|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
W drugiej ciąży chorowałam na cukrzycę. Cukrzyca oznacza przymus jedzenia o stałych porach. Z powodu tego, co widziałam u nas w poczekalni w labku i z powodu tego, co tu same piszecie - nigdy nie poprosiłam o to, żeby mnie ktoś przepuścił, bo muszę zjeść (to była jedyna sytuacja, do której byłam uwiązana czasowo, resztę załatwiałam "pod" moje posiłki). Wolałam jeść idąc z przychodni niż się stresować, czy jakiś dziad mi dowali czy nie - w końcu nie wyglądałam na bardziej schorowaną od niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Konto usunięte
|
Sytuacja sprzed chwili. Glowna bohaterka stoi pare osob przede mną. Autobus. Godziny szczytu. Przystanek k 3 uczelni. Osob milijon. Nie ma jak die ruszyc.
Zatrzymuje sie. Doslownie wpiepsza sie matka z gondola i zaczyna sie drzec, czemu ludzie się nie posuna (gdzie?) bo ona wsiada Z WOZKIEM! ALBO NIE WYSIADA I INNYM POJADA! PRZECIEZ WIDZA ZE ONA JEST Z WOZKIEM! ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Aktualizacja: facet, ktory jest z pania od wozka "moze wysiadziemy i sie przejdziemy. Juz blisko, a nie bedzie takiego scisku" "NIE! Nie dość, ze Z WOZKIEM JESTEM TO JESZCZE MAM ISC?!" |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego pisałem już że czasami wózek w autobusie to jakiś obłęd. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2015-01-22 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Konto usunięte
|
Ale ja naprawdę nie mam nic do pierwszeństwa kobiet w ciąży w miejscu pierwszeństwa. Ale jeśli stoję w kolejce, a tu
a) wbija przede mnie lasencja "jestem w ciąży i dlatego mogę a w ogóle mam w dupie co sądzisz, ale jestem w ciąży i mi się należy" B) stoi za mną laska w ciąży i wzdycha, prycha, jęczy, śmęczy, kwęka i stęka zamiast po ludzku powiedzieć "czy mogłabym skasować swoje zakupy pierwsza bo źle się czuję" - tym bardziej bym takiej nie ustąpiła. Ludzie, jak miałam skręconą kostkę i musiałam jeździć autobusami, to nie stawałam nad kimś i nie mówiłam "złaź z tego siedzenia bo mi się należy bo mam skręconą kostkę" ani nie sapałam i nie stękałam, tylko podchodziłam do jakiejś osoby i mówiłam "przepraszam, czy mogłabym usiąść? Mam skręconą kostkę" i ludzie normalnie wstawali, ja dziękowałam i koniec polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Konto usunięte
|
O. Wlasnoe wsiadl z mama na oko 3 latek. I ten maly bąk mnie dla odmiany rozsmieszyl. Trzyma sie rurki i pokrzykuje (ale nie ze zlosci): przepraszam wszystkich panstwa ale POMOCY! xd
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
No a ja byłam świadkiem sytuacji, gdzie dziewczyna w ciąży kulturalnie poinformowała kolejkowiczów, że musi wejść pierwsza, bo robi takie badanie krwi, które trzeba powtórzyć w odstępie 2 h (obciążenie glukozą, zresztą nie tylko w ciąży się to robi) i wcale nie obyło się bez komentarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49879341]No a ja byłam świadkiem sytuacji, gdzie dziewczyna w ciąży kulturalnie poinformowała kolejkowiczów, że musi wejść pierwsza, bo robi takie badanie krwi, które trzeba powtórzyć w odstępie 2 h (obciążenie glukozą, zresztą nie tylko w ciąży się to robi) i wcale nie obyło się bez komentarzy
![]() A jak się to ma do tematu? Przeciez nikt nie napisal, ze stacze kolejkowi zawsze sa super, wystarczy poprosic. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Konto usunięte
|
Ano tak się ma do tematu, że wszyscy piszecie, że wystarczy kulturalnie poprosić - jak widać nawet kulturalne i, co istotne, zupełnie uzasadnione prośby nie spotykają się zawsze ze zrozumieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Konto usunięte
|
No właśnie, ludzie pogadają ale wpuszczą.
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Konto usunięte
|
Ja wpuszczam bez problemu osobę, która poprosi - nieważne czy źle się czuje, jest w ciąży, czy się spieszy na ostatni pociąg. Irytują mnie osoby, które na zwykłą prośbę odpowiadają niemiłymi komentarzami. Można być sfrustrowanym długim czekaniem w kolejce, ale bez przesady, trochę uprzejmości nie zaszkodzi. Czasami rzeczywiście nawet jak już wpuszczą, to można się nasłuchać okropieństw i się odechciewa bycia miłym i kulturalnym...
Tylko właśnie jak ktoś się bezceremonialnie wpycha i narzeka, że ludzie są beznadziejni, to też nie mam ochoty takiej osobie ustąpić. Tak mi się przypomniało, ale to nie o ciężarnych ani dzieciach. Kiedyś kumpela jechała autobusem świeżo po poważnej kontuzji kolana, nie mogła nogi w żaden sposób obciążać, ale u mnie na uczelni nie wszyscy wykładowcy są wyrozumiali, więc musiała się na kolokwium doczołgać. Jedyne miejsce w autobusie było miejscem dla niepełnosprawnych, ale nikogo niepełnosprawnego w autobusie nie było (a jak ktoś był, to już siedział ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jechałam sobie coś załatwić do centrum mojego miasta, było gdzieś przed południem, okolice maja. Emeryci jadący do lekarza albo na zakupy, studenci na zajęcia, uczniowie do szkoły, itd. no armageddon. Ścisk jak jasna cholera, że prawie nie ma czym oddychać, do tego dosyć parny i ciepły, słoneczny dzień. Ja, przyklejona do okna, modle się,żeby troszkę się poluźniło, bo zemdleję. Nagle na przystanku otwierają sie drzwi i słychać krzyk: -Proszę się rozejść, bo chcę wejść z wózkiem!!!! Ktoś z pasażerów: - Nie widzi pani, że jest ścisk? Nie zmieści się pani z wózkiem! -Proszę się przesunąć, bo tam jest miejsce dla wózka! (kocham ten argument, pojawiał się tu już wielokrotnie ![]() No to Ci biedni poutykani jak sardynki ludzie, zaczęli na siebie jeszcze bardziej napierać,żeby upchnąć mamusię i jej wózek, zajęło 10 min, nim wszyscy się rozlokowali. Klnęłam pod nosem, ale dobra, jedziemy. Przejechaliśmy dwa przystanki i słychać na cały autobus- "Proszę mnie wypuścić, bo chcę wysiąść!!!!" ![]() No żesz k....a, ja p......e! ![]() ![]() Może te dwa przystanki rzeczywiście nie należą do najprzyjemniejszych na spacer, bo prowadzą koło drogi. Ale raptem piętnaście minut spaceru nie zabiłoby tej pani ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zrobił mi dzień dzieciak wtedy ![]() ![]()
![]() |
#522 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Nie tak dawno jechałam autobusem, już późny wieczór, widać że ludzie zmęczeni po pracy i wsiadła matka z takim 3 latkiem na oko. W pewnym momencie dziecko zaczęło śpiewać kolędę (dzisiaj w Betlejem), ale tak zabawnie, po swojemu, swoimi słowami, jak nie znało słowa to improwizowało ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Takie szkraby są super. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Konto usunięte
|
Poza tym, żadna nie mówiła, że kupowanie ciuszków dla dzieci to taka frajda! Kupiłam 6 par skarpetek i czapeczkę, i im więcej kupuję tym większą mam radość.
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Konto usunięte
|
Tinker, bo jeszcze Ci się własnego zachce
![]() Mnie też to wciąż sprawia frajdę, choć powinnam być już przyzwyczajona. Każde zakupy i tak zawsze kończą się w sklepie/na dziale dziecięcym ![]() I robię coś, czemu się mocno przeciwstawiałam, jak nie miałam jeszcze dziecka - stroję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Konto usunięte
|
Hahahahahahaha nie
![]() ![]() polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49883302]Tinker, bo jeszcze Ci się własnego zachce ![]() Lepiej nie ![]() polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na osiedlu nieduzy samoobslugowy sklep spozywczy. Bylam juz na koncowce ciazy i nie czulam sie super ani na robienie zakupow ani na stanie w kolejkach. Bylam po jedna rzecz, bo zabraklo. Jak na zlosc duza kolejka. Pytam czy pierwsza osoba w kolejce mnie przepusci, bo ciezko mi stac a mam tylko jedna rzecz i ze to tylko minutka. "Trzeba bylo w domu siedziec a nie zakupy robic". Nie ukrywam, ale zrobilo mi sie przykro. Przyszla druga pracownica i obsluzyla mnie przy drugiej kasie mowiac, ze chamow jest niestetg pelno.
![]() |
#529 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Odniose sie jeszcze do wczesniejszej rozmowy.
O miejsce w kolejce nie prosilam bo jakos na poczatku ciazy weszlam do miesnego gdzie tez byla kolejka, od razu mnie odrzucilo i zemdlilo bo strasznie wtedy reagowalam na surowe mieso. Poprosilam o ustapienie miejsca w kolejce, uslyszalam ze taki argument ze w ciazy sie jest to kazdy moze sobie wymyslic, reszta ludzi stala i patrzyla jak na kretynke. Brzucha jeszcze nie mialam. Zniechecilo mnie to bardzo i odpuscilam temat. W widocznej juz ciazy z wielkim brzuchem latem nie raz robilam pozniej zakupy i obojetnie kto by przede mna nie stal to kazdy udawal ze mnie nie widzi ![]() ![]() A do laboratorium nauczona doswiadczeniem ze kazdy pilnuje swojego miejsca w kolejce jakby od tego zalezalo jego zycie po prostu wchodzilam i mowilam ze jestem w ciazy, wchodze bez kolejki. Tyle. Nie prosilam o cos co mi sie nalezy bo kartka na drzwiach wisi jak byk kto ma pierwszenstwo. Nie zdziwilabym sie jakbym sie spotkala z odmowa a wtedy juz by iskry szly ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Poza tym czytajac ten watek tak sobie mysle, ze normalna osoba nie traci mozgu z chwila urodzenia dziecka. Jak ktos mial nierowno pod sufitem jeszcze zanim zaszedl w ciaze to po ciazy nic w tym temacie sie nie zmienilo. Te przyklady ktore tutaj kazdy podaje to przyklady po prostu glupich ludzi, z macierzynstwem nie ma to nic wspolnego... |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Tak serio...
A moja reakcja na kielbase w ciazy byla taka ze potrafilam zwymiotowac na ulicy jak gdzies poczulam rzeznika :P ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Ogolnie mam wrazenie ze dla spoleczenstwa nie masz brzucha to nie jestes w ciazy a dla wielu kobiet to poczatki sa najgorsze. Za to jak juz urosnie ci ten nieszczesny balon to najlepiej zebys w domu siedziala a nie zakupy robila jak sie zle czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#535 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A do takich wniosków doszłyśmy już gdzieś pośrodku I części ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zakorzenienie
|
a to mnie w pierwszej czesci nie bylo :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||
Konto usunięte
|
Jestę jasnowidzę!
Cytat:
Cytat:
czyli Zuken, jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu ukraść krowa to źle? Stoisz w kolejce do lekarza, i nagle przychodzę ja, honorowy dawca krwi i dawca szpiku kostnego. Wbijam przed ciebie i mówię "jestem honorowym dawcą krwi, wchodzę bez kolejki" i co, nie burzysz się, nie denerwujesz, tylko grzecznie mówisz "oczywiście, proszę bardzo"? Czy wylatujesz na mnie z twarzą i twierdzisz, że jesteś w ciąży, to masz bardziej pierwszeństwo niż ja mam pierwszeństwo? Po czym będzie się rozpoznawało kto ma większe pierwszeństwo? Żołnierz niezawodowy, kombatant, honorowy dawca krwi i kobieta w ciąży - kto ma większe pierwszeństwo? Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2015-01-23 o 06:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Historia lekko przerazajaca, ale mnie uderzylo Cos zupelnie innego - dlaczego w takich sytuacjach brak pomocnej reki innych ludzi, troche wiecej zyczliwosci wobec siebie.
![]() |
#539 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ten to nie rozumiał, że w kolejce do ginekologa są osoby, które naprawdę źle się czują. Ja zlatywałam z krzesła, babka obok mnie nerwowa tłumaczyła mężowi, co robić z niemowlakiem, bo jej się siedzenie w kolejce przedłuża, a pani pm olała wszystkich ciepłym moczem i wlazła pierwsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Konto usunięte
|
No ja nie wiem, może dlatego, że dziecko ma matkę, która jest za nie odpowiedzialna? Czaję, że w sytuacji kiedy pociąg jest bardzo blisko trzeba się rzucić i ratować dziecko (jak każdego innego człowieka) ale nie czaję odpowiedzialności zbiorowej i "dlaczego nikt nie zareagował". Czy ja, ty, i wszyscy inni są od pilnowania cudzych dzieci? Nie. Niech nabiorą popularności szelki dla dzieci i nie będzie takich problemów.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.