|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aqua, VP/VA Copolymer, Carbomer, Panthenol, Tocopheryl Acetate, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Mannitol, Cellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose, Triethanolamine, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Lilial, Limonene, Linalool i dalej kilka barwników Cytat:
![]()
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci dobra kobieto ![]() ![]() Na pierwszy rzut oka mają dosyć podobne składniki więc chyba fal to u mnie z niego nie będzie ![]() Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-09-03 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no ja mam podobnie, nigdy nie lubiłam przylizu i zbytniego porządku ![]() poczytaj i próbuj najpierw bardzo delikatnie, zawsze można poprawić i podciąć więcej, a ja utniesz od razu za dużo, to się zrazisz ![]() dziewczyny, ile pięknych włosów! PannaLokowana, kqq, Rudzioch, Izka, Aziddee - chwalę Was hurtem, ale zachwycam się każdymi po kolei ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Konto usunięte
|
Powoli dochodzę do wniosku, że u mnie maski zostawiane po myciu na ponad godzinę zupełnie się nie sprawdzają, nie dają żadnego efektu jeśli chodzi o kondycje włosów, jedynie jeśli mają silikon włosy bardziej się błyszczą, lub trochę zwiększają puszystość. Lepsze efekty przynoszą lekkie odzywki zostawione na kilka minut. Nie trzyma się to kupy, bo przecież włosy myję rzadko, więc powinny być zadowolone z bardziej odżywczej pielęgnacji.
To dziwne, jak to wytlumaczyć? Myślałam, że dla włosów im więcej tym lepiej. Wczoraj zrobiłam ciekawy miks: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+zółtko+olej lniany+jogurt naturalny, a potem już tylko szampon i włosy odżyły i rzeczywiście widzę po jednym użyciu jakiś efekt. Nie mam motywacji do używania masek na ponad godzinę po myciu, bo jakiejkolwiek bym nie nałożyła nie widzę nawet zmiękczenia włosów nie mówiąc o blasku czy ułatwionym rozczesywaniu. Z drugiej strony włosy potrzebują odżywienia na cały tydzień bez mycia, więc na tygodniu ładuje dużo odżywek b/s (ziaja z rycyną, lniana farmona, spray glisskur), więc potem szampon jest konieczny. Ech, im dalej brnę w pielęgnacje włosów, tym więcej problemów. Nawet nieodpowiednio użyta wcierka może zaszkodzić, z jednej strony włosy lepsze po uboższej pielęgnacji, z drugiej strony potrzebują odżywienia na cały tydzien... Dodatkowo zauważam, że zbyt dużo bezsilikonowych odzywek b/s (typu joanna, farmona) powodują kruszenie się włosów. Jak tu im dogodzić.... Może Ziaja z rycyną jest dobrą alternatywą... |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie dot. tego oto szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wiat-lipy.html czy on jest do oczyszczania czy może być używany codziennie? Zawsze mam z tym problem, czytam analizy i jest zgodny z cg ale nigdy nie wiem które są delikatne a które do oczyszczania. ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Edytowane przez april_20 Czas edycji: 2013-09-03 o 13:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Moje włosiska z dzisiaj.
Umyte intymnym z Biedronki, później 15 minut Syosa do spłukiwania i odżywka w piance na objętość bez spłukiwania. Pół godziny ręcznikowania i podsuszenie zimnym nawiewem z dyfuzorem. Są bardzo błyszczące i przód dużo wyżej zakręcony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Raczkowanie
|
Pięknie się kręcą!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Nowy żel isany ma denata w składzie, wiec niezbyt
#519 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
jak znajdziesz skład szamponu, to może coś pomożemy ![]() ja bym nie nakładała na mokre, bo po co rozrzedzać wcierkę wodą na skórze/włosach? Cytat:
![]() już prawie wszystko z głowy ![]() ![]() hm, znowu jestem brunetką... ale przynajmniej nie mam chamsko rudego odrostu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak najbardziej, aż Ci zazdroszczę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Intymny Biedronka: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Oleamide DEA, Parfum, Propylene Glycol, Camellia Sinesis Leaf Extract, lactic Acid, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, CI 42090 Syos, Repair&Fullness: Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-87, Propylene Glycol, Panthenol, Niacinamide, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Isopropyl Myristate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Parfum, Hexyl Salicylate, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linaool, Limonene. Farmona, Odżywka nadająca objętość w piance Aqua (Water), Cetrimonium Chloride,Polysorbate 20,Soluble Collagen,Hydrolyzed Keratin,Propylene Glycol, Tilia Cordata (Linden) Flower Extract,Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract,Inulin,VP/VA Copolymer,Silicone Quaternium-22, Polyglyceryl-3 Caprate, Dipropylene Glycol, Cocamidopropyl Betaine,Bis-Ethyl (Isostearylimidazoline) Isostearamide,Phenoxyetha nol, Ethylhexylglycerin,Citric Acid, Disodium EDTA,2-Bromo-2-Nitropropane- 1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |||
Mod-Śnieżynka
|
Jak najbardziej
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Warkocz, dobierany i inne robię bez czesania (mam dość mocny skręt). Wszystko się da. margitta, skoro zmieniłaś tylko odżywkę ds, to zapewne ona jest winowajcą. Chociaż powinnam napisać "aż" ![]() Cytat:
![]() Denat nie świadczy o zgodności bądź niezgodności produktu z cg. Alterry zawierają denat, a z cg są zgodne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Rozeznanie
|
Moje z dzisiaj, szkoda tylko, że skręt po wyschnięciu nie wygląda tak ładnie jak po ugniataniu. Od nasady mój naturalny kolor
![]() ![]()
#527 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, szybkie pytanko - cieniować, czy dalej zapuszczać?
![]() ![]() ost zdjęcie - mój problem, tak włosy lubią się wzajemnie zakręcać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kobiety drogie, przepadłam! Zobaczyłam nowy wpis u Anwen i w sumie wcześniej już słyszałam o różnych rosyjskich kosmetykach (Natura Siberica, Babuszki Agafii, Baikal Herbals), ale jakoś nigdy się nie zagłębiałam. Natomiast skoro już zobaczyłam link do sklepu i zaczęłam oglądać składy to... Czuję bankructwo ![]()
![]() |
#529 |
EDUkator
|
Ja uwielbiam Balsam do włosów nr 3 Agafii i serum do twarzy
![]()
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
Tak, jasne, nie krępuj się, kuś dalej
![]() Np. Babydream szampon dzieciowy, Hipp szampon dzieciowy, Facelle żel do higieny intymenj, Alterra szamponożel ![]()
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi za mną ta Facelle, przy najbliżej wizycie w Rossmanie zakupię. A oni tam mają kilka rodzajów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.
Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. [/QUOTE] Cudo, cudo, cudo ![]() A mnie się nie podoba ![]() Cytat:
Zapuszczać ![]() ![]() ![]() A moje są uparte i nie rosną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czym je kopiesz? ;>
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, które używały Facelle możecie powiedzieć którą, bo widziałam kilka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr. Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne. Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć ![]() ![]() o jaaaa ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I tak nie na temat - nie stylizuję włosów. Jak na razie mam same niewypały, a mam tyle innych kosmetyków do przetestowania, że aż mi się we "włosowej szafce" nie mieści (na razie zakupom mówię stop ![]() Jedyne, co mnie kusi to papiloty piankowe... ech, marzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
'1. Jeśli nie suszę naturalnie (co robię ostatnio) zawsze suszę dyfuzorem głową w dół. 2. Jeśli nadal mam przyklap (często) to robię masaż skalpu opuszkami przez co włosy unoszą się od nasady. 3. Bardzo często podpinam tukanami. 4. Jeśli zostawiam je schnięciu naturalnemu to inaczej nakładam żel - nie wgniatam od końców w górę tylko przesuwam po całości od nasady i potem dopiero harmonijkuję i plunking. Po zdjęciu koszulki mam już uniesione, a gdyby mi oklapły to ratuję się masażem i tukanami' Może się przyda ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.