|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Cytat:
to nie bedize tak ze moja skora w wieku 20 paru lat przyzwyczai sie do 50+ i wtedy w wieku 30 lat juz mi nic nie pomoze? ![]()
![]() |
#5192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady,w tej ziaji nie ma niczego aktywnego do czego młodsza skóra mogłaby się przyzwyczaić ![]() ![]() ![]() przypasował,dodatkowo ładnie uspokaja rumien. Sylveco z rokitnikiem tez świetny Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2013-06-08 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5194 |
Przyczajenie
|
Mam cerę mieszana i szukam podkładu który wytrzyma cały dzień. stosowałam wiele podkladow i po kazdym w ciagu 2 godzin nie było śladu, mimo używania bazy pudru itd. wsiaka mi w twarz jak w gabke.. pomocy |
![]() ![]() |
![]() |
#5195 |
Przyczajenie
|
ja od niedawna na forum i mam ten sam problem!! potrzebuję pomocy w doborze na prawdę trwałęgo podkładu, po odstawieniu hormonów (jakieś pół roku) dzieją się straszne rzeczy z moją cerą!
#5196 |
Raczkowanie
|
Odp: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
U mnie na tłustej cerze wytrzymuje najdłużej estee lauder double wear
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#5197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5198 |
Zakorzenienie
|
Powtórzę pytanie, bo nie mam jeszcze odpowiedzi, a ktoś może mi pomoże
![]() Szukam: lekkiego podkładu, który jednak coś tam potrafi zakryć (mam czerwony odcień skóry). Używam revlona albo Ingrid tego silikonowego --> ale są ZA CIĘŻKIE już w taką pogodę i po ich nałożeniu czuję że moja skóra jest taka tłusta i ciężka. Cena: do 80 zł. (nie stac mnei na estee lauder w tej chwili) - może być coś z allegro - może być coś z drogerii
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-06-14 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#5199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to lekki ale żeby mi zakrył czerwony odcień skóry, żeby coś dał na tej twarzy, efekt makijazu ![]() są takie które podobno stapiają się z cerą, to chyba są lekkie?> czy niekoniecznie? ![]() dream satin z maybeline, to jest lekki? ![]()
![]() |
#5201 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5202 |
Przyczajenie
|
Chciałabym się poradzić w sprawie odkładu do mojej cery:
Mieszana szczególnie tłusta w strefie T (nos czoło i broda), pory lekko widoczne, małe występowanie pryszczy (za to są wągry, które raz na jakis czas usuwam u kosmetyczki), czasami sucha w linii przy policzkach tam gdzie są zmarszczki od uśmiechu. Szukam odpowiedniego podkładu, który MATUJE i trochę kryje (półkryjący da mi efekt zadowalający). Póki co jedyny który mi jako tako odpowiadał, lecz zaczął zbyt mocno wysuszać i było widać skórki to Rimmel Match Perfection. Po nim nie świeciłam się cały dzień, lecz kolor ciężko było mi wybrać. Szukam coś w miarę cenowo do 40 złotych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5203 |
Zakorzenienie
|
....
można...taka wiesz ciekawostka przyrodnicza....ja mam sopro do cznienia w pracy z różnymi Dziewczynami,najczęsciej w temacie makijaży slubnych...i czasami jest tak,że 20stolatka ma bardziej,,zajechaną skóre'' niz zadbana 35latka... ba..20latka...i młodsze tez się zdarzają..słonce,solarium ,alkohol,fajki,mocny makijaż bez odpowiedniej pielęgnacji,zero filtrów..praca w klimatyzowanych pomieszczeniach,śmieciowe jedzenie.możnaby tak długo wymieniać...to sobie same szkodzą...ale są skóry które fizjoligicznie są trudne..suche z łzs,odwodnione...one od samego początku wymagają stosowania dodatkowych wspomagaczy,bo naturalnie nie są w stanie sobie poradzić...i często te kremy przeznaczone dla starszych skór,zwłaszcza te tanie sa wzbogacone tylko większą iloscią emuglatorów,nawilżaczy,li pidów...co do stężen i jakości składników to też szału nie ma... a taki np retinol..jedna z bardziej aktywnych substancji antyaging...jest spowodzeniem polecana dla młodych problematycznych cer w leczniu trądziku...więc same widzicie... Nie ma tez czegos takiego,że''skóra się przyzwyczai'' ... jak odstawisz daną substancje to skóra spowrotem powraca do stanu wyjsciowego....młoda cera gdy nałożysz na nią coś tresciwego o bogatym składzie poprostu tego nie wykorzysta...i jest to naszą stratą kasy tylko i wyłącznie ![]() I żeby była jasność...pisze w tym konkretnym przypadku o konkretnym kremie Ziaji,a nie o całych dostępnych drogeryjnych zasobach pielęgnacji dl 50tek ![]() PS. z zakrywaniem rumienia jest o tyle problem,że czerwony wczesniej trzeba zneutralizowac a potem dopiero zakryć reszte..no korektorem/tonerem o żółtawym zabarwieniu..można się i pokusisć o zieleń,jednak u częsci osób z cieplejsza karnacją zieleń za bardzo się wybija ze skóry. PS.2 właśnie sobie prześledziłam skład drugiego kremu Ziaji-Bio Olejki do skóry zmęczonej i suchej i co...smiech na sali,kupa parafiny,silikonów,emugla torów i olejek z awokado gdzies się pałęta w okolicach połowy składników...i kremik Pani Walewska-tu juz lepiej,mniej chemii i zapychaczy 2 naturalne olejki i kwas hialuronowy...ale czy to może zaszkodzić skórze w okolicach przed 30stką....noż skąd ![]() ![]() Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2013-06-14 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#5204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
EDIT: Friese, doczytałam we wcześniejszym poście, że chodzi Ci o naczynka i trądzik. Też mam taki problem (+cienie pod oczami) i rozwiązał się sam jak zaczęłam się bawić w mieszanie podkładów, bb i minerałów, aż uzyskałam idealny odcień. czasem jeszcze wspomagam się korektorem, ale jest już prawie idealnie. chyba łatwiej będzie Ci zniwelować problem niż zakrywać go podkładami...
![]() Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2013-06-14 o 13:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zniwelować problem? ![]() używam na codzień krem iwostin na trądzik i naczynka - nie pomaga
![]() |
#5206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naczynka to chyba mniejszy problem niż trądzik. naczynka łatwiej przykryć, przynajmniej ja mam takie wrażenie. dark, chodzi Ci o ten krem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...eramidami.html? przejrzałam ostatnie strony, ale albo mi nazwa umknęła albo nie padła. muszę się dopytać, mimo, że widzę, że oceniałaś go ![]()
![]() Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2013-06-14 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokłdnie ten. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5208 |
Zakorzenienie
|
#5209 |
Zakorzenienie
|
Odp: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Ja używam Maxfactor Lasting Finish 100
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#5210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A jaki najlepszy byłby puder matujący? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5211 |
Zakorzenienie
|
z przeze mnie testowanych: kryolan anti-shine (wg mnie najlepszy), essence sypki puder matujący i puder dla dzieci babydream. z essence trzeba uważać, bo bieli. wszystkie pozostałe, które testowałam są wg mnie niewarte uwagi...
![]() Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2013-06-14 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#5212 | |
Zakorzenienie
|
Golden Rose, Liquid Powder Mineral Foundation (Podkład mineralny w płynie)
- ktory z nich jest najbardziej ZÓŁTY? ktoś wie? ![]() Cytat:
tzn ja mam taki bialy,transparenty, (niby transparentny ale jest bialy jak maka, dopiero na twarzy sie wchlania) - jest super. mam go juz przyregularnym stosowaniu od 2 lat ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2013-06-15 o 10:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5213 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- kryolan stosowałam faktycznie godny polecenia
![]() |
#5214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem po 30 i widzę przepaść między moją skórą a skórą rówieśniczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5216 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() np latynoski bardzo szybko starzeja sie staro wygladaja: geny+ duzo slonca ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Od wielu kobiet slysze ,ze wszesniej nie mialy problemow ze skora A teraz po paru latach maja straszne problemy ze skory... ![]() ![]() Znam dziewczyne ktora leczy swoje wielkie problemy skory ,jednak niestety nic zbytnio nie pomaga..zmienia lekarzy i dalej ma problem ze skora ![]() ![]() KAZDEGO moze to spotkac predzej czy pozniej NIC NIGDY CZLOWIEK W ZYCIU nie przewidzi co go spotka OPROCZ Smierci .. Moja znajoma poszukuje podkladu o wykonczeniu: aksamitnym -jedwabistym ktory mozecie polecic ? ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
do DARKO1- Cz yprobowalas juz krem Avene Forte? i podklad IWOSTIN Correcting-do skory naczynkowej ? ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() paru warstw kosmtykow DUSI TO JA Meczy jeszcze bardziej podraznia -bardziej zaczyna przetluszczac sie -wieksza produkcja sebum nastepuje i sprawia ze robi sie bardziej czerwona ,zbyt ciepla ani nic z alkoholem ![]() ![]() Edytowane przez motylemJestemm Czas edycji: 2013-06-16 o 19:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#5217 |
Zakorzenienie
|
do DARKO1- Cz yprobowalas juz krem Avene Forte? i podklad IWOSTIN Correcting-do skory naczynkowej ?[/QUOTE]
... nie bo te dwie firmy mnie zapychają a iwostin dodatkowo uczula. |
![]() ![]() |
![]() |
#5218 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... nie będe ryzykować,bo częściwo składy powtarzają się we wszystkich produktach danych firm...np trójglicerydy,propylene glikol...itd Ten Iwostin ma średnie opinie. Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2013-06-16 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5220 |
BAN stały
|
Poczytaj sobie na KWC opinie o kremie AVENE Antirougers FORTE
![]() Mnie rowniez prawie kazde kremy nawet z Avene;bioderma lrp zapychaly ale jeden krem znalazlam z AVENE ktory mnie nie zapycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.