Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 172 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-15, 21:59   #5131
hania024
Zadomowienie

GG do hania024
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

http://wiadomosci.onet.pl/1465909,11,item.html a to właśnie wiadomości z netu chyba naprawde trzeba zacząć uważać

Dario
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 06:21   #5132
agika11
Zadomowienie

Daria . Strasznie nam ciężko, gdy odchodzi bliska nam osoba. Ja jednak wierzę, że czuwają nad nami i są z nami każdego dnia (choć wolałabym by byli obok nas ).
......

ale się napracowałaś z tymi grami i zabawami dla dzieci. Ja sobie wydrukowałam i to będe korzystać z Milciem. Dzięki

Ja chyba zaszczepię Kamilka na pneumokoki skoro one działają też na sepsę. Muszę się wywiedzieć w tej sprawie. Nie chcę panikowac, ale on jednak chodzi do żłobka i różnie może być.

Zabieram się do pracy, bo mam straszne zaległości. Miłego dnia.
Stary 2007-01-16, 06:57   #5133
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agiko miłej pracy .

Straszne jest to co się teraz dzieje pneumokoki to cztery szczepionki jak dla naszych dzieci, po ukończeniu roczku trzy razy szczepienie wynoszące po 375zł. . Ja miałam szczepić małego po ukończeniu 6-miesięcy, ale jednak z tż zrezygnowaliśmy miałam też propozycje szczepienia meningokokami, ale to był rodzaj eksperymentu, bardzo dużo kucia i ciągła obserwacja dziecka więc się niezdecydowaliśmy . Już trochę pozbyłam się ciągłego strachu o nasze życie i znowu wszytsko wróciło . Wczoraj jeszcze podawali w wiadomościach, że w jednym szpitalu jest już full dzieci z zapaleniem płuc . Tylko przecież nie zamkniemy się z dzieckiem w domu odcięci od świata .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 08:16   #5134
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dario, bardzo to przykre

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 08:39   #5135
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny oglądacie "Pytanie na śniadanie"? Mówią o pneumokokach i sepsie.
Stary 2007-01-16, 09:48   #5136
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
He Meme my też się nocnikujemy. U nas tragedia Julka drze się jak opętana. Też nie chce aby latała do 3 lat w pampersie chociaż drugiego baby to ja nawet w palnach nie ma. Podobnie jak Ty chce żeby chociaż się oswoiła!
A wychodzić będziesz. Filip do lata będzie śmigał więc chociaż na krótki spacer to pójdziesz - a myślałaś o wózku tandemie? Ja się na takim ustrojstwie nie znam ale graco ma taki bolid napewno.
Julka ma mleko i kaszko wstręt. Za nic nie chce niczego mlecznego ruszyć. Wypiła dzisiaj na 3 razy bebiko bananowe. Kurde Julka-buła. Tylko bułki by wcinała.
Haniu z tą sepsą to jakaś chora panika. Skończyły się ptasie grypy i wściekłe krowy to trzeba mieć sepsę. Ok jakieś zachorowania są ale nie róbmy paniki. Najważniejsze że Pati nic nie jest.
co do wózka tandemu, to myśleliśmy,ale podwójny,czyli jedno obok drugiego - nei wkedziemy nim do domu ani na klatkę. A jeden za drugim nie wyrobię "na zakręcie" zeby wjechać po płozach na klatkę. Tym sposobme jestem skazana na nowy wózek czyli jakaś bardzo lekko spacerówkę.

Matko , jak mi sie dziecię rozaszalało w mem łonie ....

Co do jedzenie,to Fifek na odwrót - wzielo go znowu na mleko i jakies takie dziwnie lekko strawne zarcie - bułeczka z masełkiem, jogurcik ip. znowu wywalam obiady, mimo, ze już sama gotuję, zauważyłam, że najchetniej jadłby pieczeń, ale bez jaj - nie bede co drugi dzień robić kotletow mielonych albo pieczeni! Też juz mu daję Bebiko 3, szkoda tylko ,ze nie maja Bebiko 3 GR...w ogóle to daje Fifkowi na noc 220 ml Bebiko 2Gr do tego 2 miarki konkret kaszki i jeszcze kakao a on sie budzi 6.30 i z rykiem wchłanai na raz caął butle mleka! Juz zaczyna sie turlać...jak mamusia...)

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 09:50   #5137
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Agiko miłej pracy .

Straszne jest to co się teraz dzieje pneumokoki to cztery szczepionki jak dla naszych dzieci, po ukończeniu roczku trzy razy szczepienie wynoszące po 375zł. . Ja miałam szczepić małego po ukończeniu 6-miesięcy, ale jednak z tż zrezygnowaliśmy miałam też propozycje szczepienia meningokokami, ale to był rodzaj eksperymentu, bardzo dużo kucia i ciągła obserwacja dziecka więc się niezdecydowaliśmy . Już trochę pozbyłam się ciągłego strachu o nasze życie i znowu wszytsko wróciło . Wczoraj jeszcze podawali w wiadomościach, że w jednym szpitalu jest już full dzieci z zapaleniem płuc . Tylko przecież nie zamkniemy się z dzieckiem w domu odcięci od świata .
no, te szczepionki to jest mega zdzieranie kasy. też mielismy szczepic na pneumokoki zaraz po urodzniu ,ale jak sie dowiedzieliśmy ile to kosztuję, to dalismy se siana.

FILIPEK

MADZIA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 10:18   #5138
ch_aga
Zadomowienie

Ależ ta Zuzka fajniulka
Buziaki dla Filipka
Agiko -- odebrałam wyniki ale do lekarza pójdę chyba dopiero w piątek, żeby ten bioparox popsikać chociaż z 10 dni. Bo tak to lekarka powie, żeby jeszcze psikać i zobaczymy a 10 dni to już będzie maks. Kaszlu już Muszek nie ma tylko katar ale coraz bardziej mi się wydaje, że to jest katar alergiczny, trwa już siódmy tydzień Więc jednak będę musiała iść do alergologa ale jeszcze ostatni raz zobaczę co powie moja pediatra. Niech tylko nie przyjdzie jej do głowy kolejny antybiotyk bo już więcej do niej nie pójdę
Haniu -- dobrze, że to tylko uczulenie, teraz musisz odkryć na co
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 11:52   #5139
humbak
Rozeznanie

Daria . Boże chyba się zaraz porycze..........
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 13:35   #5140
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Biedny Mateuszek Ch_ago a Ty chodzisz do ośrodka zdrowia czy prywatnie do lekarza? Kurcze on dopiero co niedawno brał antybiotyk lepiej zrób wymaz przed kolejnym bo może ma źle dobrany. Coś chorowityki z tych naszych chłopców .
Ja za każdym razem jak ide do ośrodka dostaje antybiotyk dlatego chodzę też prywatnie bo ona stosuje antybiotyki w ostateczności i mojemu Matiemu jeszcze nie przepisała. Zawsze dostajemy górę leków, ale zawsze pomagają pomysl o zmianie lekarza .

Kasiulko co z Tobą nic nam nie piszesz co u Ciebie?

Dario, a Ty gdzie się podziewsz, chyba nie złapałaś doła .
Stary 2007-01-16, 14:34   #5141
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Meme a może coś takiego by ci pasowało akurat wczoraj szukałam coś na prezent dla Pati i mi wyskoczyło http://www.allegro.pl/item157168412_...it_z_usa_.html

Chaga ty koniecznie idz do alergologa bo napewno nie jest to zwykły katar przez tyle czasu. Co do naszej wysypki to już wiem chyba poczym taatuś dał jej kawełek ciasta kupionego w sklepie ale było naprawde smaczne bo też jadłam ale widać na pakowane chemią bo ją aż tak wysypało.
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 14:42   #5142
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Swietny ten wózek, wiele przydatnych ma funkcji.

Ch_ago faktycznie może powinnaś pójść do alergologa, lepiej to sprawdzić, niż żeby Mati miał być niepotrzebnie faszerowany kolejnymi antybiotykami.

Kasiulka chyba ma zapieprz w robocie, dlatego się nie odzywa.

Dario!!! Odezwij się!!!

Stary 2007-01-16, 16:07   #5143
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

dzień dobry Gwiazdy i gwiazdki małe, całusy od darii dla wszystkich na dzień dobry bardzo!!

ch aga konieczna kontrola ,,katarska,,

marzyłam dzisiaj o kuchni Kostki, uhmn i było pięknie, pełno żywych kwiatków i specjalna szafka tylko na książki kucharskie !!

jadłam flaczki, zamykałm oczy, i starałam się nie oddychać ale i tak nie dojadłam do końca!!moja wyobraznia
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 16:12   #5144
ch_aga
Zadomowienie

Dziewczynki bardzo Wam dziękuję Dziś po spacerku Muszek jest marudny, cały czas chce na ręce i jakoś odnoszę wrażenie, że oczko mu łzawi Tak było na samym początku choroby, jak mu oczko ropiało. Zanim zaczęło, to najpierw mu łezki leciały Dziś tż przyniesie mi gazetę lokalną to popatrzę gdzie i kiedy przyjmuje alergolog.
Dario --
Haniu -- wcale się nie dziwię, że uczulenie jest od ciasta. Owszem, kupne są smaczne ale, niestety, aby dłużej zachowały świeżość na półce sklepowej, muszą w nie wpakować chemii
Stary 2007-01-16, 16:13   #5145
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dario, którą masz godzinę ?
Stary 2007-01-16, 16:17   #5146
_dAria86
Rozeznanie

Cytat:
Dario, którą masz godzinę ?
dobry wieczorek bardzo wszystkim wam
16.18 u nas, siedzimy przy ciachuuuu i teledyskach
Stary 2007-01-16, 16:20   #5147
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
dobry wieczorek bardzo wszystkim wam
16.18 u nas, siedzimy przy ciachuuuu i teledyskach

może być i dzień dobry
Stary 2007-01-16, 16:59   #5148
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dario dobrze pomyślałaś . Podoba mi sie zestawienie lawendy z groszkową zielenią dlatego będę mieć kwiaty w kuchni . Niestety tylko takie, o które nie trzeba szczególnie dbać, bo ja niestety nie mam reki do kwiatów . Na pewno na początek postawię sobie na parapecie pędy bambusa , a co jeszcze zobaczymy. Własnie, a moze Wy dziewczyny mogłybyscie mi doradzic jakie kwiaty mogłabym postawić w kuchni ? Okno z kuchni wychodzi na północ, to chyba też ma znaczenie dla kwiatów, no nie?

Stary 2007-01-16, 18:06   #5149
agika11
Zadomowienie

CH_aga dziewczyny dobrze radzą. Katarek i łzawienie może oznaczać jakąś alergię. Może niepotrzebnie dają mu antybiotyk Moja siostra przez rok chodziła z mamą z katarem po różnych lekarzach, laryngologach. CIągle jej jakieś leki zapisywali. Aż w końcu trafiła do alergologa i po przepisanych lekach katar jak ręką odjął.

A gdzie Tiaara się podziała. Dochodzi do siebie po imprezie . Mam nadzieję, że u niej wszystko OK.
Kostko ja to na kwiatkach się nie znam. A już z nazw to ciężko. W kuchni mam drzewko szczęścia i hoję (czy choję ) i chyba taką strzałkę wodną. Ale czort wie. JAk na warunki podlewania jakie im stwarzamy to nawet rosną
No nic idę kąpać Milcia
Stary 2007-01-16, 19:22   #5150
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme a jak dajesz kakao? Na zwykłym mleku czy na modyfikowanym? I jakie? Ja to ciemna jestem. Oświeć mnie
Kostka ja to na kwiatach wogóle się nie znam. Nie lubie w zieleni grzebać. Mam tylko storczyki, kaktusy i jukę. Moja mama to specjalistka muszę ją podpytać. Ale masz fajnie z tą przeprowadzką. U nas znowu wszystkie decyzje zawieszone bo nadal nie sprzedaliśmy działki. Wogóle po kalkulacjach wychodzi że jak będziemy się wyprowadzać to musze iść do pracy. Nie wyobrażam sobie widzieć Julki tylko przez 2-3h dziennie
Agika fotelik super sprzęt. Julka siedzi nawet spokojnie. ale 5-10 minut max Czasami jak ma dobry humor to dłużej i wredy udaje mi się coś zrobić w kuchni.
Znowu odzyskałam spokojne wieczory Julka po przejściu na jedną drzenke dziennie i nie spaniu po godzinie 14 spokojnie zasypia o 20. Niestety budzi się w nocy ale znowu plus - śpi do 8
Chago katar 7 tygodni to nie jest normalne. Też stawiam na alergie.
Daria biblioteka na ksiązki kucharskie jedno z moich marzeń. Zresztą chciałabym mieć jeden pokój tylko na książki. Eh marzenie.
Sąsiad właśnie zaczął wiercić

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-16, 19:38   #5151
ch_aga
Zadomowienie

Muszek wykąpany, wcina cyca Tż pojechał na szkolenie, wraca jutro więc chyba idę spać ...
Pozdrawiam
Stary 2007-01-16, 20:41   #5152
_dAria86
Rozeznanie

Ch aga to troche smutno macie, nie?? ja nie weim jak ja dam rade bez łukasza przez tyle dni!! qurde, tak strasznie go kociam .

Joasiu założyła bym Ci biblioteke, znaczy otworzyła. ja miałąm swoją własną w 4klasie podstawówki, na szafie, na górze bo na łóżku pietrowym, biblioteke dla ucznów Pana Kleksa
Stary 2007-01-16, 21:08   #5153
ch_aga
Zadomowienie

Dario -- dasz radę, my Cię będziemy wspierać no i masz jeszcze Zuzię, dzięki niej mniej będziesz myślała o Tż i szybciej czas Ci zleci
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-16, 21:32   #5154
agika11
Zadomowienie

Daria, spoko luz, dasz radę, a jak już się spotkacie po takim czasie to sobie wyobraź moc uczuć
Joasiu, Milcio tez już mniej śpi w dzień. Około 10 jedna drzemka 0,30-1 godzinki i popołudniu około 1-1,5. Zależy od dnia. Ale widzę, że coraz mniej chce spać.
JA widzę, że ty strasznie rozdarta jesteś. Z jednej strony chcesz do ludzi i do pracy z drugiej nie wyobrażasz sobie Julkę zostawić na kilka godzin. Dylemat matek. Ja jak byłam na macierzyńskim to strasznie nie chciałam wracać do pracy. Fakt tęsknię za Milciem w ciągu dnia, ale chyba nie chciałabym zrezygnować z pracy. Jestem zadowolona z takiego układu jaki jest. Siedząc całymi dniami z Kamilem, chyba byłabym sfrustrowana. A jak wracam i on z prędkością pędziwiatra raczkuje do mnie cały uśmiechnięty - jestem cała szczęśliwa. Da się chyba jednak pogodzić te 2 role (jak narazie ). Jeszcze może Kasiulek się wypowie, jakie ona ma odczucia.

Właśnie skończyłam robić laurki dla babć i dziadka. Prawie 3 godzinki zeszło. A Kamil śpi zamiast rysować. No jeszcze tylko wydruk, odbicie łapki Kamilka i gotowe. Stwierdziliśmy, że nie robimy żadnych prezentów specjalnych: laurka, bombonierka i dla babć kwiatki kwitnące w doniczce np. fiołki. Się zobaczy. No i weekend zajęty cały na imprezkach babcinych. I pączki mamy . No chyba sobie odpuszczę i pożrę ile się da

Dobrej nocy
Stary 2007-01-17, 07:09   #5155
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostko ja mam tylko dwa kwiaty liściaste, a resztę to kaktusy więc i ja Ci nie doradzę ale Jastin ze styczniówek pisała, że ma fioła na punkcie kwiatów podpytaj ją .

Joasiu ja raz dałam Matiemu parę łyżeczek budyniu na zwykłym mleku i wszytsko ok.

Agiko ja też sobie niewyobrażam pójścia do pracy i zostawienie teraz Mateuszka zapłakałabym się mimo, że mam czasami ochotę wrócić i pobyć wśród ludzi . Teraz jak jest starszy coraz więcej go ciekawi, coraz więcej odkrywa i uczy się nowych rzeczy, a mnie każda głupotka nawet cieszy .
Ładne prezenty robisz dla babć my możemy jedynie zadzwonić i złożyć życzenia .

Dario pewnie nie będziesz miała czasu tęsknić za tż rozrywana przez rodzinę i znajomych te 3 tyg. jeszcze okażą się zbyt krótkie, może nawet odwiedzisz którąś z nas .

My dzisiaj w nocy dwie butle mleka raz dałam mu herbatkę i chyba muszę znowu zacząć oduczać jedzenia Mateusza w nocy ciągłe budzenie i pojękiwanie już mnie dobija tż już drugi miesiąc śpi na materacie przez całą noc .

Kasiulko odezwij się .
Stary 2007-01-17, 07:57   #5156
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Haniu, dziekuję za link to wózka. Faktycznie fajny ,ale chyba nie ma tam wersji głębokiej, a co jak co, ta bedzie nam potrzebna przez jakis czas. Chyba po prostu kupimy jakas lekką spacerówkę dla Fifka a dla drugiego zostanie ten co teraz mamay - głeboko spacerowy.

Joasiu, co do kakako to po prostu dosypuję do melka mod.3 na noc albo na rano, zwykle miarkę. Zazwyczaj na noc, bo w ciagu dnai i tak Filip dostaje a to Kinder cos tam a to ,Nutellę z chlebem. Płatku ja też raz zrobiłam Filipow budyń na zwykłym mleku i tez nic mu nie było. Czasem się tak zastanawiam, czy nie zaczać po woli bawic sie w zwykłe mleko, ale jakos nie jetsem jeszcze do konca pzrekonana. Niby piszą ,ze do 3 roku trzeba podawać mody. ale na pewno nie bedę tyle czasu czekać. Ale skoro Filip je zwykłe jogurty, zółty ser czy biały i nic mu nie jest, to nie wydaje mi się, żeby po zwykłym mleku z kartonika cos było. Ale na razie zaczekam.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-17, 08:03   #5157
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Kostko ja mam tylko dwa kwiaty liściaste, a resztę to kaktusy więc i ja Ci nie doradzę ale Jastin ze styczniówek pisała, że ma fioła na punkcie kwiatów podpytaj ją .

Joasiu ja raz dałam Matiemu parę łyżeczek budyniu na zwykłym mleku i wszytsko ok.

Agiko ja też sobie niewyobrażam pójścia do pracy i zostawienie teraz Mateuszka zapłakałabym się mimo, że mam czasami ochotę wrócić i pobyć wśród ludzi . Teraz jak jest starszy coraz więcej go ciekawi, coraz więcej odkrywa i uczy się nowych rzeczy, a mnie każda głupotka nawet cieszy .
Ładne prezenty robisz dla babć my możemy jedynie zadzwonić i złożyć życzenia .

Dario pewnie nie będziesz miała czasu tęsknić za tż rozrywana przez rodzinę i znajomych te 3 tyg. jeszcze okażą się zbyt krótkie, może nawet odwiedzisz którąś z nas .

My dzisiaj w nocy dwie butle mleka raz dałam mu herbatkę i chyba muszę znowu zacząć oduczać jedzenia Mateusza w nocy ciągłe budzenie i pojękiwanie już mnie dobija tż już drugi miesiąc śpi na materacie przez całą noc .

Kasiulko odezwij się .
Tak a propos pracy. to ja przecież też wróciłam - na całe 3 mies.ale liczy się do roboty - i to byl dla mnie koszmar! Może dlatego ,że nie lubię swojej pracy...tęskniłam za Fifkiem a poza tym perspektywa ,że tak już bedzie "zawsze" czyli wychodzę o 7.30 i wracam o 16.30 widze dziecko 4h dziennie z czego 1 h to kąpiel i jeszcze jakaś drzemka była dla mnie jak jakaś paranoja, która po porstu nie moze trwać wiecznie! No i dzieki Bogu nie trwała....A njalepsze było, to ,ze jak po tych 3 mies znowu zostałąm z nim w domu, to przez pierwszy tydzień, w ogóle nie wiedziałam co z nim robić....w co sie bawić, jaki ma rozkład dnia, czemu właściwie płacze itp. byłam znudzona siedzeniem na podłodze i przerzucaniem zabawek, miałam mego doła, bo uznałam ,ze jestem wyrodna matką, która własnym dzieciem nie umie się zajać a juz nie wspomne o tym ,zeby sprawiało mi frajdę zabawianie Fifka...na szczęście minęło...ale rysa na psyche zostałą i nie chce tego drugi raz pzreżywać.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2007-01-17, 08:04   #5158
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme do 3 roku życia to chyba przesada moja siostra swojemu 2,5 letniemu synkowi daje już dawno zwykłe mleko . Nasze bąble to raczej jeszcze za małe.
Stary 2007-01-17, 08:09   #5159
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Meme znasz już płeć dziecka?
Stary 2007-01-17, 08:17   #5160
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku, dzięki za wskazówkę , zapytam Jastin. Moja koleżanka ma 2,5 letniego synka i daje mu mleko Nestle Junior, to w kartonie. Ja uwazam, że mozna dawać dziecku wcześniej krowie mleko, pod warunkiem że jest od jednej krowy, a nie od tysiąca. Ja też nie będę wcześniej eksperymentować z krowim mlekiem, zresztą wszystko czas pokaże.

A co do pracy, to ja od kwietnia, ale na razie nie wyobrażam sobie powrotu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości