![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi!
Więc tak sprawa wygląda: Krysia budzi się niemal co noc kilkanaście razy.Popłakuje a jak dam smoka to jest ok,ale na 20-30 minut i znowu syrena wyje.Mleka już w nocy nie daję,bo mała nie chce.Popija ewentualnie soczek lub wodę. Zdrowa to ona jest!Moja bratowa jest pediatrą,więc raczej czynnik chorobowy wykluczony. Już zrobiłam ten ruch i wyniosłam łóżeczko do jej pokoju,bo myślałam,że u nas w sypialni jej nie pasuje.Z nami jak śpi w łóżku to jest tak samo. W ciągu dnia dziecko uśmiechnięte,radosne,a nocą daje mi w kość ![]() Jak karmiłam piersią to też co 1,5-2 godziny się budziła. Co do witaminy D to niby na zachodzie nikt nie daje i latem też nie trzeba.Co lekarz to inna opinia.Ja daję ale co 2gi dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Moja lekarka mówi, że wit D podaje się do roku, ale teraz przez lato nie muszę codziennie. Ja do niedawna też się męczyłam ze wstawaniem w nocy, ale na szczęście już mam to z głowy. Czasami trzeba tylko wstać jak mała się przebudzi i dać wody i smoka. Za to w dzień jest bardzo zajmująca i ma tylko 2-3 drzemki po pół godzinki :-/ Moje nowe obserwacje - do tej pory bardzo chwaliłam sobie pieluszki DADA, ale teraz jak mała szybko raczkuje i chodzi obok mebli, to już nie są takie fajne - niestety chyba będę musiała poszukać innych. A jak u Was wygląda sprawa pieluszek? Dodam tylko, że czasami w domu zakładam jej otulaczka z tertą i fajnie się sprawdza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Hejka, no i drugi dzień w pracy zaliczony
![]() negra27, a co twoja bratowa pediatra sądzi o zachowaniu twojej córeczki? Dała jakieś rady? Ja karmię jeszcze wieczorem i 2 razy w nocy piersią, ale zaraz po przeprowadzce przechodzimy na butlę i odzwyczajam od nocnego karmienia ![]() Co do wyglądu piersi - przed ciążą miałam B, potem C, teraz gdy już mniej karmię to już wracają do B, ale nie są już takie jędrne... Co do pieluch, ja właśnie chciałam przejść na DADA, ale kurcze po poście katz zaczynam wątpić...obecnie używam PAMPERS. Witaminę D na razie daję codziennie. Myślę, że do roku wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Magda-lenko, co do pieluszek DADA. Dla mnie są na razie ok, ale jednak w porównaniu z Pampers są mniej chłonne i nieco twardsze. Na noc zakładam małej Pampersa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() a my dzisiaj zaczynamy nasz długo oczekiwany urlopik ![]() jedziemy do Kołobrzegu ![]() ![]() ![]() troszkę obawiam się tej podróży ale mam nadzieje że Karolu będzie dzielny i nie zrobi nam problemu ![]() a tak poza tym to chyba idą mu następne ząbki, marudny jest okropnie, a taki płaczek się zrobił ![]() ![]() jak tylko wrócimy to podzielę się swoimi przeżyciami w podróży ![]() trzymajcie się cieplutko ![]()
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
jaasia88, my też byliśmy z Małą na urlopie w Kołobrzegu. Fajnie, bo jest co robić z takim brzdącem, dobre zejście na plaże i jak niepogoda - to nie trzeba zamykać się w czterech ścianach. Udanego urlopu!
