![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Jak dla mnie nieadekwatny przykład. Raz, że tu była kwestia Boże Narodzenie-Sylwester, więc nie chodzi o wolne dzieci. Dwa - jeśli już rozkminiamy te wolne to w Polsce każdy powinien mieć możliwość wyboru urlopu czerwiec-lipiec-sierpień, bo tylko wtedy mamy ciepło, a nie każdego stać na wakacje w ciepłych krajach.
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Chodzi oczywiście o to, czego chce tzw panstwo.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
A tak poza tym, to tuta Święta i Sylwester to też ferie ![]() Oczywiście w Polsce ferie letnie trwają dłużej, ale i tak dopiero od konca czerwca. Zresztą, jak jeszcze mieszkałam w Polsce i nie miałam dzieci (lub kiedy nie chodziły jeszcze do szkoły) to zawsze brałam urlop właśnie w czerwcu lub we wrześniu, taniej i mniej ludzi, same plusy. A poza tym taki był w pracy układ, bez uregulowan prawnych, że wakacje były dla tych dzieciatych. W Wigilię pracowały panienki a w Sylwestra mamuśki ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-10-25 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#515 |
Zadomowienie
|
Co do wakacji i ferii to jest to zrozumiałe, inaczej jednak moim zdaniem jest w przypadku chociażby Wigilii. Co jeśli bezdzietny pracownik ma rodzinę w innym mieście i musi poświęcić kilka godzin na dojazd do niego, a pracownik-rodzic spędza Wigilię na miejscu? Wtedy niejako skazuje się tego bezdzietnego na samotną Wigilię. W takich sytuacjach moim zdaniem powinny decydować szersze względy, a nie tylko to czy ktoś jest rodzicem czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#517 |
jestę wieszczę
|
Moja siostra ma ozm i to od pierwszego dziecka aż do dzisiaj, już 14 lat
![]() ![]() Domaga się pomocy w kwestii budowy domu i żądała zamiany mieszkania (swoją kawalerkę na nasze trzypokojowe) bo czemu jej dzieci mają mieć gorzej ode mnie, skoro to dzieci i należy im się wszystko ![]() Dzieci mają prawo naszym wczasowiczom w wakacje wrzeszczeć i biegać pod samiuśkimi oknami o 7 rano, bo to dzieci i muszą się bawić. Jeżeli ktoś zwróci im uwagę, to należy wziąć synusia do auta i pokazywać mu jak działa klakson, na wypadek, gdyby ktoś jeszcze ośmielił się spać. Jeżeli synuś 2,5 letni domaga się cycka, należy NIEZWŁOCZNIE wyjąć cyca, bo syneczek chce. Ma zresztą prawo wtedy podnieść jej bluzkę i się dossać ![]() Dzieci mają prawo czasami kopnąć psa, babcię czy mnie, bo to tylko dzieci.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
Ja zrozumiałam z postu Bananalamy, że ona tego cycka wyciąga od razu bez względu na wszystko. Imieniny u cioci, kawiarnia, kościół, urząd - mały coś powie, a ona od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
OZM moim zdaniem objawia się często właśnie brakiem kultury i wygodnictwem. Tylko ja i mój did, a reszta świata jest zła. Pamiętam jedną babę, która wręcz wyrywała dzieciom zabawki na placu zaba w i dawała swojemu, bo chciał akurat tę ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do niej pretensji ani zalu nie mam o to, ze krzyczy. Wiem, ze pewnie tez w jej wieku dawalam matce popalic wiec dlaczego mialabym miec pretensje do dziecka. I dziwi mnie podejscie ludzi, ktorzy nie rozumieja tego, ze kiedys robili to samo. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- [1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43428199]Ja zrozumiałam z postu Bananalamy, że ona tego cycka wyciąga od razu bez względu na wszystko. Imieniny u cioci, kawiarnia, kościół, urząd - mały coś powie, a ona od razu.[/QUOTE] Do kawiarni nie chodzi, a do kościoła chodzi bez dzieci. U nas jak jest np. są święta czy imieniny mamy, dzieciak chce i już cyc ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Według mnie nazwa ozm sugeruje,ze pewne cechy pojawiają się po przyjsciu dziecka na swiat a tak nie jest,jesli ktos był chamem i pasożytem to po urodzenie dziecka moze potraktowac jako dodatkowe 'alibi' ,zasłonę dymną ,kulturalny człowiek nie schamieje dlatego,ze został rodzicem.
![]() |
![]() |
#526 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
![]() Siostra była całkiem normalna, dopóki nie zaciążyła.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co,tak czytam i ni ogarniam,mam córkę w wieku tego dziecka ,tez jeszcze karmię piersią i nie ma potrzeby ssać w ciągu dnia praktycznie,jesli chxe pocieszenia mozna to zrobic w inny sposób,moze zjesc i wypic cokolwiek innego,wyjątek kiedy jest chora,ale wtedy nie chadzamy w odwiedziny. Dziecko 2,5 letnie jest naprawdę kumate,wiele mozna z nim uzgodnic.
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bezdzietni dostaja po dupie za przeproszeniem bo tez skladki placa ale 9 miesiecy dodatkowego "urlopu" zeby sobie polezec przed TV wziac nie moga. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
damn good coffee
|
Wiem, czytałam ostatnio taki wątek. Po zaledwie dwóch stronach ciśnienie mi się baaaardzo podniosło. A stron było prawie 10.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Ja raz napisalam pod taka dyskusja co o tym mysle i zostalam solidnie zjechana, ze dosyc sie taka kobieta narobi po porodzie, tylko, ze przeciez kazda sie narobi ale nie kazda kantuje panstwo i siedzi na lewym L4.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#533 |
Konto usunięte
|
Na wizazu był watek, gdzie dziewczyna PODEJRZEWAŁA, że jest w ciąży, nawet testu nie kupiła, a juz pytala o L4. I nie, nie miała żadnych większych problemów zdrowotnych, które by to usprawiedliwiały.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ale to jednak Świeta i Sylwester, są raz w roku, a nie powtarzają się co 6 tygodni, wiec powinny być inaczej traktowane, tak, żeby każdy mógł jakoś skorzystać, a nie że dzietni biorą urlop teraz, a bezdzietni w następne ferie. Cytat:
Czerwiec ok, wrzesień nie ok, jak stać Cię na urlop tylko w Polsce. Zresztą, myślę że bez sensu jest tu o tym dyskutować, każdy powinien móc wziąć urlop w jednym z tych miesięcy.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-25 o 19:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Dzien dobry. Panie doktorze moge prosic o L4? -A zle sie pani czuje? -Nie, ale chyba jestem w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Zgadzam się.
![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Kiedys jak w szpitalu na dzieciecym lezalam, to na sali przejsciowej lezal pieciolatek, ktory zasypial co wieczor przy piersi matki na oczach praktycznie wszystkich (bo zeby zrobic sobie herbate trzebabylo przejsc przez przejsciowke). W koncu lekarze zainterweniowali i babce wytlumaczyli, ze to nienormalne zeby pieciolatek tak zasypial a ona sie tlumaczyla, ze on bez cycka zasnac nie moze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
chore według kogo? ja sobie nie wyobrażam kp dziecka w tym wieku,ale nie oceniam tego jako chorego,w wielu miejscach na świecie karmione są dzieci starsze niż 3-4 lata,nawet 6-7 latki,to ze u nas karmienie dziecka powyżej roku jest dziwnie postrzegane to tylko i wyłącznie uwarunkowanie kulturowe
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#539 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Myślę, ze relacja matka-dziecko nie jest w tym momencie prawidłowa, coś jak nieodcięcie pępowiny z winy matki.
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-10-25 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.