Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 171 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-24, 15:45   #5101
Madelie
Zadomowienie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Aaa! Czy u dr. Szczyta pierwszy termin konsultacji jest w lipcu 2014??
Stary 2013-03-24, 16:06   #5102
kennedy
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Cytat:
Napisane przez florence123 Pokaż wiadomość
Witajcie. Jutro mam operację prostowania przegrody wraz z plastyką, czyli garbek, zwężanie, uniesienie czubka. Jeszcze to do mnie nie dociera że to już jutro... Operował będzie dr Artur Zawisz w Krakowie. Macie dla mnie jakieś rady przed tym wielkim dniem?
Hej kochana napisz jak po operacji bo rozwazam udanie sie do tego doktora)
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-24, 16:55   #5103
201612291251
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Aaa! Czy u dr. Szczyta pierwszy termin konsultacji jest w lipcu 2014??
na to wygląda, a potem czekanie 8 m-cy na zabieg
201612291251 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:40   #5104
vainilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia8008 Pokaż wiadomość
Ja miałam robioną operację w klinice CHP w Polanicy Zdrój u doktora Łątkowskiego! Obecnie jestem bardzo zadowolona z efektu operacji. Minął już jakiś czas od operacji i myślę, że mój nos nie będzie się mocno zmieniał. Odnośnie samej kliniki to zdecydowałam się na nią ze względu na dużą ilość pozytywnych opinii.
Rozważałam też tego chirurga.
Jestem prawie 7 tygodni po operacji plastycznej noska u dr Skupina (Poznań). Na razie jeszcze nos się zmienia i opuchlizna schodzi ale ogólnie jestem na +
Super u tego lekarza jest też to że jak cokolwiek się dzieje(nawet jak to tylko urojenie) to można zadzwonić, napisać albo przyjechać prakt
ycznie z dnia na dzień czasem i poświęci pacjentce czas

Fleur, lekarza nie wybieraj odległościowo - warto przejechać nawet cały kraj dla pięknego noska. A to się robi na całe życie

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

Edytowane przez vainilla
Czas edycji: 2013-03-25 o 07:43
vainilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-25, 07:51   #5105
vainilla
Zakorzenienie

Dot.: Operacja nosa- miałyście podobny nochal?/ co byście z takim zrobiły?

Cytat:
Napisane przez gagad Pokaż wiadomość
Cześć,
Ja bym nie ruszała. Czy możesz wyjaśnić co oznacza ryzyko powikłań 16% i na jakiej podstawie oraz przez kogo (fachowiec,lekarz?) zostało ono oszacowane na ten właśnie próg?
Pozdrawiam
Możliwe że to faktycznie doktor Skupin napisał jak sugeruje nick, gdyż w trakcie konsultacji mnie też podał taką liczbę jako ryzyko powikłań (czyli zapadnięcia etc.) a o ile pamiętam 8% wraca ponownie na stół. I to nie tylko u niego chyba ale w ogóle. Tyle tylko że konsultacje dawno miałam więc dokładnie nie pamiętam
Te komplikacje (powikłania ) wynikają często nie z winy chirurga a z winy samego organizmu np. ja mam taką komplikację że obrzęk wypycha mi lewą kość a ja ją muszę uciskać - to się tak strasznie słucha ale to nic potwornego, dodam że wcześniej miałam mega krzywą tą kość wiec może to stąd wynika. To logiczne że chirurg skłądając nos nie ma pojęcia czy np. blizny nie przerosną bo to bardzo indywidualna reakcja każdego

Stary 2013-03-25, 23:26   #5106
Sylwiaa_93
Przyczajenie

operacja plastyczna nosa

Witam!
Mam pytania do osób które przeszły operację plastyczną nosa lub są dobrze zorientowane w tym temacie.
Na operację jestem zdecydowana w 100%, jednak chciałam się zapytać czy ktoś mógłby mi polecić dobrego lekarza w Poznaniu?
Chodzi mi także o dobrą cenę. Wiem, że na tym nie powinno się oszczędzać, ale mimo wszystko to dużo pieniędzy i zastanawiałam się, czy u jakiegoś chirurga zabieg kosztuje do 5,5tys.?
W moim przypadku jest to korekcja całego nosa, części kostnej i chrzęstnej. Usunięcie garba, niedużego, ale zawsze i zmniejszenie czubka.
Sylwiaa_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 08:23   #5107
karawila
Przyczajenie

Dot.: operacja plastyczna nosa

jest juz ogromny watek na ten temat, z kopalnia informacji, przejrzyj go, lub przeszukaj pod katem poznania
karawila jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 08:51   #5108
Sylwiaa_93
Przyczajenie

Widziałam, praktycznie wszystko przeczytałam.
Z tym, że większość jest pomieszana. Do tego niektóre dane sa już nieaktualne, np. ceny wykonania niektórych zabiegów. Wiem, bo byłam u jednego chirurga na konsultacji i na forum było napisane, że cała korekcja nosa(to co ja chcę zrobić)kosztowała 6tys.zł, a ja będąc na konsultacji dowiedziałam się, że teraz kosztuje już 8tys.zł. Pewnie dlatego, że dr ma teraz swoją klinikę, ale zawsze to i tak bardzo dużo.
Sylwiaa_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 18:29   #5109
fleur88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vainilla Pokaż wiadomość
Jestem prawie 7 tygodni po operacji plastycznej noska u dr Skupina (Poznań). Na razie jeszcze nos się zmienia i opuchlizna schodzi ale ogólnie jestem na +
Super u tego lekarza jest też to że jak cokolwiek się dzieje(nawet jak to tylko urojenie) to można zadzwonić, napisać albo przyjechać prakt

Fleur, lekarza nie wybieraj odległościowo - warto przejechać nawet cały kraj dla pięknego noska. A to się robi na całe życie
Racja, warto pojechać nawet na drugi koniec polski żeby zrobić nos bo tak jak piszesz całe życie będziesz na niego patrzeć a jak ktoś niesprawdzony spartaczy go to zamiast się cieszyć cały czas zastanawiałabym się czemu właściwie nie pojechałam tam do sprawdzonego chirurga.
Stary 2013-03-26, 18:37   #5110
201612291251
Konto usunięte

w Poznaniu dobrze robi dr Skupin, ale cena 8,5 tys netto.
Stary 2013-03-27, 11:52   #5111
kasia8008
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vainilla Pokaż wiadomość

No ja jestem super usatysfakcjonowana, chociaż zdecydowałam się na doktora Łątkowskiego tylko czytając opinie o nim w Internecie. Na szczęście operacja przebiegała bez żadnych problemów i komplikacji. Na wszystkie bóle po i tak byłam nastawiona, bo doktor dokładnie mi opisał jak to będzie potem wyglądało i co będę musiała przejść, ale teraz już wiem,że to była dobra decyzja.
kasia8008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-27, 16:10   #5112
_Magda_lena_1
Raczkowanie

GG do _Magda_lena_1

hej dziewczyny chętnie zamienię termin operacji (26 września) u Dr Szczyta na wcześniejszy...
_Magda_lena_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 15:04   #5113
martik565
Przyczajenie

Dot.: Operacja nosa 17 lat? :(

Macie tu moje zdj.. i poradzcie mi ile kosztowalaby operacje i czy zrobie z o czegos ladny nos..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00626.jpg (54,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00630.jpg (50,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00628.jpg (39,9 KB, 56 załadowań)
martik565 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-28, 23:35   #5114
skinnynew
Przyczajenie

Cześć wszystkim
Ja nad operacją nosa zastanawiam się już od dłuższego czasu. Mam dość spory nos, który jest garbaty (odziedziczyłam go niestety po tacie ). Mam 19 lat, rocznikowo 20..Czuję się skrępowana, kiedy muszę stać do kogoś profilem. To naprawdę okropne uczucie. Nie wiem czy w ogóle rozważać korektę nosa? Często wyobrażam sobie, jak to by było gdybym miała ładny nos, taki normalny, niewyróżniający się z tłumu. Dodał by mi pewności siebie, której praktycznie nie mam... Ale nie mam pojęcia jak powiedzieć o tym rodzicom, czy przyjaciółce. Nigdy nie mówiłam im, że mój nos mi przeszkadza.. Mogą pomyśleć, że to jakieś moje wymysły czy zachcianki.. Jestem rozdarta. Doradzicie coś?
skinnynew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 07:16   #5115
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skinnynew Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Ja nad operacją nosa zastanawiam się już od dłuższego czasu. Mam dość spory nos, który jest garbaty (odziedziczyłam go niestety po tacie ). Mam 19 lat, rocznikowo 20..Czuję się skrępowana, kiedy muszę stać do kogoś profilem. To naprawdę okropne uczucie. Nie wiem czy w ogóle rozważać korektę nosa? Często wyobrażam sobie, jak to by było gdybym miała ładny nos, taki normalny, niewyróżniający się z tłumu. Dodał by mi pewności siebie, której praktycznie nie mam... Ale nie mam pojęcia jak powiedzieć o tym rodzicom, czy przyjaciółce. Nigdy nie mówiłam im, że mój nos mi przeszkadza.. Mogą pomyśleć, że to jakieś moje wymysły czy zachcianki.. Jestem rozdarta. Doradzicie coś?
jeśli Cię stać to czemu nie? po co masz się męczyć. Jeśli to naprawdę wielki kompleks bo ja tak sobie tutaj podczytuję bo również nie lubię mojego nosa, ale nie zdecydowałabym się go raczej zmienić :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-29, 10:31   #5116
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Magda_lena_1 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny chętnie zamienię termin operacji (26 września) u Dr Szczyta na wcześniejszy...
26 września 2014?
Stary 2013-03-29, 17:40   #5117
vainilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skinnynew Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Tak Żeby im nie mówić o operacji. Kto nie wie, będzie szukał zmiany we włosach, ustach, oczach. Same mogą sie nawet nie zorientować, a nikt za Ciebie nie żyje więc nie powinnaś się tak przejmować zdaniem innych

Stary 2013-03-29, 20:16   #5118
skinnynew
Przyczajenie

No w sumie racja, nie powinnam się słuchać innych, tylko zrobić to dla siebie . Tylko jestem ciekawa jak rodzice zareagują na to, że chcę się poddać takiej operacji, pewnie będą w szoku. Pewnie będą mnie od tego odciągać, a po prostu ich zdanie bardz0 się dla mnie liczy. Ale myślę, że jak będę gotowa to to zrobię, muszę tylko poczekać aż zbiorę 'odpowiednie' środki więc mam jeszcze trochę czasu
Stary 2013-03-29, 20:28   #5119
Polly Inn
Raczkowanie

Dot.: Operacja nosa 17 lat? :(

nie wydaje mi sie zeby ten nos byl naprawde duzy.. garbek jest, ale ogolnie nie wyglada to zle
Polly Inn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-02, 21:23   #5120
szlachciankaNKA
Przyczajenie

Doktor Kociszewska jest po prostu genialna. Robiłam u niej operację nosa, jestem przeszczęśliwa, że trafiłam do tej lekarki. Jestem już trzy miesiące po operacji, mam piękny nos. Wcześniej miałam „gruchę”, nos jak bokserski, teraz w końcu mogę patrzeć w lustro i nie wyglądam jakby ktoś rozbił mi pomidora na twarzy. Doktor Kociszewska tak dobrała kształt nosa, że nie wygląda dziwnie, nie jest za chudy, jest po prostu idealnie. Oczywiście przestrzegałam wszystkich zaleceń pani dr, bo to jest bardzo ważne, inaczej efekt może nie być taki jak chcemy. Naprawdę wielki profesjonalizm i cierpliwość bo zadawałam milion pytań. Oczywiście na początku byłam głupia i przyszłam do pani dr ze zdjęciem nosa księżnej Kate, twierdząc, że taki właśnie chce. Na szczęście pani doktor, powiedziała mi, że nie można zrobić operacji na wzór czyjegoś nosa, bo musi pasować do twarzy. Wcześniej byłam u innego lekarza na konsultacji, który powiedział, że jak chce nos księżnej Kate, to taki mi zrobi i ostatnio to jest modne, bo robił już kilka takich nosów. Dzięki bogu byłam tez na konsultacji u dr Kociszewskiej. Polecam wszystkich, widać, że nie leci na kase, tylko zależy jej na pacjentach. Sama operacja przebiegła nadzwyczajnie szybko (przynajmniej takie miałam odczucie). Oczywiście ból i opuchlizna był, ale wiem, że warto. Doktor Kociszewską odkryłam czytając m.in. to forum. Naprawdę polecam dziewczyny! Aaa i dr Kociszewska przyjmuje w Warszawie w klinice Malia.
Taka jestem szczęśliwa i zadowolona, że specjalnie założyłam konto, żeby się z Wami podzielić tym. Do tej pory głównie czytałam, teraz będę pisać. Pozdro
szlachciankaNKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 14:19   #5121
skinnynew
Przyczajenie

Witaj szlachciankaNKA. Ja rozważam korektę nosa u dr. Skupina, ponieważ czytałam o nim wiele dobrych opinii. Ale przyznam, że mam zdecydowanie bliżej do Warszawy niż do Poznania więc zaciekawił mnie Twój post . Szczerze pierwszy raz spotkałam się z nazwiskiem tej Pani doktor, ale pogrzebałam w internecie i również znalazłam same dobre opinie . Zresztą widzę, że Ty też ją polecasz . A czy wiesz może, gdzie można zobaczyć jej 'prace' czyli noski po korekcie, bo jestem ich bardzo ciekawa. I czy znasz cennik, bo niestety nie udało mi się go znaleźć .
Stary 2013-04-03, 14:27   #5122
skinnynew
Przyczajenie

Witaj szlachciaNKA. Ja zastanawiam się nad korektą nosa i oscyluję między Poznaniem a Warszawą. Co prawda do Warszawy mam sporo bliżej, ale jakoś nie znalazłam lekarza do którego mogłabym się udać. Poszperałam trochę i znalazłam o pinie o pani Kociszewskiej. Znalazłam dużo dobrych opinii, ale były też nieciekawe. Czy znasz jakąś stronę, na której mogłabym zobaczyć 'zrobione' przez nią noski? I jakąś stronę, na której znalazłabym cennik, gdyż mi nie udało sie go znaleźć.
Stary 2013-04-05, 09:19   #5123
Biel07
Przyczajenie

Dot.: Korekta nosa po rozszczepie a studia

Mega serdecznie zapraszam do odwiedzenia stronki na Facebooku - Cleft Poland !! Złączmy się ) Zobaczmy swoje zdjęcia, życie, pasje ) Bądźmy razem ) Serdecznie pozrawiam )) ;* Ps. Napiszcie parę słów na tablicy o sobie, ja już to zrobiłam )
Biel07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-06, 11:16   #5124
_Magda_lena_1
Raczkowanie

GG do _Magda_lena_1

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
26 września 2014?
Madelie nieeee 26 września 2013
Stary 2013-04-07, 22:43   #5125
19777
Przyczajenie

Dot.: Dr Artur Zawisz - operacja nosa

Cytat:
Napisane przez aniakrawczyk1980 Pokaż wiadomość
Hey

Ja miałam tydzień temu operacje nosa o Zawiszy - Powiem tak !! zdecydowanie NIIIEEEE POLECAM doktor nie dość ze nie poprawił mojego nosa to jeszcze go pokiereszował i powiedział że to ja jestem winna bo się ruszałam podczas zabiegu....... Nie polecam doktora nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii ponieważ jak byłam w klinice doktora to poznałam jeszcze jedną koleżanke która również nażekała na zabieg korekcji nosa.... czyżby to już ten wiek ?? napewno tego tak nie zostawie a sprawa trafi do sądu
Witaj.
Co dokładnie miałaś robione?Byłam już zdecydowana na tego dr..ale teraz już nie wiemStrach jest,bo to poważna operacja a nie wyciskanie pryszczy u kosmetyczki.
19777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 11:52   #5126
tucz
Przyczajenie

Witam was. Jestem już po operacji więc postanowiłam się podzielić moim nosem. Jestem zachwycona i czuję się w końcu świetnie. Nos jest opuchnięty, ale widzę ogromną różnicę. Wyglądam dziewczęco i świetnie! Wiem że na ostateczny efekt muszę jeszcze poczekać około 3 miesięcy, ale i tak widzę że warunki są świetne. Czubek spuchnięty, ale to normalne. Nos miałam łamany prostowany w części chrzęstnej i kostnej. Skracany, zwężany i usuwany garb. Jestem bardzo zadowolona. Operował mnie prof. Józef Jethon w Warszawie.
tucz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-08, 12:15   #5127
tucz
Przyczajenie

Oto mój nowy nos i stary nos
Nie muszę chyba mówić który jest który.
Operację miałam wykonywaną 26 marca, a więc nosek ma prawo być spuchnięty.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po oper.jpg (54,4 KB, 427 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po opera.jpg (47,7 KB, 345 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed ope (1).jpg (64,5 KB, 356 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przed ope (2).jpg (47,1 KB, 286 załadowań)

Edytowane przez tucz
Czas edycji: 2013-04-08 o 12:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 12:20   #5128
201612291251
Konto usunięte

Twój nosek wyjściowy też nie był wcale brzydki, fakt, że dłuższy niż teraz, ale na zdjęciach nie wygląda źle
Stary 2013-04-08, 12:35   #5129
tucz
Przyczajenie

Ja widzę ogromną różnicę. Jeszcze jak opuchlizna zejdzie i zrobię usta to będę zadowolona ze swojej twarzy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop-001.jpg (43,0 KB, 345 załadowań)
Stary 2013-04-08, 18:15   #5130
_Magda_lena_1
Raczkowanie

GG do _Magda_lena_1

Cytat:
Napisane przez tucz Pokaż wiadomość
Oto mój nowy nos i stary nos
Nie muszę chyba mówić który jest który.
Operację miałam wykonywaną 26 marca, a więc nosek ma prawo być spuchnięty.
Przepiękny masz nosek ahhh ale tak jak poprzedniczka uważam, że Twój wyjściowy nie był taki zły...
Można wiedzieć u kogo robiłaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości