Prezenty na Dzień Matki - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-20, 20:35   #511
Michunka
Wtajemniczenie

Dot.: Prezent dla młodej mamy

perfumy przy malutkim dziecku? -.- fajnym pomysłem były by kosmetyki, które poprawią kondycje skóry po ciąży. Np silnie ujędrniający balsam z Clareny. Polecam! działa! Na pewno się ucieszy z takiego prezentu. Chwali Ci się za taki pomysł. Zapewne będzie jej bardzo miło,że dostanie coś tylko dla siebie
Michunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-20, 21:16   #512
_madlen
Raczkowanie

Pozwolisz, że jako młoda mama się wypowiem, co mnie osobiście najbardziej by cieszyło .
Faktycznie prezentów dla maleństwa jest najwięcej i to całkiem zrozumiałe, ale niesamowicie miłe jest też, gdy ktoś pomyśli o mamie. Tak też zrobiły moje przyjaciółki - dostałam zestaw do domowego spa, żebym mogła się w tym codziennym szale też zrelaksować . Był tam peeling do ciała i kule zapachowe do kąpieli, muszę przyznać, że się przydały. Wszelkiego rodzaju balsamy, kremu ujędrniające, maseczki, peelingi to fantastyczny pomysł, tym bardziej że ciało po ciąży i porodzie jest naprawdę nadwyrężone.

Możesz zawsze poszukać też na portalach typu fastdeal czy grupon, tam są czasem masaże w niewielkiej cenie, relaksacyjne czy na poprawę jędrności (antycellulitowy odradzam - bolesny!). Wystarczy zamówić i wudrukować voucher - taki kupon zobowiązałby mamę do wykorzystania (bo szkoda, żeby się zmarnowało) a chwile relaksu są naprawdę na wagę złota.

Zgadzam się, że perfumy odpadają, maluszka może mocny zapach drażnić, ja niestety też ograniczam ich użycia, chyba że wychodzę gdzieś i wiem, że nie będę malutkiej nosić.

Amelia - 9.07.2012

Mój blog: fitness, zdrowe odżywianie, powrót do formy -
Piękna po porodzie
_madlen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-21, 16:01   #513
rogue_96
Przyczajenie

Dziękuję Wam bardzo . Pomysł z zestawem kosmetyków jest bardzo dobry, na pewno go wykorzystam )
rogue_96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 11:49   #514
marlene31
BAN stały

prezent dla mamy

Witam wszystkich. Ponieważ link w poście od redakcji nie działa postanowiłam założyć osobny wątek z pomysłami prezentu dla mamy.
Moja w tym roku obchodzi 60 urodziny i myślałam o jakimś kremie, którego jeszcze nie zna, a który cieszy się dobrą opinią wśród użytkowników.
Co myślicie o kremie stymulującym odnowę komórkową AgeVital marki Dermedic? W serii jest też krem pod oczy. Farmaceutka, którą zapytałam o zdanie zachwalała - cena do przełknięcia, a ponoć znacznie jakość lepsza niż Vichy, bogactwo składników i całkiem widoczne efekty. A czy ktoś ma jakieś osobiste doświadczenia?
Z tej firmy stosowałam serię do cery atopowej (Emolient Linum) i Angio Expert i przyznaję, że są świetne. Prosze o opinię.
marlene31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 19:26   #515
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502
Dot.: prezent dla mamy

Farmaceuci zachwalają to co chcą sprzedać. Jeśli chodzi o kremy może zajrzyj w KWC. Krem może być dobrym pomysłem jeśli mama lubi takie prezenty, moja mama osobiście nie cieszyłaby się z kremu do twarzy, jednak Twojej mamy nie znam, jeśli krem to faktycznie poszukaj w wyszukiwarce i znajdziesz opinie.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 17:27   #516
nacpananadzieja
Raczkowanie

Super modne są też takie prezenty jak: tort z pampersów lub wózek z pampersów. Wpisz sobie w google , bardzo ładnie wyglądają. Moja mama zamówiła u koleżanki właśnie taki wózeczek, zobaczymy czy kuzynka będzie zadowolona

nie mam nic bez Ciebie, i bez Ciebie nie chcę nic!
20.02.2011r <3
DAMIAN

nacpananadzieja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 19:40   #517
_madlen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nacpananadzieja Pokaż wiadomość
Super modne są też takie prezenty jak: tort z pampersów lub wózek z pampersów. Wpisz sobie w google , bardzo ładnie wyglądają. Moja mama zamówiła u koleżanki właśnie taki wózeczek, zobaczymy czy kuzynka będzie zadowolona
To fajny pomysł, ale autorce chodziło o prezent dla mamy właśnie, niekoniecznie dla maleństwa. Chociaż, jeśli ktoś szuka prezentu, który będzie dobrze wyglądać i minimalnie "odciąży" (pampersy jednak trochę kosztują) jest ok.

Amelia - 9.07.2012

Mój blog: fitness, zdrowe odżywianie, powrót do formy -
Piękna po porodzie
_madlen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 11:13   #518
angelika_123
Przyczajenie

hej ja byłam zachwycona gdy po porodzie dostałam kolczyki - bardzo lubie różne wzory tym razem przyjaciólki kupiły mi czerwone biedroneczki
angelika_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 17:22   #519
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Marlene może napisz czym mama się interesuje lub jaki ma rodzaj cery? Tłusta, mieszana, sucha, wrażliwa, skłonna do naczynek. Może jakiś olejek na noc? Ja osobiście zastanawiam się czy mamie nie kupić na święta oleju z pestek śliwek + do tego mydełko naturalne.
Stary 2012-10-24, 18:00   #520
agniesikk
Zakorzenienie

Ja obstawiam prezenty wlasnie tego typu:

-ujedrniajace, nawilzajace, regenerujace cialo po porodzie,
-moze jakas ladna bizuteria, zeby poczula sie kobieco, nieraz to bardzo potrzebne kobietom po porodzie dla dobrego samopoczucia,
-karnet na masaz, zabieg na skore w salonie kosmetycznym itp.,
-moze karnet na wyjscie do fryzjera, niektore kobiety odstawiaja farbowanie na okres ciazy, a mloda mama chcialaby odswiezyc fryzure itp.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-24, 19:48   #521
mariopsa
Przyczajenie

Ja dostałam od córki karnet na zumbę i jak pisałam już w jakimś poście choć uważam, że pomysł super, moje przerażenie też jest ogromne. Najpierw dzwoniłam, a potem zrobiłam nalot na szkołę tańca (Ananday - polecam) i jeszcze sonduję tu co inni myślą, czy nie jestem za stara

A prezent to może chusta, szal, albo ładne rękawiczki ze skóry? A może też karnet na jakieś zajęcia? Gimnastykę jakąś?
mariopsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-26, 08:03   #522
angelika_123
Przyczajenie

A może jakieś zabiegi w spa lub wycieczka. Ja teraz wolę prezenty dostarczające przygód i wrażeń, do końca życia. Krem zużyje a pudełko wyrzuci i nic nie zostanie po prezencie.
angelika_123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-28, 02:17   #523
effulla
Zakorzenienie

Dokładnie a moze coś bardziej praktycznego, jakas piękna pościel ?
Stary 2012-10-29, 15:57   #524
Salomea0903
Przyczajenie

jeżeli twoja mama lubi gotować to może kup jej jakieś fajne akcesoria/przyrządy do gotowania jakieś miski lub pojhemniki do gotowania na parze (ja mam jeden z firmy Jia bambusowy fajny) . zdrowa zywnośc jest teraz modna albo moze jakąs książke, zestaw nozy lub jakies wyjscie do restauracji w ramach relaksu.
Salomea0903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 20:37   #525
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Tylko nie Nicer Dicer z Top Shop, moja teściowa to kupiła i.... porażka.
Jeżeli chodzi o pościel znam dobre jakościowo pościele.
Stary 2012-10-30, 15:36   #526
marlene31
BAN stały

Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
Myślę, że zostanę przy kremie albo przy perfumach.
Bo temat kuchennych akcesoriów już chyba całkowicie wyczerpałam przy poprzendich okazjach
Moja mama ma wrażliwą cerę (plus nie za tłustą i nie za suchą) dlatego myślałam o dermokosmetykach. Age Vital w KWC ma tylko dwie opinie, są raczej na plus, a do tego to polska marka. Nie jest zbyt rozreklamowana, więc tak sobie myślę, że połowa ceny nie idzie na koszty reklamy w telewizji
marlene31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-30, 21:29   #527
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariopsa Pokaż wiadomość
Ja dostałam od córki karnet na zumbę i jak pisałam już w jakimś poście choć uważam, że pomysł super, moje przerażenie też jest ogromne. Najpierw dzwoniłam, a potem zrobiłam nalot na szkołę tańca (Ananday - polecam) i jeszcze sonduję tu co inni myślą, czy nie jestem za stara

A prezent to może chusta, szal, albo ładne rękawiczki ze skóry? A może też karnet na jakieś zajęcia? Gimnastykę jakąś?
Pewnie, że nie! Nie ma za starych!
Ja się zapisałam na salsę (na zumbę nie było już miejsc) i przekrój wiekowy jest spory - od 19 do 60 lat, a instruktorka mówiła, że miała nawet starsze panie, którym szło lepiej niż młodym siksom
Wszyscy świetnie się bawią, nikt nikomu nic nie wypomina, każdy próbuje jak może. Po zajęciach wszystkie panie zmęczone, ale uśmiechnięte i zadowolone, że robią coś dla siebie. Polecam
Stary 2012-10-31, 20:19   #528
fiasco
Wtajemniczenie

niestety nie przychodzę z poradą (pewnie byłaby juz nieaktualna zresztą), ale z pytaniem. Nie znalazłam podobnego wątku a nie wiedzę sensu w zakładaniu nowego
Razem z kilkoma koleżankami z klasy chcemy kupić prezent nauczycielce, która niebawem urodzi dziecko. Kwota, którą będziemy dysponować, nie będzie raczej przekraczać 70zł, max. 80. Jest to nauczycielka, więc kosmetyków raczej nie wypada dawać, ani równie "osobistych" rzeczy. Myślałyśmy albo o jakiś ślicznych śpioszkach, albo o jakiejś zabawce dla malucha, moze czymś bardziej praktycznym (rożek, kocyk...). Jak myślicie? To dość ważna dla nas nauczycielka i chciałybyśmy zostawić jej miły podarunek, przy okazji pamiątkę po naszej klasie.
Stary 2012-10-31, 23:44   #529
Ailanna
Rozeznanie

plektranktus ma rację, nie zwróciłam uwagi, że to 60. Krem rzeczywiście będzie taki... zwykły.
Pomysł z wycieczką naprawdę super, jeśli Cię nie stać na taki wydatek, to może chociaż jakiś karnet/kupon, coś czego sama sobie nie zafunduje, a ucieszy się i zapamięta

Cytat:
Napisane przez herkin28 Pokaż wiadomość
Słuchajcie.
Ja polecam Wam stronę http://prezencik.info/. Znajdiecie tam napewno coś ciekawego dla Mamy.
Ja swojej mamie podarowałam jedną ze skrzynek i była bardzo zadowolona
Pozdrawiam
Słuchaj.
Reklama na Wizażu jest płatna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-02, 11:50   #530
siedmiokropka
Przyczajenie

W sprawie prezentu dla nauczycielki. Za takie pieniążki jest szansa kupić fajny, dobrej jakości kocyk dla maleństwa. Mam dwójkę dzieci i moja starsza siedmiolatka do tej pory ma i uwielbia kocyk podobny do tego:
http://allegro.pl/kocyk-koc-akrylowy...643566835.html
Moja malutka córeczka ma też dwa takie. To tzw kocyki hiszpańskie, bardzo grube, puchate, świetne jakościowo i super się przydają do wózka, łóżeczka i potem na wiele jeszcze lat do przytulania w chwili smutku.
siedmiokropka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 14:29   #531
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlene31 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Ponieważ link w poście od redakcji nie działa postanowiłam założyć osobny wątek z pomysłami prezentu dla mamy.
Moja w tym roku obchodzi 60 urodziny i myślałam o jakimś kremie, którego jeszcze nie zna, a który cieszy się dobrą opinią wśród użytkowników.
Co myślicie o kremie stymulującym odnowę komórkową AgeVital marki Dermedic? W serii jest też krem pod oczy. Farmaceutka, którą zapytałam o zdanie zachwalała - cena do przełknięcia, a ponoć znacznie jakość lepsza niż Vichy, bogactwo składników i całkiem widoczne efekty. A czy ktoś ma jakieś osobiste doświadczenia?
Z tej firmy stosowałam serię do cery atopowej (Emolient Linum) i Angio Expert i przyznaję, że są świetne. Prosze o opinię.
Witam. Może to głupio zabrzmi ale uważam, że kremu odmładzającego nie powinno się kupować kobiecie, nawet matce. Może ją to poruszyć i wprawić w niemiły nastrój, a tego chyba żadna córka by nie chciała sprawić mamie. Moim zdaniem kosmetyki to indywidualna i adekwatna do oczekiwań każdego z nas sprawa. Ja otrzymałam kiedyś perfumy, które wcale nie przypadły mi do gustu. Uwielbiam słodkie zapachy a prezencik był typowo kwiatową wodą toaletową.
apows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-04, 15:44   #532
Sorbet
Zadomowienie

http://www.bukietdlabobasa.pl/ na tej stronie robione są bukiety z ubranek dla dziecka. Ceny oscylują między 60 zł i 150, myślę, że to fajny pomysł. Wydaje misię, że możecie jako klasa podobny własnoręcznie zrobić
Stary 2012-11-04, 16:01   #533
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Świetny pomysł z tymi prezentami SPA dla mamy. Moja koleżanka niedawno urodziła i sama zupełnie zapomniałam o niej, pamiętałam o maluszku. Jednak na Święta pomyślę o takim właśnie prezenciku dla niej

Ponadto moja przyjaciółka która mieszka za granicą przyjeżdża w grudniu na kilka dni. Myślałam nad prezentem dla całej trójki. Jej mąż jest holendrem razem mieszkają w Holandii, jeszcze nie miałam okazji go poznać. Koleżanka przyjeżdża z dzidziusiem ale myślałam o wspólnym prezencie tj. ręczniki z wyhaftowanymi imionami. Ponadto dla dzidziusia książka z polskimi bajkami. Może możecie coś polecić?
Stary 2012-11-04, 16:32   #534
simple9
Raczkowanie

bon upominkowy do SPA na masaż relaksujący lub inny zabieg pielęgnacyjny, wzmacniający włosy, paznokcie, lub nawet i makijaż, żeby w całym tym stresie związanym z małym dzieckiem chwilę się zrelaksowała
simple9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 00:08   #535
mingunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michunka Pokaż wiadomość
perfumy przy malutkim dziecku? -.-
Cytat:
Napisane przez _madlen Pokaż wiadomość
Zgadzam się, że perfumy odpadają, maluszka może mocny zapach drażnić, ja niestety też ograniczam ich użycia, chyba że wychodzę gdzieś i wiem, że nie będę malutkiej nosić.
Oj nie piszę, że ma się perfumować co 5 min. i to przy dziecku. Dostać ulubione perfumy to dla mnie przyjemność nawet jeżeli miałabym zacząć je używać dopiero po jakimś czasie. Młode mamy przecież wychodzą z domu 'do ludzi', a po kilku miesiącach zazwyczaj wracają do pracy (o ile pracują) - stąd moja propozycja
mingunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 10:49   #536
panna_c
Przyczajenie

Ja kiedyś sprawiłam (w połączeniu sił z bratem i tatą) mamie bon do SPA. Była bardzo szczęśliwa, bo miała wszystko zapłacone i coś tylko dla siebie, na co wcześniej z różnych powodów nie mogła sobie pozwolić.. myślę, że było jej żal przeznaczyć pieniążki na coś takiego choć bardzo chciała. Po prostu poszła i wybrała to co jej najbardziej odpowiadało. Powiedziała, że jeśli następnym razem będziemy chcieli jej zrobić prezent to poprosi taki sam Co może bardziej uszczęśliwić kobiete niż masaże, różne relaksujące zabiegi i kiedy ktoś rozpieszcza wszystkie Twoje zmysły? To dobry prezent dla kobiety w każdym wieku. Moja mama babci na dzień matki sprawiła równiez taki prezent.. babcia była zachwycona, bo wcześniej nie miała do czynienia z czymś takim
panna_c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:02   #537
nelijah
Raczkowanie

Ja bym zainwestowała w jakiś dobry olejek do kąpieli i balsam do ciała z górnej półki np. Tołpa lub Pat&Rub. Każda młoda mama marzy o chwili relaksu a te dwa produkty nadają się do tego genialnie.
nelijah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-06, 13:21   #538
lubie liczyc
Raczkowanie

my zaprosiliśmy rodziców na wspólny masaż, byli zadowoleni, i zgadzam się, że taka atrakcja, która pozostanie w pamięci, to jeden z lepszych pomysłów. Jeśli chcesz dać też mamie coś rzeczowego - również przychylam się do zdania, że krem to średni pomysł. chyba, że Mama sama sugeruje taki prezent
lubie liczyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-29, 14:44   #539
erwu
Przyczajenie

Dot.: Prezent dla mamy. Pomocy!

odnawiam watek - szukam pomocy (tak, przejrzalam inne watki)
w tym miesiacu b wazne urodziny mamy bo 40. i tu jest problem.
myslalam o tym zeby odezwac sie do kilku jej kolezanek i wyjsc do klubu, bo mama zawsze narzeka ze nie pamieta kiedy byla w takim miejscu i nawet nie wie jak to teraz wyglada. ale... jej kolezanki raczej za soba nie przepadaja, moja mama nienawidzi kiedy mowi sie o jej wieku(a to raczej bylby nieunikniony temat) i nie wiem czy przez srednie kontakty taki wypad nie wyszedlby sztywno lub wrecz zle

drugim bylo zrobienie mozaiki ze zdjec, bo to fajna sprawa. ale wychodzi dosc drogo, a w sumie nie jestem pewna gdzie mialaby to powiesic, bo srednio pasuje do jej domu

masaz odpada, bo dostala na dzien mamy i trudno bedzie mi tamten przebic

wyjscia do teatru czy kolacje odpadaja bo mecze tym rodzicow od 2 lat na kazda okazje i juz bez przesady po prostu

wiem ze chcialaby tez zapisac sie na kurs angielskiego albo cos w stylu ouw, ale kursy ang sa za drogie na moja kieszen, a rekrutacje na ouw sa tak robione ze sie zgrywaja sie w ogole z data jej urodzin (a dawac prezent miesiac wczesniej to przesada)

macie moze jakis w miare oryginalny pomysl do 100 zł?
erwu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-31, 23:21   #540
Gapowiczka
Raczkowanie

Dot.: Prezent dla mamy. Pomocy!

Może zafunduj mamie wieczór relaksu, bez wychodzenia z domu. Najpierw zrób dla niej pyszną kolację. Następnie zaproponuj, że będziesz jej prywatną kosmetyczką i zrób dla niej manicure, pedicure, maseczkę, pielęgnację włosów i w ogóle pełne spa! Puść przy tym jej ulubioną muzykę i zaserwuj jej babskiego drinka. Niech się poczuje jak królowa.

Z doświadczenia wiem, że mamy jest ciężko z domu wyciągnąć na takie wyprawy, więc wydaje mi się, że pomysł jest wart zachodu. I nie wykosztujesz się, bo jedyne na co wydasz kasę, to produkty na kolację, jakaś maseczka czy odżywka i ewentualnie inne detale (np. olejek zapachowy, ogórek do położenia na oczy )

http://swinstewka-justynki.pl/
Gapowiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości