Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-13, 20:40   #511
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Cytat:
Napisane przez hoppipolla Pokaż wiadomość
popieram, bo weszłam właśnie na wątek i nawet nie wiedziałam jak zagadać, jak tu taka atmosfera
Sorry, już znikam, widzę, że lepiej by było dla większości gdybym się po prostu zabiła

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:41   #512
Cocaine essence
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Ja też mam prostownicę z funkcją jonizacji i nawet bez używania produktów do prostowania z sianowatych włosów koleżanki zrobiła gładkie i wizualnie ładne

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:42   #513
kamila2006
Zakorzenienie

o kurde laski nawet mnie nie straszcie ;D serio? ech ja prostuje wlosy codziennie (chyba ze mam dzien paszteta, albo w miare ladne wlosy i ich nie myje) to tak co 2 dzien i zawsze uzywam jedwabiu bo sa po nich takie idealnie prosciutkie

hmm... ale ja tego jedwabiu nie nakladam bezposrednio przed prostowaniem tylko jak umyje glowe, susze wlosy albo schna naturalnie i dopiero prostuję. czy to ma jakies znaczenie?

Cytat:
Ja też mam prostownicę z funkcją jonizacji i nawet bez używania produktów do prostowania z sianowatych włosów koleżanki zrobiła gładkie i wizualnie ładne
produkty sa bardziej po to zeby utrzymac efekt przez caly dzien przy kazdych wartunkach atmosferycznych. bo wyprostowac wlosy to jasne ze zawsze sie da. ale moje wlosy sa takie ze na wietrze byle wilgoci zaczynaja falowac jak nie uzyje czegos co je wzmocni ;P

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:43
kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:44   #514
Parvanti
Zadomowienie

Podobno dużo lepszy jest olejek kokosowy bo tak nie wysusza jak jedwab, ale szczerze jeszcze nie próbowałam.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:45   #515
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
Mi tez fryzjer powiedział, żeby nie używać jedwabiu jak prostuję włosy. Zresztą samo prostowanie strasznie niszczy, ja już na szczęście tylko grzywę prostuję i od razu mam zdrowsze włosy.
ja tak samo i bardzo się cieszę, bo kiedyś codziennie prostowałam włosy.
hoppipolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:46   #516
*wanilia*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Sweet mieszanie Dziewczyn do naszej kłótni, wklejanie do klubu prywatnej rozmowy to też było przez przypadek? to nie było mieszanie? wklejanie brudów?

Wanilio, na szczęście nie masz takiego prawa do wydawania takich orzeczeń i na szczęście bo gubisz się, raz piszesz, że "Nie chcę tego oceniać bo nie wiem dokładnie o co chodzi" a z drugiej nie znając sytuacji oceniasz mnie i wypowiadasz się na temat na który nie masz zielonego pięcia.

I tyle na ten temat.
Ale mam prawo do własnego zdania. A moje zdanie jest wlaśnie takie.
Nie wszyscy potrafią funkcjonować w grupie. Jednym to wychodzi lepiej innym gorzej.

I uwierz nie gubię się. Wiem od czego rozmowa się zaczęła wiem o co mi chodzi ale nie do końca rozumiem Twoje odpowiedzi.

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Ja też takiej sytuacji nie pamietam.. no ale mniejsza z tym. Swoją droga EJ chyba nie jest w klubie, prawda? wiec niby skad wie, co ja tam wypisuje? zreszta, nawet gdybym coś takiego zrobiła (nie przeczę, różne mam czasem pomysły, raz lepsze, raz gorsze) to chyba było to dość dawno temu.
Co do zadziorności to walczę z tym a co do wieku to EJ jest starsza ode mnie o rok. Mam 24.
Ja już dawno przestałam wierzyć ze klub jest tak do końca prywatny...

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
o rany laski idzie na PW nie zauwazylyscie ze sa tu dziewczyny ktore wchodza na watek i ciagle musza sluchac jakis wzajemnych pretensji, zalozcie sobie jakis osobny watek albo sio na PW a nie tu pisac, wchodze na watek i tylko wzajemna nagonka, nawet jakby jakas dziewczyna napisala o jakims problemie z zazdroscia czy cos innego jakims pytaniem to by tu po prostu zanikło w tych waszych klotliwych postach dajcie sobie na wstrzymanke bo normalnie nie da sie juz tego czytac

evelineau ja mam prostownice z funkcja jonizacji i wlosy sie nie elektryzują (nie wiem cyz o to pytalas bo dosc pobieznie przeczytalam forum dzis) aczkolwiek uzywam na wlosy jedwab przed prostowaniem i a po prostowaniu wosk i zero elektryzacji
Kamila poszłabym chetnie na PW ale nie chce zeby pozniej było mi zarzucane cos czego nie napisałam.
Nie kłocimy się, nie wyzywamy... Wymienamy tylko poglądy.

E.J - po Twoim ostatnim poście odnośnie zabijania ja też juz milknę. Dziwnie sie człowiek czuję jak się tak użalasz nie wiem czy straszysz czy coś sugerujesz...
Jak coś mogę podebatować na PW.
EOT.

"Może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek..
Móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie.."

http://s4.suwaczek.com/200608254438.png

Edytowane przez *wanilia*
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:51
*wanilia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:46   #517
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cocaine essence Pokaż wiadomość
chyba coraz bardziej sie przekonuje zeby ja miec jak prostownica z taka funkcja cos daje a wiadomo ze ona i tak choc troche niszczy wiec moze po takiej szczotce beda jeszcze lepsze
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-13, 20:46   #518
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Sorry, już znikam, widzę, że lepiej by było dla większości gdybym się po prostu zabiła
nie chodziło mi tylko o Ciebie.
sweet już napisała, że kończy temat i Ty też to zrób, rozmawiajmy normalnie.
Stary 2010-12-13, 20:46   #519
kamila2006
Zakorzenienie

ja to na moje włosy nakladam wszystko jedwab - bo sa idealnie proste cąły dzien, wosk zeby nic nie odstawało, brylantyna zeby sie błyszczały. dlatego glowe tez myje codziennie bo po takiej dawce preparatow na drugi dzien z rana mam na glowie olej

Motywacja 100%

Stary 2010-12-13, 20:47   #520
Parvanti
Zadomowienie

Cytat:
ja tak samo i bardzo się cieszę, bo kiedyś codziennie prostowałam włosy.
Ja też i wcale nie wyglądałam wtedy ładnie, raczej jak kopia większości dziewczyn...A teraz polubiłam moje falowane włosy i dużo osób mi mówi, że tak wyglądam lepiej i naturalniej. Przede wszystkim jednak zdrowiej.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:49   #521
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

Zdjęcia grzywki dam jutro. Jestem z niej zadowolona, dziewczyny mnie chwaliły, że od razu jest lepiej.

Oho... widzę, że za spokojnie tu było.

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:51   #522
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
Ja też i wcale nie wyglądałam wtedy ładnie, raczej jak kopia większości dziewczyn...A teraz polubiłam moje falowane włosy i dużo osób mi mówi, że tak wyglądam lepiej i naturalniej. Przede wszystkim jednak zdrowiej.
u mnie dokładnie to samo, kiedyś nie znosiłam swoich fal, a teraz uważam, że dodają mi uroku, a co najważniejsze mam zdrowsze włosy, na czym bardzo mi zależało. no i nie muszę się martwić, że kropi czy coś, a ja wyprostowałam włosy i oh no, pokręcą się!

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Zdjęcia grzywki dam jutro. Jestem z niej zadowolona, dziewczyny mnie chwaliły, że od razu jest lepiej.

Oho... widzę, że za spokojnie tu było.
czekamy.
Stary 2010-12-13, 20:53   #523
kamila2006
Zakorzenienie

a ja nie moge sie przekonac do moich falowanych wlosow moze dlatego ze mam je tak wycieniowane ze jak zaczna sie krecic to strasznie nierowno i po prostu wygladam brzydko

zazdroszcze dziewczynom co maja ciezkie proste wlosy (Szatanicy bardzo mi sie podobaja ) poza tym tż tez mi mowi ze w prostych mi ladniej widac wtedy jak sa wycieniowane no i heh jeszcze zyja, jak zaczną kiedys wołac pić (moje wlosy) to zaczne o nie walczyc, byle nie bylo za pozno;D

Motywacja 100%

Edytowane przez kamila2006
Czas edycji: 2010-12-13 o 20:55
Stary 2010-12-13, 20:54   #524
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
ja to na moje włosy nakladam wszystko jedwab - bo sa idealnie proste cąły dzien, wosk zeby nic nie odstawało, brylantyna zeby sie błyszczały. dlatego glowe tez myje codziennie bo po takiej dawce preparatow na drugi dzien z rana mam na glowie olej
kamila
a próbowałas szamponu z serii Dove do włosów poddawanych wysokim temperaturom?
ja zużyłam juz 2 opakowania i powiem ci, ze jestem bardzo zadowolona. Owszem, po zmyciu szamponu włosy są dziwne w dotyku, ale po wysuszeniu, wyprostowaniu jest ok. Widze ogólnie dużą poprawę. Może sprobuj?

Jedwabiu używam PO wyprostowaniu. Wygładzam nim włosy i jest ok. W końcówki wcieram tez odżywkę zapobiegającą ich rozdwajaniu.

Moje włosy tez maja tendencje do falowania, puszenia się. Lekarstwem na to okazał sie zwykły lakier do włosów. Mam spokoj cały dzień.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:54   #525
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez *wanilia* Pokaż wiadomość

E.J - po Twoim ostatnim poście odnośnie zabijania ja też juz milknę. Dziwnie sie człowiek czuję jak się tak użalasz nie wiem czy straszysz czy coś sugerujesz...
Jak coś mogę podebatować na PW.
EOT.
Ani to ani to, po prostu stwierdzam fakt
I na tym kończę.

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:55   #526
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:

czekamy.
Dobrze! Mam nadzieję, że wytrzymasz do jutra

Stary 2010-12-13, 20:57   #527
evelineau
Zakorzenienie

milej nocki zmykam snic o moim cudzie
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 20:57   #528
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie moge sie przekonac do moich falowanych wlosow moze dlatego ze mam je tak wycieniowane ze jak zaczna sie krecic to strasznie nierowno i po prostu wygladam brzydko

zazdroszcze dziewczynom co maja ciezkie proste wlosy (Szatanicy bardzo mi sie podobaja ) poza tym tż tez mi mowi ze w prostych mi ladniej widac wtedy jak sa wycieniowane no i heh jeszcze zyja, jak zaczną kiedys wołac pić (moje wlosy) to zaczne o nie walczyc, byle nie bylo za pozno;D
Co to pogrubionego ja właśnie takie mam.. i uwierz czasem jest to uciążliwe. Ja np. suszę i to suszenie baardzo dużo mi zajmuje, poza tym jak sobie np. zakręcę loczki to pół godziny i wszystko jest idealnie proste.

Stary 2010-12-13, 20:59   #529
Caroline1920
Zakorzenienie

wszyscy mowia, ze po prostowaniu wlosy sie niszcza, ja tam prostuje wlosy praktycznie co drugi dzien - bo wtedy myje glowe (teraz jak siedze w domu to 2 razy na tydzien je prostuje), nie uzywam zadnych preparatow oprocz szamponu i sporadycznie lakieru do wlosow, jak wlosy wyprostuje to moze padac deszcz, wiaca wiatr a one i tak pozostaja proste a moja fryzjerka zachwyca sie zawsze moimi wlosami, ze bardzo rzadko zdarzaja sie jej klientki z tak zdrowymi, blyszczacymi wlosami...
takze ja tam roznicy nie widze we wlosach prostowanych a tych nie prostowanych, mi o wiele bardziej podobaja sie moje gladkie wlosy po prostowaniu niz takie puszyste bez prostowania...

Edytowane przez Caroline1920
Czas edycji: 2010-12-13 o 21:15
Caroline1920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:00   #530
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
kamila
a próbowałas szamponu z serii Dove do włosów poddawanych wysokim temperaturom?
ja zużyłam juz 2 opakowania i powiem ci, ze jestem bardzo zadowolona. Owszem, po zmyciu szamponu włosy są dziwne w dotyku, ale po wysuszeniu, wyprostowaniu jest ok. Widze ogólnie dużą poprawę. Może sprobuj?

Jedwabiu używam PO wyprostowaniu. Wygładzam nim włosy i jest ok. W końcówki wcieram tez odżywkę zapobiegającą ich rozdwajaniu.

Moje włosy tez maja tendencje do falowania, puszenia się. Lekarstwem na to okazał sie zwykły lakier do włosów. Mam spokoj cały dzień.

probowalam wielu szamponow do prostowania kiedys byl taki rózowy diamond z nivea chyba włosy proste czy cos tam, ale fakt wlosy proste a włosy proste przez caly dzien to jednak roznica. szlam na uczelnie w prostych a po 6h wracalam w falach ;]

nie wiedzialam ze jedwab zle dziala na wlosy, od jutra zaczne go uzywac po prostowaniu, dla mnie to nie roznica ale jedwabiu uzyc musze (uzywam tego z joanny) bo wlosy sa takie proste i delikatne ze az chce sie je dotykac

przed wyjsciem na imprezy naturalnie spryskuje wlosy lakierem wtedy moge tanczyc spocic sie krecic rzucac glowa na wszystkie strony wlosy proste jak drut

co do tego szamponu poczytam w necie i zobacze moze sie skusze jak polecasz

Motywacja 100%

Stary 2010-12-13, 21:03   #531
hoppipolla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Dobrze! Mam nadzieję, że wytrzymasz do jutra
postaram się
Stary 2010-12-13, 21:08   #532
sweetish
Zakorzenienie

Widzę, że jest cholerka.

Mam do CIebie prosbe (do reszty dziewczyn oczywiscie tez, jesli potrafia mi pomóc).
Masz (macie) jakies przepisy na farsze do krokietów inne niz tylko z kapusta i grzybami?

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
probowalam wielu szamponow do prostowania kiedys byl taki rózowy diamond z nivea chyba włosy proste czy cos tam, ale fakt wlosy proste a włosy proste przez caly dzien to jednak roznica. szlam na uczelnie w prostych a po 6h wracalam w falach ;]

nie wiedzialam ze jedwab zle dziala na wlosy, od jutra zaczne go uzywac po prostowaniu, dla mnie to nie roznica ale jedwabiu uzyc musze (uzywam tego z joanny) bo wlosy sa takie proste i delikatne ze az chce sie je dotykac

przed wyjsciem na imprezy naturalnie spryskuje wlosy lakierem wtedy moge tanczyc spocic sie krecic rzucac glowa na wszystkie strony wlosy proste jak drut

co do tego szamponu poczytam w necie i zobacze moze sie skusze jak polecasz
Ten szampon, który Ci polecam, nie jest przeznaczony dla prostych włosów. Nie prostuje ich. On po prostu ma je chronic przez gorącem suszarki, prostownicy, lokówki etc. Małe opakowanie kosztuje chyba 8.99 w Rossmanie.
Na KWC nie widziałąm, zeby zbierał jakies pochlebne opinie, ale mi odpowiada. No i uwielbiam jego zapach. Jest zabojczy i długo go czuje na włosach (o ile nie nawalę później na nie innych kosmetyków).

