|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
I o to mi chodziło. Obrzydza mnie widok czyjegoś tyłka wystającego spod rajstopowych pseudo legginsów. I nie wazne czy na tyłku 100 kilowym czy 40. Legginsy to nie spodnie i powinno się umieć je nosić.
takie jest moje zdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Dla mnie te leginsy to plaga.. prześwitujące, cieniutkie, podkreślające cellulit na udach i w dodatku krótkie.. no jak można nosić krótką bluzkę do legginsów, przecież to jak rajstopy
![]() przecież też ważyłam 30kg więcej, nosiłam czarne spodnie rurki z kieszeniami na tyłku, a nie leginsy z tyłkiem na wierzchu. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2015-03-17 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Patisia dokładnie, ja tez nosiłam jeansy mając 90 kilo ( do porodu ).
Teraz ubiorę nieraz, ale bluzka musi przynajmniej krok przykrywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, jeszcze krok na wierzchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny potrafi czy nie potrafi kupic... mnie chodzi o to, ze nie wiem jakby czlowiek byl ubrany nie mam poczucia, ze chce mi sie na jego widok rzucic pawia. po prostu...
#516 |
Zakorzenienie
|
A mi się po prostu nie raz chce. Nic na to nie poradzę, jak mnie takie coś obrzydza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście ja też pilnuje płatności - ale i tak zawsze coś wywinę ![]() ![]() Co do tych legginsów - to mi właśnie chodziło o ewidentnie za małe plus do tego kuse góry ... Najlepiej do tego ocz...ny wzór. Wystające stringi i boczki wylewające się z zamałych biodrówek to tylko inna odmiana tego samego problemu... Tutaj akurat w sieciówkach nie brakuje naprawdę dużych rozmiarów, często są poprzeceniane - a po opisanych "stylizacjach" widać że po prostu nie były przemyślane (a nie ze z braku kasy). I właśnie to mi przeszkadza - bo nawet ważąc dużo można ubrać się z głową i za nie wielką kasę. Ja też w ciąży ominęłam i dresy i legginsy. Teraz myślę o nowych dresach do biegania (edit: myślałam/pomyślę jak będzie kasa). Tymczasem poprawiłam sobie humor bo wytargałam pudło z ciuchami (odkładanymi w ciąży) i mam kupę "nowych" ciuchów... Okazuje się że dysponuje rozmiarówką od 38 do 42 ( trafiają się i 36 i 44 ale sporadycznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam motywację - i dobrze bo choć po 12 zjadłam solidne drugie śniadania to już bym obiad szamała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sprawa leginsy jestem zmuszona je nosic gdyz jestem niska 156cm, w pasie mam ponad 120cm, waze ponad 90kilo i w zadne jeansy ani spodnie na guzik nie ma opcji zebym sie zmiescila wiec dla niektorych leginsy to jedyne bardziej designe wyjscie niz dresy czy meskie spodnie. Tyle w temacie z mojej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Ja też noszę leginsy i tylko leginsy czasem z kieszeniami ala spodnie a najczesciej zwykle, ale zawsze noszę tunikę, nie mogłabym mojego wielkiego tyłka wystawić na widok publiczny
![]()
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bede piec dzis chleb. Ciasto ma byc takie zbite, nie lejace? Jak lyzka mieszalam to ciezkie bylo w mieszaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Ja swego czasu nosiłam prawie codziennie różne legginsy, wprawdzie nigdy cienkie, ale zdarzyło mi się i z krótką koszulką
![]() Bakus a o coś Cię chciałam zapytać. Bo tak ostatnio dużo łóżkowych tematów poruszyłyśmy i jestem ciekawa, czy Ty zawsze byłaś taka otwarta? Chodzi mi o to, czy nie masz kompleksów związanych z wagą, tzn jak Cię postrzega partner w takich sytuacjach?
#524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=SzaraMyszka90;50688 920] Mnie dresy też nie podeszły, ale to dlatego że nie lubię się wyróżniać No i opinają łydki, a jakie mam łydki to wszystkie wiemy /QUOTE]też mam łydziory-pudziany ale o dziwo wyglądaja w tych spodniach całkiem fajnie, wręcz bym powiedziała szczupło ![]() Cytat:
![]() A tu się z tobą nie zgodzę co do grubasów i obcisłych ciuchów. Czasem panuje jakaś fobia rozmiaru...mam sporą koleżankę i czasem z nią chodzę na zakupy. I kurde...to taki typ, że nie weźmie się za siebie, nic ani diety, ani sportu, więc siłą rzeczy tyje, bo pojeść lubi...no ale jak kolejne 5 kg jej przybędzie to nie weźmie rozmiaru większego, tylko ciśnie się w ten co nosiła poprzednim razem jak byłyśmy na zakupach. I nic nie daje tłumaczenie, że luźno, wygodniej i po prostu lepiej...nie..ona miała rozmiar 48 więc nadal kupuje 48 mimo, że powinna brać 52. A są w Wawie sklepy z ładnymi ciuchami i w normalnych cenach nawet w takiej rozmiarówce, więc to nie kwestia kasy, czy rozmiaru, tylko no...psychiki?! samooszukiwania...nie wiem Cytat:
![]() I do tego okulary zsunięte na końcówkę nosa...no koleś poraża mnie swoim obrzydlistwem, a przecież koszule ma czyste, nie śmierdzi. Ale naprawdę oddać go do byle sklepu gdzie dostałby spodnie w swoim rozmiarze i koszulę, ostrzyc i okulary dobrać i byłby no..nie przystojny to nie byłby nigdy z tym brzucholem, ale były znośny. normalny, przeciętny. Ale on woli nosić za małe ubrania...czemu?! A co do legginsów- mnie obrzydza widoczne krocze. Druga rzecz która mnie odpycha to "dzidzie piernik"- panie w wieku mojej mamy ze spineczkami w kolorze barbie-pink we włosach, w t-shirtach ze złotymi napisami, albo całe w różu, koniecznie w sneakersach (czy jak to się pisze) i pieskiem typu york, najczęśniej figury mają całkiem w porządku, ale za to wywalają bufet na wierzch w przykłusych bluzeczkach i emanują swoją podstarzałą sexualnością wyciągając paski od stringów na widok publiczny- fujj
![]() |
#525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
To ciekawe bo zazwyczaj jednak kobiety przywiązują ogromną wagę do tego, jak wyglądają i nadwaga często powoduje że się wstydzą w łóżku. Ja w sumie jak ważyłam prawie 90kg to w ogóle unikałam zbliżeń, ale bardziej dlatego że się szybko męczyłam i sama się siebie brzydziłam, nie chciało mi się np depilować więc nie czułam się sama dla siebie atrakcyjna. Teraz coraz mocniej widzę, że im więcej ćwiczeń robię (szczególnie na nogi i pupę) tym pewniej się czuję. Tzn wiem, że nawet jakieś bardziej skomplikowane pozycje mogę wypróbować bo się tak szybko nie zmęczę.
![]()
#527 |
Zakorzenienie
|
Ech ależ wywołałam emocjonujący temat . Mnie tam takie kobiety nie obrzydzają - raczej jest mi ich żal/ złości mnie to.... A często widuję duety matka/córka i ten sam style
![]() Ale odnośnie zwrócenia komuś uwagi to sama zastanawiam się jak to zrobić delikatnie - moja mama ostatnio prezentuje ten sam problem co koleżanka L'ambri - powinna nosić większe góry o rozmiar ale tego nie robi... Ona nie jest super gruba - ma taką pechową figurę z zgrabnymi nogami i małym tyłkiem i naprawdę dużym brzuchem ![]() ![]() Poza tym martwi mnie ta sytuacji - bo poza estetyką to otyłość brzuszna jest poprostu niebezpieczna dla zdrowia. Tyle że moja mama wie ze ma za dużo kilo, sama to przyznaje - i nic z tym nie robi. Sama nie wiem - mówić coś czy nie ![]() Tymczasem jakimś cudem dziecko dało mi poćwiczyć (Skalpel 14/30, TR 11,12/30) .. Zdecydowanie lepiej mi się ćwiczy w dzień niż wieczorem. Muszę się chyba zmobilizować do porannych treningów - bo takie ćwiczenia z nasłuchiwaniem czy zdążę czy nie zanim zapłacze też średnio fajne... Ale dziś nie ma opcji bo mąż ma wieczorem wychodne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie wstydzę. Walczę z tym ale jednak myśli potrafią uciekać i myślę o brzuchu że się trzęsie, czy że cycki się rozjeżdżają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Świnko nie do mnie pytanie ale się wypowiem
![]() ![]() Teraz to też ja mam ze sobą problem - po porodzie zostało mi trochę brzucha i rozstępy. Plus blizna. No i trochę kilogramów. Czasem myślę że same dla siebie jesteśmy najostrzejszymi cenzorami. |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Rozeznanie
|
swinka jest wiele pozycji, ktorych nie mozemy robic ze wzgledu na wage ale tez z drugiej strony jest masa innych, z ktroych mozna korzystac bez modyfikacji choc mi bardzo zal, ze nie moge niektorych, a bardzo bym chciala, bo wygladaja ciekawie na zdjeciu i z opisu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Mój tata gada Cioci ze ja to chyba jestem lesbijka bo non stop prychodzi przyjaciolka do mnie cwiczyc
![]() ![]() Pocwiczone dzisiaj ![]()
#532 |
Zadomowienie
|
ale piszecie
![]() sk...wiele to nie, ale ogarnięci ![]() Legginsy - no cóż, trzeba przyznać, że wygodne. Ale do tshirtów to nosiłam tylko jak szłam biegać po krzakach ![]() wróciła mi motywacja dziś! totalnie. Jest to pewnie powiązane z jednym zdarzeniem... Biorę za rogi kolejne 10 kg i mam zamiar je osiągnąć do końca czerwca! I DAM RADĘ! ![]() dzięki, że jesteście ![]()
“It is never too late to be what you might have been.” – George Eliot -13,0 kg 18,4 kg to go. Edytowane przez insane_p Czas edycji: 2015-03-17 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Rozeznanie
|
U mnie też poćwiczone
![]() Mnie tam legginsy na nikim nie obrzydzają... ![]() Ogólnie jak bylam wieksza nie czerpałam zadnych przyjemnosci z kupowania ciuchów. To były dni prawdy ze trzeba cos zmienic ![]() ![]() ![]()
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2015-03-17 o 19:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
W C&A są duże rozmiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Niezle Ashya
![]() ![]() Wiecie co? Jak czytam co piszecie to moja pewnosc siebie leci na leb na szyje. Pal licho legginsy. Nie zdawalam sobie sprawy jak grubasy obrzydzaja, szczegolnie inne odchudzone grubasy. Zyjcie i dajcie zyc innym.
#536 | |
Rozeznanie
|
wyjatek... a sa dla panów? Raczej nie.
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Marta tak z tą:P nie ma to jak rodzinka
![]() Mnie to denerwują wszystkie laski co w każdej sytuacji wyglądają jakby się z okładki magazynu urwaly ![]() ![]()
`Jedyna niesłuszna w niej rzecz to to, że zapomina ile jest warta..` Edytowane przez Ashya_ Czas edycji: 2015-03-17 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam udawać, że mi takie widoki się podobają? Nie, nie podobają i już. Mogę napisać abyś też żyła i dała żyć osobą które nie lubią dup w rajtuzach. Ile osób tyle opinii. Nie mam nic do osób, które akurat jako otyłe ubierają się tak, ja po prostu tego nie rozumiem. Wiem, ze są ludzie, którzy kochają swoje ciało w rozmiarze XXL, spoko. Niech kochają. Ale jednak większość nie lubi się w tym wydaniu, a jednak je eksponuje. I tego nie rozumiem. Zyjemy w czasach kiedy małym kosztem można się fajnie ubrać, są lumpy, są sieciówki ( w H&M też mają duże rozmiary, w New Yorkerze też ). Więc dla mnie brak dostępności czy kasy nie przemawia. Poza tym tak jak pisałam porządne legginsy i dłuższa bluzka i od razu strój wygląda fajnie, nie ważne ile się waży. Ale jeśli się komuś nie chce, to najłatwiej powiedzieć że nie ma co ubrać, naciągnąć ścierkowate rajty na dupę, bluzkę sprzed 10-ciu kilogramów. Spoko, tylko mi taki widok nie sprawia przyjemności i nie rozumiem dlaczego jestem nie raz zmuszona patrzeć na to. Tak jak w tym kinie, kiedy przed moim nosem miałam ten tyłek w stringach. Insane co tam sie wydarzyło??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Mnie równie dobrze zniesmaczyłaby dziewczyna ważąca 50kg z prześwitującym tyłkiem i krokiem na wierzchu, jak i ta ważącą 100kg.
Tu chodzi o niedbalstwo! A schludnie ubranym, zadbanym można być bez względu na wagę. Znam mnóstwo osób z nadwagą, które się świetnie ubierają, są bardzo zadbane i wyglądają milion razy lepiej niż chude laski. Waga to nie wszystko, trzeba o siebie dbać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
tamlin sa tez tak dobre jakosciowo leginsy i odpowiednio grube jak spodnie, ze nie trzeba koniecznie nosic do nich dlugich bluzek. Nosze leginsy i krotkie bluzki i wcale dupa mi nie przyswituje ani nic nie nie wylewa i obie rzeczy dobrze zaslaniaja to co trzeba.
![]() Fakt, ze sa sieciowki, w ktorych sa ladne i duze rozmiary z tym, ze ja sobie nie moge na nie pozwolic i nie chodzi wcale o cene tylko jeszcze nie spotkalam sie w tych sieciowka z duza rozmiarowka serii spodni czy innych ubran typu ''petite'' jedynie mozna je dostac na angielskich i brytjskich stronach lecz cena za jedna szt ubrania wcale nie powala i nie zacheca do kupna. swinka co do wstydzenia sie to jestem dziwna, bo w czasie seksu mam w dupie swoja otylosc ale tak normalnie wstydze sie sama siebie ![]() Zmieniajac temat na inny to upieklam chleb wedlug przepisu z tego bloga o oszczedzaniu i rad ktorejs z was z naczyniem z woda na dole i smarowaniem woda. Dzisiaj na pewno nie sprawdze jakosci lecz dopiero jutro jak wystygnie. Ograniczenia warzywno-owocowe sa straszne. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.