Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-09, 19:57   #541
nyna91
Raczkowanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ciasto możesz szybciutko zarobić Jakby co, to ja szyneczkę wtapiam w tego naleśniora wylanego na patelnię, później odwracam i ją w nim przysmażam, odwracam z powrotem i kładę serek żeby się stopił i dopiero wtedy ściągam z patelni
Przeczytałam pitynek zamiast prażynek. Chyba muszę iść się leczyć
Nic nie będę zarabiać bo mi za dużo nadrukujecie zrobiłam sobie mega "zdrowe" kanapeczki z mikrofali z serem szynką, na to kiełki, pomidorek i mniam mniam mniam
Pitynki nie dość, że będą karne rozdawane to jeszcze musimy je zjeść? tego stopnia moje obżarstwo jeszcze nie osiągnęło

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Jak mamaginekolog pisała, dla lekarzy liczą się skończone tygodnie. My w naszym gronie posługujemy się terminologią "tydzień do przodu".
Niby tak ale moja liczy do przodu tak jak my. I za każdym razem jak każe mi coś zrobić w danej dacie to każę sobie podać konkretny przedział na kalendarzu
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 19:58   #542
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie bo nie mogę zrozumieć

Wg zaleceń lekarza w 21 tygodniu chcę iść wybrać położną tylko wciąż nie wiem jak patrzeć na te tygodnie... niby obecnie jestem w 19t2d czyli jest to wciąż 19 tydzień czy powinnam to już traktować jako 20?
Chyba 20

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 19:59   #543
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Ja wczoraj 19t0d

Cytat:
Ja sobie zaraz zmajstruję kanapkę z pumpernikla, twarogu, trochę śmietany na to i teraz myślę czy rzodkiewkę czy dżemor walnąć jako zwieńczenie.

Po chwili namysłu wygrywa rzodkiew.
Chce twaróg z rzodkiewką!!!! nie mam ani rzodkiewki ani twarogu
Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Już po wyrwaniu. Tak panikowalam że duszno mi było. Jak usiadłam na fotelu to strach odszedł w dal. Wyrwanie trwało może minute ale nic nie czułam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuch dziewczyna

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
4 Moja corka buntuje sie w kazdej minucie swego zycia od samego porodu i to dosłownie Taki ciekawy egzemplarz, stary mówi, ze jak znajdzie faceta to mu zapłaci, byleby ja zabrał ze soba
a jak już zaczną się kolo niej kręcić to ją zamknie w komórce, a sobie kupi broń
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej

no to teraz siedzę i przeglądam stronę
ja też...fajny ten next..ja oczywiście nei znałam..

Cytat:

U mnie NIKT na fejsie nie wie o ciąży. Nic nie publikuję. Wiedzą tylko znajomi, z którymi się w realu spotykamy. Z rodziną widzę się na pogrzebach, stypach i innych podobnych okazjach, więc pewnie dowiedzą się o dziecku jak będzie miało co najmniej rok.
u mnie na fb tez nikt nie wie jakoś nie czuje zebym musiala to calemu fb oznajmiec. kto ma wiedziec ten wie

Cytat:
No ja nie chciałam być niemiła i siać fermentu, ale może nie każdy właśnie chce się dzielić intymnymi rzeczami z osobami, które odezwą się raz na jakiś czas. Co innego jak ktoś jest tu codziennie - co drugi dzień, a jest takich osób też sporo.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Zgadzam się

Cytat:
A na wizycie spoko. Miałam badaną szyjkę i uff, to nie jej problem. Ma 5cm i doktor był wniebowzięty hehe. Dzidzia się ruszała intensywnie i wg doktora powinnam czuć ruchy lada dzień, ale powiedział tak jak ten od połówkowego że jeszcze tydzień.

Mam się oszczędzać na basenie, ograniczyć współżycie - to nie służy bólom. A one są typowo rozciągające, czyli macica się powiększa. Ot. Tak jak myślałam.

Pytałam o biotynę, powiedział że można, ale bardziej poleca herbaty ze skrzypu.

A zamiast no spy można Scopolan i go spróbuję, bo mi na kolki żółciowe pomagał swego czasu.

Długą masz szyjke!

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Wczoraj w h&m było -15% z okazji dnia kobiet, trochę żałuję że spodni czarnych nie zamówiłam

A ja jak zwykle dowiaduje sie po fakcie... kupiłabym, bo mam czarne rurki i jestem mega zadowolona

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak o kimś zapomniałam a wysyłał mi priva to przypomnijcie się, było trochę tych wiadomości i mogło mi się zgubić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wróóóóóććććććć tu i mnie zaproś
Się już ta grupą podnieciłam i musze Was dziś zobaczyć!!!!

edit: W ogóle to chciałam Was za to produkowanie tych postów. Co to ma być? zmuszacie mnie do iścia na L4! Kobieta pracująca nie jest w stanie nadazyc nadrabiam Was od 19:30

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2017-03-09 o 20:02
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:08   #544
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Pitynki nie dość, że będą karne rozdawane to jeszcze musimy je zjeść? tego stopnia moje obżarstwo jeszcze nie osiągnęło
Ostatnio robiłam takie kieszonki z indyka faszerowane pieczarkami i jak je nadziewałam, to uznałam, że są jak pitynki i nazwałam to danie pitynki faszerowane (a dokładniej cipki, ale nie wiem czy mi tego słowa nie ocenzurują)

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
edit: W ogóle to chciałam Was za to produkowanie tych postów. Co to ma być? zmuszacie mnie do iścia na L4! Kobieta pracująca nie jest w stanie nadazyc nadrabiam Was od 19:30
Ty weź nas nie bij, tylko na l4 uciekaj
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:16   #545
we00
Rozeznanie

Nie piszcie już o tym jedzeniu bo ja dzisiaj tylko na płynach jadę...

Odkryłam od czego miałam ból ucha! Od stoperów w których przez chrapanie męża.
Dzisiaj w nocy spalam z jednym w prawym uchu i ból rano taki sam jak ostatnio z lewym uchem miałam. Tak że teraz czas najwyższy się od nich odzwyczaic.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:24   #546
emceka
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą... Wiecie może czego nie można robić? Czy łatwiej powiedzieć co można? przed ciążą ćwiczyłam ale niestety od trzech miesięcy brak sił ale muszę się w końcu ruszyć bo to dziecko się prze zamuli tylko się boję żebym znowu nie robiła czegoś czego nie można, a jak chodzicie na zajęcia zorganizowane to może wam tam powiedzieli czego trzeba unikać?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
emceka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:25   #547
emceka
Raczkowanie

Cytat:

Dzisiaj w nocy spalam z jednym w prawym uchu i ból rano taki sam jak ostatnio z lewym uchem miałam. Tak że teraz czas najwyższy się od nich odzwyczaic.

Męża trzeba wygonić

Stary 2017-03-09, 20:27   #548
crescent
Zakorzenienie

Cytat:

Ty weź nas nie bij, tylko na l4 uciekaj
jeszcze troche...
Stary 2017-03-09, 20:33   #549
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio robiłam takie kieszonki z indyka faszerowane pieczarkami i jak je nadziewałam, to uznałam, że są jak pitynki i nazwałam to danie pitynki faszerowane (a dokładniej cipki, ale nie wiem czy mi tego słowa nie ocenzurują)
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:37   #550
oriane
Rozeznanie

Bezpieczny maluch się przyciągnął prawie do 21. Krew pępowinowa szybki filmik, potem foteliki bardzo fajna prezentacja właściwe ogólna, nie było wyciskania Maxi cosi. Położna o karmieniu przynudzała to skorzystałam i poszłam siku 😀 Pan z Madeli w tempie ekspresowym, ale przy stoliku w przerwie ciekawie pokazywał na fantomowym cycku, nabrałam ulotek. Pani z Bepanthen trochę wiedzy ogólnej, a potem już nachalna reklama. No i ratownik zdecydowany plus (siadać w pierwszych rzędach to będziecie ćwiczyć na spokojnie z lalką 20min, a reszta dostaje na sam koniec na 2 min do ręki i tyle) nam się udało dostać ostatnią lalkę i dużo ćwiczyliśmy. Nagród nie wygrałam Było dużo osób, musieli donosić krzesła. A z gratisów tylko to co na zdjęciu 1489091830599.jpg

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:39   #551
Serenely
Zakorzenienie

Moje gratisy kwitną w szafie. Czyli kosmetyki Palmers. Nie wiem, ja się niczym nie smaruję. Nie chce mi się, zawsze po kąpieli od razu myk w piżamkę, bo zimno i tyle ze smarowania. Na razie nic nowego się nie pojawiło.
Stary 2017-03-09, 20:41   #552
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
A z gratisów tylko to co na zdjęciu Załącznik 6959891

no to co miasto to inaczej. Ja dużo więcej dostałam w paczce (m.in. butelkę philipsa, wkladki laktacyjne, sudokremy jakies, palmersa tez...juz nie pamiętam, ale duzo tego było jak na moje) ciekawe jak inne warsztaty pod tym względem.
Stary 2017-03-09, 20:43   #553
Serenely
Zakorzenienie

Ja na kolejne idę dopiero 1 kwietnia, te "mama wie" bodaj. Męża może w końcu zabiorę.
Stary 2017-03-09, 20:44   #554
crescent
Zakorzenienie

ja ide 25 marca na planeta dziecko, z małżonkiem szanownym

a co do smarowania ja jestem systematyczna az sama sie sobie dziwie. Smaruje rano (gdzie mam 30 min do wyjscia z domu do pracy!) i wieczorem brzuch i cycki. Może mi to zminimalizuje to co sie moze pojawic (oby nie!)

Edytowane przez crescent
Czas edycji: 2017-03-09 o 20:47
crescent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:45   #555
helloalex
Raczkowanie

Cytat:
Moje gratisy kwitną w szafie. Czyli kosmetyki Palmers. Nie wiem, ja się niczym nie smaruję. Nie chce mi się, zawsze po kąpieli od razu myk w piżamkę, bo zimno i tyle ze smarowania. Na razie nic nowego się nie pojawiło.
Ja sobie miesiąc temu kupiłam oliwkę dla dzieci i balsam na rozstępy, ale po 3 dniach zapał mi minął. W ogóle moja skóra, mimo ewidentnego brzucha nie wydaje się ani trochę nieszczęśliwa. Chyba rośnie szybciej niż dzidzia.

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:45   #556
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez helloalex Pokaż wiadomość
Ja sobie miesiąc temu kupiłam oliwkę dla dzieci i balsam na rozstępy, ale po 3 dniach zapał mi minął. W ogóle moja skóra, mimo ewidentnego brzucha nie wydaje się ani trochę nieszczęśliwa. Chyba rośnie szybciej niż dzidzia.

Ja się boję, że potem nie będzie chciała się cofnąć

Stary 2017-03-09, 20:48   #557
judkama
Zakorzenienie

Ja sie jeszcze niczym nie smarowałam Nic sobie nawet nie kupiłam do tego
Na razie jak skóra sie rozciaga to widac stare rozstepy, nowych jeszcze nie ma. Moze w koncu cos zakupie...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:57   #558
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emceka Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które ćwiczą... Wiecie może czego nie można robić? Czy łatwiej powiedzieć co można? przed ciążą ćwiczyłam ale niestety od trzech miesięcy brak sił ale muszę się w końcu ruszyć bo to dziecko się prze zamuli tylko się boję żebym znowu nie robiła czegoś czego nie można, a jak chodzicie na zajęcia zorganizowane to może wam tam powiedzieli czego trzeba unikać?

Emceka, ja chodze z tych spokojnych na pilates, zdrowy kręgosłup, streching - wszystkie prowadzace wiedza ze jestem w ciazy i mowia mi czego nie robic i czym zastepowac.
Generalnie nie robie nic co obciąża miesnie brzucha.
Zadnych cwiczen w lezeniu na brzuchu. I nie wyciągam sie w lezeniu na plecach - nogi ugiete.

Jesli chodzi o rozciąganie to poza brzuchem robie to na Maxa i sie czuje super

Chodze tez na fitball i cellulit stop. To sa zajecia bardzo energiczne, wiec zamiast skipow, sprintow i ogolnie podskakiwania, lekko truchtam albo maszeruje szybko, nie podnosze mocno tętna. Jak robia cwiczenia na brzuch to ja wtedy biodra i rece.
Te energiczne zajecia wlaczylam po 1,5 tyg spokojnych. W czwartek koncze karnet pierwszy i koncze 4msc. Mam zamiar kupic następny a najchętniej 3miesieczny (jest mozliwosc zawieszenia)

Na silowni nie chodze na maszyny, bo troche sie boje, przed ciaza dlugo nie cwiczylam z ciezarami.

Na strefie cardio marsze na biezni, rowerek lub steper z kontrola tetna wszystko. Generalnie cwicze ok 5-7h/tyg i powiem Ci, ze w te dni ktore jestem na zajeciach mam mega energie, a pt-nd troche zamulam, wczesniej sie robie spiaca, pobolewaja mnie plecy itd

Mam nadzieje ze chociaz ciut pomoglam, ale podpytaj jeszcze dziewczyn ktore sa bardziej obeznane i powodzenia!

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 20:57   #559
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
ja ide 25 marca na planeta dziecko, z małżonkiem szanownym

a co do smarowania ja jestem systematyczna az sama sie sobie dziwie. Smaruje rano (gdzie mam 30 min do wyjscia z domu do pracy!) i wieczorem brzuch i cycki. Może mi to zminimalizuje to co sie moze pojawic (oby nie!)
Ja jak mi sie przypomni to ostatnio hmmm raz w tygodniu może

W pierwszej ciazy to lipa wyszła bo cala ciąże codziennie systematycznie sie smarowałam i do szpitala nie wzięłam jak miałam cc od wtorku do niedzieli mi wyskoczymy na boczkach i maleńkich kilka na brzuchu, a co najgorsze to przed szpitalem nic nie miałam.... Więc teraz sie tak nie spuszczam nad smarowaniem

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 21:02   #560
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

Szok
Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Bezpieczny maluch się przyciągnął prawie do 21. Krew pępowinowa szybki filmik, potem foteliki bardzo fajna prezentacja właściwe ogólna, nie było wyciskania Maxi cosi. Położna o karmieniu przynudzała to skorzystałam i poszłam siku 😀 Pan z Madeli w tempie ekspresowym, ale przy stoliku w przerwie ciekawie pokazywał na fantomowym cycku, nabrałam ulotek. Pani z Bepanthen trochę wiedzy ogólnej, a potem już nachalna reklama. No i ratownik zdecydowany plus (siadać w pierwszych rzędach to będziecie ćwiczyć na spokojnie z lalką 20min, a reszta dostaje na sam koniec na 2 min do ręki i tyle) nam się udało dostać ostatnią lalkę i dużo ćwiczyliśmy. Nagród nie wygrałam Było dużo osób, musieli donosić krzesła. A z gratisów tylko to co na zdjęciu Załącznik 6959891

Dzięki za relację

Ja smaruję codziennie wieczorem od początku, bo inaczej miałabym problem z robieniem zastrzyków i czasem rano jak mi się przypomni

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 21:02   #561
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj 19t0d

Chce twaróg z rzodkiewką!!!! nie mam ani rzodkiewki ani twarogu

zuch dziewczyna

a jak już zaczną się kolo niej kręcić to ją zamknie w komórce, a sobie kupi broń

ja też...fajny ten next..ja oczywiście nei znałam..

u mnie na fb tez nikt nie wie jakoś nie czuje zebym musiala to calemu fb oznajmiec. kto ma wiedziec ten wie

Zgadzam się

Długą masz szyjke!

A ja jak zwykle dowiaduje sie po fakcie... kupiłabym, bo mam czarne rurki i jestem mega zadowolona

Wróóóóóććććććć tu i mnie zaproś

Się już ta grupą podnieciłam i musze Was dziś zobaczyć!!!!

Zaprosiłam Cię do znajomych przyjmij i dostaniesz do grupy też zapro

Dziewczyny czyli trzymamy sie wersji zeby wejść do grupy to trzeba miec w poprzedniej części minimum 50 postow nastukane?
Helloalex i SportMama dostałam Wasze zgłoszenia ale nie dobilyscie do takiej ilości postow

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 21:05   #562
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Zaprosiłam Cię do znajomych przyjmij i dostaniesz do grupy też zapro

Dziewczyny czyli trzymamy sie wersji zeby wejść do grupy to trzeba miec w poprzedniej części minimum 50 postow nastukane?
Helloalex i SportMama dostałam Wasze zgłoszenia ale nie dobilyscie do takiej ilości postow
Tak trzymajmy sie tego, mysle ze jak nabija w tej czesci 50 postow to juz bedzie ok. Serenely juz ma 78 w tej, wiec sie da moment

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 21:05   #563
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Co do ćwiczeń: ja brzuch ćwiczę. Wzmacniam core. Planki zwykle, planki na boku, robię tez cos takiego ze opieram sie na łokciach unoszę obie nogi zgięte w kolanach pod matem 90 stopni i raz jedna stopka raz druga dotykam podłoża. Na silce normalnie wchodzę na maszyny tylko biorę 50% obciążenia co brałam przed ciąża, bieżnia, odbitek itd... Staram sie nie cisnąć tętna powyżej 160. Ogolnie wszystkie przysiady, martwe ciągi, sumosquaty, lunge, ćwiczenia w podporze na poślady z obciążnikami na kostkach, sporo tego jest.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 21:06   #564
emceka
Raczkowanie

Cytat:
Mam tak samo

Stary 2017-03-09, 21:09   #565
helloalex
Raczkowanie

Cytat:
Serio nie miałam 50? A przeczytałam wszytko.

helloalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 21:09   #566
Serenely
Zakorzenienie

W ogóle moje dziecię w tydzień przybrało 80g :O już ponad 300g waży

Stary 2017-03-09, 21:13   #567
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Nadrobisz, a ma przygotujemy komitet powitalny hihi
Cytat:

Oj super!!! To juz konkret

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 21:16   #568
emceka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Emceka, ja chodze z tych spokojnych na pilates, zdrowy kręgosłup, streching - wszystkie prowadzace wiedza ze jestem w ciazy i mowia mi czego nie robic i czym zastepowac.
Generalnie nie robie nic co obciąża miesnie brzucha.
Zadnych cwiczen w lezeniu na brzuchu. I nie wyciągam sie w lezeniu na plecach - nogi ugiete.

Jesli chodzi o rozciąganie to poza brzuchem robie to na Maxa i sie czuje super

Chodze tez na fitball i cellulit stop. To sa zajecia bardzo energiczne, wiec zamiast skipow, sprintow i ogolnie podskakiwania, lekko truchtam albo maszeruje szybko, nie podnosze mocno tętna. Jak robia cwiczenia na brzuch to ja wtedy biodra i rece.
Te energiczne zajecia wlaczylam po 1,5 tyg spokojnych. W czwartek koncze karnet pierwszy i koncze 4msc. Mam zamiar kupic następny a najchętniej 3miesieczny (jest mozliwosc zawieszenia)

Na silowni nie chodze na maszyny, bo troche sie boje, przed ciaza dlugo nie cwiczylam z ciezarami.

Na strefie cardio marsze na biezni, rowerek lub steper z kontrola tetna wszystko. Generalnie cwicze ok 5-7h/tyg i powiem Ci, ze w te dni ktore jestem na zajeciach mam mega energie, a pt-nd troche zamulam, wczesniej sie robie spiaca, pobolewaja mnie plecy itd

Mam nadzieje ze chociaz ciut pomoglam, ale podpytaj jeszcze dziewczyn ktore sa bardziej obeznane i powodzenia!

Że treningi uskrzydlają to wiem bo przed ciążą ćwiczyłam ale mnie taki leń złapał że aż się boję zacząć po takiej przerwie dzięki za podpowiedzi, mam nadzieję że w końcu się zbiorę

Stary 2017-03-09, 21:17   #569
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Bo to trza pisać, nie tylko czytac

Cytat:

Dobrze karmisz!

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 21:19   #570
gunis
Rozeznanie

Ja przed ciaza nie cwiczylam, bo ciągle w pracy siedzialam, teraz chciałabym sie trochę poruszać, ale soe boję ;(

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości