żółtek i ubijamy z odrobinką soli, a żółtka ucieramy z fruktozą (tyle aby było bardzo słodkie, ale wedle gustu). Do twarogu dodajemy żółtka i ucieramu na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i na końcu białko delikanie mieszając aby nie opadło. Formę na sernik wysmarować masłem i posypać otrębami. Wlać sernik i wstawi.ć do nagrzanego piekarnika(ok.180-200 stopni).Piec aż ciasto będzie rumiane i będzie odchodzić od ścianek formy.
ja zamiast proszku dodałabym piane z białek - powinno wystarczyc,żeby nie bylo zakalcowate

dziewczyny znalazłam takie przepisy na ciasta na jakims forum z przepisami dla SB, nie wiem czy to na I fazę tez sie nadaje, ale na II na pewno, jezeli cos jest źle to napiszcie bo ja sie nie znam za bardzo. Może komuś sie przydadzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 10:29   #5094
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jennuś Pokaż wiadomość
dziewczyny znalazłam takie przepisy na ciasta na jakims forum z przepisami dla SB, nie wiem czy to na I fazę tez sie nadaje, ale na II na pewno, jezeli cos jest źle to napiszcie bo ja sie nie znam za bardzo. Może komuś sie przydadzą
Kilka z przepisów barrrrdzo mi się podoba
Stary 2008-03-05, 10:44   #5095
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

jennuś- slinotok do końca dnia bedę miała
Stary 2008-03-05, 10:59   #5096
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Hello dziewczynkii!!! a ja dziś nie poszłam do pracy i wstałam godzinę temu(ponad) i jak zwykle godzine zajeło mi czytanie co wy tu napisałyście ciekawego a 5000 postów już daleko zanamiii

zacznę moize spowiedź od dnia wczorajszego...

wypiłam kilka łyków pepsi... bo byłam w kinie na step up 2 , a tak po za tym to kupiłam sobie siemię lniane takie ziarenka... myślałam ze jakiś proszek to jest cu cuuś... kupiłam sobie też błonnik kakaowy mąkę razową aromat szrlotkowy, przyprawy i sosy fit up... peeling cukrowy o zapachu marcepanowym, samoopalcz w piance.., cienie inglota 3 piękne mmmmm czekolady takie jakieś niby odchudzające hihihi no i prawie listę wam podałam zakupów, a nie jeszcze sałaty lodowej duuużoooo kupiłam i połowe juz zjadłam i masło orzechowe bez cukru i tych tłuszczy utwardzonych czy jak im tam

a dziś na śniadanie zjadłam 3 jaja sobie posadziłam na patelni i posypałam ztartym chudym żółtym serem, nawaliłam przypraw i pod przykryciem usmażyłam az się serek pięknie rozpuściłó było jadalne ale do tego sobie musiałam zrobić sałate z jog nat i fit apem bo smak jaj mnie powolo odrzuca...

a teraz muszę iśc sie przygotować bo idę zaraz do lekarza dowcipnego może dostane plastry zamiast mikrogynonu... tak strasznie nie lubie chodzić do ... dowcipnisia

AAAAA dzieczynki schudłam już 3 kilogramy!!!! jak sie cieszę to normalnie zjadła bym was wszystkie hihihi popatrzcie na mój podpis normalnie kocham was bo bez was to by mi sie nie udało nigdy , a teraz trzymajcie kciuki bo jeszcze tylko 9 kilo mi zostało do tego żeby być super laską
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 11:02   #5097
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Kilka z przepisów barrrrdzo mi się podoba
cieszę się
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
jennuś- slinotok do końca dnia bedę miała
no ja niestety też, juz kombinuje co tu moge zrobić na slodko ale bez uzycia piekarnika, miksera i lodówki bo w akademcu nie mam (lodowke mam ale taka malutką wiec blacha sie tam nie zmiesci a jak zrobie cos mniejszeo to tez nie bardzo bo ta lodowka nie chlodzi tak dobrze jak normalna lodwoka w domu)

ale na swieta takie przepisy jak znalazl wydaje mi się
Stary 2008-03-05, 11:28   #5098
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jennuś Pokaż wiadomość
no ja niestety też, juz kombinuje co tu moge zrobić na slodko ale bez uzycia piekarnika, miksera i lodówki bo w akademcu nie mam (lodowke mam ale taka malutką wiec blacha sie tam nie zmiesci a jak zrobie cos mniejszeo to tez nie bardzo bo ta lodowka nie chlodzi tak dobrze jak normalna lodwoka w domu)
A ja dzisiaj albo jutro właśnie planuje piekarnik w ruch wprawic i zrobic moje ulubione ciasteczka owsiane... pierwszy raz od 2 lat
Stary 2008-03-05, 11:29   #5099
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj albo jutro właśnie planuje piekarnik w ruch wprawic i zrobic moje ulubione ciasteczka owsiane... pierwszy raz od 2 lat
a przepisem rzucisz?

Kurde coś nas nie wyrzucają
Stary 2008-03-05, 11:45   #5100
jennuś
Zakorzenienie

ja wlasnie podalam troche wczesni;ej przepis na takie ciasteczka ale one chyba tylko na II faze sie nadają? bo zjadlabym

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości