|
|
#5131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
Cytat:
to sie trzeba nie poddawac i probowac nie kazdemu zawsze wychodzi SKLADNIKI ZAKUPIONE i bedzie wieczorem konsumpcja.. znaczy ja to tylko oczami bo nie chce napoczynac skoro dla Tzta... taka niepisana zasadaKurcze.. a najbardziej mnie ciekawi to nadzienie to Kellys napisala.. nigdy takiego nie probowalam..
|
|
|
|
|
#5132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5133 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie dopiero jutro sprobuje..
ale z drugiej strony-przeciez musze sprobowac co by meza nie otrucwiec.. hmm.. wieczorem zdam relacje mozliwe pliki zdjeciowemam nadzieje ze tz tego nie czyta.. bo ja sie tu podniecam niespodzianka.. a tu.. |
|
|
|
#5134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj nawet nie wieojego istnieniu....to znaczy wie ze jest jakies forum ale jakie hmmmm
|
|
|
#5135 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Katia piesek cudny Kelys chyba tez wyprobuje ten przepis zobaczymy jak mi sie uda |
|
|
|
#5136 |
|
Zakorzenienie
|
ciasto gotowe-a nawet dwa bo zrobilam jeszcze do pracy-mam nadzieje ze bedzie smakowalo
|
|
|
|
#5137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sorki ze wczesniej nie pisałam ale nie było mnie w domku... Foremka ma byc taka srednia... (ja mam 30 cm na 25cm) Jak chcecie zeby ciasto było wyzsze to dodajcie wiecej marchewy.... W przepisie było 4-5 no ale moznasmiało nawet 6 ![]() Mój tz to uwielbia ten torcik (chociaz za słodkim to on nie przepada) A co do cukru... To ja zawsze robia z brązowym... Niewiem jak to wyjdzie z białym... Wogóle to we włoszech nauczyłamsie słodzic brązowym cukrem i teraz w domu mam tylko taki hihihiKtos mi powiedzial ze jest zdrowszy no a poza tym to tak jakby słodszy sie wydaje.... Białego musiałam dawac dwie czubate łyzeczki do herbaty ![]() a brązowego daje jedna czubatą ![]() dobranoc Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2009-06-10 o 00:29 |
||
|
|
|
#5138 |
|
Zadomowienie
|
mam przepis dla tych co antytalencia cukiernicze
ja akurat nie chwaliac sie umiem piec ale jak zobaczylam te ciasto u znajomej to nei moglam sobie odmowic przyjemnosci "pieczenia" tego ciasto z kaszy manny potrzebne kasza manna, kakao takie wiecie nieslodzone w Pl sie nazywalo holenderskie zdaje sie, cukier i cukier waniliowy jak ktos chce, biszkopty lub takie kwadratowe herbatniki zagotowujemy mleko z cukrem i kakao, wsypujemy kasze manne (na opakowaniu jest napisane ile lyzeczek na ile mleka jesli chcemy zeby bylo geste) zagotowujemy i wylewamy do foremki foremeke wykladamy folio przezroczysta, na to herbatniki, wylewamy mase i przykrywamy herbatnikami, po wystygneiciu hop z foremki i kroimy gwarantuje ze przepyszne
|
#5139 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
A ja dzisiaj ranny ptaszek Alan juz wstał... poza tym to jest słonce!!!! no wiec bedziemy sie spacerowac.... Ide zaraz budzic tz.... No i musze przebrac małego bo cos mi tu nieładnie pachnie ![]() Cytat:
musze kupic kasze manne ...
|
|
|
|
|
#5140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie pasuje do herbaty z konfiturkaJa jeszcze dodawalam orzechy-bo raz ze wzmacniaja smak, a dwa-ja wogole do wszystkiego daje orzechy uwielbiam je Cytat:
z brazowym cukrem(tez bardzo lubie ), Twoim fantastycznym serkiem i zrobilam dwa(zwiekszylam proporcje o jakies 30%) na 2 blachach-malych. Ale za dlugo odrobine pieklam-Ty podalas 150st i 1 godzina, a ja chcialam przedobrzyc i zmienilam na 180(tak gdzies przeczytalam)-no coz.. nauczka na nastepny raz![]() jest wysmienite
Edytowane przez ferguusson Czas edycji: 2009-06-10 o 13:20 Powód: JEZUS, IDIOTKO!!! |
||
|
|
|
#5141 |
|
Raczkowanie
|
Kochane uciekam z moją Kasieńką- wizażanką na całodniowe zakupy!!!
Miłego dnia!!! |
|
|
|
#5142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do cukru- tak brazowy jest zdrowszy i chyba slodszy....ja nie slodze wiec nie mam problemu Cytat:
![]() Cytat:
![]() ladny dzionek sie zapowiada i nawet cieplutko, a w przyszlym tygodniu maja byc upaly w Polsce ![]() Cytat:
troche sie zdziwilam, ale to o chlebek chodzi...Cytat:
![]() udanych zakupow!
|
|
|
#5143 |
|
Zakorzenienie
|
hehehehe.. ja zawsze takie nieczytelne posty z rana pisze-sorki
![]() do tego walnelam taka literowke w chlebie ze hej ale ale.. posunelas mi Aniu pomysl by to z maslem orzechowym polaczyc.. hmm.. to moze byc ciekawe...![]() Zdjecia dodam jak wroce z pracy-ale nie prezentuje sie jakos nadzwyczajnie ale w smaku... mmmmmmm...![]() sie tak chwalimy z Kellyss-ale serio-tu nie ma co "nie wyjsc" ![]() Jakie plany na dzis dziewczynki ?Aaaa.. odkrylam nowe miejsce z sushi-bardzo fajne-jesli lubicie. |
|
|
|
#5144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5145 |
|
Zakorzenienie
|
Kuzwa przez "P" napisalam
Inteligent cholera ide sobie zaraz po ubokuknskkzdbjwsadsjakk(n ie wiem jak sie to wymawia-ja im pokazuje ) i tz dzis wracaaaa |
|
|
|
#5146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach...co ta miłosc robi z czlowiekiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny u mnie dzis od rana przeboje... Wstałam rano, polała mi sie krew z nosa, potem po jakies godzinie straciłam na chwile przytomnosc...ogólnie czuje sie bardzo źle, choc udało mi sie przespac jeszcze z dwie godzinki. Ostatnio bardzo źle spie, do tego wczoraj sie dosc fizycznie napracowałam i mysle,ze to przemeczenie... no i caly czas na lekach przeciw grypowych jade. Ogólnie mówiąc Masakra jakas
|
|
#5147 |
|
Zakorzenienie
|
Maria!! Chora i "pracuje fizycznie"??
No co Ty wogole robisz ??Do lozka i odpoczywac.. pracoholizm pracoholizmem( i to sie chwali ) ale cholerka.. jestes chora i slaba. tylko sobie szkodzisz.A jesli ta praca fizyczna to uklad choreograficzny z Tzetem-to.. hm... tez nie. W lozku lezec i odpoczywac!! No. ![]() A tak, upieklam.. z tej radosci ze wraca Juz do kwiatkow gadalam-co i tak robie, i ostatnio do kalafiora co mi sie na obiad gotowal.. |
|
|
|
#5148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marysia uwazaj na siebie, lepiej sie poloz i odpoczywaj....ja otatnio strasznie senna jestem i caly czas glodna![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
kuzwa (jak to mowi Magda ) znow jakis airbus ladowal awaryjnie..... a ja lece teraz airbusem.niech mnie nie strasza. Kogos chyba wystraszylam Przepraszam
J. Allen Edytowane przez brzydula_81 Czas edycji: 2009-06-10 o 15:11 |
||
|
|
|
#5149 |
|
Zakorzenienie
|
Anka..!! Zawal mialam!
|
|
|
|
#5150 |
|
Zakorzenienie
|
sorrrrrrrrrrrrrry Madzia
|
|
#5151 |
|
Zakorzenienie
|
nie no.. juz sie uspokoilam.. ale jedzenie az mi w gardle stanelo gdy to zobaczylam.. a Tz powinnen wyladowac parenascie minut temu-i jak dzwonilam mial wyl kom.. i wiesz co ja juz myslalam
|
|
|
|
#5152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5153 |
|
Zakorzenienie
|
no juz.. spokojnie.. nie ma co sie stresowac niepotrzebnie.. tylko dziewczyno-donos nastepnym razem te newsy razem z lokalizacja.....
![]() zadzwonilam, wyladowal, wszystko ok.. Nigdy tak nie panikowalam.. i lubie bardzo latac.. ale ten ostatni wypadek.. hmm.. same wiecie..
|
|
|
|
#5154 |
|
Zakorzenienie
|
Don't panic
Z tym kalafiorem to juz przesadziłas
|
#5155 |
|
Zakorzenienie
|
nic
|
|
|
|
#5156 |
|
Zakorzenienie
|
|
#5157 |
|
Zakorzenienie
|
moj mis juz jest
wrzucam zdjecia, tak jak obiecalam.. ![]() wyglada zwyczajnie...
|
|
|
|
#5158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze ze masz dusze artysty![]() ciasto wyszło super!!!!!!! |
|
|
|
|
#5159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podeslij kawaleczek wyglada pysznie! ile marchewek jest w ciachu???? cos pisalas ze zwiekszylas przepis Kellyss o 1/3 ???
|
|
|
#5160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo nie Zabiłabym siebie! Masakra Ja tez chce
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:09.

nie kazdemu zawsze wychodzi

ale z drugiej strony-przeciez musze sprobowac co by meza nie otruc
mozliwe pliki zdjeciowe
nie ma jak sprawdzony przepis.. Zrobie dzis dla tz niespodzianke(jutro przylatuje

troche sie zdziwilam, ale to o chlebek chodzi...

??