PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 22:43   #511
alexa1307
BAN stały

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Alexa super, ze opieka jest taka dobra

U nas byli znajomi na grilku tak, że ja napewno przytyje jak tak dalej pójdzie ech:P
Tyj,tyj kochana na zdrowie Wam to wyjdzie a ja cierpie na bezsennosc moje lokatorki juz dawno chrapia a ja sie mega nudze,przesada co do opieki to naprawde mili sa tylko czy skuteczni to zobaczymy za jakis czas
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 07:10   #512
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
Tyj,tyj kochana na zdrowie Wam to wyjdzie a ja cierpie na bezsennosc moje lokatorki juz dawno chrapia a ja sie mega nudze,przesada co do opieki to naprawde mili sa tylko czy skuteczni to zobaczymy za jakis czas
Alexa trzymam kciuki za to szybkie przybieranie na wadze
Mi jak się na samym początku schudło tak, zaczynam wracać do swojej wagi, już 1 kg na +
Nic dziwnego, wczoraj wćisnełam w siebie 2 hamburgery i kawałek pizzy od TŻ
Miłej niedzieli kochane
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 07:12   #513
zebra666
Zakorzenienie

A ja jutro wybieram sie do dentysty:P ależ tego nie lubie wrrr... no ale trzeba zrobić porządek cobym po ciąży szczerbata nie była

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 09:32   #514
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
A ja jutro wybieram sie do dentysty:P ależ tego nie lubie wrrr... no ale trzeba zrobić porządek cobym po ciąży szczerbata nie była
Już sobie wyobraziłam szczerbatą młodą mamusię Aż tak źle nie będzie. Warto chodzić do kontroli nawet co miesiąc

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 09:34   #515
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

heheh a ja lubie dentystów własnie mi plomba wyleciała i tez się wybiera.. ale kurde musze na wypłate poczekac bo pieniążkiów brakuje

Alexa tez mysle że z taka opieka to raz dwa te kg przyjdą... i od leżenia

Edytowane przez paprotka86
Czas edycji: 2009-09-27 o 09:38
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 10:49   #516
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Asia ma teraz trudne zadanie, bo musi leżeć i tyć , a to wcale nie jest takie łatwe gdy się chce. Tak samo jak ktoś chce zrzucić parę kilo.

Stary 2009-09-27, 11:21   #517
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

ja tam nie wiemk co to znaczy tyc na siłe bo u mnie to samo przychodzi i to w najmniej odpowiednim momencie
Stary 2009-09-27, 13:20   #518
alexa1307
BAN stały

Witajcie kobietki
mnie juz zaczyna dopadac jakas melancholia zwiazana z pobytem tutaj,od dzis mam wprowadzona diete co 30 min po 250 gram zupki warzywnej na piersiach z kurczaka z wielka iloscia marchwii i dodatkowo plywa w tej zupce duzo koperku i natki pietruszki a co gorsza jest to wszystko zmielone w sumie zupka sama w sobie nie jest najgorsza bo smakiem i zapachem przypomina mi marchwianke z dziecinstwa ale ja mam to jesc przez tydzien co 30 minut nie wiem jak to wytrzymaja moje jelita
a tak pozatym dzisiaj przywiezli dziewczynke ,doslownie bo ma 14 lat i jest w 7 miesiacu ciazy z trojaczkami i bedzie lezala juz do konca tutaj bo jej dzidziulki maja zaledwie po 400 gram a juz chca wychodzic,przesada normalnie
milej niedzieli zycze Wam kobietki
Stary 2009-09-27, 13:31   #519
zebra666
Zakorzenienie

Alexa dasz radę!!!! A taka marchwianka jest najlepsza na wszelakie jelitowe dolegliwości przeważnie to jest jedyne co organizm przyjmuje przy silnych zatruciach
14 lat:| brak mi słów, że w tym wieku o tym myślą...znaczy o współżyciu...ja w tym wieku naprawdę nie myślałam o tym pomimo, że miałam chłopaka, który liczył, że się w końcu zdecyduję....ale bez pzresady:P Musiałanbym upaść na głowę...i ejszcze trojaczki no szok

Stary 2009-09-27, 14:25   #520
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Witajcie kobietki
mnie juz zaczyna dopadac jakas melancholia zwiazana z pobytem tutaj,od dzis mam wprowadzona diete co 30 min po 250 gram zupki warzywnej na piersiach z kurczaka z wielka iloscia marchwii i dodatkowo plywa w tej zupce duzo koperku i natki pietruszki a co gorsza jest to wszystko zmielone w sumie zupka sama w sobie nie jest najgorsza bo smakiem i zapachem przypomina mi marchwianke z dziecinstwa ale ja mam to jesc przez tydzien co 30 minut nie wiem jak to wytrzymaja moje jelita
a tak pozatym dzisiaj przywiezli dziewczynke ,doslownie bo ma 14 lat i jest w 7 miesiacu ciazy z trojaczkami i bedzie lezala juz do konca tutaj bo jej dzidziulki maja zaledwie po 400 gram a juz chca wychodzic,przesada normalnie
Uwielbiam zupki krem! A tak na marginesie to dobrze zrobią na Twoje jelita i dla dzidzi też dobe to jest Dasz kochana radę!
Matko 14 lat i już w ciązy! Zamiast w siedzieć w ksiązkach i zdobywać wiedzę to ona zdobywała mężczyzn!

Stary 2009-09-27, 15:07   #521
macocha19
Raczkowanie

14 lat i juz w 7 mies ciąży?? o matko

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

alexa bedzie dobrze cały czas trzymma za Ciebie kciuczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 16:25   #522
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Hej kochane. Jak się dzisiaj czujecie??Ja jakoś nie miałam weny wcześniej napisać. Ten ząb mnie wykańcza normalnie.
Alexa dasz radęszybko zleci i będzie wszystko dobrze.Ale ta 14-latka w ciąży to szok normalnie i trójka dzieci w dodatku. Ciekawe czy przybiorą na wadze jak to już 7 miesiąc a jeszcze takie malutkie są. Szkoda tych dzieci jednym słowem. Bo co ona im zapewni.Ehh...
Jak Wam niedziela mija??Bo mi jakoś zleciała,trochę u rodziców,troche z psami na dworze. Miłego popołudnia i wieczorku.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 16:30   #523
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Witajcie kobietki
i to jeszcze trojaczki???? ciekawe jak ona da sobie rade z trójka dzieci.. pewnie przyszły "mąż" jej pomoże.... skzoda tych dzieci
Stary 2009-09-27, 16:33   #524
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

coś mi się mój post nie chce wyświetlić

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

o jest

Gracjanek

Fabianek
Stary 2009-09-27, 16:38   #525
macocha19
Raczkowanie

anusia no jakoś leci dzień.... troche nudnawo bo mój M juz chyba 3 godzine śpi i nei idzie go dobudzić :/ wczesniej byłam w kościołku i pozniej u teściowej na obadku a co bede robic poznie j to zielonego pojecia nie mam!! w gole sie zastanawiam czy mój M wstanie w koncu łaskawie !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 19:10   #526
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
i to jeszcze trojaczki???? ciekawe jak ona da sobie rade z trójka dzieci.. pewnie przyszły "mąż" jej pomoże.... skzoda tych dzieci
No wlasnie jestem w takim szoku,wlasnie byla u niej rodzinka,jej matka to jakas taka normalna osoba i widac,ze sie przejmuje ale ta dziewczyna mloda a zwlaszcza jej facet to olewka konkretna,lekarze kazali jej lezec caly czas az do odwolania a jak tylko ten jej niby chlopak przyszedl do niej to ciagle kursowala miedzy papieroskiem a kioskiem,wydaje mi sie,ze po porodzie to raczej ta jej matka bedzie opiekowala sie dziecmi bo ona ta przyszla mamusia to jeszcze dziecko takie jak moje,tylko,ze moj syn ma 11 no prawie 12 lat ale jeszcze o takich rzeczach nie mysli a ona zaraz bedzie matka,no ale to nie moja sprawa tylko szkoda tych dzieciaczkow bo jak ona ma je donosic jak ciagle gdzis biega i jeszcze pali do tego
Stary 2009-09-27, 19:38   #527
olcia26
Raczkowanie

cześć kobietki! ostatnio rzadko tu zaglądam ale mój mąż jest popołudniu w domu i jest zazdrosny jak zadługo tu z wami gadam ale od jutra ma popołudnia więc nadrobie zaległości ja wczoraj miałam udany dzień bo zjechało sie rodzeństwo mojego męża, jedlismy, piliśmy, gadalismy i oglądalismy zdjęcia. strasznie lubie takie rodzinne zloty bo ja z moim młodszym bratem nigdy nie miałam dobrego kontaktu tak jak mój mąż i jego rodzeństwo. za to dzisiaj miałam kieski dzień bo klientka mnie delikatnie mówiąc mnie wkurzyła , nie dosyć że przyszła przed 14 kiedy miałam zamykać to jeszcze wybrzydzała i mieszała jakby chciała coś ukraść, z tego całego zdenerwowania i zamieszania za mało jej policzyłam szczęście że była ze mną szefowa i zauważyła bo to ja bym miała po kieszeni wyszłam przed 15 wsciekła jak cholera

Alexa dobrze że zajęli sie tobą lekarze, mam nadzieję że to pomoże tobie i maleństwu, przynajmniej nie czekaja bezczynnie na 16 tc. wierzę że wszystko dobrze sie ułoży
olcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 19:48   #528
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
No wlasnie jestem w takim szoku,wlasnie byla u niej rodzinka,jej matka to jakas taka normalna osoba i widac,ze sie przejmuje ale ta dziewczyna mloda a zwlaszcza jej facet to olewka konkretna,lekarze kazali jej lezec caly czas az do odwolania a jak tylko ten jej niby chlopak przyszedl do niej to ciagle kursowala miedzy papieroskiem a kioskiem,wydaje mi sie,ze po porodzie to raczej ta jej matka bedzie opiekowala sie dziecmi bo ona ta przyszla mamusia to jeszcze dziecko takie jak moje,tylko,ze moj syn ma 11 no prawie 12 lat ale jeszcze o takich rzeczach nie mysli a ona zaraz bedzie matka,no ale to nie moja sprawa tylko szkoda tych dzieciaczkow bo jak ona ma je donosic jak ciagle gdzis biega i jeszcze pali do tego
Jak widzę takie beztroskie mamuśki z papieroskiem to mam ochotę podejść i jej wsadzić tą faję żarem do języka! A potem społeczeństwo będzie się składało na ratunek, bo dzieci urodzą się z wadami - czego jej nie życzę. Szkoda mi tych dzieciaczków, bo mają małe szanse na normalną rodzinę i to jest smutne. Są matki, które walczą o to by ich dziecko się urodziło zdrowe, a nie wspomnę o tych, które chcą być w ciąży. Mam nadzieję, że te dzieciaczki znajdą miłość i ciepło, o ile wcześniej matka ich nie uwędzi.

Stary 2009-09-27, 20:04   #529
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

No ten ojciec tych dzieci nie jest pewnie o wiele starszy,to co on może zapewnić. Trójka dzieci na głowie matki tej dziewczyny. Ja nie wiem co bym zrobiła jakby mi córka w tym wieku powiedziała,że w ciąży jest. A może do adopcji je odda czy coś,nie wiem

Gracjanek

Fabianek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 20:10   #530
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Jak widzę takie beztroskie mamuśki z papieroskiem to mam ochotę podejść i jej wsadzić tą faję żarem do języka! A potem społeczeństwo będzie się składało na ratunek, bo dzieci urodzą się z wadami - czego jej nie życzę. Szkoda mi tych dzieciaczków, bo mają małe szanse na normalną rodzinę i to jest smutne. Są matki, które walczą o to by ich dziecko się urodziło zdrowe, a nie wspomnę o tych, które chcą być w ciąży. Mam nadzieję, że te dzieciaczki znajdą miłość i ciepło, o ile wcześniej matka ich nie uwędzi.
Tez mam nadzieje,ze urodzi Te malenstwa cale i zdrowe,mimo,ze jak tak sie patrzy z boku to Ona wcale tego nie chce taka prawda,ze jedne kobietki staja na glowie zeby zajsc,inne zeby donosic a tak ma to w dobrze,ze ta babcia jest fajna babeczka i jak mowi wychowanie bierze na siebie byle tylko te jej maluszki przytyly troszeczke bo sa strasznie maciupcie.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No ten ojciec tych dzieci nie jest pewnie o wiele starszy,to co on może zapewnić. Trójka dzieci na głowie matki tej dziewczyny. Ja nie wiem co bym zrobiła jakby mi córka w tym wieku powiedziała,że w ciąży jest. A może do adopcji je odda czy coś,nie wiem
Z tego co zrozumialam to ta babcia bedzie chowac te maluszki dlatego tak nadskakuje tej coreczce swojej,a co do ojca to nie chce byc zlosliwa ale on wogole wygladal na jeszcze mlodszego od niej ja bym chyba zwariowala jak by moje dziecko mi taki numer wywinelo ale znajac mnie to pewnie tez bym wziela na siebie wychowanie bo nie potrafilabym oddac nawet nieswojego dziecka,tak miekka ze mnie
Stary 2009-09-27, 20:12   #531
Sensuel
Wtajemniczenie

alexa...współczuję takiego jedzonka,ale jak to ma tobie pomóc to szamaj szamaj .
14 lat w ciąży to mnie jakoś nie dziwi .W Danii są 16latki które już przynajmniej 1 aborcję mają za sobą .

Ile już przytyłaś?Ważą cię codziennie??
Stary 2009-09-27, 20:12   #532
olcia26
Raczkowanie

te dzieci napewno nie beda miały lekkiego życia jeżeli przeżyją. w mojej rodzinie jest dwojka adoptowanych dzieciaczków, moja kuzynka leczyła sie pietnascie lat, jej problemem było donoszenie ciąży, było ich bardzo dużo ale niegdy nie donosiła i kiedy mało nie znalazła sie na tamtym świecie zdecydowali sie na adopcje najpierw jednego maluszka takiego 1,5 miesiecznego a po roku drugą kruszynkę. jak patrze na szczśliwe buźki tych dzieci to mysle sobie że ich biologiczni rodzice nie wiedzą co stracili
Stary 2009-09-27, 20:23   #533
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
alexa...współczuję takiego jedzonka,ale jak to ma tobie pomóc to szamaj szamaj .
14 lat w ciąży to mnie jakoś nie dziwi .W Danii są 16latki które już przynajmniej 1 aborcję mają za sobą .

Ile już przytyłaś?Ważą cię codziennie??
Kurcze nie pytaj waza mnie 3 razy dziennie i jak na razie moje krwiste biegunki sie chyba nawet nasilily(a to przez stres zwiazany ze szpitalem) zgubilam1.4 kilo wiec jak na razie jestem wsciekla i zlamana

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez olcia26 Pokaż wiadomość
te dzieci napewno nie beda miały lekkiego życia jeżeli przeżyją. w mojej rodzinie jest dwojka adoptowanych dzieciaczków, moja kuzynka leczyła sie pietnascie lat, jej problemem było donoszenie ciąży, było ich bardzo dużo ale niegdy nie donosiła i kiedy mało nie znalazła sie na tamtym świecie zdecydowali sie na adopcje najpierw jednego maluszka takiego 1,5 miesiecznego a po roku drugą kruszynkę. jak patrze na szczśliwe buźki tych dzieci to mysle sobie że ich biologiczni rodzice nie wiedzą co stracili
Ja nie wiem co ludzi pcha do czegos takiego jak oddanie wlasnych dzieci :bad: ja wolalabym chyba zebrac na ulicy,zebrac po domach i kosciolach jak bym nie miala kasy ale nie oddalabym za nic w swiecie,no ale coz rozni ludzie ,rozne charaktery i rozne sytuacje zyciowe niestety.

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 20:36   #534
olcia26
Raczkowanie

alexa ja też nie rozumiem takich kobiet ale uważam że czasami lepiej kiedy taka matka zrzeka sie praw do swojego maleństwa i trafa ono do ludzi którzy marza o nim przez większość życia. gorzej jest kiedy matka próbuje sie nim zająć i jej nie wychodzi, wtedy dziecko trafia do domu dziecka a większość tych kobiet wtedy zapomina że mają dzieci. nastepnie panie z domu dziecka wnoszą sprawę do sądu o odebranie praw rodzicielskich takiej mamie, sąd z kolei wysyła zawiado mienie do mamy że taka sprawa będzie i ona nagle przypomina sobie że ma dziecko i że chyba wypadałoby do niego zajrzeć, po czym sąd stwierdza że przeciez ma tka przychodzo do dziecka i nie odbiera jej praw a mama znowu zapomina o dziecku. i jak tu sie nie wk... na nasz system i durnych sędziów

moja szwagierka tez stara sie o adopcje ale chyba nie ma już szans na noworodka bo zbliża sie do czterdzieski, mam nadzieję że dostaną chociaz dwulatka. wiecie co było straszne?kiedy dwie moje szwagierki miały się jej przyznać że są w ciązy, wiedziały że z jednej strony bedzie się cieszyć a z drugiej smucić

ja już kończe, miłych snów!

Edytowane przez olcia26
Czas edycji: 2009-09-27 o 20:41
Stary 2009-09-27, 22:07   #535
Sensuel
Wtajemniczenie

alexa....z jednej strony zazdroszczę Ci tego,ze waga tak szybko ci spada,ale wiem że to przez chorobę to już trochę mniej.
Mam tylko nadzieję,że uda się Tobie i fasolce dotrwać szczęśliwie do końca.

olcia26...ja się zgadzam z tym,że nieodpowiedzialnym rodzicom powinno zabierać się dzieci,bo jest szansa na to,że one znajdą szczęśliwy dom i miłość u innych rodziców,którzy czekają na dziecko.

Idę spać.Do juterka
Stary 2009-09-28, 06:02   #536
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
alexa....z jednej strony zazdroszczę Ci tego,ze waga tak szybko ci spada,ale wiem że to przez chorobę to już trochę mniej.
Mam tylko nadzieję,że uda się Tobie i fasolce dotrwać szczęśliwie do końca.

olcia26...ja się zgadzam z tym,że nieodpowiedzialnym rodzicom powinno zabierać się dzieci,bo jest szansa na to,że one znajdą szczęśliwy dom i miłość u innych rodziców,którzy czekają na dziecko.

Idę spać.Do juterka
Też się z tym zgadzam, to co się dzieje w dzisiejszych czasach to przechodzi ludzki pojęcie! Ja jestem młoda, mam 20 lat i nie planowałam tego dziecka, ale kocham je najmocniej z całego serduszka i już nie mogę się doczekać gdy przyjdzie na świat. Dbam o siebie najlepiej jak potrafię, bo wiem że to dobre dla dziecka. I oboje z moim narzeczonym będziemy się starać, żeby dzidzia miała wszystko na co zasługuje.
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-28, 08:14   #537
Sensuel
Wtajemniczenie

alexa...to się przygotuj na to,że możesz niedługo zastać swojego syna z kobietą w łóżku,albo że znajdziesz kondony w portfelu .

Mieszkamy na obczyźnie,także sama widzisz jak młodzież się teraz zachowuje.Wczoraj koleżanka moje,która ma syna 15lat powiedziała,że ma wrażenie że jej syn sypia już z kobietami,ale to nie są tylko jej domysły.Bo odwiozła syna do kolegi,a on ma starszą siostrę,a odebrała z innego miejsca rano....z domu tej siostry .Tutaj dzieci wyprowadzają się od rodziców bardzo wcześnie,a uważają się za dorosłe i tak są postrzegane w wieku 13 lat .
Inna koleżanka,która ma syna 18 lat,to wczoraj zastała go w łóżku z gołą dziewczyną (córką swojej koleżanki) .Weszła do pokoju jak niby nic,bo zawsze tak robi,a ona z synem są bardzo blisko także on nawet nie wymaga od niej pukania.Zatkało ją,a on potem przyszedł i powiedział,że "Katrine jest u mnie".No nie dało się nie zauważyć .Wkurzyła się,bo to jej synunio,ale ona ma liberalne podejście.Ją martwi raczej ten fakt,że on mając dziewczynę nie będzie miał czasu już dla niej
A jakieś 2 lata wcześniej,podczas rutynowej kontroli syna (ukradkiem,tak żeby wiedzieć co w trawie piszczy,ale bez ujawniania się z tym) zajrzała mu do portfela i znalazła gumki.No z jednej strony to OK,bo chłopak się zabezpiecza,ale z drugiej to szok bo już zaczął z laskami się zabawiać

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 08:37   #538
macocha19
Raczkowanie

sensuel poprostu masakra te opowieści!!!!!!!aż szczena opada dosłownie!!! ja majac 13,14 czy nawet 16 lat chyba o takich rzeczach nie myślałam, tzn wiedziałam o co chodzi z tym wszystkim ale nigdy w życiu bym wtedy nie pomyślała ze ja i chłopak moglibyśmy cos takiego.... a co do teo chłopaczka to Ci pwoiem mam brata o 4 lata starszego i jako moze miałam 12 lat przeszukiwałam mu portfel pod jego nieobecność (wiem wiem byłam niedobra ) i tez znalazlam gumeczki i byłam w szoku!!! ze mój kochany braciszek..... ???? fakt był taki ze w w wieku 19 lat wziął ślub, oczywiśćie dziecko było w drodze ale żyje zgodnie z żoną, widac z sie kochaja maja córeczke i teraz myślą o drugim a co jest najśmieszneisze??? ze tak naprawde to kochał sie tylko ze swoja żoną (wtedy jescze nią nie była) i z żadna inną dziewczyną chciaż jak pamietam wteddy kiedyy znalazłam gumy to jescze było grubo przed tym za nim zaczął chodzic z bratową!!! i dzis sie śmieje z tego ze zawsze nosił gumy tak przez 2 lata jak by co a tego jakby co nigdy nie było , no tylko z bratową... taca są chłopcy ze wola sie zabezpieczyć bo nigdy nic nie wiadomo.... czyli noszenie przy sobie gumy przez chłopaka nie= sex

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

zapomniałam dopisać: przynajmniej nie w każdym przypadku"
Stary 2009-09-28, 08:59   #539
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel bosiu aż sie boję w końcu syna będę miałanie chciałabym go w takiej wytuacji zastać ile kolwiek by lat wtedy nie miał po co mi taki szok a o zabezpieczeniach zaczna gadać z mężem mu jak będzie się widziało, ze ma jakąś dziewuche

Stary 2009-09-28, 09:18   #540
Sensuel
Wtajemniczenie

macocha....masz rację.Gumka w portfelu wcale nie musi równać się sex
Ja pamiętam,jak w podstawówce (14-15 lat) koledzy udając już dorosłych nosili prezerwatywę w portfelu i czasami "przez przypadek" im wypadała przy koleżankach.Ale nie dla tego,żebyśmy pewnie myślały jaki on kozak,tylko dlatego że on jest już taki dorosły/dojrzały że może już sex uprawiać a inni pewnie tego nie robią.
Ja z koleżankami w wieku 12 lat też kupoiwałyśmy prezerwatywy w kiosku,ale tylko po to aby balony z nich robić,bo wychodziły ogromne .Pani w kiosku jakoś specjalnie się nie zmartwiła tym,ze hurtowo kupowałysmy gumki,bo przed kioskiem już z nich balony robiłyśmy
Oj mama krzyczała

Ale wiesz...ja uważam że w dobie naszego wieku to powinno się jak najszybciej edukować dzieci o zabezpieczeniu,bo to nikomu nie zaszkodzi,a może zapobiec niespodziewanym ciążom,niechcianym dzieciom,AIDS itp.....no i alimentom ,które to pewnie rodzice by płacili w imieniu swoich synków.
Ja licze na jeszcze jakieś 10 lat spokojnego życia bez tego zmarwienia,ale na szczęście jestem na tyle świadoma tego faktu,że ten moment nadejdzie szybciej niż bym chciała .
A jak córkę będę miała to już nie wiem.....chyba jej nadajnik jakiś zamontuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości