![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent dla młodej mamy
perfumy przy malutkim dziecku? -.- fajnym pomysłem były by kosmetyki, które poprawią kondycje skóry po ciąży. Np silnie ujędrniający balsam z Clareny. Polecam! działa! Na pewno się ucieszy z takiego prezentu. Chwali Ci się za taki pomysł. Zapewne będzie jej bardzo miło,że dostanie coś tylko dla siebie
![]()
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Pozwolisz, że jako młoda mama się wypowiem, co mnie osobiście najbardziej by cieszyło
![]() Faktycznie prezentów dla maleństwa jest najwięcej i to całkiem zrozumiałe, ale niesamowicie miłe jest też, gdy ktoś pomyśli o mamie. Tak też zrobiły moje przyjaciółki - dostałam zestaw do domowego spa, żebym mogła się w tym codziennym szale też zrelaksować ![]() Możesz zawsze poszukać też na portalach typu fastdeal czy grupon, tam są czasem masaże w niewielkiej cenie, relaksacyjne czy na poprawę jędrności (antycellulitowy odradzam - bolesny!). Wystarczy zamówić i wudrukować voucher - taki kupon zobowiązałby mamę do wykorzystania (bo szkoda, żeby się zmarnowało) a chwile relaksu są naprawdę na wagę złota. Zgadzam się, że perfumy odpadają, maluszka może mocny zapach drażnić, ja niestety też ograniczam ich użycia, chyba że wychodzę gdzieś i wiem, że nie będę malutkiej nosić.
![]() |
#513 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
BAN stały
|
prezent dla mamy
Witam wszystkich. Ponieważ link w poście od redakcji nie działa postanowiłam założyć osobny wątek z pomysłami prezentu dla mamy.
Moja w tym roku obchodzi 60 urodziny i myślałam o jakimś kremie, którego jeszcze nie zna, a który cieszy się dobrą opinią wśród użytkowników. Co myślicie o kremie stymulującym odnowę komórkową AgeVital marki Dermedic? W serii jest też krem pod oczy. Farmaceutka, którą zapytałam o zdanie zachwalała - cena do przełknięcia, a ponoć znacznie jakość lepsza niż Vichy, bogactwo składników i całkiem widoczne efekty. A czy ktoś ma jakieś osobiste doświadczenia? Z tej firmy stosowałam serię do cery atopowej (Emolient Linum) i Angio Expert i przyznaję, że są świetne. Prosze o opinię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent dla mamy
Farmaceuci zachwalają to co chcą sprzedać. Jeśli chodzi o kremy może zajrzyj w KWC. Krem może być dobrym pomysłem jeśli mama lubi takie prezenty, moja mama osobiście nie cieszyłaby się z kremu do twarzy, jednak Twojej mamy nie znam, jeśli krem to faktycznie poszukaj w wyszukiwarce i znajdziesz opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Super modne są też takie prezenty jak: tort z pampersów lub wózek z pampersów. Wpisz sobie w google
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
To fajny pomysł, ale autorce chodziło o prezent dla mamy właśnie, niekoniecznie dla maleństwa. Chociaż, jeśli ktoś szuka prezentu, który będzie dobrze wyglądać i minimalnie "odciąży" (pampersy jednak trochę kosztują) jest ok.
![]() |
#518 |
Przyczajenie
|
hej ja byłam zachwycona gdy po porodzie dostałam kolczyki - bardzo lubie różne wzory tym razem przyjaciólki kupiły mi czerwone biedroneczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Marlene może napisz czym mama się interesuje lub jaki ma rodzaj cery? Tłusta, mieszana, sucha, wrażliwa, skłonna do naczynek. Może jakiś olejek na noc? Ja osobiście zastanawiam się czy mamie nie kupić na święta oleju z pestek śliwek + do tego mydełko naturalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Ja obstawiam prezenty wlasnie tego typu:
-ujedrniajace, nawilzajace, regenerujace cialo po porodzie, -moze jakas ladna bizuteria, zeby poczula sie kobieco, nieraz to bardzo potrzebne kobietom po porodzie dla dobrego samopoczucia, -karnet na masaz, zabieg na skore w salonie kosmetycznym itp., -moze karnet na wyjscie do fryzjera, niektore kobiety odstawiaja farbowanie na okres ciazy, a mloda mama chcialaby odswiezyc fryzure itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Przyczajenie
|
Ja dostałam od córki karnet na zumbę i jak pisałam już w jakimś poście choć uważam, że pomysł super, moje przerażenie też jest ogromne. Najpierw dzwoniłam, a potem zrobiłam nalot na szkołę tańca (Ananday - polecam) i jeszcze sonduję tu co inni myślą, czy nie jestem za stara
![]() A prezent to może chusta, szal, albo ładne rękawiczki ze skóry? A może też karnet na jakieś zajęcia? Gimnastykę jakąś? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Przyczajenie
|
A może jakieś zabiegi w spa lub wycieczka. Ja teraz wolę prezenty dostarczające przygód i wrażeń, do końca życia. Krem zużyje a pudełko wyrzuci i nic nie zostanie po prezencie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie
![]()
![]() |
#524 |
Przyczajenie
|
jeżeli twoja mama lubi gotować to może kup jej jakieś fajne akcesoria/przyrządy do gotowania jakieś miski lub pojhemniki do gotowania na parze (ja mam jeden z firmy Jia bambusowy fajny) . zdrowa zywnośc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Wtajemniczenie
|
Tylko nie Nicer Dicer z Top Shop, moja teściowa to kupiła i.... porażka.
Jeżeli chodzi o pościel znam dobre jakościowo pościele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
BAN stały
|
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
![]() Myślę, że zostanę przy kremie albo przy perfumach. Bo temat kuchennych akcesoriów już chyba całkowicie wyczerpałam przy poprzendich okazjach ![]() Moja mama ma wrażliwą cerę (plus nie za tłustą i nie za suchą) dlatego myślałam o dermokosmetykach. Age Vital w KWC ma tylko dwie opinie, są raczej na plus, a do tego to polska marka. Nie jest zbyt rozreklamowana, więc tak sobie myślę, że połowa ceny nie idzie na koszty reklamy w telewizji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się zapisałam na salsę (na zumbę nie było już miejsc) i przekrój wiekowy jest spory - od 19 do 60 lat, a instruktorka mówiła, że miała nawet starsze panie, którym szło lepiej niż młodym siksom ![]() Wszyscy świetnie się bawią, nikt nikomu nic nie wypomina, każdy próbuje jak może. Po zajęciach wszystkie panie zmęczone, ale uśmiechnięte i zadowolone, że robią coś dla siebie. Polecam ![]()
![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
niestety nie przychodzę z poradą (pewnie byłaby juz nieaktualna zresztą), ale z pytaniem. Nie znalazłam podobnego wątku a nie wiedzę sensu w zakładaniu nowego
![]() Razem z kilkoma koleżankami z klasy chcemy kupić prezent nauczycielce, która niebawem urodzi dziecko. Kwota, którą będziemy dysponować, nie będzie raczej przekraczać 70zł, max. 80. Jest to nauczycielka, więc kosmetyków raczej nie wypada dawać, ani równie "osobistych" rzeczy. Myślałyśmy albo o jakiś ślicznych śpioszkach, albo o jakiejś zabawce dla malucha, moze czymś bardziej praktycznym (rożek, kocyk...). Jak myślicie? To dość ważna dla nas nauczycielka ![]()
![]() |
![]() |
#529 | |
Rozeznanie
|
plektranktus ma rację, nie zwróciłam uwagi, że to 60. Krem rzeczywiście będzie taki... zwykły.
Pomysł z wycieczką naprawdę super, jeśli Cię nie stać na taki wydatek, to może chociaż jakiś karnet/kupon, coś czego sama sobie nie zafunduje, a ucieszy się i zapamięta ![]() Cytat:
Reklama na Wizażu jest płatna ![]()
![]() |
![]() |
#530 |
Przyczajenie
|
W sprawie prezentu dla nauczycielki
![]() http://allegro.pl/kocyk-koc-akrylowy...643566835.html Moja malutka córeczka ma też dwa takie. To tzw kocyki hiszpańskie, bardzo grube, puchate, świetne jakościowo i super się przydają do wózka, łóżeczka i potem na wiele jeszcze lat do przytulania w chwili smutku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Zadomowienie
|
http://www.bukietdlabobasa.pl/ na tej stronie robione są bukiety z ubranek dla dziecka. Ceny oscylują między 60 zł i 150, myślę, że to fajny pomysł. Wydaje misię, że możecie jako klasa podobny własnoręcznie zrobić
![]()
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
Świetny pomysł z tymi prezentami SPA dla mamy. Moja koleżanka niedawno urodziła i sama zupełnie zapomniałam o niej, pamiętałam o maluszku. Jednak na Święta pomyślę o takim właśnie prezenciku dla niej
![]() Ponadto moja przyjaciółka która mieszka za granicą przyjeżdża w grudniu na kilka dni. Myślałam nad prezentem dla całej trójki. Jej mąż jest holendrem razem mieszkają w Holandii, jeszcze nie miałam okazji go poznać. Koleżanka przyjeżdża z dzidziusiem ale myślałam o wspólnym prezencie tj. ręczniki z wyhaftowanymi imionami. Ponadto dla dzidziusia książka z polskimi bajkami. Może możecie coś polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
bon upominkowy do SPA na masaż relaksujący lub inny zabieg pielęgnacyjny, wzmacniający włosy, paznokcie, lub nawet i makijaż, żeby w całym tym stresie związanym z małym dzieckiem chwilę się zrelaksowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Przyczajenie
|
Ja kiedyś sprawiłam (w połączeniu sił z bratem i tatą) mamie bon do SPA. Była bardzo szczęśliwa, bo miała wszystko zapłacone i coś tylko dla siebie, na co wcześniej z różnych powodów nie mogła sobie pozwolić.. myślę, że było jej żal przeznaczyć pieniążki na coś takiego choć bardzo chciała. Po prostu poszła i wybrała to co jej najbardziej odpowiadało. Powiedziała, że jeśli następnym razem będziemy chcieli jej zrobić prezent to poprosi taki sam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
Ja bym zainwestowała w jakiś dobry olejek do kąpieli i balsam do ciała z górnej półki np. Tołpa lub Pat&Rub. Każda młoda mama marzy o chwili relaksu a te dwa produkty nadają się do tego genialnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
my zaprosiliśmy rodziców na wspólny masaż, byli zadowoleni, i zgadzam się, że taka atrakcja, która pozostanie w pamięci, to jeden z lepszych pomysłów. Jeśli chcesz dać też mamie coś rzeczowego - również przychylam się do zdania, że krem to średni pomysł. chyba, że Mama sama sugeruje taki prezent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
Dot.: Prezent dla mamy. Pomocy!
odnawiam watek - szukam pomocy (tak, przejrzalam inne watki)
w tym miesiacu b wazne urodziny mamy bo 40. i tu jest problem. myslalam o tym zeby odezwac sie do kilku jej kolezanek i wyjsc do klubu, bo mama zawsze narzeka ze nie pamieta kiedy byla w takim miejscu i nawet nie wie jak to teraz wyglada. ale... jej kolezanki raczej za soba nie przepadaja, moja mama nienawidzi kiedy mowi sie o jej wieku(a to raczej bylby nieunikniony temat) i nie wiem czy przez srednie kontakty taki wypad nie wyszedlby sztywno lub wrecz zle drugim bylo zrobienie mozaiki ze zdjec, bo to fajna sprawa. ale wychodzi dosc drogo, a w sumie nie jestem pewna gdzie mialaby to powiesic, bo srednio pasuje do jej domu masaz odpada, bo dostala na dzien mamy i trudno bedzie mi tamten przebic wyjscia do teatru czy kolacje odpadaja bo mecze tym rodzicow od 2 lat na kazda okazje i juz bez przesady po prostu wiem ze chcialaby tez zapisac sie na kurs angielskiego albo cos w stylu ouw, ale kursy ang sa za drogie na moja kieszen, a rekrutacje na ouw sa tak robione ze sie zgrywaja sie w ogole z data jej urodzin (a dawac prezent miesiac wczesniej to przesada) macie moze jakis w miare oryginalny pomysl do 100 zł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Dot.: Prezent dla mamy. Pomocy!
Może zafunduj mamie wieczór relaksu, bez wychodzenia z domu. Najpierw zrób dla niej pyszną kolację. Następnie zaproponuj, że będziesz jej prywatną kosmetyczką i zrób dla niej manicure, pedicure, maseczkę, pielęgnację włosów i w ogóle pełne spa! Puść przy tym jej ulubioną muzykę i zaserwuj jej babskiego drinka. Niech się poczuje jak królowa.
Z doświadczenia wiem, że mamy jest ciężko z domu wyciągnąć na takie wyprawy, więc wydaje mi się, że pomysł jest wart zachodu. I nie wykosztujesz się, bo jedyne na co wydasz kasę, to produkty na kolację, jakaś maseczka czy odżywka i ewentualnie inne detale (np. olejek zapachowy, ogórek do położenia na oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.