![]() |
#5191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5192 |
Zakorzenienie
|
Monia
![]() ![]() ![]() ![]() Monia, kochana przykro mi że Twój tż tak się zachowuje ![]() ![]() Moja mama ma taką znajomą- a raczej byłą znajomą, nie uwierzycie ale to PRAWDA- ma męża, bardzo fajnego, wesołego, sympatycznego faceta. Ona ledwo skończyła szkołę, on jest wykształcony. Ta babka tak sobie jeżdzi po swoim mężu, że ja to czasami w szoku byłam, jak się do niego odzywała, jak nim pomiatała, jak się wydzierała o NIC ![]() Siedzi całe zycie w domu, nigy nie pracowała, często zdarzało się, że mąż wracał z pracy i sam sobie musiał obiad gotować, bo ona "nie ma czasu" chodzi całymi dniami po sklepach z córkami, do fryzjera, koleżanek itp... To jest mało jeszcze- drugą córkę ma z innym facetem, jej mąż o tym wie i według niego wszystko jest OK, a prawdziwy tatuś drugiej córki przyjeżdza sobie do "kochanki" wysiadują razem, w tym czasie jej mąż albo siedzi z nimi, albo wychodzi na podwórko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nigdy tego nie zrozumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O dniu Kobiet jeszcze nie myślę ![]() ![]() ![]() Poszłam do innej fryzjerki, powiedziała że czemu się ma nie dać ![]() ![]() ![]() Uciekam do spania ![]() ![]() Choć jak mężulkowi wypadną 8 marca popołudniówki w pracy, to pewnie nigdzie nie pójdę i będę w domu siedziała z dziećmi
![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-22 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5194 |
Zakorzenienie
|
Niki a probowas szamponu Mrs.Potter's SZAMPON OŻYWIAJĄCY KOLOR WŁOSÓW SIWYCH I BLOND 250ml cena ok 6zl???
Szampon do włosów z ekstraktami z chabru i kwiatu malwy - naturalnie podkreśla siwy kolor włosów, którym nadaje srebrny połysk. Włosy siwe i szpakowate są zabezpieczone przed żółknięciem poprzez dostarczenie naturalnych barwników o subtelnie błękitnym odcieniu. Stosowany do włosów blond, nadaje im platynowy refleks. Ja go uzywalam jak mialam pasemka i ciagle mi zolkly jak stosowalam ten szampon to pozurzyciu calej butelki mialam platynowe a wrecz siwe.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5195 |
Zadomowienie
|
Niki ale masz teściową
![]() ![]() ![]() ![]() Widze że większość z was ma "problemy" z teściowymi a ja nie hihihi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niki co do ząbków to się nie przejmuj , wyjda jak będzie ich czas ![]() ![]() I jeszcze pytanie do Ciebie :czy ty nadal karmisz piersią Nikolkę ?? Moni@ co do dnia kobiet to ja nawet o tym nie myslałam, to akurat czwartek także w domu pewnie będę siedzieć bo tż rano jedzie na wykłady na uczelnię a potem do pracy ![]() Co do fryzjera to ja byłam w poniedziałek ale tylko aby podciąć grzywkę i tak mi krótko ścięła że wyglądam jak idiotka ![]() ![]() Katesiu super zdjęcia , a fryzura małej bombowa ![]() Humbak gratuluję kolejnych ząbków ![]()
#5196 |
Rozeznanie
|
Niki to ona drogą smsową Ci takie mądrości sprzedawała
![]() ![]() ![]() ![]() A o ząbki sie nie martw - przyjdzie czas i na ząbki Nicolki ![]() Nasze meble do kuchni dzisiaj bedą gotowe ![]() ![]() Jastinku a jak Wasze mieszkanie?
#5197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki nie mogłam sie powstrzymać i napisze Ci moja sytacje ![]() ![]() ![]() ![]() Mój tz ma jeszcze dwóch braci niepelnoletnich i oni nadal sa na utrzymaniu matki to wiecie co ona do swoich dzieci potrafi powiedzieć,cyt."ja to bym chciała zebyście sie juz wyprowadzili i na swoje poszli bo ja bym wtedy mogla sobie mieszkanie wyremontować i wkońcu sypialnie zrobić" łapiecie to?Bo ja to po jej niektórych tekstach to jeszcze chodze jak po jakiejś terapi wstrząsowej ![]() ![]() ![]() Mówie Wam dziewczyny ze mojej tesciowej to nic nie przebije,a najgorsze to to ze stwarza pozory takiej miłej i dobrej teściowej,babci i mamusi ![]() Niki sie nie przejmuj swoja bo moja uwierz mi s*** do potęgi n-tej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5198 |
Zakorzenienie
|
Moni@ dziękuję Ci za radę
![]() ![]() Kasiu powiem Ci, ze moi teściowie też mnie bronią, zwłaszcza teściowa, bo ona taka jest bardziej wygadana niż teść. Też często tż opieprzy i staje po mojej stronie, ale czasami mi się wydaje, że ona jest taka dwulicowa, że za plecami pewnie mówi różne rzeczy, czego w oczy nie powie ![]() ![]() Kasiu tak karmię jeszcze piersią (tak około 2-3 razy dziennie, przeważnie przed spaniem jej daję), a Ty karmisz?? ![]() humbaczku, tak przez smsy to załatwia, bo chyba boi się w oczy powiedzieć ![]() Super, że mebelki już gotowe, mam nadzieję, że będziecie z nich zadowolenie i będą dłuuuuuugo służyły ![]() Jastinku niektóre Twoje zdania pasują także do mojej teściowej, na wesele też nic nie dali, mój tż sam sobie na to zarabiał zapierniczając po 10- 12 godzin ![]() ![]() ![]() Tak sobie myślę jakimi my kiedyś będziemy teściowymi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale moje dziecko dziś niedobre, nie wiem czy się nie wyspała czy co?? Marudzi a ja mam coraz mniej sił do niej, jeszcze mnie brzuch tak dziś boli, zażyłam Nospę, trochę pomogło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5200 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś śnieg nasypał, padało tylko przez jakieś 30 min. ale takie ogromne płatki (jak prawie piąstka Nikolki
![]()
![]() |
#5201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale tak naprawde to napewno beda na nas narzekać,w moim przypadku bedzie zięc wiec nie bedzie chyba tak źle ![]() ![]() ![]() ![]() A propo's mieszkania... Humbaczku mieszkano nasze sie cały czas buduje,hydraulicy juz koncza kłaśc rury itp. w naszej klatce no i potem juz tylko tynki i posadzki juz nie moge sie odczekać ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gdzie ta wiosna,dziewczyny prośmy o wiosne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni@ akurta dzis właśnie tz zaproponował zebyśmy jechali razem 8 marca na szkolenie dla informatyków(ja oczywiście przy okazji,ale papier zawsze bede miała w ręku)to szkolenie dotyczy jakiś nowych produktów które wchodza na rynek komputerowy.Szkolenie jest gdzieś pod Warszwą bodajrże w Pisakach ale nie wiem napewno,nie pamietam tej miejscowości,chyba Piaski ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5204 |
Raczkowanie
|
Witam...
Moni ja przedwczoraj zafundowalam sobie dzien u fryzjera-poszlam na odzywianie wlosow-jakbym miala nowe wlosy sie czuje ![]() Ale w dzien Kobiet(tez tu sie obchodzi)nie planuje nic. Justin83 wiec widze ze u Ciebie sie szykuje ciekawy wyjazd ![]() Niki przeczytaj artykul dotyczacy zabkow pierwszychhttp://www.dentonet.pl/?s=154&sID=500&a=4 -pamietaj tylko ze nasze dzieci to nie ksiazkowe przyklady ![]() Ja na tesciowa nie narzekam choc czasem potrafi mnie wkurzyc!Czasem chce dodac swoje ale nie z nami te numery ![]() My sie w ich zycie nie wtracamy wiec prosimy by zabraly buty z naszgo zycia!amen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas tez dziś śniegu napadało i jest mroźno. Poszłam dziś z dzieciarnią ![]() ![]()
![]() |
#5206 |
Zakorzenienie
|
Ja nadal jestem u siostry, ona ma urlop, plotkujemy, pijemy kawe wieczorem piwko..takie babskie plecionki
![]() Bylam tez dzisiaj na spacerze i choc caly dzien lało jak diabli to lazilysmy po miescie..(kupilam sobie nawet spodnie ![]() ![]() Ninamamma super ze odnowilas wloski pewnie czujesz sie lepiej... ![]() Jastinku jak potrzebujesz ten szampon to u mnie on jest i to bardzo taniutki ok 6zł...mowisz i masz i jutro ci go wysle.. ![]() ![]() Co do wiosny to tak, ja zaczne sie o nia modlic chyba, bo ja tak bardzo na nia czekam..nawet psychicznie potrzebuje slonca, bo sama po sobie wiem ze czuje sie wtedy lepiej, lepiej mi sie wstaje, mam na wiecej chęć (spacer, wyjazd, sprzatanie...) |
![]() ![]() |
![]() |
#5207 |
Zakorzenienie
|
Jastin jasne, że bedziemy super. odlotowymi teściowymi, jak mogłam pomyśleć, że będzie inaczej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ninamamma dziękuję za linka ![]() Kasiu ja też coraz częsciej myślę o odstawieniu od cyca, ale jakoś mi tak żal ![]() ![]() A z drugiej strony chciałabym już nie karmić i wybrać się do mojego gina po jakieś tabletki anty ![]() ![]() ![]() Moni@ ja też marzę o wiośnie ![]()
![]() |
#5208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czuje czasem sie taka uwiazana... Ide spac bo to kolejna nocka kiedy klade sie po polnocy, a rano potykam sie o wlasne stopy ![]() ![]() A wlasnie mialam wam napisac ze moj Synek mowi mnika ![]() Dobranoc do jutra...hmmm raczej do dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5209 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja to chyba jakaś nienormalna jestem bo nie mam żadnej potrzeby aby iść do pracy (oczywiście oprócz finansowej, bo pare groszy by się przydało), ale mi nie brakuje ani kontaktu z ludzmi ani żadnych imprez. Uwielbiam siedzieć z córeczką w domu i być gospodynią, a na swoim to już będe panią domu pełną gembą
![]() ![]() Lilianka ma katar i taki mokry odrywający się kaszelek ![]() ![]() Jastin dokładnie wiem jak to jest z tzw. fachowcami ![]() ![]() U nas biaaaaaaaaało ![]()
#5210 |
Zadomowienie
|
Humbaczku polecam syrop prawoślazowy rubital dla dzieci w aptece około 5,70zł.Moja Amelcia miała też kaszelek mokry i po tym syropku przeszedł i jest bardzo smaczny,sama kosztowałam.
Dziewczynki ,zwracam się do tych które przerabiały już opiekunkę.A mianowicie szykuje mi się praca nie wiem czy za m-c czy za pół roku,ale chciałabym już stopniowo zatrudnić opiekunkę na 2 godzinki dziennie,tak stopniowo,żeby Amelcia się przyzwyczaiła. Bo nie wiem jak Wasze pociechy,ale moja to straszna pieszczoszka cały czas się do mnie tuli za szyję,daje buzi w ogóle taki pieszczoch. Nawet jak jest starsza siostra to ma takie napady,że do niej nie chce iść a tylko ze mną. Dosłownie trzyma mnie za nogę jak ogląda np.teletubisie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5211 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Nel, zaraz go kupimy
![]()
#5212 |
Raczkowanie
|
Witam piatkowo...
Nel ja nie mam doswiadczenia wiec ci nic nie poradze...Wiem tylko ze poczatki napewno beda trudne i dla Ciebie idla dziecka-trzymam kciuki ![]() Humbark ja tez postanowilam posiedziec w domu przez 3 lata-chce byc z Nina przez ten czas a potem napewno do pracy sie wybiore a Nina do przedszkola posle.Na kontakt z ludzmi nie narzekam,bo dziennie mam gosci i znajomych w domu(prowadzimy jak to Wlosi zycie towarzyskie razem z dzieckiem-wszedzie z nami zabierana:bar,restauracja ,zakupy itd.).Oni tu wszedzie z dziecmi chodza nawet pozna pora to normalne ![]() Ja przerabialam juz przeziebienie i cale szczescie Nina juz zdrowa(ja proponuje herbatke z miodem i cytryna).Duzo zdrowka ![]() Moni -moge powiedziec ze przydalo sie te odzywianie(juz dwa razy bylam)i za miesiac tez sie zapisalam.I nawet nie tak drogo placilam ![]() Niki ja przestalam karmic piersia jak miala 3 miesiace(powod-wiele przemawialo na korzysc butelki,najwazniejsze ze Nina teraz najedzona chodzi).Zaczynalam od wprowadzenia noca butelki.I powiem ci ze zadnych tabletek na zanik nie bralam.A swoja droga wiem ze antykoncepcyjne pigulki dla kobiet karmiacych tez sa-popytaj gin. Dobra biore sie za gotowanie obiadku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5213 |
Zakorzenienie
|
Humbaczku - ja sobie i tak moge pomarzyc o pracy , nic innego jak wychowywanie Szymonka mi sie nie szykuje do momentu ukonczenia przez niego 3-4 latek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5214 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5215 |
Rozeznanie
|
Dzięki Moni@
![]()
#5216 |
Zakorzenienie
|
Moni@ rozumiem Cię, bo czuję to samo, też mi brak wielu rzeczy
![]() ![]() ![]() ninamamma Tobie to zazdroszczę, tam gdzie Ty mieszkasz jest zupełnie inne życie, byłam we Włoszech przejazdem ![]() ![]() W Grecji było podobnie, po prostu super ![]() humbak u nas już po śniegu nie ma śladu, wieczorem tak padało (deszcz), że śniegu juz nie ma ![]() ![]() Nel poczytaj sobie tutaj: http://www.noworodek.pl/phpBB2/viewt...2374&highlight= może coś Ci to pomoze w wyborze niani ![]() ninamamma słyszałam o tabletakch które można brać w czasie karmienia nazywają się Cerazette, ale mój mąż mnie nastraszył, żebym lepiej tego nie brała, bo nie wiadomo do końca jak to na dziecko działa, być moze okaze się za 20 lat, że ona będzie niepłodna przez to ![]() ![]()
![]() Edytowane przez *Niki* Czas edycji: 2007-02-23 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#5217 |
Rozeznanie
|
Niki ja to juz pisałam tylko dawno, ze brałam taki zastrzyk anty który starcza na 3 miesiące dla mam karmiących, tylko niestety ulotka z działaniem ubocznum jest długaśna
![]() ![]()
#5218 |
Zakorzenienie
|
Moni@ zaraz wychodze do miasta i poszukam tego szamponu w mniejszych sklepach kosmetycznych a nie w drogeriach
![]() ![]() I wcale sie nie narzucasz kochana,dziekuje za propozycje ![]() Uciekam :ide:! |
![]() ![]() |
![]() |
#5219 |
Zakorzenienie
|
Ojjj Niki masz racje jak jezdzilam do mamy do wloch to ich zycie mnie fascynowalo..wieczorami sie wychodzilo, muzyka grala, ludzi w kawiarniach pełno..nawet targowiska staly..ludzie z malymi dziecmi do 1-3 w nocy spacerowali, a na dworze w nocy bylo 28C..miodekkkkkkkkkkkkkkk kk
Obiecalam sobie ze tez z Szymonkiem pojade nad morze i chyba za rok zrealizuje to marzenie... ![]() Ja mam dzis troszke roboty..kupilam firanke i nie ma co ale musze 6m powiesic i nie ma zmiluj... Jeszcze wieczorkiem sie odezwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak zgadza się są to cerazette, jedynie te można brać podczas karmienia. Mnie przepisał lekarz po połogu ale ja ich wcale nie wykupiłam , nie brałam nigdy tabletek i jak narazie nie zamierzam brać. No i czytałam że często były wpadki po nich.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.