![]() |
#541 | |||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Twoja mama mądrze mówi ![]() zebrah Twój mąż dobry ![]() A co do sprzątania to spójrz w załącznik ![]() ___ Oglądałam właśnie porodówkę na Discovery Live i normalnie cała uryczana jestem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
fiazo najlepszego! I dużo dużo snu!!!
![]() śliwka padłam ![]() No załamka ![]() Aaaaaa Eśka miała drzemkę 1h i 5min ![]() ![]()
![]() |
#543 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miszka chyba kiedyś pisała, że jej mama wpadła w kosciół jak w sektę, jeśli dobrze pamiętam. Śliweczka moje jak byly młodsze tez o wiele lepiej spały. Wszystkiego naj dla Ignasia i dla Estery. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Madzia jak Twoja próbuje siadac to rzeczywiście inaczej. Moje jeszcze nie i pewnie długo nie będą, bo nawet się na brzuch nie przewracają. Zebrah czasem dzien lenia potrzebny. Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Dorcia się właśnie obudziła, obie leżą na brzuchu i chichrają się do siebie, a ja nie mogę znaleźć kamery, żeby to nagrać.
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Jesuuuuuuu chciałam ponadrabiać i mi wcięło cytaty
![]() U nas dzisiaj dzień wariata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, a teraz idę zrobić drugie podejście do cytowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My dziś też w 40minut musieliśmy się zebrać i dotrzeć do lekarza ![]() M to kruszynka tylko 6900 i 64cm ![]()
![]() |
#546 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Rozeznanie
|
Fiazo wszystkiego najlepszego!
![]() Co do % to strasznie chciało mi się piwa w weekend, niby już 3 dni nie karmię to moglabym napić się normalnego, ale bałam się że się upije i w efekcie pilam nadal 0%:p Sliweczko obrazek trafiony bardzo!!! ![]() Maria ja tych pobudek nie zrzucam na głód, ale jakby na dodatek też szybciej jest głodny. Australia ale Cię mąż urządził ![]() Ładna waga i wzrost ![]() Honciu, w porownaniu do Marysi rzeczywiście bobasek ![]() ![]() My idziemy w środę na szczepienie to bilans pewnie przy okazji zaliczymy ![]() Franek chyba coś koło 8kg juz waży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mąż zarejestrował, a czy miał być bilans czy nie to kto by tam się czepiał szczegółów ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mąż udany... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68767461]Pięknie ![]() Ja się wczoraj bawilam Zosia literksmi na tablicy magnetycznej. Ona pokazywała mi literke, ja mówiłam imię rozpoczynające się na tą literke i ona ją sobie przyklejala. Z jak Zosia było obok Anety i Piotrka, wyciągnęła H, mówię jej H jak Hania. A ona do mnie "Hajusia obok Josi" 😍[/QUOTE] ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Konto usunięte
|
A w parowarze szybciej się robi jedzonko niż na takim jakby sitku do gotowania na parze?
australia ja ostatnio widziałam parowary w Auchan i nawet nie jest to jakieś bardzo drogie. I tak mam płytę na prąd czyli w zasadzie mi obojętne że to na prąd. Z Tefala był w promocji chyba za 109 zł. Z wyglądu fajny ![]() Robiłam dzisiaj próbę nr. 1 ze słoiczkiem z Hippa- dynia z ziemniaczkiem i było niedoobre bardzo ![]() Jutro znowu go pomęczę. Może ten otwarty słoik stać do jutra w lodówce no nie? Nie podgrzewałam go w całości. |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas byla dziś powtórka z brokula i smakował bardzo ![]() ![]()
![]() |
#553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mnie trochę korci żeby Marysi coś już dać do pociamkania... Ale mamy ostatnią puszkę mleka 1 i zaczniemy 2, więc może na wszelki wypadek nie będę na razie nic dawała do jedzonka, żeby żołądek nie miał zbyt wiele nowości na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Rozeznanie
|
Fiazo najlepszego, zdrowia przede wszystkim 🍸🎉💐💐💐
Zebrah maz wymiata. Z Leosia niezły smakosz ![]() Paulina na ktory model sie decydujesz? Kiedys chyba o city pisalas? Ja tez o baby jogger mysle właśnie. Dzisiaj u mas dynia na tapecie. Smakowala 😃😃😃 jutro ciag dalszy probowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zadomowienie
|
można
![]() a Krzyś całkiem lubi dynię z ziemniaczkiem z hippa ![]() wczoraj i dziś do tej dyni z ziemniaczkiem dodalam mu trochę kaszy mannej (takiej zwykłej "dorosłej") i chyba go męczy brzuszek po tym. Wczoraj około 22 płakał mocno, bączki szly, a dzisiaj na spacerze marudził, nie mógł zasnąć, jakąś taką miał mine jakby się źle czuł. Wróciłam - w domu szybko zasnął i śpi już prawie godzine... chyba mu zrobię kilka dni przerwy niech brzuszek odpocznie, a po Świętach chciałam mu jajko dać pierwszy raz. No i kaszki jakieś dzieciowe kupię, bo chyba ta manna mu nie pasowała, chociaż pewności nie mam ![]() Kasia - ja chcę City Mini GT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Rozeznanie
|
Aaaaa dziewczyny zaraz sfixuje. Ja się już poddaje. Nie mam siły do tego wszystkiego. Wszystko co robię jest źle i niedobrze. Ciągle kłócę się z tz, no ileż można.
Prosiłam żeby 3 dni dawać małemu to samo - nie no po co jak można dwa razy dziennie dać mu nowość. Zrobilam w piatek zupke małemu na cały weekend. No ale oczywiście psuje się w lodówce bo małemu nie smakowała więc trzeba było dać słoik. Ja już nie mam siły do tego wszystkiego. Powiedziałam wczoraj tz że jak dalej tak będzie to tego nie widzę i że za rok dwa nas już nie będzie. A on strasznie zdziwiony o co chodzi. Bo on nie wie. Wszystko mu się należy i to najlepiej na wczoraj a mi to nic. Pisze do mnie w południe żeby mu przynieść jedzenie do pracy bo nie zdążył rano kupić. No to chyba mógł od razu rano napisać że nie kupił żebym sobie dzień zaplanowała, a nie pisze wiedząc że akurat mały ma drzemkę w tym czasie. Kilka razy budzilam dziecko żeby mu zanieść żeby głodny nie chodził, no ale dziś się czara przelała. Siedzi głodny cały dzień. Piszę do niego przed chwilą czy makaron/ryz/kasza. A on że "kobieto ja za 30min będę w domu". Chodziło mi co chce na obiad, a nie ze ide mu zanieść jesc. Wkurzył mnie tym i powiedziałam żeby sobie w takim razie za 30 min ugotowal obiad. Normalnie nie mam siły ;( Przepraszam że Was zanudzam ale nie mam komu się wyżalić ;( jest mi źle i niedobrze. Ostatnie parę dni ciągle bym ryczala. Jesteśmy razem 3 lata, to co będzie dalej? ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- A właśnie miałam zapytać, czy nadal dajecie to samo dwa-trzy dni czy już codziennie coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facet się SAM NIE DOMYŚLI. Musisz mu powiedzieć o co Ci chodzi, nie z pretensjami. Wytłumaczyć, użyć słowa chciałabym. Mój dzień wygląda tak i jest mi ciężko coś tam zrobić. Jeśli nie będziesz mu mówić o co chodzi będzie źle, Ty będziesz nieszczęśliwa, złość i frustracja będzie narastać. A on choćby chciał nie zrobi za wiele, bo nie będzie wiedział co i nie będzie wiedział o co chodzi. Nie dlatego, że mu nie zależy, ale dlatego że to mężczyzna. Do nich trzeba prosto z mostu!
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
Lena, nie dziwię Ci się, że tak się tym denerwujesz
![]() A z tym noszeniem jedzenia do pracy, to może jędza jestem, ale ja bym się pewnie nie fatygowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
Marlena tak jak piszą dziewczyny: rozmowa, rozmowa i rozmowa. Chłop to takie dziwne stworzenie, które wie jaki jest gwint śrubki w czymś tam a nie pamięta, ze jego dziecko codziennie od 13 do 15 śpi
![]() Mój mąż rano widzi, że zjadl ostatnią bulkę a wieczorem jest zdziwiony, ze mie ma co jeść ![]() Spokojnie, bez pretensji porozmawiajcie o karmieniu Frania bo tutaj chyba za bardzo dziala babcia ![]() Ja podaję przez 3 dni to samo. Drugiego lub trzeciego dopiero je ze smakiem ![]()
#561 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka ostatnio takie akcja chichrania do siebie są częste. Gdzieś tam czytałam, że bliźniaki już w którymś tam tygodniu ciąży orientują się, że nie są same w brzuchu, ale na początku tego nie bylo między nimi widać. Ostatnio hit był przy kąpieli. Kąpała się Kinia, a Dora marudziła, więc wzięłam ją, żebg patrzyła jak się siostra kąpie. Co się zaczęło dziać, Dora rechotała strasznie głośno,bKinia zaczęła chlapać niemiłosiernie, niestety nie mieliśmy rąk, żeby chwycić za kamerę.
Lena ja też bym pewnie nosiła obiad, jakbym miała blisko, ale jeśli byłoby to traktowane jako prezent, a nie obowiązek. Australia do piernika po prostu powidła ze słoika podgrzać i tym lecieć? Oczywiście piekę jutro, ale pytam póki pamiętam.
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
Ale ja mu mówię co chwilę, ale on i tak robi swoje. Jestem zwolenniczką mówienia czego chce ale jak grochem o ścianę w tym przypadku.
Oj tak, babcia i dziadek mają dużo do powiedzenia.... |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jeżu ja piernika dzisiaj zrobiłam a powideł nie podgrzałam ![]() ![]() Marlena wiesz, musisz być cierpliwa. Nic nie dzieje się od razu a Twoje nerwy na nic się zdadzą ![]() A jeśli mogę zapytac ile tż ma lat?
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
Maria, właśnie tych słów mi brakowało. Ze on wszystko traktuje jako mój obowiązek, nie widzi że robię dla niego coś czego robić nie muszę.
Honciu na ogół staram się, zaciskam zeby i jakoś idzie ale już wczoraj po prostu nie wytrzymałam. 21lat za chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Rozeznanie
|
Honcia jakiego dajesz borkula? Ze sloiczka czy mrożony?
Lena ja dwa dni podawalam marchewke i 2 dni polece z dynia. Dzisiaj jeszcze mandarynke Oliwka posmoktala, smakowala jej. Mam zamiar kupic ta siateczke do karmienia co by sobie pomemlala ![]() Lena to jeszcze młodziutki, musisz do niego drukowanymi literami mówić i wyjasnic kilka kwesti miedzy innymi ze Ty nie jesteś jego sluzaca. Paulina mysle albo nad tym co Ty albo elit. Chcialabym zeby tym wozkiem np do lasu bylo dobrze pojechac. |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ania
|
Hej
![]() Na wstępie przepraszam, że się nie odzywam tutaj. Jakoś łatwiej mi na facebooku, choć żałuję,że tak rzadko ostatnio tu zaglądam... ![]() ***W weekend miałam pogrzeb tego mojego byłego sąsiada, co znaleźli go w Odrze.. ech..nie lubię pogrzebów(no bo kto lubi), ale ten wyjątkowo mną wstrząsnął..jeszcze słowa księdza, których nie zrozumiem: "szczęśliwy jest człowiek, który cierpi..."... ciekawe, czy rodzina jest taka faktycznie szczęśliwa, że straciła tragicznie męża, ojca... ***Poza tym byliśmy na urodzinach u szwagra ![]() ![]() ***Hanula moja jest naprawdę cudna(jak każde dziecko każdej mamy ![]() ![]() Nie chce pełzać ani raczkować, ale wszystko w swoim tempie, jeszcze się delektuję tym, że mogę ją zostawić na macie i na tej macie będzie ![]() Jemy nowe posiłki cały czas, ale wszystko na luzie, nie mam czasu zrobić jej obiadku pije mleko, przecież to podstawa do 12 roku życia ![]() I jakoś leci dzień za dniem, nie wiadomo kiedy. Nadrobię niedługo, teraz przepraszam, za brak, ale lecę zjeść kolację ![]() ![]() Buziaki ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
Australia jak Ty pieczesz ten piernik, z termooibiegiem? No i podbijam pytanie czy przekladasz cieplymi powidłami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo tą siateczkę muszę też kupić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Powidła podgrzewam w mikrofalówce, ale myślę, że z niepodgrzanymi też będzie ok
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Aaa piekę z termoobiegiem, ale bez też mi się zdarzyło. Trzeba po prostu pilnować żeby się nie przyjarał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.