![]() |
#541 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Dobry dzien
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja brałam prysznic 3 h po porodzie. Pielęgniarka mi pomagała bo słabo mi się robiło. Wtedy dopiero po kąpieli ubrałam czystą koszulę. A Darie mi przynieśli właśnie po mojej kąpieli
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-11-21 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój teraz też jest jeszcze całkiem mały. Gorzej za 3 miesiące. Tak czy siak muszę przymierzyć ten tshirt. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() ![]() ![]()
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
A widzialam dziś w gazetce lidla tą koszulę w kratkę na guziki, któraś wrzucala, to będzie w tym tygodniu.
Można też sobie teraz z lidlu skomponować własną pizame i widziałam tam taką fajną koszulkę z rozpinanymi guziczkami i do tego można dobrać jakieś fajne spodnie w kratkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ogladalam film z porodu na sr to laska koszule pod same cycki miala naciagnieta... smiem wątpic zeby przy ostatniej fazie porodu na czeworaka ktos z personelu pozwolil sobie aby koszula byla do polowy uda.. musza monitorowac jak dziecko wychodzi, koszzula w gore wg mnie jak nic.. na tym filmie polozna reka masowała lasce wyjscie, jakby rozciagała lekko szykujac na glowke... w ramach ochrony i checi nienacinania...
![]() |
#550 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze polecam do karmienia topy do karmienia z hm, są super i do spania i na codzień. Czasami nie ubieralam stanika tylko wkładkę przyklejalam do środka w tej koszulce. Jest strasznie wygodna, opuszczają ramiaczko i można karmić 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
tak, w wielu szpitalach we wro oferują ochrone krocza i w wielu opiniach sie pojawia wlasni taki opis ze polozna masowała, rozciagała... ta ostatnaia faza porodu troche jednak trwa wiec przynajmniej ma co robic ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- a ja od swojej wizyty zdalam sobie sprawe ze L4 lezace to masakra.. tzn wiedzialam ze latwo nie jest, ale tez myslalam a tu lezec na kanapie tu w lozku tu cos.. nie pomyslalam ze to pewnie JAKOS trzeba lezec a nie jak sie chce. a ja mam nakaz spania na prawym boku (nakaz pilnownaia nielezenia na plecach, wiec prawie jak zakaz) po godzinie jestem zmeczona, marze zeby sie obrocic, no jakis dramat...
#553 |
Zakorzenienie
|
W "moim" szpitalu położna też niby zapewnia, że taka ochrona krocza właśnie jest. Śmiała się, że tak naprawdę większość porodu one mają luz a pracują dopiero w ostatniej fazie. I wtedy właśnie zajmują się kroczem, jego masażem, kontrolą itp Mówiła, że jak ma pęknąć to one to od razu widzą bo w tym miejscu zmienia się kolor tkanki i nacięciem reagują dopiero wtedy gdy zapowiada się duże pęknięcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |||||||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
nadrabiam Was na raty, bo cały weekend nie miałam czasu, a i w pracy spokoju nie uświadcze ![]() Byliśmy u znajomych, którzy maja 5 miesięczne dziecko, oj chciałabym takie spokojne, naprawde bajka. Jednak dzieci na mm śpią znacznie dłużej. no mała jest cudowna, idealne dziecko ![]() Tyle, ze sporawa, juz od jakiegoś czasu chodzi w ciuszkach 6-9 miesięcy, a nozke ma konkretną, także ja byłabym niepocieszona jakby mi dziecko tak szybko wyrosło z ubranek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a myslisz, ze potem po porodzie nie bedą za duże? bo ja planuje je do szpitala +potem na karmienie, teraz raczej nosic ich nie bede
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Teraz widac? http://www2.hm.com/fr_be/productpage.0240670033.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole dostalismy mase ciuszkow od 56 do rozmiarow na 2-3 lata. Bede miala spoooory zapas ![]() Cytat:
Ja sie witam dzis po wizycie. Lekarka mnie uspokoila. Szyjka dluuga, afi w normie. Czekam na wyniki badan i za tydzien kontrola. Oczywiscie zalecane lezenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2016-11-21 o 10:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Teraz widze, ze inne
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooj taaaak... My mamy 74m2 i takiego miejsca też brakuje.... Mamy niby dużą i pojemną szafę i narzędzia spokojnie się mieszczą... ale już np suszarki na ubrania nie mam gdzie schować... albo jakieś wiadra... zawsze gdzieś na widoku. Ostatnio w carrefourze widziałam świetną koszulę nocną "starwarsową", czarną z napisem may the force be with you.... no idealna na poród... ale szkoda by mi ją było zniszczyć... Może czarną da radę odratować? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jezeli to raka zwykla koszulka czarna z dlugim rekawem, to guziki, to antrapa. Ja sie nadzialam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Nie wiem na ile mi zejdzie brzuch po porodzie, a nie lubię obcisłych koszul (nauczyłam się tego podczas pobytu na laparoskopii) więc dla mnie idealna. A w domu i tak nie będę w tym spać, wolę biustonosz do karmienia i jakąś bluzeczkę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i taki tez mam plan ![]() Cytat:
![]() wiec spokojnie.. chyba sie to robi pozniej (wczesniej tez maluszek chyba za malutki zeby zaburzać przepływy) ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
SPROSTOWANIE: oczywiscie na lewym mam spac, nie prawym !
#566 | |
Zakorzenienie
|
wszędzie w necie piszą o tym lewym boku, a i Nicole Sochacki i na sr ginekolog mówili, że to jakaś fama poszła z tym lewym bokiem. najważniejsze spac czy leżeć na boku (chodzi o 3 trymestr), wszystko jedno prawy czy lewy. dla mnie to ok, bo ja taka wiercipiętka w nocy jestem, że nie potrafiłabym spędzić całej nocy na jednym boku. muszę zmieniać. najgorsze jest leżenie na wznak i ono jest w sumie zabronione. ale już to rozumiem, bo jak się położę na wznak to czuje okropny ból i muszę błyskawicznie na bok się przetoczyć.
okropnie ząb mnie boli, w środę wizyta. jestem twarda baba i ciągle nic nie łyknęłam przeciwbólowego. obym dała radę do środy wytrzymać. mam nadzieję, że mi pomogą szybko, bo już gryzę ściany i kota niemal z bólu ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
22/40 it's a boy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
22/40 it's a boy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do koszuli to mysle ze krew sie spokojnie spierze, tylko najpierw trzeba wymoczyć w zimnej wodzie. Wlasnie tak sie zastanawiałam czemu masz nakaz na prawym jak wszyscy mówią o lewym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
właśnie pudło z gemini przyszło, ale jest tak cholernie ciężkie, że zostawiłam je na zewnątrz
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.