Praca jako au-pair - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-16, 18:17   #511
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo
Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
fajnie masz zazdroszce ci

tak ciezko na wakacje cos znalezc
noo mam nadzieje ze sie uda może będę mogła iść na zaoczne i tylko co 2 tyg. przylatywać do Polski na zjazdy i opiekować się mała cały rok. Okazuje się, żę warunki są super
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:32   #512
2018070520180950
Konto usunięte

ja nie chce na zaoczne bo mam a slaba pamiec a tak z wykladow wyniose cos pozatym tż nie chce tu zostawic
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-16, 18:36   #513
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
ja nie chce na zaoczne bo mam a slaba pamiec a tak z wykladow wyniose cos pozatym tż nie chce tu zostawic
no ja tez mam TŻta 3 lata prawie. ale może będziesz mogła wracać co jakiś czas do Polski i on do Ciebie
Stary 2009-03-16, 19:07   #514
2018070520180950
Konto usunięte

nie chce tak
Stary 2009-03-16, 19:30   #515
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

noo jak kto chce ja nie wiem jak bym chciała. napewno wiem, że są w życiu szanse które się nigdy później nie trafiają. jesteśmy z TŻtem tego zdania, że jak można się czegoś nauczyć coś odłożyć to warto próbować. a żeby być razem ... damy rade jesteśmy bardzo pomysłowi
Stary 2009-03-17, 11:06   #516
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Czy to dobry pomysl tak co dwa tygodnie do polski? Gdzie bys byla dokladnie? Ja jestem au pair w Londynie od prawie roku.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-17, 11:53   #517
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Czy to dobry pomysl tak co dwa tygodnie do polski? Gdzie bys byla dokladnie? Ja jestem au pair w Londynie od prawie roku.
narazie nie wiem a ile masz lat? Dokładnie w centrum pierwsza strefa ale nie wiem jaka ulica bo sie teraz przeprowadzili i czekam na maila

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-17, 12:31   #518
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
narazie nie wiem a ile masz lat? Dokładnie w centrum pierwsza strefa ale nie wiem jaka ulica bo sie teraz przeprowadzili i czekam na maila
Mam 21, no w kwietniu 22 Czyli bedziesz w Londynie? To fajnie, ja tez mieszkam w centrum ale druga strefa.

exAparatka
Stary 2009-03-17, 21:56   #519
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Byłoby świetnie!jesli masz mozliwosc popytac to bylabym wdzieczna.
Nie wiem co robic-babka z st tropez napisala mi wczoraj wieczorem,ze jesli ja sie zgadzam to ona tez,w nocy jej odpisalam,ze oczywiscie sie zgadzam i ze czekam na jej ostateczna odpowiedz i do tej pory sie nie odezwala a wie,ze mi sie spieszy z decyzja. Natomiast nie wiem co zrobic z ta druga rodzina bo jesli jutro bede z nimi gadac i powie mi,ze wybrala mnie to klamka zapadla:-/Duzo mnie nerwow kosztuje to "au-pair'owanie"i to,ze ludzie tak niepowaznie do tego podchodza..np nagle przestaja sie odzywac,podupadam juz serio

Kachaaa moze zmodyfikuj swoj profil albo pomysl nad innymi krajami(chyba,ze zaznaczylas opcje ,ze wszystkie bierzesz pod uwage ..),zaloguj sie na kilku innych stronach,glowa do gory!

Pozdr.
Oj tak, nerwów to mnie też dużo kosztowało. Długo szukałam rodzinki, pisałam z ponad kilkunastoma, a potem ciiiisza.... Okropnie wkurzające, ja się produkuję, piszę listy i urwanie kontaktu... Bez słowa.

Nikt mnie nie chciał, bo chcę jechać tylko na około miesiąc. Ale... wreszcie znalazłam rodzinkę! Obok Manchesteru, dwójka dzieci, dobrze placa, więc nie mam na co narzekać Jeszcze na wakacje z nimi jadę

Uwierzcie w siebie, DA się, ja jade tylko na półtora miesiąca, dzień po maturze ustnej z angielskiego, a wracam jeszcze przed rekrutacją na studia Tylko przyznam szczerze- szukałam długo i intensywnie.

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
kontaktowac sie z nia!!!
a ja bym sie bala do anglii- slyszalam strasznie duzo opinii ze male angole to okropne dzieci ...ze au pairki to maja ich dosc. ale nie moge gheneralizowac, nie wszystkie napewno takie są.

ale dlaczego? w biurze placisz i takznajdują Ci cos, co równie dobrze sama mozesz znalezc...
przeciez szukajac na stronach sama mozesz tez sprawdzic rodzinke, a bez pomocy biura tez w razie czego mozesz ich "rzucic i uciec"....
ale skoro tak wybierasz, Twoja decyzja. Ja osobiscie uwazam ze to strata kasy.
pozdrawiam
Jeszcze nigdy wcześniej nie byłam au-pair, ale zdecydowałam sie na Anglię, mam nadzieję, że moje dzieciaczki nie okażą się być małymi diabłami Tez na własną ręke przez neta, szkoda mi pieniędzy bylo na agencję.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 15:13   #520
2018070520180950
Konto usunięte

mam ze obojetnie gdzie chce a i tak sie nie zglaszaja
Stary 2009-03-18, 15:22   #521
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
daj ogłoszenie na brytyjskim gumtree

ja w razie czego szukam też tam. dostałam od wczoraj wieczora 2 propozycje. angole nie pisza. zaczynam sie martwić. Ich poprzednia polska au pair z która mam kontakt mówi, że mają takie tempo i że napewno odpiszą. ciekawe kiedy
Stary 2009-03-18, 19:21   #522
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale to Ty musisz szukać...Chętnych jest tyle, że oni Cię nie znajdą, no cóż... Musisz sama pisać do rodzinek i się oferować, oni kandydatek mają mnóstwo, zaprezentuj się tak, żeby to Ciebie wybrali

Stary 2009-03-19, 10:02   #523
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Ale to Ty musisz szukać...Chętnych jest tyle, że oni Cię nie znajdą, no cóż... Musisz sama pisać do rodzinek i się oferować, oni kandydatek mają mnóstwo, zaprezentuj się tak, żeby to Ciebie wybrali
Maggie ma rację!
Musisz wysyłac jak najwiecej aplikacji- rodzinki co poniektóre nie wysyłają aplikacji- to one właśnie czekają na dziewczyny.
hmm a masz w profilu zdjecie??Jakis sympatyczny opis siebie?

widziałam profile dziewczyn bez zdjec, dwa zdania o sobie, zero doświadczenia...to tym się nie dziwie.

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 13:39   #524
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Cytat:
Maggie ma rację!
Musisz wysyłac jak najwiecej aplikacji- rodzinki co poniektóre nie wysyłają aplikacji- to one właśnie czekają na dziewczyny.
hmm a masz w profilu zdjecie??Jakis sympatyczny opis siebie?

widziałam profile dziewczyn bez zdjec, dwa zdania o sobie, zero doświadczenia...to tym się nie dziwie.

pisze ale negatywnie odp mam albo niby pozytywne ajak napise na maila to nie odpisuja
le mnie zrozumialyscie profil mam ze zdj i ogolnie duzo tekstu mam

odewala sie rodzina jakas z UK mam nadzieje e cos znajde
Stary 2009-03-19, 15:55   #525
2018070520180950
Konto usunięte

jakie papiery jeszcze zalatwic musze sobie jesli na wakacje chce wyjechac pomozcie mi???? bo nie wiem
Stary 2009-03-19, 16:15   #526
nowinka
Raczkowanie

Kacha mysle,ze duzo tekstu to nie jest klucz do sukcesu.Najlepiej nie rozpisywac sie za duuuuzo bo komus sie moze wcale nie chciec tego czytac. Najlepiej napisac o sobie,swoje zainteresowania,co robisz w zyciu,jaka jestes (pozytywy wskazane,czego oczekujesz od rodziny,dlaczego chcesz wyjechac oraz najwazniejsze czy masz doswiadczenie (w Polsce czy zagranica)+jakies usmiechniete zdjecia i uwazam,ze bedzie ok!Jeszcze jest troche czasu na pewno cos znajdziesz!W zeszlym roku moj profil widnial rok na aupair-world.net a rodzine znalazlam tydzien przed wyjazdem wlasciwie to ona mnie znalazlaa potem juz przed samymi wakacjami kiedy juz mialam wyjezdzac pisalo do mnie kilka innych rodzin. Musisz wysylac duzo aplikacji i szukac samej w wyszukiwarce nie tylko zdawac sie na opcje easy find dlatego,ze czasami jakas rodzina ma zaznaczone,ze szuka au pair z prawem jazdy a ty go nie posiadasz i ta rodzina juz ci w szybkiej wyszukiwarce nie wyskoczy a np prawo jazdy nie jest az tak wazne dla nich..rozumiesz o co mi chodzibo zamotalam troche
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-19, 16:21   #527
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a któraś z was nie studiuje? i jest au pair?

jestem ciekawa bo jakoś nie mam mocno sprecyzowanych kierunków studiów i tak sobie gdybam.
Stary 2009-03-19, 16:54   #528
2018070520180950
Konto usunięte

ja od pazdziernika ide na filologie angielska

a co do profilu to mam najwazniejsze rzeczy ale nie eseje bez przesady nowinka
Stary 2009-03-19, 18:09   #529
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Kachaaa jesli chodzi o dokumenty to ubezpieczenie przyda Ci sie z pewnoscia (polecam karte Euro<26 ) a poza tym to to, co rodzinka bedzie wymagac, moga Cie poprosic o zaswiadcZenie o niekaralnosci, zaswiadczenie o stanie zdrowia...kwestia dogadania sie z nimi. Nie stresuj sie jeszcze, wiekszosc rodzin szukajacych na wakacje jeszcze sie nie zalogowała- najwiecej pojawi sie w maju- zobaczysz)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-19, 22:47   #530
Maggie_90
Wtajemniczenie

Zgadzam się z poprzedniczką, ja mam 18 lat a w opcji easy-find nigdy nie znalazłabym swojej rodzinki- szukali kogoś na 6 miesięcy, do tego w wieku min. 20 lat. Ale napisałam, zaoferowałam się, zbajerowałam host mamę i dzień po maturze ustnej z angielskiego jadę

Na początku też byłam załamana, bo nic nie umiałam znaleźć, ale po 1,5 miesiąca się udało... fakt, szukałam naprawdę dużo nie na dwóch stronkach ale na 8-9....
A rodziny zazwyczaj aplikacji nie wysyłają, bo jak się zarejestrują to z marszu dostają mnóstwo ofert od potencjalnych au-pairek...

Stary 2009-03-20, 05:53   #531
2018070520180950
Konto usunięte

sluchajcie jest rodzina 2 letnia corka i 10letni synek sa zdecydowani praktycznie odpisuja mi na meile sybko ale nie wiem o co sie jeszcze moge zapytac ich??? pomozcie.
pokazali mi gdie mieskaja na mapach google, nie wydje misie zeby klamaali czy cos
dali mejla do operki jaka tera maja, napisalam do niej

a ta katra Euro>26 to znizki na bilety lotbnicze tez daje?

chcialabym byc pewna ze juz dalej nie musze szukac ale nie wiem jak sie zapytac ich po angielsku
pomozecie mi?

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

sa z Greenhithe tojest 45min od Londynu
Stary 2009-03-20, 10:38   #532
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
sluchajcie jest rodzina 2 letnia corka i 10letni synek sa zdecydowani praktycznie odpisuja mi na meile sybko ale nie wiem o co sie jeszcze moge zapytac ich??? pomozcie.
pokazali mi gdie mieskaja na mapach google, nie wydje misie zeby klamaali czy cos

chcialabym byc pewna ze juz dalej nie musze szukac ale nie wiem jak sie zapytac ich po angielsku
pomozecie mi?

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Kasiu, karta euro 26 niestety nie daje znizki na bilety lotnicze, niestety z tego co wiem, chyba nic nie daje na nie znizki, ale skoro oni sa z UK to masz tam conajmniej kilka linii lotniczych ktore tam lataja, mamy marzec wiec bilety powiedzmy na czerwiec nie sa jeszcze takie drogie- nie martw sie)
ale z ato z tą kartą masz ubezpieczenie zdrowotne za granicą (musisz wybrac opcje 'świat"- koszt to 65 zł) i masz nzizki w sklepach, pubach, hotelach, klubach..no ..w wielu wielu miejscach... zajzyj tu : http://euro26.pl/ ja ją zamówiłam przez internet- dosc szybko wysyłają)
Jesli chcesz spytac o to, cyz nie musisz juz szukac, napisz moze:
- Dear somebody, Im really happy that you want me to be a member of your familly. I just want to make sure that is for 100%, and I don't have to seek another familly.

albo
- I want to make sure that is the final decision that you want me to come...

Masz jeszcze torche czasu na sprawdzenie ich do wakacji, piszcie maile, gadaj z au pairką, moze ona Ci jakies zdjecia wysle z jej pobytu?? (dobrze by bylo). Czy oni oferowali ze zadzwonią do Ciebie?? Przedstawili Ci pełną liste obowiązków, zarobków, opisali Twoj pokoj, zainteresowania dzieci itd??- heh przynajmniej ja bym tego od razu wymagała..)

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-03-20 o 10:40
Stary 2009-03-20, 11:04   #533
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:

pomozecie mi?

Koniecznie zapytaj czy dzieci nie maja jakis uczulen, alergii, chorob przewleklych itp I oczywiscie niech ci napisza jka by wygladal twoj dzien, co musisz robic itp, zebys miala to 'na papierze', bo pozniej moga cos wymyslic ze mowili tak a nie inaczej. Koniecznie nie usuwaj maili. Lepiej dmuchac na zimne. Ja sie raz przejechalam. Powodzenia zycze.

exAparatka
Stary 2009-03-20, 13:36   #534
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Kasiu, karta euro 26 niestety nie daje znizki na bilety lotnicze, niestety z tego co wiem, chyba nic nie daje na nie znizki, ale skoro oni sa z UK to masz tam conajmniej kilka linii lotniczych ktore tam lataja, mamy marzec wiec bilety powiedzmy na czerwiec nie sa jeszcze takie drogie- nie martw sie)
ale z ato z tą kartą masz ubezpieczenie zdrowotne za granicą (musisz wybrac opcje 'świat"- koszt to 65 zł) i masz nzizki w sklepach, pubach, hotelach, klubach..no ..w wielu wielu miejscach... zajzyj tu : http://euro26.pl/ ja ją zamówiłam przez internet- dosc szybko wysyłają)
Jesli chcesz spytac o to, cyz nie musisz juz szukac, napisz moze:
- Dear somebody, Im really happy that you want me to be a member of your familly. I just want to make sure that is for 100%, and I don't have to seek another familly.

albo
- I want to make sure that is the final decision that you want me to come...

Masz jeszcze torche czasu na sprawdzenie ich do wakacji, piszcie maile, gadaj z au pairką, moze ona Ci jakies zdjecia wysle z jej pobytu?? (dobrze by bylo). Czy oni oferowali ze zadzwonią do Ciebie?? Przedstawili Ci pełną liste obowiązków, zarobków, opisali Twoj pokoj, zainteresowania dzieci itd??- heh przynajmniej ja bym tego od razu wymagała..)
diekuje

a ty jestes w polsce czy gdzies??
gdzie juz bylas/bedziesz?
dziekuje ci bardzo za pomoc
zainteresowania dzieci tak ,o pokoju tez, jak wyglada dzien tez o dzwonieniu nic mowy nie bylo ale ja sie boje troche rozmawiac mysle ze tam sie przelamie, bylam juz a granica ale najgorzej zaczac gadac

pisza mi ze maja "we have an internet at home with the wireless access point." czyli net jest ale lapka bym musiala miec swojego chyba no nie?

tak wogole to musze przejsciowkido ladowarki i itp kupic bo jak tam chocby tel naladuje? mozna u nas kupic?

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Koniecznie zapytaj czy dzieci nie maja jakis uczulen, alergii, chorob przewleklych itp I oczywiscie niech ci napisza jka by wygladal twoj dzien, co musisz robic itp, zebys miala to 'na papierze', bo pozniej moga cos wymyslic ze mowili tak a nie inaczej. Koniecznie nie usuwaj maili. Lepiej dmuchac na zimne. Ja sie raz przejechalam. Powodzenia zycze.
przejechalas sie? jak?
mowia co, zeby aprowadac mala na basen na nauke plywania i jak spac bedie to ja bede prasowac a tak sie nia zajmowac
mieli ju operki tak ogolnie to pisze hostka ze najcestszym problemem operek jest ze jak wieczory wolne maja to sie izoluja zamykaja w pokoju i tyle a ona chce pogadac chocby przy herbacie, w koncu sie jest po to by jezyk poznac
a o zainteresowaniach wiem mniej wiecej dzieci
boje sie e ten 10latek nie bedie mnie lubil e mnie nie polubi lub nie zaakceptuje.
Jakie preenty im wziac jak bede leciec tam?
Jaki linie lotnicze polecacie?? Nie za drogie ocywiscie bo wiadomo
Stary 2009-03-20, 13:53   #535
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Kasia, nie ma za co

ja poki co jestem w PL ale byłam juz 2 razy we francji, ale u rodzinki angielsko- jezycznej.
no i koncem maja znowu do nich jade.

hmm mysle ze musisz dopytac, ale raczej wez swoj komputer bedzie Ci lepiej. ja za 1 razem nie wziełam swojego i ..popsułam ich lapa hieh ale sie nie zorientowali a pozniej jak sie mała bawiła cos poprzyciskała i mysleli ze to ona hihi

wg mnie przejsciówki oni powinni Ci zapewnoc, ale ..nigdy nic nie wiadomo, spokojnie mozesz je w Polsce kupic, jak ciekzo Ci bedzie dostac w sklepach, popatrz na allegro.

co do dzieciaka to sie nie martw, wystarczy byc symaptyczna dla niego, ale nie dac sobie wejsc na glowe a bedzie dobrze)
a z prezentami faktycznie lepiej by bylo gdybys cos o dzieciach wiedziała...co lubią. ja zawsze mam ten sam problem...mozesz cos pokombinowac z ksiązeczkami czy zabawkami, ale ciekzo trafic.
moze cos czego nie ma w UK? cos polskiego? Ptasie mleczko?-załoze sie ze dzieciaki padną jak skosztują tego rarytasu)

no a linie lotnicze- zalezy skad chcesz leciec...
z tego co ja sie orientuje to Ryanair jest dosc tani- maja tez czesto promocje fajne
sprawdź tez easyjet
te dwie osobiscie Ci polecam, bo wiem, ze moi znajomi nimi akurat do UK latają.
aa jak z biletem? sama sobie placisz? czy rodzinka sponsoruje?
i ze tak spytam, jesli moge? ile oni Ci oferują tygodniówki?? bo z tego co wiem to oni albo dają extra fajne pieniazki albo naparwde niskie wynagrodzenie...

aa no i przypomniało mi sie, spytaj ich czy nie maja znajomych w poblizu, ktorzy tez moze maja au pairke...albo beda miec, zawsze to fajnie jakas dziewczyne miec kolo siebie)

uoo ale sie rozpisałam

Stary 2009-03-20, 15:19   #536
2018070520180950
Konto usunięte

nie wiem cy ta karta Euro26 sie mi oplaca bo moje ubezpieczenie podchodi pod rodzicow jeszce... a tak wogole to musze papiery zloyc na pasport!!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Kasia, nie ma za co

ja poki co jestem w PL ale byłam juz 2 razy we francji, ale u rodzinki angielsko- jezycznej.
no i koncem maja znowu do nich jade.

hmm mysle ze musisz dopytac, ale raczej wez swoj komputer bedzie Ci lepiej. ja za 1 razem nie wziełam swojego i ..popsułam ich lapa hieh ale sie nie zorientowali a pozniej jak sie mała bawiła cos poprzyciskała i mysleli ze to ona hihi

wg mnie przejsciówki oni powinni Ci zapewnoc, ale ..nigdy nic nie wiadomo, spokojnie mozesz je w Polsce kupic, jak ciekzo Ci bedzie dostac w sklepach, popatrz na allegro.

co do dzieciaka to sie nie martw, wystarczy byc symaptyczna dla niego, ale nie dac sobie wejsc na glowe a bedzie dobrze)
a z prezentami faktycznie lepiej by bylo gdybys cos o dzieciach wiedziała...co lubią. ja zawsze mam ten sam problem...mozesz cos pokombinowac z ksiązeczkami czy zabawkami, ale ciekzo trafic.
moze cos czego nie ma w UK? cos polskiego? Ptasie mleczko?-załoze sie ze dzieciaki padną jak skosztują tego rarytasu)

no a linie lotnicze- zalezy skad chcesz leciec...
z tego co ja sie orientuje to Ryanair jest dosc tani- maja tez czesto promocje fajne
sprawdź tez easyjet
te dwie osobiscie Ci polecam, bo wiem, ze moi znajomi nimi akurat do UK latają.
aa jak z biletem? sama sobie placisz? czy rodzinka sponsoruje?
i ze tak spytam, jesli moge? ile oni Ci oferują tygodniówki?? bo z tego co wiem to oni albo dają extra fajne pieniazki albo naparwde niskie wynagrodzenie...

aa no i przypomniało mi sie, spytaj ich czy nie maja znajomych w poblizu, ktorzy tez moze maja au pairke...albo beda miec, zawsze to fajnie jakas dziewczyne miec kolo siebie)

uoo ale sie rozpisałam
watpie cy kompa bym miala u siebie...;/ bilet hmm pytalam sie o bilet kto placi ale glupio trioche a moze mnie nie zrozumieli bo nie odpisali
mi najpierw 60/tydzien [bo hostka w domu bedzie z tego co zajarzylam to bym mogla sie adomowic]
a jak juz pojdzie do pracy to 70/tyg

nie wiem czy to duzo czy malo?
nie mam pojecia
jestem w takich tematach zielona

glupio mi sie pytac o niektore sprawy
nie wiem bo jak juz bym bilet kupila i by sie okaalo ze nie wyjedzie nikt po mnie albo ze sie odmysla to co zrobie sama w obcym kraju
mam takie filmy ze w Londku wysiadam i stoje jak idiotka na lotnisku i nikt po mnie nie przyjdzie;/

ta operka ich jescze nie odpisala mi..

a bilet Poznan-Londyn

a ja od lipca do wresnia bo potem [mam nadieje ze dam mature ] to studia a koniec czerwca mam egamin zawodowy i dlatego predzej nie moge

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Syn lubi "camping with the scouts" i pilke nozna

a mala Natasha "Tash likes bit of that and this - she is a very active child "

wiec najlepiej slodycze im wziac chyba
Stary 2009-03-20, 15:26   #537
nowinka
Raczkowanie

Kacha fajnie,ze cos sie wyklulo

Poproszenie bylej au pair o zdjecie z jej pobytu to dobry pomyslja mialam ostatnio problem co napisac,ale ogolnie dziewczyna mi odpisala,ze rodzina jest swietna,nabieram do nich zaufania,wiec nie chce naciskac i wypytywac o najwieksze szczegoly. Hostka napisala mi,ze nie sadzi zeby byla koniecznosc podpisywania umowy bo nigdy tego nie robila i zawsze bylo wszystko ok. Co do kasy podala mi minimalna stawke, ktora mnie satysfakcjonuje,zastanawi am sie tylko od czego bedzie uzaleznione to czy dostane wiecejmoze za zaangazowanie czy dodatkowe godziny hmm..to co oferuje rodzinka zgadza sie z tym co pisala mi ich au pair ktora byla u nich przez 3 lata pod rzad. Rozmowy tel tez nie proponowali-pewnie blizej wyjazdu do tego dojdzie.Mam powody do zmartwien?
Pisala mi,ze placi za podroz jak sadzicie jak to mam zalatwic?jesli chodzi o kwestie formalne?Kupi mi ten bilet,przeleje mi za niego kase czy na miejscu wszystko?

Ja tez laptopa biore swojego,mam nadzieje,ze nie bedze problemu zeby sie podpiac.
nowinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-20, 15:35   #538
2018070520180950
Konto usunięte

a nowinka kiedy i gdzie jedziesz? na ile? jakie dieci?
ile kasy ci dają?

ja nie wiem jak sie zapytac o to kto finansuje bilet pomoz
Stary 2009-03-20, 15:37   #539
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a ja sobie czekam na angoli nie piszą od 11 marca i chyba do nich zadzwonie nie mam pojęcia. dostałam miedzy czasie jakieś 5 ofert ale Ci na których maila czekam są super tylko albo się rozmyślili, albo są bardzo zajęci. nie wiem czy napisać im maila, że nie chcę się narzucać ale jeśli mnie nie chcą to niech odpiszą bo wtedy mogę wybierać w czymś innym.
Stary 2009-03-20, 15:40   #540
2018070520180950
Konto usunięte

sanrioo znam to uczucie;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości