![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: operacja krzywego kręgosłupa
o to to już nie powinien się droczyć i powinien dać ci skierowanie. Skoro sam nie chce dac i uwaza ze operka jest niekonieczna? To chyba lepiej sie poradzic kogos kto sie bardziej zna na kregoslupach, poradzic kogos kto codziennie widzi różne przypadki i który je operuje....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
Do przyjęcia w poradni ortopedycznej potrzebne są:
do Zakopanego. więc jak widac może być skierowanie od lekarza rodzinnego... nie tylko od ortopedy. Wejdź na stronę kliniki i poczytaj. Może zadzwoń i dowiedź się jak jest z tym skierowaniem ![]() http://www.klinika.net.pl/indexpl.htm Pozdrawiam jeszcze miesiąc i 4 dni yh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Rozeznanie
|
Tak Karcia ma racje nie musisz miec skierowania od ortopedy,wystarczy ze wezniesz od rodzinnego,bo wlasnie tam sa ortorpedzi.To masz tak samo jakbys szedl do siebie ze skierow.do ortopedy tylko gdzie indziej bo nie jest powiedziane gdzie masz sie leczyc,mozesz nawet na drugim koncu polski,to nie istotne.JA czekalam 4 miesiace na operacje.Powiedza Ci ze zadzwonia albo listownie wysla termin operacji jak cie zakwalifikuja to nie czekaj na to,tylko wtedy zadzwon sobie jeszcze raz po wizycie i sam ustal termin z babka w rejestracji ja tak zrobilam i bylo szybko.A dziewczyny niekture czekaja po 2 lata wiec roznica jest prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Przyczajenie
|
bardzo dziekuje drogie panie za odpowiedzi.dzisiaj bylem u lekarza rodzinnego i on bez klopotu dal mi skierowanie na konslutacje do zakopanego.dzisiaj bede jeszcze dzwonil do zakopanego zeby dowiedziec sie co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Przyczajenie
|
Eh moja przyjaciółka miała niedawno taką operacje, miała ponad 50stopniowe skrzywienie ;/ widziałam sie z nią niedawno, już chodzi.
Podziwiam Was, nie wiem czy poddałabym się czemuś takiemu, widze jak ona cierpi jak ja to boli ;[ to jest droga przez męke po operacji. Jesteście wspaniałe, naprawde podziwiam Wasza odwage ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#549 |
Rozeznanie
|
Ja jutro bede dzwonic do zakopca w sprawie biodra,bo jest juz to bardzo uciazliwe.Kregoslup nie boli,kolano w miare tylko biodro.Posiedze 15-20 min i juz koniec boli jak djabli,musiala bym caly czas lezec co nie wchodzi w gre oczywiscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Dokladnie tak jak mowisz,musisz zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile miałaś stopni skrzywienia? Ile będę musiała wziąć mniej więcej zwolnienia ze szkoły, żeby po nim już móc normalnie pójść i przesiedzieć te 7 czy 8 godzin na lekcjach? Może jak mam dość małe skrzywienie [45º] to szybciej przestanie mnie boleć? jestem przerażona! ![]() Pod koniec sierpnia dzwonię, żeby umówić się dokładnie na termin operacji. Pozdrawiam wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
ja tez nie moglam dlugo wytrzymac siedzac. ale teraz po tych 15 miesiacach jest duzo lepiej. myslalam ze tak nigdy nie bd ale teraz czuje sie tak jakbym zadnej operacji nie miala....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Rozeznanie
|
Spoko ludziska,nie martwcie sie az tak,bedzie dobrze zobaczycie.Ja jeszcze poczekam do sierpnia nie bede szybciej dzwonic,bo jednak trzeba na wszystko czasu.Nie ma tak latwo.Mimo bolu i tak nie zaluje bo kiedys przestanie bolec,mam nadzieje ze juz w krotce.A co do forum naprawde jest pozyteczne,zgadzam sie w 100% z tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym nie operowała tak małego skrzywienia.
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Aaa... myślałam, że możesz w sumie z całego dnia działać maksymalnie 6 godzin, a resztę leżysz. To nie jest tak źle!
![]() Z tym pytaniem miałam na myśli raczej - co możesz robić, np. normalnie sobie siedzieć, chodzić na spacerki itp. Źle sformułowałam. A co do tego, że mam małe skrzywienie i planuję operację to... Wcześniej nawet nie przyszłoby mi do głowy, że mogę mieć możliwość, bądź konieczność operacji, ale lekarz który mnie obejrzał, powiedział, że to dość duże skrzywienie i że jedynym wyjściem, żeby je naprostować jest operacja. Powiedział też, że zostałam okropnie zaniedbana przez poprzedniego lekarza :| [jeszcze 4 lata temu miałam skrzywienie 20º] No i może ono się dalej powiększać, dlatego, że jeszcze trochę rosnę. Tak mi się przynajmniej wydaje. :P Pozatym ostatnio coraz częściej pojawiają się jakieś bóle właśnie w tej okolicy, gdzie mam skrzywienie. Nie mogę np. zbyt długo siedzieć, bo mnie boli. Więc już zdecydowałam, że poddam się operacji.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ile masz lat?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
Jestem 3 tyg po operce i też boli mnie biodro. ;/ Troche sie tym martwie ale tlumacze sobie ze to musi bolec bo to znaczy ze cos sie dzieje. Coś pożytecznego :P Mnie biodro boli jak już skończę siedziec i wstane. Jednej nocy wogole nie spałam bo nie mogłam w żadnej pozycju wyleżeć przez to biodro. ;/ Bedzie dobrze :P ;] 29 lipca jade na kontrole. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Przyczajenie
|
Nikt mi nie mierzył stopni po operacji. Ale jest idealnie prosciutko. Na moje oko to tak z 10 stopni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Już wiem, że jakoś przeboleję te dni po operacji. ;] Ale na razie mam jeszcze całe wakacje "normalnego życia". :P Dopiero na jesieni będe operowana. Chociaż jeszcze dokładnie nie wiem kiedy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
P.S. Może niech córka przeczyta to co napisaliśmy na forum jeśli jeszcze tego nie zrobiła. Mam swojego bloga w którym opisałam historię mojej skoliozy i jak przebiegł pobyt w szpitalu. Mogę też wysłać Pani moje zdęcie z przed operacji. I jak wyglądam teraz. Będzie mogła Pani porównać plecy córki i moje przed operacją. 45stopni to jest taka dolna granica od której robią operacje. Ze mną na oddziale była dziewczyna właśnie z 45 stopniowym. Przeszła operację i teraz czuje się swietnie. W razie jakichś pytań proszę napisac do mnie na GG lub tutaj na forum bądź wiadomość prywatną. Adres mojego bloga: www.moja--skolioza.blog.onet.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
P.S. Nie bójcie się!! Ja sie nie bałam. Nawet kilka godzin przed operacją byłam spokojna. A po operacji nie jest tak źle. Owszem boli jak cholera ale to tylko 2 dni. Bo po tem jest już tylko lepiej. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Naprawdę nie ma się czego bać. Operacje miałam w Poznaniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja jestem po 5 operacjach na skolioze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.