..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 173 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-05, 17:43   #5161
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

serdecznie odradzam serki homo naturalne tesco- nawet psy sie nie czepiły.

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 17:55   #5162
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

faraula, pooglądałam sobie buteleczki z aromatami, ale ich skład ogranicza sie do lakonicznego: olej roślinny, aromat. Czyli ciężko powiedzieć ile w tym chemii siedzi
Stary 2008-03-05, 18:10   #5163
cukiereczeQ
Rozeznanie

no niestety skopalam na calej linii niewiemco sie dzieje... zaczelam wyjadac maslo orzechowe palcami wiec sie pewnie uzbieraly z 2 lyzeczki teraz .... ja pierdziele ale ze mnie dupa wołowa ! na kolacje zjadlam troche makreli , bigosu i te nieszczesne maslo orzechowe i pistacje zalamka ! biore juz kilka tygodni hormony (nie mam dlugo okresu) i przypuszczam ze to tez moze miec wplyw na moj apetyt a dzis niestety jest duzy ja zamiast schudnac to przytyje !!!! boje sie jutro wejsc na wage

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 18:39   #5164
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
serki homo tylko naturalne, oczywiscie nigdzie nie moglam znaleźć, w końcu znalazłam w Lidlu, firmy Pilos- pycha !
i to takie bez tluszczu czy light? mam do lidla kawalek drogi dlatego pytam bo nie wiem czy jest sens sie fatygowac
Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
ej a ten olejek szarlotkowy zajeżdża cynamonem , bo zrobiłyście mi apetyt -ale jest jeden problem - ja nie lubię cynamonu
fuu
haha, ja mam nawet na niego uczulenie
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
hej
widzę, że jeszcze nam nie zamknęli wątku więc piszemy dalej

Ale dziś mi sie udało legalnie nie pójść na wykład. Siadłam sobie na sali i zamyśliłam sie co by zrobić sobie na obiad, próbowałam przypomnieć co mam w lodówce i to musiało trwać dłuższą chwilę i po pwenym czasie podszedł do mnie wykładowca i powiedział, że widzi moją smutną i zamyśloną minę i kazał mi iść do domu i w spokoju pomyśleć o tym co mnie trapi. No więc poszłam do domu i rozwiązałam swój problem - zjadłam sos grzybowo-cebulkowo-paprykowo-serkowy
o boze, umieram ze smiechu!!!! tez tak chce
Cytat:
Napisane przez cukiereczeQ Pokaż wiadomość
no wiec co do serka homo - ja znalazlam w realu takie ktore maja 68 kcal na 100g wiec to malo a dzis w carrefourze odkrylam takie ktore maja 60kcal/100g i ten drugi ma 0% tluszczu. Nie pamietam jakich sa firm ale w tych duzych supermarketach zawsze sie jakies znajdzie ja codziennie zjadam taki 1
niedlugo bede jadla kolacje- nie jestem glodna jeszcze po tym bigosie a dawno juz go jadlam no ale w miedzyczasie wspomoglam sie niecala lyzeczka masla orzechowego
baty jak nic !!!!!!!!
ja tez widzialam ten w carrefourze, ale dla mnie wygladal podejzanie wiec go nie wzielam

eh, u mnie dzis tak sobie, alternatywnie do wczoraj nie zjadlam tak duzo i ominely mnie dwa posilki. bo:
a)drzemka i obiad zjadlam pozniej bo az po 16
b)koszmarnie sie poklocilam z tz'tem, plakalam, bylo mi smutno i caly apetyt mi zszedl, mam wrecz mdlosci.

sn:kawka, pol serka 0%piatnicy z rzodkiewami i szczypiorkiem
p:15nerkowcow, mojej roboty lod, a potem jeszcze jednego kiszonego chyba w miedzyczasie wcielam
o:makaron z fasoli mung, 3 kotlety sojowe w jaju i blonniku, resztka czerwonej fasoli i sos z jogurtu naturalnego [1/3] z czosnkiem i fit upem

i finito, nic juz nie jestem w stanie zjesc tak mnie z nerwow sciska...
chyba pojde sobie pocwiczyc joge na uspokojenie a potem kapiulka z peelingiem kawowym. ot tak, moze poprawi mi humor...
nie mam nawet sily cwiczyc zbyt intensywnie wiec rozciaganie przekladam na jutro...
Stary 2008-03-05, 18:49   #5165
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

dzisiaj było:
IŚ: sałatka grecka, 3lyzeczki wiesniaka lajt (robilam sniadanie siostrze)
IIŚ: homo z aromatem szarlotkowym i cynamonem
O: mala miseczka"potrawki" z soi, fasolki, groszku zielonego (znalazlam bez cukru w koncu), fasolki szparagowej i pomidorow
P: 100ml kakao (reszte mi tato wypil!)
K: chudy twarog z cynamonem i aromatem

happiness is on the way.
Stary 2008-03-05, 18:54   #5166
Paseczkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
i to takie bez tluszczu czy light? mam do lidla kawalek drogi dlatego pytam bo nie wiem czy jest sens sie fatygowac
ma 3% tłuszczu
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 19:07   #5167
carmelova
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj było tak:

Ś: omlet z oliwkami i pomidorami
P: 2 łyżki masła orzechowego, jakieś żelki bez tłuszczu jogurtowe z reklamy yes yes yes Ubzduralo mi sie, ze mamy niesc tluszczu a nie cukru
O: Pół miseczki kremu z brokułów
P: jogurt natulalny activii z łyżką kakao i słodziekiem, pyyycha
K: nieduża porcja sałatki imbirowej z kurczakiem

Mam jeszcze ochote na serek homo z kakaem albo kakao z mlekiem To pewnie przez ten okres
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 19:22   #5168
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj było tak:

Ś: omlet z oliwkami i pomidorami
P: 2 łyżki masła orzechowego, jakieś żelki bez tłuszczu jogurtowe z reklamy yes yes yes Ubzduralo mi sie, ze mamy niesc tluszczu a nie cukru
O: Pół miseczki kremu z brokułów
P: jogurt natulalny activii z łyżką kakao i słodziekiem, pyyycha
K: nieduża porcja sałatki imbirowej z kurczakiem

Mam jeszcze ochote na serek homo z kakaem albo kakao z mlekiem To pewnie przez ten okres

Kochana Twój obiadek to stanowczo za mało!

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 19:29   #5169
PriVativ
Zadomowienie

dziewczyny ja mam jakiegos dołą a tak an marginesie dzis mi bylo tak słabo w pewnej chwili ze musialam zjesc kanapke. Jednąkromke. Wiec zgrzeszyłam. Ale pierwszy raz w zyciu zjedzac jedna powstrzymałam sie od zjedzenia kolejnych. NO coz... zgrzeszy,łam wiec o kopa prosze. W kazdym razoe dzis okres mi sie kończy więc w weekend sie zwaze.
Stary 2008-03-05, 19:42   #5170
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam jakiegos dołą a tak an marginesie dzis mi bylo tak słabo w pewnej chwili ze musialam zjesc kanapke. Jednąkromke. Wiec zgrzeszyłam. Ale pierwszy raz w zyciu zjedzac jedna powstrzymałam sie od zjedzenia kolejnych. NO coz... zgrzeszy,łam wiec o kopa prosze. W kazdym razoe dzis okres mi sie kończy więc w weekend sie zwaze.
PriVativ a Ty to nie przesadzasz??
Ja rozumiem, że chleb jest zakazany na SB, ale co, wolałabyś staracić przytomność?? Myślę, że nie! Mimo, że uważam, że należy twardo trzyamc sie zasad to akurat w tym przypadku nie miałabym na Twoim miejscu wyrzutów sumienia. A i najważniejsze jest to, że powstrzymałaś sie od dalszego objadania - a to naprawde dużo. Także niczym sie nie martw, uszka do gory i napewno jutro będzie lepiej! DUZO LEPIEJ

14.08.2010
baby
Stary 2008-03-05, 19:54   #5171
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
PriVativ a Ty to nie przesadzasz??
Ja rozumiem, że chleb jest zakazany na SB, ale co, wolałabyś staracić przytomność?? Myślę, że nie! Mimo, że uważam, że należy twardo trzyamc sie zasad to akurat w tym przypadku nie miałabym na Twoim miejscu wyrzutów sumienia. A i najważniejsze jest to, że powstrzymałaś sie od dalszego objadania - a to naprawde dużo. Także niczym sie nie martw, uszka do gory i napewno jutro będzie lepiej! DUZO LEPIEJ
kochana ale ja mam doła nie przez kanapke miałam dzis sprzeczke z moim chlopakiem i w ogole durny dzien Nic mi sie nie cce tylko mnie omijac z daleka... Wiem ze musialam zjesc cos takiego pozadniejszego bo nie chce mdlec i w ogole wiec musialam to zjadlam .Trudno. Pocieszam sie ze naprawde skonczylo sie tylko na jednej a poczulam sie lepiej. I wiecie co> Stwierdzilam ze chyba brakuje mi weglowodanow... Mozliwe?? Tak myskle ze I faze pociagne tylko do soboty a od niedzieli juz na II. Te ostatnie kg wkoncu moge wolniej tracic...
Stary 2008-03-05, 19:59   #5172
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ale ja mam doła nie przez kanapke miałam dzis sprzeczke z moim chlopakiem i w ogole durny dzien Nic mi sie nie cce tylko mnie omijac z daleka... Wiem ze musialam zjesc cos takiego pozadniejszego bo nie chce mdlec i w ogole wiec musialam to zjadlam .Trudno. Pocieszam sie ze naprawde skonczylo sie tylko na jednej a poczulam sie lepiej. I wiecie co> Stwierdzilam ze chyba brakuje mi weglowodanow... Mozliwe?? Tak myskle ze I faze pociagne tylko do soboty a od niedzieli juz na II. Te ostatnie kg wkoncu moge wolniej tracic...

to dobrze, że nie przez kanapke. Tzn źle że sie posprzeczałaś z chłopakiem, ale raz dwa sie pogodzicie, a chyba sama wiesz, że takie godzenia są najlepsze
A co do Twojej I fazy to naprawdę za długo ją masz. Pamiętam jak razem miałyśmy przechodzić na II i u mnie już 11 dzien II fazy, a Ty ciągle na I. Od jutro albo piątku wskakuj na II i ciesz sie smakiem np. grefrutka, na którego pamiętam ze czekałas.
buziaki

14.08.2010
baby
Stary 2008-03-05, 20:01   #5173
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana tez sie wlasnie poklocilam z tztem, az apetyt stracilam... ale nie martw sie, jutro bedzie lepiej. a skoro kanapka ci poprawila stan to b.dobrze, znaczy, ze orgaznim tego potrzebowal!
z ta 2faza to dobry pomysl. po pierwsze juz bardzo duzo stracilas a ta resztka niech spada wolniej a trwale i nie oslabiajac organizmu... a przeciez jablko czy kromka chleba pp cie nie zabije a za to jak poprawi humor i przemiane materii
bedzie dobrze, musi byc! buziak
Stary 2008-03-05, 20:01   #5174
201803260919
BAN stały

DO WSZYSTKICH PLAŻOWICZEK POSZUKUJĄCYCH GALARETKI BEZ CUKRU!!!!

wlasnie zajadam pyszna slodka galaretke! sama ją zrobiłam i to przez przypadek! robiłam sobie deserek z twarogu i chcialam to usztywnic zelatyną, ale wymyslilam sobie ze rozpuszcze żelatyne w czerwonej herbacie earl grey, dodalam tam tez 1 tabletke slodzika
i jak juz dodalam troche tego do twarogu, to mi zostala ta herbata w kubku, no i zamiast umyc to zostawilam..

teraz patrze do tego, a to ma konsystencje takie mocno zestalonej galaretki.. probuje... i odplywam absolutnie nie zostal gorzki smak herbaty czerwonej tylko ten aromat earl grey pychowy, i dodatkowo slodkie troche jest, ja jestem zachwycona

wiec polecam wszelkie miksy herbatkowe ( jakie smaki sobie nie zażyczycie, bo wiadomo ze nawet w owocowych herbatach aromat jest sztuczny, jak w olejkach.. no są wyjątki) z żelatyną i słodzikiem
wyjdzie fajowa galaretka bez cukru, ktorej nigdzie w sklepach nie mozecie dostac
201803260919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-05, 20:02   #5175
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze, że nie przez kanapke. Tzn źle że sie posprzeczałaś z chłopakiem, ale raz dwa sie pogodzicie, a chyba sama wiesz, że takie godzenia są najlepsze
A co do Twojej I fazy to naprawdę za długo ją masz. Pamiętam jak razem miałyśmy przechodzić na II i u mnie już 11 dzien II fazy, a Ty ciągle na I. Od jutro albo piątku wskakuj na II i ciesz sie smakiem np. grefrutka, na którego pamiętam ze czekałas.
buziaki
nom zaczelam I od niwa bo cale 5 dni jadlam i jadlam... No ale trudno. To co w te 5 dni przytylam to juz niema wiec spokojnie chyba moge na II I chyba masz racje ze poco czekac na niedziele skoro grejfrut na mnie czeka:P WIec w piatek zaczynam II faze:P w piatek mam akurat wazenie wiec jeszcze jutro I. Zreszta w sobote dzien kobiet wiec itak pewnie bym zgrzeszyla czyms a w II fazie wiecej rzeczy dozwolone

blonndee napewno bedzie dobrze Ja juz postanowilam ze od piatku II faza, nie ma co sie katowac zostało tak mało...a dzis kionczy mi sie @ wiec waga za jakies 3 dni jesczze spadnie ..wiec bedzie gitara.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 20:05   #5176
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
DO WSZYSTKICH PLAŻOWICZEK POSZUKUJĄCYCH GALARETKI BEZ CUKRU!!!!

wlasnie zajadam pyszna slodka galaretke! sama ją zrobiłam i to przez przypadek! robiłam sobie deserek z twarogu i chcialam to usztywnic zelatyną, ale wymyslilam sobie ze rozpuszcze żelatyne w czerwonej herbacie earl grey, dodalam tam tez 1 tabletke slodzika
i jak juz dodalam troche tego do twarogu, to mi zostala ta herbata w kubku, no i zamiast umyc to zostawilam..

teraz patrze do tego, a to ma konsystencje takie mocno zestalonej galaretki.. probuje... i odplywam absolutnie nie zostal gorzki smak herbaty czerwonej tylko ten aromat earl grey pychowy, i dodatkowo slodkie troche jest, ja jestem zachwycona

wiec polecam wszelkie miksy herbatkowe ( jakie smaki sobie nie zażyczycie, bo wiadomo ze nawet w owocowych herbatach aromat jest sztuczny, jak w olejkach.. no są wyjątki) z żelatyną i słodzikiem
wyjdzie fajowa galaretka bez cukru, ktorej nigdzie w sklepach nie mozecie dostac
BOZE! spadlas mi z nieba! KOCHAM CIE!!
to ja jutro kupie jakies fajne smakowe herbaty i wziiuuum, bede miala galareeetke oj ty,ty
ale ostrzegam, jak bedzie niedobra to cie szczele po lepetynce za robienie mi nadzieji zarciik of kors
Stary 2008-03-05, 20:11   #5177
201803260919
BAN stały

blonndee - juz sie boje tej grozby, wiec od razu mowie ze ja dalam 2 lyzeczki zelatyny na kubek niecaly.. :P

PriVativ - od jutra na 2 faze! i nie protestuj, a zreszta od dzisiaj jestes juz na drugiej wprowadzilas kanapka pierwszy posilek węglowodanowy i od jutra prosze kontynuowac! i tu nie chodzi o to ze jadlas przez 5 dni i przytylas to co schudlas przez te 13 dni wczesniej, przeciez organizm Twoj pamieta ze rzadko mu dajesz te węgle, 5 dni jedzenia nie zniweluje tego ze od dluzszego juz czasu sie odchudzasz, i Twojemu organizmowi sie poprostu taka hustawka nie podoba, woli miec wszystkie skladniki po trosze, zastanow sie nad tym
a co do TŻ... przyjdzie z podkulonym ogonem niebawem do takiej super dziewojki i bedzie wszystko wspaniale
Stary 2008-03-05, 20:14   #5178
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaata Pokaż wiadomość
blonndee - juz sie boje tej grozby, wiec od razu mowie ze ja dalam 2 lyzeczki zelatyny na kubek niecaly.. :P

PriVativ - od jutra na 2 faze! i nie protestuj, a zreszta od dzisiaj jestes juz na drugiej wprowadzilas kanapka pierwszy posilek węglowodanowy i od jutra prosze kontynuowac! i tu nie chodzi o to ze jadlas przez 5 dni i przytylas to co schudlas przez te 13 dni wczesniej, przeciez organizm Twoj pamieta ze rzadko mu dajesz te węgle, 5 dni jedzenia nie zniweluje tego ze od dluzszego juz czasu sie odchudzasz, i Twojemu organizmowi sie poprostu taka hustawka nie podoba, woli miec wszystkie skladniki po trosze, zastanow sie nad tym
a co do TŻ... przyjdzie z podkulonym ogonem niebawem do takiej super dziewojki i bedzie wszystko wspaniale
bede miala na uwadze!
hau hau hau! [przypomniala mi sie zajawka tego serialu 39 i pol]
dobra dziubki, ide spac bo mnie cos dzis z nog zwala. buuuzie i dobranoc
Stary 2008-03-05, 20:16   #5179
201803260919
BAN stały

a co do tej galaretki jeszcze.. mnie wlasciwie one nie podniecaja, tylko sie podzielilam bo mi przez przypadek wyszla.. ale kusi mnie takie cos:
zalac żelatynę gorącym mlekiem, dodac olejek szarlotkowyi cynamon... i odstawic... ciekawe co by wyszlo.. jutro moze sprobuje

blonndee - ja tam nie widzialam, jestem odcieta od tv

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-05, 20:19   #5180
onaella
Zakorzenienie

agaaata

wczoraj widziałam w rossmanie herbatki o najróżniejszych smakach, a jak zobaczyłam karmelowa i karmelowo - smietnakową to myślałam, że zwariuje
jutro idę ją kupić i robie deserek
czyli do zaparzonej herbatki daję 2 łyżki żelatyny (tej najzwyklejszej ) i zostawiam ( ewentualnie dodaje słodzik ) ??

14.08.2010
baby
Stary 2008-03-05, 20:19   #5181
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
moim skromnym zdaniem juz dawno powinnas przejsc na II faze. jestes szczuplutenka, jak dojdziesz do tych 51kg to bedziesz miala niedowage 3kg. szkoda zdrowia!
odzywiaj sie smacznie i zdrowo na IIfazie, cwicz i efekty przyjda.
chociaz uwazam (widzialam Twoje fotki na fitnessie), ze nie masz z czego chudnać.

happiness is on the way.
Stary 2008-03-05, 20:19   #5182
jennuś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shilpa Pokaż wiadomość
Dzisiaj zrobiłam nalot na półkę z aromatami i kupiłam aromaty:
- śmietankowy
- likier kokosowy
- szarlotkowy

... no i 700 gram beztłuszczowego twarożku Zaczynam mieć fizia na punkcie deserków twarożkowych. Dzisiaj robiłam taki dwuwarstwowy z żelatyną i wyszedł przepyszny

Z diety na dziś niewiele wyszło, bo najpierw mąż przyniósł wielką drożdżówę i przecież nie mogłam pozwolić, żeby zjadł całą sam, jeszcze by się gruby zrobił A potem w hipermarkecie kupiłam paczkę serowych cheetosów bo... chciałam naklejkę. Ale oczywiście naklejki nie było! Kurde, chyba napisze do producenta, ze się gruba robię a naklejek dalej nie mam A fajne są, taka seria "Funky Punky" mam już dwie hihi
hehe ja tez obkupilam dzisiaj polke z aromatami, kupilam szarlotkowy, waniliowy i migdalowy, mialam ochote jeszcze na kokosowy, smietankowy i cytrynowy ale sie uspokoilam

Cytat:
Napisane przez faraula Pokaż wiadomość
jej ten kokosowy mam na niego ochote ale nigdzie go nie widzialam a swoja droga czy te aromaty sa ok? to znaczy nie ma tam jakiejs chemii koszmarnej.... ale faktycznie, serek wiejski troche platkow i aromat pomaranczowy i jest REWELA
w realu jest na pewno za 1,30
Stary 2008-03-05, 20:21   #5183
agatka-a
Zakorzenienie

Wątek przekroczy 5000 postów. Zgodnie z regulaminem zamykam go i zapraszam tu:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...17#post6808717
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości