|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Zaraz zacznę nadrabiać, a w między czasie zapytam się Was: Chce kupić nawilżacz powietrza. Myślałam, że się obędziemy bez niego ale jednak chyba nie:/ Pan w sklepie mi powiedział, że najlepsze są takie które mają jakąś tam grzałkę i wydzielają ciepłą parę, i że przy dziecku tylko takie on poleca. Niestety nie miał takich na stanie i nie mogłam pooglądać. Wiecie coś na ten temat czy robił mnie w bambuko;P?
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
jest jeszcze jedno badanie, na przeciwciała, ale nie ma szans żeby było darmowe, cały cykl badań kosztuje ok. 800 zł. ja robiłam je kilka lat temu i wyszły na granicy, więc jakby Przemkowi też tak wyszło to nadal byśmy byli w lesie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witamy
mam znowu zapalenie piersi. Nie radzę sobie z przerwami w karmieniu na zupę czy deser. Za duzo pokarmu produkuję, muszę chyba nabyć bromergon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że nurofen pomógł, jest duuużo wygodniejszy od czopka, małemu nawet smakuje i zasysa truskawkowy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Mysia - ale fajny filmik z nurkowania
![]() co do staników to Kelly, Tokio i Vienna jeszcze są takie sztywniejsze (ale sary mama nie miała). Mała zasnęła idę coś ogarnąć ![]()
#427 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj pierwszy raz zrobiłam małemu mleko w niewyparzonej butli ![]() ![]() ![]() No i skusiłam się, żeby dać mu banana (nie ze słoiczka). Smakował mojemu żarłokowi niesamowicie. Dziewczyny, a czy któreś z Waszych dzieci jeszcze ulewa? Bo my mamy z tym problem... Próbowałam dodać trochę kleiku ryżowego do mleka, ale młody pluje na kilometr. Nutritonu się trochę boję (za dużo dziwnych składników). Przeczekać? ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
My kupiliśmy ostatnio, ale... osuszacz... |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
super nurek ![]() Wczoraj wypatrzyłam u Adiego że górna dwójka zaczyna wychodzić, dziś doszły jeszcze górne jedynki, jak tak dalej będzie za tydzień moja pirania będzie miała 5 zębów już ![]() Dziewczyny mam dylemat, pisałam kiedyś że jak Adi miał 3-4 miesiące dostała propozycję pracy, ale ją odrzuciłam ze względu na wiek młodego. Ale wczoraj zadzwonił do mnie facet z innej firmy i poszłam na rozmowę, i kurcze znowu mam propozycje pracy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy nawilżacz powietrza bo strasznie sucho mamy od kaloryferów jak grzeją
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Elusiek, ja bym brała pracę. bardzo fajne warunki, a jak od stycznia w domu to już w ogóle. kiedyś i tak musiałabyś pójść do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy nawilżacz polecany na tym forum http://www.eldom.eu/pl/products/humidifiers/nu5_eldom
![]() |
#432 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Nie zdążyłam dobrze ogarnąć mieszkania a mój Biedny Żuczek wstał. Poprzytulaliśmy się troszkę, poleżał mi na klacie, ale marudził. Więc ululałam go znowu i śpi w wózeczku..
CHOLERA !!!! DOMOFON... na szczęście się nie obudził ![]() --> może teraz będzie mi dane nadrobić ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie wiem? plastikowe okna? dobre ocieplenie? nasz dom ma kilka lat Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wyspałam się ![]() tylko raz w nocy użyłam suszarki:P vil- szkoda,że wyniki nie wyszły jednoznaczne... ja bym czekała jeszcze z tym glutenem np do 10 miesiąca.. a potem stopniowo wprowadzała i obserwowała reakcję lonely- biedny Wiktorek.. pewnie ząbki go męczą ![]() niestety naszemu nadal ból dziąsełek dokucza, ale jest już lepiej dzisiaj pół godziny spokojnie bawił się na macie szeleszczącą książeczką i opakowaniem chusteczek higienicznych ,także jest lepiej ![]() teraz śpi... ale zasypianie było straszne.. wił się ,prężył i płakał,całe szczęście suszarka pomogła... ![]() jak się obudzi to dam mu szpinak, a potem idziemy na spacer w chuście ![]() klarites- Wojtuś nadal ulewa... raz więcej raz mniej... czasami praktycznie w ogóle... a czasami chlusta..nie ma reguły Nutriton kiedyś dawałam,ale raczej nie widziałam efektu ![]() sharp- biedna Karolcia ![]() ![]() i oczywiście ![]() patrzyłam na fotkę Adasia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
Agnes- współczuję zapalenia
![]() chcesz przestać karmić piersią? a powiedz.jak dajesz Młodej deserek to cycka też chce? moje cycki też w dalszym ciągu się przepełniają, ale jakoś daję radę --- ooo W się obudził . miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam przerw zupkowych, mam tylko przerwę nocną a czasami robi mi się klucha, ale tylko w 1 piersi. Pierwszy raz miałam jak było wszystko ustabilizowane bez słoiczków. To chyba taka predyspozycja a nie dodatkowe jedzonko.
#439 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie mieć sucho w domu, zawsze chciałam mieć nawilżacz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Szlag mnie trafi z tym becikowym!!!
Posialiśmy gdzieś zaświadczenie z zusu i jeszcze muszę jechać 60km po moje zaświadczenie o zarobkach bo mam brutto a ma być netto,a szef musi mi to podpisać!! Oni na prawdę chyba liczą że zrezygnuję z tej kasy ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Ma może któraś wzór wniosku do zusu o tą składkę zdrowotną 9% albo wie gdzie go znaleźć?
#441 |
Zakorzenienie
|
Elusiek widać, że chcesz pracować także ja bym chyba brała na Twoim miejscu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
bardzo powoli przymierzam się do zakupu łóżeczka turystycznego (przyda się na nasz wyjazd w marcu i przyszłoroczny sezon wakacyjny). poleci któraś coś, bo póki co jestem w temacie zielona
![]()
#443 | |||
Wtajemniczenie
|
Elusiek ale Ci fajnie, że praca sama do Ciebie przychodzi
![]() Oczywiście brałabym bez zastanowienia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie też zazwyczaj atakuje prawego cyca.
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nutriton bardzo polecam. bardzo! zalety wg mnie 1. Nie ma zbyt wiele kalorii, więc nie podnosimy kaloryczności posiłków(w przypadku rodzinnej skłonności do nadwagi jest to dla mnie istotne), 2. możemy sporządzić dowolną konsystencję. 3. jest dość ekonomiczny. 4. jest na bazie chlebka świętojańskiego, składniki są jak najbardziej dobre i łatwostrawne. Polecają do dla dzieci z refluksem, skrzywieniem przełyku i sporymi kłopotami. 5. Nie zmienia smaku mleka (organoleptycznie sprawdzone). 6. Eliminuje ulewanie praktycznie do zera! jeśli sie ulewa to taki ala budyń lekko ścieka boczkiem, a nie ma chlustania wcale. WCALE! jako mama rzygacza bardzo to doceniam wady w moim odczuciu: -trzeba bardzo dokładnie mieszać, bo potrafią zostać grudy dość często. -mimo wszystko jest dość drogi. ponad 20 zł. Wprawdzie sypie się go mikrołyżeczką, ale o ile przy osesku starcza na bardzo długo, to już przy większym dzieciu jest mniej ekonomicznie. - zalecane dawkowanie to (o ile dobrze pamietam) dla dzieci 1 miarka/90ml<4m i 2miarki/90ml>4mies. Więc teoretycznie nasze dzieci powinny dostawać około 4 miarki (w posiłku 180 ml). ale spokojnie wystarczą dwie, albo 1,5 i nie mamy kłopotu z ulewaniem. - trzeba albo zakupić grubsze smoczki, albo mieć dziecia, który je szybko. Zagęszcza po kilku minutach, więc często pod koniec jest kłopot z zassaniem resztek. - Jest dość trudnodostępny. można kupować tylko w aptekach, a w większości i tak go nie ma. ja zamawiałam z aptek DOZ i odbierałam w mojej aptece, inaczej nie mogłam nigdzie znalezc. Nie ma co się go bać, naprawdę! zwłaszcza u osesków bardzo polecam, bo jakoś nie wyobrażam sobie obciążania maleństwa kleikiem, skoro mam niskokaloryczny, lekkostrawny, naturalny zagęstnik. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Puchatku mogę zrobić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Rozeznanie
|
Elusiek85
ja mogę polecić prywatny żłobek. Wiem jakie są normy, my się nie chcemy rozdrabniać i idziemy tylko i wyłącznie w przedszkole, ale normy dla niemowląt są baaardzo wyśrubowane. Więc nie jest to takie złe rozwiązanie. A poza tym dzieci bardzo fajnie się rozwijają w grupie rówieśniczej! widzę po dzieciach koleżanek, które gdy dostały towarzystwo to zaczęły piorunem się uczyć nowości! Tylko zwróć uwagę na to, czy żłobek ma stempel ministerstwa! bo jeśli nie ma to może być pseudożłobek, bez kontroli sanepidu czy straży, a te ze stemplem muszą spełniać normy. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
albo mechaniczna albo naturalne ciągi. wilgoć bierze się w domu z braku wentylacji. Gotujemy, chuchamy, bierzemy kąpiel. i woda się skrapla na ścianach, włazi w tynk, włazi w ściany, jeśli nie ma którędy uciec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takiego rzygacza, że hej. Dziewczyny zresztą wiedzą. było podejrzenie zwężenia odźwiernika i refluksu. Na szczęście na USG nic nie wyszło. Leki na refluks powodowały wymioty, więc zacisnęliśmy zęby i czekamy na poprawę, która już jest. Teraz to już nie ma sensu nic podawać bo je gęste posiłki - rano jaglaną, obiadek i deserek, więc i chlustanie się skończyło a zostało ulewanie np po napiciu się wody, albo wylatuje jej to co zjadła jak lezy na brzuchu taka gęsta popa. A zatrudniacie jakąś przedszolankę czy ktoś z zwykstałcenia jest czy jak ?
![]() |
#448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...664176344.html tylko inne kolory a u mamy stoi takie zwykłe: http://allegro.pl/kojec-lozeczko-tur...673265901.html jak na krótki wyjazd też świetne, nie ma co przepłacać, zwłaszcza że już nie będziecie potrzebowali dodatkowego poziomu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpowiem Ci tylko, żebyś szukała już bez tej wkładki wyższej, może będzie coś tańszego, bo ona ma ograniczenia na kg. Według mnie łóżeczko się prostu składa i rozkłada (o ile się dokładnie przeczyta instrukcję) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już wiem czmeu młody marudzi znowu:/ druga jedynka dolna prześwituje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.