|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
o dokładnie bo ja mam z tym wieczny problem
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
oj biedna mamuska wszystko na Twojej glowie. a maz to ma fajnie, wychodzi i nic go nie interesuje hehe. brawo za ogarniecie hydrauliki! możesz sobie dorabiać na lewo jak syn spi aaa i o licznikach miałam pisać. u nas tez wymieniali, a był wazny jeszcze kilka lat. napisałam pismo i co? za nowy place 50% |
|
|
|
|
#513 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już podjęta decyzja od piątku idę do pracy, tz brata ciotecznego żona będzie Adiego pilnować, od 3 lat wychowuje córkę i nie ma pracy więc im się każdy grosz przyda. Dziś mój przyszły kierownik jeszcze dzwonił i namawiał na pracę. Nianię znaleźliśmy z trudem, bo jedna z rodziny zrezygnowała, a obiecała...... Rozumiem każdy ma swoje życie, ale kobieta która od 10 lat utrzymuje się tylko z renty siebie i dziecko, nie chce dziennie poświęcić 5 h, oki jej sprawa nie będę na nikim wywierać presji.Hmmm zawód, skończyłam administrację i podyplomowe rolnictwo, większość pracowałam w ubezpieczeniach, a praca będzie w sprzedaży artykułów dla dzieci i niemowlaków. Nie będę pisać firmy bo jeszcze mnie posądzą o reklamę. Ale dobrze im się pampersy sprzedają na allegro ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
bezrobotna i stąd też decyzja o podjęciu pracy, bo druga okazja może za szybko się nie trafić......bo już miałam rok intensywnego szukania pracy i wiem że w moim mieście nie dało to rezultatów ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
mnie smieszy jak mala teraz te kupy robi...bo wcześniej to było slychac i w drugim pokoju
a teraz sa cichacze i to jej wieeeelkie skupienie. czerwona na buzi i znow udaje, ze nic się nie dzieje i znow buraczana |
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to w moim bloku bylo dużo osób które nie miały w ogóle liczników.. No i od niektórych nie dało się wyegzekwować kasy (1 osoba zgłoszona ze mieszka a mieszka-wynajmuje np. 5).. Wiec wymyślili ze trzeba zalożyć zeby wszyscy mieli..Ci co stare mają to też wymienią i będzie wszystko ładnie pięknie.. A ja 2 lata temu liczniki kupiłam funkiel nówka bo kupiłam mieszkanie i tu nie było.. No i za nie musiałam normalnie płacić, za hydraulika itp.. No i mi właśnie wymienili na nowe bo wszystkim wymieniaja ble ble ble ze liczniki należą niby do spółdzielni a ja mam to od licznika.. nie ważne.. a kasa za liczniki idzie z funduszu mieszkalnego, za które pośrednio place, ale wszyscy się na to zrzucają.. wiec jakby mi nie wymienili - de facto na takie same, tej samej firmy sie rozpisałąm... Cytat:
trzymam kciuki!!
|
||
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie dzisiaj endo kazala lykac witamine D. bo w naszym klimacie każdy cierpi na jej niedobor i trzeba sobie suplemetowac. powiedziałam, ze lykam te dla karmiących i tam pewnie jest tak jak i jod...ale doszla do wniosku, ze pewnie jakas mala dawka i żeby sobie jeszcze dodatkowo zafundować
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-11-06 o 21:41 |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słychać fali ale stękanie za to i ta purpuraco do wit d, ja daję podwójną dawkę odkąd małemu sie główka zaczęła pocić i daję rano i wieczorem
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a probowalas polozyc go bez? az tak często się budzil?
|
|
|
|
|
#519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
stęka lepiej niż ja czasami nawet dźwiekowo i zauwazyłam, że jak wexmie się ją do łazienki, usiadzie na WC i zacznie stękać to rechocze tak ,że aż sie dusi ![]() [QUOTE=diabli;43600037] Cytat:
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#521 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skorpiony są wredne, ale jak ktoś im na odcisk naciśnie....mamy też dużo pozytywnych cech, tylko one się za bardzo nie przebijają przez te negatywne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Elusiek ja bym brała tę robotę. Gdybym teraz dostała zadowolającą propozycję, to bym brała, a tak...pewnie będę planować rodzeństwo dla Mieszka Ja, która tak się zarzekała po porodzie, że nigdy więcej A tak BTW to w jakim zawodzie pracujesz? Pochwal się ![]() Ada ryba+skorpion to najlepszy układ dla tych znaków ![]() Budyniek witaj, fajnie piszesz, ale biednej Innocence nieźle pojechałaś (chociaż ja czułam, że to tak się skończy) ![]() Idę spać. Zazdroszczę Wam dzieci, które przesypiają całą noc. U nas po zmianie czasu pobudka o 4, a wieczorem walka o zaśnięcie. Także nie mam już za bardzo czasu na forum, ale staram się
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro lubi to czemu nie
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
mój siostrzeniec wcale nie skakal
chyba ze chciał się obrocic to nogami przesuwal po tej dolnej plycie. zastanawiałam się dlaczego to się nazywa jumper, skoro on "siedzi". na 2 fotce ma podlozona mate, ale to dlatego, ze jak walil pietami o plastik to halasowal i pies go podgryzal tak naprawdę on tam miał siedzonko i rekoma przesuwal się jeśli chciał odwrocic się w kierunku innych zabawek. nog uzywal sporadycznie i raczej je przesuwal, a nie skakal. ale może to inny skoczek. |
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie ja nie wiem czy moja wypychała - po kilku dniach sobie przypomniałam że miałam na to zwracać uwagę ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy ale trzeba to policzyć...z pracy skierowali Tż do zusu. A u niego cieżko to policzyć bo on ma różne wynagrodzenie, a nie stałe. Dlatego pytałam jaka jest składka na rmua bo to akurat mamy za każdy miesiąc 2012.
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro oferta sama do Ciebie przyszla to zal byłoby nie skorzystać. trzymam kciuki żeby było tak jak w umowie i zebys była zadowolona, a Adi pokochal swoja nianie. a witamine, nam weszlo podawanie jej w nawyk, bo jest to kolejny rytual podczas planu dnia hehe. zawsze jest kapiel. później mama suszy, tata wynosi wanienke i kremuje. w tym czasie ja daje d i cebion. zakładam pieluchę, pizamke, wkładam mala do śpiworka, no i cycus. a tata robi kolacje o niczym nie da się zapomnieć chodzimy jak roboty...gdybym to sfilmowala to pewnie nagrania nalozylyby się na siebie :P---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:no no. dla mnie to jakiś taki szok poporodowy i lek przed nieznanym hehe. a Macia zdrowa jak bak!
|
|||
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
ja daje witaminę d rożnie raz rano raz wieczorem ogólnie jak sobie przypomnę. A co się tyczy skorpionów owszem są wredne i pamiętliwe przynajmniej ja taka jestem ale jeśli ktoś jest dla mnie dobry to ja dla niego też ,ale jak ktoś mi podpadnie to biada mu!!
![]()
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy wieczor wygląda tak samo? polujecie na moment kiedy maly jest zmeczony, pociera oczka itd. bo jeśli przegapimy ten czas to tez mamy marude...a tak szybko do wanienki i zrelaksowana, pelna po cycu w momencie pada. kurcze chyba zaczne mierzyc ile jej to zajmuje, ale ostatnio już jej nawet karuzelki nie wlaczam (działa podczas cyca), mamy taka pozytywke - ciagne za gwiazdke i sznurek wraca na swoje miejsce. jeden max. dwa cykle i dziecka nie ma. ale Nela to spioch, wiec może dlatego...a rano? wstaje o 4 i buszuje już na całego? kurcze, az się czasem zastanawiam czy z nia wszystko ok mam w domu niemowlę, a zupełnie tego nie odczuwam...wszyscy zawsze straszyli, ze dziecko to kolki, nocne wstawanie, zabki, placze. naprawdę spodziewałam się okresu "zombie", a to wszystko tak płynnie nam wychodzi. czy ktoras jeszcze ma az tak "z gorki" jeśli chodzi o macierzyństwo? bo az mi głupio
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać
mało gadacie nie ma co czytać
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio mamy nowy rytuał zasypiania - tzn w ogóle mamy bo wcześniej Przemek leżał z nami, w pewnym momencie zaczynał marudzić, dostawał smoka i po jakimś czasie odpływał. a teraz przewraca się na boczek, prawie na brzuszek i chce żeby go głaskać po pleckach - głaskam, po buzi głaskam też i szybciutko zasypia. słodkie to
|
|
|
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AAA mój synuś w końcu opanował strach i dziś nam zwiał z pokoju do kuchni zawsze się bal jak nas nie widział a dziś jemy obiad mały czai się koło drzwi za chwile patrze go nie ma a ten śmiaga do kuchni ehh mój łobuz. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-11-06 o 22:05 |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Diabli - ja w ogóle nie wiem o czym Ty mówisz i w ogóle nie wierzę że coś takiego jest możliwe
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- 21 także ja końcówka czyli nie taka bardzo wredna
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wolę nie podawać dokładnych danych bo różnie to bywa. Zawód wyuczony nie ma nic do tego co będę robić a co polubiłam i gdzie pracowałam 1,5 roku przed ciążą, czyli ogólnie pojęty handel
|
|
|
|
|
#536 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
). Dziś jadła rano, tzn, ciumkała, potem ładowałam w nią cycka około 11, wrzeszczała, o 12 łaskawie pociągnęła parę łyków i to by było na tyle aż do 18 - po kąpieli parę łyków i do widzenia. Ja nie wiem, co mam już robić, żeby jadła.Co do mięsa - lubię mieć malutki zapas w zamrażalniku w razie W. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas jest cos takiego co się nazywa opiekun dzienny czy jakoś tak. Tylko tam chyba nie ma rodziców do pomocy. Osobiście nie skorzystałabym z tej oferty. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W moim domu nawet wysrać się nie można w spokojuPochwalę się - dziś przyszło nosidełko ergobaby, bo na takie się w końcu zdecydowałam. Wpakowałam młodą, leży idealnie, ale się małpka zaczęła wkurzać i wrzeszczeć, bo prawie dziś nie spała i ogólnie było dziś do D. Mam nadzieję, że na dworze się sprawdzi. starszą córkę z kolei zarzuciłam sobie na plecy w nim i tez spoko. |
||||||||||
|
|
|
#537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słodziak jak ja uwielbiam jak mój młody leży ze mną na łóżku odwraca się pleckami i go drapię, (jeszcze mu mówię że jest typowym facetem który od kobiety odwraca się plecami ) a on chichoczę, potem całus na dobranoc i sen |
|
|
|
|
#538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy w nocy nie było płaczu a pobudki przed 6 się zaledwie kilka rayz chyb zdarzyły, teraz przy ząbkach trochę marudzi ale bardzo źle nie jest
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Przeważnie robię przy publiczności - leżaczek ustawiony w progu łazienki
W moim domu nawet wysrać się nie można w spokojuja mam to samo hehe Emil czasem robi zemną skończę ja i musze małego przewinąć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

wszystko na Twojej glowie. a maz to ma fajnie, wychodzi i nic go nie interesuje hehe. brawo
za ogarniecie hydrauliki! możesz sobie dorabiać na lewo jak syn spi
Rozumiem każdy ma swoje życie, ale kobieta która od 10 lat utrzymuje się tylko z renty siebie i dziecko, nie chce dziennie poświęcić 5 h, oki jej sprawa nie będę na nikim wywierać presji.

a teraz sa cichacze i to jej wieeeelkie skupienie. czerwona na buzi i znow udaje, ze nic się nie dzieje i znow buraczana

i kręgosłup dostaje w kość
Ślub 27. X. 2012