![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() Kiedyś kumpela u mnie była, siedziałyśmy przy kawce, w telewizji leciał teledysk Nicki Minaj i kumpela mówi: "No! Wreszcie kawał d*py pokazali! I to mi się podoba, a nie jakieś ledwo zipiące laski z napisem >anoreksja< na czole" ![]() ![]() Dziś jestem zadowolona ze swojego jadłospisu ![]() I śniadanie - 2 kromki razowca: ze szynką+ogórek+kiełki rzodkiewki, z twarogiem półtłustym+ogórek+kiełki rzodkiewki, 100 g jogurtu naturalnego, pół pomarańczy i zielona herbata - razem wynosi 353 kcal II śniadanie - 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego, pół pomarańczy - 103 kcal obiad - 3 ziemniaki gotowane+100 g kapusty kiszone+125 g polędwiczki wieprzowej - 384 kcal. Na razie ogółem 840 kcal. Zredukowałam ilość chleba na śniadanie i dodałam pieczywo chrupkie na drugie śniadanie zamiast samych owoców. Swoją drogą, fajnie, że kapusta kiszona ma mało kalorii ![]() ![]() Dzisiaj będę z mamą pierogi robić, z kapustą i grzybami ![]() ![]() Dziewczyny, ja już świętami się nie martwię ![]() ![]() Można się odzwyczaić od wielu rzeczy ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek 23 wielkie gratulacje ... Czyli jesteś naszym idolem
![]() ![]() Aż chyba poczytam twoje posty z tych trzech tygodni, bo chyba wypracowałaś genialna metodę ![]() anuszka no z dnia na dzień raczej się nie da chudnąć (chyba że z wody a nie tłuszczu ![]() ![]() ![]() Co do kostiumu - nie przesadzajmy... Plaża to nie wybieg - a modelek to trzeba by tam z lupą szukać ![]() ![]() Zazdroszcze wam dzieci - też myślimy o trójce więc z tym większym zainteresowaniem czytam kwiatuszka Ale chyba jeszcze nie jest nasz czas ... ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Własnie skonczyłam cwiczyć - i przyznam że trace zapał do tego - dziś po 20 minutach miaąłm ochote rzucić w diabły ... wczoraj też miałam takie myśli ... Czyli źródełko motywacji mam na wyczerpaniu ... Jeszcze kot gapił się z politowaniem na sumo-wymachy i wykopy ![]() Ale dałam rade dociagnąć do końca ![]() ogolnie no martwić sie świętami nie należy bo to fajny czas nie tylko z uwagi na jedzenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez bym chciala trójke jakbym miala wiecej pieniazkow ;p hihi moglabym spokojnie siedziec w domu z dziecmi i o nic sie nie martwic ;p Joanna, a ile masz lat, ze tak wscibsko spytam ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Obiecuję poprawę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Idę podgrzać obiadek. Dzisiaj będzie krupnik, którego 3 lata nie gotowałam ![]() ![]()
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny to jak ja sie zaladowalam to glowa mala. Zapalenie migdalkow jak sie ptrzy i to juz ktores ( blisko 10 ) w moim zyciu. Obudzilam sie z tym i myslalam, ze nie wstane z lozka. Juz sie przytulilam z penicillinka i niech lepiej zacznie dzialac, bo padne. Ledwo palcami stukam w klawiature, reki do gory juz bym nie podniosla. A plan na dzis to byloa zupa rybna z goscmi i przygotowanie krokietow z kaucha i grzybami na swieta ( i do zamrazalki je! ) Nie ma szans, ze zrobie te krokiety! A potem bede wsztsko na zaboj robic!
Kwiatuszku mega greatulacje!!! Motywujesz tu nas!! Carla, a gdzie to Ty takie paroweczki zakupujesz? zaufany farmer? sprzadawca? Czy takie cudo jest szeroko na rynku dostepne?? Absolutnie uwielbiam krupnik, tez chyba sie zbiore. Zrobie gar na 3 dni po swietach. I neich ta czekolade cos trafii. Nie moge sie opanowac. Mowi sie, zeby zamienic na czarna jak sie ma bardzo ochote. Ale mnie sie nie da oszukac! Czarna nie dziala! To musi byc mleczna, najlepiej z orzechami. Tak w ogole, to ja chcialam bardzo przeprosic za bledy ortograficzne nagminnie obecne w moich postach. Zawsze robilam mase bykow i zawsze robic bede. Nie moge tego wlozyc do lepetyny, pomimo, ze sporo czytam. PRZEPRASZAM WIEC ZA BYKI MOJE DROGIE!!!
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2012-12-20 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
CARLA_23,
ja wczoraj zjadłam jednego michałka, ale świadomie ![]() ![]() ![]() Po 15 zjadłam podwieczorek - 2 kromki pieczywa chrupkiego żytniego i 200 g jogurtu naturalnego, no i kawka z mlekiem 1,5%. Pierożki gotowe ![]() Muszę zebrać się teraz w sobie i ojca przeprosić, bo nawrzucałam mu dziś trochę niesłusznie. ![]() Ja to mam czasem (aż za bardzo czasem) niewyparzony pysk ![]() A co ja muszę wyrabiać w myślach, żeby się nie rozbeczeć jak muszę kogoś przepraszać... ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2012-12-20 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh ogolnie, dobrze, ze jeszcze umiesz przepraszac, bo ja to niebardzo ;p |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
Ogolnie, to spaniale, ze chcesz tate przeprosic. On na pewno tez sie bardzo z tym miota, szczegolnie w okresie swiat. Powiedz jak poszlo, jak bedzie po jablkach
![]()
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tanie nie są to fakt( ok 35 zł za kilogram) ale jak mam ochotę na parówki to tylko te. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie pochłonęła 2 kostek czekolady przed chwilą ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja właśnie podliczyłam dzisiejsze kalorie: 1350 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko że ja małe grzeszki już drugi dzień popełniam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Rany, ale Wy tych postów produkujecie
![]() Jestem dopiero na 5. stronie heheh Zaczynam się zastanawiać, czy nie zaczać liczyć kalorii, strasznie tego nie lubię, bo to zabiera dużo czasu.. albo chociaż wrócić do metody pół na pół, czyli - jeśli jem warzywa plus np porcję mięsa czy ryby, to kaloriami się nie przejmować (byle tylko ryba/mięso było przyrządzone na 'lekko', nie smażone w panierce..), a liczyć te z produktów gotowych - jogurtów, serów itp... czyli tak czy siak będzie wychodzilo na oko, ale na się najczęściej przejeżdżam właśnie na gotowych produktach - czasem ich kaloryczność mnie zaskakuje... np potrafiłam zjeść cały serek typu Twój smak, czy Ostrowia a do tego warzywa, ale to badziewie (ser) ma chyba koło 200kcal w 100g, czyli opakowanie to już 400... Nie jestem ześwirowana na punkcie liczenia, ale te liczby jednak robią różnicę... Potrzebuję zerwać z cukrem, wrócił mi ciąg... ![]() poproszę kopniaczka na rozpęd.. ![]()
#524 |
Zakorzenienie
|
Forum i poranna kawa -na udany początek dnia
![]() M. śpi a mi kot zrobił mały koniec świata pt. "wstawaj,daj jeść. no dalej!" To wstałam ![]() Wczoraj było średnio - okazuje się że miłą sałatki (sałata, mozarella light, pomidor, jogurt z czosnkiem) absolutnie nie wystarczają na kolację ![]() ![]() Za to kupiłam kiecke na wesele, a nawet dwie ![]() ![]() Tylko zawsze jak kupie coś w sieciówce na wesele obawiam się że przyjdzie ktoś w takiej samej sukience tylko rozmiar 36 ![]() Dziś ostatni dzień w DE , od jutra na dwa tygodnie powrót do PL ... Aż się cieszę ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Furry sue kiepski moment na rezygnowanie z cukru - przed samymi świętami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Anuszka 21 mam 27 lat.. męża i kota - i wiem jak to brzmi jak mówięże na potomstwo jeszcze nie pora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Z okazji końca świata, zjadłam wczoraj wieczorem dwa białe michałki i dwa kasztanki ![]() ![]() ![]() Śniadanko grzecznie zjedzone, nawet w domu już posprzątałam ![]() ![]() Wczoraj św. Mikołaj (w Poznaniu Gwiazdor) odwiedził mnie w tym roku po raz pierwszy ![]() ![]() Dzisiaj jadę na spowiedź...Wielce niestosowny krok z mojej strony chyba, bo od dwóch lat przeżywam coś w rodzaju kryzysu wiary ![]() A czy muszę spowiadać się z tych czterech cukierków? ![]() Ale mam dziś dobry humor, słońce świeci, mrozi jak diabli, mam posprzątane, święta coraz bliżej... ![]() Dzisiaj macie dzień ważenia? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Czytam Was od samego początku i jesteście dla mnie dużą motywacją. Nie przyłączyłam się wcześniej, ponieważ jeszcze nigdy nie byłam uczestniczką żadnego forum i musiałam zebrać się w sobie, żeby się zarejestrować i do Was dołączyć. Moja historia nie jest specjalnie inna od pozostałych. Mam 164 cm wzrostu i w swojej "szczytowej formie" ważyłam 84 kg ![]() ![]() Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że przyjmiemy
![]() ![]() Ja właśnie zaliczylam mel B - jakkolwiek by to nie brzmiało .. I Do końca roku już nie będę przez to przechodzić ... Ogłaszam przerwe świąteczną ograniczam się do A6W i spacerów ... Dziś trochę bardziej intesywny dzień - obiad na mieście, grzaniec wieczorkiem ... chyba czas wyluzować i nawet nie próbować diety trzymac... Stawiam na rozsadek -powinno wystarczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Rozeznanie
|
dzien dobry kobietki
![]() dziekuje za tyle cieplych slow. ale powiem szczeze ze nie robie nic nadzwyczajnego. po prostu 5 regularnch posilkow....Zero slodzczy ![]() ![]() ![]() odezwe sie wieczorem ![]()
#529 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że nie ma to jak wsparcie rodziny.
Właśnie zostałam obrzucona komentarzami wszelkiego rodzaju, że za dużo jem (!), że nawet w niedzielę i w święta nie powinnam jeść słodyczy, że skoro zawsze byłam gruba to i tak będę i tego nie zmienię albo błyskotliwe wskazówki że to co jem na dłuższą metę nie zaprowadzi mnie do niczego. Ojciec jak zawsze gdy mówię że schudłam mówi "no nie wydaje mi się, jesteś taka sama gruba jaka byłas" ![]() jestem zła, mój dobry humor prysł niczym bańka mydlana. zawsze tak jest, coś musi się pokiełbasić jak mam za dobry humor. chyba nie należy mi się za duży przydział dobrego samopoczucia. totalnie nie mam w realu w nikim wsparcia, przyjaciolka sceptycznie patrzy na moje odchudzanie. tyle co tu mogę wejść do Was... mam dosyć po prostu... znowu ojcu nawrzucałam, ale nie mam zamiaru go przepraszać.nigdy w życiu ! za takie "wsparcie" ja dziękuję bardzo serdecznie !!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc nie łam się - robimy to dla siebie ... A ludzie cóż bywaja zawistni - zwłaszcza jak sami są przy kości - ale brak im woli żeby odstawic słodycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja idąc za waszym przykładem się zaczęłam ważyć w piątki. Zważyłam się po napisaniu i już jest jednak 78 ![]() ![]() Przyłączam się do gratulacji do kwiatuszka, naprawdę super wynik oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I może serio jestem taka jaka byłam. No, ale ciuchy chyba mnie nie oszukują i pasek do spodni? Sama nie wiem, wściekła jestem i wychodzę, wywietrzyć mózgownicę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ;/ rozwalił mnie Twoj ojciec ;/ mi by nigdy z mojej rodziny nikt tak nie powiedział ;/ no chyba ze mąż(ale to nie rodzina)... olej to! a on sam szczuplutki jest? zjadłabym dzisiaj konia, chyba zaraz @ przyjdzie... i nie wiem co zjesc na obiad ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie komentarze mogą być wkurzające. Mi tata też kiedyś do żartów mówił "co tam grubasie", ale przestał i teraz sam chce schudnąć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
Prawda jest taka, że tata i najbliższa rodzina widzą Cię na co dzień i dla nich te zmiany są mniej zauważalne. A jeżeli Twoja waga im nie przeszkadzała to tym bardziej będzie im trudno dostrzec zmiany (aż któregoś dnia się obudzą i Ci wypalą "Kurde... zacznij jeść bo skóra i kości tylko
![]() ![]() ![]()
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anuszka21 co do dań obiadowych - ja żywie sie ostatnio głównie rybą z pieca plus warzywo gotowane (filet w przyprawach, w folie i do pieca) albo chinszczyzna light ( mieszanka chińska, indyk w kawałakach, doprawione sosem sojowym) .. Bez ryżów, makaronów i ziemniakó ![]() A dziś przyznam że byłam na normalnym obiedzie -zjadłam umiarkowaną porcje umiarkowanie niezdrowego jedzenia - kółeczka krabowe , garstke ryżu i brokuły gotowane z sosem cytrynowym ... Było pyszne - i uświadomiło mi jak monotonnie ostatnio jadam ... W ramach kary zrobiłam spacer z miasta - 3,5 km... Więc myslę że odpokutowałam ... A teraz do pracy ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zadomowienie
|
tez mi sie wydaje, ze fatass ma racje. Nie dostrzegamy takich zmian jak widzimy kogos na codzien.
Dzis na wadze jest 79 kg. Nie wiem czy to odwodnienie po nocnych potach. Bo mialam taka goraczke, ze 3 razy w nocy zmienialam przescieradlo. Nie sadze jednak, bo zapomnialam o piatkowym wazeniu i na wage stanelam po sniadaniu, 2 szklankach wody i herbatce ![]() Joanno, te brokuly w sosie cytrynowym.... :P jak to wygladalo? Brzmi cudownie. Carla, fajnie jest znalezdz sobie takie "swoje perelki" i ulubionych sprzedawcow. Najfajniej jest na bazarach. Mialam swoich ulubionych sprzedawcow od miesa, warzyw, od chleba ( grzybki ), twarogu... a teraz jestem skazana na sklep. Bardzo pomocna byla swinka morska. Jak nie chciala tknac marchwi i salaty to wiedzialam ze to pryskane i zeby u tego sprzedawcy nie kupowac.
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2012-12-21 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Nie chcę z nikim rozmawiać o moim odchudzaniu. Wg mojej siostry to nie powinnam jeść chyba nic, ale szczerze mówiąc...Guzik mnie interesuje to, co mówią...Po prostu zastosuję starą jak świat metodę: jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić
![]() U spowiedzi byłam i takie cyrki, że aż głupio. Chyba najdłużej ze wszystkich siedziałam w konfesjonale ![]() ![]() Zjadam właśnie późny podwieczorek: jogurt naturalny 250g, 2x pieczywo chrupkie żytnie i garstka orzechów włoskich. No i zielona herbata stygnie. A Wy jak tam z ważeniem? Ja dziś byłam w aptece ojcu kupić tabsy na gardło, ale wagi nie było ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja miałam świnkę morską 8 lat, ale pożerała wszystko ![]() ![]() ![]() teraz też bym chciała, bo to bardzo przyjazne zwierzę tylko trzeba się z nim zaprzyjaźnić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
Ogolnie, Ja tez mialam dawniej swinke ktora zyla 8 lat, i tez kwiczala jak prosiak na dzwiek otwieranej lodowki. Byla kochana. Zarla nawet kabanosy, nie wybrzydzala. Kilka lat po niej kupilam kolejna swinke - Zenka, ktory zyl tylko 3 lata i ten skubaniec gral sianem na pretach jak chcial zeby go wziac na rece. Nie slyszal lodowki, bo mieszkal w moim pokoju, ktory jest daleko, ale to on wlasnie byl cwany i wybredny w kwestiii pochodzenia roslin, ktore mu dawalm. On wskazywal ekologicznych sprzedawcow
![]() Zwierzeta sa pocieszne ![]()
#540 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zeżarłam meeega obfity obiad, białe pieczywo i na domiar złego gorącą czekolade i kilka chipsów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.