negra 27, miałam tak samo z pobudkami. Mała budziła się przy cycku bardzo często, a im mniej cycka tym rzadziej..może jest w tym jakiś sens? choć do przespanej nocy duzo nam brakuje. najlepszy "wynik" to na tą chwilę 5 godzin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, dawno mnie nie bylo...nikt nie tesknil
![]() mloda poszla do przedszkola, pochodzila AZ 1 dzien, bo juz sie zaziebila. Maly ja zarazil a on z kolei zarazil sie od kolegi. masakra. W sumie tylko katar, a;le dla takiego maluszka to jest aż katar, meczy sie troche ale humor ma. Cytat:
Cytat:
sprobuj go polozyc w normalnej wannie na brzuszku, nie lej duzo wody, jak nie masz maty antyposlizgowej to podloz flanelke. moj maly sie nie slizga wiec czasem nawet nie daje mu pieluchy na dno. no i mu sie podoba taka kapiel ![]() Cytat:
mialam te osmiorniczki dla corki starszej, ale uwazaj na nie, lubi sie w srodku robic plesn. musisz pamietac, by po kazdje kapieli dokladnie odcisnac z wody. to jest zabawka raczej dla starszego dziecka, moja mala je przyczepiala na wanne i mialysmy duzo roznych pomyslow na zabawe z nimi. Kuba nadal nie ma zebow, ale wieczorami jest marudny bardzo. Umie juz siedziec posadzony, nie czolga sie poki co, ale wokol wlasnej osi sie obraca oi jakos do tylu sie przemieszcza. Najlepsze akcja byla u nas w zeszly tygodniu. przyjechali znajomi z synkami,. jeden z nim jest dokladnie w wieku kuby, nawet z tego samego dnia (tyle ze on byl przenoszony tydzien a kua urodzil sie o 2 tyg wczesniej) i on czolga sie jak wojskowi wkoszarach!! i robi dziwna rzecz, bo odpychal sie nogami, dupe dawal do gory i opieral sie na glowie. smiesznie to wygladalo, kuba byl starsznie zaciekawiony co on wyprawia. no i tak czekam, kiedy ten moj zacznie sie czolgac, choc ciesze sie jak moge i doceniam, ze jeszcze mam spokoj. bo sie zacznie dopiero pilnowanie, odganianie od niedozwolonych rzeczy. ja sie troche martwię, bo mamy kominek oblozony plytkami, nie dosc ze sa ostre rogi to jeszzce boje sie ze dotknie szybki... no nic trzeba bedzie bardzo go zimą pilnowac. bramki zadnej nie bede montwoac bo wiocha, moja czujnosc bedzie na najwyzszym poziomie, co do spania, kubolek budzi sie 1 raz w nocy,. czasem jest to 1, czasem 3 lub 5 rano. tak mu sie poprzestawialo, bo wczesniej mozna go bylo wyczuc co do godziny. ale generalnie nie narzekam na niego pod tym wzgledem, bo daje mu butle polprzytomna i odkladam do lozeczka (nie odbijam nawet) i wracam spac. on zasypia i git. nie chwalilam sie tez, ze gotuje mu ![]() ![]() za tydzien ide na wesele brata mojego meza, biore dzieci- zostalam wrobiona ![]() no nic, lece dalej ogladac mam talent (a propo- kozyra jest beznadziejny w roli jurora) trzymajcie sie cieplo laski,. papa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() O kurde, zapomniałam, że dziś leciało "Mam talent" ![]() U nas w mieście koncert Kasi Kowalskiej. Nie kupiliśmy biletów (nie przepadam zbytnio), ale mieszkamy niedaleko i słychać dosyć w naszym ogródku ![]() gosiaczek071 super, że gotujesz. Blender to faktycznie super rzecz ![]() jaasia88 udanego wypoczynku ![]() Spadam na "Ślubne wojny", fajny filmik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie karmię piersią odkąd mała skończyła 3 miesiące,bo miałam zabieg w narkozie i 2 tyg antybiotyków,więc laktacja siadła. Biust jak sprzed ciąży -A. Cytat:
Najbardziej zadowolona jestem z Bella Happy(po które jeżdżę do miasta ![]() Cytat:
Cytat:
Modyfikowane powinno ją trzymać z 5 godzin,ale nie trzyma... Dziś od 3-5 w nocy w ogóle nie spała. Dlatego ja filmów w tv po 22 nie oglądam-chodzę spać z kurami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | ||||||
Raczkowanie
|
UWAGA!!!
czytam... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() taaa...jasne....jakbym słyszała moją teściową: "jak Twoje dziecko moze byc niegrzeczne?-moje były wszystkie (3)grzeczne" Aż sie sluchac tego nie chce... ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
tak Ci współczuję tej sytuacji z nianką ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
Nie wiem dlaczego Twoj maly placze-moze po prostu nie lubi kapieli??? sa takie dzieci-mojej szwagierki dwojka to na widok samej wanny krzyczala tak ze je pol osiedla szlyszało ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
ja wstaje -a wlasciwie moj tz-dwa razy na noc do grocha-dac mu pic herbatki albo podac smoczusia jak mu wypadnie-spi od 21 do 8-to taka norma A moze przestaw lóżeczko????moze stoi na jakies zyle wodnej??? pomyslalas o tym?sprobuj...a moze sie boi ciemnosci???przestestuj noc z zapalona lampka. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
co do pieluszek-tez uzywam DADA i jestem bardzo zadowolona-przeciwskazan nie mam-tyle ze moj maly jeszcze nie raczkuje ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- a tak poza tym-u mnie wszystko ok-troche jest mi smutno ze malo czasu spedzam z moim grochem-8godzin ucieka mi na prace-zawsze jak wracam z pracy to nie potrafie przestac sie z nim bawic-takie mam wyrzuty sumienia-ah... a poza tym chyba idzie mu trzeci zabek-znow placze przez sen-przy pierwszych dwoch tez tak bylo. nauczyl sie podciagac w lozeczku do stania-ale uwaga-na kolankach hehe.Sam jeszcze na nozkach nie stanie i tez nie podciagnie sie do siedzenia ![]()
![]() |
![]() |
#521 |
Rozeznanie
|
Co do wit.D3 to od jednej lekarz słyszałam żeby podawać tylko do 6-ego miesiąca i tak podawałam i jak mały skończył 6 m-cy to przestałam a ostatnio jak spytałam innej to powiedziała ze profilaktycznie wit.D3 podaje się dzieciaczkom do 2-ego r.życia,chyba że jest bardzo słoneczna pogoda to wtedy np. w ten dzień nie podajemy.
Co do kąpieli będę próbować-zobaczymy.Bo jak na razie "bunt" trwa.
![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
A propos ruchliwości, moja córa od jakiegoś czasu z zapałem pełza, ale odpycha się tylko lewą nogą ![]() Zęby jej idą i idą i wyjść nie mogą ![]() Moja teściowa wróciła już z wakacji, mała jej na początku nie poznała, ale gdy zorientowała się, że to babcia, to zaczęła płakać, gdy teściowa sobie poszła. Nie powiem, trochę mi przykro, bo za mną nie ryczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#524 |
Wtajemniczenie
|
negra27, kurcze mamy dosłownie identyczny problem! Ja już opadam z sił, nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gosiaczek071, ja tęskniłam! ![]() bdw: z tą pleśnią w ośmiorniczkach w ogóle mi do głowy nie przyszło ![]() Ja niestety nie orientuje się co słychać w h&m, bo ostatnio w nim byłam chyba w hmmm siódmym miesiącu ciąży...,a to dlatego, że w moim mieście go nie ma ![]() ![]()
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Hej, napisałam posta, ale mi wcięło
![]() W skrócie więc: Z opiekunką jest ok. Mała została dziś z nią 5,5 godziny i prawie wcale nie płakała ![]() Wczoraj Rozalka obchodziła swe pierwsze imieninki ![]() Z nowych umiejętności małej to mogę napisać, że potrafi samodzielnie usiąść i raczkuje, ale tylko do tyłu ![]() Ps. Powrót do pracy nie jest taki zły jak myślałam - najważniejsze to wpaść w rytm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem
![]() Agnieszko87 z łóżeczkiem już próbowaliśmy- tzn.kłaść małą spać w różnych miejscach ![]() Stalowamagnolio ja już się podałam i przyjęłam,że to norma takie wstawanie.Musi z tego wyrosnąć :/ Zeszłej nocy wstawałąm tylko 2 razy,ale co będzie dzIsiaj ?Faktem jest,że marzę żeby się wyspać ![]() A na co jeszcze szczepisz? My skończyliśmy szczepienie w czerwcu(hexa). Magdalenko fajnie,że córcia bez problemu z nianią zostaje ![]() ![]() ![]() ![]() A co do powrotu do pracy to ja wróciłam już w marcu.To z tego powodu,że mam własną działalność.Ale i tak n ie wyobrażam sobie dnia bez pracy,czkolwiek nie pracuję 8 godzin pod rząd. Czy WAM jeszcze wypadają tak bardzo włosy? Jeszcze chwilka i będę łysa ![]() Dobra,zmykam spać bo nie wiem jaka mnie nocka czeka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Raczkowanie
|
Mi jeszcze włosy wypadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Przyczajenie
|
Magda-Lenka to normalne...wszystko się ustabilizuje. zobaczysz. Mi też włosy wypadały, u jednych trwa to dłużej, u innych dłużej
![]() A w ogóle to muszę oznajmić ważną wiadomość :P Dwa dni temu odstawiliśmy Niunię od cycka. Wyszło spontanicznie, planowaliśmy trochę później, ale Mała, jak obudziała się godzinę wcześniej niż zwykle i zaczęła się histerycznie domagać cycka stwierdzilismy z mezem, że to za daleko zaszlo...i w ten sposób zabraliśmy jej ostatnie dwa nocne karmienia. Było strasznie. Histeria, cała noc nieprzespana, dawała spokój na 20 min i znowu... Następna noc tylko trzy pobudki i po herbatce z meliską z niekapka od razu zasypiała. a dzisiaj....jedna pobudka o 22 a potem do 6.30 spokój. Za to ja się co chwilę budziłam i "trzymałam się" łóżka, żeby nie iść sprawdzić do pokoju, co z Małą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Negra, mi nie wypadały włosy wcale, ale za to mam bardzo zniszczone paznokcie. Pękają i łamią się z byle powodu.
Dotkats, gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
Ogłaszam, że Marcel tej nocy pierwszą pobudkę zrobił dopiero o 1.00 w nocy. Tak, tak, wiem że dla niektórych to nasze dopiero oznacza już, ale dla nas to ogromny sukces!
![]() ![]() magda-lenko, cieszę się, że Rozalce przypadła do gustu opiekunka ![]() ![]() negra27, ja też mam nadzieję, że M. w końcu z tego wyrośnie! ![]() ![]() ![]() Będziemy szczepić na pneumokoki (II dawka). Jak słyszę o wypadaniu włosów to aż mnie ciarki przechodzą! Mi wyszła prawie połowa albo i więcej. Byłam przerażona, gdy po każdym myciu wyczesywałam dwie garście włosów. Teraz wychodzi duo mniej, dosłownie kilka, ale zawsze coś... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- dotkats, gratuluje! Będzie dobrze ![]() Ja też się do tego przymierzam, karmię już tylko raz na dobę - nad ranem. Mam coraz mniej pokarmu, więc mam nadzieję, że sam zaniknie bez komplikacji ![]() Dziewczyny, podajecie swoim maluszkom Danonki?
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-06 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Nie, słyszałam, że to syf
![]() Wczoraj teściowa dała Ewie kiwi ![]() Córa coraz częściej domaga się jedzenia z naszego talerza ![]() ![]() Odnośnie szczepień, ja kupowałam 5 w 1, bo moja córka była trochę inaczej szczepiona (nie dostała szczepionki na gruźlicę w pierwszej dobie życia, tylko po miesiącu, razem z drugą dawką WZW B), mamy już za sobą 3 dawki szczepionki przeciw pneumokokom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Wtajemniczenie
|
asiuk, syf mówisz, a ja już dwa razy Marcelowi dałam...szit!
![]() A jakie jogurty są dobre dla dzieci? My na początku kupowaliśmy misiowy jogurcik też Nestle, ale to dosyć drogi interes - czteropak kosztuje ok. 10zł.!
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-09-06 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453004 Wątek o tego typu wynalazkach. Ostatnio moja mama kupiła małemu danonki, ale nie dałam mu do zjedzenia i dawać nie zamierzam. Wolę jogurt naturalny zmiksować z owocami, zdrowe i smaczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skąd w takim razie wziąć owoce, gdzie np. gwarancja, że nie były pryskane jakimś paskudztwem itp.? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------
![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
ja daje malemu jogurty nestle-wlasnie te-maly je lubi,fakt-sa drogie. danonka chyba bym nie podała.Moj grosiu to jak na poczatku nie chcial jesc nic-bunt przed łyzeczką-tak teraz nie ma dania ktorego by nie pochłonął
![]() |
#537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja np. dosładzam (tylko mnie za to nie zlinczujcie ![]() ![]() ![]() Marcel dotychczas też zjadał wszystko co Mu podawałam, ale ostatnio robi bunt na obiadki ![]()
![]() |
![]() |
#538 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym, żeby nie popadać w skrajność. Można tym jeszcze bardziej zaszkodzić.
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Dziewczyny mam pytanie: czy i jak czyścicie uszy swoich maluchów? Myślałam nad sprayem, który rozpuszcza woskowinę, ale nie wiem czy warto. Miała któraś z was styczność z tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co czytałam to woskowiny u niemowląt nie powinno się czyścić często,bo jest to ochrona przed bakteriami czy jakoś tak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Wtajemniczenie
|
Zgadza się, też o tym czytałam. Usuwamy tylko to co jest w zasięgu naszego wzroku, ale nie głęboko. Ja używam patyczków do uszu przeznaczonych dla niemowląt.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.