Stary 2010-12-13, 21:26   #533
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
postaram się
Ok.

Cytat:
Widzę, że jest cholerka.

Mam do CIebie prosbe (do reszty dziewczyn oczywiscie tez, jesli potrafia mi pomóc).
Masz (macie) jakies przepisy na farsze do krokietów inne niz tylko z kapusta i grzybami?
Ja jadłam z żółtym serem i pieczarkami i bardzo dobre były. Niestety nie mam przepisu.

Wam również wyskakuje jakiś błąd na wizażu ?

Stary 2010-12-13, 21:28   #534
cholernarejestracja
Copyraptor

Nadrabiałam. Widzę znów stare numery z edytowaniem postów i aluzjami rewelacja.

U nas się robi krokiety prawie wyłącznie z mięskiem mielonym, ale to chyba mało ciekawe podsmażone mięso jest mielone, dodaje się do niego jajko, trochę sera, podsmażoną cebulę. Czasami jeszcze się robi farsz z pieczarek - posiekane w drobną kostkę pieczarki "zagęszcza" się pod koniec duszenia roztrzepanym jajkiem, i też można trochę sera tartego dodać.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:31   #535
Caroline1920
Zakorzenienie

Honey tez takie jadlam i to moje ulubione, sa przepyszne ale niestety nie mam przepisu...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

mi tez cos wizaz wariuje...
Stary 2010-12-13, 21:32   #536
Cocaine essence
Zakorzenienie

Ja już przyzwyczaiłam się do siebie w kręconych włosach, chociaż czasami to już nudne , prostowanie zawsze jest jakąś odmianą.

U mnie lakier to podstawa wielu fryzur, lubię pofantazjować.

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:33   #537
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caroline1920 Pokaż wiadomość
Honey tez takie jadlam i to moje ulubione, sa przepyszne ale niestety nie mam przepisu...

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

mi tez cos wizaz wariuje...
Muszę poszukać tego przepisu...

No, bo już myślałam, że tylko u mnie coś nie tak..

Co do włosków, też czasem chciałabym mieć kręcone ale chwila moment i już są proste

Stary 2010-12-13, 21:35   #538
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nadrabiałam. Widzę znów stare numery z edytowaniem postów i aluzjami rewelacja.

U nas się robi krokiety prawie wyłącznie z mięskiem mielonym, ale to chyba mało ciekawe podsmażone mięso jest mielone, dodaje się do niego jajko, trochę sera, podsmażoną cebulę. Czasami jeszcze się robi farsz z pieczarek - posiekane w drobną kostkę pieczarki "zagęszcza" się pod koniec duszenia roztrzepanym jajkiem, i też można trochę sera tartego dodać.
No to poszukam w sieci tych przepisów na krokiety z serem i pieczarkami. Co do miesa mielonego..hmm.smaczne to? tzn oczywiscie wiem jak smakuje mieso mielone, ale nie jadłam takich krokietów, wiec pytam

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocaine essence Pokaż wiadomość
Ja już przyzwyczaiłam się do siebie w kręconych włosach, chociaż czasami to już nudne , prostowanie zawsze jest jakąś odmianą.

U mnie lakier to podstawa wielu fryzur, lubię pofantazjować.
Ty to masz sliczne te loki.
Jakbym takie miala to też bym gardzila prostownicą

Stary 2010-12-13, 21:38   #539
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiesz, nie jestem obiektywna - takie krokiety od zawsze robi moja babcia, więc są to moi zdecydowani faworyci, i je uwielbiam
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-13, 21:39   #540
Caroline1920
Zakorzenienie

Coca Ty wiesz, ze ja zakochana jestem w tych Twoich lokach
oj zebym ja takie miala to bym prostownice w diably rzucila

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości