Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-03, 11:39   #511
Aziddee
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Ja z isaną miałam tak raz ale wtedy przesadziłam z ilością gdyż rano jeszcze trochę jej dołożyłam i wyszło tragicznie
Teraz jestem w ciemnej d.. gdyż skręt mi się poprawił a tu szykuję się zastój stylizatorowy czyli pewnie wrócę do punktu wyjścia
Widziałam wpis w codzienniku ale Ci się locze zaczynają robić
Niech jeszcze urosną do wymarzonej długości

Cytat:
Mogłabyś mi wkleić skład tego swojego żelu z bielendy to porównałabym sobie z wersją rzepową ?
Proszę bardzo: Grafitti bardzo mocny z odżywką
Aqua, VP/VA Copolymer, Carbomer, Panthenol, Tocopheryl Acetate, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Mannitol, Cellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose, Triethanolamine, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Lilial, Limonene, Linalool i dalej kilka barwników

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Aziddee, jak ja lubię Twoje włosy! Melduję posłusznie - twoje grzywkowe metody, które mi kiedyś podsunęłaś działają, a patent z masowaniem skalpu w celu uniesienia włosów nie raz mnie ratuje!
Cieszę się niezmiernie
Stary 2013-09-03, 11:58   #512
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Niech jeszcze urosną do wymarzonej długości

Proszę bardzo: Grafitti bardzo mocny z odżywką
Aqua, VP/VA Copolymer, Carbomer, Panthenol, Tocopheryl Acetate, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Mannitol, Cellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose, Triethanolamine, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Lilial, Limonene, Linalool i dalej kilka barwników
Urosną nim się zorientujesz
Dziękuję Ci dobra kobieto
Na pierwszy rzut oka mają dosyć podobne składniki więc chyba fal to u mnie z niego nie będzie

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2013-09-03 o 11:59
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 12:04   #513
pastelowo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Kiedy ten ślub bo nie pamiętam czy mówiłaś dokładnie

Ja jak jeszcze nie wiedziałam, że mam falowane włosy to zawsze zazdrościłam dziewczynom, które miały kucyka albo koczka w nieładzie bo mój był zawsze przylizany
ślub w piątek nadal nie wierzę
no ja mam podobnie, nigdy nie lubiłam przylizu i zbytniego porządku

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dobrze, spróbuję mam nadzieję, że tego nie schrzanię
poczytaj i próbuj najpierw bardzo delikatnie, zawsze można poprawić i podciąć więcej, a ja utniesz od razu za dużo, to się zrazisz i pamiętaj o dobrych, fryzjerskich nożyczkach do tego! ja tam mogę ciąć i nożyczkami do papieru, bo moje końcówki się nie rozdwajają i już, ale jak ktoś ma skłonności, to kiepskie nożyczki tylko to pogłębią

dziewczyny, ile pięknych włosów! PannaLokowana, kqq, Rudzioch, Izka, Aziddee - chwalę Was hurtem, ale zachwycam się każdymi po kolei

Blożek

Falowana!
Dbam o włosy od początku 2013 roku
pastelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:14   #514
201801220933
Konto usunięte

Powoli dochodzę do wniosku, że u mnie maski zostawiane po myciu na ponad godzinę zupełnie się nie sprawdzają, nie dają żadnego efektu jeśli chodzi o kondycje włosów, jedynie jeśli mają silikon włosy bardziej się błyszczą, lub trochę zwiększają puszystość. Lepsze efekty przynoszą lekkie odzywki zostawione na kilka minut. Nie trzyma się to kupy, bo przecież włosy myję rzadko, więc powinny być zadowolone z bardziej odżywczej pielęgnacji.
To dziwne, jak to wytlumaczyć?
Myślałam, że dla włosów im więcej tym lepiej.

Wczoraj zrobiłam ciekawy miks: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+zółtko+olej lniany+jogurt naturalny, a potem już tylko szampon i włosy odżyły i rzeczywiście widzę po jednym użyciu jakiś efekt.
Nie mam motywacji do używania masek na ponad godzinę po myciu, bo jakiejkolwiek bym nie nałożyła nie widzę nawet zmiękczenia włosów nie mówiąc o blasku czy ułatwionym rozczesywaniu. Z drugiej strony włosy potrzebują odżywienia na cały tydzień bez mycia, więc na tygodniu ładuje dużo odżywek b/s (ziaja z rycyną, lniana farmona, spray glisskur), więc potem szampon jest konieczny.
Ech, im dalej brnę w pielęgnacje włosów, tym więcej problemów. Nawet nieodpowiednio użyta wcierka może zaszkodzić, z jednej strony włosy lepsze po uboższej pielęgnacji, z drugiej strony potrzebują odżywienia na cały tydzien...

Dodatkowo zauważam, że zbyt dużo bezsilikonowych odzywek b/s (typu joanna, farmona) powodują kruszenie się włosów. Jak tu im dogodzić.... Może Ziaja z rycyną jest dobrą alternatywą...
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:34   #515
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny przychodzę po poradę, w sprawie stylizatora..
Moim hitem była męska isana, no ale po zmiane składu będę się musiała z nią rozstać, mam ostatnie opakowanie co prawda ale chciałabym znaleźć zastępstwo..
Używałam :
żel lniany - nie trzyma skrętu, wręcz prostuję i wygładza mi włosy
żel bielenda z czarną rzepą - włosy się nie układają po nim
żel joanna mrożąca - włosy za każdym razem wyglądają na obciążone bez względu na ilość jaką nałożę, a na drugi dzień od mycia są szorstkie, niemiłe w dotyku.

Mogłybyście coś doradzić?
Nowy skład Isany nie jest zgodny z cg? Zrobiłam zapasy nowej Isany bo była promocja mając nadzieję, że nadal jest zgodna z cg.

Mam jeszcze pytanie dot. tego oto szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wiat-lipy.html czy on jest do oczyszczania czy może być używany codziennie? Zawsze mam z tym problem, czytam analizy i jest zgodny z cg ale nigdy nie wiem które są delikatne a które do oczyszczania.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Powoli dochodzę do wniosku, że u mnie maski zostawiane po myciu na ponad godzinę zupełnie się nie sprawdzają, nie dają żadnego efektu jeśli chodzi o kondycje włosów, jedynie jeśli mają silikon włosy bardziej się błyszczą, lub trochę zwiększają puszystość. Lepsze efekty przynoszą lekkie odzywki zostawione na kilka minut. Nie trzyma się to kupy, bo przecież włosy myję rzadko, więc powinny być zadowolone z bardziej odżywczej pielęgnacji.
To dziwne, jak to wytlumaczyć?
Myślałam, że dla włosów im więcej tym lepiej.

Wczoraj zrobiłam ciekawy miks: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+zółtko+olej lniany+jogurt naturalny, a potem już tylko szampon i włosy odżyły i rzeczywiście widzę po jednym użyciu jakiś efekt.
Nie mam motywacji do używania masek na ponad godzinę po myciu, bo jakiejkolwiek bym nie nałożyła nie widzę nawet zmiękczenia włosów nie mówiąc o blasku czy ułatwionym rozczesywaniu. Z drugiej strony włosy potrzebują odżywienia na cały tydzień bez mycia, więc na tygodniu ładuje dużo odżywek b/s (ziaja z rycyną, lniana farmona, spray glisskur), więc potem szampon jest konieczny.
Ech, im dalej brnę w pielęgnacje włosów, tym więcej problemów. Nawet nieodpowiednio użyta wcierka może zaszkodzić, z jednej strony włosy lepsze po uboższej pielęgnacji, z drugiej strony potrzebują odżywienia na cały tydzien...

Dodatkowo zauważam, że zbyt dużo bezsilikonowych odzywek b/s (typu joanna, farmona) powodują kruszenie się włosów. Jak tu im dogodzić.... Może Ziaja z rycyną jest dobrą alternatywą...
Ja np zauważyłam, że lepiej służy moim lokom odżywka Garnier AiK pozostawiona na włosach parę minut niż maska Bingo pozostawiona na co najmniej pół godziny. A propo wcierek, mam Jantara i wmasowuje ją w mokrą skórę głowy ale spotkałam się z opiniami, że powinno się wcierać gdy włosy już wyschną co o tym sądzicie?

Edytowane przez april_20
Czas edycji: 2013-09-03 o 13:31
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:37   #516
Imperfecta
Zakorzenienie

Moje włosiska z dzisiaj.
Umyte intymnym z Biedronki, później 15 minut Syosa do spłukiwania i odżywka w piance na objętość bez spłukiwania. Pół godziny ręcznikowania i podsuszenie zimnym nawiewem z dyfuzorem. Są bardzo błyszczące i przód dużo wyżej zakręcony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg page.jpg (69,5 KB, 104 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 13:42   #517
Rudzioch
Raczkowanie

Cytat:
Moje włosiska z dzisiaj.
Umyte intymnym z Biedronki, później 15 minut Syosa do spłukiwania i odżywka w piance na objętość bez spłukiwania. Pół godziny ręcznikowania i podsuszenie zimnym nawiewem z dyfuzorem. Są bardzo błyszczące i przód dużo wyżej zakręcony
Pięknie się kręcą!
Rudzioch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:26   #518
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Nowy skład Isany nie jest zgodny z cg? Zrobiłam zapasy nowej Isany bo była promocja mając nadzieję, że nadal jest zgodna z cg.
Nowy żel isany ma denata w składzie, wiec niezbyt

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 14:27   #519
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
Pięknie się kręcą!
Dziękuję w imieniu moich włosów
Stary 2013-09-03, 14:43   #520
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Urosną nim się zorientujesz
Dziękuję Ci dobra kobieto
Na pierwszy rzut oka mają dosyć podobne składniki więc chyba fal to u mnie z niego nie będzie
O to za to ja mogę go spróbować

Cytat:
Napisane przez pastelowo Pokaż wiadomość
ślub w piątek nadal nie wierzę
no ja mam podobnie, nigdy nie lubiłam przylizu i zbytniego porządku
Jak przygotowania?

Cytat:
dziewczyny, ile pięknych włosów! PannaLokowana, kqq, Rudzioch, Izka, Aziddee - chwalę Was hurtem, ale zachwycam się każdymi po kolei

Cytat:
Mam jeszcze pytanie dot. tego oto szamponu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...wiat-lipy.html czy on jest do oczyszczania czy może być używany codziennie? Zawsze mam z tym problem, czytam analizy i jest zgodny z cg ale nigdy nie wiem które są delikatne a które do oczyszczania.
Nie widzę składu

Cytat:
Moje włosiska z dzisiaj.
Pięknieee
Stary 2013-09-03, 14:44   #521
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknieee
Dziękuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-03, 15:08   #522
pastelowo
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ja np zauważyłam, że lepiej służy moim lokom odżywka Garnier AiK pozostawiona na włosach parę minut niż maska Bingo pozostawiona na co najmniej pół godziny. A propo wcierek, mam Jantara i wmasowuje ją w mokrą skórę głowy ale spotkałam się z opiniami, że powinno się wcierać gdy włosy już wyschną co o tym sądzicie?
nowa isana nie jest zgodna niestety, jak już Aziddee napisała - ma alcohol denat w składzie :/
jak znajdziesz skład szamponu, to może coś pomożemy ale jeśli ma SLS/SLES, to nie jest delikatny, i tyle.
ja bym nie nakładała na mokre, bo po co rozrzedzać wcierkę wodą na skórze/włosach?

Cytat:
Moje włosiska z dzisiaj.
wyglądają ślicznie, acz ciekawi mnie skład tego, co na nie nakładasz

Cytat:
Jak przygotowania?
już prawie wszystko z głowy tylko nadal nie wierzę

hm, znowu jestem brunetką... ale przynajmniej nie mam chamsko rudego odrostu po ślubie ścinam, odczekuję i rozjaśniam i tak

Blożek

Falowana!
Dbam o włosy od początku 2013 roku
pastelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:11   #523
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma z tego co pamiętam 2 nowe składniki alkohol i coś tam jeszcze, które ją detronizują

Cytat:
O to za to ja mogę go spróbować
Jak najbardziej, aż Ci zazdroszczę Mam w domu piankę wellaflex, chyba dziś spróbuję z nią jak nic nie wyjdzie tooo już nie wiem
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 15:19   #524
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
wyglądają ślicznie, acz ciekawi mnie skład tego, co na nie nakładasz
Mówisz i masz:

Intymny Biedronka:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Oleamide DEA, Parfum, Propylene Glycol, Camellia Sinesis Leaf Extract, lactic Acid, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, CI 42090

Syos, Repair&Fullness:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-87, Propylene Glycol, Panthenol, Niacinamide, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Isopropyl Myristate, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Stearamidopropyl Dimethylamine, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Parfum, Hexyl Salicylate, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linaool, Limonene.

Farmona, Odżywka nadająca objętość w piance
Aqua (Water), Cetrimonium Chloride,Polysorbate 20,Soluble Collagen,Hydrolyzed Keratin,Propylene Glycol, Tilia Cordata (Linden) Flower Extract,Equisetum Arvense (Horsetail) Herb Extract,Inulin,VP/VA Copolymer,Silicone Quaternium-22, Polyglyceryl-3 Caprate, Dipropylene Glycol, Cocamidopropyl Betaine,Bis-Ethyl (Isostearylimidazoline) Isostearamide,Phenoxyetha nol, Ethylhexylglycerin,Citric Acid, Disodium EDTA,2-Bromo-2-Nitropropane- 1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool.

Stary 2013-09-03, 15:46   #525
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Zresztą włosy są dla mnie a nie ja dla włosów.
Jak najbardziej
Cytat:
Mogę o nie dbać ale chcę też wyglądać jak człowiek prawda?
Jedno nie wyklucza drugiego, wręcz przeciwnie.
Cytat:
a przy wietrze/deszczu nie da się inaczej
Jak się nie, jak się da.
Warkocz, dobierany i inne robię bez czesania (mam dość mocny skręt). Wszystko się da.

margitta, skoro zmieniłaś tylko odżywkę ds, to zapewne ona jest winowajcą. Chociaż powinnam napisać "aż". Miałam kilka garnierów oprócz karite (tych nowych nie, ale poprzednie: aloesowy, żurawinowy i jakiś inny) i każdy był do d..... . Sprawdza się wyłącznie garnier kartite.

Cytat:
Zawsze mam z tym problem, czytam analizy i jest zgodny z cg ale nigdy nie wiem które są delikatne a które do oczyszczania.
W analizach powinno być napisane czy szampon nadaje się do codziennego użytku czy rzadszego. Zresztą wiadomo, każdy dopasowuje pielęgnację do siebie, a analizy to wskazówka.

Denat nie świadczy o zgodności bądź niezgodności produktu z cg. Alterry zawierają denat, a z cg są zgodne. Chodzi o ewentualne wysuszające właściwości produktu.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:06   #526
wega1993
Rozeznanie

Moje z dzisiaj, szkoda tylko, że skręt po wyschnięciu nie wygląda tak ładnie jak po ugniataniu. Od nasady mój naturalny kolor, ale pewnie znowu się wyłamię i położę brąz. Ostatnio przyzwyczaiłam się i po wyschnięciu włosów w 90%, czeszę je grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami, dzięki temu minimalizuję puch i wizualnie lepiej wyglądają. Tylko nie wiem co robić z tymi od spodu, jak widać... lubią się rozprostowywać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jl;.jpg (81,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg km.jpg (133,2 KB, 25 załadowań)

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 17:40   #527
mpx
Raczkowanie

GG do mpx
Smile Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Dziewczyny, szybkie pytanko - cieniować, czy dalej zapuszczać?

ost zdjęcie - mój problem, tak włosy lubią się wzajemnie zakręcać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01156.jpg (96,4 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01158.jpg (87,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (87,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-01_00-03-57_750_null.jpg (105,5 KB, 38 załadowań)
mpx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 19:10   #528
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
już prawie wszystko z głowy tylko nadal nie wierzę

hm, znowu jestem brunetką... ale przynajmniej nie mam chamsko rudego odrostu po ślubie ścinam, odczekuję i rozjaśniam i tak
Z pewnością będziesz pięknie wyglądać, ale pokaż potem zdjęcia fryzury

Cytat:
[FONT=Century Gothic][COLOR=DarkRed]Mówisz i masz:

Intymny Biedronka:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Oleamide DEA, Parfum, Propylene Glycol, Camellia Sinesis Leaf Extract, lactic Acid, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, CI 42090
SLES w składzie, więc to raczej myjadło do oczyszczania. Może spróbuj czegoś łagodniejszego i zobacz jak Twoje włosy zareagują?

Cytat:
Napisane przez mpx Pokaż wiadomość

O ile widzę one już są trochę pocieniowane (?) i jeśli wycieniujesz bardziej bez mocnego obcinania końców to będzie przerzedzenie. Chyba, że jakieś kombinacje przy twarzy.

Kobiety drogie, przepadłam! Zobaczyłam nowy wpis u Anwen i w sumie wcześniej już słyszałam o różnych rosyjskich kosmetykach (Natura Siberica, Babuszki Agafii, Baikal Herbals), ale jakoś nigdy się nie zagłębiałam. Natomiast skoro już zobaczyłam link do sklepu i zaczęłam oglądać składy to...
Czuję bankructwo
Stary 2013-09-03, 19:16   #529
Majka1503
EDUkator

Ja uwielbiam Balsam do włosów nr 3 Agafii i serum do twarzy

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-03, 19:16   #530
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
SLES w składzie, więc to raczej myjadło do oczyszczania. Może spróbuj czegoś łagodniejszego i zobacz jak Twoje włosy zareagują?
Na przykład co masz na myśli?
Stary 2013-09-03, 20:04   #531
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam Balsam do włosów nr 3 Agafii i serum do twarzy
Tak, jasne, nie krępuj się, kuś dalej

Cytat:
Na przykład co masz na myśli?
Np. Babydream szampon dzieciowy, Hipp szampon dzieciowy, Facelle żel do higieny intymenj, Alterra szamponożel One nie zawierają SLS, SLES
Stary 2013-09-03, 20:07   #532
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Np. Babydream szampon dzieciowy, Hipp szampon dzieciowy, Facelle żel do higieny intymenj, Alterra szamponożel One nie zawierają SLS, SLES
Miałam któryś szampon z Alterry nie pamiętam który, ale miałam po nim takie siano, że w życiu po niczym czegoś takiego nie miałam na głowie. Nawet po nałożeniu odżywki siano było takie samo
Chodzi za mną ta Facelle, przy najbliżej wizycie w Rossmanie zakupię. A oni tam mają kilka rodzajów?
Stary 2013-09-03, 20:08   #533
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.

Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne.
[/QUOTE]

Cudo, cudo, cudo

Cytat:
Napisane przez Rudzioch Pokaż wiadomość
I moje i moje!

A mnie się nie podoba

Cytat:

Zapuszczać i jaki problem ? Tu żadnego problemu nie ma Śliczne, długie(cudna długość) i pięknie skręcone cudo poprostu

A moje są uparte i nie rosną
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-03, 20:15   #534
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Miałam któryś szampon z Alterry nie pamiętam który, ale miałam po nim takie siano, że w życiu po niczym czegoś takiego nie miałam na głowie. Nawet po nałożeniu odżywki siano było takie samo
Chodzi za mną ta Facelle, przy najbliżej wizycie w Rossmanie zakupię. A oni tam mają kilka rodzajów?
Nie próbowałam Facelle, ale myślę, że po prostu musisz zerknąć czy skład jest bez Sodium Laureth Sulfate albo Sodium Lauryl Sulfate (slsy), bo Rossmann lubi zmieniać składy

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
A moje są uparte i nie rosną
A czym je kopiesz? ;>
Stary 2013-09-03, 20:17   #535
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam Facelle, ale myślę, że po prostu musisz zerknąć czy skład jest bez Sodium Laureth Sulfate albo Sodium Lauryl Sulfate (slsy), bo Rossmann lubi zmieniać składy
Ok, zapiszę i jak pójdę to sprawdzę dziękuję bardzo

Dziewczyny, które używały Facelle możecie powiedzieć którą, bo widziałam kilka któraś jest lepsza, któraś gorsza?
Stary 2013-09-03, 20:23   #536
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:

Niesamowite!
Nie cieniować bardziej, są idealne, a jak chcesz dłuższe, zapuszczaj, ale nie cieniuj, przynajmniej na razie.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 20:55   #537
red_tea
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Próbuję ogarnąć ten pierwszy post i wybrać coś dla siebie. póki co myłam czym popadnie, teraz spróbuję wybrać coś z listy. Może przerzucę się na odżywki myjące no i spróbuję je poolejować Zobaczymy jak to przyjmą.

pochwal się efektami

Hm szczerze to o tym nie myślałam. Trochę się boję fryzjerów tak szczerze jak idę to jak już naprawdę mam zniszczone końcówki, chociaż wiem, że to błąd.. Po prostu u mnie chyba nie znajdę dobrego fryzjera do loczków... Chciałabym choć raz wyjść od fryzjera z moimi kręconymi włosami a nie naciągniętymi na szczotce, albo szopowatymi
haha dokładnie zgadzam się ze wszystkim!

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42589266]Moje. Tylko zdjęcia takie średnie. Pierwsze 2 z kamerki, drugie 2 brat robił, ale jakoś aparatu nie opanował i wiał wiatr.

Przed myciem tonik przeciwko wypadaniu, olej ze słodkich migdałów, mycie jakiś różowy ziaji szampon, odżywka kallos mleczny+ maska alterra granatowa. b/s joanna natura, żel z natury. Plunking, schnięcie naturalne.

Mama dzisiaj się wybierała do fryzjera i mnie chciała razem zaciągnąć Ale nie dałam się[/QUOTE]
o jaaaa oddawaj mi te włosy, ale już!

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ratunku, ostatnio mam okropne włosy W ogóle nie chcą się kręcić A było już tak dobrze! Naprawdę, w sierpniu miałam chyba najlepszy skręt w życiu i zero puchu. Niestety próżność zwyciężyła i na nadchodzące wesele zafarbowałam odrosty farbą niby profesjonalną L'Oreal Majiblond. Tylko odrosty! I jeszcze zaczęłam olejować przed każdym myciem! Farba wyszła super, na wesele piękne loki, które spryskałam lakierem Potem użyłam SLS do mycia i miało być dobrze. I od tego czasu było coraz gorzej. Skończył mi się Garnier AiK i w swojej naiwności kupiłam Garnier z morelą czy coś. I jeszcze skończył mi się czas na wielogodzinne maski z żółtkiem. Reszty pielęgnacji nie zmieniłam (!), a efekt jest taki, że mam kompletnie napuszone siano na głowie, w dodatku połowa włosów jest prawie całkiem prosta.... i są strasznie suche.

Używam teraz:
olejowanie na noc olej ryżowy lub arganowy
szampon Alterra z kofeiną na zmianę z myciem balsamem Potters z aloesem.
ten nieszczęsny Garnier https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...migdalowy.html [nie kupujcie!!!]
na zmianę z maską drożdżową babci Agafii
jakiś lotion ziołowy wzmacniający też Babci Agafii jako wcierka
Joanna Len i rumianek b/s
żel lniany
żel Mrożący (nagle nic nie daje)

pomóżcie, co robić? Co może być przyczyną? Farba, odżywka, pogoda?
skąd ja to znam (pogrubione)... a co do przyczyny, to może spróbuj zastąpić maseczki z żółtkiem jakimś innym źródłem protein? z Twojego opisu wywnioskowałam, że właśnie brak protein może być przyczyną takiego stanu włosów. (jeśli się mylę, niech jakaś Wizażanka mnie poprawi oczywiście).

Cytat:
Oj tam krótkie loczki to też loczki

A foty w codzienniku są, ale wstawię też tu. Myślę, że to co podcięłam będzie widać dopiero po kolejnym ułożeniu, bo to taki w sumie powrót do grzywki. Wczoraj nie byłam pewna czy dobrze zrobiłam, ale dzisiaj wstałam, spojrzałam w lustro i jestem zadowolona

Przyklap na zdjęciach jest wynikiem przyjścia z deszczu.

Moim hitem jest Bielenda Grafitti, ale jeśli ma taką samą siłę jak z Czarną Rzepą to pewnie Ci nie podpasuje. Męska Isana kurzyła mi włosy, strączkowała i strasznie obciążała, jak trafie na coś co będzie działaś podobnie to Ci polecę
piękne włosy

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
Aziddee, jak ja lubię Twoje włosy! Melduję posłusznie - twoje grzywkowe metody, które mi kiedyś podsunęłaś działają, a patent z masowaniem skalpu w celu uniesienia włosów nie raz mnie ratuje!
jakie metody? jaki patent? podziel się wiedzą, zapewne wielu osobom się przyda
Stary 2013-09-03, 21:01   #538
Unelma
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Nie cieniować bardziej, są idealne, a jak chcesz dłuższe, zapuszczaj, ale nie cieniuj, przynajmniej na razie.
Oj, podpisuję się rękami i nogami! Nie cieniuj, będziesz potem żałować (chlip...)
I tak nie na temat - nie stylizuję włosów. Jak na razie mam same niewypały, a mam tyle innych kosmetyków do przetestowania, że aż mi się we "włosowej szafce" nie mieści (na razie zakupom mówię stop ). Co sądzicie o tej decyzji?
Jedyne, co mnie kusi to papiloty piankowe... ech, marzenia
Unelma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 21:06   #539
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_tea Pokaż wiadomość
haha dokładnie zgadzam się ze wszystkim!
niestety, ciężko znaleźć fryzjera, który będzie potrafił obejść się z loczkami jak trzeba
Stary 2013-09-03, 21:12   #540
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez red_tea Pokaż wiadomość
jakie metody? jaki patent? podziel się wiedzą, zapewne wielu osobom się przyda
Nic odkrywczego, ale nawet znalazłam swojego posta ^^

'1. Jeśli nie suszę naturalnie (co robię ostatnio) zawsze suszę dyfuzorem głową w dół.
2. Jeśli nadal mam przyklap (często) to robię masaż skalpu opuszkami przez co włosy unoszą się od nasady.
3. Bardzo często podpinam tukanami.
4. Jeśli zostawiam je schnięciu naturalnemu to inaczej nakładam żel - nie wgniatam od końców w górę tylko przesuwam po całości od nasady i potem dopiero harmonijkuję i plunking. Po zdjęciu koszulki mam już uniesione, a gdyby mi oklapły to ratuję się masażem i tukanami'

Może się przyda

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości