![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Mohnka ja polecam sinupret i krople do nosa na recepte buderhin. Zapisala mi je ginekolog, wiec można napewno, mi mowila ze otrivin nie bardzo bo pytalam.
![]() |
#542 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Warto też wiedzieć że Buderhin to lek starej generacji, do łożyska nie przenika ale są już nowoczesniejsze preparaty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Vikunia - świetnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Ja z tego wszystkiego zapomniałam pogratulować udanych wizyt i cudnych wieści ze nasze małe fasolki robią sie małymi koksiakami
![]() Ja idę we wtorek na usg i ciekawe ile mój mały przybrał :P Angellinka ja biorę i euthyrox i tardyferon fol ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#546 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Ja ruszam się sporo mniej w ciąży, tym bardziej teraz bo jest mi po prostu mega ciężko, ale chodzę piechotą wszędzie ( zakupy, poczta, lekarz), w weekendy na spacer nad morze z tż, a zawsze to kilka kilometrów, ale jednak nadal to mało.
Moja dr. powiedziała, ze jeśli boli to odpoczywać i tyle. Więc już nie mam wyrzutów sumienia, że za mało się ruszam. Vikunia: Gratulację udanej wizyty ![]() Mohnka: Cieszę się, że maluszek rośnie, a twoja szyjka ma się dobrze ![]() TŻ się postarał i zaprosił mnie na kolację, dostałam czekoladę, kwiaty i truskawki, na które miałam taaaaką ochotę ![]() A ja sobie sama zrobiłam prezent i poszalałam na promocji z rossmanie ![]() Mam zapas kosmetyków na kilka miesięcy. Szlafrok kupiłam taki mięciutki w Biedrze kilka dni temu, jest milutki w dotyku, ale cienki, a jak będzie mi w nim za ciepło to poproszę tż i weźmie mi taką długą bluzę nie zapinaną z kapturem i tyle. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
Gornek powiedz mi jaki masz odstęp między tymi lekami?
Ja euthyrox biorą o 5 rano, a tardyferon fol o 8 rano, cały czas na czczo, po pół godzinie wypijam wodę z cytryną i miodem, następnie za jakieś 30 minut zjadam kanapkę z rybą lub wędliną. Nabiał, pełnoziarniste, kawę, herbatę dopiero po 3 godzinach czyli od 11-tej. Ginekolog ze względu na hashi traktuje mnie jak zło konieczne i kazał wszystko ustalać z endokrynologiem. Po czym stwierdził, że jego pacjentki po tardyferonie od razu jedzą, a ja mam sobie ustalić z endo ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Biorę na zmianę euthyrox 100 i 88 |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci tak. Mi endo tylko mówił ze mam brać euthyrox osobno z innymi lekami tak pół godziny przed posiłkiem. Wiec jak rano wstaje biorę odrazu euthyrox, wychodzę z psem robię sobie kawę i jem. Tardyferon biorę jedna tabletkę przed obiadem tez jakies 30 min a druga przed kolacja, z tym ze ja jem pozno kolacje wiec odstęp miedzy tabletkami mam średnio ok 8h. Czasem zapominam niestety zeby zabrać wcześniej tardyferon i jem tuż przed obiadem albo kolacja.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#551 |
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Ja dziś miałam pierwsze spotkanie z położną, taką a'la szkołę rodzenia. Dziś w sumie nic konkretnego, bo tylko taki wywiad ze mną zrobiła. Ale posłuchała też tętna przez jakąś dziwną trąbkę ![]() Następne spotkanie mam w poniedziałek to już mamy zacząć tematy związane z odżywianiem ciąży, karmieniem, opieką nad noworodkiem itp. to wtedy będę się mogła podzielić z Wami może czymś ciekawym. Fajnie też, że w razie jakby się coś działo i nie wiedziałabym co robić to mogę do niej zadzwonić o każdej porze dnia i nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki, spróbuję trochę poprzestawiać sobie te leki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Misja - a to fajna opcja z tą położną
![]() ![]() Idę spaaaać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wagę sprawdzali na usg połówkowym. Ale u mnie od samego początku co usg wychodzi ok 1,5 tygodnia większy maluszek. Teraz 28.03 będę miała kolejne usg u swojej lekarki to ma pomierzyć dokładnie coś jak to usg 3 trymestru. A i przypomniało mi się, że ta położna mówiła, że faktycznie można ok 2 tygodni przed przewidywanym terminem porodu smarować już sobie brodawki lanoliną żeby je wzmocnić, i można też "drażnić" np szorstką stroną gąbki lub jakimś szorstkim materiałem. Też podobno się wzmocnią i będą lepiej przygotowane do karmienia. Edytowane przez misja0181 Czas edycji: 2017-03-08 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Ahaaa, i szyjka ma ponad 4cm, nie wiem jak ostatnio mogla miec 6cm ![]() Ja tez ide spac, bo dzisiaj jestem mega wykonczona. Juz czuje roznice w samopoczuciu miedzy teraz, a np. 2 tygodnie temi, bylam duzo sprawniejsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#557 |
Rozeznanie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Vikunia - to Ci łaskę zrobiła :P ja to już też czuję się jak kaleka - od paru dni mnie chyba boli jakieś więzadło - co te dzieci z nami robią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Oj chyba 3 trymestr wszystkim nam daje w kosc. Ja codziennie przekladam prasowanie ubranek. Na szczescie mam juz wszystkie poprane, wiec polowa pracy juz zrobiona.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Rozeznanie
|
Dobranoc! Rozgniotłam cztery ząbki czosnku zębami
![]() Kicham trochę i boję się, że to wpłynie na szyjkę. No ale muszę wierzyć, że wszystko będzie dobrze. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
Milutek, mądra siostrzenica
![]() Baambi, dziękuję! ![]() Ale te Wasze dzieciaczki są już duże! Gratuluję! ![]() Dostałyśmy z Łusią miłe upominki; kwiaty, ubranka i mnóstwo słodkości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Rozeznanie
|
Przeczytalam Was z dzisiaj, ale nie odpisuje nic, bo padam. Ide spac, bo poprzednia noc datalna, a dzisiaj caly dzien w biegu. Pochwale sie tylko, ze pierwsze pranie i prasowanie za mna, jeszcze tylko ze 4 pralki i pakowanie toreb, ale to nie wszystko na raz. Dobranoc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
Ja tez padam, dobranoc
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#564 |
Zadomowienie
|
Vicunia moja pannica też lubi nóżki przy buzi trzymać
![]() Widzę że na wysokości pępka po mojej lewej stronie mam największą wypukłość dzieciaczkową. To powinna być główka czy może pupa ;>? co obstawiać ![]() Kingaluma i jak myslisz, to może być od nadmiernej eksploatacji nadgarstka u Ciebie? Ale bym już chciała taką wiosnę - wiosnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tak samo i to jest pupeczka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
Też jestem padająca mucha :P wczoraj i dzisiaj wstałam o 7, jak nie ja :P
oczywiście nie tak sama z siebie tylko z potrzeby badań czy wejścia na giełde odzieżową. Ale wątpię żebym usnęła przed północą, ja tak nie mam ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Vicunia naprawdę? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Rozeznanie
|
O tym pobudzaniu czynności skurczowej to się zgadza flatego mówiła żeby to robić dopiero ok 2 tygodnie przed spodziewanym terminem porodu jak już ciąża jest donoszona. A o tym smarowaniu to pierwszy raz słyszałam właśnie tutaj od którejś z dziewczyn no i pytałam tej położnej. Tylko ona mówiła, że to wzmacnia włókna kolagenowe. Sama już nie wiem jak to jest.
No i to fakt z tym prawidłowym przystawianiem, że to od tego zależy przyszłość naszych brodawek ![]() Zbieram się i ja do spania. Dobrej nocki wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero z wanny wyszłam i mi jakos tak dobrze :P zanim zasnę to troche minie, znowu jakies bzdury w tv pooglądam i moze zasnę z nudów.
Mój dziec tez sie często wypina koło pępka i jest to jego tyłeczek ![]() Tak czytając Wasze wpisy o praniu i ile tego robicie to ja chyba mam znikoma ilość ubranek ... teraz piorę ubranka tylko do 3 miesiąca i bedą tego tylko 2 pralki. Fakt mam bardzo pojemna pralkę bo do 8 kg ale jak Wy robicie po 4 prania to ja chyba mam ich za mało ;o 3 pralkę puszczę z samymi pieluchami, ale przeraża mnie to... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#570 |
Zadomowienie
|
A propos drażnienia brodawek to nam na sr położna mówila że jest coś takiego jak masaż brodawek i bywa ze położne proszą tż przy porodzie aby go wykonywał żeby przyspieszyć akcję
![]() Gornek ja samych ubranek miałam 6 prań ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- uciekam spać, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.